Dodaj do ulubionych

Profesor Kaczyński ratuje profesorów

08.06.06, 18:12
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3404350.html

odetchnijcie twórcy!
Obserwuj wątek
    • loppe Re: Profesor Kaczyński ratuje profesorów 08.06.06, 18:21
      Którym koszty uzyskania obniżyć próbowała profesor Zyta
    • eboshi Tobie za to płacą ? :) 08.06.06, 18:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43244210&a=43244210
      Takie namolne i stronnicze przedstawianie faktów jest z lekka podejrzane...
      Gdybym był z PiS to już zacząłbym podejrzewac ciebie o udział w układzie, a kto
      wie czy nie w stoliku ? ;)

Czy to nie śmieszne, że honorowy przewodniczący PiS musi ratowac naukowców przed
      pomysłami rządu PiS kontrolowanego przez jego rodzonego brata bliźniaka ?

PS. Dziś w trójce była nt dyskusja. 90% słuchaczy uznało, ze proponowane zmiany
      podatkowe są złe. Tylko 10% się podobały.
      • loppe Re: Tobie za to płacą 08.06.06, 18:24
        uuuuu, nieładnie się tu odsłoniłeś... takie pomówienia zawsze więcej mówią o
        pomawiającym niż o pomawianym
        • eboshi Jakie to kaczyńskie :) 08.06.06, 18:33
          Zadałem ci trzy pytania.
          Nie odpowiedziałeś na żadne w zamian zasugerowałes mi bliżej nieokreślone niecne
          zamiary lub motywy.

Zadam czwarte pytanie:
          Czy jest to cecha charakterystyczna osób o poglądach zbliżonych do PiS czy może
          efekt świadomego szkolenia ?

Pytam bo dokładnie tą samą metoda posługują sie obaj Kaczyńscy, Gosiewski,
          Jurek, Zawisza, etc...
          • loppe Re: Jakie to kaczyńskie :) 08.06.06, 18:35
            Zachowujesz się niekulturalnie (ten tytuł) i jeszcze wydaje ci się że ja musze
            odpowiadać na Twoje pytania, gdy nawet w o wiele poważniejszych organach:) niż
            ta twoja pakamerka internetowa wolny obywatel nie musi odpowiadać
            • eboshi I o to własnie chodzi ! :-) 08.06.06, 20:05
              To juz czwarte pytanie bez odpowiedzi i kolejne pomówienia :)

A teraz na powaznie.

Jak chcesz przekonac adwersarzy skoro unikasz dyskusji w zamian szafując aluzjami ?

Wydajesz się być osobą zainteresowaną poprawą kiepskich notowań koalicji
              rządzacej i prezydenta. Mniejsza o to czy robisz to interesownie czy nie. Ale
              robisz to źle. Taka prosta socjotechnika trafia tylko do ludzi prostych i tych
              już PiS w zasadzie spacyfikował. Walka toczy sie o niezdecydowanych i wrogo
              nastawionych. A to już wymaga wiekszej finezji niż proste finty klasy Kurski czy
              Bielan ;o)

PS. Mam nadzieje, ze nie masz mi za złe, że od czasu do czasu pozwolę sie z tobą
              nie zgodzić ?
              • loppe Re: I o to własnie chodzi ! :-) 08.06.06, 20:09
                Ależ bardzo szanuje Twoje zdanie odrębne - że zacznę od końca Twej wypowiedzi
                (zresztą Post Scriptum często jest najciekawsze w listach). Poprawa notowań
                kogokolwiek mało mnie obchodzi. Ogólnie, po obywatelsku, interesuję się
                jakością procesu demokratycznego w Polsce. Pozdr
                • eboshi To pora na pytanie zasadnicze :) 08.06.06, 20:15
                  Jeśli w demokratycznym kraju prawica uzyska w demokratycznych (a jakże :)
                  wyborach 60% głosów, a lewica pozostałe 40% to ma być realizowany:
                  * 100% program partii wygranej, czyli prawicy
                  * program kompromisowy z przewagą prawicowego

Ciekawi mnie twoja opinia :)
                  • loppe Re: To pora na pytanie zasadnicze :) 08.06.06, 20:30
                    Wiesz, te programy to często nie są dostatecznie sprecyzowane przed wyborami, a
                    po wyborach często nie są w pełni realizowane nawet przez ich własnych autorów.

Otóż wydaje mi się że nie da się w inteligentny sposób sformułować "idealnego
                    programu" który by odzwierciedlał preferencje wyborczego "tortu" czyli np. w
                    60% prawicowego, a w 40% lewicowego. Mógłby być niespójny, albo nie znaleźć
                    realizatorów wśród aktualnych ministrów. Demokracja działa chyba inaczej - i
                    bardzo dobrze - 4 lata jedzie się np. prawą stroną 100 km/h, a potem ludzie
                    decydują czy nadażają czy nie:)). Przecież tak na zachodzie upadają np. zbyt
                    lewicowe ekipy (stagnacja gospodarcza) i ta upadają w wyborach ludzie jak M.
                    Thatcher - jeśli społeczeństwo ma już dośc ostrego wzrostu i chce
                    trochę "opiekuńczości państwa". W skrócie.
                    • eboshi Re: To pora na pytanie zasadnicze :) 08.06.06, 20:58
                      > Otóż wydaje mi się że nie da się w inteligentny sposób sformułować "idealnego
                      > programu" który by odzwierciedlał preferencje wyborczego "tortu"

To oczywiste.

Krótko mówiąc jesteś zwolennikiem tego co stara sie zrobić miłościwie panujaca
                      nam koalicja. Nie dziw sie więc, że ci którzy na nią nie głosowali czują się
                      wyalienowani i absolutnie nie mają zamiaru w najmniejszym stopniu tej koalicji
                      wspierac. A że na tę koalicje NIE głosowało ca 70% Polaków (bo połowa nie
                      głosowała, a z tych co głosowali połowa głosowała na inne partie niż PiS, SO i
                      LPR) więc mamy sytuację w której rząd ma przeciwko sobie wiekszość. Sukcesu to
                      nie wróży.

PS. Do dzisiaj zebrano 140 tys. podpisów pod petycją ZA odwołaniem min.
                      Giertycha. Pod petycją popierającą min. Giertycha podpisało się 2,7 tys.
                      Podejrzewam że Gierek miał lepsze notowania :)
                      • loppe Re: To pora na pytanie zasadnicze :) 08.06.06, 21:22
                        no cóż, koalicja ma większośc w Sejmie i zgodnie z Konstytucją wolno jej
                        rządzić Krajem cokolwiek dobrego byś nie powiedział o rodakach którzy nie
                        pofatygowali się na wybory:))
      • indris "Zły i dobry policjant"... 08.06.06, 18:27
        ...to dosyć znany chwyt. Nie jest zresztą wykluczone, że Zyta się wychyliła.
        Ona nie jest z tej stajni.
        • loppe Re: "Zły i dobry policjant"... 08.06.06, 18:29
          podobno A. Lepper też zapowiedział pro-profesorskie veto SO w Sejmie
          • dewot007 Re: "Zły i dobry policjant"... 08.06.06, 18:37
            Dr hab. socjalistycznego prawa pracy na polecenie Wielkigo Przewodniczącego
            stara się w tej udawanej rozgrywce, by pozyskać dla PiSu sympatię (głosy) ludzi
            wykształconych.

Mizerna jest ta propaganda założyciela wątku !
            • loppe Re: "Zły i dobry policjant"... 08.06.06, 18:40
              a gdzie jest moja propaganda? podałem gołą informację, propagandę uprawiasz ty
    • loppe Re: Profesor Kaczyński ratuje profesorów 08.06.06, 18:39
      Przy okazji - ktoś tu się dzisiaj b. podniecił newsem o jakmś Zerkawim spoza
      Kraju naszego, aż go wrzucił na Kraj. Otóż ja przypomnę że podniecenie po
      zabiciu dwóch młodych Saddamowiczów Husajnów było nawet większe i też nic z
      tego nie wynikło (Rzepa dała wtedy nawet naiwnie tytuł na 1 stronę - Czy teraz
      będzie już spokój czy coś takiego). Natomiast koszt uzyskania to jest coś.
    • pies_na_czarnych Obiecanki cacanki! 08.06.06, 19:11
      Przeciez nawet nie obieca! Zasugerowal:o) Pic i tyle. Mini buduje sie u
      naukowcow. Z moherami poszlo mu gladko. Zobaczymy jak dlugo naukowcow bedzie
      mamil bajeczkami. :o(

"Lech Kaczyński zasugerował, że może zawetować ustawę niekorzystną dla twórców".
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3404350.html
      • loppe Re: Obiecanki cacanki! 08.06.06, 19:37
        Gazeta Wyborcza podeszła normalnie i poważnie do tego
    • jarko-kaczka powinno być "prof, K....." 08.06.06, 19:39
    • entefuhrer Kaczyńscy a komputery 08.06.06, 19:47
      "Komputer to urządzenie służące do rozwiązywania problemów, o których istnieniu
      - bez niego - nie mielibyśmy pojęcia" ;-)
    • a.adas Solidarność... korporacyjna?;) 08.06.06, 19:48
      prtofesor nie zwyczajny;)
      • saganek Re: Solidarność... korporacyjna?;) 08.06.06, 20:04
        Korporacja intelektualstow to wzorcowi patrioci,pilnuja aby im polskiej kasy nie
        zabierali.A co do prawdziwych prof. to oni ciezko pracuja w krajach gdzie jezyk
        polski jest malo znany.Podobno PiS chce ich importowac za 6.000 pln brutto zeby
        mial kto w kraju nauke rozwijac - ciekawe czy miejscowi na to pozwola?
    • bebe255 dr hab. Kaczyński ratuje profesorów 08.06.06, 20:15
      • karbat Re: dr hab. Kaczyński ratuje profesorów 08.06.06, 20:19
        dobroczynca czyni dobro uznal ,ze profesorzy nie sa zlem dla Polski
        Przeciez nie maja kilofow ani srub czego sie wystraszyl.
    • don.kichote Re: Profesor Kaczyński ratuje profesorów 08.06.06, 20:21
      Jaki profesor???
      • henryk.log > Jaki profesor??? 08.06.06, 20:24
        Może o Włodzimierza z Gdyni idzie ? ;)

www.am.gdynia.pl/akm/akm26/absolwenci_x.htm
        • don.kichote Re: > Jaki profesor??? 08.06.06, 20:41
          Był i taki profesor Kaczyński:

www.greendevils.pl/terroryzm/unabomber/unabomber.html
          • kaczy_mozdzek Jaki profesor??? Nienadzwyczajny!! 08.06.06, 20:54

• henryk.log Re: > Jaki profesor??? 08.06.06, 21:04
            don.kichote napisał:

> Był i taki profesor Kaczyński:
            >
            > www.greendevils.pl/terroryzm/unabomber/unabomber.html

?
            podobny do 1z2 młodzieńców ;P

img135.imageshack.us/img135/5182/kaczynscyjarosilech883ra.jpg
            • kaczy_mozdzek Heniu oni na tym zdięciu niosą bibułę? 08.06.06, 21:24
              Do UB?
              • henryk.log P. kacz..(:)oni na tym zdjęciu niosą niepodpisaną 08.06.06, 23:07
                fałszywą z autentycznych lojalkę, myślę ;)
                • kaczy_mozdzek Re: P. kacz..(:)oni na tym zdjęciu niosą niepodpi 09.06.06, 04:11
                  Ooooo!
                  Heniu -widzę, że Ci "móżdżek" w zestawieniu z "kaczy" przez klawiaturę nie przechodzi?? :) Ale to naprawdę maleńki organ jest, więc możesz śmiało...

Ale mnie uderza, że Kaczory w czasach komuny byli tak "do siebie podobni", że żeby ich nie rozróżniać, trzeba było być pracownikiem UB i SB nie??
    • dr.krisk Profesor Kaczyński.... dobre... 08.06.06, 23:01
      A on kiedy on profesorem jest?
      Taki z niego profesor jak z Kwaśniewskiego magister.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka