loppe 08.06.06, 18:12 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3404350.html odetchnijcie twórcy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loppe Re: Profesor Kaczyński ratuje profesorów 08.06.06, 18:21 Którym koszty uzyskania obniżyć próbowała profesor Zyta Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi Tobie za to płacą ? :) 08.06.06, 18:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43244210&a=43244210 Takie namolne i stronnicze przedstawianie faktów jest z lekka podejrzane... Gdybym był z PiS to już zacząłbym podejrzewac ciebie o udział w układzie, a kto wie czy nie w stoliku ? ;) Czy to nie śmieszne, że honorowy przewodniczący PiS musi ratowac naukowców przed pomysłami rządu PiS kontrolowanego przez jego rodzonego brata bliźniaka ? PS. Dziś w trójce była nt dyskusja. 90% słuchaczy uznało, ze proponowane zmiany podatkowe są złe. Tylko 10% się podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Tobie za to płacą 08.06.06, 18:24 uuuuu, nieładnie się tu odsłoniłeś... takie pomówienia zawsze więcej mówią o pomawiającym niż o pomawianym Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi Jakie to kaczyńskie :) 08.06.06, 18:33 Zadałem ci trzy pytania. Nie odpowiedziałeś na żadne w zamian zasugerowałes mi bliżej nieokreślone niecne zamiary lub motywy. Zadam czwarte pytanie: Czy jest to cecha charakterystyczna osób o poglądach zbliżonych do PiS czy może efekt świadomego szkolenia ? Pytam bo dokładnie tą samą metoda posługują sie obaj Kaczyńscy, Gosiewski, Jurek, Zawisza, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jakie to kaczyńskie :) 08.06.06, 18:35 Zachowujesz się niekulturalnie (ten tytuł) i jeszcze wydaje ci się że ja musze odpowiadać na Twoje pytania, gdy nawet w o wiele poważniejszych organach:) niż ta twoja pakamerka internetowa wolny obywatel nie musi odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi I o to własnie chodzi ! :-) 08.06.06, 20:05 To juz czwarte pytanie bez odpowiedzi i kolejne pomówienia :) A teraz na powaznie. Jak chcesz przekonac adwersarzy skoro unikasz dyskusji w zamian szafując aluzjami ? Wydajesz się być osobą zainteresowaną poprawą kiepskich notowań koalicji rządzacej i prezydenta. Mniejsza o to czy robisz to interesownie czy nie. Ale robisz to źle. Taka prosta socjotechnika trafia tylko do ludzi prostych i tych już PiS w zasadzie spacyfikował. Walka toczy sie o niezdecydowanych i wrogo nastawionych. A to już wymaga wiekszej finezji niż proste finty klasy Kurski czy Bielan ;o) PS. Mam nadzieje, ze nie masz mi za złe, że od czasu do czasu pozwolę sie z tobą nie zgodzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: I o to własnie chodzi ! :-) 08.06.06, 20:09 Ależ bardzo szanuje Twoje zdanie odrębne - że zacznę od końca Twej wypowiedzi (zresztą Post Scriptum często jest najciekawsze w listach). Poprawa notowań kogokolwiek mało mnie obchodzi. Ogólnie, po obywatelsku, interesuję się jakością procesu demokratycznego w Polsce. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi To pora na pytanie zasadnicze :) 08.06.06, 20:15 Jeśli w demokratycznym kraju prawica uzyska w demokratycznych (a jakże :) wyborach 60% głosów, a lewica pozostałe 40% to ma być realizowany: * 100% program partii wygranej, czyli prawicy * program kompromisowy z przewagą prawicowego Ciekawi mnie twoja opinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: To pora na pytanie zasadnicze :) 08.06.06, 20:30 Wiesz, te programy to często nie są dostatecznie sprecyzowane przed wyborami, a po wyborach często nie są w pełni realizowane nawet przez ich własnych autorów. Otóż wydaje mi się że nie da się w inteligentny sposób sformułować "idealnego programu" który by odzwierciedlał preferencje wyborczego "tortu" czyli np. w 60% prawicowego, a w 40% lewicowego. Mógłby być niespójny, albo nie znaleźć realizatorów wśród aktualnych ministrów. Demokracja działa chyba inaczej - i bardzo dobrze - 4 lata jedzie się np. prawą stroną 100 km/h, a potem ludzie decydują czy nadażają czy nie:)). Przecież tak na zachodzie upadają np. zbyt lewicowe ekipy (stagnacja gospodarcza) i ta upadają w wyborach ludzie jak M. Thatcher - jeśli społeczeństwo ma już dośc ostrego wzrostu i chce trochę "opiekuńczości państwa". W skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi Re: To pora na pytanie zasadnicze :) 08.06.06, 20:58 > Otóż wydaje mi się że nie da się w inteligentny sposób sformułować "idealnego > programu" który by odzwierciedlał preferencje wyborczego "tortu" To oczywiste. Krótko mówiąc jesteś zwolennikiem tego co stara sie zrobić miłościwie panujaca nam koalicja. Nie dziw sie więc, że ci którzy na nią nie głosowali czują się wyalienowani i absolutnie nie mają zamiaru w najmniejszym stopniu tej koalicji wspierac. A że na tę koalicje NIE głosowało ca 70% Polaków (bo połowa nie głosowała, a z tych co głosowali połowa głosowała na inne partie niż PiS, SO i LPR) więc mamy sytuację w której rząd ma przeciwko sobie wiekszość. Sukcesu to nie wróży. PS. Do dzisiaj zebrano 140 tys. podpisów pod petycją ZA odwołaniem min. Giertycha. Pod petycją popierającą min. Giertycha podpisało się 2,7 tys. Podejrzewam że Gierek miał lepsze notowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: To pora na pytanie zasadnicze :) 08.06.06, 21:22 no cóż, koalicja ma większośc w Sejmie i zgodnie z Konstytucją wolno jej rządzić Krajem cokolwiek dobrego byś nie powiedział o rodakach którzy nie pofatygowali się na wybory:)) Odpowiedz Link Zgłoś
indris "Zły i dobry policjant"... 08.06.06, 18:27 ...to dosyć znany chwyt. Nie jest zresztą wykluczone, że Zyta się wychyliła. Ona nie jest z tej stajni. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "Zły i dobry policjant"... 08.06.06, 18:29 podobno A. Lepper też zapowiedział pro-profesorskie veto SO w Sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
dewot007 Re: "Zły i dobry policjant"... 08.06.06, 18:37 Dr hab. socjalistycznego prawa pracy na polecenie Wielkigo Przewodniczącego stara się w tej udawanej rozgrywce, by pozyskać dla PiSu sympatię (głosy) ludzi wykształconych. Mizerna jest ta propaganda założyciela wątku ! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "Zły i dobry policjant"... 08.06.06, 18:40 a gdzie jest moja propaganda? podałem gołą informację, propagandę uprawiasz ty Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Profesor Kaczyński ratuje profesorów 08.06.06, 18:39 Przy okazji - ktoś tu się dzisiaj b. podniecił newsem o jakmś Zerkawim spoza Kraju naszego, aż go wrzucił na Kraj. Otóż ja przypomnę że podniecenie po zabiciu dwóch młodych Saddamowiczów Husajnów było nawet większe i też nic z tego nie wynikło (Rzepa dała wtedy nawet naiwnie tytuł na 1 stronę - Czy teraz będzie już spokój czy coś takiego). Natomiast koszt uzyskania to jest coś. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Obiecanki cacanki! 08.06.06, 19:11 Przeciez nawet nie obieca! Zasugerowal:o) Pic i tyle. Mini buduje sie u naukowcow. Z moherami poszlo mu gladko. Zobaczymy jak dlugo naukowcow bedzie mamil bajeczkami. :o( "Lech Kaczyński zasugerował, że może zawetować ustawę niekorzystną dla twórców". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3404350.html Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Obiecanki cacanki! 08.06.06, 19:37 Gazeta Wyborcza podeszła normalnie i poważnie do tego Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Kaczyńscy a komputery 08.06.06, 19:47 "Komputer to urządzenie służące do rozwiązywania problemów, o których istnieniu - bez niego - nie mielibyśmy pojęcia" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
saganek Re: Solidarność... korporacyjna?;) 08.06.06, 20:04 Korporacja intelektualstow to wzorcowi patrioci,pilnuja aby im polskiej kasy nie zabierali.A co do prawdziwych prof. to oni ciezko pracuja w krajach gdzie jezyk polski jest malo znany.Podobno PiS chce ich importowac za 6.000 pln brutto zeby mial kto w kraju nauke rozwijac - ciekawe czy miejscowi na to pozwola? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: dr hab. Kaczyński ratuje profesorów 08.06.06, 20:19 dobroczynca czyni dobro uznal ,ze profesorzy nie sa zlem dla Polski Przeciez nie maja kilofow ani srub czego sie wystraszyl. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Profesor Kaczyński ratuje profesorów 08.06.06, 20:21 Jaki profesor??? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log > Jaki profesor??? 08.06.06, 20:24 Może o Włodzimierza z Gdyni idzie ? ;) www.am.gdynia.pl/akm/akm26/absolwenci_x.htm Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: > Jaki profesor??? 08.06.06, 20:41 Był i taki profesor Kaczyński: www.greendevils.pl/terroryzm/unabomber/unabomber.html Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: > Jaki profesor??? 08.06.06, 21:04 don.kichote napisał: > Był i taki profesor Kaczyński: > > www.greendevils.pl/terroryzm/unabomber/unabomber.html ? podobny do 1z2 młodzieńców ;P img135.imageshack.us/img135/5182/kaczynscyjarosilech883ra.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log P. kacz..(:)oni na tym zdjęciu niosą niepodpisaną 08.06.06, 23:07 fałszywą z autentycznych lojalkę, myślę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Re: P. kacz..(:)oni na tym zdjęciu niosą niepodpi 09.06.06, 04:11 Ooooo! Heniu -widzę, że Ci "móżdżek" w zestawieniu z "kaczy" przez klawiaturę nie przechodzi?? :) Ale to naprawdę maleńki organ jest, więc możesz śmiało... Ale mnie uderza, że Kaczory w czasach komuny byli tak "do siebie podobni", że żeby ich nie rozróżniać, trzeba było być pracownikiem UB i SB nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Profesor Kaczyński.... dobre... 08.06.06, 23:01 A on kiedy on profesorem jest? Taki z niego profesor jak z Kwaśniewskiego magister. Odpowiedz Link Zgłoś