Dodaj do ulubionych

Antypolonizm!

31.05.06, 00:19

Uwazam, ze rzad polski /obojetnie czy prawo, czy lewoskretny/, powinien
wylozyc fundusze na zalozenie organizacji zwalczajacej nieuzasadnine
znieslawianie Polski.

Przykladow mielismy sporo, a takze co i raz cos nowego i interesujacego...
zwlaszcza zagraniczne media, wyskakuje!

Protesty, wyjasnienia, sprostowania ... to zabawa w 'mamusie i tatusia'. Tu
trzeba podjac zdecydowane kroki.
Organizacja ta powinna dysponowan funduszem, dzieki ktoremu bedzie mogla
wytaczac sprawy sadowe i naglosniac je na arenie miedzynarodowej!

Bo tylko w ten sposob mozna pomniejszyc zapedy tych, ktorzy z ignorancji lub
zlej woli przypisuja Polakom czyny, ktorych nie popelnili.

No i jeszce jedno. Kary nalozone przez sad z wygranych spraw ~ powinny byc
przeznaczone na powiekszenie tego funduszu.

OSWIADCZM PUBLICZNIE. Wplace / przyzwoita kwote/ nie powiem ile, jezeli taki
fundusz bedzie otwarty!
mysz_polna5

Obserwuj wątek
    • sklerotycznylud Re: Antypolonizm! 31.05.06, 00:21
      zrobimy jutro afere, dam sie opsikac dezodorantem, Ty bedziesz swiadkiem:)
      • frau_blada Ja tez widzialam :DDDD 31.05.06, 00:24
        :DDDD
        • sklerotycznylud Re: Ja tez widzialam :DDDD 31.05.06, 00:28
          wyrazam wdziecznosc, i pamietaj, ze zaraz potem otrzymalem cios w moja chuda klate piersiowa tak
          silno ze az wyplulem gume do zucia
          • frau_blada Re: Ja tez widzialam :DDDD 31.05.06, 01:27
            Dobrze.
            :D
      • t-800 Re: Antypolonizm! 31.05.06, 00:26
        sklerotycznylud napisał:

> zrobimy jutro afere, dam sie opsikac dezodorantem, Ty bedziesz swiadkiem:)

A pejsy masz!? ;->
        • sklerotycznylud Re: Antypolonizm! 31.05.06, 00:28
          Pozycze kapelusz od Rokity, to malo?
          • ala.ali.ala Re: Antypolonizm! 31.05.06, 00:31
            Proponuję wynająć tego od Schudricha. Zna się na rzeczy, wygląd odpowiedni.
            Tylko trzeba wymyśleć, co ma krzyknąć w czasie psikania.
            • frau_blada Katolicy do Katynia 31.05.06, 01:31
              Polska dla sodomitow
              etc.
    • po_godzinach załóż fundację na ten cel 31.05.06, 00:21
      zafynduj to rodakom
      • sklerotycznylud Re: załóż fundację na ten cel 31.05.06, 00:23
        jak na razie stac mnie na kupno dezodorantu i rozpoczecie akcji
        • po_godzinach tak myslałam, żes biedny jak mysz kościelna 31.05.06, 00:24
          więc pisałam do autorki wątku
          • mysz_polna5 Re: tak myslałam, żes biedny jak mysz kościelna 31.05.06, 00:25
            po_godzinach napisała:

> więc pisałam do autorki wątku

Jestem mysz_polna5
            Uprzejmie prosze o uwage!
          • sklerotycznylud Re: tak myslałam, żes biedny jak mysz kościelna 31.05.06, 00:26
            my z autorka zaraz po akcji zalozymy fundacje, jakos trzeba sie rozreklamowac
    • emerytka2006 Antypolonizm nie istnieje. 31.05.06, 00:30
      Antypolonizm nie istnieje (pisałam w zeszłym tygodniu o "bladze XX wieku"),
      dlatego nie można założyć fundacji.
      Możnaby się jednak pokusić o stworzenie ośrodka monitorującego wypowiedzi i
      działania o charakterze ksenofobicznym (antyżydowskim, antyniemieckim,
      antyukraińskim) względnie homofobicznym (takie jak ta Wierzejskiego o "waleniu
      pałą"), które w konsekwencji niszczą i psują wizerunek Polski z agranicą, a
      więc w konsekwencji doprowadzają do "antypolonizmu".
      Na taką fundację byłabym w stanie wpłacić nawet więcej niż na kościół Św.
      Katarzyny...
      • mysz_polna5 Re: Antypolonizm nie istnieje. 31.05.06, 00:38
        Droga emerytko!

Antypolonizm nie istnieje ... w twoim 'image'!

Tez tak kiedys myslalam ... zwlaszcza, gdy bylam nastolatka w Polsce. Zmienilam
        zdanie. Teraz jestem dorosla kobieta!
        I nie wydoroslalam z tego powodu, ale dlatego, ze m.in. umie patrzec i oceniac
        rzeczywistosc. A zwlaszcza rzeczywistosc w ktorej zyje od kilku lat! Ot co!.
        Jesli poprosisz o przyklady / he he nawet swiatowe/ chetnie sluze!
        • emerytka2006 Bardzo proszę o te przykłady "antypolonizmu" 31.05.06, 00:40
          To pewnie jakieś nieporozumienie, ale chętnie posłucham...
          • ala.ali.ala Re: Bardzo proszę o te przykłady "antypolonizmu" 31.05.06, 00:43
            emerytka2006 napisała:

> To pewnie jakieś nieporozumienie, ale chętnie posłucham...

W ilościach hurtowych pojawiające się stwierdzenie o polskich obozach
            koncentracyjnych. Sama ilość i ciągłe powtarzanie tego, czyli nieprzyjmowanie do
            wiadomosci ani faktów, ani historii ani sprostowań świadczy o tym, że zjawisko
            jest bardzo silnie zakorzenione i masowe.
            • emerytka2006 Ot, nieporozumienie lingwistyczne 31.05.06, 00:47
              ... to jeszcze nie antypolonizm.
              "Polski obóz zagłady" może mieć dwa znaczenia:

a/ obóz prowadzony przez Polaków
              b/ obóz znajdujący się (aktualnie) na terenie RP

I to w tym drugim kontekśćie używa się stwierdzenia "polish concentration
              camp".
              Nie podejrzewasz chyba Anglików o nieznajomość historii?

PS. Pamiętam jak przyjaciółka z Niemiec (fajna, choć zwolenniczka CDU) pieniła
              się, że przewodnik mówił o "polskim zamku w Malborku". Wyjasniłam, że "polski",
              bo "znajdujący się na terenie RP", choć wybudownay przez krzyżaków.
              Z obozami jest sprawa podobna...
              • ala.ali.ala Re: Ot, nieporozumienie lingwistyczne 31.05.06, 01:00
                emerytka2006 napisała:

> ... to jeszcze nie antypolonizm.
                > "Polski obóz zagłady" może mieć dwa znaczenia:
                >
                > a/ obóz prowadzony przez Polaków
                > b/ obóz znajdujący się (aktualnie) na terenie RP
                >
                > I to w tym drugim kontekśćie używa się stwierdzenia "polish concentration
                > camp".
                > Nie podejrzewasz chyba Anglików o nieznajomość historii?
                >
                > PS. Pamiętam jak przyjaciółka z Niemiec (fajna, choć zwolenniczka CDU) pieniła
                > się, że przewodnik mówił o "polskim zamku w Malborku". Wyjasniłam, że "polski",
                >
                > bo "znajdujący się na terenie RP", choć wybudownay przez krzyżaków.
                > Z obozami jest sprawa podobna...

Wiesz skoro jesteśmy przy takich fajnych opowiastkach o zagranicznych znajomych,
                to moja odpowiedź brzmi: Nie, Anglicy nie znają historii i jeśli przeczytają coś
                takiego to przyjmują, że tak było, ze to były polskie obozy.
                Po raz pierwszy zetknęlam się z problemem polskich obozów, kiedy to mój brat
                wysłał sprostowanie do FT i owo sprostowanie zostało opublikowane. Z artykułu
                wynikało, że to były obozy polskie, czyli przez Polaków założone. Niestety,
                mineło z 8 lat lat, a błąd ustawicznie i celowo jest powielany. Bo nie rozumiem,
                czy ci ludzie są tak tępi, że akurat się na taki błąd uwzięli? To chcesz powiedzieć?

Drugi przykład, to wieści z kibucu w Izraelu, mojemu koledze, który był na
                wykopaliskach nie pomogło morze alkoholu, aby wyjaśnić młodym Izraelczykom, ze
                to Niemcy, a nie Polacy te obozy założyli. Sprawa sprzed 6 lat.

Dlatego nie pieprz o jakichś lingwistycznych pomyłkach.
                Sam fakt takiej pomyłki jest wyrazem złej woli i lekceważenia nas, czyli postawy
                antypolskiej.

Swoją drogą znajomość historii u Anglików szczególnie daje się poznać, jeśli
                chodzi o pomoc Polaków, prawda?
                To też takie propolskie - zapomnieć o zasługach i przypisać je sobie.

• ala.ali.ala Re: wczorajszy Pacewicz 31.05.06, 01:04
                  Się skompromitował troszkę u Pospieszalskiego.
                  Kiedy to zaczał pieprzyć o polskich hydraulikach....a na to młody chłopak,
                  organizator marszu w Londynie z okazji śmierci JPII, w którym wzięła kilka
                  tysięcy Polaków, zaśmiał się, szkoda, że nie w nos, bo to było przez telefon.
                • ala.ali.ala Re:KOlejny przykład 31.05.06, 01:09
                  Z tego forum. Sama jesteś niestety niechlubnym przykładem, mam nadzieję, że się
                  będziesz w piekle smażyc za to. :)
                  Notorycznie obrażani są Polacy, in gremio, jako śmierdzacy, pijacy, zapluci.

Wystarczy zrobić prowokację i napisać to samo o innym narodzie, zaraz wycina się
                  posty. Spróbuj, ja próbowałam, warto się przekonać.

Samo słowo - polaczkowie.
                  Wystarczy napisać nazwę innego narodu niepoprawnie i już jest rwetes.

• andrzej.sawa Re:KOlejny przykład 31.05.06, 01:16
                    Niestety, jest jeszcze gorzej - narysuj karykaturę - zaraz terror,opluj
                    katolika,zaczną mu wmawiać,że deszcz pada.Napisz,że widziałaś głupiego .yda -
                    antysemityzm,a głupich Polaków mogą być całe tabuny.
                    Ludzie,co się dzieje?Za dużo tego relatywizmu.
                  • emerytka2006 ?! 31.05.06, 01:33
                    ala.ali.ala napisała:

> Z tego forum. Sama jesteś niestety niechlubnym przykładem, mam nadzieję, że
                    się
                    > będziesz w piekle smażyc za to. :)

Ja? A możesz podać przykłady tego "antypolonizmu"? Nie należy go brón Boże
                    mylić z autoironią czy krytycyzmem (nawet ostrym) wobec własnej przecież
                    nacji...
                    • kikes A Wiessrajsze babuniu!!! 31.05.06, 03:05
            • kropek_oxford Mit, kolejny mit "zaszczutego Polaka". Jesli 31.05.06, 03:12
              w "ilosciach hurtowych" to nie powinnas miec problemow ze wskazanie zaledwie
              trzech przypadkow. Czekam, klamczucho:)))
          • sklerotycznylud Re: Bardzo proszę o te przykłady "antypolonizmu" 31.05.06, 00:47
            Ty nie sluchasz a podsluchujesz zeby donosic, nawyk z PRL'u
            • emerytka2006 Widzę, że mam kolejnego "adoratora" 31.05.06, 00:49
              Może jednak napiszesz wreszcie coś ad rem?
              • sklerotycznylud Re: Widzę, że mam kolejnego "adoratora" 31.05.06, 00:50
                Na temat to spryskasz mnie jutro dezodorantem, przylozysz mi w klate i zrobimy antypolonizm, ok ?
          • mysz_polna5 Re: Bardzo proszę o te przykłady "antypolonizmu" 31.05.06, 00:58
            emerytka2006 napisała:

> To pewnie jakieś nieporozumienie, ale chętnie posłucham...

O polskich obozch koncentracyjnych ... cos chyba slyszalas?, m.in. /USA/
            O polskich zlodziejach, dorabiajacych bez pracy! /Niemcy/.
            O angielskich uprzedzeniach: zebracy, pijacy! /Anglia/. Choc przyznac nalezy,
            ze rowniez nas tam chwala.

Ze nie wspomne o coraz glosniejszych i uogolniajacych ocenach Polski ... przez
            wycofanych z obiegu polskich politykow , przedstawiajacych Piolske na arenie
            miedzynarodowej ~ jako kraj skrajnie katolicki, nietolerancyjny, zacofany!
            • po_godzinach Re: Bardzo proszę o te przykłady "antypolonizmu" 31.05.06, 00:59
              "przedstawiajacych Piolske na arenie
              miedzynarodowej ~ jako kraj skrajnie katolicki, nietolerancyjny, zacofany!"

to jest ten antypolonizm?
              • mysz_polna5 Re: Bardzo proszę o te przykłady "antypolonizmu" 31.05.06, 01:08
                po_godzinach napisała:

> "przedstawiajacych Piolske na arenie
                > miedzynarodowej ~ jako kraj skrajnie katolicki, nietolerancyjny, zacofany!"
                >
                > to jest ten antypolonizm?

To jest antypolonistyczne ~ klamstwo.
                Popatrz chocby na to forum. Takkk ... masz tu maly wycinek, do obserwacji. Czy
                wszyscy wypowiadajacy sie sa skrajnymi katolikami? Co?
                Jezeli nie sa! Bo nie sa! To ustawianie wszyskich Polakow pod jedna kreskA ...
                jest antypolonijnym falszem! Chce sie nam doprawic wasy ... nietolerancji!

• po_godzinach Re: Bardzo proszę o te przykłady "antypolonizmu" 31.05.06, 01:19
                  Ja w tym widzę natomiast duzo prawdy :)
                  • ala.ali.ala Re: Bardzo proszę o te przykłady "antypolonizmu" 31.05.06, 01:27
                    po_godzinach napisała:

> Ja w tym widzę natomiast duzo prawdy :)

W czym Ty widzisz tak dużo prawdy?
                    W tym, że jesteś zapewne brudny, śmierdzisz, Twoja matka robiła w chlewie,
                    ojciec cię zrobił po pijaku?
                    Czy może to, że jesteś niewykształcony, głupi, bijesz swoje dzieci i gwałcisz
                    żonę, bo przecież jesteś pijakiem.
                    A może to, że Twoi dziadkowie robili pogromy na żydach i byli zwykłymi
                    szmalcownikami - przyznaj się, co? :)

No. Którą wersję wybierasz? Możesz sobie wybrać. Wszystkie są prawdziwe. I
                    wszystkie są Twoje, daję Ci je.
              • jola_iza Re: Bardzo proszę o te przykłady "antypolonizmu" 31.05.06, 01:08
                to jest raczej filopolonizm :)
      • 123i321 Antypolonizm = rasizm i istnieje jak najbardziej 31.05.06, 02:04
        • kropek_oxford Moze jakies przyklady, klamczuchu? n/t 31.05.06, 03:13

• kropek_oxford Srali muszki - bedzie wiosna. Juz widze, jak 31.05.06, 01:06
      Polska sadzi zaocznie i sciaga szmal z New York Times czy Financial Times.
      Buhahaha!!! Urban mial racje: "Polak najwyzsza forma...nadecia sie!"
      • frau_blada A co to za problem? 31.05.06, 01:28
        Nie trzeba od razu o szmal. Wystarczy o zasady.
        • emerytka2006 Eh., dla zasad to nawet nie opłaca się siadać do 31.05.06, 01:31
          ... klawiatury, a co dopiero sądzić...

PS. Blada, masz mejla!
          • frau_blada Redakcja do mnie nie pisala 31.05.06, 01:40
            NIe ma po co.
            Na forum nie bylo plotek, ze teraz beda ujawniac dane, a jedynie dyskusja. Pudlo
            emerytko. Byl zart akuart na Twoj i kropka temat.
            Jesli uzyja jakiegos nielegalnego sposobu by ustalic moje namiary to zglosze to
            od razu na policje ewentualnie do prokuratury :). Jak ktos bedzie ustalac moj
            adres nilegalnie, to bede o tym wiedziec. :)

NIe potrzebuje dyskrecji, emerytko. Tzrymam sie zasady, ze wszystkie skargi,
            pogrozki itp idiotyzmy podaje do wiadomosci na Forum.

Brzydze sie esbeckimi metodami. :)
            Dobrej nocy zycze.
            • emerytka2006 Po co to wywalasz na forum? 31.05.06, 01:48

• frau_blada Re: Po co to wywalasz na forum? 31.05.06, 01:49
                U gory masz odpowiedz.
                Pa
                • kropek_oxford "Nielegalne"? Ciebie juz dawno powinna namierzac 31.05.06, 03:09
                  prokuratura za zamieszczane przez ciebie teksty, z ktorych co drugi to
                  cybercrimes. I nie graj niewiniatka, ze oczy w slup, buzia w ciup, bo i na
                  podzegaczy wojennych sa paragrafy :)))
                  • frau_blada Jestes niepowazny kropku i tyle w tym temacie 31.05.06, 10:18
                    Frau _blada i cybercrimes?
                    No juz bylam bolszewickim powmiotem,
                    pier**lona antysemitka,
                    bekartem essesmana...

Wymysl cos rownie mocnego, bo z tym cybercrimes to cos loty obnizasz.
      • emerytka2006 Nie tylko w tym Urban miał/ma rację... 31.05.06, 01:35
        PS. Dobry wieczór, Kropku!
        • mysz_polna5 Re: Nie tylko w tym Urban miał/ma rację... 31.05.06, 02:09
          emerytka2006 napisała:

> PS. Dobry wieczór, Kropku!

Emeryciu.
          Domyslam sie, ze sie podkochujesz w super~man ... zwanym na FK kropkiem z
          Pacanowa.
          Zreszta ja tYSz! A co?

A Urban ma zawsze racje! ... zwlaszcza dla starych prowincjonalnych 'suburbs'.
          O'le!
          • emerytka2006 Czasowo nie mieszkam na suburbiach 31.05.06, 02:19
            ... a Kropka i Urbana oczywiście lubię (nie mylić ich!) za inteligencję, dowcip
            i wiedzę, której brakuje często oszołomom na FK.
            Co prawda Kropek jest konserwatystą, ja raczej "wychynięta jestem na lewo"
            (cyt. z wnuczka), ale ostatnio zezuję w stronę liberalizmu politycznego. A co,
            nie wolno mi?

PS. Myszko, Twój pomysł jest dobry gdybyś miała trochę kasy. Niestety ty forsą
            chyba nie grzeszysz (inaczej nie byłabyś "kościelna"), więć po co Ci ten cały
            kram? By dawać satysfakcję Bladej?
            • mysz_polna5 Re: Czasowo nie mieszkam na suburbiach 31.05.06, 02:30
              Emerytko!
              Rzeszow ... to w porownaniu np. z Warszawa ~ jest jakims tam
              przedmiesciem /suburb/. I to mialam na mysli piszac ... ale nie majac nic zlego
              na temat Rzeszowa. Nigdy nie bylam w Rzeszowie! Ot co!
              • emerytka2006 Właśnie piszę, że czasowo jestem "beyond" 31.05.06, 02:35
                ... zresztą o Rzeszowie wcale dobrego zdania nie mam (siedlisko bigotów i
                ciemnoty) i radabym znów się wyprowadzić do Krakowa (ale to chyba jak wnuk
                skończy studia i wyjdzie za mąż, wcześniej nie).

PS. Współczuję wyrzucenia wątku na Oślą!

mysz_polna5 napisała:

> Emerytko!
                > Rzeszow ... to w porownaniu np. z Warszawa ~ jest jakims tam
                > przedmiesciem /suburb/. I to mialam na mysli piszac ... ale nie majac nic
                zlego
                >
                > na temat Rzeszowa. Nigdy nie bylam w Rzeszowie! Ot co!
    • 123i321 Popieram zdecydowana walke z anytypolonizmem, 31.05.06, 02:03
      ktory jest najpodlesza odmiana rasizmu.
      • kropek_oxford A dlaczego najpodlejsza? W czy to Polak lepszy od 31.05.06, 03:13
        Rosjanina? Czekam na odpowiedz, bo polski rasizm jest zajmujacy:)))
        • frau_blada Najpodlejszy dla Polakow 31.05.06, 10:30
          To oczywiste, ze wlasne krzywdy bola bardziej niz cudze.

Jestem pewna, ze jak Cie boli zab, to czujesz bol znacznie wyrazniej niz rownie
          cierpiacego czlowieka czekajacego w poczekalni.
    • orwella Dobry pomysl. Problem jednak z tym 31.05.06, 02:51
      ze polskiemu rzadowi nie zalezy na tym, zeby Polakow nie krzywdzono. Polski
      rzad przyznaje sie w imieniu Polakow (nielegalnie!) do win nie popelnionych
      przez Polakow, bo sluzy swiatowym mafiom. Polskie rzady po r. 1989 nie sluza
      interesom polskego narodu.
      • kropek_oxford Ale Polakom zalezy na tym, by byc krzywdzonym. 31.05.06, 03:15
        Bo tylko ten mit chroni Polakow przed wstydem za wlasna bylejakosc i pozwala
        zrzucac polskie winy i polskie nieudacznictwo na innych. Nie boj sie - juz ten
        rzad wie, co robi:)))
        • gosc.z.korony Jakem ,,Gość.z.Korony (Tej Korony!) Racja! 31.05.06, 10:39
          Oczywiście łatwiej pieprzyć coś o super-hiper-urzędach (pewnie pukających do
          domów nad ranem ;-))), niż wziąć się do roboty i po prostu zapracować na dobre imię.
          Przesyłam ukłony!
    • frau_blada No i jak tam Fundacja? Zaczela dzialac? 04.06.06, 10:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka