jacek.sygula są równi i równiejsi - jest prawo i prawko, 31.05.06, 10:06 a sprawiedliwość każdy widzi jaka jest, KACZA ZUPA Odpowiedz Link Zgłoś
bibinje1 Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 10:11 TKM proszę Państwa TKM. Kolesie pozostana zawsze kolesiami, czy to prawica, czy lewica. PiS - śmiechu wart frazes Odpowiedz Link Zgłoś
basso.buffo Stary ale ciągle aktualny cytat z Jarosława: 31.05.06, 10:30 "Korupcja w Polsce króluje, nadużycie stało się wszechmetodą, chęć zysku stała się wszechmotywem" Jarosław Kaczyński /mowie wyborczej/ Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 10:34 Kto to powiedzial? "Chwala naszym,ch..precz!" Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 10:32 CBA, Kamiński masz robotę. Skontrolować Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Kaczyński ma rację 31.05.06, 10:34 500 miejsc pracy to dużo. Gdyby dotyczyło to 500 miejsc pracy w Gazecie redaktorzy też by doszl ido takich wniosków. na całym swiecie politycy dbają o miejsca pracy. Wszędzie. Oprócz Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_dreptak Re: Kaczyński ma rację 31.05.06, 10:49 dwie refleksje: jak znam zwyczaje w przetargach publicznych, a znam je dosyć dobrze, ktoś dostanie 7-10% od wartości zlecenia, czy będzie to Pan Prezes K. czy ktoś z jego ludzi tego nie wiem ale ktoś z kimś się napewno podziałkuje samemu startując dosyć często w przetargach zawsze muszę przedstawiać kwit z ZUS i US o niezaleganiu, i niezalegam, ani złotóweczki, i co, wychodzi na to, że jestem ciężki frajer, bo zamiast płacić ZUS mogłem za te pieniądze sobie pohulać a potem zapisać się do PISS i dostawać zlecenia z wolnej rączki Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kaczyński załatwia kontyngenty 31.05.06, 11:07 olias napisał: > 500 miejsc pracy to dużo. Gdyby dotyczyło to 500 miejsc pracy w Gazecie > redaktorzy też by doszl ido takich wniosków. > na całym swiecie politycy dbają o miejsca pracy. Wszędzie. Oprócz Polski. ***************************************** Te 500 miejsc w praktyce nie istnieje, bo firma jest zadłuzona po uszy. Jakim w ogóle prawem dysponujesz pieniędzmi podatników oraz innych firm? Czy w imię tej firmy, maja polec inne? Jezeli Kaczynski ma zamiar pomagac ZNTK, to prosze bardzo: jest trybuna sejmowa i mozliwość uchwalenia jakiegos trybu pomocy. Najlpepiej, gdyby to posłowie zrzucili się ze swoich pensji, a nie dysponowali pod stołami pieniędzmi innych. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek702 Re: Kaczyński załatwia kontyngenty 31.05.06, 11:10 Bo tu trzeba Piłsudskiego ( o którym tak wiele opowiadają Kaczyńscy). Rozpierd....ten sejm i wprowadzić dyktaturę i będzie ok. maruda.r napisał: > olias napisał: > > > 500 miejsc pracy to dużo. Gdyby dotyczyło to 500 miejsc pracy w Gazecie > > redaktorzy też by doszl ido takich wniosków. > > na całym swiecie politycy dbają o miejsca pracy. Wszędzie. Oprócz Polski. > > ***************************************** > > Te 500 miejsc w praktyce nie istnieje, bo firma jest zadłuzona po uszy. Jakim w > ogóle prawem dysponujesz pieniędzmi podatników oraz innych firm? Czy w imię tej > firmy, maja polec inne? Jezeli Kaczynski ma zamiar pomagac ZNTK, to prosze > bardzo: jest trybuna sejmowa i mozliwość uchwalenia jakiegos trybu pomocy. > Najlpepiej, gdyby to posłowie zrzucili się ze swoich pensji, a nie dysponowali > pod stołami pieniędzmi innych. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
futomaki.pl Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 10:45 Czy to właśnie ta zapowiadana przed wyborami przejrzystość i uczciwość polityków? Bo tanie państwo to już dawno między bajki zostało wpisane... Odpowiedz Link Zgłoś
choze o prosze Zwolnic Lekarzy i w to miejsce przyjac 31.05.06, 10:46 ludzi od Lokomotyw i sprawa zalatwiona Dorn sie cieszy i Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
marksman0 Ja też chcę żeby mnie Prezio uratował!!! 31.05.06, 11:09 Czy muszę napisać bezpośrednio do Prezesa czy muszę się wcześniej skontaktować z lokalnym posłem PiS? Trzeba sformalizować kanały załatwiania takich spraw! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Popiera państwowe-źle, popiera prywatne-też źle,ja 31.05.06, 10:47 k tu dogodzić GW :)? Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Re: Popiera państwowe-źle, popiera prywatne-też ź 31.05.06, 10:51 Przede wszystkim popiera zawłaszczanie władzy. Tak oto ujawniła się łże- kaczuszka. Kiedy Sejm powoła w tej sprawie Komisję? Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Popiera państwowe-źle, popiera prywatne-też ź 31.05.06, 15:22 > Kiedy Sejm powoła w tej sprawie Komisję? Gdyby zrobił to jakiś niemoher, to komisje byłyby już trzy. Gdy robi to moher, to zaraz znajduje się nie tylko wytłumaczenie, ale dowód na to, że tak należało zrobić. Komisji nie będzie. Powiem więcej: L. Dorn wymyśli jakieś administracyjne odznaczenie albo medal. Tak było po meczu Legii z Wisła. Gdyby to stało się za rządów np. SLD i ministra Kalisza, to zaraz PiS wnioskowałby o postawienie go przed trybunałem, a kilku komendantów policji na dyscyplinarkę. Ale jeżeli stało się to za kadencji PiSu, to L. Dorn odznaczył policjantów za to, że kibole przez dłuższy czas, nie niepokojeni przez nikogo, pustoszyli okolice Placu Zamkowego. Brawo PiS. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Tow. I Sekretarz PiS dba 31.05.06, 10:49 o robotników jak umie. A że umie niewiele? Robi co może! M. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 10:51 Jak myśliałes ? Czy kaczynski miał kiedykolwiek jakieś zasady,człowieku ten karzełek kiedy dorwał się do koryta nie wie co to jest prawo i kultura polityczna.Prawo to Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
jaslawek Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 10:54 ...pismaczyno - zacznij śledzić kontenery MPO- będziesz miał więcej korzyści dla siebie...DO TEGO SOIĘ NADAJESZ Odpowiedz Link Zgłoś
at_work ...chyba jednak skarabeusz 31.05.06, 10:56 - sami wiecie Czarno widzę. _ :) Odpowiedz Link Zgłoś
ibap Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 10:58 PiS stąpa po cienkim lodzie! Z artykulu wynika, że ratowana firma nie jest zakładem państwowym, a więc zyski z jej działalności wpłyną do kieszeni właściciela. Nie bardzo można zrozumieć, dlaczego w taki sposób "nagradza" się właściciela, który najwidoczniej nie umie prowadzić firmy o takim profilu działalności szkodząc tym samym konkurencji poprzez obejście przepisów promujących dobrze prosperujące zakłady! Czy w tych pozostałych przedsiębiorstwach nie pracują ludzie? Co jeśli w związku z takim załatwieniem sprawy, któreś z tych dobrze prosperujących wpadnie teraz w długi i prace straci inne kilkaset osób? ibap.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 11:11 Tradycyjnie-draństwo tyle,że tym razem z poprawnej tzn.Prawej Strony-Jedynie Słusznej! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Jarosław wspiera 31.05.06, 11:17 wszystkim w Polsce wiadomo ,ze niemcy cienko ostatnio przeda ,fakt Simenns podpisal umowe z Chinami na pol tysiaca lokomotyw ..... kaczka zalatwila 3 lokomotywy ,....kazdy orze jak moze sekretarz rzadzi i dzieli ,wkaczystanie niczemu sie juz nie zdziwie Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Próba "kradzieży" Dziedzictwa Narodowego Polski!!! 31.05.06, 11:13 A co powiecie na to? wiadomosci.onet.pl/1338334,2677,kioskart.html Czy to nie jest profanacja skarbu narodowego? I kto za tym stoi? A no właśnie jak zawsze ludzie związani z lewicą. Byli PZPR-owcy. To już taki typ ludzi, dla których nie ma żadnej świętości. Mamona jest siłą przewodnią. Dopóki nie wprowadzi się do kodeksu karnego odpowiedzoalności urzędników oraz odpowiedzialności majątkowej (np przepadek mienia w całości) to zawsze bedzie się tak działo. Bo, nie oszukujmy się, decydenci też sobie kalkulują. Robi jeden przekręt, za który dostaje 2 lata (najczęściej w zawieszeniu) ale konto zwiększa się niebotycznie. Przykład? Radni ze Szczecina i ich chodzenie za pozwoleniami dla marketów. Szanowny Panie misnistrze Sprawiedliwości Jestem z drugiego końca Polski, ale Kraków jest dla mnie PEREŁKĄ DZIEDZICTWA NARODOWEGO, który odwiedzam rok rocznie i proszę Pana nie tylko jako rodowitego krakowianina, ale przede wszystkim prawego Polaka o wszczęcie procedury sprawdzającej czy aby nie doszło tu do korupcji czy "uchybień" oraz sprawdzenie w tym wszystkim roli prezydenta Majchrowskiego powiązanego z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Próba "kradzieży" Dziedzictwa Narodowego Pols 31.05.06, 15:53 No tak... masz rację... Twój post przekonał mnie do tego, że aktualnie rzadząca ekipa może bezkarnie dopuszczać się wszelkiego rodzaju nadużyć... Dopóki nie zostaną wyjaśnione wszystkie afery z przeszłości, Rząd VI RP (mam nadzieję, że nie pomyliłem numeru seryjnego) ma prawo do każdego rodzaju działań, bez groźby sankcji karnych za takowe... Jeszcze raz dziękuję za przekonanie mnie... Pozdrawiam... Awersja P.S. Jeszcze raz bardzo dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
aliasqbek Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 11:18 Po co placic podatki,ZUS jak ma sie znajomego PREZESA.Po co przetargi. Pierdzielona hipokryzja i obluda rozpierdzielaczy III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
ssik_nwdj Lepiej dać na technologię niż na młodzież z SLD... 31.05.06, 11:24 swoją drogą to dobrze byłoby gdyby rzeczywiście część z tych pieniędzy poszła na kształcenie kadry, przyjęcie kilku studenciaków z PP na staże. Jak już dopłacamy do interesu, to niech chociaż to w przyszłości procentuje pracownikami wchodzącymi na rynek pracy z doświadczeniami w podejmowaniu decyzji i współpracy w trudnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
psota1980 [...] 31.05.06, 11:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 [...] 31.05.06, 11:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz664 Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 11:32 W kraju Prawa i Sprawiedliwości,która miał się zabrac za układ:)Sam jest ukłądem ,ludziom głupim mydli oczy_patrz ich wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
vrilix Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 11:48 Oglądalność bo czytelnictwem tego nazwać nie można, spada.. Dochody spadają.. Ludzie mają gdzieś "opiniotwórczą" gazetkę.. Przerzucili się na niemiecki cajtungi;-) Więc.. trzeba coś wymyślić- kolejny serial. Polecam taki: Serial pod tytułem- Jak Oberredaktor wykolegował swoich znajomych na początku lat 90.tych? Odc.1.- Rabowanie kasy. Odc.2.- Flekowanie przeciwników.. Odc.3.- Great Purge czyli Wielka Czystka.. Zupełnie jak w ZSRR lat 30-tych.. Przypadek? :D ----Wybiórcza stacza się na dno a jak to mówią tonący brzydko się chwyta.------- Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Pięć lokomotyw od prezesa PiS 31.05.06, 11:59 vrilix napisał: hahahaha piekne te twoje marzenia senne... ale coz, rzeczywiscie lepiej spac jak prezes czyste dobro tak cudnie rzadzi .... Odpowiedz Link Zgłoś