bu2m 30.05.06, 16:58 Pierwsza lekcja niemieckiego. Pani się pyta dzieci: - czy umiecie powiedzieć coś po Niemiecku? Zgłasza się Jasio - no prosze Jasiu, powiedz coś.. - Postraffiam fschystkich Polakuff Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurek_dzbonie Baaardzo smieszne... Baaardzo.... Cretnino.... 30.05.06, 16:58 Пapтия Лeппepa, cилa нapoднaя, нac b тopжecтby идиoтизмa beдёт !!! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To jest lepsze: 30.05.06, 17:06 www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=19619&id_opinie=403836#opinie403836 Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: B16 na wesoło 30.05.06, 17:20 - Jaka jest różnica między IV RP a PRL? - Za PRLu to rzad był w Londynie, a naród w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n Re: B16 na wesoło 30.05.06, 17:26 a teraz mamy na odwrót rząd w Polsce a naród na saksach w Londynie..z ty że na te saksy to wygnał je rząd tow Millera Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: B16 na wesoło 30.05.06, 17:30 > a teraz mamy na odwrót rząd w Polsce a naród na saksach w Londynie..z ty że na > te saksy to wygnał je rząd tow Millera Tym razem się myslisz. Kiedy Miller był jeszcze towarzyszem, to partia w trosce o zachowanie substancji narodowej nie pozwalała się rozjeżdżać po świecie. Dopiero kiedy przestał być towarzyszem, zaczęto wyjeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: B16 na wesoło 30.05.06, 17:31 z tym że naród w Londynie to zasługa jeszcze III RP (obywatelstwo unijne) Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: B16 na wesoło 30.05.06, 18:15 W 1980 r. byłem w Szwecji. To co mnie zaskoczyło, to była w pierwszym rzędzie powszechna znajomość języków obcych (szczególnie angielski) od sprzedawcy lodów, przez policjantów po przypadkowych ludzi spotkanych na ulicy. Drugie zaskoczenie, to była młodzież, a szczególnie ich przedstawicie wyglądający na nasz "margines". Miałem okazję się z nimi spotkać na gruncie prywatnym i... szczęka mi opadła. Mówili płynnie w kilku językach, zwiedzili kawał świata, myjąc gary i szyby w samochodach, niańcząc dzieci i sprzątając mieszkania. I chłonęli świat. I wtedy zrozumiałem, dlaczego Szwecja jest "wielka". Odpowiedz Link Zgłoś
endrju55 Re: B16 na wesoło 31.05.06, 17:12 p.smerf napisał: > W 1980 r. byłem w Szwecji. To co mnie zaskoczyło, to była w pierwszym rzędzie > powszechna znajomość języków obcych (szczególnie angielski) od sprzedawcy lodów > , > przez policjantów po przypadkowych ludzi spotkanych na ulicy. > Drugie zaskoczenie, to była młodzież, a szczególnie ich przedstawicie > wyglądający na nasz "margines". Miałem okazję się z nimi spotkać na gruncie > prywatnym i... szczęka mi opadła. Mówili płynnie w kilku językach, zwiedzili > kawał świata, myjąc gary i szyby w samochodach, niańcząc dzieci i sprzątając > mieszkania. I chłonęli świat. I wtedy zrozumiałem, dlaczego Szwecja jest "wielk > a". ----------------- a w pl nauka jeż.angielskiego od III klasy a nauka religii od przedszkola -- www.peterfuss.com/indexpf2.html Odpowiedz Link Zgłoś