Dodaj do ulubionych

Cejrowski o ..........

30.04.06, 11:22
Calosc na www.o2.pl

"Gazeta Wyborcza krytykuje mnie zawsze - przed, po i w trakcie, więc
przestałem na to zwracać uwagę. A DOBRY program telewizyjny ma to do siebie,
że jest kontrowersyjny, a więc "nie do przełknięcia" dla jednych, a dla
drugich kultowy. Chciałbym, by Polska wreszcie dobiła się wolności słowa
polegającej na dopuszczeniu do głosu także osób "dla niektórych nie do
przełknięcia". Śmiesznie to zabrzmi, ale postuluję trochę tolerancji, dla
takiego wroga tolerancji jak ja."
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:26
      Sapafne:)
    • camille_pissarro Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:28
      Nie widze zadnych przeszkód aby taki program Cejrowski w publicznej TVP miał.
      Ci co tak poszczekują uzywaja wszakże pilota moga sobie przełączyć na inny
      kanał a jeśli takowego brakuje, to powinni zewrzec szeregi i wraz z Trybuna i
      Ordynacką takie medium sobie stworzyc , w końcu były prezio tez sie moze
      dorzucic stac go było na wille w Kazimierzu Dolnym za 800 tys USd to może i
      wesprzec taka inicjatywę o Janie Urbanie nie zapomnając ...
      • ratatatam Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:33
        to Urbah ma Jan na imie ??? ja bylem pewien, ze Jerzy

• camille_pissarro Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:35
          Mam pewną słabość do imion - oczywiście Jerzy, porąbało mi sie z jego ksywa Jan
          Rem ;)))))
    • buraque Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:32
      frank_drebin napisał:

> Śmiesznie to zabrzmi, ale postuluję trochę tolerancji, dla
      > takiego wroga tolerancji jak ja.

klasyczny przykład blokowego emeryta, który rząda od wszystkich zachowania
      czystości na klatce schodowej sam ją zasmiecając

żenujące...
      • ratatatam Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:34
        an nie przyklad lewackiej gowniazerii pokrzykujacej: " nie ma tolerancji dla
        nietolerancji" ??

• buraque Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:37
          ratatatam napisał:

> an nie przyklad lewackiej gowniazerii pokrzykujacej: " nie ma tolerancji dla
          > nietolerancji" ??

mylisz zupełnie pojęcia, a hasło jest całkiem dobre :)
          • ratatatam Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:39
            haslo jest sprzeczne wewnetrznie - ale jesli ktos lubi schizofreniczne postawy
            i ideologie to jego sprawa- o gustach trudno dyskutowac
            • buraque Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:52
              ratatatam napisał:

> haslo jest sprzeczne wewnetrznie - ale jesli ktos lubi schizofreniczne
              postawy
              > i ideologie to jego sprawa

takąż własnie schizofrenią wykazuje się Cejrowski; pragnie tolerowania swoich
              przejawów nietolerancji
      • camille_pissarro Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:39
        U ciebie wszystko sprowadza sie do rządzenia , bos się przyzwyczaił od blisko
        50 lat poprzedniego systemu.Wyobraź sobie , że byli i są tacy , którzy się
        czegoś domagają i żądają.
        • buraque Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:53
          camille_pissarro napisał:

> U ciebie wszystko sprowadza sie do rządzenia , bos się przyzwyczaił od blisko
          > 50 lat poprzedniego systemu.Wyobraź sobie , że byli i są tacy , którzy się
          > czegoś domagają i żądają.

nie bardzo rozumiem o co ci chodzi... jaki bos?
          • camille_pissarro Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 11:59
            przeczytaj sobie swój poprzedzajacy mój post , moze zajarzysz.Gdyby chodziło mi
            o BOŚ to bym wyraxnie napisał ;))))
            • buraque Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 12:03
              camille_pissarro napisał:

> przeczytaj sobie swój poprzedzajacy mój post , moze zajarzysz.Gdyby chodziło
              mi
              >
              > o BOŚ to bym wyraxnie napisał ;))))

nie podejrzewałem że masz na mysli BOŚ (skąd ci to do głowy przyszło)

mnie chodzi o to, że Cejrowski domaga się czegoś, czego sam ma głęboko w
              pupie... to mnie żenuje
              • camille_pissarro Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 12:17
                nie chodziło mi ani o bos ani o BOŚ.Po prostu strawestowałem , Twa
                ortograficzna pomyłkę ;)))
    • t-800 Wolność słowa tylko dla "Gazety Wyborczej"... 30.04.06, 11:38
      ... albo dla tych, których "Wyborcza" wskaże.
    • frank_drebin Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 11:40
      zacytowalem najbardziej smakowity fragmencik. Jednak co by nie mowic Cejrowski
      to madry gosc. Zwroccie uwage na fragment gdzie mowi o tym, ze z dusza na
      ramieniu wchodzi bez indianskiego przewodnika do dzungli. W koncu zeby zjadl na
      tych podrozach a swoje ograniczenia zna. Tylko madrzy ludzie zdaja sobie sprawe
      ze swych ograniczen.
      • ratatatam Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 11:42
        frank_drebin napisał:
        > Tylko madrzy ludzie zdaja sobie sprawe
        > ze swych ograniczen.

dlatego stracilem resztki szacunku dla Rapaczynskiej po debiucie "Nowego Dnia"

• frank_drebin Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 11:46
          No fakt ze to byl wynalazek na skale swiatowa. Agora chciala robic brukowca bez
          bruku. A to jest tak wykonalne jak to, ze J. Urban zostanie papiezem ...
          ratatatam napisał:

> frank_drebin napisał:
          > > Tylko madrzy ludzie zdaja sobie sprawe
          > > ze swych ograniczen.
          >
          >
          > dlatego stracilem resztki szacunku dla Rapaczynskiej po debiucie "Nowego
          Dnia"
          >
          >
          > ____________________________________________________
          > "Tak mogą płonąć stodoły każdego dnia..."
          > Czesław Niemen "Płonie Stodoła"
          >
          • ratatatam Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 11:48
            agora robi juz jeden dziennik brukowy wiec po co jej autokonkurencja byla???
            tego nijak pojac nie moge ...
            • frank_drebin Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 11:51
              Az tak radykalny bym nie byl. Czym innym jest brukowiec a czym innym GW, ktora
              po prostu czasem obraza inteligencje czytajacych ja ludzi. A to jednak roznica.
              Nie wiem tylko, czy obraza swiadomie, czy ma po prostu az tak zenujaco
              myslacych inaczej dziennikarzy.
              ratatatam napisał:

> agora robi juz jeden dziennik brukowy wiec po co jej autokonkurencja byla???
              > tego nijak pojac nie moge ...
              • ratatatam Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 11:55
                a ja owszem, bylbym az tak radykalny :] po opiniotworczym dzienniku pozostala
                jedynie opinia - echo nigdysiejszej swietnosci
      • buraque Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 11:55
        frank_drebin napisał:

> Tylko madrzy ludzie zdaja sobie sprawe
        >
        > ze swych ograniczen.

idąc dalej tym tropem, Cejrowski przyznaje się, że robi źle; jest mu przykro,
        że jest takim nienawistnikiem. Kto wie, może zacznie przepraszać...
        • frank_drebin Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 12:10
          Nie nienawistnikiem tylko czlowiekiem nie wyznajacym bozka tolerancji. A to
          jednak roznica. Tolerancja niepolitpoprawna polega na tym, ze wolnosc twojej
          piesci konczy sie tam, gdzie zaczyna sie poczatek mojego nosa. Czyli jesli cos
          WC doskwiera to po prostu mowi, ze mu to doskwiera. I ma moim zdaniem do tego
          pelne prawo.
          buraque napisał:

> frank_drebin napisał:
          >
          > > Tylko madrzy ludzie zdaja sobie sprawe
          > >
          > > ze swych ograniczen.
          >
          > idąc dalej tym tropem, Cejrowski przyznaje się, że robi źle; jest mu przykro,
          > że jest takim nienawistnikiem. Kto wie, może zacznie przepraszać...
          • buraque Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 12:16
            frank_drebin napisał:

> Czyli jesli cos
            > WC doskwiera to po prostu mowi, ze mu to doskwiera. I ma moim zdaniem do tego
            > pelne prawo.

oczywiście, ma najpełniejsze do tego prawo, ale czy to prawo ma być realizowane
            za pieniądze opłacających abonament? Zdecydowanie nie!

Z rzesztą sam widziałes jakie jest zapotzrebowanie na tego typu "publicystykę",
            Cejrowski w tv prywatnej miał śladową oglądalność i musiał szybko odejść. Teraz
            usiłuje się wepchnąć w pakiecie jego utyskiwania.

I jescze o tej pięści: spróbuj zachowywac się racjonalnie, jesli ktoś wymachuje
            pięściami w goległości 1 mm od twojego nosa. Musi istnieć strefa buforowa, ta
            strefa to przyzwoitość.
            • joannabarska Jest pilot! 30.04.06, 12:26
              Cejrowskiego nie musi sie ani słuchac ani ogladać. Przyznam, ze jego teksty
              radiowe o pobycie w Ameryce bywały interesujące. Szkoda, ze ten podróznik
              bierze się za politykę, zwlaszcza ze wówczas brzydko sie "zapala". Ale -
              powtarzam - nie ma obowiązku ogladąnia tego pana. Na dyskusję o nim też szkoda
              czasu. Prezes Dworak sciągajac znow do TVP Cejrowskiego pokazał, jak bardzo
              zalezy mu na stanowisku. Bez komentarza.
              • buraque Re: Jest pilot! 30.04.06, 12:29
                joannabarska napisała:

> Cejrowskiego nie musi sie ani słuchac ani ogladać.
                Ale -
                > powtarzam - nie ma obowiązku ogladąnia tego pana. Na dyskusję o nim też
                szkoda
                > czasu. Prezes Dworak sciągajac znow do TVP Cejrowskiego pokazał, jak bardzo
                > zalezy mu na stanowisku. Bez komentarza.

Joanno wszystko dobrze, jest pilot, ale abonament (czyli dopłacanie do tego
                pana) jest obowiązkowy! Grożą kary i tak dalej... to jest nie w porządku
            • frank_drebin Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 12:27
              No to w takim razie Polsat powinien wytoczyc WC proces o znieslawienie w
              wywiadzie WC mowi:
              "Niech Pan pyta w Polsacie. Ja NAPRAWDĘ nie wiem. Oglądalność miałem dwukrotnie
              wyższą od Kuby [Wojewódzkiego] i porównywalną z programem Drzyzgi. Mimo to
              KOMERCYJNA stacja zdecydowała się przerwać cykl. Albo chodziło po prostu o
              gusta właściciela (który ma prawo wywalić każdego w każdej sekundzie i bez
              podania przyczyny) albo może o Danutę Waniek z rady radiofonii, która miała na
              mnie "żyłę", a Polsat musiał u niej odnawiać licencję. Ale to tylko takie moje
              spekulacje, bo nie wiem."
              Wiec Twoje zdanie:
              "Cejrowski w tv prywatnej miał śladową oglądalność i musiał szybko odejść."
              Uznam za wiarygodne jesli Polsat wytoczy WC proces o znieslawienie. Inaczej
              wybacz bardziej bede wierzyl jemu niz Tobie. W koncu facet podchodzi powaznie
              do pracy w tv i wyniki ogladalnosci swojego programu musial znac.
              • buraque Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 12:35
                frank_drebin napisał:

> "Niech Pan pyta w Polsacie. Ja NAPRAWDĘ nie wiem. Oglądalność miałem
                dwukrotnie
                >
                > wyższą od Kuby [Wojewódzkiego] i porównywalną z programem Drzyzgi. Mimo to
                > KOMERCYJNA stacja zdecydowała się przerwać cykl. Albo chodziło po prostu o
                > gusta właściciela (który ma prawo wywalić każdego w każdej sekundzie i bez
                > podania przyczyny) albo może o Danutę Waniek z rady radiofonii, która miała
                na
                > mnie "żyłę", a Polsat musiał u niej odnawiać licencję. Ale to tylko takie
                moje
                > spekulacje, bo nie wiem."

Chyba nie podejrzewasz Solorza o to, że zrezygnowałby z kury znoszącej złotej
                jajka? Gwarantuję ci, że jeśli w ogólnym rozrachunku program opłacałby się
                stacji to NAPEWNO byłby kontynuowany. Bierze się tu pod uwagę nie tylko
                oglądalność "netto" ale także strukturę wiekową i społeczną widowni, odpływ
                podczas przerw reklamowych, REKLAMODAWCÓW którzy chcą w tej przerwie się
                przedstawić i tzw. ryzyko polityczne. Przypuśćmy, ze program jest bardzo
                kontrowersyjny, ale sie opłaca (nawet płacic kary KRRiT), tracić jakąś tam
                część wizerunku... nikt go w tedy nie zdejmie. W przypadku Cejrowskiego suma
                tych czynników wychodziła na minus. Ot i cała tajemnica. Mieszanie w to Waniek
                tylko pochlebia Cejrowskiemu.
                • frank_drebin Re: Oczywiscie dla rozkrecenia dyskusji swiadomie 30.04.06, 12:37
                  Alaaa mieszanie Waniek w cokolwiek nikomu nie pochlebia :( Moge sie z wieloma
                  tezami zgodzic, ale nie z tym ze WC jest masochista zeby miec cokolwiek
                  wspolnego z ta pudernica .....
                  buraque napisał:

> frank_drebin napisał:
                  >
                  > > "Niech Pan pyta w Polsacie. Ja NAPRAWDĘ nie wiem. Oglądalność miałem
                  > dwukrotnie
                  > >
                  > > wyższą od Kuby [Wojewódzkiego] i porównywalną z programem Drzyzgi. Mimo t
                  > o
                  > > KOMERCYJNA stacja zdecydowała się przerwać cykl. Albo chodziło po prostu
                  > o
                  > > gusta właściciela (który ma prawo wywalić każdego w każdej sekundzie i be
                  > z
                  > > podania przyczyny) albo może o Danutę Waniek z rady radiofonii, która mia
                  > ła
                  > na
                  > > mnie "żyłę", a Polsat musiał u niej odnawiać licencję. Ale to tylko takie
                  >
                  > moje
                  > > spekulacje, bo nie wiem."
                  >
                  > Chyba nie podejrzewasz Solorza o to, że zrezygnowałby z kury znoszącej złotej
                  > jajka? Gwarantuję ci, że jeśli w ogólnym rozrachunku program opłacałby się
                  > stacji to NAPEWNO byłby kontynuowany. Bierze się tu pod uwagę nie tylko
                  > oglądalność "netto" ale także strukturę wiekową i społeczną widowni, odpływ
                  > podczas przerw reklamowych, REKLAMODAWCÓW którzy chcą w tej przerwie się
                  > przedstawić i tzw. ryzyko polityczne. Przypuśćmy, ze program jest bardzo
                  > kontrowersyjny, ale sie opłaca (nawet płacic kary KRRiT), tracić jakąś tam
                  > część wizerunku... nikt go w tedy nie zdejmie. W przypadku Cejrowskiego suma
                  > tych czynników wychodziła na minus. Ot i cała tajemnica. Mieszanie w to
                  Waniek
                  > tylko pochlebia Cejrowskiemu.
                • nowytor2 Zrezygnował z pokazania Kwaśniewskiego w Charkowie 30.04.06, 13:39
                  Więc "kasa, kasą", ale tak naprawdę coś innego w trawie piszczy
      • kropek_oxford To jest zielone pieklo - po paru sekundach traci 30.04.06, 12:30
        sie orientacje w kierunkach - kazdy, kto raz byl w jakiejkolwiek tropikalnej
        puszczy ci to powie - bez tubylca ani rusz:))
    • borbali Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 12:22
      Może mi ktoś powie czy Cejrowski to Kaczysta czy POwiec.Będę wówczas wiedział
      komu Cejrowski się podoba,a komu nie i dlaczego.
      =================
      Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna.
      • michal00 Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 12:27
        Cejrowski to peowiec z dziada pradziada borbalku.
      • camille_pissarro Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 12:32
        W.Cejrowski nie jest ani kaczysta ani PO'owcem jest człowiekiem o
        konserwatywnych , wyrazistych zapatrywaniach zwłaszcza w kwestiach natury
        obyczajowej.Ja mam w kwestiach obyczajowych poglądy zbliżone do tego co
        reprezentuje W.Cejrowski i wcale mi to nie przeszkadza aby np. głosowac na PO.
    • smok62 Cejrowski atakowany profilaktycznie 30.04.06, 12:35
      ale dzisiaj atak GoWna przysparza mu reklamy. Kiedyś "łorgan" z czerskiej
      skazywał na banicję. To pierwsza jaskółka IV RP.
    • freemason Wojciech Cejrowski i Olga Lipińska 30.04.06, 12:48
      ... to mój wymarzony duet prowadzący tok-szoł w TVP...
      Rozmarzyłem się:)
      • frank_drebin Re: Wojciech Cejrowski i Olga Lipińska 30.04.06, 12:53
        A to byloby nawet ciekawe :)
        freemason napisał:

> ... to mój wymarzony duet prowadzący tok-szoł w TVP...
        > Rozmarzyłem się:)
    • dr.szfajcner Re: Cejrowski o .......... 30.04.06, 14:03
      frank_drebin napisał:

> Chciałbym, by Polska wreszcie dobiła się wolności słowa
      > polegającej na dopuszczeniu do głosu także osób "dla niektórych nie do
      > przełknięcia".

No to Cejrowski, idz do Radia Maryja, i rob tam wywiady
      z homoseksualistami, tranwestytami, pedofilami i bp. Paetzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka