Dodaj do ulubionych

Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzieniem

• wesolek11112 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 12:56
      no to teraz moi kochani sami widzicie ze komuna to anioly w stosunku do tego
      nowego,bezrobocie zamordyzm dyktati na dodatek koniec z socjalem czyli juz
      prawie stalinizm tak trzymac sami wybralismy
      • gasior1st kto wybral ? 03.06.06, 13:18
        25% Z 40% uprawnionych do glosu ? toz to legitymacja opierajaca sie na 10%
        poparciu spolecznym. zobaczycie jakie fajne rzeczy uslyszymy na konklawe pis
        wczoraj kaminski przekonywal ze pis "zdemistyfikowal" sld i udowodnil ze ta nie
        byla lewica mamy zatem spor miedzy marksistami i neo-marksistami
    • brynk Dorn ma racje !- "białe kitle" do prania !, albo 03.06.06, 12:57
      ...-"Do roboty" - jak mawiał nie śp.tzw. Marek Belka
      • push.sp dupe myc paralitykom ,,, 03.06.06, 12:59
        • gasior1st trzymajcie sie doktory, tak ? 03.06.06, 13:07
          panowie piecha i dorn lecza sie w placowkach rzadowych
    • push.sp juz kiedys pisalem jak to doktor nauk medycznych 03.06.06, 13:02
      wycofane z listy lekow antybiotyki mi przepisal - ze 2 miesiace temu - mlody,
      podobno wyksztalcony facet
      • maciek20001 Re: juz kiedys pisalem jak to doktor nauk medyczn 03.06.06, 14:14
        push.sp napisała:

> wycofane z listy lekow antybiotyki mi przepisal - ze 2 miesiace temu - mlody,
        > podobno wyksztalcony facet
        wcale mnie to nie dziwi.Może ci się to nie mieści w głowie ale nadzór
        farmaceutyczny nie informuje lekarzy o wycofywanych lekach.O tym dowiadujemy
        się najczęściej od pacjentów.
    • kandz1 Ale takiego doornia mozna... 03.06.06, 13:07
      I motto: nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka. Zaraz po tej sPiSkowej
      bufonadzie w Łodzi, rzucony będzie na żer. Już teczkę sfałszował Jarusiowi,
      Wasserwannie włazi w paradę a Urban czeka ha ha ha!
    • madort A ja się Ciebie Ludwik nie boję 03.06.06, 13:29
      Nie boję się również gniewu tzw. pacjentów. Nie interesuje mnie czy popierają
      strajk, czy nie. Czy mnie kochają czy nienawidzą. Czy w sondażach przyzwolenie
      na strajk lekarzy rośnie czy już opada. Dlaczego? Bo ani Dorn, ani pacjent w
      obecnym chorym systemie finansowania ochrony zdrowia nie ma bezpośredniego lub
      pośredniego wpływu na wysokość moich zarobków w placówce publicznej, gdzie jest
      podstawowe miejsce mojej pracy. I dopóki mieć nie będzie ich opinia obchodzi
      mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Zwisa mi kalafiorem. Mam ją gdzieś...
    • stazie Komuna wróciła 03.06.06, 13:57
      Jestem specjalistą anestezjologiem pracujacym okresowo w Szwecji. Moja stawka
      godzinowa jest tam wyższa 15-to krotnie, przy czym średnia płaca, w porównianiu
      z Polską, jest tam wyższa 3 krotnie. Komu się chce liczyć, niech to zrobi, a
      dowie się jakie są oczekiwania płacowe polskich lekarzy. Nie jest sztuką, moi
      drodzy Państwo spędzić w pracy średnio 480 godzin w miesiącu, licząc łącznie z
      dniami wolnymi, i zarobić 6 tys. złotych brutto. Zresztą moja pensja niewiele
      zmieniła się od 1998 r. Polski system wynagradzania pracowników z wyższym
      wykształceniem, czyli inteligencji, wywodzący się wprost z KOMUNY, nie
      przystaje w niczym do systemów krajów europejskich. Nie dziwcie się więc, że
      polscy inteligenci są rozgoryczeni i szukają lepszej przyszłości za granicą.
      Lekarzom najłatwiej znależć pracę w Unii ze względu na braki kadry medycznej
      tamże - paradoksalnie, w co trudno nam uwierzyć, zawód lekarza nie jest tam
      popularny - długie studia, staże, długi okres specjalizacji (do 7 lat)
      powoduję, że lekarz zaczyna zarabiać po około 10 latach od skończenia studiów.
      Do tego dochodzi ustawowa konieczność kształcenia ustawicznego - a to kosztuje.
      Podobnie jest w Polsce.
      Przepraszam za przydługą wypowiedź; reasumując: ja chcę zarabiać w Polsce 8,5
      tys. złotych brutto (50 zł za godzinę), bez dyżurów. Jeżeli nie zostaną
      stworzone mechanizmy wzrostu płac pracowników służby zdrowia - wyjadę. Z żalem,
      bo parę lat poświęciłem na walce z KOMUNĄ, ale cóż, skoro nasi demokratycznie
      wybrani władcy pronują mi jedynie przymusowy pobór do wojska - chyba nie mam
      wyjścia. KOMUNA wróciła.
    • rogowski.lukasz Zalosne! 03.06.06, 13:59
      To zalosne, ciagle grozby, zastraszanie itp.
      Ci panowie nie maja zadnego pomyslu na Polske.
      Zamiast usiasc i wysluchac tych ludzi ciagle prowadza jakies gry, niby
      rozmawiaja, obicuja cos a potem sie wycofuja.
      Prawa rynku dyktuja wysokosc wynagrodzen w sluzbie zdrowia, a tynek nsz to juz
      nie tylko kraj,ale cala Europa.
    • ficus3 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 14:02
      Zostawcie to wszystko, tu w UE brakuje lekarzy (np anestezjolog na kontrakcie
      do 10 tys euro, oropeda ok.8 --miesiecznie. Płaace nie takie jak w polsce--moze
      wtedy sie obudzą. Ja jak bym miał na rękę 7 tys zł to zastanowiłbym sie nad
      powrotem. Pozdrawiam
      • m.in mój ojciec jest ciezko chory 03.06.06, 15:09
        lekarzy to wali, ocenili bez badania, ze "przypadek nie jest pilny"
        lezy teraz w domu, nie moze wstac, nie moze jesć, z trudem mówi

ZERO SZACUNKU dla "lekarzy"
        nie jestescie ludźmi
    • czytelnik.1 Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 14:02
      Widać gołym okiem że te strajki są sterowane przez wrogów tego rządu i
      wymierzone w ten rząd. Ciekawe dlaczego lekarze nie wykazywali takiej
      determinacji za rządów komunistów Millera i Belki ?
      • obrokon Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 14:44
        > Widać gołym okiem że te strajki są sterowane przez wrogów tego rządu i
        > wymierzone w ten rząd. Ciekawe dlaczego lekarze nie wykazywali takiej
        > determinacji za rządów komunistów Millera i Belki

Bo do tej pory nikt (żaden rząd) nie wziął się tak naprawdę za bolszewicka sitwę.
        Bo do tej pory lekarze są chronieni przez bolszewickich prokuratorów i sędziów.
        Bo do tej pory lekarze mogli brać łapówki i mordować pacjentów.
        Bo do tej pory lekarze mogą pozbawić Cię zdrowia, wyciąć zdrowy organ lub część ciała, zrobić z Ciebie inwalidę lub zabić.
        Bo do tej pory lekarze mogą uznać twój zgon lub, ze symulujesz i pozostawić Cię bez pomocy.
        Bo do tej pory lekarz mógł się nachlać wódy i udawać, ze Cię leczy (tak wyglądają w większości te „dobowe” dyżury)

. Lekarka zbadała Dawida W. i stwierdziła, że symuluje. Kazała mu wracać do celi, nie przepisała żadnych leków. Pacjent zmarł.

32-letnia szczecinianka urodziła wcześniaka do sedesu. Lekarka pogotowia stwierdziła zgon dziewczynki, ciało zapakowano do
        foliowego worka. W szpitalu położna odkryła, że noworodek oddycha. Walka o jego życie trwała sześć dni.

Dajcie lekarzom pieniędzy bo nas wszystkich pozabijają.
        Albo pozwólcie pracować innym, porządnym, prawdziwym lekarzom, których przecież nie brakuje.
        Bandytów należy natychmiast zwolnić z pracy w naszych (państwowych szpitalach) sami się przecież chwalą, że prowadzą prywatną działalność i dobrze zarabiają.
        Czy mechanik samochodowy (inżynier) może żądać pracy i zarobków w państwowej fabryce?
        Czy może korzystać z maszyn i urządzeń oraz części zamiennych należących do tej fabryki we własnym warsztacie?
        Czy strajkuje z tego powodu, że jest niemotą i nie potrafi utrzymać swego biznesu?
        Czy żąda od państwa przekazania mu na własność fabryki?
        Czy okupuje tę fabrykę?
        Czy powie tak swoim klientom?:

maretina napisała:
        chrzanie to co robi nasz rzad.
        > interesuje mnie moj budzet domowy. mam w glebokim powazaniu co mysli i robi
        dorn czy inny koles z pis komuny bis. interesuje mnie moje podworko...."
        =============================================================

Czy powie tak swoim klientom:
        Profesor, naukowiec.
        Architekt
        Adwokat i tysiące innych specjalistów w różnych zawodach?

NIE

Ale tak powie wielu lekarzy, pielęgniarek, strażników miejskich, policjantów, prokuratorów, sędziów i innej maści urzędników np. w ZUS ponieważ nadal są bezkarni i tworzą sitwę żerującą na ludziach pracy.

Dajcie lekarzom pieniędzy bo nas wszystkich pozabijają.

• hwa_rang84 Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 15:08
          > Bo do tej pory nikt (żaden rząd) nie wziął się tak naprawdę za bolszewicka sitw
          > ę.
          > Bo do tej pory lekarze są chronieni przez bolszewickich prokuratorów i sędziów.
          > Bo do tej pory lekarze mogli brać łapówki i mordować pacjentów.
          > Bo do tej pory lekarze mogą pozbawić Cię zdrowia, wyciąć zdrowy organ lub część
          > ciała, zrobić z Ciebie inwalidę lub zabić.
          > Bo do tej pory lekarze mogą uznać twój zgon lub, ze symulujesz i pozostawić Cię
          > bez pomocy.
          > Bo do tej pory lekarz mógł się nachlać wódy i udawać, ze Cię leczy (tak wygląda
          > ją w większości te „dobowe” dyżury)

Wszystko bzdury...
          Moze nie zauwazyles,ale co chwile byly obietnice,wszyscy czekali na Relige,ktory
          okazal sie.../kilka przeklenstw/.Az wreszcie ludzie zaczeli tracic nerwy.Tyle.

> . Lekarka zbadała Dawida W. i stwierdziła, że symuluje. Kazała mu wracać do cel
          > i, nie przepisała żadnych leków. Pacjent zmarł.
          >
          > 32-letnia szczecinianka urodziła wcześniaka do sedesu. Lekarka pogotowia stwier
          > dziła zgon dziewczynki, ciało zapakowano do
          > foliowego worka. W szpitalu położna odkryła, że noworodek oddycha. Walka o jego
          > życie trwała sześć dni.

A ktos pofatygowal sie sprawdzic,czy przypadkiem jedna,albo druga nie byla po
          kilkudziesieciu godzinach pracy?To raz.Dwa:medycyna to nie matematyka.Tu nie ma
          NIC na 100%.Zdarza sie,ze cos jest na 90%...

> Czy mechanik samochodowy (inżynier) może żądać pracy i zarobków w państwowej fa
          > bryce?
          > Czy może korzystać z maszyn i urządzeń oraz części zamiennych należących do tej
          > fabryki we własnym warsztacie?
          > Czy strajkuje z tego powodu, że jest niemotą i nie potrafi utrzymać swego bizne
          > su?
          > Czy żąda od państwa przekazania mu na własność fabryki?
          > Czy okupuje tę fabrykę?
          > Czy powie tak swoim klientom?:

Wlasnie...TAK.I rozpier... kilka szyb pod sejmem,przy okazji.

> Czy powie tak swoim klientom:
          > Profesor, naukowiec.
          > Architekt
          > Adwokat i tysiące innych specjalistów w różnych zawodach?
          >
          > NIE
          Tu sie zgadzam.ALE-lekarze-tak samo.Pamietaj,ze ostre dyzury dzialaja caly
          czas,nic zlego nikomu sie nie stanie...

Nie ma to,jak manifest rodem z rewolucji pazdziernikowej...
          • obrokon Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 16:10
            > Wszystko bzdury...
            > Moze nie zauwazyles,ale co chwile byly obietnice,wszyscy czekali na Relige,ktor
            > y
            > okazal sie.../kilka przeklenstw/.Az wreszcie ludzie zaczeli tracic nerwy.Tyle.

Panie doktorze ! to nie ta nerka !!!

Bzdura!
            to ja jestem lekarzem i wiem lepiej!
            • hwa_rang84 Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 18:27
              Widzisz...problem polega na tym,ze jestem.I,jako bezposrednio
              zainteresowany,rzeczywiscie wiem lepiej.
              Pozdrawiam.
              • obrokon Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 19:19
                Dzięki temu, że Ci nie wierzę mam jeszcze obydwie nerki.

Trzy, cztery lata temu lewa była do wycięcia.
                Potem sie okazało, że to prawa jest chora.
                Ostanio prawa wyzdrowiała a lewa zachorowała.

Chyba lekarz biedaczysko jest przemęczony i zapomina czy obbyt jest po lewej czy po prawej stronie.

Pracownik na budowie biega w kółko z pustą taczką.
                - Inspektor się pyta kierownika budowy dlaczego ten facet biega pchając pustą taczkę ?
                - No bo Panie inspektorze taki zapier-
                • hwa_rang84 Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 19:39
                  Cos bredzisz.
                  Ale OK,Ty sie znasz na tym lepiej,niz ludzie,ktorzy ucza sie o tym przez
                  ostatnie kilkanascie lat...
                  A w cholere,lecz sobie nerki sam,obie najlepiej...
                  • obrokon Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 20:01
                    Właściwie to tak czynię.
                    Oczywiście lekarstwa musi przepisać lekarz więc muszę Ją odwiedzać.

Ale, ale, ale - to z kabaretu przepraszam.
                    Ale całą wiedzę i sposób leczenia uzyskuję z internetu.

Przecież w Polsce mamy wielu bardzo dobrych fachowców.
                    Ty ich nie znasz, bo Oni ciężko pracują i nie strajkują.

Nie piszą też na forum GW, że nas wytłuką.
                    • hwa_rang84 Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 21:52
                      > Ale całą wiedzę i sposób leczenia uzyskuję z internetu.

Zycze powodzenia.Daj namiary,to wpadne na sekcje,jak sie juz wykonczysz w ten
                      idiotyczny sposob...

> Przecież w Polsce mamy wielu bardzo dobrych fachowców.
                      > Ty ich nie znasz, bo Oni ciężko pracują i nie strajkują.
                      O,a wiec jednak niektorzy lekarze "ciezko pracuja"?
                      Coraz mniej ich.I bedzie jeszcze gorzej.A mi tylko pozwol skonczyc spece,a razem
                      z nimi bede spokojnie pracowal za godziwe pieniadze gdzies daleko.

> Nie piszą też na forum GW, że nas wytłuką.
                      Przytocz mi prosze jedna wypowiedz,gdzie "wam" to obiecuje:)Wiesz,moja praca ma
                      wlasciwie zupelnie odwrotny cel,na codzien czasem nawet udaje mi sie go
                      osiagnac,ale spoko-zdaje sobie sprawe,ze przeciez Ty wiesz lepiej:)
                      Pzdr
        • sclavus Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 17:13
          obrokon napisał:

> > Widać gołym okiem że te strajki są sterowane przez wrogów tego rządu i
          > > wymierzone w ten rząd. Ciekawe dlaczego lekarze nie wykazywali takiej
          > > determinacji za rządów komunistów Millera i Belki
          >
          > Bo do tej pory nikt (żaden rząd) nie wziął się tak naprawdę za bolszewicka
          sitw
          > ę.
          > Bo do tej pory lekarze są chronieni przez bolszewickich prokuratorów i
          sędziów.
          > Bo do tej pory lekarze mogli brać łapówki i mordować pacjentów.
          > Bo do tej pory lekarze mogą pozbawić Cię zdrowia, wyciąć zdrowy organ lub
          część
          > ciała, zrobić z Ciebie inwalidę lub zabić.
          > Bo do tej pory lekarze mogą uznać twój zgon lub, ze symulujesz i pozostawić
          Cię
          > bez pomocy.
          > Bo do tej pory lekarz mógł się nachlać wódy i udawać, ze Cię leczy (tak
          wygląda
          > ją w większości te „dobowe” dyżury)
          >
          >
          > . Lekarka zbadała Dawida W. i stwierdziła, że symuluje. Kazała mu wracać do
          cel
          > i, nie przepisała żadnych leków. Pacjent zmarł.
          >
          > 32-letnia szczecinianka urodziła wcześniaka do sedesu. Lekarka pogotowia
          stwier
          > dziła zgon dziewczynki, ciało zapakowano do
          > foliowego worka. W szpitalu położna odkryła, że noworodek oddycha. Walka o
          jego
          > życie trwała sześć dni.
          >
          > Dajcie lekarzom pieniędzy bo nas wszystkich pozabijają.
          > Albo pozwólcie pracować innym, porządnym, prawdziwym lekarzom, których
          przecież
          > nie brakuje.
          > Bandytów należy natychmiast zwolnić z pracy w naszych (państwowych
          szpitalach)
          > sami się przecież chwalą, że prowadzą prywatną działalność i dobrze zarabiają.
          > Czy mechanik samochodowy (inżynier) może żądać pracy i zarobków w państwowej
          fa
          > bryce?
          > Czy może korzystać z maszyn i urządzeń oraz części zamiennych należących do
          tej
          > fabryki we własnym warsztacie?
          > Czy strajkuje z tego powodu, że jest niemotą i nie potrafi utrzymać swego
          bizne
          > su?
          > Czy żąda od państwa przekazania mu na własność fabryki?
          > Czy okupuje tę fabrykę?
          > Czy powie tak swoim klientom?:
          >
          > maretina napisała:
          > chrzanie to co robi nasz rzad.
          > > interesuje mnie moj budzet domowy. mam w glebokim powazaniu co mysli i ro
          > bi
          > dorn czy inny koles z pis komuny bis. interesuje mnie moje podworko...."
          > =============================================================
          >
          > Czy powie tak swoim klientom:
          > Profesor, naukowiec.
          > Architekt
          > Adwokat i tysiące innych specjalistów w różnych zawodach?
          >
          > NIE
          >
          > Ale tak powie wielu lekarzy, pielęgniarek, strażników miejskich, policjantów,
          p
          > rokuratorów, sędziów i innej maści urzędników np. w ZUS ponieważ nadal są
          bezka
          > rni i tworzą sitwę żerującą na ludziach pracy.
          >
          > Dajcie lekarzom pieniędzy bo nas wszystkich pozabijają.
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >

Oł dżissus!!! Jakiś ty głupi... i jeszcze tą głupotą chwalisz się publicznie -
          łatwo bo anonimowo....
          • obrokon Re: Pozwalniać ich z pracy ! 03.06.06, 17:32
            > Oł dżissus!!! Jakiś ty głupi... i jeszcze tą głupotą chwalisz się publicznie -
            > łatwo bo anonimowo....

sclavus
            Na forum od: 16.02.2005 Postów: 10887
            Napisz do mnie
            Imię: andrzey janusz

O mnie: Lat? Zawsze tyle na ile się czuję
            Płeć? Owszem, posiadam: Bezwarunkowa
            Wykształcenie? Niezłe
            Marzenia? Okołorównikowe.... pod żaglami
            Światopogląd? ;-)... co moje to moje !!
            Adres? Ulotność chwil jest przeszkodą w sprawie tak błahej..
            Ulubiona muzyka: pop,
            shanties...
            Ulubione filmy: W samo południe...
            no i Gary Cooper...
            i jeszcze, Sam Peckinpah - reżyser
            Hobby: różne... takie..

Światopogląd? ;-)... co moje to moje !!

> Oł dżissus!!! Jakiś ty głupi... i jeszcze tą głupotą chwalisz się publicznie -
            > łatwo bo anonimowo...
            Czego Was na tych uczelniach uczą skoro nie potrafisz nawet własnej płci odróżnić?
            Ani nawet przeprowadzić merytorycznej dyskusji.

Bez sympatii dla strajku lekarzy
            • Dajcie lekarzom te podwyżki - bo nas wybiją co do
            Makabryczny poród w domu

32-letnia szczecinianka urodziła wcześniaka do sedesu. Lekarka pogotowia stwierdziła zgon dziewczynki, ciało zapakowano do
            foliowego worka. W szpitalu położna odkryła, że noworodek oddycha. Walka o jego życie trwała sześć dni.

Kobieta po traumatycznych przeżyciach (kilka dni wcześniej jej narzeczony popełnił samobójstwo) w zeszłą środę źle się
            poczuła. Poszła do toalety, a potem poprosiła nastoletnią córkę o wezwanie pogotowia. Sanitariusze wyciągnęli z muszli
            klozetowej łożysko z pępowiną, a potem noworodka.

Lekarka anestezjolog ważące 800 gramów dziecko uznała za martwe. Ale w szpitalu miejskim w Szczecinie, dokąd pojechała
            karetka, położna zauważyła, że niemowlę zapakowane w worek żyje. Natychmiast zawieziono je na specjalistyczny OIOM dla
            noworodków w Zdrojach.

- Dziecko było mocno wychłodzone, z dużą niedojrzałością narządów - mówi ordynator oddziału noworodków, patologii i
            intensywnej terapii dr Jacek Patalan. - Była jednak szansa na uratowanie życia, cuda się zdarzają.

Niestety, we wtorek dziecko zmarło. Sprawę bada teraz szczecińska prokuratura okręgowa. W piątek przeprowadzona zostanie
            sekcja zwłok. W najbliższych dniach przesłuchana zostanie lekarka pogotowia. Najpierw jednak sąd musi zwolnić ją z obowiązku
            zachowania tajemnicy lekarskiej.

Dać lekarzom podwyżki bo nas wszystkich wytłuką.

maretina napisała:
            ..."skad sie biora tacy dziwni ludie jak Ty? chrzanie to co robi nasz rzad.

Nie wiem czemu lekarze chcą się mścić na pacjentach ?

Ale powinni podjąć zwykle działania – jak zawsze.

Czyli brać jeszcze większe łapówy, a jednocześnie olewać pacjentów.
            Zresztą ich wiedza i zainteresowanie pracą odnosi się tylko do pieniędzy, więc może tym sposobem wyrządza ludziom mniej krzywdy.

> ułamki procentów, a cierpi na tym cała Policja, najlepiej rozwiązac policję i
            Ř wtedy zobaczymy jak będzie, jak państwo i ludzie sobie poradzą.......

Państwo zmusza ludzi do płacenia na lekarzy i policjantów.
            A oni.
            Straszą nas śmiercią lub bandytyzmem. I tak naprawdę to co ich interesuje?
            maretina napisała:
            ..."skad sie biora tacy dziwni ludie jak Ty? chrzanie to co robi nasz rzad.

> ułamki procentów, a cierpi na tym cała Policja, najlepiej rozwiązac policję i
            Ř wtedy zobaczymy jak będzie, jak państwo i ludzie sobie poradzą.......

Nie mamy prawa się bronić sami.
            Zabrano nam pieniądze na leczenie.

Więc oddajmy im wszystko co mamy – bo nas i tak wytłuką i rozkradną, rozkradną i wytłuką.

Lekarze to przecież elita nad elity
            Policjanci pełnią "jakże zaszczytnej służby"

Dajcie kasy i nic nie żądajcie w zamian.

• hwa_rang84 Jeszcze troche komunistycznego populizmu... 03.06.06, 18:29
              Rozuuuuumiem...Tak wiec wnosisz,ze policja i lekarze powinni pracowac za darmo?
              Idz sie leczyc,ale u hinduskich znachorow,bo my juz dla Ciebie nadziei nie
              widzimy...
              • obrokon Re: Jeszcze troche komunistycznego populizmu... 03.06.06, 19:11
                Wiem.
                Bo nadzieje widzicie jedynie w kieszeni pacjenta.
                • hwa_rang84 Re: Jeszcze troche komunistycznego populizmu... 03.06.06, 19:41
                  A przepraszam Cie bardzo,kto k... ma placic,jak nie pier... pacjenci?!?!To oni
                  sa pier... klientami,DOCIERA TO DO CIEBIE?!I jak mi tu wyjedziesz z hipokratesem
                  i jego przysiega,to Cie normalnie strzele-TAM NIE MA NIC O PRACY ZA
                  DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • hwa_rang84 A na spokojniej: 03.06.06, 19:42
                    Nota bene,juz placa.Tyle,ze ich kasa placona jako niby skladki zdrowotne,idzie
                    glownie na NFZ,do budzetu,a niewielka czesc do lekarzy/szpitali.I stad problem...
                    • obrokon Re: A na spokojniej: 03.06.06, 20:12
                      O i rozum wrócił.
                      A mogło by być tak cały czas, czy jak to ktoś napisał a mogło być tak pięknie.

> Nota bene,juz placa.Tyle,ze ich kasa placona jako niby skladki zdrowotne,idzie
                      > glownie na NFZ,do budzetu,a niewielka czesc do lekarzy/szpitali.I stad problem.
                      Płacą i to często podwójnie i nic z tego nie mają, bo obchodzi Was:
                      Własne podwórko a nie pacjent.

A to właśnie pacjent chętnie Wam Lekarzom pomoże jak Wy lekarze na to sobie zasłużycie.

Weźcie się więc za porządki, ale co ja pier---.

Płacą i to często podwójnie i nic z tego nie mają.
                      • hwa_rang84 Re: A na spokojniej: 03.06.06, 22:00
                        > O i rozum wrócił.
                        > A mogło by być tak cały czas, czy jak to ktoś napisał a mogło być tak pięknie.
                        Tylko spokoj.Rozum caly czas posiadam.Bo i po co denerwowac sie na pana
                        wszystkowiedzacego?

> Płacą i to często podwójnie i nic z tego nie mają, bo obchodzi Was:
                        > Własne podwórko a nie pacjent.
                        Bzdura.Nie wzialem w zyciu jednej lapowki,tak jak zdecydowana wiekszosc moich
                        znajomych.Dlatego-placa tylko raz.Nie rozumiem,czemu uwazasz,ze wszyscy,czy
                        zdecydowana wiekszosc lekarzy,to skur...

> A to właśnie pacjent chętnie Wam Lekarzom pomoże jak Wy lekarze na to sobie zas
                        > łużycie.
                        Tak,nawet juz nie dlugo sobie na to zasluzymy:)Tylko,jak bedziemy leczyc daleko
                        stad,to pomoc pacjentow juz nie bedzie nam potrzebna:)

> Weźcie się więc za porządki, ale co ja pier---.
                        Tak,pier...lisz,bo wlasnie to robimy.Strajkami,jak gornicy.

• jolkak11 czy myśli że ci lekarze z MSWiA to felczerzy?! 03.06.06, 14:04
      a jak ich zwolni to kto będzie leczył jego (i innych) ludzi!!! W szpitalach
      MSWiA zatrudnieni sa najlepsi specjaliści, przynajmniej w Łodzi!!! To dla niego
      nie ma znaczenia!!???Za kogo się uważa!!!!
      • ficus3 Re: czy myśli że ci lekarze z MSWiA to felczerzy? 03.06.06, 14:07
        bylismy straszeni od dawna, lecz teraz to sa wielkie jaja--ludzie jak Wy to
        wytrzymujecie--Rząd martwi sie o głosy a nie o zdrowie obywateli. Będzie
        niedługo tak w służbie zdrowia że ostatni lekarz zgasi światło w ostatnim
        szpitalu polskim. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • obrokon Re: czy myśli że ci lekarze z MSWiA to felczerzy? 03.06.06, 15:03
        Podczas okupacji Radzieckiej pracowałem na czarno w RFN.
        Szlifierka kątową zraniłem się w rękę i twarz.
        Koledzy zawieźli mnie do szpitala państwowego w Hagen.
        Środek dnia i praktycznie żadnych pacjentów, światła pogaszone, kompletna cisza.
        Natychmiast przyjął mnie lekarz Rosjanin, zdjęcia rentgenowskie wykonywał Polak.
        Na stole operacyjnym zaopatrzono moje rany i wręczono maści i środki opatrunkowe do dalszego leczenia.
        Nikt nie żądał zapłaty ani łapówki.
        Rany wyleczyłem nadzwyczaj szybko.

Nie wiem czy byli to wybitni fachowcy?
        Wiem, że po raz pierwszy zobaczyłem jak można traktować chorego, jak się nim zająć, zobaczyłem prawdziwych lekarzy i otrzymałem profesjonalną pomoc.
        • koham.mihnika to bylo w RFN, kraju kapitalistycznym, ktory mial 03.06.06, 15:41
          przywileje socjalne o ktorych mozesz marzyc. Nigedys w Niemczech na socjalu
          dawali forse na prezenty choinkowe, nie mowiac o darmowym lekarzu, dentyscie,
          szpitalu, lekach, dszkole, przedszkolu....
          poczytaj sobie, jak zaczynali Niemcy w 1948, co zrobil Adenauer, jak sie Niemki
          walily za pare nylonowych ponczoch. Przez 50 lat stworzyli mocarstwo
          ekonomiczne. Ale ich rzady byly prawdziwymi rzadami, nie banda zlodziei,
          nawiedzonych oszustow, agentow moskiewskich.....
          Nastepnym razem pomysl, aznim zrobisz krzyzyk na karcie do glosowania.
          Omijaj szerokim lukiem kazdego, kto ci obiecuje gruszki na wierzbie.
          Polsce jest potrzebny kapitalizm, a nie socjalizm z Matka Boska w klapie.
        • sclavus Re: czy myśli że ci lekarze z MSWiA to felczerzy? 03.06.06, 17:16
          obrokon napisał:

> Podczas okupacji Radzieckiej pracowałem na czarno w RFN.
          > Szlifierka kątową zraniłem się w rękę i twarz.
          > Koledzy zawieźli mnie do szpitala państwowego w Hagen.
          > Środek dnia i praktycznie żadnych pacjentów, światła pogaszone, kompletna
          cisza
          > .
          > Natychmiast przyjął mnie lekarz Rosjanin, zdjęcia rentgenowskie wykonywał
          Polak
          > .
          > Na stole operacyjnym zaopatrzono moje rany i wręczono maści i środki
          opatrunkow
          > e do dalszego leczenia.
          > Nikt nie żądał zapłaty ani łapówki.
          > Rany wyleczyłem nadzwyczaj szybko.
          >
          > Nie wiem czy byli to wybitni fachowcy?
          > Wiem, że po raz pierwszy zobaczyłem jak można traktować chorego, jak się nim
          za
          > jąć, zobaczyłem prawdziwych lekarzy i otrzymałem profesjonalną pomoc.

Chyba tylko dlatego, że to się działo podczas "okupacji sowieckiej" i ... w
          Niemczech....
          W tym czasie polscy lekarze pracowali po 36 godzin na dobe i jeszcze 6 godzin
          spali....
          • obrokon Re: czy myśli że ci lekarze z MSWiA to felczerzy? 03.06.06, 17:38
            W tym czasie - czyli kiedy?
            Ta sytuacja miała miejsce w 1989 r.

Ale Ty jak widać byłeś za mlody żeby o tym wiedzieć.
    • tadeusz_ja Do Kaczystów!!!!!!!!!!! 03.06.06, 15:02
      Już przez sam fakt istnienia kaczej partii,Polska okrywa się hańbą.Nasz kraj toczy

infantylizm Kaczyńskich,rób tak dalej panie Dorn.A oto opinia o Kaczorach
      pewnego forumowicza!"I nie oczarowaliśmy Europy Polonezem Truckiem i poniemiecką
      autostradą!
      Smutne podsumowanie plastikowego machania szabelką, nie sądze aby to dało do
      myślenia, raczej uśpi myślenie do końca. Słowo `stara się' jest mottem
      przewodnim wszystkich działań `włodarzy' IVRP, przypomina mi to deklaracje
      polskich piłkarzy, którzy z ugiętymi kolankami kolejny raz jadą do Anglii
      zahartować cud z 1973 roku. Wszyscy chłopcy przed mikrofonem obiecują, że dadzą
      z siebie wszystko, a przede wszystkim wiedza jak pokonać Anglików. Gdy już jest
      po meczu i wszyscy widzieli jak rudy Scholes165 cm strzelił 3 bramki, w tym dwie
      głową, polscy czarodzieje murawy ze zwieszonymi głowami unikają mikrofonów, a z
      TV odbiornika płynie smętny głos redaktora Szpakowskiego, który apeluje aby
      koniecznie w polskim futbolu dokonać zmian, najlepiej w szkoleniu młodzieży,
      selekcji i przebudowy w samym PZPN. Podobnie jest z polskim politykiem
      wybierającym sie w świat, na lotnisku stroszy piórka, deklaruje rzucenie na
      kolana mocarstw, ustawienie Chiraca i Merkel, wizy dla Indian, słowem pogrom dla
      całego świata. Kiedy już trafia do Białego Domu czy innego światowego przybytku,
      widzimy polskiego piłkarza na Wembley, ugięte kolanka chowanie się za wysokimi
      obrońcami i błaganie boga, aby przypadkiem piłka rykoszetem nie wpadła pod nogi,
      bo cóż z takim fantem robić jak tu tyle zagrożeń ze strony przeciwnika. Jest po
      prostu żałosnym widokiem kiedy pierwszy obywatel IVRP jedzie na spotkanie z
      mistrzami świata, wielokrotnymi mistrzami Europy wymachując getrami tylko po to
      by zaliczyć kolejny blamaż.

Czy ktoś umie tak daleko pobudzić wyobraźnię, by zobaczyć Niemca lub Francuza
      przestraszonego polskim prezydentem?? Wyobraźmy sobie prezydenta Tadżykistanu,
      który przyjeżdża do Polski z gotowym planem modelu polityki europejskiej, który
      pod swoim przywództwem zamierza zrealizować. Taka eskapada dyplomatyczna może
      zrobić wrażenie co najwyżej na prezydencie Turkmenistanu, nie na prezydentach i
      obywatelach europejskich. Pan pierwszy po bracie wymyślił sobie, że Polska która
      nie dorobiła się jednej autostrady, gigant gospodarczy produkujący Polonezy
      Trucki, będzie straszył producentów Mercedesa i projektantów francuskich
      autostrad, ostrym sprzeciwem politycznym wobec...no właśnie wobec czego. Słów
      Chiraca sprzed kilkunastu miesięcy i jednego szalonego projektu jakiejś
      niezrównoważonej niemieckiej baby. Groteskowe ułańskie nastawienie do świata,
      Polska pępkiem Europy, boso ale w ostrogach, odwieczny wizerunek Polaka, który
      właśnie jest gruntowany na arenie światowej. Co my mamy światu do zaproponowania
      oprócz swojej do obrzydzenia kultywowanej martyrologii, jeszcze 10 lat temu
      łazienka była dla Polaka luksusem, trzeba być pozbawianym rozumu i wyobraźni, by
      po 61 latach jechać do Niemiec i wspominać o wojnie przy okazji wizyty, którą
      można było spożytkować na ułożenie stosunków politycznych i gospodarczych. Te
      wszystkie komentarze zachwytu nad małym człowieczkiem, który błaźni nie tylko
      sam siebie ale i cały kraj są przejawem głęboko zakorzenionego prowincjonalizmu,
      zachwyt nad prostactwem świadczy o koneserach IVRP. Główne aspekty groteski
      całej sytuacji są następujące, oto w krótkim czasie gości I obywatel IVRP w
      dwóch najbardziej wpływowych krajach Europy, które poza wszystkim są odwiecznymi
      koalicjantami, zamiast próbować wbić się w ten układ partnerski, mały watażka
      macha połami swojego kusego płaszczyka zapowiadając nowe porządki w Europie.
      Wygląda to tak jakby miś Kolargol walczył brzozowa witka z Lordem Vaderem
      uzbrojonym w laserowy miecz. W dyplomacji aby cokolwiek osiągnąć trzeba mieć
      argumenty, czyli konkrety, a nie idiotyczna retorykę, która zamiast strachu
      wzbudza politowanie. Na koniec warto wspomnieć, że obrazu rozpaczy dopełnia sam
      widok I obywatela. Ja rozumiem, że można być niskim, czy grubym, ładnym czy
      brzydkim i z tym da się zrobić niewiele, ale na litość boską dyplomata, który
      gapi się błędnym wzrokiem po suficie, mlaska co drugie słowo, a co trzecie
      oblizuje wargi, chrząka i odbija mu się w przytłumionym geście przytrzymywania
      kułakiem ust, to chyba widok przekraczający możliwości azjatyckich mężów stanu.
      Czeka nas 5 lat upokorzeń i hartowania wizerunku Polaka powożącego furą, a
      niedźwiedzia prowadzającego po trotuarze, żałosna i smętna to perspektywa losu
      prowincjonalnego kraiku Europy dalekowschodniej. Zanim usłyszę o kompleksach
      Polaka pragnę oświadczyć, że nie widze w Niemcu, Francuzie czy Angliku niczego,
      co czyniłoby go lepszym ode mnie, poza krajem, w którym da się żyć i z którego
      można być dumnym, ale to trzeba wypracować rękoma i głową, nie mlaskając
      językiem po wargach w kolejnej tyradzie o polskiej martyrologii."

matka_kurka, 09.03.2006 13:19

I nie oczarowaliśmy Europy Polonezem Truckiem i poniemiecką autostradą!
      po meczu i wszyscy widzieli jak rudy Scholes165 cm strzelił 3 bramki, w tym dwie
      kolana mocarstw, ustawienie Chiraca i Merkel, wizy dla Indian, słowem pogrom dla
      całego świata. Kiedy już trafia do Białego Domu czy innego światowego przybytku,
      obrońcami i błaganie boga, aby przypadkiem piłka rykoszetem nie wpadła pod nogi,

obywatelach europejskich. Pan pierwszy po bracie wymyślił sobie, że Polska która
      właśnie jest gruntowany na arenie światowej. Co my mamy światu do zaproponowania
      łazienka była dla Polaka luksusem, trzeba być pozbawianym rozumu i wyobraźni, by
      sam siebie ale i ca
      • tadeusz_ja Re: Do Kaczystów!!!!!!!!!!! pelny tekst 03.06.06, 15:04
        "I nie oczarowaliśmy Europy Polonezem Truckiem i poniemiecką autostradą!

sam siebie ale i cały kraj są przejawem głęboko zakorzenionego prowincjonalizmu,
        zachwyt nad prostactwem świadczy o koneserach IVRP. Główne aspekty groteski
        całej sytuacji są następujące, oto w krótkim czasie gości I obywatel IVRP w
        dwóch najbardziej wpływowych krajach Europy, które poza wszystkim są odwiecznymi
        koalicjantami, zamiast próbować wbić się w ten układ partnerski, mały watażka
        macha połami swojego kusego płaszczyka zapowiadając nowe porządki w Europie.
        Wygląda to tak jakby miś Kolargol walczył brzozowa witka z Lordem Vaderem
        uzbrojonym w laserowy miecz. W dyplomacji aby cokolwiek osiągnąć trzeba mieć
        argumenty, czyli konkrety, a nie idiotyczna retorykę, która zamiast strachu
        wzbudza politowanie. Na koniec warto wspomnieć, że obrazu rozpaczy dopełnia sam
        widok I obywatela. Ja rozumiem, że można być niskim, czy grubym, ładnym czy
        brzydkim i z tym da się zrobić niewiele, ale na litość boską dyplomata, który
        gapi się błędnym wzrokiem po suficie, mlaska co drugie słowo, a co trzecie
        oblizuje wargi, chrząka i odbija mu się w przytłumionym geście przytrzymywania
        kułakiem ust, to chyba widok przekraczający możliwości azjatyckich mężów stanu.
        Czeka nas 5 lat upokorzeń i hartowania wizerunku Polaka powożącego furą, a
        niedźwiedzia prowadzającego po trotuarze, żałosna i smętna to perspektywa losu
        prowincjonalnego kraiku Europy dalekowschodniej. Zanim usłyszę o kompleksach
        Polaka pragnę oświadczyć, że nie widze w Niemcu, Francuzie czy Angliku niczego,
        co czyniłoby go lepszym ode mnie, poza krajem, w którym da się żyć i z którego
        można być dumnym, ale to trzeba wypracować rękoma i głową, nie mlaskając
        językiem po wargach w kolejnej tyradzie o polskiej martyrologii."

matka_kurka, 09.03.2006 13:19

• obrokon Re: Do Kaczystów!!!!!!!!!!! pelny tekst 03.06.06, 15:54
          Przez prawie 50 lat Polska pod zaborem Radzieckim była tak jak inne kraje Rad obsadzana bolszewikami właśnie w tym celu, by teraz mogli tak ” tadeusz_ja „ walczyć z demokracją i bolszewizmem.
          SLD spadkobierca PZPR czy raczej KPZR przez kolejne lata obsadzała wszystkie stanowiska.
          Teraz tracąc grunt pod nogami przypisują innym swoje wieloletnie twory, morderstwa i zaniedbania. Nawet stworzyli film, w którym pokazują swoje morderstwa i przypisują to nowej władzy.
          Oczywiście dla ludzi, szczególnie młodych i wychowanych przez bolszewicki system trudno jest pojąć, co tak naprawdę działo się w Polsce.

W swoim 52 letnim życiu głosowałem tylko raz – na pana Pietrzaka – bo mogło być śmieszniej. (Pomimo, że udział w głosowaniu był obowiązkowy i groziły za jego uchybienie sankcje karne)

Nigdy nie wierzyłem żadnej władzy, ale obserwowałem.

Obecny rząd może nie jest najlepszy, a raczej na pewno nie jest?

Ale jak do tej pory jest jedyny, który coś chce zrobić, z łapownictwem i bolszewizmem, którego nawet Rosja się wyrzekła.

> "I nie oczarowaliśmy Europy Polonezem Truckiem i poniemiecką autostradą!

Wstyd dalej cytować.
          Jakże bowiem trzeba mieć spaczoną osobowość, by przypisywać zaniedbania spowodowane bolszewizmem i wychowaniem w tym kierunku ludziom, którzy nawet nie zdążyli rozpocząć swojej działalności.

Chcesz być bogaty – to sam się bierz do roboty.

Ale najpierw poczytaj jak to się robi.

„nie patrz co Polska może zrobić dla Ciebie, ale patrz co TY możesz zrobić dla Polski”

Tak zaczynały dziś bogate kraje.

A TY srasz we własne gniazdo, bo nie chcesz żeby Polska naprawdę stała się wolna i niepodległa.

Nigdy nie należałem i nie należę do żadnej partii czy organizacji – bo za moich czasów wszystkie były bolszewickie.

Jeżeli myślisz tak jak:

maretina napisała:
          chrzanie to co robi nasz rzad.
          To szkoda moich słów.

• koham.mihnika wywietrzyles swoja frustracje? PiS lepszy niz PZPR 03.06.06, 16:00
            wizyta u okulisty-natychmiast.
            Walcza z sowietyzacja stosujac sowieckie metody?
            co proponuja, nastepny kolchoz z przodujaca klasa robotniczo-chlopska, patrzaca
            pogardliwie na pieprzonych inteligencikow?
            to tez sa socjalisci, ale lizacy de ojcu derechturowi i paru innym purpurowym.
            • obrokon Re: wywietrzyles swoja frustracje? PiS lepszy niz 03.06.06, 16:34
              Człowiek jest tym co robi, i co robi dobrze.

Chcesz kapitalizmu.

A tak naprawdę to chcesz dostać za darmo państwowe szpitale, państwowe placówki zdrowia i państwowe pieniądze.

Czy taksówkarz żąda od państwa samochodu?

Nikt Ci przecież nie zabrania wybudować swojego szpitala - w kapitalizmie właśnie tak jest. Nie martw się o pacjentów placówek państwowych.
              Jak Ciebie tam nie będzie może będą żałować i przyjdą do twojego szpitala, zapłacą ile zażądasz i nie będzie to łapówka.

Jeśli faktycznie jesteś dobry to dlaczego tego nie zrobisz? Czego się obawiasz ?

• hwa_rang84 Mozna sie tylko usmiechnac.... 03.06.06, 18:36
                ...bo rzad ostatnio nie wyrazil zgody na budowe dwoch duzych szpitali prywatnych
                w stolicy i zapowiedzial ograniczanie budowy nastepnych.Wiec,moze chcesz
                zweryfikowac swojego posta?Tu NIE MA takich mozliwosci...
                Pomijam,ze budowa szpitala rowniez kosztuje.Tak samo,jak wlasna
                praktyka.Zreszta,gdzie np.chirurg ma prowadzic zabiegi,wycinanie wyrostka w
                piwnicy?!
                • obrokon Re: Mozna sie tylko usmiechnac.... 03.06.06, 19:53
                  > ...bo rzad ostatnio nie wyrazil zgody na budowe dwoch duzych szpitali prywatnyc
                  > h
                  > w stolicy i zapowiedzial ograniczanie budowy nastepnych

A kto Ci każe budować w stolicy.

Co to – Markiet chcesz budować ?

Ludzie do dobrego szpitala przyjadą nawet z zagranicy i nie ważne gdzie (w jakim mieście, poza miastem) będzie umieszczony.

>Pomijam,ze budowa szpitala rowniez kosztuje.

To ja Ci mam dać na twój biznes ?

>Tak samo,jak wlasna praktyka.

Czy TY dasz mi kasę na założenie warsztatu pracy ?

>Zreszta,gdzie np.chirurg ma prowadzic zabiegi,wycinanie wyrostka w
                  > piwnicy?!

Trudno jest odpowiadać na tak postawione pytania.
                  Krzyczysz bowiem, że wprowadzają komunistyczne przepisy i takie inne farmazony, chcesz kapitalizmu.

Ale TY chcesz dostać wszystko za darmo i jeszcze mnie, człowieka z podstawowym wykształceniem pytasz:
                  > piwnicy?!

Nie napiszę tak jak TY do mnie że jestem głupi, że już nie ma dla mnie nadziei.
                  Dla Ciebie bowiem jeszcze jest nadzieja.

Albo weźmiesz się poważnie za naukę?
                  Albo w piwnicy otwórz sobie siłownie i ćwicz, ćwicz i ćwicz.
                  Może jak nie udało się wyćwiczyć mózgu to wyćwiczysz sobie mięśnie.
                  Ale pamiętaj albo sobie zapisz.
                  Pieniędzy nikt za darmo nie daje ani w komunizmie ani w kapitalizmie.
                  Idź do banku tam ocenią twoje możliwości i może Ci pomogą.
                  Próbuj i nie daj się zmyć niczym.
                  Muszą Ci dać chociaż na ławeczkę.
                  Gryf możesz sobie zrobić ze starej rury (kupisz za parę groszy na szrocie (złomowisku) Hankle można zrobić z betonu.

A jak już się dorobisz to wybudujesz sobie szpital i będziesz zatrudnić prawdziwych lekarzy i dobrze im zapłacić.
                  Zapamiętaj jednak, że lekarze to ELITA z ELITY i trzeba im naprawdę dobrze zapłacić, bo będą strajkować albo nawet okupować twój szpital albo tak jak TY dzisiaj będą chcieli dostać go za darmo.

No bo będą pomijać fakty i powoływać swoje:

>Pomijam,ze budowa szpitala rowniez kosztuje.
                  >Tak samo,jak wlasna praktyka.
                  > piwnicy?!

Również życzę powodzenia.
                  Szczerze.

• hwa_rang84 Re: Mozna sie tylko usmiechnac.... 03.06.06, 22:06
                    > > ...bo rzad ostatnio nie wyrazil zgody na budowe dwoch duzych szpitali pry
                    > watnyc
                    > > h
                    > > w stolicy i zapowiedzial ograniczanie budowy nastepnych
                    >
                    > A kto Ci każe budować w stolicy.

Czy do Ciebie nie dociera,ze w ten sposob jest likwidowana konkurencja dla
                    panstwowej sluzby zdrowia?W ten sposob to i przez milion lat sytuacja sie nie
                    zmieni...a ludzie pieprza cos o prywatyzacji...

> >Pomijam,ze budowa szpitala rowniez kosztuje.
                    >
                    > To ja Ci mam dać na twój biznes ?
                    >
                    > >Tak samo,jak wlasna praktyka.
                    >
                    > Czy TY dasz mi kasę na założenie warsztatu pracy ?
                    >
                    > >Zreszta,gdzie np.chirurg ma prowadzic zabiegi,wycinanie wyrostka w
                    > > piwnicy?!
                    >
                    > Trudno jest odpowiadać na tak postawione pytania.
                    > Krzyczysz bowiem, że wprowadzają komunistyczne przepisy i takie inne farmazony,
                    > chcesz kapitalizmu.
                    >
                    > Ale TY chcesz dostać wszystko za darmo i jeszcze mnie, człowieka z podstawowym
                    > wykształceniem pytasz:
                    > >Zreszta,gdzie np.chirurg ma prowadzic zabiegi,wycinanie wyrostka w
                    > > piwnicy?!
                    >
                    > Nie napiszę tak jak TY do mnie że jestem głupi, że już nie ma dla mnie nadziei.
                    > Dla Ciebie bowiem jeszcze jest nadzieja.
                    >
                    > Albo weźmiesz się poważnie za naukę?
                    > Albo w piwnicy otwórz sobie siłownie i ćwicz, ćwicz i ćwicz.
                    > Może jak nie udało się wyćwiczyć mózgu to wyćwiczysz sobie mięśnie.
                    > Ale pamiętaj albo sobie zapisz.
                    > Pieniędzy nikt za darmo nie daje ani w komunizmie ani w kapitalizmie.
                    > Idź do banku tam ocenią twoje możliwości i może Ci pomogą.
                    > Próbuj i nie daj się zmyć niczym.
                    > Muszą Ci dać chociaż na ławeczkę.
                    > Gryf możesz sobie zrobić ze starej rury (kupisz za parę groszy na szrocie (złom
                    > owisku) Hankle można zrobić z betonu.

Jest maly problem:)Bo niestety,dla banku z placa podstawowa 800pln netto
                    jestem...niewyplacalny:)Dlatego,nie dostane kredytu nawet na ta Twoja
                    silownie:)Na wlasna praktyke bede mogl sobie pozwolic po roku pracy za
                    granica.Tylko,po co wtedy wracac do tego starego bagna?
                    Smutne,szkoda,ze az tak prawdziwe...

> A jak już się dorobisz to wybudujesz sobie szpital i będziesz zatrudnić prawdzi
                    > wych lekarzy i dobrze im zapłacić.
                    > Zapamiętaj jednak, że lekarze to ELITA z ELITY i trzeba im naprawdę dobrze zapł
                    > acić, bo będą strajkować albo nawet okupować twój szpital albo tak jak TY dzisi
                    > aj będą chcieli dostać go za darmo.
                    Nie planuje budowy szpitala,inaczej widze moja kariere zawodowa.Nie napisalem
                    rowniez,ze chce szpital za darmo-tylko tyle,ze jeszcze bardzo dlugo nawet wlasna
                    paktyka nie bedzie mozliwa w moim przypadku.O ile wogole bedzie mozliwa.
          • hwa_rang84 ... 03.06.06, 18:33
            Nasz rzad od czasow wyborow doslownie NIC nie zrobil.Tylko wydal pieniadze na
            bezsensowne becikowe i klocil sie z kim sie da,aby wreszcie zrobic koallicje z
            ludzmi,ktorzy nadaja sie do pasienia owiec,a nie do rzadzenia krajem...
            Wiec,ja TEZ chrzanie taki rzad,ktory ani nie wypelnia obietnic wyborczych,ani
            nie daje mi mozliwosci osobiscie zmiany czegokolwiek.Wazniejszy jest moj budzet
            domowy-na niego mam przynajmniej wplyw.
            Pzdr
            • obrokon Nie denerwuj się bo dostaniesz zajadów, a przecież 03.06.06, 20:46
              Nie denerwuj się bo dostaniesz zajadów, a przecież lekarze strajkują.

Z licznych twoich wypowiedzi wywnioskowałem między innymi, że masz pretensję do pacjentów i rządu i komunistów i kapitalistów itd. itd.

Na pewno są słuszne, bowiem wykształcili Cię (no może nie do końca) za darmo a teraz nikt nie chce Ci dać pieniędzy za pracę, której tak naprawdę nie musisz wykonywać ale powiedzmy, ze nic innego nie potrafisz, więc co tak właściwie masz robić.

Wybudował byś swój szpital ale nikt Ci nie chce dać miejsca w Warszawie ani pieniędzy na inwestycje. Tak samo z prywatną praktyką.
              Radziłem CI już żebyś założył siłownię w piwnicy ale oczywiście TY wolałbyś tam wycinać wyrostki. Nic do tego nie mam twój biznes i twoje wyrostki.

Za granicę nie wyjeżdżasz , chociaż nienawidzisz rządu i kraju ani ludzi, w nim zamieszkujących.

To wszystko mogę zrozumieć i ma to swoją nazwę. Ale kultura przede wszystkim.
              ELITA Z ELITY jak by nie patrzeć.

Zastanawia mnie jednak kolejna wypowiedź:

hwa_rang84 napisał:

> Nasz rzad od czasow wyborow doslownie NIC nie zrobil.Tylko wydal pieniadze na
              > bezsensowne becikowe i klocil sie z kim sie da,aby wreszcie zrobic koallicje z
              > ludzmi,ktorzy nadaja sie do pasienia owiec,a nie do rzadzenia krajem...
              > Wiec,ja TEZ chrzanie taki rzad,ktory ani nie wypelnia obietnic wyborczych,ani
              > nie daje mi mozliwosci osobiscie zmiany czegokolwiek.Wazniejszy jest moj budzet
              > domowy-na niego mam przynajmniej wplyw.
              > Pzdr

Powyżej pisałeś, że to pacjenci zazdroszczą WAM ELITA z ELITY pieniędzy i praw do nich.

A teraz chcesz becikowe.

Co prawda wyczytałem gdzieś, że nie potraficie rozpoznać własnej płci.
              Ale jeśli jesteś mężczyzną i urodziłeś dziecko to jest za to nagroda w wysokości MLIONA DOLARÓW wystarczy się zgłosić i będziesz mógł wybudować sobie szpital, ze ho, ho.

Nie wierzę, że myślałeś o odebraniu biednym matką becikowego ? NIE, nie, o czym ja myślę nie to nie możliwe tak nisko Lekarze by nie upadli. Przecież TO ELITA Z ELIT.

Nie, nie tego pod uwagę nie biorę.
              Ale może chcesz o tym porozmawiać?
              • hwa_rang84 Re: Nie denerwuj się bo dostaniesz zajadów, a prz 03.06.06, 22:25
                > Nie denerwuj się bo dostaniesz zajadów, a przecież lekarze strajkują.
                przepraszam,a co ma przyslowiowy piernik do wiatraka?

> Z licznych twoich wypowiedzi wywnioskowałem między innymi, że masz pretensję do
                > pacjentów i rządu i komunistów i kapitalistów itd. itd.

Naucz sie dokladnie czytac.Nie mam pretensji do pacjentow,to nie jest ICH
                wina.Mam natomiast pretensje do rzadu.I naprawde,zwisa mi,czy rzadza mna
                komunisci,czy kapitalisci-byle robili to dobrze,a nie opieprzali sie przez ponad
                pol roku,obiecujac caly czas zlote gory...

> Na pewno są słuszne, bowiem wykształcili Cię (no może nie do końca) za darmo a
                > teraz nikt nie chce Ci dać pieniędzy za pracę, której tak naprawdę nie musisz w
                > ykonywać ale powiedzmy, ze nic innego nie potrafisz, więc co tak właściwie masz
                > robić.
                Skoro jestesmy juz przy temacie:tak samo,jak za moje pieniadze wyksztalcili sie
                gornicy,hutnicy,elektrycy,inzynierowie,hydraulicy...tyle,ze oni zarabiaja troche
                wiecej,niz 3,35 /dyzur/,czy 6,20 /przychodnia/.Zadowolony?Panstwo mnie
                wyksztalcilo,ale nie daje mozliwosci uczciwego zarobku.Tyle.
                Poza tym,skad wnosisz,ze nie potrafie dobrze wykonywac mojej pracy?Skad ta pewnosc?

> Wybudował byś swój szpital ale nikt Ci nie chce dać miejsca w Warszawie ani pie
                > niędzy na inwestycje. Tak samo z prywatną praktyką.
                > Radziłem CI już żebyś założył siłownię w piwnicy ale oczywiście TY wolałbyś tam
                > wycinać wyrostki. Nic do tego nie mam twój biznes i twoje wyrostki.
                Juz Ci pisalem,czemu nic z tych rzeczy nie jest mozliwe.Nie dostane,ani nie
                zarobie takich pieniedzy.Szczesciarze zwykle dostaja na to pieniadze od
                rodzicow,albo po kilku latach pracy na zachodzie,gwoli scislosci.

> Za granicę nie wyjeżdżasz , chociaż nienawidzisz rządu i kraju ani ludzi, w nim
                > zamieszkujących.
                Koncze specjalizacje.Po studiach liczylem na jakies zmiany-nie zapowiada sie.A
                nie moge jej przerwac,bo musialbym zaplacic za to panstwu 150 000
                pln.Niestety,nie dysponuje nawet 10ta czescia tej kwoty...

> Powyżej pisałeś, że to pacjenci zazdroszczą WAM ELITA z ELITY pieniędzy i praw
                > do nich.
                Ale...nie widze zwiazku:)Co ma wydawanie kasy przez rzad na idiotyczne pomysly
                do tego wszystkiego?

> Nie wierzę, że myślałeś o odebraniu biednym matką becikowego ? NIE, nie, o czym
                > ja myślę nie to nie możliwe tak nisko Lekarze by nie upadli. Przecież TO ELIT
                > A Z ELIT.
                >
                > Nie, nie tego pod uwagę nie biorę.
                > Ale może chcesz o tym porozmawiać?

PRZECIEZ TO BYLA PROPAGANDA!!!!!!!!!!600mln pln NA BECIKOWE ZNALAZLO SIE OD
                REKI,A O 250mln NA USTAWE O RATOWNICTWIE TRZEBA BYLO WALCZYC
                MIESIACAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!
                A jesli chodzi o sama idee becikowego,to moim zdaniem pomysl jest
                poroniony-1000pln dla biednych rodzicow,zeby mogli sie nachlac-akurat,na
                chrzciny synka.W koncu,latwiej rzucic raz te 1000pln,niz sprobowac zmniejszyc
                bezrobocie-DOTARLO?
                Poza tym,jest masa idiotycznych wydatkow w tym stylu-np.glupia swiatynia
                opacznosci bozej-20mln.Tak,to moze nie najwazniejsze,ale za to dowiedziemy
                naszej religijnosci i moze niektorym wyborcom sie spodoba...
                Tyle.Przemysl i odpisz,ale prosze tym razem z sensem...
    • koham.mihnika nie tylko pieniadze, warunki pracy takze. 03.06.06, 15:16
      czy w Polsce dostaniesz urlop macierzynski na adoptowane dziecko (obydwoje
      rodzicow).
    • wienio111 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 15:41
      Ciekawy jestem co zrobi Ludwiczek, kiedy do Warszawy przyjadą górnicy z
      trzonkami od kilofów?
      • koham.mihnika poprosi wiceministra by mu majtki zmienil, 03.06.06, 15:47
        Gieroj Czietwiortoj Rjespubliki.

wienio111 napisał:

> Ciekawy jestem co zrobi Ludwiczek, kiedy do Warszawy przyjadą górnicy z
        > trzonkami od kilofów?
      • obrokon Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 16:03
        > Ciekawy jestem co zrobi Ludwiczek, kiedy do Warszawy przyjadą górnicy z
        > trzonkami od kilofów?

Ciekawe co zrobi Policja?
        pewnie znowu będzie strzelać do redaktorów
        • ficus3 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 16:17
          To wszyscy musimy powiedzieć, ze w polsce na służbę zdrowia są płacone psie
          pieniądze, ale na to składa sie wiele czynnikow także ten że każdy POLAK jest
          przyzwyczajony do dawania a lekarz do brania(przepraszam tych co nie biorą)--te
          pieniądze są zawsze w obiegu. Lekarz który bierze musi zawsze narzekać ale co?
          Trzeba zacząć od dobrej i szczegółowej kontroli podatkowej--kupiłeś samochód
          ok, ale skąd miałeś na to kasę to są pytania i pytania. System zdrowotny jest
          Bobrym systemem lecz trzeba w nim udoskonalić niektóre punkty reformy. Ustawa o
          Ubezpieczeniu zdrowotnym powinna być jasna i konkretna, aby zrozumiale
          wyjasniała dla obywatela za co placi i co MU sie należy, a nie jak teraz do tej
          pory. PIS czy to inna partia musi zrobić z tym porzadek, aby polska nie była w
          rankingu państw UE najgoryszym panstwem balaganu. Trochę haosu w mojej
          wypowiedzi ale czy to lekarz , czy górnik czy ten biedny człowiek na zasiłku
          musi wiedzieć ze wszystko co robimy jest dla nasze3go dobra, a wszczególności
          muszą wiedziec o tym politycy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • patthecat Niecierpię PiSS, ale lekarzykom już dziękujemy.... 03.06.06, 16:01
      1. Historia z życia wzięta - mój syn ze specjalizacją zarabia 1200 złotych, żali
      się emerytowany pan doktor. Miesiąc później wypsło mu się przy piwie, że jego
      syn wziął kredyt na założenie własnego gabinetu prywatnego i spłaca 1800 złotych
      miesięcznie. Chwila, moment! Jak można zarabiać 1200 i spłacać 1800 kredytu? A
      bo wiesz, jeszcze przyjmuje pacjentów prywatnie w szpitalu (państwowym znaczy
      się), dorabia w klinice prywatnej.....
      2. Na przykładzie powyższego - przestańcie sobie jaja robić. Albo zainstalujcie
      sobie kasy fiskalne i płaćcie podatki tak jak wszyscy, albo przestańcie ludziom
      kit wciskać, że forsy nie macie, bo za tą lewiznę przechodzącą pod stołami to
      można by niejeden szpital wybudować....
      3. Prawie każda grupa zawodowa w tym kraju zarabia psie pięniądze. I każdy radzi
      sobie jak może, dorabiając w swoim fachu. Ale jeszcze nikomu tak się nie
      przewróciło we łbie, żeby chcieć 100% podwyżki w ciagu pół roku. Więc albo
      zaczniecie normalnie rozmawiać, albo spełnijcie w końcu swoje obietnice
      odwieczne, pakować walizki i do widzenia....
      4. Swoją drogą, obserwując wasze obecne działania i posiadanie w głębokim
      poważaniu tego, że wasze fochy godzą w pacjentów, można spokojnie powiedzieć, iż
      "Przysięgą Hipokratesa" tyłek sobie podcieracie.....
      • fml2006 Re: Niecierpię PiSS, ale lekarzykom już dziękujem 03.06.06, 16:17
        > 1. Historia z życia wzięta - mój syn ze specjalizacją zarabia 1200 złotych,
        żal
        > i
        > się emerytowany pan doktor. Miesiąc później wypsło mu się przy piwie, że jego
        > syn wziął kredyt na założenie własnego gabinetu prywatnego i spłaca 1800
        złotyc
        > h
        > miesięcznie. Chwila, moment! Jak można zarabiać 1200 i spłacać 1800 kredytu? A
        > bo wiesz, jeszcze przyjmuje pacjentów prywatnie w szpitalu (państwowym znaczy
        > się), dorabia w klinice prywatnej.....
        JEst to praca po godzinach - czyli w czasie wolnym, kiedy tzw większość ogląda
        TV trwam albo inną lub pije piwo przy grillu na działce

> 2. Na przykładzie powyższego - przestańcie sobie jaja robić. Albo
        zainstalujcie
        > sobie kasy fiskalne i płaćcie podatki tak jak wszyscy, albo przestańcie
        ludziom
        > kit wciskać, że forsy nie macie, bo za tą lewiznę przechodzącą pod stołami to
        > można by niejeden szpital wybudować....
        tzw lewizny zarabia jakieś 5% - reszta pracuje po godzinach to MA

> 3. Prawie każda grupa zawodowa w tym kraju zarabia psie pięniądze. I każdy
        radz
        > i
        > sobie jak może, dorabiając w swoim fachu. Ale jeszcze nikomu tak się nie
        > przewróciło we łbie, żeby chcieć 100% podwyżki w ciagu pół roku. Więc albo
        > zaczniecie normalnie rozmawiać, albo spełnijcie w końcu swoje obietnice
        > odwieczne, pakować walizki i do widzenia....
        rozmawiamy normalnie od lat I NIC - niestety, musi pare osó umrzeć aby
        zreformować ten system. (obecne ustawy MinZdrawa nic nie zmieniają - wpompują
        tylko trochę kasy bez żadnych reform - można będzie zatrudnić więcej pań w
        administracji)

> 4. Swoją drogą, obserwując wasze obecne działania i posiadanie w głębokim
        > poważaniu tego, że wasze fochy godzą w pacjentów, można spokojnie powiedzieć,
        i
        > ż
        > "Przysięgą Hipokratesa" tyłek sobie podcieracie.....
        To społeczenstwo i media macha PH nawet nie wiedząc, to tam jest napisane -
        przeczytaj sobie to zrozumiesz
        • patthecat "niestety, musi pare osób umrzeć... 03.06.06, 16:25
          ...aby zreformować ten system"... A kto tobie, ścierwojadzie, dał prawo
          decydowania kto ma umrzeć? Tak już wam się we łbach poprzewracało że uważasz się
          za pana życia i śmierci? Szkoda gadać z tobą chłopie, a i szczyn na twój grób
          byłoby mi szkoda....
          • hwa_rang84 Re: "niestety, musi pare osób umrzeć... 03.06.06, 18:48
            Ale...czy ktos umarl z powodu strajku?
            Zastanow sie,zanim jeszcze raz napiszesz cos madrego,chlopczyku...
      • hwa_rang84 Re: Niecierpię PiSS, ale lekarzykom już dziękujem 03.06.06, 18:45

> 1. Historia z życia wzięta - mój syn ze specjalizacją zarabia 1200 złotych, żal
        > i
        > się emerytowany pan doktor. Miesiąc później wypsło mu się przy piwie, że jego
        > syn wziął kredyt na założenie własnego gabinetu prywatnego i spłaca 1800 złotyc
        > h
        > miesięcznie. Chwila, moment! Jak można zarabiać 1200 i spłacać 1800 kredytu? A
        > bo wiesz, jeszcze przyjmuje pacjentów prywatnie w szpitalu (państwowym znaczy
        > się), dorabia w klinice prywatnej.....

Tja...a Ty wolalbys zarabiac normalne pieniadze na jednym etacie,czy robiac
        przekrety na 3ch,dorabiac dodatkowo w klinice prywatnej?Zastanow sie pajacu...

> 2. Na przykładzie powyższego - przestańcie sobie jaja robić.
        Ty rowniez.

>Albo zainstalujcie
        > sobie kasy fiskalne i płaćcie podatki tak jak wszyscy
        Widzisz,ale nawet pracujac na 3ch etatach placimy podatki "jak wszyscy".Tyle,ze
        od kwoty,ktora uzbieamy na tych wlasnie 3ch etatach...

>bo za tą lewiznę przechodzącą pod stołami to
        > można by niejeden szpital wybudować....
        Dowcip roku.Nic wiecej.

>Ale jeszcze nikomu tak się nie
        > przewróciło we łbie, żeby chcieć 100% podwyżki w ciagu pół roku.
        Fakt.Jeszcze nikomu nie przewrocilo sie we lbie,zeby zadac TYLKO 100% podwyzki
        od tak smiesznych kwot...

Więc albo
        > zaczniecie normalnie rozmawiać,

Abo spełnimy w końcu nasze obietnice odwieczne, spakujemy walizki i do widzenia...

> 4. Swoją drogą, obserwując wasze obecne działania i posiadanie w głębokim
        > poważaniu tego, że wasze fochy godzą w pacjentów, można spokojnie powiedzieć, i
        > ż
        > "Przysięgą Hipokratesa" tyłek sobie podcieracie.....

1)w jaki k... sposob godza?!?!OSTE DYZURY DZIALAJA CALY CZAS.Nikomu nic sie nie
        stalo podczas strajkow,ZADEN pacjent nie ucierpial...
        2)Znasz jej tresc synku?Tam jest mowa o godziwych zarobkach...To nie my
        podcieramy sobie nia tylek,to Ty i Tobie pokrewni probujecie nas rzucic nia na
        kolana...
    • cierpliwy Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 16:52
      Panie Dorn straszyć to wszyscy potrafią. Rządzić to pan nie potrafi. Już lepiej
      niech pan pisze bajki dla dzieci. Te przynajmniej jako tako panu wychodzi.
      Niech pan nie zatruwa atmosfery jako rządzący.
      • obrokon Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 17:13
        Pracownik na budowie biega w kółko z pustą taczką.
        - Inspektor się pyta kierownika budowy dlaczego ten facet biega pchając pustą taczkę ?
        - No bo Panie inspektorze taki zapier-
        • hwa_rang84 Chybiony dowcip. 03.06.06, 18:49
          ...
          • obrokon Re: Chybiony dowcip. 03.06.06, 20:58
            Ale zasłużył na twoją uwagę - ELITA z Elity.
            Dla mnie po 18 letniej edukacji w podstawówce to wystarczająca nagroda.
            • hwa_rang84 Re: Chybiony dowcip. 03.06.06, 22:35
              > Ale zasłużył na twoją uwagę - ELITA z Elity.
              Raczej na smutek,ze niektorzy ludzie cierpia na tak zaawansowana encephalopatie...
            • koham.mihnika wroc do swojej taczki ibiegaj dalej. 04.06.06, 03:36

• tornson Dlatego wolę PRL, bo lepszy już zamordyzm 03.06.06, 17:10
      socjalistyczny niż korporacyjny czy bogo-ojczyźniany.
      • koham.mihnika dlaczego?? 04.06.06, 03:38
        tornson napisał:

> socjalistyczny niż korporacyjny czy bogo-ojczyźniany.
    • jeroy Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 17:32
      prawo sprawiedliwość- fajna nazwa dla uprawiania zamordyzmu. Fikcja i iluzja,
      kiedyś Nasz kraj był republiką ludową, wiemy ile lud miał do powiedzenia.
      Strajki w 1976r- Radom, czy cały 1980r miały pierwotnie podłoże ekonomiczne,
      później doszły konotacje polityczne, systemowe. Dorn i spółka wPISują się w
      chlubne tradycje PRL. I jak PRL zostaną też kiedyś rozliczeni...
      • obrokon Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 17:46
        I jak PRL zostaną też kiedyś rozliczeni...

Czyli nie rozliczeni ?
    • agaou Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 17:58
      jestem lekarzem i pan Dorn moze mi naskoczyć.Kretyn
    • erg_samowzbudnik Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 18:20
      Panie i Panowie lekarze , nie dajcie sie zastraszyć . Jak widać coraz więcej
      ludzi jest z wami. Nie dajcie sie zbyć byle czym.Ja jestem z wami i mysle ze
      wielu również.
      Pozdrawiam
    • renebenay Re: Dziecinada 03.06.06, 19:00
      Jakbym byl lekarzem to poprostu wyjechalbym z Polski a dla checy najpierw bym
      pracowal 8 godzin dziennie i nic wiecej-lekarz tez jest czlowiekiem.Byc moze
      lekarze sie boja startu w lepiej platnej obczyznie i byc moze dlatego jest w ich
      akcji komiczna postawa,panowie lekarze-jak sie strajkuje to na calego bo to co
      widac to wyglada na pewne braki w waszych slipach.
    • kapustka3 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 19:49
      a po co grozić ? wystarczy zwolnić z pracy a ze strachu się zes.....
      zwłaszcza w łodzi, gdzie na jeden etat czeka dwóch lekarzy.
      prawica miała umieć chwytać za pysk i co ? do roboty generale DORN

ps nie spotkałam jeszcze lekarza który nie chce brać , pod stołem
      • aerztin Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 20:07
        Najlepszy lek na patriotyzm to czytanie takich postow. Ciesze sie, ze
        wyjechalam wczesniej. A jak mnie najdzie tesknota za ojczyzna, to wejde
        na "Forum", szybko przechodzi.
      • hwa_rang84 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 22:36
        > a po co grozić ? wystarczy zwolnić z pracy a ze strachu się zes.....
        > zwłaszcza w łodzi, gdzie na jeden etat czeka dwóch lekarzy.
        > prawica miała umieć chwytać za pysk i co ? do roboty generale DORN

W Polsce jest 300 000 etatow i 110 000 lekarzy.W zeszlym roku wiecej lekarzy
        wyjechalo,niz opuscilo mury AM.
        Dziekuje za uwage:)

> ps nie spotkałam jeszcze lekarza który nie chce brać , pod stołem
        Malo ich spotkalas...
    • adamdark01 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 04.06.06, 07:10
      Panie Dorn,jako Minister i jako Obywatel Polski,Polski Demokratycznej,jeżeli
      taką jest,może Pan mówić,że zwolni Pan lekarzy strajkujących,ale robić?tego
      w demokracjii Panu nie wolno,właśnie z tej racji,Demokracji,Panie Ministrze,
      a jeżeli nie zna Pan praw Demokracji Europy Zachodniej,od których wszyscy się
      uczymy,to wcale Pana nie skrytykuję,jeżeli Pan się trochę poduczy u sąsiadów,
      chociaż by w Niemczech,lub Holandii,albo nawet w Monarchistycznej Szwecji
      Demokratycznej,tak tak,bardzo Demokratycznej.A Pan jest,jak by to
      powiedzieć,chyba politycznym impotentem,no bo nie znalazł Pan innej drogi
      przerwać strajk,tylko straszyć ludzi,lekarzy,zwolnieniem z pracy?
      a któż to Pan? Bóg?,Stalin?,Radkiewicz?,a nawet nie Putin,więc proszę
      pomyśleć,jak by Pan miał miesięczną wypłatę za pracę nawet 3000 złotych,
      pracował by Pan jako Minister?guzik prawda.A lekarz to co,Pastuch?slusarz?
      maszynistka?
      Lekarz jest więcej jak Ksiądz,bo niesie pomoc fizyczną i psychologiczną
      ludziom,dzieciom,kobietom,młodzieży,mężczyznom,bez względu na czas,dzień czy
      noc,w czasie pokoju i w czasie wojny,na tyłach i na pierwszych liniach wojny,
      a Pan ich straszy wyrzuceniem z pracy? stuknij się Pan po rozum do głowy,
      no chyba ma Pan tam coś,nie?
    • hwa_rang84 uwazaj,bo dostanie nam sie za brak powolania, 04.06.06, 12:51
      wyzywanie sie na pacjentach i popieranie eutanazji;)
    • jolkak11 prościej zastąpić ministra niż lekarza... 04.06.06, 13:47
      i dobrze...
    • ser_spod_czapy Re: Obstawiamy 04.06.06, 14:08
      obstawiajmy

Kiedy czołgi wyjada na ulice ?
      • obrokon Do ELITY z Elit czyli Lekarzy i Dohtorów płci niew 04.06.06, 17:00
        Ponieważ dyskusja z Towarzyszami ELITY z Elit stała się nie możliwa ze względów formalnych.
        (brak pieniędzy i podstaw prawnych do ich rozdawania)
        (brak chęci współpracy do rozpoczęcia działalności rynkowej na koszt własny)
        (uważanie wszystkich – oponentów, klientów, rządu, kościoła jak również i chcących pomóc za idiotów)

Pozostaje mi jedynie ubolewanie nad waszą i waszych rodzin przyszłością.
        Pozostaje mi ubolewanie nad losem pacjentów, którzy nie daj Boże do Was trafią.
        Pozostaje mi ubolewanie nad losem więźniów wśród, których zapewne się znajdziecie. No bo przecież żaden z WAS nie wytrzyma tak strasznej biedy, żaden z WAS nie wytrzyma takiego wielkiego stresu patrząc, jak inni NIE ELITY z ELIT wywalczyli sobie, krótszy okres pracy do emerytury czy becikowe.

Brak Waszego zrozumienia, o co tak naprawdę walczyli górnicy i negowanie ich uprawnień do szybszej emerytury z jednoczesnym popieraniem służb mundurowych, które te uprawnienia mają, można jedynie porównać z protestem małego dziecka, które chce mercedesa żeby w końcu nasikać na siedzenie i dalej ryczeć.

Podając sposób jak szybko można zdobyć władzę i stać się Wielki nie namawiam Was do jego stosowania.

Ale cóż WAM ELICIE z ELIT pozostało:

Kolonie w szpitalu psychiatrycznym
        Super fury, wielkie chaty czyli totalna bieda.

Morderstwa, handel skórami to już było.
        Teraz trzeba sobie przygotować nowych chorych, którzy bez dyskusji oddadzą swoje pieniądze.
        Najlepszy materiał to dzieci.
        Więc pielęgniarki zamiast szczepionek stosują jakieś darmowe gó..
        a psychiatrzy przygotowują odpowiednie dokumenty żeby w razie późniejszych oskarżeń można było przed sądem powiedzieć:

-przecież ten człowiek był naszym pacjentem i stwierdzono u niego nieprawidłową osobowość
        -nie można mu wierzyć.

Lekarzami zostają dzieci lekarzy.
        Prawnikami dzieci prawników.
        -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lub:
        Lekarz niszczy lekarza
        Emisja: 28 maja 2006 r.

Autor : Daniel Zieliński
        Zdjęcia : Bartosz Cichoński
        Montaż : Wojciech Słota

Szokująca historia ze środowiska lekarskiego, z policjantami w tle. Młody lekarz z kliniki w Białymstoku chciał zemścić się na ordynatorze. Zmówił się w tym celu z gangsterem i… policjantami z wydziału do walki z korupcją białostockiej komendy. Chodziło o to, by na uczciwego człowieka rzucić podejrzenie o branie łapówek.

13 czerwca ubiegłego roku w gabinecie doc. Tomasza Hirnle, ordynatora kliniki kardiochirurgii białostockiej Akademii Medycznej, pojawiła się młoda kobieta. Powiedziała, że jest córką mężczyzny, czekającego na operację serca. Zostawiła na stole doc. Hirnle kopertę z pięcioma tysiącami złotych łapówki za przyspieszenie terminu zabiegu. Niedługo potem lekarzowi został przedstawiony zarzut przyjęcia korzyści majątkowej, a on sam trafił do aresztu. Prasa na pierwszych stronach opisała skandal z udziałem lekarza o nieposzlakowanej dotąd opinii, świetnego kardiochirurga i ordynatora, który postawił na nogi białostocką klinikę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka