Dodaj do ulubionych

oglądajcie TVP

04.05.06, 22:15
Dramat w trzech aktach w wykonaniu kurdupli/
Obserwuj wątek
    • zalogowany.franek Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 22:18
      Anita Gargas okazała się wyjątkowo pojętną uczennicą Jacka Kurskiego. Niezły skandal, że taki program
      został puszczony w telewizji publicznej.
      • tribunus Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 22:22
        zalogowany.franek napisał:

> Anita Gargas okazała się wyjątkowo pojętną uczennicą Jacka Kurskiego. Niezły sk
        > andal, że taki program
        > został puszczony w telewizji publicznej.

No prosze nawet towarzysz cenzor sie znalazl.
        Jak jeszcze tego nie zauwazyles to ci przypominam - komunizm sie skonczyl !!!
      • michal00 Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 22:39
        a dlaczego skandal? ten program oparty byl na faktach i przypominal niektore
        watki drazone przez komisje sejmowa. Okazalo sie przy okazji, ze Dochnal jest
        bardziej znany Jolce niz to dotychczas przyznawala. Dodatkowo przypomniano
        niestandardowa prawdomownosc Jolki z kampanii wyborczej, zapytano o podstawe
        prawna zbierania datkow przed powstaniem fundacji i dzialalnosc agencji
        nieruchomosci. Chcialem tez zwrocic uwage, ze nawet osoba z przychylnej
        Kwachowi Fundacji Batorego przyznala, ze dzialania fundacji budza pewne
        watpliwosci.
        • tw.redaktor Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 22:49
          michal00 napisał:

> a dlaczego skandal?

Bo nieprzyzwyczajeni. Mieli swoje skrzyżowanie Matki Teresy z Lady Di a tu
          przyszła jakaś Gargas i aureolę świętej przekrzywia.
      • iza.bella.iza Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 23:45
        zalogowany.franek napisał:

> Anita Gargas okazała się wyjątkowo pojętną uczennicą Jacka Kurskiego.

Co przez to rozumiesz? Skłamała coś lub zmyśliła?

>Niezły skandal, że taki program
        > został puszczony w telewizji publicznej.

A na czym ten skandal polega?

• ave_duce Re: Obrona Częstochowy? ;))) 05.05.06, 06:26
          iza.bella.iza napisała:

> zalogowany.franek napisał:
          >
          > > Anita Gargas okazała się wyjątkowo pojętną uczennicą Jacka Kurskiego.
          >
          >
          > Co przez to rozumiesz? Skłamała coś lub zmyśliła?
          >
          >
          > >Niezły skandal, że taki program
          > > został puszczony w telewizji publicznej.
          >
          > A na czym ten skandal polega?
          >
    • adax4 oglądałem i mam inną opinię 04.05.06, 22:21
      oglądałem końcówkę, na Jolanyę jak patrząc prosto w kamerę zarzekała się, że
      Olek zaliczył wszystkie egzaminy a na ostatnim była nawet razem z nim. Trzeba
      się zacząć przyzwyczajać bo takie materiały zaczną się niebawem pojawiać i co
      niektóre IKONY III RP szlag trafi.
      • tw.redaktor Re: oglądałem i mam inną opinię 04.05.06, 22:24
        adax4 napisał:

> oglądałem końcówkę, na Jolanyę jak patrząc prosto w kamerę zarzekała się, że
        > Olek zaliczył wszystkie egzaminy a na ostatnim była nawet razem z nim. Trzeba
        > się zacząć przyzwyczajać bo takie materiały zaczną się niebawem pojawiać i co
        > niektóre IKONY III RP szlag trafi.

Niektórym jak widać trudno się przyzwyczaić do wizerunku odbiegającego od tego
        prezentowanego w Vivie czy innej Gali. I zabolało przypomnienie paru faktów.
      • tribunus to dobilo ja calkowicie 04.05.06, 22:26
        Dzis jak juz znamy fakty, zona pana prezydenta wyszla na klamczuche.
        • tw.redaktor Re: to dobilo ja calkowicie 04.05.06, 22:28
          tribunus napisał:

> Dzis jak juz znamy fakty, zona pana prezydenta wyszla na klamczuche.

Niezłe było jak jej własna pracownica fundacji w liście do komisji zaprzeczała
          temu co prezydentowa zeznała. Na szczęście dla prezydentowej, Gazeta
          "zapomniała" o tym programie i w Telewizyjnej jest całkiem inny więc jest
          szansa, że sporo osób nie wiedziało, że warto włączyć jedynkę.
          • tribunus Re: to dobilo ja calkowicie 04.05.06, 22:31
            tw.redaktor napisał:

>
            > Niezłe było jak jej własna pracownica fundacji w liście do komisji zaprzeczała
            > temu co prezydentowa zeznała. Na szczęście dla prezydentowej, Gazeta
            > "zapomniała" o tym programie i w Telewizyjnej jest całkiem inny więc jest
            > szansa, że sporo osób nie wiedziało, że warto włączyć jedynkę.

Mysle ze powtorza ten program na Polonii.
            Ten reportaz moze zakonczyc sie przedstawieniem zarzutu skladania falszywych
            zeznan przed komisja.
            • smok62 ten program powinni pokazywać dzień i noc 04.05.06, 22:48
              może by co niktórzy przejrzeli na oczy. A przypominam to jest jeszcze telewizja
              PO- Dworaka. Co będzie komuchy jak telewizje "zawłaszczy" PIS? :)))))))))
              • ave_duce Re: Kacze bagno... ;((( 05.05.06, 06:28
                smok62 napisała:

> może by co niktórzy przejrzeli na oczy. A przypominam to jest jeszcze telewizja
                > PO- Dworaka. Co będzie komuchy jak telewizje "zawłaszczy" PIS? :)))))))))
        • uzdek98 ciekawe ze dopiero teraz sie te materiały pojawiły 04.05.06, 23:14
          :) wczesniej lezaly dobrze schowane... TVP jest zawsze przygotowana... szazie
          zycie wiezienia ale nie zapominajmy ze obecnie nam panujaca 1 dama torebek
          plastikowych rowniez zaczela rzady od klamstwa na temat wieku....
      • frank_drebin Widac liczy, ze 9/10 ludzi pomyli zaliczenie 04.05.06, 23:02
        wszystkich egzaminow na studiach z obrona pracy magisterskiej ..... Pokazuje to
        jednak jakie ta pani ma zdanie o inteligencji Polakow.
        • smok62 O wypraszam sobie 04.05.06, 23:03
          kwach nawet nie miał wszystkich zaliczeń -tu też kłamała.
        • elfhelm Kwach nie miał ówczesnego absolutorium 04.05.06, 23:06
          co by mu dawało prawo do wskazania "wykształcenie wyższe", ale bez "mgr".
          A to znaczy, że pewnie czegoś nie zaliczył :)
          • smok62 Jaskiernia też mówił jak wy towarzyszu 04.05.06, 23:10
            od kiedy to bez zaliczeń ma się wyższe studia? Anita Gargas pokazała
            oświadczenie Rektora - brak zaliczeń :)
            • elfhelm to że jesteś idiotą smoku, wiedziałem... 05.05.06, 11:44
              ale że do tego nie potrafisz parozdaniowego tekstu przeczytać ze zrozumieniem to
              nie. Nienawiść cię dzieciątko zaślepia :))
    • echo_o Ale rejwach ! :) 04.05.06, 23:04
      A przecież ten materiał Anity Gargas, choć ostry jak brzytwa, to przecież
      weryfikowalny, pani Jolanta może wytoczyć autorce proces cywilny.
      Film opisał schemat, który działał całą dekadę...10 lat! z okładem włączając
      okresy kampanii - dwóch kampanii prezydenckich.
      Ale dziś patrzę na to z innej perspektywy.
      Era Mr & Mrs Kwaśniewskich poczyniła trwałe zwichnięcie kontaktów na styku:
      władza-biznes. Lech Kaczyński, obecny prezydent musi mieć i ma alergię na ten
      obszar swojej działalności, a przecież wszędzie na świecie biznes jest
      integralną częścią dyplomacji gospodarczej. Jak promować własny kraj jako
      partnera w biznesie, jak zachęcać do inwestycji, jak wspierać starania polskich
      firm - gdzie miejsce na szlachetny, czysty, merytoryczny patronat ? Przecież
      również temu winny służyć wizyty oficjalne głowy państwa, także premiera rządu.
      A zarówno Kaczyński, jak i Marcinkiewicz nie biorą biznesu w swoje podróże.
      Samymi oficjałkami, przemowami, referatami na uczelniach czy w organizacjach
      biznesowych tego się nie załatwi. Nie można żywego biznesu i bezpośrednich
      kontaktów zastapić prezentacjami multimedialnymi. Pole zawężone do minimum.
      Skompromitowana wersja polskiego kapitalizmu politycznego to scheda po
      Kwaśniewskim. Lata całe miną, zanim się te sprawy uporządkuje...
      • smok62 Dobrze piszesz 04.05.06, 23:07
        czerwona "arystokracja" z Krakowskiego Przedmieścia zniszczyła na wiele lat
        możliwości promocji polskiego biznesu. Ale co zrobić -popierających tych
        mafiosów było i jest całkiem niemało.
        • ave_duce Re: Dobrze piszesz - hehehe ;((( 05.05.06, 06:34
          smok62 napisała:

> czerwona "arystokracja" z Krakowskiego Przedmieścia zniszczyła na wiele lat
          > możliwości promocji polskiego biznesu. Ale co zrobić -popierających tych
          > mafiosów było i jest całkiem niemało.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060505/kraj/kraj_a_1.html
          Umiesz czytać ze zrozumieniem?

;)
      • 1normalnyczlowiek Na razie nie wiadomo kogo ma brać Premier a kogo 04.05.06, 23:37
        echo_o napisała:
        > A zarówno Kaczyński, jak i Marcinkiewicz nie biorą biznesu w swoje podróże.

---> ... policja.
        • echo_o Bingo! :( 04.05.06, 23:38

• joella.r Przeczytaj jeszcze raz z uwagą, co napisałaś :) 04.05.06, 23:43
        Kaczyński z jakiego powodu nie bierze z sobą przedstawicieli biznesu?
        Boi się, żeby go nie posądzono?
        Niedorzeczność
        • echo_o Dorzeczność, niestety...i nie chodzi tu li tylko o 04.05.06, 23:48
          posądzenie tylko o wypracowanie zdrowego trybu 'akwirowania' takiej biznesowej
          delegacji, która jedzie z prezydentem czy premierem, by nie była tylko świtą,
          zbiorem nazwisk - radosną gromadką zebraną ad hoc, dowolnie i często bez
          żadnego uzasadnienia (np. branże, w których Polska jest konkurencyjna lub
          choćby komplementarna).
          To się w normalnych warunkach nazywa marketingiem narodowym lub (dobrze
          rozumianym) lobbyngiem.
          • joella.r I z tego powodu, że to najczystsza utopia 04.05.06, 23:52
            bedzie odkładał sprawy biznesu ad calendas Graecas...
            • echo_o Kochana, z utopii to się właśnie budzisz... 04.05.06, 23:53
              • ave_duce Re: Kochana ech_o, śpiąca królewna... 05.05.06, 06:35

• lortea Płacisz Jolancie i masz dostęp do Olka. Prosta 04.05.06, 23:12
      sprawa. Chcesz na panstwowej decyzji zarobić milion dolców, wystarczy że
      kilkadziesiąt tysiączków odpalisz Jolce. Co w tym nieuczciwego? Że korupcja? No
      wiecie co? Magistrowie Kwaśniewscy i korupcja?
      • joannabarska Ciagle na drzewach 04.05.06, 23:19
        Zejdzcie wreszcie z tych drzew i stańcie na dwóch nogach!
        • ave_duce Re: Ciagle na drzewach ;))) 05.05.06, 06:36
          joannabarska napisała:

> Zejdzcie wreszcie z tych drzew i stańcie na dwóch nogach!

To się nie da zrobić! Oni są przyrośnięci na amenT...

;)
      • pandada a jakież to Kwachu 04.05.06, 23:55
        decyzje podejmował, niemiecki podnóżku?
        • michal00 Re: a jakież to Kwachu 04.05.06, 23:58
          A o czym sobie pewnej pieknej nocy Kwachu gawedzil z Millerem i Kulczykiem
          komuszku?
          • pandada od kiedy to gawęda jest formą rządzenia? 05.05.06, 00:22
            Największe i najszybsze prywatyzacje robiono za rządów Buzka. Jeżeli ktoś szuka przekrętów, to radzę mu zerknąć na tamte sprawy.
            • michal00 Re: od kiedy to gawęda jest formą rządzenia? 05.05.06, 00:26
              ta gaweda dotyczyla powolania rady nadzorczej orlenu, kolego. Przypominam, ze
              pytales o decyzje podejmowane przez olka.
    • basia.basia Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi tego 04.05.06, 23:17
      filmu w kilku gazetach, które przeglądnęłam.
      Czyżby V kolumna zadziałała?
      • iza.bella.iza Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 04.05.06, 23:48
        basia.basia napisała:

> filmu w kilku gazetach, które przeglądnęłam.
        > Czyżby V kolumna zadziałała?

Jeżeli tak, to w TVP - zmienili w ostatniej chwili program i prasa o tym nie
        wiedziała.

Nie widziałam początku:( Nie wiesz o jakim skandalu pisze Franek?
        • basia.basia Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 04.05.06, 23:58
          iza.bella.iza napisała:

> basia.basia napisała:
          >
          > > filmu w kilku gazetach, które przeglądnęłam.
          > > Czyżby V kolumna zadziałała?
          >
          >
          > Jeżeli tak, to w TVP - zmienili w ostatniej chwili program i prasa o tym nie
          > wiedziała.
          >
          > Nie widziałam początku:( Nie wiesz o jakim skandalu pisze Franek?

Nie mam pojęcia, bo nie oglądałam. Jestem wściekła, bo na forum widziałam
          wczoraj zapowiedź, że coś takiego będzie i włączyłam o 21.20 TVP1, poczekałam
          trochę i nic:( Założyłam, że to był żart. Sprawdziłam w "Dzienniku" i "Kulturze"
          - ani śladu takiego filmu!
          • echo_o Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 05.05.06, 00:02
            Ja też szukałam w prasie, wczoraj, a potem zapomniałam.
            Ale na szczęście znajomy smsem na alert zadryndał.
            Niestety widziałałam tylko jakieś 3/4.
          • iza.bella.iza Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 05.05.06, 00:08
            basia.basia napisała:

> Nie mam pojęcia, bo nie oglądałam. Jestem wściekła, bo na forum widziałam
            > wczoraj zapowiedź, że coś takiego będzie i włączyłam o 21.20 TVP1, poczekałam
            > trochę i nic:( Założyłam, że to był żart. Sprawdziłam w "Dzienniku"
            i "Kulturze
            > "
            > - ani śladu takiego filmu!

Trzeba polować na Poloni - może powtórzą.
            • michal00 Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 05.05.06, 00:24
              Zadnych sensacji nie bylo, powtorzono wlasciwie tylko kwestie poruszane przez
              komisje sledcza podczas przesluchania Kwasniewskiej w zwartej formie dodajac do
              tego rozne dosc kompromitujace wypowiedzi Jolki (np. bozyla sie, ze olek zdal
              wszystkie egzaminy co skonfrontowano z pismem rektora). No i pokrotce
              przedstawiono persony krecoce sie w palacu kolo fundacji w rodaju Kratiuka,
              Wapowskiego, Kuny czy Zagla. Z nowosci pokazano tasme ze spotkania rady fundacji
              (?), gdzie Jolka powolujac sie na Dochnala, ktory siedzial blisko niej
              wychwalala irlandzkiego inwestora w Ozarowie (prywatyzacja ta byla powszechnie
              uwazana za wielki przekret). Okazalo sie, ze ten inwestor przekazal przez
              posrednika pol melona fundacji, czemu Jola wczesniej zaprzeczala.
    • nurni tego nie zobaczycie u Durczoka 04.05.06, 23:47
      • lortea Durczok=wierny uczeń Czarzastego i Gębarowskiego. 04.05.06, 23:49

• smok62 To zwykły zapowiadacz, który "warsztatu" 05.05.06, 06:12
          nauczył się u miilerowców.
      • iza.bella.iza I bardzo dobrze, nareszcie jakieś urozmaicenie:) 04.05.06, 23:51
        Fakty na TVN kpią niemiłosiernie z obecnego prezydenta, a TVP publicznej żyć
        nie dają byłemu. I o to chodzi:) Po co nam kilka telewizji, jeśli wszystkie
        miałby być takie same?
        • dr.szfajcner Re: I bardzo dobrze, nareszcie jakieś urozmaiceni 04.05.06, 23:56
          iza.bella.iza napisała:

> Fakty na TVN kpią niemiłosiernie z obecnego prezydenta, a TVP publicznej żyć
          > nie dają byłemu. I o to chodzi:)

Pieknie uwidacznia sie roznica w odwadze cywilnej jednych i drugich.

• ave_duce Re: "Odwaga cywilna" staniała... do ziobra? ;((( 05.05.06, 06:39
            dr.szfajcner napisał:

> iza.bella.iza napisała:
            >
            > > Fakty na TVN kpią niemiłosiernie z obecnego prezydenta, a TVP publicznej
            > żyć
            > > nie dają byłemu. I o to chodzi:)
            >
            > Pieknie uwidacznia sie roznica w odwadze cywilnej jednych i drugich.
            >
            >
            >
        • x2468 Re: I bardzo dobrze, nareszcie jakieś urozmaiceni 05.05.06, 00:12
          A ja to mam gleboko tam gdzie slonce nie dochodzi.Nigdy przyjacielem Kwacha nie
          bylem.Jednak Kwach to przeszlosc.A mnie interesuje przyszlosc.A wiec nie piszcie
          o przeszlosci lecz o przyszlosci.No chyba ze przyszlosc dla was jest bez znaczenia.
          • nurni Wuju dobra rada 05.05.06, 00:14
            x2468 napisał:

> A mnie interesuje przyszlosc.A wiec nie piszci
            > e
            > o przeszlosci lecz o przyszlosci.

Nie czytajcie Wuju - odpadnie wam powod do zgryzoty.
          • 1normalnyczlowiek Re: I bardzo dobrze, nareszcie jakieś urozmaiceni 05.05.06, 00:39
            x2468 napisał:
            > A wiec nie piszcie o przeszlosci lecz o przyszlosci.No chyba ze przyszlosc dla
            >was jest bez znaczenia.

---> Przyszłości nie da się budować bez dobrej znajomości przeszłości. Właśnie
            działanie przyszłościowe wymaga poznania błędów i skorzystania z doświadczenia.
            Przyjmując do pracy też pytają o "przeszłość", czyli o wiedzę i doświadczenie. W
            bagnie nie da się szybko pływać. Machanie wiosłami ze zdwojoną siłą nie oczyści
            jego. Bagno trzeba osuszyć, wyczyścić i napuścić czystą wodę. Wtedy pływanie
            nabierze sensu. Podobnie - zamalowywanie dziur w łodzi nie zapobiegnie zatonięciu.
      • nurni Gazeta Michnika i Kwasniewskiego cierpko: 04.05.06, 23:55

"Podczas trzydziestominutowego programu autorzy ponownie zadali wszystkie
        pytania, na które uprzednio Jolanta Kwaśniewska odpowiadała przed sejmową
        komisją śledczą. Niestety twórcy audycji zapomnieli o wnioskach i nie wyjaśnili
        żadnej z poruszonych przez siebie kwestii."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3324646.html

No prosze. "Dziennikarze" GW nie sa zachwyceni audycja.
        Ci sami dziennikarze ktorzy przez wiele miesiecy nie tylko nie starali sie
        wyjasnic zachowania Kwasniewskiego w Charkowie ale na wszelki wypadek
        postanowili o nim nawet nie wspominac.
        • echo_o Dzielna GW! Grunt to sprawne amortyzatory :) 04.05.06, 23:58
          • ave_duce Re: Dzielna GW! Grunt to sprawne amortyzatory :) 05.05.06, 06:20
            Mam pytanie:
            czy NAPRAWDĘ w dalszym popierasz PiS i PiSujską kołalicję,
            czy brniesz w to siłą rozpędu,
            nie chcąc przyznać się nawet przed sobą do błędu?

:P
            ;)
        • x2468 Re: Gazeta Michnika i Kwasniewskiego cierpko: 05.05.06, 00:40
          Ty bedziesz nurkowal w przeszlosci,w tymczasem twoje dzieci ucieknal do Irlandi
          czy innej W,Brytani.
    • panzerpapst Wiele hałasu o nic, czyli Gargas na tropie yeti :) 05.05.06, 07:00
      Film nie zawierał nic nowego ponad to, co powszechnie wiadomo od dawna. Wałkowane ze 100 razy podczas działania komisji śledczej. Zgadzam się, że Gargas zrobiła z tego sensację prawie jak z odkryciem yeti. Najbardziej rozśmieszyła mnie wypowiadana z przejęciem kwestia, ze dotarliśmy do kasety potwierdzającej związki Dochnala z Kwasniewską. Ten filmik VHS i to w o wiele dłuższych fragmentach był emitowany przez TVN dawno temu, robienie sensacji z rzeczy już pokazywancyh publicznie jest śmieszne. Czekam na inne reportaże "demaskatorskie", widać na kilometr, że PiS się zbliża do TVP :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka