jassut 04.05.06, 22:15 Dramat w trzech aktach w wykonaniu kurdupli/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zalogowany.franek Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 22:18 Anita Gargas okazała się wyjątkowo pojętną uczennicą Jacka Kurskiego. Niezły skandal, że taki program został puszczony w telewizji publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
tribunus Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 22:22 zalogowany.franek napisał: > Anita Gargas okazała się wyjątkowo pojętną uczennicą Jacka Kurskiego. Niezły sk > andal, że taki program > został puszczony w telewizji publicznej. No prosze nawet towarzysz cenzor sie znalazl. Jak jeszcze tego nie zauwazyles to ci przypominam - komunizm sie skonczyl !!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 22:39 a dlaczego skandal? ten program oparty byl na faktach i przypominal niektore watki drazone przez komisje sejmowa. Okazalo sie przy okazji, ze Dochnal jest bardziej znany Jolce niz to dotychczas przyznawala. Dodatkowo przypomniano niestandardowa prawdomownosc Jolki z kampanii wyborczej, zapytano o podstawe prawna zbierania datkow przed powstaniem fundacji i dzialalnosc agencji nieruchomosci. Chcialem tez zwrocic uwage, ze nawet osoba z przychylnej Kwachowi Fundacji Batorego przyznala, ze dzialania fundacji budza pewne watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.redaktor Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 22:49 michal00 napisał: > a dlaczego skandal? Bo nieprzyzwyczajeni. Mieli swoje skrzyżowanie Matki Teresy z Lady Di a tu przyszła jakaś Gargas i aureolę świętej przekrzywia. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: oglądajcie TVP 04.05.06, 23:45 zalogowany.franek napisał: > Anita Gargas okazała się wyjątkowo pojętną uczennicą Jacka Kurskiego. Co przez to rozumiesz? Skłamała coś lub zmyśliła? >Niezły skandal, że taki program > został puszczony w telewizji publicznej. A na czym ten skandal polega? Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Obrona Częstochowy? ;))) 05.05.06, 06:26 iza.bella.iza napisała: > zalogowany.franek napisał: > > > Anita Gargas okazała się wyjątkowo pojętną uczennicą Jacka Kurskiego. > > > Co przez to rozumiesz? Skłamała coś lub zmyśliła? > > > >Niezły skandal, że taki program > > został puszczony w telewizji publicznej. > > A na czym ten skandal polega? > Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 oglądałem i mam inną opinię 04.05.06, 22:21 oglądałem końcówkę, na Jolanyę jak patrząc prosto w kamerę zarzekała się, że Olek zaliczył wszystkie egzaminy a na ostatnim była nawet razem z nim. Trzeba się zacząć przyzwyczajać bo takie materiały zaczną się niebawem pojawiać i co niektóre IKONY III RP szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.redaktor Re: oglądałem i mam inną opinię 04.05.06, 22:24 adax4 napisał: > oglądałem końcówkę, na Jolanyę jak patrząc prosto w kamerę zarzekała się, że > Olek zaliczył wszystkie egzaminy a na ostatnim była nawet razem z nim. Trzeba > się zacząć przyzwyczajać bo takie materiały zaczną się niebawem pojawiać i co > niektóre IKONY III RP szlag trafi. Niektórym jak widać trudno się przyzwyczaić do wizerunku odbiegającego od tego prezentowanego w Vivie czy innej Gali. I zabolało przypomnienie paru faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
tribunus to dobilo ja calkowicie 04.05.06, 22:26 Dzis jak juz znamy fakty, zona pana prezydenta wyszla na klamczuche. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.redaktor Re: to dobilo ja calkowicie 04.05.06, 22:28 tribunus napisał: > Dzis jak juz znamy fakty, zona pana prezydenta wyszla na klamczuche. Niezłe było jak jej własna pracownica fundacji w liście do komisji zaprzeczała temu co prezydentowa zeznała. Na szczęście dla prezydentowej, Gazeta "zapomniała" o tym programie i w Telewizyjnej jest całkiem inny więc jest szansa, że sporo osób nie wiedziało, że warto włączyć jedynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tribunus Re: to dobilo ja calkowicie 04.05.06, 22:31 tw.redaktor napisał: > > Niezłe było jak jej własna pracownica fundacji w liście do komisji zaprzeczała > temu co prezydentowa zeznała. Na szczęście dla prezydentowej, Gazeta > "zapomniała" o tym programie i w Telewizyjnej jest całkiem inny więc jest > szansa, że sporo osób nie wiedziało, że warto włączyć jedynkę. Mysle ze powtorza ten program na Polonii. Ten reportaz moze zakonczyc sie przedstawieniem zarzutu skladania falszywych zeznan przed komisja. Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 ten program powinni pokazywać dzień i noc 04.05.06, 22:48 może by co niktórzy przejrzeli na oczy. A przypominam to jest jeszcze telewizja PO- Dworaka. Co będzie komuchy jak telewizje "zawłaszczy" PIS? :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Kacze bagno... ;((( 05.05.06, 06:28 smok62 napisała: > może by co niktórzy przejrzeli na oczy. A przypominam to jest jeszcze telewizja > PO- Dworaka. Co będzie komuchy jak telewizje "zawłaszczy" PIS? :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 ciekawe ze dopiero teraz sie te materiały pojawiły 04.05.06, 23:14 :) wczesniej lezaly dobrze schowane... TVP jest zawsze przygotowana... szazie zycie wiezienia ale nie zapominajmy ze obecnie nam panujaca 1 dama torebek plastikowych rowniez zaczela rzady od klamstwa na temat wieku.... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Widac liczy, ze 9/10 ludzi pomyli zaliczenie 04.05.06, 23:02 wszystkich egzaminow na studiach z obrona pracy magisterskiej ..... Pokazuje to jednak jakie ta pani ma zdanie o inteligencji Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 O wypraszam sobie 04.05.06, 23:03 kwach nawet nie miał wszystkich zaliczeń -tu też kłamała. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Kwach nie miał ówczesnego absolutorium 04.05.06, 23:06 co by mu dawało prawo do wskazania "wykształcenie wyższe", ale bez "mgr". A to znaczy, że pewnie czegoś nie zaliczył :) Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 Jaskiernia też mówił jak wy towarzyszu 04.05.06, 23:10 od kiedy to bez zaliczeń ma się wyższe studia? Anita Gargas pokazała oświadczenie Rektora - brak zaliczeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm to że jesteś idiotą smoku, wiedziałem... 05.05.06, 11:44 ale że do tego nie potrafisz parozdaniowego tekstu przeczytać ze zrozumieniem to nie. Nienawiść cię dzieciątko zaślepia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Ale rejwach ! :) 04.05.06, 23:04 A przecież ten materiał Anity Gargas, choć ostry jak brzytwa, to przecież weryfikowalny, pani Jolanta może wytoczyć autorce proces cywilny. Film opisał schemat, który działał całą dekadę...10 lat! z okładem włączając okresy kampanii - dwóch kampanii prezydenckich. Ale dziś patrzę na to z innej perspektywy. Era Mr & Mrs Kwaśniewskich poczyniła trwałe zwichnięcie kontaktów na styku: władza-biznes. Lech Kaczyński, obecny prezydent musi mieć i ma alergię na ten obszar swojej działalności, a przecież wszędzie na świecie biznes jest integralną częścią dyplomacji gospodarczej. Jak promować własny kraj jako partnera w biznesie, jak zachęcać do inwestycji, jak wspierać starania polskich firm - gdzie miejsce na szlachetny, czysty, merytoryczny patronat ? Przecież również temu winny służyć wizyty oficjalne głowy państwa, także premiera rządu. A zarówno Kaczyński, jak i Marcinkiewicz nie biorą biznesu w swoje podróże. Samymi oficjałkami, przemowami, referatami na uczelniach czy w organizacjach biznesowych tego się nie załatwi. Nie można żywego biznesu i bezpośrednich kontaktów zastapić prezentacjami multimedialnymi. Pole zawężone do minimum. Skompromitowana wersja polskiego kapitalizmu politycznego to scheda po Kwaśniewskim. Lata całe miną, zanim się te sprawy uporządkuje... Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 Dobrze piszesz 04.05.06, 23:07 czerwona "arystokracja" z Krakowskiego Przedmieścia zniszczyła na wiele lat możliwości promocji polskiego biznesu. Ale co zrobić -popierających tych mafiosów było i jest całkiem niemało. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Dobrze piszesz - hehehe ;((( 05.05.06, 06:34 smok62 napisała: > czerwona "arystokracja" z Krakowskiego Przedmieścia zniszczyła na wiele lat > możliwości promocji polskiego biznesu. Ale co zrobić -popierających tych > mafiosów było i jest całkiem niemało. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060505/kraj/kraj_a_1.html Umiesz czytać ze zrozumieniem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Na razie nie wiadomo kogo ma brać Premier a kogo 04.05.06, 23:37 echo_o napisała: > A zarówno Kaczyński, jak i Marcinkiewicz nie biorą biznesu w swoje podróże. ---> ... policja. Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r Przeczytaj jeszcze raz z uwagą, co napisałaś :) 04.05.06, 23:43 Kaczyński z jakiego powodu nie bierze z sobą przedstawicieli biznesu? Boi się, żeby go nie posądzono? Niedorzeczność Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Dorzeczność, niestety...i nie chodzi tu li tylko o 04.05.06, 23:48 posądzenie tylko o wypracowanie zdrowego trybu 'akwirowania' takiej biznesowej delegacji, która jedzie z prezydentem czy premierem, by nie była tylko świtą, zbiorem nazwisk - radosną gromadką zebraną ad hoc, dowolnie i często bez żadnego uzasadnienia (np. branże, w których Polska jest konkurencyjna lub choćby komplementarna). To się w normalnych warunkach nazywa marketingiem narodowym lub (dobrze rozumianym) lobbyngiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r I z tego powodu, że to najczystsza utopia 04.05.06, 23:52 bedzie odkładał sprawy biznesu ad calendas Graecas... Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Płacisz Jolancie i masz dostęp do Olka. Prosta 04.05.06, 23:12 sprawa. Chcesz na panstwowej decyzji zarobić milion dolców, wystarczy że kilkadziesiąt tysiączków odpalisz Jolce. Co w tym nieuczciwego? Że korupcja? No wiecie co? Magistrowie Kwaśniewscy i korupcja? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Ciagle na drzewach 04.05.06, 23:19 Zejdzcie wreszcie z tych drzew i stańcie na dwóch nogach! Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Ciagle na drzewach ;))) 05.05.06, 06:36 joannabarska napisała: > Zejdzcie wreszcie z tych drzew i stańcie na dwóch nogach! To się nie da zrobić! Oni są przyrośnięci na amenT... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada a jakież to Kwachu 04.05.06, 23:55 decyzje podejmował, niemiecki podnóżku? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: a jakież to Kwachu 04.05.06, 23:58 A o czym sobie pewnej pieknej nocy Kwachu gawedzil z Millerem i Kulczykiem komuszku? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada od kiedy to gawęda jest formą rządzenia? 05.05.06, 00:22 Największe i najszybsze prywatyzacje robiono za rządów Buzka. Jeżeli ktoś szuka przekrętów, to radzę mu zerknąć na tamte sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: od kiedy to gawęda jest formą rządzenia? 05.05.06, 00:26 ta gaweda dotyczyla powolania rady nadzorczej orlenu, kolego. Przypominam, ze pytales o decyzje podejmowane przez olka. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi tego 04.05.06, 23:17 filmu w kilku gazetach, które przeglądnęłam. Czyżby V kolumna zadziałała? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 04.05.06, 23:48 basia.basia napisała: > filmu w kilku gazetach, które przeglądnęłam. > Czyżby V kolumna zadziałała? Jeżeli tak, to w TVP - zmienili w ostatniej chwili program i prasa o tym nie wiedziała. Nie widziałam początku:( Nie wiesz o jakim skandalu pisze Franek? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 04.05.06, 23:58 iza.bella.iza napisała: > basia.basia napisała: > > > filmu w kilku gazetach, które przeglądnęłam. > > Czyżby V kolumna zadziałała? > > > Jeżeli tak, to w TVP - zmienili w ostatniej chwili program i prasa o tym nie > wiedziała. > > Nie widziałam początku:( Nie wiesz o jakim skandalu pisze Franek? Nie mam pojęcia, bo nie oglądałam. Jestem wściekła, bo na forum widziałam wczoraj zapowiedź, że coś takiego będzie i włączyłam o 21.20 TVP1, poczekałam trochę i nic:( Założyłam, że to był żart. Sprawdziłam w "Dzienniku" i "Kulturze" - ani śladu takiego filmu! Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 05.05.06, 00:02 Ja też szukałam w prasie, wczoraj, a potem zapomniałam. Ale na szczęście znajomy smsem na alert zadryndał. Niestety widziałałam tylko jakieś 3/4. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 05.05.06, 00:08 basia.basia napisała: > Nie mam pojęcia, bo nie oglądałam. Jestem wściekła, bo na forum widziałam > wczoraj zapowiedź, że coś takiego będzie i włączyłam o 21.20 TVP1, poczekałam > trochę i nic:( Założyłam, że to był żart. Sprawdziłam w "Dzienniku" i "Kulturze > " > - ani śladu takiego filmu! Trzeba polować na Poloni - może powtórzą. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Zastanawiające jest to, że nie ma zapowiedzi 05.05.06, 00:24 Zadnych sensacji nie bylo, powtorzono wlasciwie tylko kwestie poruszane przez komisje sledcza podczas przesluchania Kwasniewskiej w zwartej formie dodajac do tego rozne dosc kompromitujace wypowiedzi Jolki (np. bozyla sie, ze olek zdal wszystkie egzaminy co skonfrontowano z pismem rektora). No i pokrotce przedstawiono persony krecoce sie w palacu kolo fundacji w rodaju Kratiuka, Wapowskiego, Kuny czy Zagla. Z nowosci pokazano tasme ze spotkania rady fundacji (?), gdzie Jolka powolujac sie na Dochnala, ktory siedzial blisko niej wychwalala irlandzkiego inwestora w Ozarowie (prywatyzacja ta byla powszechnie uwazana za wielki przekret). Okazalo sie, ze ten inwestor przekazal przez posrednika pol melona fundacji, czemu Jola wczesniej zaprzeczala. Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 To zwykły zapowiadacz, który "warsztatu" 05.05.06, 06:12 nauczył się u miilerowców. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza I bardzo dobrze, nareszcie jakieś urozmaicenie:) 04.05.06, 23:51 Fakty na TVN kpią niemiłosiernie z obecnego prezydenta, a TVP publicznej żyć nie dają byłemu. I o to chodzi:) Po co nam kilka telewizji, jeśli wszystkie miałby być takie same? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: I bardzo dobrze, nareszcie jakieś urozmaiceni 04.05.06, 23:56 iza.bella.iza napisała: > Fakty na TVN kpią niemiłosiernie z obecnego prezydenta, a TVP publicznej żyć > nie dają byłemu. I o to chodzi:) Pieknie uwidacznia sie roznica w odwadze cywilnej jednych i drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: "Odwaga cywilna" staniała... do ziobra? ;((( 05.05.06, 06:39 dr.szfajcner napisał: > iza.bella.iza napisała: > > > Fakty na TVN kpią niemiłosiernie z obecnego prezydenta, a TVP publicznej > żyć > > nie dają byłemu. I o to chodzi:) > > Pieknie uwidacznia sie roznica w odwadze cywilnej jednych i drugich. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: I bardzo dobrze, nareszcie jakieś urozmaiceni 05.05.06, 00:12 A ja to mam gleboko tam gdzie slonce nie dochodzi.Nigdy przyjacielem Kwacha nie bylem.Jednak Kwach to przeszlosc.A mnie interesuje przyszlosc.A wiec nie piszcie o przeszlosci lecz o przyszlosci.No chyba ze przyszlosc dla was jest bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Wuju dobra rada 05.05.06, 00:14 x2468 napisał: > A mnie interesuje przyszlosc.A wiec nie piszci > e > o przeszlosci lecz o przyszlosci. Nie czytajcie Wuju - odpadnie wam powod do zgryzoty. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: I bardzo dobrze, nareszcie jakieś urozmaiceni 05.05.06, 00:39 x2468 napisał: > A wiec nie piszcie o przeszlosci lecz o przyszlosci.No chyba ze przyszlosc dla >was jest bez znaczenia. ---> Przyszłości nie da się budować bez dobrej znajomości przeszłości. Właśnie działanie przyszłościowe wymaga poznania błędów i skorzystania z doświadczenia. Przyjmując do pracy też pytają o "przeszłość", czyli o wiedzę i doświadczenie. W bagnie nie da się szybko pływać. Machanie wiosłami ze zdwojoną siłą nie oczyści jego. Bagno trzeba osuszyć, wyczyścić i napuścić czystą wodę. Wtedy pływanie nabierze sensu. Podobnie - zamalowywanie dziur w łodzi nie zapobiegnie zatonięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Gazeta Michnika i Kwasniewskiego cierpko: 04.05.06, 23:55 "Podczas trzydziestominutowego programu autorzy ponownie zadali wszystkie pytania, na które uprzednio Jolanta Kwaśniewska odpowiadała przed sejmową komisją śledczą. Niestety twórcy audycji zapomnieli o wnioskach i nie wyjaśnili żadnej z poruszonych przez siebie kwestii." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3324646.html No prosze. "Dziennikarze" GW nie sa zachwyceni audycja. Ci sami dziennikarze ktorzy przez wiele miesiecy nie tylko nie starali sie wyjasnic zachowania Kwasniewskiego w Charkowie ale na wszelki wypadek postanowili o nim nawet nie wspominac. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Dzielna GW! Grunt to sprawne amortyzatory :) 05.05.06, 06:20 Mam pytanie: czy NAPRAWDĘ w dalszym popierasz PiS i PiSujską kołalicję, czy brniesz w to siłą rozpędu, nie chcąc przyznać się nawet przed sobą do błędu? :P ;) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Gazeta Michnika i Kwasniewskiego cierpko: 05.05.06, 00:40 Ty bedziesz nurkowal w przeszlosci,w tymczasem twoje dzieci ucieknal do Irlandi czy innej W,Brytani. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerpapst Wiele hałasu o nic, czyli Gargas na tropie yeti :) 05.05.06, 07:00 Film nie zawierał nic nowego ponad to, co powszechnie wiadomo od dawna. Wałkowane ze 100 razy podczas działania komisji śledczej. Zgadzam się, że Gargas zrobiła z tego sensację prawie jak z odkryciem yeti. Najbardziej rozśmieszyła mnie wypowiadana z przejęciem kwestia, ze dotarliśmy do kasety potwierdzającej związki Dochnala z Kwasniewską. Ten filmik VHS i to w o wiele dłuższych fragmentach był emitowany przez TVN dawno temu, robienie sensacji z rzeczy już pokazywancyh publicznie jest śmieszne. Czekam na inne reportaże "demaskatorskie", widać na kilometr, że PiS się zbliża do TVP :) Odpowiedz Link Zgłoś