Dodaj do ulubionych

Po co PO miałoby poprzeć w. o samorozwiązanie?

18.03.06, 19:54
Przecież SLD zagłosuje za, w prezesie Lepperze taż zwycięża dobro, a jego
działacze pożądają postawienia tego wniosku juz od kilku dni. Podobnie jak i LPR.

A moze dlatego, ze chce tego ponoć PiS? (ponoć, bo straszą o tym siódmy raz z
rzędu)

A serio - samorozwiązanie się PO zwyczajnie nie opłaca, ani politycznie, ani
medialnie. Ja z chęcią zobaczę PiS głosujace przeciw swemu rządowi, jak to
mozna ładnie sprzedac w mediach! A przecież kampania wyborcza ciagle trwa, co
przyznaje takze PiS...
Obserwuj wątek
    • bebe3 Re: Po co PO miałoby poprzeć w. o samorozwiązanie 18.03.06, 19:57
      Jak zupełnie nie można rządzić (tak twierdzi Kaczyński) niech Marcinkiewicz poda
      się do dymisji.
      • tusko-miller1 Głupim Cieniasom wystarczy wirtualne koryto !!!!! 19.03.06, 00:07
        PO nie ma powodu aby chciec wyborow
        wrecz przeciwnie boi sie 3-ciej kleski !
    • ddb2 Re: Po co PO miałoby poprzeć w. o samorozwiązanie 18.03.06, 19:57
      Tez tak uwazam. PO nie powinno do tego przykladac reki. Niech pisiory chlepcza
      sami to piwo, ktorego nawarzyli. Niech sie skompromituja do konca. Z korzyscia
      dla nas wszystkich!
      • w11mil kim Wy jestescie? 18.03.06, 19:59
        ddb2 napisała:
        > Z korzyscia dla nas wszystkich!
        • bebe3 Re: kim Wy jestescie? 18.03.06, 20:00
          w11mil napisała:

> ddb2 napisała:
          > > Z korzyscia dla nas wszystkich!

A co uważasz,że rządy PISu to niedobrze? :)
          • w11mil ciekawi mnie kim sa ci "wszyscy" 18.03.06, 20:02
            • ukos Nie "wszyscy" tylko "my wszyscy" 18.03.06, 20:04
              Czyli zwolennicy Platformy.
            • buffalo_bill My wszyscy - Polacy 18.03.06, 20:05
              Jarek chce wojny z Polską i będzie ją miał.
              • w11mil a wiesz ze Polsce sa tez inne narodowosci? 18.03.06, 20:06
                • po_godzinach "Polak" to obywatel, nie narodowość. 18.03.06, 20:06
            • po_godzinach to ci, którzy nie chcą, aby do nich nie mówiono 18.03.06, 20:05
              językiem nienawiści, inwektyw i strachu. Ci, którzy nie chcą, aby Polaków
              dzielono na swoich (dobrych) i onych (złych).

Na przykład.
              • w11mil PIS Cię nienawidzi i boi sie jednoczesnie? 18.03.06, 20:08
                po_godzinach napisała:

> językiem nienawiści, inwektyw i strachu.

>Ci, którzy nie chcą, aby Polaków dzielono na swoich (dobrych) i onych (złych).
                Tak jest okrutna prawda, nawet Polacy moga być źli!
                • po_godzinach o czym mówisz? 18.03.06, 20:09
                  • w11mil istnieja Polacy dobrzy i źli 18.03.06, 20:10
                    • po_godzinach no i co z tego? 18.03.06, 20:12
                      Sama decyduję, kogo uważam za dobrego, kogo za złego - nikt mi nie będzie tego
                      dyktował.

Nie zyczę sobie, żeby ci, którzy rządzą krajem mówili do narodu językiem
                      ksenofobii, szantażu, insynuacji.

Ciężko to pojąć?
                      • w11mil daj jakis przyklad 18.03.06, 20:13
                        po_godzinach napisała:
                        > Nie zyczę sobie, żeby ci, którzy rządzą krajem mówili do narodu językiem
                        > ksenofobii, szantażu, insynuacji.
                        • po_godzinach nie mam zamiaru 18.03.06, 20:14
                          nie dam się wciągnąć w żadną rozgrywkę
                          • w11mil czy znaczy to że kłamiesz? 18.03.06, 20:16
                            • po_godzinach tłumaczą się winni, więc ja nie będę 18.03.06, 20:18
                              jesli nie wiesz, o czym piszę (w co nie wierzę) - próżna nasza rozmowa
                              • w11mil istota forum dyskusyjnego polega na dyskusji 18.03.06, 20:20
                                • po_godzinach ale ja nie bedę dyskutowac o tym, co napisałam 18.03.06, 20:22
                                  bo tu nie ma o czym dyskutować.

Chyba, że widzisz, jakis temat do dyskusji.

(poza oczywiście wypytywaniem mnie, jakim językiem mówi Kaczyński)
                                  • w11mil prosilem tylko o przyklady "ksenofobii" "szantazu" 18.03.06, 20:25
                                    • po_godzinach ale po co? 18.03.06, 20:29
                                      Czy ja chcę Cie przekonywac do mojej racji? Nie chcę. Nie udowadniam zwykle, że
                                      czarne jest czarne.

Ty przeciez tego, o czym pisze nie widzisz. Jak nie widzisz - to i nie
                                      zobaczysz.

Ale też nie ma takiej konieczności.

Pytałes - którzy "wszyscy" - odpowiedziałam, którzy.
                                      • w11mil po co bierzesz udzial w forum dyskusyjnym? 18.03.06, 20:32
                                        po_godzinach napisała:

> Czy ja chcę Cie przekonywac do mojej racji? Nie chcę.
                                        • po_godzinach bo chcę 18.03.06, 20:33
                                  • nurni Re: ale ja nie bedę dyskutowac o tym, co napisałam 18.03.06, 21:31
                                    po_godzinach napisała:

> bo tu nie ma o czym dyskutować.
                                    >
                                    > Chyba, że widzisz, jakis temat do dyskusji.

Po godzinach !

Toz to prawdziwa perelka !!!! :)))))))))))))
              • buffalo_bill Dokładnie 18.03.06, 20:09
                Nie będę pisał o sobie czy o swojej rodzinie, ale za mówienie
                o mnie i o 7 mln. innych Polaków, że jesteśmy "sterowani przez KPP"
                dałbym mu po prostu w ryja.

Na przykład.
                • w11mil kto tak mowi o 7 mln Polaków? 18.03.06, 20:12
                  buffalo_bill napisał:

> o mnie i o 7 mln. innych Polaków, że jesteśmy "sterowani przez KPP"

jakis link?
                  • po_godzinach nie rób z siebie głupca 18.03.06, 20:14
                    • w11mil ??? 18.03.06, 20:15
                      • piaf.e Re: ??? 18.03.06, 21:48
                        obserwuje wypowiedzi i pytania 11 mil i stwierdzam ze to jakas psycholka z
                        sekty rydzyka, normalna czy normalny nie jest na pewno(dodzis sienie okreslilo
                        to to co do plci)
                • michal00 a kto o tobie mowil, ze jestes sterowany przez KPP 18.03.06, 20:19
                  odbilo ci czy jak?
                  • buffalo_bill Trochę kultury baranku 18.03.06, 20:30
                    A jak już bardzo chcesz to proszę:
                    Kaczyński na antenie Radia Maryja:
                    "siły wywodzące się z Komunistycznej Partii Polski, bo takie reprezentuje
                    pani Łuczywo, są na pierwszej linii, i że one znów dyrygują, tym razem
                    dyrygują Platformą Obywatelską."

A za Helenę Łuczywo też dałbym mu w ryja. On zapomniał co robiła Helena
                    Łuczywo? Co ten komuch czytał "Tygodnik Mazowsze" czy "Trybune Ludu"?
                    • michal00 Nie wiedzialem, ze nazywasz sie Luczywo... 18.03.06, 20:34
                      Faktem jest, ze najwieksi udzialowcy GW mieli starych w KPP i podobnych
                      instytucjach.
                      • buffalo_bill Nie wiedzialem, ze nazywasz sie Wildstein... 18.03.06, 20:51
                        Faktem jest, że starzy ministrów rządu PiS-u byli stalinowskimi
                        zbrodniarzami.
                        • w11mil wreszcie fakty! prosze o nazwiska 18.03.06, 20:56
                          buffalo_bill napisał:

> Faktem jest, że starzy ministrów rządu PiS-u byli stalinowskimi
                          > zbrodniarzami.
                          • buffalo_bill Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości 18.03.06, 21:04
                            A tu link o jego "tatusiu", kliknij w Roman Kryże:
                            pl.wikipedia.org/wiki/Mord_sądowy
                            • w11mil dzieki! 18.03.06, 21:07
                              buffalo_bill napisał:

> A tu link o jego "tatusiu", kliknij w Roman Kryże:
                              > pl.wikipedia.org/wiki/Mord_sądowy
                              • buffalo_bill Tu masz więcej 18.03.06, 21:11
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38753979&a=38757771
                        • michal00 Re: Nie wiedzialem, ze nazywasz sie Wildstein... 18.03.06, 21:01
                          Faktem jest, że starzy ministrów rządu PiS-u byli stalinowskimi
                          > zbrodniarzami.

tylko jeden ze starych. w redakcji GW mamy za to cale tabuny potomkow KPP. Co
                          wazniejsze - ideologia promowana przez GW rzeczywiscie w niektorych aspektach
                          jest zbiezna z pogladami KPP - chodzi tu przede wszystkim o "antynarodowosc".
                          To wlasnie Kaczynski mial na mysli. Wiedzialbys o tym, gdybys czasem sluchal
                          jego wypowiedzi w radiu, a nie opieral sie tylko na informacjach z gazety
                          michnikowej.
                          • w11mil który byl zbrodniarzem? jakis link? 18.03.06, 21:04
                            michal00 napisał:

> tylko jeden ze starych.
                            • buffalo_bill Proszę, link 18.03.06, 21:09
                              pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Kryże

i linki do jego ofiar:
                              mazowsze.kraj.com.pl/110171094847378.shtml

myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=historia&nr=2004052621401

www.ipn.gov.pl/biuletyn/10/biuletyn10_12.html
                          • buffalo_bill Wymień te "tabuny" 18.03.06, 21:06
                            • michal00 Re: Wymień te "tabuny" 18.03.06, 21:08
                              Podalem juz pare nazwisk. Jezeli ci sie chce to mozesz sam znalezc wiecej. Mnie
                              to specjalnie nie bawi.
                              • buffalo_bill To wymień te "pare nazwisk" chociaż 18.03.06, 21:10
                                • michal00 Re: To wymień te "pare nazwisk" chociaż 18.03.06, 21:15
                                  Michnik, Blumsztajn, Luczywo...
                                  • buffalo_bill Seweryn Blumsztajn? 18.03.06, 21:19
                                    Możesz dać jakiś link o jego ojcu. Albo coś chociaż napisać.
                                    • michal00 Re: Seweryn Blumsztajn? 18.03.06, 21:34
                                      A po co? Pisalem juz - sam mozesz sprawdzic. Wierchuszka Agory i GW to w
                                      wiekszosci "zydokomuna", podobnie jak wielu ich przyjaciol politycznych. Widac
                                      to zreszta wyraznie po nieprzytomnych atakach na "endecje".

Na razie.
                                      • buffalo_bill Rozśmieszyłeś mnie szczerze :-))) 18.03.06, 21:36
                                        Na razie.
                                • w11mil Łuczywo i Michnik 18.03.06, 21:15
                                  • buffalo_bill No super, to już dwa :-))) Z tych "tabunów" 18.03.06, 21:18
                                    • po_godzinach przykro mi, buffalo, ale 18.03.06, 21:22
                                      dałeś się podpuścić i wciągnąć w "rozmowę o przodkach"

daj spokój :)

• buffalo_bill Ja lubie rozmowy o przodkach :-))) I czekam 18.03.06, 21:24
                                        na ciąg dalszy tej listy, tych "tabunów" :-)))
                                        • w11mil preferencje polityczne właścicieli Agory nie mają 18.03.06, 21:28
                                          wpływu na zatrudniancyh przez nich dziennikarzy; w redakcji GW jest mnostwo
                                          antykomunistów o czym każdy czytelnik moze sie przekonac czytając Gazetę
                                          Wyborczą
                                        • buffalo_bill W11mil i Michale ile można czekać? Gdzie "tabuny"? 18.03.06, 21:30
                                          • w11mil masz racje! to tylko Michnik i Łuczywo 18.03.06, 21:32
                                            ale oni nie maja wplywu na skład redakcji
                                            • po_godzinach wiadomo, że endeka nie zatrudnią :)) 18.03.06, 21:33
                                              tez bym nie zatrudniła :)
                                              • w11mil Ciepło! Ciepło! kogo zatem ztrudnią? 18.03.06, 21:39
                                                • buffalo_bill Normalnych Polaków 18.03.06, 21:42
                                                  • w11mil cz przeciwnicy komunizmu to Normalni Polacy? 18.03.06, 21:43
                                                  • po_godzinach znasz kogoś, kto jeszt zwolennikiem komunizmu? 18.03.06, 21:45
                                                  • w11mil wielu dyskutantow na forach GW 18.03.06, 21:48
                                                  • po_godzinach na przykład? 18.03.06, 21:51
                                                  • buffalo_bill Zdaniem PiS-u strzelanie do bolszewików to hańba 18.03.06, 21:48
                                                    Vide - dziadek Tuska.
                                                    Przez 3 miesiące strzelał do krasnoarmiejców, prze 7 do hitlerowców.
                                                    Siedział w obozie. Walczył z dwoma totalitaryzmami i podobno jest
                                                    "hańbą" dla rodziny.
                                                  • w11mil to jakies brednie 18.03.06, 21:58
                                                    buffalo_bill napisał:
                                                    >Zdaniem PiS-u strzelanie do bolszewików to hanba

• buffalo_bill Właśnie - brednie. Strzelać do bolszewików należy 18.03.06, 22:01
                                                    A na tym forum za strzelanie do Armii Czerwonej sympatycy PiS-u
                                                    opluwają Józefa Tuska cyklicznie.
                                          • michal00 Re: W11mil i Michale ile można czekać? Gdzie "tab 18.03.06, 21:40
                                            Skoro tak nalegasz, to dorzuce jeszcze Geberta i Skalskiego (wiem, wiem, juz
                                            nie pracuje)

tym razem juz naprawde konce ten watek.
                                            • buffalo_bill Napluć i uciec? :-))) 18.03.06, 21:50
                                              Żałosne.
                                              • michal00 Re: Napluć i uciec? :-))) 18.03.06, 21:55
                                                Poszukaj w necie. sam sie przekonasz.
                                              • w11mil Michnik Łuczywo Skalski Gebert 18.03.06, 21:56
                                                osoby decydujace o polityce kadrowej w GW
                                                • buffalo_bill No i? A jakieś fakty o ich związkach z KPP? 18.03.06, 21:59
                                                  Michnika "związki" znam. O Łuczywo coś słyszałem.
                                                  Ale o "związki z KPP" Skalskiego i Geberta bardzo proszę.
                                                  Tylko bez tego "poszukaj sobie w internecie" :-)))
                                                  • w11mil znalazlem! coscie sie tak uwzieli na tych przodków 18.03.06, 22:12
                                                    buffalo_bill napisał:
                                                    > Ale o "związki z KPP" Skalskiego i Geberta bardzo proszę.
                                                    zadziwia mnie Twoja zacieklosc ale prosze bardzo:

Ernest Skalski: zastępca redaktora naczelnego "GW" jest synem Jerzego Wilkiera,
                                                    funkcjonariusza agenturalnej, antypolskiej KPP, więzionego przed wojną za
                                                    działalność wywrotową przeciwko Państwu Polskiemu. Po wojnie Jerzy Wilkier
                                                    pełnił funkcję szefa personalnego Komendy Wojewódzkiej MO w Krakowie. Matką
                                                    Ernesta Skalskiego jest Zofia Nimen. Zofia Nimen była sekretarzem technicznym
                                                    KC Międzynarodowej Organizacji Pomocy Rewolucjonistom (MOPR) ? dywersyjnej
                                                    agentury Kominternu, siejącej rewolucje i zamęt na wszystkich kontynentach
                                                    globu. Po wojnie, już jako Skalska, pełniła funkcję kierownika Wydziału
                                                    Śledczego w Komendzie Wojewódzkiej MO w Krakowie.

Konstanty Gebert vel "Dawid Warszawski" - syn Ireny Poznańskiej-Gebert,
                                                    pierwszej żony stalinowskiego aparatczyka Artura Starewicza, członka Biura
                                                    Politycznego KC PZPR. Ojcem K. Geberta vel "Dawida Warszawskiego" jest Bolesław
                                                    (Bill) Gebert - współzałożyciel Komunistycznej Partii USA, szpieg sowiecki i
                                                    agent NKWD (kryptonim "Ataman"), po wojnie ambasador PRL w Turcji (1960-1967).
                                                    Po napaści Sowietów na Polskę 17 września 1939 roku, B. Gebert na wiecach w USA
                                                    usprawiedliwiał ten wspólny z Niemcami rozbiór Polski. Komentując z oburzeniem
                                                    ten antypolski kurs Komunistycznej Partii Ameryki

Ludmiła Wujec - córka Reginy Okrent (lub Okręt): od 1929 roku członkini
                                                    Komunistycznego Związku Młodzieży, od 1935 r. w KPP. W latach 1946-1949 Regina
                                                    Okrent pracowała w Urzędzie Bezpieczeństwa w Łodzi, potem objęła stanowisko
                                                    dyrektora Biura Kadr Radiokomitetu. Jej córka Ludmiła jest żoną Henryka Wujca,
                                                    obecnego wiceministra rolnictwa. W "GW" pracuje też syn Wujców, Paweł Wujec.

• buffalo_bill A skąd to? Z jakiej to książki? 18.03.06, 22:17
                                                    Z własnej głowy to wzięłaś?
                                                    Czy z "gazwyb"? :-))))))))))))))))))))
                                                  • w11mil z gazwyb! wszystko to kłamstwa? 18.03.06, 22:19
                                                    buffalo_bill napisał:
                                                    > Czy z "gazwyb"?
                                                    ale sprawdzilem np. Ataman - zgadza się
                                                  • w11mil wikipedia tez potwierdza 18.03.06, 22:22
                                                    w11mil napisała:

en.wikipedia.org/wiki/Boleslaw_Gebert
                                                  • buffalo_bill :-))))))))))))))))))))))))))))) 18.03.06, 22:25
                                                    Dobre, naprawdę dobre :-))) Przynajmniej się pośmiałem :-)))
                                                    Chcesz z podobnego "źródła" tekst o tym jak dziadek Kaczyńskich
                                                    czyli rabin Kalkstein budował Judeopolonię? :-)))
                                                  • w11mil w takim razie to skandal! 18.03.06, 22:29
                                                    a wiec przyrodni brat p. Michnika nie był prokuratorem stalinowskim?
                                                    dlaczego te plotki sa tolerowane?
                                                    co z tą Wikipedią?
                                                  • buffalo_bill A ja proszę o Geberta i Skalskiego 18.03.06, 22:33
                                                    O Michniku to ja wszystko wiem. Daj ten link, gdzie jest napisane
                                                    o przodkach Geberta w KPP. Bo tu o KPP nie ma nic:
                                                    en.wikipedia.org/wiki/Boleslaw_Gebert
                                                  • po_godzinach Re: w takim razie to skandal! 18.03.06, 22:33
                                                    Kogo to obchodzi ? :)))

Tylko nawiedzonych narodowców :))
                                                  • michal00 szkoda twego czasu w11mil 18.03.06, 22:40
                                                    Cokolwiek nie napiszesz, to albo bedzie za malo na "tabuny", albo
                                                    zrodlo "oszolomskie", albo w Wikipedii jacys zlosliwcy sie wpisuja, albo
                                                    przecinek sie nie zgadza. W ostatecznosci zostanie wyciagniety argument,
                                                    ze "mowienie o przodkach jest be". Tym czasem wiadomo, ze trzonem i zapleczem
                                                    GW byla "lewica laicka" wywodzaca sie w czesci z tzw. rewizjonistow, ktorzy
                                                    kontestowali poczynania partii w latach 60-tych. Czesto byli oni potomkami
                                                    dzialaczy partyjnych, rowniez czlonkow KPP.
                                                  • po_godzinach No proszę :) 18.03.06, 22:43
                                                    "trzonem i zapleczem GW byla "lewica laicka"

oczywiście - w odróznieniu od "kościelnej prawicy" 0 choc dzis lewakiem
                                                    nazywaja juz nieomal JPII :)

"ktorzy
                                                    > kontestowali poczynania partii w latach 60-tych."

Oczywiście. w odróznieniu od tych nie kontestowali niczego :)

"Czesto byli oni potomkami
                                                    > dzialaczy partyjnych, rowniez czlonkow KPP."

Oczywiście. człowiek rodziny sobie nie wybiera :)

• michal00 Re: No proszę :) 18.03.06, 22:48
                                                    "Czesto byli oni potomkami
                                                    > > dzialaczy partyjnych, rowniez czlonkow KPP."
                                                    >
                                                    > Oczywiście. człowiek rodziny sobie nie wybiera :)
                                                    >

Owszem. Nie widze wiec powodu, zeby nie przyznac, ze w GW jest wyrazna
                                                    nadreprezentacja ludzi o podobnych korzeniach.
                                                  • po_godzinach Re: No proszę :) 18.03.06, 22:56
                                                    Ależ nikt temu nie przeczy :)

To jest prywatna gazeta i ma pełne prwo reprezentowac wybrany przez siebie
                                                    punkt widzenia. Tak, że słowo "nadreprezentacja" nie jest własciwe.

Sa przeciez inne gazety, które tez prezentują radykalnie odmienne punkty
                                                    widzenia - i nikt nie ma o to do nich pretensji. No, nikt rozsądny :)
                                                  • michal00 Re: No proszę :) 18.03.06, 23:00

> Ależ nikt temu nie przeczy :)

bufflobill tak jakby przeczy...

To jest prywatna gazeta i ma pełne prwo reprezentowac wybrany przez siebie
                                                    > punkt widzenia.

Zgadza sie, ma prawo, a JK ma prawo wskazywac na zrodla pochodzenia ideologii
                                                    preferowanej w tej gazecie.
                                                  • po_godzinach Re: No proszę :) 18.03.06, 23:04

> bufflobill tak jakby przeczy...

Nieee, on nie przeczy, że Gazeta ma profil liberalno-demokratyczny (na co
                                                    niektórzy mówia "lewacki"), on pyta o tych przodków z KPP :)

> Zgadza sie, ma prawo, a JK ma prawo wskazywac na zrodla pochodzenia ideologii
                                                    > preferowanej w tej gazecie.

A po co to wskazywąć? Przeciez każdy wie, jaki profil ma Gazeta, jaki Nasz
                                                    Dziennik, a jaki ten szajs od Bubla. Czy kaczyński ma ludzi za idiotów, że sami
                                                    nic nie zrozumieja i dopiero on musi im wytłumaczyć, że to jest pomidorowa, a
                                                    to rosół?
                                                  • michal00 Re: No proszę :) 18.03.06, 23:11
                                                    on pyta o tych przodków z KPP :)

sadzisz, ze naprawde nie wie o tych przodkach w KPP i podobnych organizacjach?

A po co to wskazywąć? Przeciez każdy wie, jaki profil ma Gazeta, jaki Nasz
                                                    > Dziennik, a jaki ten szajs od Bubla. Czy kaczyński ma ludzi za idiotów, że
                                                    sami
                                                    >
                                                    > nic nie zrozumieja i dopiero on musi im wytłumaczyć, że to jest pomidorowa, a
                                                    > to rosół?

Musi. Ludzie zbyt czesto o tym zapominaja.
                                                  • po_godzinach Re: No proszę :) 18.03.06, 23:21
                                                    > sadzisz, ze naprawde nie wie o tych przodkach w KPP i podobnych organizacjach?

Powiem tak:
                                                    guzik mnie obchodzi, kim był przodek dziennikarza - bo albo jego pisanie mi
                                                    odpowiada, albo nie. Guzik mnie obchodzi, kim był ojciec rezysera - bo albo
                                                    film mi sie podoba, albo nie. guzik mnie obchodzi, jakich przodków ma baba, co
                                                    mi przynosi jajka - ona maja byc dobre i tanie.

Guzik mnie obchodzi, kim był ojciec prezydenta - ważne, żeby prezydent dobrze i
                                                    sprawnie sprawował swój urząd, nawet, jesli jego rodzicami mieliby byc dziwka i
                                                    alfons, sprzedajny łotr albo Kuba Rozpruwacz.

Nawet, jesli przodkiem Łysiak był najświętszy człowiek w Polsce, i tak
                                                    uważałabym, że jego publicystyka jest na żałośnie niskim poziomie.
                                                  • w11mil Kaczynskiemu zarzuca sie kłamstwo 18.03.06, 23:26
                                                    poniewaz zarzucil GW zwiazki z komunistami
                                                    zeby wykazac, ze nie klamie trzeba wykazac te związki

po_godzinach napisała:
                                                    > guzik mnie obchodzi, kim był przodek dziennikarza
                                                  • po_godzinach rece opadają :) 18.03.06, 23:28
                                                    ja zarzucam Kaczyńskiemu nie kłamstwo, tylko posługiwanie się nazistowsko-
                                                    komunistyczną retoryką.
                                                  • buffalo_bill A ja zarzucam kłamstwo - Kaczyński łże jak pies! 18.03.06, 23:32
                                                    Niech udowodni, że "siły wywodzące się z Komunistycznej Partii Polski
                                                    dyrygują Platformą Obywatelską."
                                                    Albo w ryj.
                                                    Ode mnie i od 7 mln. moich Rodaków.
                                                  • po_godzinach No tak :) Słusznie. 18.03.06, 23:33
                                                    Platformą nie dyrygują. To absurd.
                                                  • w11mil jeste bojówkarzem narodowym? 18.03.06, 23:43
                                                    najpierw wyciagasz Kaczorowi jakies brednie o dziadku rabinie
                                                    a teraz zamiast siły argumentu argument siły- "w ryj". I w to w imieniu
                                                    Polaków
                                                    buffalo_bill napisał:
                                                    > Albo w ryj.
                                                    > Ode mnie i od 7 mln. moich Rodaków.
                                                  • michal00 Tusk zaczal powtarzac jak papuga to co pisza 18.03.06, 23:50
                                                    GWniarze, a wiec spostrzezenie Kaczynskiego jest trafne. Lewica laicka ("sily z
                                                    KPP") zawarla sojusz z lumpenliberalami (Tusk), przy czym ci drudzy dostosowali
                                                    propagande do pierwszych. tak sie sytuacja przedstawia niestety.
                                                  • w11mil "nazistowsko-komunistyczną retoryką" 18.03.06, 23:38
                                                    moze jakies przykłady?

po_godzinach napisała:

> ja zarzucam Kaczyńskiemu nie kłamstwo, tylko posługiwanie się nazistowsko-
                                                    > komunistyczną retoryką.
                                                  • po_godzinach żartujesz? 18.03.06, 23:41
                                                    cały czas o tym piszę

ocenianie ludzi według tego, kim byli ich przodkowie to metoda nazistów i
                                                    komunistów
                                                  • w11mil słabe ale na razie Ci odpuszczę 18.03.06, 23:46
                                                    po_godzinach napisała:
                                                    > ocenianie ludzi według tego, kim byli ich przodkowie to metoda nazistów i
                                                    > komunistów

dzieki za dyskusje, dobranoc
                                                  • po_godzinach mylisz się, mocne, dobranoc :) 18.03.06, 23:49
                                                  • po_godzinach heh :)) 18.03.06, 22:23
                                                    wziął to ze strony typu: Nasza Polska, Remuszko i innych "gwiazd" - specjaistów
                                                    od cudzych życiorysów i paputczyków nazistów róznej maści :))

republika.pl/gazetawyborcza/gazwyb.htm
                                                  • w11mil a wiec o bracie i ojcu p. Michnika to kłamstwo? 18.03.06, 22:27
                                                    i o ojcu p. Łuczywo to tez kłamstwo?
                                                    dlaczego p. Michnik nie odeprze kłamstwa o ojcu i bracie?
                                                  • buffalo_bill Tych dwoje to wiemy. Czekamy na "tabuny" 18.03.06, 22:30
                                                  • po_godzinach "tabun" to ile sztuk? 18.03.06, 22:32
                                                  • w11mil Gebert, Skalski Wujec to kłamstwa? 18.03.06, 22:33
                                                    co z resztą? tam nie kłamią?
                                                  • po_godzinach zostaw duchy w spokoju, jak na chrześcijanina przy 18.03.06, 22:34
                                                    stało, bo to po prostu wstyd.
                                                  • w11mil masz racje ale jesli ktos upiera sie zeby mu 18.03.06, 22:40
                                                    wykazac takiego zwiazki i zarzuca klamstwa to nie ma innego wyjscia
                                                  • po_godzinach zawsze mozna odmówic :) 18.03.06, 22:44
                                                  • buffalo_bill Ale ja będę nalegał :-) Bo inaczej 18.03.06, 22:47
                                                    to będziemy rozmawiać na zasadzie "a przecież wszyscy to wiedzą".

Tak jak wszyscy wiedzą, że Jarosław Kaczyński nie donosił, a on nadal
                                                    wstydzi się opublikować swoją IPN-owską teczkę :-)))
                                                  • w11mil masz racje! za duzo tu takiego pustoslowia 18.03.06, 22:52
                                                    buffalo_bill napisał:
                                                    > to będziemy rozmawiać na zasadzie "a przecież wszyscy to wiedzą".

ustalmy wiec
                                                    czy Michnik i Łuczywo to prawda?
                                                    co kwestionujesz w reszcie?
                                                  • buffalo_bill O reszcie nic nie wiem. Czekam od 3 godzin 18.03.06, 22:55
                                                    bo mam się czegoś od Ciebie dowiedzieć.
                                                    Co ja mam kwestionować? Że dziadek Kaczyńskich nie był rabinem?! :-)))

Podaj wreszcie jakieś sensowne źródło wiedzy o tej reszcie.
                                                  • w11mil co sie uczepil tego rabina? 18.03.06, 23:05
                                                    co tu ma do rzeczy czyjes wyznanie?
                                                    mowimy o zwiazkach z komunistami

buffalo_bill napisał:
                                                    > Co ja mam kwestionować? Że dziadek Kaczyńskich nie był rabinem?! :-)))
                                                    >
                                                    > Podaj wreszcie jakieś sensowne źródło wiedzy o tej reszcie.

czy wszystkie dane z GAZWYB uznajesz za falsz?
                                                  • buffalo_bill Jakie kłamstwa??? Daj jakiś porządny link 18.03.06, 22:37
                                                    lub cytat z jakiejś książki.
                                                    Ja na prośbę o fakty daję Ci oficjalne strony IPN, a Ty mi w zamian
                                                    jakieś dziecięce bzdety w stylu "gazwyb". O jakich faktach tu można
                                                    dyskutować???
                                                  • w11mil sprecyzujmy: co jest klamstwem w przytoczonych 18.03.06, 22:46
                                                    tekstach
                                                    w który konkretnie nie wierzysz?
                                                    postaram sie wtedy poszukac wiecej;
                                                    sporo jest w Bibliotece Kongresu ale nie wszystko jest po OCR i online
                                                    ale coś sie tak uwział na tą GW?
                                                  • buffalo_bill Boże, cierpliwości. Co tu precyzować???!!! 18.03.06, 22:49
                                                    Daj "coś" co można precyzować.
                                                    Takich bredni jak stroniczka "gazwyb" to jest pół internetu.
                                                  • w11mil tekst wikipedii o Gebercie? fałsz? 18.03.06, 22:53
                                                    buffalo_bill napisał:

> Daj "coś" co można precyzować.
                                                    > Takich bredni jak stroniczka "gazwyb" to jest pół internetu.
                                                  • buffalo_bill Gdzie w tym tekście jest o KPP ?????????????? 18.03.06, 22:56
                                                    W p i s z t e n c y t a t .
                                                  • w11mil masz racje! tam jest o Gebercie z KGB 18.03.06, 23:01
                                                    myslisz że nie ma zwiazkow pomiedzy KGB i komunistami?
                                                    masz prawo do tego!
                                                  • buffalo_bill Uff... Wreszcie jakiś przejaw logiki 18.03.06, 23:06
                                                    To mamy Michnik, Łuczywo. Wiesz jeszcze o kimś z "GW" kogo przodkowie
                                                    należeliby do KPP?
                                                  • w11mil Re: Uff... Wreszcie jakiś przejaw logiki 18.03.06, 23:11
                                                    buffalo_bill napisał:

> To mamy Michnik, Łuczywo. Wiesz jeszcze o kimś z "GW" kogo przodkowie
                                                    > należeliby do KPP?
                                                    Skalski, Wujec
                                                    Gebert byl agentem KGB
                                                    według mnie to niemało jesli chodzi o zwiazki z komunizmem
                                                  • buffalo_bill A coś poza "gazwyb" na potwierdzenie? 18.03.06, 23:14
                                                    Czy to jedyne źródło Twojej wiedzy?
                                                  • w11mil wierzysz: Łuczywo Michnik Gebert; nie wierzysz 18.03.06, 23:17
                                                    Wujec i Skalski. Czy dobrze wnioskuję?

buffalo_bill napisał:
                                                    > Czy to jedyne źródło Twojej wiedzy?

• buffalo_bill Możesz mi odpowiedzieć na proste pytanie? 18.03.06, 23:28
                                                    Czy "gazwyb" to jedyne źródło Twojej wiedzy o przodkach Wujca
                                                    i Skalskiego?

Bo zmarnujemy kolejne 3 godz. na rozmowach w stylu "wierzysz?
                                                    nie wierzysz?"
                                                  • w11mil wyjasnię dlaczego 18.03.06, 23:37
                                                    buffalo_bill napisał:

> Czy "gazwyb" to jedyne źródło Twojej wiedzy o przodkach Wujca
                                                    > i Skalskiego?

nie ale polskie źródła historyczne sa słabo reprezentowane w internecie
                                                    i wyszukanie tego w realu jest bardziej czasochlonnne
                                                    pytam aby wiedziec który konkretnie fakt podany w hasłach Wujca i Skalskiego
                                                    uwazasz za nieprawdziwy - to uprosci wyjasnianie Twoich watpliwosci
                                                    a więc?

Co do biogramow Michnika, łuczywo, Geberta z Gazwyb - nie zarzucasz falszu?

• buffalo_bill Biogramy z Wikipedi uważam za racjonalne 18.03.06, 23:49
                                                    O przodkach Michnika można w Wiki poczytać. O Łuczywo wiem swoje
                                                    i tu o przodkach nie polemizuje.

Ojciec Geberta nie był w KPP - to ustaliliśmy.

Ty podajesz jeszcze nazwiska Wujca i Skalskiego, więc grzecznie
                                                    proszę o podanie jakiegoś sensownego źródła. Ja o ich przodkach
                                                    nic nie wiem, a strony takie jak "gazwyb" są dla mnie niewiarygodne.
                                                    Tak jak niewiarygodne są strony gdzie bracia Kaczyńscy występują
                                                    jako bracia Kalksteinowie - wnukowie rabina.

A próbuje dojść do sprawdzenia tezy wygłoszonej przez Jarosława
                                                    Kaczyńskiego w Radio Maryja, że "siły wywodzące się z Komunistycznej
                                                    Partii Polski dyrygują Platformą Obywatelską."

Bo mnie i 7 mln. wyborców PO to stwierdzenie obraża.
                                                  • po_godzinach co mnie obchodzi cudze drzewo geneaologiczne :))) 18.03.06, 22:31
                                                    mam swoje :)

i ty sie może lepiej swoim zajmij
                                                  • w11mil to buffalo sie uwziął 18.03.06, 22:36
                                                    tez uwazam ze to niepotrzebne
                                                    ale skoro zarzuca on innym kłamstwa to trzeba bylo to wyjasnic
                                                • po_godzinach powiedz 18.03.06, 22:00
                                                  - i co z tego?

Kogo to obchodzi, kim byli przodkowie tych ludzi, na Boga?

Nie chcesz - nie kupujesz gazety. proste.
                    • w11mil Re: Trochę kultury baranku 18.03.06, 20:37
                      buffalo_bill napisał:
                      > "siły wywodzące się z Komunistycznej Partii Polski, bo takie reprezentuje
                      > pani Łuczywo, są na pierwszej linii, i że one znów dyrygują, tym razem
                      > dyrygują Platformą Obywatelską."

Czy Agora jest za czy przeciw PO
                      Czy p. Łuczywo jest z Agory?
                      Fakt że zwiazek jest troche naciagany

>Co ten komuch czytał "Tygodnik Mazowsze" czy "Trybune Ludu"?
                      kto jest tutaj komuchem?
                      • po_godzinach metoda 18.03.06, 20:44
                        "grzebania sie w przodkach" w celu depracjonowania przeciwnika pochodzi z
                        systemów komunistycznego lub nazistowskiego - ten więc, który to robi zachowuje
                        sie jak komunista / nazista
                        • michal00 Re: metoda 18.03.06, 20:47
                          GWniarze zajmujacy sie dziadiem giertycha sa chyba komunistami, prawda?
                          • po_godzinach Michale, 18.03.06, 20:50
                            juz raz o tym rozmawialiśmy i wyłuszczyłam wszystko na tem temat (przy okazji
                            Kurskiego.

Nie będę sie powtarzać.

O ile zresztą widziałam, inni Ci juz to równiez tłumaczyli - wyciągasz jednak
                            ten :argument" jak mantrę: więc po co po raz któryś z rzędu tłumaczyc Ci to
                            samo?
                            • michal00 Re: Michale, 18.03.06, 20:54
                              No dobra. Przyjmuje do wiadomosci, ze twoim zdaniem o dziadku Giertycha mozna
                              pisac zle by zdyskredytowac wnuka, natomiast zadna miara nie mozna napisac, ze
                              starzy Michnika, Luczywo, Rapaczynskiej i wielu innych znaczacych cos w Agorze
                              to stara "zydokomuna". Niech tak bedzie.
                              • po_godzinach Re: Michale, 18.03.06, 20:55
                                Gazeta nie pisała o dziadku Giertycha źle - pisała jego biografie polityczną
                                opartą na faktach. Czyżby to było Twoim zdaniem hańbiące - ta jego biografia?
                                • michal00 Re: Michale, 18.03.06, 21:06
                                  Podawala fakty wybiorczo. Cala publicystyka GW to jest jedno wielkie plucie na
                                  idee narodowe - nawet z Dmowskiego GWniarze zrobili wariata. Pragne zauwazyc,
                                  ze KPP to fragment wielu "biografii politycznych" starych dziennikarzy GW.
                                  Wiadomo dobrze, ze tylko dlatego pisano o Jedrzeju, bo chciano przywalic
                                  Romanowi.

>Czyżby to było Twoim zdaniem hańbiące - ta jego biografia?

Nie bardziej niz biografie starych komuchow bedacych przodkami dzienikarzy GW.
                                  • po_godzinach To nie jest prawda 18.03.06, 21:12
                                    1. Nie "plucie" na idee narodowców, tylko niezgadzanie sie ideami narodowymi -
                                    to chyba wolno?

2. Nie zrobili z Dmowskiego "wariata", tylko prezentują inna opcję, niz on - o
                                    ile pamietam; jeśli masz na mysli cos konkretnego, napisz, o co chodzi.

3. > Wiadomo dobrze, ze tylko dlatego pisano o Jedrzeju, bo chciano przywalic
                                    > Romanowi.

To Ty to tak odebrałeś. Pamiętam, że pisano o całej rodzinie Giertychów (bo i
                                    jest o kim pisać) pokazując podobieństwa i różnice między dziadkiem, ojcem i
                                    synem.
                                    Czy cos w tym złego?

4. Czy Ciebie interesuja historie przodków dziennikarzy? czyje jeszcze rodziny
                                    Cie interesują?
                                    • michal00 Re: To nie jest prawda 18.03.06, 21:23
                                      1. Nie "plucie" na idee narodowców, tylko niezgadzanie sie ideami narodowymi -
                                      > to chyba wolno?

Tak jak i wolno nie zgadzac sie z ideami KPP i jej nastepcow.

2. Nie zrobili z Dmowskiego "wariata", tylko prezentują inna opcję, niz on - o
                                      > ile pamietam; jeśli masz na mysli cos konkretnego, napisz, o co chodzi.

Chodzi o to, ze 90% tekstu bylo o tym, jakim Dmowski byl antysemita i co pisal
                                      w podeszlym wieku, kiedy rzeczywiscie nieco zdziwaczal. jego wielkiej roli
                                      podczas wersalu zostala pomniejszona i oczywiscie rowniez okraszona uwagami nt.
                                      antysemityzmu i tego typu duperel.

To Ty to tak odebrałeś. Pamiętam, że pisano o całej rodzinie Giertychów (bo i
                                      > jest o kim pisać) pokazując podobieństwa i różnice między dziadkiem, ojcem i
                                      > synem.
                                      > Czy cos w tym złego?

Powiedzmy, ze nic w tym zlego. Czekam na artykuly i porownania ojcow i
                                      dziadkach ludzi z opcji ideowych blizszych GW. Np. o Szechterze.

> 4. Czy Ciebie interesuja historie przodków dziennikarzy?

pewnie.

• w11mil nie chodzi o wspolnote krwi tylko idei 18.03.06, 20:50
                          po_godzinach napisała:
                          > "grzebania sie w przodkach"
                          • po_godzinach czyzby? 18.03.06, 20:54
                            dlaczego więc Kaczyński wyciaga "krew" a nie solidarność w poglądach?

Czy poglądy ojca zawsze sa poglądami syna?
                            Czy umiesz udowodnić, że poglądy polityczne ojca pani Łuczywo sa takie same.
                            jak poglady pani Łuczywo?

Jesli tak - uwierzę, że myslisz, iz nie idzie tu o krew.

Czy nie widzisz, jak taki zabieg jest haniebny?
                            • w11mil przeciez to nieprawda 18.03.06, 21:00
                              po_godzinach napisała:
                              > dlaczego więc Kaczyński wyciaga "krew" a nie solidarność w poglądach?

Jest akurat odwrotnie - dla Kaczynskiego pracują równiez osoby o pochodzeniu
                              np. żydowskim
                              • po_godzinach nie odwracaj kota ogonem 18.03.06, 21:01
                                w jakim celu Kaczyński przywołal ducha ojca pani Łuczywo?
                                • w11mil bo był komunistą a Agora walczy z antykomunizmem 18.03.06, 21:08
                                  po_godzinach napisała:

> w jakim celu Kaczyński przywołal ducha ojca pani Łuczywo?
                                  • po_godzinach poproszę inteligentny argument 18.03.06, 21:12
                                    z bzdurami się nie dyskutuje
                                    • w11mil termin "zoologiczny antykomunizm" 18.03.06, 21:20
                                      zostal ukuty na łamach GW; cala propaganda GW w ciagu ostatnich lat miala na
                                      celu uchronienie komunistów przed ich rozliczeniem (to moj subiektywny punkt
                                      widzenia); fraternizacja z zbrodniarzami i propagandzistami komunistycznymi
                                      (Kiszczak, Jaruzelski Urban) - skąd ten przechył na strone komunistów?
                                      • po_godzinach to bardzo adekwatny termin 18.03.06, 21:31

dla pewnego sposobu postrzegania rzeczywistości.

Moim zdaniem wysuwasz błędny wniosek, co do celu. Słowo "zwierzęcy" jest tu
                                        kluczem: zwierzęcy, czyli dziki, bezrefleksyjny.

Normalna niechęć do komunizmu nie musi być zwierzęca, czasem jednak spotyka sie
                                        ludzi wyróżniających sie własnie tą "zwierzęcością - to oni sa niewolnikami
                                        własnej nienawiści, ludźmi uzaleznionymi od historii, zakładnikami własnych i
                                        cudzych biografii.

"> (Kiszczak, Jaruzelski Urban) - skąd ten przechył na strone komunistów? "

może dobrze będzie taki niedługi fragment na temat przeczytać?

"Weźmy przykład gen. Czesława Kiszczaka. Ten szef aparatu bezpieczeństwa w
                                        stanie wojennym ponosi polityczną, ludzką i moralną odpowiedzialność za to, co
                                        wyprawiali funkcjonariusze jego resortu. A wiemy, że wyprawiali rzeczy
                                        straszne: strzelanie do robotników, prowokacje, łamanie charakterów i deptanie
                                        sumień. Wszystko to starałem się zawrzeć w liście otwartym do gen. Kiszczaka,
                                        który napisałem w więzieniu na Rakowieckiej w grudniu 1983 r.

Jednak na tym nie kończy się biografia gen. Kiszczaka. Był później jednym z
                                        architektów porozumienia przy Okrągłym Stole, następnie zaś lojalnym wobec
                                        polskiej demokracji szefem resortu spraw wewnętrznych w rządzie Tadeusza
                                        Mazowieckiego.

Sprawował kontrolę nad aparatem bezpieczeństwa i mógł zdecydować o fiasku
                                        Okrągłego Stołu, inspirując dowolne prowokacyjne działania agentury w dowolnym
                                        czasie. Nie dopuścił do tego, ocalił kompromis Okrągłego Stołu. Myślę, że o tym
                                        nie wolno zapominać. Dlatego w rozmowie z gen. Kiszczakiem, przeprowadzonej
                                        przez dwie znakomite dziennikarki, na pytanie, czy gen. Kiszczak jest
                                        człowiekiem honoru, odpowiedziałem: tak!

Ta odpowiedź była bez sensu. Nie do mnie należy wyrokowanie, kto jest, a kto
                                        nie człowiekiem honoru, powinienem odpowiedzieć: rola gen. Kiszczaka w epoce
                                        stanu wojennego była negatywna, ale równie pozytywna była jego rola w epoce
                                        Okrągłego Stołu. Przecież łatwiej jest być szefem aparatu represji w
                                        komunistycznym państwie, niż przekroczyć horyzont własnej biografii i
                                        współpracować przy demontażu dyktatury.

Powinienem również dorzucić, że ludzie rządzący Polską w grudniu 1981 r. mieli
                                        prawo podejmować swoje decyzje, lękając się groźby sowieckiej interwencji.
                                        Mieli oni wręcz obowiązek pamiętać o płonącym Budapeszcie w 1956 r., o
                                        okupowanej Pradze w 1968 r., a na końcu - o Afganistanie.

Gdybym tak odpowiedział, to może uniknąłbym wielu krytyk, za które wysoką cenę
                                        zapłacili moi przyjaciele i współpracownicy z "Gazety Wyborczej". Dzisiaj ich
                                        za to przepraszam."

www.ceo.org.pl/dokument.php?typ=news&dzial=1643&id=22344&PHPSESSID=4276a57eea498cf74a0746d57525782c
                                        • w11mil nie dano szansy Himmlerowi i Goebbelsowi 18.03.06, 21:37
                                          Kto wie jak sie sprawili obaj panowie w budowie zjednoczonej Europy

po_godzinach napisała:
                                          > nie człowiekiem honoru, powinienem odpowiedzieć: rola gen. Kiszczaka w epoce
                                          > stanu wojennego była negatywna, ale równie pozytywna była jego rola w epoce
                                          > Okrągłego Stołu.

czy termin "zoologiczny antyhitleryzm" jest dla Ciebie adekwatny?
                                          • po_godzinach nikt tego nie wie 18.03.06, 21:42
                                            po co rozważac sytuacje ahistoryczne? Nie widzę sensu.

> czy termin "zoologiczny antyhitleryzm" jest dla Ciebie adekwatny?

adekwatny do czego?

• w11mil Re: nikt tego nie wie 18.03.06, 21:53
                                              po_godzinach napisała:

> po co rozważac sytuacje ahistoryczne? Nie widzę sensu.
                                              czy mamy prawo potepiac Himmlera i Goebbelsa?

> adekwatny do czego?
                                              do "pewnego sposobu postrzegania rzeczywistości". I co sądzisz o takim sposobie?
                                              • po_godzinach Re: nikt tego nie wie 18.03.06, 21:58
                                                w11mil napisała:

> po_godzinach napisała:
                                                >
                                                > > po co rozważac sytuacje ahistoryczne? Nie widzę sensu.
                                                > czy mamy prawo potepiac Himmlera i Goebbelsa?

Naturalnie, przeciez potepiamy. Potepiamy ludzi, którzy dokonali zbrodni.
                                                >
                                                >
                                                > > adekwatny do czego?
                                                > do "pewnego sposobu postrzegania rzeczywistości". I co sądzisz o takim
                                                sposobie
                                                > ?

To jest trochę złozone i nie spodoba Ci sie to, co napiszę.
                                                A napiszę tak: "normalny" antyhitleryzm to mówienie o nazistowskich obozach
                                                zagłady, "zwierzęcy" antyhitleryzm to mówienie o "niemieckich obozach śmierci.

Zauwazyłam to, gdy pisałam pewne opracowanie i zwrócił mi uwagę pewien Niemiec -
                                                że on - jako Niemiec właśnie - był ofiarą Hitlera. Odtąd bardzo uważam na to,
                                                aby nie stosować odpowiedzialności zbiorowej.
                                                • w11mil a co z Kiszczakiem i 18.03.06, 22:00
                                                  po_godzinach napisała:
                                                  > Naturalnie, przeciez potepiamy. Potepiamy ludzi, którzy dokonali zbrodni.
                                                  > >
                                                  > >
                                                  > > > adekwatny do czego?
                                                  > > do "pewnego sposobu postrzegania rzeczywistości". I co sądzisz o takim
                                                  > sposobie
                                                  > > ?
                                                  >
                                                  > To jest trochę złozone i nie spodoba Ci sie to, co napiszę.
                                                  > A napiszę tak: "normalny" antyhitleryzm to mówienie o nazistowskich obozach
                                                  > zagłady, "zwierzęcy" antyhitleryzm to mówienie o "niemieckich obozach śmierci.
                                                  >
                                                  > Zauwazyłam to, gdy pisałam pewne opracowanie i zwrócił mi uwagę pewien
                                                  Niemiec
                                                  > -
                                                  > że on - jako Niemiec właśnie - był ofiarą Hitlera. Odtąd bardzo uważam na
                                                  to,
                                                  > aby nie stosować odpowiedzialności zbiorowej.
                                                  • po_godzinach co ma byc? 18.03.06, 22:03
                                                    Każdy może miec do niego taki stosunek, jaki uważa, że powinien mieć.

Jesli jest podejrzenie, że popełnił zbrodnię, trzeba mu ją w końcu udowodnić
                                                    przed sądem.

Stosunek Michnika został dokładnie wyłozony w zalinkowanym artykule.
                                                  • w11mil i Jaruzelskim 18.03.06, 22:04
                                                    i ich przyjazni z Michnikiem?
                                                    w11mil napisała:
                                                    > > Naturalnie, przeciez potepiamy. Potepiamy ludzi, którzy dokonali zbrodni

"zaglada" i "smierc" - nieszczegolnie wzrusza mnie wrazliwosc zbrodniarzy
                                                  • po_godzinach jak wyżej 18.03.06, 22:07
                                                    To, co nas wzrusza, jest tu mało istotne.

Tez nalezy mu przed sądem udowdnic ewentua;na winę.

A - kto się z kim przyjaźni i koleguje - to juz, wybacz, prywatna sprawa
                                                    kazdego.
                                                  • w11mil czy mam prawo oceniac kogos po tym z kim 18.03.06, 22:17
                                                    sie przyjaźni i koleguje ?

po_godzinach napisała:
                                                    > A - kto się z kim przyjaźni i koleguje - to juz, wybacz, prywatna sprawa
                                                    > kazdego.
                                                  • po_godzinach masz, ale to jest niepoważne :))) 18.03.06, 22:18
                                                  • po_godzinach teraz auwazyłam: 18.03.06, 22:10
                                                    ""zaglada" i "smierc" - nieszczegolnie wzrusza mnie wrazliwosc zbrodniarzy"

Źle zrozumiałeś.
                                                    Nie o śmierc i zagładę szło, tylko o rozróżnienie: nazistowski / niemiecki
                                                  • w11mil w prasie swiatowej sa nazistowskie albo polskie 18.03.06, 22:15
                                                    obozy zaglady
                                                    po_godzinach napisała:
                                                    .
                                                    > tylko o rozróżnienie: nazistowski / niemiecki
                                                  • po_godzinach nie mówimy tu o polskich, bo to inna rozmowa byłab 18.03.06, 22:19
                                                    y, tylko o rozrónieniu niemiecki / hitlerowski

Nie mieszaj wszystkiego ze wszystkim
                      • buffalo_bill Komuch Jarosław Kaczyński 18.03.06, 20:48
                        Opluł już wszystkich, którzy stworzyli "Solidarność", teraz zabrał się
                        za opluwanie tych, którzy przez całe lata 80-te wydawali konspirayjną
                        prasę - jak Helena Łuczywo.
                        Na koniec pewnie opluje Jana Pawła II. Może ogłosi, że to był TW "Lolek"
                        czy coś takiego.
                        • w11mil dlaczego komuch? a nie np. kosmita? 18.03.06, 20:52
                          buffalo_bill napisał:

> za opluwanie tych, którzy przez całe lata 80-te wydawali konspirayjną
                          > prasę

oszczedze sobie uwag na temat wydawców kospiracyjnej prasy
                          • po_godzinach wytłumaczyłam ci to powyżej 18.03.06, 20:57
                            czemu każesz tłumaczyc dwukrotnie to samo?
                          • buffalo_bill Dlaczego masz sobie oszczędzać uwag? 18.03.06, 20:57
                            Wal śmiało. Nie sądzę, że powiesz coś nowego od tego co mówił
                            nam Jerzy Urban.
                            • w11mil Re: Dlaczego masz sobie oszczędzać uwag? 18.03.06, 21:02
                              tak sie nieszczesliwie złozyło ze TW z najwiekszym publicity to akurat wydawcy
                              podziemnej prasy; stad tez argumnet ten jest słaby
                              • po_godzinach możesz to wyjasnić tak, abym ja 18.03.06, 21:05
                                zrozumiała?
                                • w11mil Karkosza i Maleszka 18.03.06, 21:12
                                  po_godzinach napisała:

> zrozumiała?
                                  • po_godzinach niezupełnie 18.03.06, 21:15
                                    Co ma fakt, że Maleszka okazał się być donosicielem do faktu redagowania przez
                                    Helenę Łuczywo "Robotnika" oraz do tego, że miała ojca w KPP?
                                    • w11mil argument ze ktos byl wydawca konspiracyjnej 18.03.06, 21:23
                                      prasy jest słaby - to nie jest argument który wyłącza mozliwosc krytyki danej
                                      osoby

• po_godzinach oczywiście 18.03.06, 21:32
                                        "to nie jest argument który wyłącza mozliwosc krytyki danej
                                        > osoby"

osoby - nie jej przodka, prawda?
                                        • w11mil skad tu przodek? 18.03.06, 21:42
                                          po_godzinach napisała:

> osoby - nie jej przodka,

chodzilo mi o post:

Autor: buffalo_bill
                                          "Opluł już wszystkich, którzy stworzyli "Solidarność", teraz zabrał się
                                          za opluwanie tych, którzy przez całe lata 80-te wydawali konspirayjną
                                          prasę - jak Helena Łuczywo"

• po_godzinach Re: skad tu przodek? 18.03.06, 21:44
                                            zdaje się, że tematem naszej rozmowy jest haniebny (moim zdaniem) język
                                            Jarosława, który przywołuje ducha ojca pani Łuczywo aby za jego pomocą wystąpic
                                            przeciwko swoim przeciwnikom politycznym?
                                          • buffalo_bill Właśnie stąd 18.03.06, 21:45
                                            Oluwa Helenę Łuczywo za jej dziadków.
                                            Nie pamięta już jak z tow. Adamem Gierkiem pił? Nie wie w jakiej
                                            partii był ojciec tow. Adama Gierka - Edward?
                                            • michal00 Re: Właśnie stąd 18.03.06, 22:01
                                              > Oluwa Helenę Łuczywo za jej dziadków.

Gowno prawda. Wskazuje na inspiracje ideowa konstatujac, ze "lewica laicka"
                                              jest kontynuatorka antynarodowej linii KPP. Luczywo bedac naczelna GW jest wiec
                                              spadkobierczynia tradycji KPP.
                                              • po_godzinach Re: Właśnie stąd 18.03.06, 22:11
                                                Jestes jednak głupszy, niz ustawa przewiduje :)))
                                                • michal00 Re: Właśnie stąd 18.03.06, 22:20
                                                  To musi byc jakas GWniana ustawa...
            • bebe3 Re: ciekawi mnie kim sa ci "wszyscy" 18.03.06, 20:06
              a kim są "zwykli ludzie" "ludzie z układu"
              Wydaje mi się że odsunięcie PIS od władzu da korzyści wszystkim Polakom bez
              względu na pochodzenie wykształcenie religię stopień zamożnosci...
              • w11mil dopuszczasz istnienie odmiennego zdania? 18.03.06, 20:09
                bebe3 napisała:
                > Wydaje mi się że odsunięcie PIS od władzu da korzyści wszystkim Polakom bez
                > względu na pochodzenie wykształcenie religię stopień zamożnosci...
                • bebe3 Re: dopuszczasz istnienie odmiennego zdania? 18.03.06, 20:15
                  Tak, o ile osoba posiadająca inne zdanie pozwoli mi mieć własne
                  • w11mil cenzurują FK? 18.03.06, 20:18
                    bebe3 napisała:

> Tak, o ile osoba posiadająca inne zdanie pozwoli mi mieć własne
                    • bebe3 Re: cenzurują FK? 18.03.06, 20:34
                      Zawsze:)
                    • piaf.e 11 mil kup sobie telewizor i nie wprowadzaj 18.03.06, 21:50
                      na tym forum sekciarskiej nie zdrowej atmosfery. Twoje pytania i poziom
                      dyskusji maja akcent psychopatyczny.
    • sierota.po.ud Dlaczego PiS miałoby głosować przeciw rządowi? 18.03.06, 20:00
      a.adas napisał:

> A serio - samorozwiązanie się PO zwyczajnie nie opłaca, ani politycznie, ani
      > medialnie. Ja z chęcią zobaczę PiS głosujace przeciw swemu rządowi, jak to
      > mozna ładnie sprzedac w mediach! A przecież kampania wyborcza ciagle trwa, co
      > przyznaje takze PiS...

Bedą głosować za rozwiązaniem złego sejmu, który nie chce poprzeć dobrzego rządu
      • a.adas Re: Dlaczego PiS miałoby głosować przeciw rządowi 18.03.06, 20:05
        sierota.po.ud napisał:
        > Bedą głosować za rozwiązaniem złego sejmu, który nie chce poprzeć dobrzego rząd
        > u

No widzisz, tylko potwierdzasz by tego nie robili. Bo PO musi udowodnić w
        kampanii wyborczej, ze rząd jest równie zły jak Sejm... Inaczej im PiS znowu
        odjedzie, a marketingowe sztuczki PiS można było dziś zobaczyć na mównicy
        ("fryzjer i stajlistka dla Pana Prezesa raz"
        • karlin Re: Dlaczego PiS miałoby głosować przeciw rządowi 18.03.06, 20:10
          a.adas napisał:

> ("fryzjer i stajlistka dla Pana Prezesa raz"
          ----------------------------------------------------------------

To ty naprawdę chcesz, żeby Kaczyńskim zajęli się, zamiast Tuskiem,
          mumifikatorzy?

• a.adas Re: Dlaczego PiS miałoby głosować przeciw rządowi 18.03.06, 20:14
            A nie chcesz by Pan Prezes przetrwał wiecznie? Ty, fan Niezastąpionego... Im
            szybciej się zakonserwuje, tym lepiej będzie się potomnym prezentował:)))
            • karlin Re: Dlaczego PiS miałoby głosować przeciw rządowi 18.03.06, 20:19
              A kto w takim razie dopilnuje Donka, żeby się nie rozleciał?

On ma już chyba (od 44) - jakieś dziewięćdziesiąt parę lat!
    • michal00 Np. po to, zeby PiS nie zrobil wyborow w lecie, 18.03.06, 20:17
      kiedy elektorat PO pracuje za granica albo jest na wakacjach.
      • karlin Ciiiii, niech strach im resztki móżdżku wyjada 18.03.06, 20:19
        :)
      • jola_iza Re: Np. po to, zeby PiS nie zrobil wyborow w leci 18.03.06, 20:41
        a co robi elektorat PiSu w lecie?
        • karlin Żnie żyto, leje asfalt, wytapia surówkę, chodzi do 18.03.06, 20:43
          kościoła.

I na wybory.
      • rydzyk_fizyk Re: Np. po to, zeby PiS nie zrobil wyborow w leci 18.03.06, 20:48
        Na szczęście termin wyborów nie zależy już od PiSu :)
        • michal00 Re: Np. po to, zeby PiS nie zrobil wyborow w leci 18.03.06, 20:49
          na szczescie zalezy od PiSu.
          • rydzyk_fizyk Re: Np. po to, zeby PiS nie zrobil wyborow w leci 18.03.06, 20:50
            Nie.
            PiS nigdy nie może być pewny że nie zostanie powołany inny rząd w tym Sejmie.
            • michal00 Re: Np. po to, zeby PiS nie zrobil wyborow w leci 18.03.06, 21:12
              to by dla Pis nie bylo takie zle rozwiazanie. Obawiam sie jednak, ze trudno
              bedzie znalezc frajera, ktory zechce zostac premierem takiego rzadu.
              • rydzyk_fizyk Re: Np. po to, zeby PiS nie zrobil wyborow w leci 18.03.06, 21:15
                Giertych z chęcią skorzysta.

Najważniejszy jest jednak brak pewności PiSu (nawet w odniesieniu do własnych posłów) i to że Lech Kaczyński musiałby pierwszy wykonać ruch wyznaczając frajera z PiS, który musiałby odpaść.
          • jola_iza Re: Teraz 18.03.06, 21:04
            Od PiSu to już nic nie zależy!!!:))
      • alistair-p Platforma ma trudną sytuację 18.03.06, 23:07
        Zagłosują za rozwiązaniem,powtórzy się wynik wyborczy z 2005,no może platforma
        wygra kilkoma procentami.Zagłosują przeciw,PiS podniesie lament że PO niszczy
        Polskę.Ja na miejscu Tuska bym poczekał,w końcu to nie PO walczy ze
        wszystkimi,nie poluje na czarownice.Społeczeństwo powinno zrozumieć,że nie da
        się rządzic nowymi urzędami kontrolnymi i machaniem szabelką.O okrzyku TKM !!!
        nie wspomnę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka