Dodaj do ulubionych

Polonicum - Judaicum

17.05.06, 01:56
POLONICUM-JUDAICUM

W dzisiejszym wydaniu EXPRESSEN - popularnej szwedzkiej gazety popoludniowej-
na stronie zawierajacej relacje z glosnego tu procesu rodzicow oskarzonych o
bestialskie tortury i mord na dziesiecioletnim dziecku
www.expressen.se/index.jsp?a=586685
tytulem komentarza zamieszczono krotkie charakterystyki najbardziej w
swiatowej kryminalistyce wslawionych sadystow. Miejsce pierwsze wsrod
opisanych zboczencow przyznano oczywiscie osobie, ktora sadyzmowi swym
imieniem dala nazwe - markizowi de Sade. Na pozycji drugiej, wyprzedzajac
doktora Mengele,Alfreda Astiza i Mahmouda Archarle zajal - slynny w Polsce
Salomon Morel.
Poswiecono mu nawet krotka notatke biograficzna. Oto jej tresc:

"Salomon Morel. W 1945 roku komendant sowieckiego obozu koncentracyjnego dla
Niemcow i Polakow na Slasku. Torturowal tam i zamordowal tysiace Niemcow i
Polakow."

Niestety nie podano do wiadomosci, iz ludobojca znalazl azyl w Izraelu, gdzie
dzis bez przeszkod zyje i mieni sie ofiara fanatycznego antysemityzmu Polakow.

www.expressen.se/index.jsp?a=586685
Obserwuj wątek
    • wesoly.5 Re: Polonicum - Judaicum 17.05.06, 02:04
      dobre
    • zio29 co na to państwo zydowskie ? 17.05.06, 02:06
    • nie_trawie_glupcow I z czego sie ciesza, glaby? Juz po wojnach w 17.05.06, 02:07
      Jugoslawii Slowianie zaczeli miec na Zachodzie opinie ludzi wyjatkowo
      okrutnych, psychopatycznych sadystow. A teraz ten psychopatyczny slowianski
      sadysta zostal nazwany POLAKIEM :)))
      • euromir Re: I z czego sie ciesza, glaby? Juz po wojnach w 17.05.06, 02:18
        Mily Panie nie-trawie-glupcow,

ja nie dosc, iz nie trawie glupcow - nie trawie rowniez analfabetow.

Pzdr:

E
        • nie_trawie_glupcow A gdzie w Express jest, ze Morel to Zyd? 17.05.06, 02:19
          Prosze wskazac odnosny cytat:)))
          • euromir Re: A gdzie w Express jest, ze Morel to Zyd? 17.05.06, 02:38
            Drogi Panie nie-trawie-glupcow,

a gdzie ja twierdze, iz Morel to Zyd?

Pzdr:
            E

PS
            Pan i ja oczywiscie (konfidencjonalnie) wiemy, iz on Zyd. Z tym, ze ja jestem
            politpoprawny, a co za tym idzie, nigdy publicznie (jak i Expressen) tego nie
            powiem:)
            • nie_trawie_glupcow I wlasnie dlatego mowie, ze sadysta ma teraz 17.05.06, 02:40
              POLSKA gebe I ze tylko kretyn z tego by sie cieszyl. Nie ma jak Polish self-
              fuckers:)))
              • euromir Re: I wlasnie dlatego mowie, ze sadysta ma teraz 17.05.06, 03:08
                Panie nie-trawie-glupcow,

Morel, gdy bylo trzeba mial "gebe" polska. Dzis, w Izraelu, gdy "trzeba mu
                inaczej" przyprawil sobie inna. - Jaka? No, niech Pan zgadnie?
                Dziwne, iz przyzwoici Zydzi, bez slowa protestu na to sie godza!

Pzdr:
                E
                • nie_trawie_glupcow Czy tekst Expressen jest adresowany do Polakow czy 17.05.06, 03:13
                  Izraelitow? Czy to ktoras z tych nacji bedzie ow tekst odbierac? Oto mi chodzi,
                  o wyobrazenie o "polskich sadystach" Szwedow. Nie zas o radosny chichot paru
                  Polakow, ze jednak do tego "zyda Morela" i Szwedzi sie dobrali. Dla Szwedow
                  jest on i pozostanie Polakiem, bo nawet Pan przyleciales z tym chichotem na
                  polskie forum, nie zas forum szwedzkie. Polskie frajerstwo jest naprawde
                  podziwu godne:)))
                  • euromir "Polskie frajerstwo" 17.05.06, 03:45

po kolei:
                    1) Pyta Pan, czy tekst Expressen adresowany jest do Polakow, czy do Izraelitow?
                    Sadze, iz do kazdej z wymienionych przez Pana nacji w b.niewielkim stopniu.
                    Jasnym jest, iz w pierwszym rzedzie autor zwraca sie do Szwedow. Trzeba
                    wiedziec, ze w duzym stopniu pelniac role oswieceniowa. Pojecie sadyzmu bowiem,
                    aczkolwiek znane, rzadko bywa przez tzw. przecietnych ludzi prawidlowo
                    kojarzone. Np. z markizem de Sade, dr.Mengele, czy Morelem.

2) Z mego tlumaczenia notki dosc bezsprzecznie wynika, iz jej autor nie zadal
                    sobie trudu okreslenia etnicznej przynaleznosci Morela. A wiec w oczach
                    szwedzkiego czytelnika funkcjonuje on jako postac "nansenowska" - pozbawiona
                    narodowej przynaleznosci. Jedyna - tylko dla bardziej biblijnie wyrobionych
                    czytelnikow - wskazowka, to bandziora imie i nazwisko. Dosc powszednie zreszta
                    w kregu kultury judeo-chrzescijanskiej. Prosze pamietac, iz tu na polnocy
                    Europy bardzo czesto spotyka sie niebieskookich skandynawow noszacych tak
                    chazarskie nazwiska jak; Israelsson, Abrahamsson, Samuelsson, czy Szechter. Sam
                    znam wielu. Stefan Szechter (Szwedowski) np. mieszka niedaleko ode mnie - w
                    slynnym uniwersyteckim miescie Uppsali.

3) Wyraza Pan podziw dla "polskiego frajerstwa". Tytulem rewanzu podziwiam
                    stawiajace mu meznie czola inne frajerstwo, co prawda gole i bezprzymiotnikowe,
                    gdyz Panskie.

Pzdr:

E
                    • nie_trawie_glupcow Chazarskie? Pan wybaczy, ale chazarskie one nie sa 17.05.06, 03:50
                      a Panska wiedza o Chazarach jest taka wiecej spod znaku nazistowskiej "Blood
                      and Honour"
                      www.whitepower.co.uk/khazars.html
                      W zacytowanym przez Pana fragmencie stoi zas - niestety - jak wol, ze Morel byl
                      to polski komuch, co Polakow i Niemcow katowal. I te wiesc Szwedzi puszczaja w
                      swiat.

Angielski nie-frajer.
                      • nie_trawie_glupcow PS: Nazwisko "Morel" jest w Europie dosc 17.05.06, 04:07
                        powszechnie odbierane jako...FRANCUSKIE. A imie "Salomon" nikogo nie dziwi w
                        kraju przeciez PROTESTANCKIM, gdzie ma sie w nosie zarowno imieniny jak
                        i "swietych patronow". Sprawdz Pan sobie w google:)))
                      • euromir Chazarskij chaziain 17.05.06, 04:12

kilka postow temu nawolywalem, aby staral sie Pan logicznie rozeznac kierowane
                        ku Panu slowa. Niestety, z przykroscia stwierdzam, iz wezwanie me na marne.

Pisze Pan:
                        "W zacytowanym przez Pana fragmencie stoi zas - niestety - jak wol, ze Morel
                        byl to polski komuch, co Polakow i Niemcow katowal. I te wiesc Szwedzi
                        puszczaja w swiat."

Bzdura. Nic takiego nie pisalem. W tlumaczonej przeze mnie notce - podkreslam
                        jeszcze raz - nie ma ani slowa, ani o narodowej (zydowskiej - tylko my to
                        wiemy), ani tez o ideowej (komunistycznej - tez nasz poliszynel)
                        przynaleznosci Morela.
                        Prosze przeczytac moj wstepny post jeszcze raz. I nie ulegac (bliskowschodniej)
                        fatamorganie.

Pzdr:

E
                        • nie_trawie_glupcow Zmartwie Pana - nie jestem Zydem i dzieki Bogu 17.05.06, 04:18
                          nie mam tez w sobie polskiej krwi - nie musze sie wiec za takich jak Pan
                          wstydzic.
                          Niemniej faktycznie przekrecilem Panskich "sowietow" na "komune" - coz, taki
                          odruch warunkowy czlowieka Zachodu: Soviet = commie = red = Eastern Europe

>Poswiecono mu nawet krotka notatke biograficzna. Oto jej tresc:

"Salomon Morel. W 1945 roku komendant sowieckiego obozu koncentracyjnego dla
                          Niemcow i Polakow na Slasku. Torturowal tam i zamordowal tysiace Niemcow i
                          Polakow." <
                          Coz, mozecie miec szczescie i Morel bedzie wziety przez Szwedow nie za Polaka,
                          ale Rosjanina, ale i tak roznica niewielka - jedna Europa Wschodnia:)))
                          • euromir I ja nie jestem eskimosem 17.05.06, 04:46
                            Mily Panie nie-trawie-glupcow,

naprzekrecal Pan i naklamal tak duzo w mym watku, ze nieodparcie odnosze
                            wrazenie, iz rowniez zlozona tu przez Pana deklaracja narodowej przynaleznosci
                            ma niezle szanse, aby pozostac tylko ordynarna falszywka.
                            Jasnym jest tez, poza wszystkim, iz Polakow Pan nieznosi. Mozliwe, ze wprost
                            nienawidzi.

*
                            Od lat mam niespelnione marzenie. Spotkac osobiscie uczciwego Zyda. Wiem, z
                            literatury, ze tacy ludzie byli i sa. To np. Julian Tuwim, Hannah Arendt,
                            Norman Finkelstein, grono profesorow z Hebrajskiego Uniwersytetu w
                            Jerozolimie...
                            Pan sie do tego kregu - niestety - nie zalicza.

Pzdr:
                            E

• nie_trawie_glupcow Nie znosze tylko "prawdziwych Polakow" :))) 17.05.06, 04:51
                              Reszta jest mi obojetna, a wielu bardziej cywilizowanych nawet lubie.
                              Pan natomiast wykazal bezmiar niewiedzy zarowno o Chazarach (co admin
                              litosciwie Sz.Panu usunal), jak i o odbiorze imion bibilijnych, lacznie
                              z "Salomonem", w kulturach protestanckich. Koncz Pan i wstydu sobie oszczedz.
                              b/o
                            • lux_et_veritas Panie Euromirze, z chamstwem nie warto. 17.05.06, 05:13
                              Przecież widzi Pan, że to to nie ma nawet ćwierci argumentu i musi nadrabiać.

Pzdr
                              • euromir Drogi Panie lux_et_veritas 17.05.06, 06:37
                                Drogi Panie lux_et_veritas ,

ma Pan oczywistą i ze szczętem świętą rację.

Mimo tego dyskusję z JESTEM-NIEUCZCIWYM-MANIPULANTEM - skoro się wreszcie jej
                                podjąłem;
                                (a)w miarę wolnego czasu, (b)szczerości mych sądów, wreszcie (d)racjonalnego
                                przekonania, iż pedagogika jest chytrym narzędziem pracy organicznej -
                                zamierzam konsekwentnie, do nieuniknionego jej "końca" kontynuować.

Pozdrawiam Pana serdecznie:

Euromir

PS
                                Miło mi z Panem zawrzeć znajomość :), tym bardziej, iż minutę temu - dzięki
                                Bogu - przyzwoitą polską czcionkę posiadłem.
            • nie_trawie_glupcow A co do pierszej czesci: to Judaicum to rzecz 17.05.06, 02:41
              jasna do Szwedow?
              • euromir Re: A co do pierszej czesci: to Judaicum to rzecz 17.05.06, 02:52

judaicum, podobnie jak polonicum - terminem prosytym dla lacinnikow. A wiec tak.

Pzdr:
                E
    • marouder Jest angielaska wersja Expressen? 17.05.06, 02:19

• euromir Re: Jest angielaska wersja Expressen? 17.05.06, 02:45
        Mily Panie marouder,

Angiel Laske? Owszem, znam. Pan tez?

Pzdr:
        E
        • marouder Wysmiewanie sie z literowek panie euromir jest... 17.05.06, 02:51
          ...zwykle ponizej panskiego poziomu.
          Chcialem przeczytac ten artykul, po szwedzku zas nie mowie, dlatego zapytalem o wersje angielska.
          Prosze nie odpowiadac.

euromir napisał:

> Mily Panie marouder,
          >
          > Angiel Laske? Owszem, znam. Pan tez?
          >
          > Pzdr:
          > E
          • euromir Re: Wysmiewanie sie z literowek panie euromir jes 17.05.06, 02:54
            Panie marouder,

prosze wybaczyc. Faktycznie malo wybredny moj zart..

Pozdrowienia:

Euromir
    • qwardian Re: Polonicum - Judaicum 17.05.06, 03:15
      Z narzuconego z własnej woli azylu, sam Euromir. Niepokoiłem się O Pana i
      jestem w pełni usatyfakcjonowany, że jest Pan w dobrym zdrowiu i formie. Dawny
      polishAM teraz qwardian.
      • euromir Do polishAM 17.05.06, 03:53
        Drogi Panie,

serdecznie dziekuje za mile slowa. Ciesze sie, iz Pana tu spotykam.
        Klaniam sie i mile pozdrawiam.

Euromir
    • pondarr Re: Polonicum - Judaicum 17.05.06, 04:26
      Chcialem sie upewnic czy to prawda ze superzbrodniarz komunistyczny Morrel
      zostal wyznaczony do nagrody Nobla za walke z obozowym antysemityzmem!! jak
      rowniez czy to prawda ze adwokaci Morrela wszczeli proces o przyznanie Morrelowi
      pelnej emerytury za lata sumiennie i ciezko przepracowane w Polskich Obozach
      Koncentracyjnych .Za informacje z gory serdecznie dziekuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka