capitalissimus 04.07.06, 16:44 za parę lat i nas to, na szczęście, czeka. choć pewnie osoby typu wierzejski zaplują sięz bezsilnej wściekłości. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8379059&rfbawp=1152024159.495 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nautilus.pompilius Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 16:47 W jaki sposób dokonywana jest selekcja, które dziecko trafia do pary normalnej, a które do pederastów? Czy takie dziecko, oddane do pederastów, będzie mogło po osiągnięciu pełnoletności np. wystąpić z powództwem przeciwko państwu? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 16:51 a po co ma to robić? Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 16:54 Po to, że np. nie chciało mieć dwóch tatusiów, w tym jednego przebranego za kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:25 a gej wychowywany przez heteroseksualistów może zaskarżyć państwo? mógł sobie nie życzyć takiego wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:26 capitalissimus napisał: > a gej wychowywany przez heteroseksualistów może zaskarżyć państwo? mógł sobie > nie życzyć takiego wychowania. co to jest "gej"? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:28 nie udawaj Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:35 Nie udaję. W słowniku poprawnej polszczyzny nie ma takiego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:41 no dobra, panie purysto. komoseksualista płci męskiej. teraz poprawnie? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:41 capitalissimus napisał: > no dobra, panie purysto. komoseksualista płci męskiej. teraz poprawnie? ;-)) Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 05.07.06, 16:22 slowo pederasta nie oddaje wszystkich odcieni homoseksualizmu i jest w Twoim kochanym slowniku uwazane za obrazliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 05.07.06, 16:21 capitalissimus napisał: > a gej wychowywany przez heteroseksualistów może zaskarżyć państwo? mógł sobie > nie życzyć takiego wychowania. bingo! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 05.07.06, 09:28 nautilus.pompilius napisał: > Po to, że np. nie chciało mieć dwóch tatusiów, w tym jednego przebranego za > kobietę. Czy dziecko wychowane przez małżeństwo o jasnych włosach będzie mogło wystąpić z powództwem w stosunku do państwa, ponieważ wolałoby mieć rodziców ciemnowłosych ? PS. Geje nie przebierają się za kobiety. Po co mieliby to robić, skoro gejów nie pociągają kobiety ? To tak, ajkby żona w małżeństwie hetero przebierała się za mężczyznę. Coś Ci się pomyliło. S. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Na całe szczęście Wasze niedoczekanie pederaści 04.07.06, 16:51 Jeszcze długo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Na całe szczęście Wasze niedoczekanie pederaś 04.07.06, 16:52 szybciej niżci sięwydaje. postępu nic nie powstrzyma choćbyś się zapluł z wściekłości. ps. 'pederastą' nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Nie pisałem "Twoje niedoczekanie" ale pederastów 04.07.06, 16:57 Postęp to już w Polsce był krzewiony, czego sygnaturka jest najlepszym dowodem. Jakoś się nie przyjął. Odpowiedz Link Zgłoś
tribunus Re: Na całe szczęście Wasze niedoczekanie pederaś 04.07.06, 16:59 capitalissimus napisał: > szybciej niżci sięwydaje. postępu nic nie powstrzyma choćbyś się zapluł z > wściekłości. W takim razie jestes w tyle za zoofilami oni poszli dalej niz pederasci. > ps. 'pederastą' nie jestem. A kogo to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Na całe szczęście Wasze niedoczekanie pederaś 04.07.06, 17:16 zoofile to zboczeńcy krzywdzący zwierzęta. homosie nikogo nie krzywdzą ale co ty możesz o tym wiedzieć, zindoktrynowany palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Od kiedy to normalność się wprowadza? 04.07.06, 16:54 zawsze mi siewydawało, że normalnosć to to co jest /czyli wykształciło się przez wieki/ a wprowadza się innowacje albo udziwnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Pederastia jest politycznie poprawna 04.07.06, 16:55 Natomiast nazywanie tego "normalnością" jest nadużyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Od kiedy to normalność się wprowadza? 04.07.06, 16:57 ZUS np. nie jest normalnością i należałoby go zlikwidować, prawda? byłoby to powrotem do normalności. tak samo jak adopcja dla gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Od kiedy to normalność się wprowadza? 04.07.06, 17:03 capitalissimus napisał: > ZUS np. nie jest normalnością i należałoby go zlikwidować, prawda? Prawda. > byłoby to powrotem do normalności. tak samo jak adopcja dla gejów. Nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Od kiedy to normalność się wprowadza? 04.07.06, 17:15 no to wprowadza się czy nie? i dlaczego chcesz zabronić gejom bycia adopcyjnymi rodzicami? bo wiesz lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Od kiedy to normalność się wprowadza? 04.07.06, 17:18 nie zabraniam osobie o skłonnościach homo adoptować dzieci, sprzeciwiam sie tylko przyznawaniu opieki nad 1 dzieckiem dwóm osobnikom tej samej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Od kiedy to normalność się wprowadza? 04.07.06, 17:21 twój sprzeciw nie ma tu nic do rzeczy. i tak to nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Typowa nowomowa politpoprawnych 04.07.06, 17:16 capitalissimus napisał: > ZUS np. nie jest normalnością i należałoby go zlikwidować, prawda? > byłoby to powrotem do normalności. tak samo jak adopcja dla gejów. ---> Nie rozumiecie lub nie chcecie rozumieć znaczenia podstawowych słów. Waszą metodą jest zakłamywanie rzeczywistości, zarówno przeszłości jak i przyszłości. To, że chcecie zmieniać znaczenie i treść ogólnie znanych pojęć świadczy o tym, że nie wyciągnęliście wniosków z lekcji historii i peerelowskich metod. Zapamiętaj. Takich słów jak normalność, prawda, małżeństwo, mąż, żona, ojciec, matka nie będzie się nigdy w Polsce redefiniować. Jeśli chcecie czegoś dla siebie, to sobie to nazwijcie, dla własnych potrzeb. W waszym języku możecie sprawiedliwość nazywać zemstą a prawdę jakąś tam fobią. Nazwijcie sobie swój związek np. homożeństwem homomęża z homożoną i próbujcie do tego zaproponować zbiór praw i obowiązków. Wy natomiast chcecie użyć nazw nie mających nic wspólnego z wami po to, żeby później na tej podstawie żądać nieuprawnionych przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Typowa nowomowa politpoprawnych 04.07.06, 17:17 nie mów do mnie w liczbie mnogiej. wiem, że tęsknisz za komuną ale te czasy już nie wrócą choćby nie wiem jak się PiS starał zaprowadzić PRLbis. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Typowa nowomowa politpoprawnych 04.07.06, 17:27 capitalissimus napisał: > nie mów do mnie w liczbie mnogiej. wiem, że tęsknisz za komuną ale te czasy już > nie wrócą choćby nie wiem jak się PiS starał zaprowadzić PRLbis. ---> To wy chcecie peerelu na swoją modłę. Głodnemu chleb na myśli. A ja nie będę za każdym razem powtarzał, że jeśli w mojej odpowiedzi jest użyta liczba mnoga to oznacza, że odnoszę się do poglądów nie tylko pojedynczego forumowicza - i nic poza tym. Czy mam za każdym razem używać np. zwrotu "Ty i Tobie podobni" ..., albo "Ty i inni o podobnych poglądach"...? Nie będę również przy takiej okazji robił wyliczanki, kto te poglądy reprezentuje a kto nie. Niech każdy sobie sam przeczyta różne wątki i wyciągnie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Typowa nowomowa politpoprawnych 04.07.06, 17:33 nie chcę żadnego prl'u, wręcz przeciwnie. chcę by każdy żył tak jak ma na to ochotę, by nikt nikomu nie narzucał moralności (oczywiście granicą jest krzywda drugiej osoby). Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Typowa nowomowa politpoprawnych 04.07.06, 18:10 capitalissimus napisał: > nie chcę żadnego prl'u, wręcz przeciwnie. ---> Tak jak, nie boję się powiedzieć, każdy z nas. > chcę by każdy żył tak jak ma na to ochotę, ---> Tak jak i my. > by nikt nikomu nie narzucał moralności ---> Też się zgadzam, ale z naciskiem na "nie narzucał" > (oczywiście granicą jest krzywda drugiej osoby). ---> Ta granica nie powinno nigdy być ani przekraczana ani przesuwana i powinna być podstawowym kryterium do oceny w każdej sprawie,co jest dobre a co złe (nie redefiniujmy przy tej "okazji" pojęcia dobra i zła). Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:02 a dla ciebiue asieńka normalna jest niekompetencja władz, pijani kierowcy,zarzygane chodniki? Bo tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:08 pandada napisał: > a dla ciebiue asieńka normalna jest niekompetencja władz, pijani kierowcy,zarzy > gane chodniki? Bo tak jest. Normalne w sensie powszechnosci a nienormalne w sensie mojego pojęcia etyki. Dla rzygajacego pijaka, nawalonego kierowcy czy głupiego wójta to jest normalne, a wiec normalnosć to równeiżpunkt widzenia. Dla mnie nie jest normalnym, aby przyznawać prawa rodzicielskie dwóm facetom, ale również nie jest normalne aby zabierac dziecko rodzicowi, bo jest w homozwiazku. Homoseksualiści mają i mogą miec prawa na równi z hetero, a nie być ponad nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:18 i chcesz aby twoje pojęcie etyki wyznawali wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:19 capitalissimus napisał: > i chcesz aby twoje pojęcie etyki wyznawali wszyscy? Akurat to jest wspólna cecha zaróno moja i twoja. Z tym, że póki co moje pojęcie jest w większosci. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:21 większość nie ma tu nic do rzeczy. choćby większośćbyła za legalnośćią morderstwa to nie zostanie to wprowadzone jako norma. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:22 Tak jak normą jest zwiazek kobiety i męzczyzny jako podstawa rodziny, bo tylko taki gwarantuje przetrwanie gatunku ludzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:26 do przetrwania gatunku wystarczy zapłodnienie (dzisiaj już nawet kopulacja nie jest potrzebna). związek nie jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:31 Według tej tezy, ty tez nie jesteś potrzebny. Zostaw nasienie do zamrozenia i na zabieg eutanazji się skieruj. Skoro według ciebie nie potrzeba zwiazków, to również nie potrzeba tych homoseksualnych,no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:36 chciałbym mieć prawo do eutanazji gdy mi się tego zachce. na razie nie czuję potrzeby, życie jest zbyt piękne. napisałem, że związki nie są konieczne by utrzymać gatunek. jeżeli ktoś chce żyć w związku to niech żyje, jego wola. ja np. żyję w heteroseksualnym związku i jest mi super. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:38 W heteroseksualnym zwiazku i jeszcze masz czelność zachwalać. A fe... homofob i ciemny katol z Ciebie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:40 no tutaj mnie masz! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada a co złego w oddaniu dziecka homoseksualistom? 04.07.06, 17:27 Ty piszesz o prawach gejów, a te akurat tym razem są dla mnie mniej istotne. Przede wszystkim patrzmy na dobrostan dzieci wyciągniętych z domu dziecka albo od wiecznie pijanych sadystów. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Normalne: tutaj - racjonalne, użyteczne 04.07.06, 17:42 asienka32 napisała: > Dla mnie nie jest normalnym, aby przyznawać prawa rodzicielskie dwóm facetom, > ale również nie jest normalne aby zabierac dziecko rodzicowi, bo jest w > homozwiazku. ---> Użycie słowa "normalny" w znaczeniu "racjonalny, użyteczny" jest kolejną próbą nowomowy. Gdzieś był artykuł, w którym dokładnie opisano powody wciskania nowomowy. Jednym z takich powodów jest dążenie do tego by ludzie rozmawiając ze sobą nie mogli wzajemnie się zrozumieć. Tak jak nienormalne jest przyznawanie praw rodzicielskich dwóm facetom, tak z kolei uważam, że normalne jest by dziecko było przy swoim rodzicu bez względu na to jaką ma orientację seksualną. Jest to diametralnie różna sprawa od adopcji dzieci przez homo. Oczywiście że hetero ojciec czy matka też może nie nadawać się na opiekuna i wychowawcę własnych lub czyichś dzieci, ale to nie oznacza, że należy od małego wpajać dziecku, że związek dwóch osób tej samej płci niczym nie różni się od związku matki i ojca, żony i męża. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin W kwestii formalnej to od kiedy odstepstwo od 04.07.06, 17:10 normy jest normalnoscia ? Jakby nie patrzec homo i less to okolo max 5% spoleczenstwa wiec nie nazywajmy normalnoscia czegos co jest w zdecydowanej mniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: W kwestii formalnej to od kiedy odstepstwo od 04.07.06, 17:20 geniuszy jest jeszcze mniej niż homosi. też nie można ich nazwać normalnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: W kwestii formalnej to od kiedy odstepstwo od 04.07.06, 17:24 No jakby nie patrzec geniusze tez nie sa norma. Zreszta wlasnie dlatego sa geniuszami. Tak wiec nazywajmy rzeczy po imieniu odstepstwo od normy normalnoscia nie jest .... capitalissimus napisał: > geniuszy jest jeszcze mniej niż homosi. też nie można ich nazwać normalnymi? > Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: W kwestii formalnej to od kiedy odstepstwo od 04.07.06, 17:27 czyli tak jak za komuny. nie należy sięodróżniać a wszyscy mamy równe żołądki? cechuje cię myślenie totalitarne. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Nauczylbys sie czytac. Chodzi mi o zgodne z ich 04.07.06, 17:37 znaczeniem uzywanie slow. Uzywanie slow niezgodnie z ich znaczeniem to zawsze manipulacja i zamazywanie prawdziwego obrazu rzeczy. Ja nie oceniam czy to dobrze, czy zle ze sa homo i geniusze pisze o tym, ze uzycie slowa "normalnosc" dla okreslenia czegos co nia nie jest jest naduzyciem. capitalissimus napisał: > czyli tak jak za komuny. nie należy sięodróżniać a wszyscy mamy równe żołądki? > cechuje cię myślenie totalitarne. > Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Nauczylbys sie czytac. Chodzi mi o zgodne z i 04.07.06, 17:39 idąc twoim tokiem rozumowania należałoby odbierać dzieci samotnym matkom. bo przecież to nie jest normą, że dziecko wychowuje się w niepełnej rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:27 Hmmmm... a co psycholodzy na temat wpływu jednopłciowego małżeństwa na psychikę dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:29 nie wiem. sam jestem ciekaw czy para homo jest lepsza niżrozbita rodzina (np. matka samotnie wychowująca dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:30 To może zanim się ucieszysz wybadaj tą kwestię;) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada nie bądź tajemniczy 04.07.06, 17:37 podziel się niebywałą wiedzą albo nie trolluj, jeśli takowej nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: nie bądź tajemniczy 04.07.06, 20:10 Hmmm... Ja trolluję? Myślę że biorąc pod uwagę materię o której ten wątek traktuje, nie można pomijać żadnego aspektu. Dlatego zwróciłem uwagę na zagadnienie moim zdaniem istotne. Sam się tym przesadnie nie interesuje z przyzyny trywialnej- ja jestem przeciwny małżeństwom homoseksualnym jako takim, więc adopcja narazie mnie nie interesuje na tyle bym szukał stosownych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 04.07.06, 17:37 cieszę się 'na zapas'. intuicja mi mówi (a wiele osób się zgadza), że lepszy jest dla dziecka związek homo rodziców niż dom dziecka albo rodzina niepełna lub patologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada z punktu widzenia psychoanalizy byłoby to 04.07.06, 17:35 pewnie podobne do wychowania z jednym rodzicem (podobnie zresztą jest z rodzinami, gdzie ojciec jest wycofany) natomiast ze względów praktycznych lepszym jest wychowanie przez dwie osoby i przez kochające się osoby, niż przez jedną lub żyjące jak pies z kotem. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: z punktu widzenia psychoanalizy byłoby to 04.07.06, 18:23 Związki homoseksualne sa najbardziej nietrwałe, a zmiany partnerów najczęstsze.I tak dziecko po np. 2 latach będzie miało 20 "tatusiów" a pewnie chciałoby mieć jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Nietrwałe są związki nietrwałe 04.07.06, 19:47 a nie homoseksualne. Przecież ludzie od adopcji prześwietlają pary hetero starające się o dzieci. Prześwietlać będą i pary homo - ich warunki bytowe, wzajemne relacje, dojrzałość decyzji o adoptowaniu dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Nowy model rodziny ? 04.07.06, 20:18 To nie jest takie proste- odbiegajaca od tradycyjnie uznanej rodziny(mama+tata+) moze stwarzać poczucie pewnej dysharmonii dla adoptowanedo dziecka.Czy powinno ono wyrazić zgodę na wejście do jednak 'innej'rodziny,czy nie będzie obawiało się 'niedomówien' ze strony rówieśników.Myśle,że takie nowe,rozwiazania mogą być nie zawsze akceptowane społecznie,szczególnie,że Irlandia jest krajem na wskroś katolickim. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Nowy model rodziny ? 05.07.06, 08:08 powoli to sięna szczęście zmienia i ogłupione przez katolicką indoktrynację społeczeństwa budzą się z zimowego snu. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 08:11 z ktorego niedlugo bedzie sie wycofywać. Lepiej zeby Polska nie popełniła błędów dekadenckiej Junii. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 08:12 lepiej żeby to obywatel a nie państwo decydował jak chce żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 08:19 A czy obywatel musi miec pisane w paragraf jak ma życ? Jak sobie homos chce dawac odbyt innemu to niech sobie daj, byle nie robil tego na ulicy - mnie nic do tego :)) Ale adopcja dzieci to grube przegięcie, zagrożenie dla dziecka, krzywda wyrządzona temu dziecku i tak mozna wymieniac bez końca... Od wieków jest tak ze rodzina to związek kobiety i mężczyzny i to taki twór ma prawo do adopcji... a szermowanie wolnoscią niedługo juropę zgubi - wszak nikt przy zdrowych zmyslach nie powierzy w opiekę pedofila swojego dziecka a to jest przeciez ograniczanie wolnosci zboczeńca. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 08:21 jaka krzywda i jakie przegięcie? dlaczego tak uważasz? homoś nie krzywdzi dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 08:26 chcialbys miec dwoch tatusiów? adopcja przez pary homosiowe dzieci jest nienaturalna, niezdrowa, zupełnie mi sie nie podoba. Czlowiek to nie rzecz zeby nią rzucac. Pary homosiowe są bardzo niestale i mogą wplywac na dziecko by rowniez stalo sie homo a przynajmniej biseksualne. Adopcja dzieci przez zboczeńców nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 08:37 chciałbyś tego zabronić bo tobie się to nie podoba? idąc twoim tokiem rozumowania nienaturalna jest sytuacja gdy samotny rodzic wychowuje dziecko a chyba nie chciałbyś im zabierać dzieci? na orientację seksualną dziecka nie można wpłynąć, przecież geje wychowywali się w heteroseksualnych rodzinach, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 08:45 > chciałbyś tego zabronić bo tobie się to nie podoba? idąc twoim tokiem > rozumowania nienaturalna jest sytuacja gdy samotny rodzic wychowuje dziecko a > chyba nie chciałbyś im zabierać dzieci? Jesli jest to jego dziecko to nie jest sytuacja nienaturalna. Jesli jest adoptowane tez nie jest jesli ten rodzic nie jest homoseksualistą. > na orientację seksualną dziecka nie można wpłynąć, przecież geje wychowywali > się w heteroseksualnych rodzinach, czyż nie? Są naukowcy którzy doszukują sie wplywu modelu rodziny (np brak ojca) na ewentualne sklonnosci homoseksualne dzieci. Homosie zamiast protestowac, łazić po ulicach i wołac "niech nas zobaczą" pojdą na terapię do lekarza, wyzdrowieja to sobie założą rodzinę i bedą dziatki z tego na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 08:54 ale dlaczego ty chcesz decydować co jest nienaturalne a co nie? są naukowcy, którzy twierdzą, że takiego wpływu nie ma. wszystko można udowodnić, 'dajcie człowieka a paragraf się znajdzie' ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 08:57 A to ja mogę decydować? :)) Hehe chciałbym. Dla mnie, osobiscie jest to nienaturalne i złe dla dziecka. Tu rozmawiamy o DZIECIACH, czyli ludziach nieposiadajacych pełni praw obywatelskich i czesto pelnej swiadomosci. Dzieci powinny byc wychowywane w rodzinach "tradycyjnych", nawet rozbitych byle nie homosiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 09:00 ale dlaczego tak twierdzisz, że powinny? dlaczego narzucasz swój tok myslenia innym? mówisz: 'dla mnie osobiście jest nienaturalne i złe'. nie wszyscy tak twierdzą jak ty, daj innym postępować zgodnie ze swoimi przekonaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 10:58 Ty nawołujesz do wolności! A tutaj nie ma dylematu wolność czy niewola! Czemu wiec nie nawołujesz do wolnosci dla pedofili? Oni przeciez tez są dyskryminowani a dzieci na dworcach z checią sie sprzedają i to z wlasnej inicjatywy. To wybor pomiedzy normalnoscią a nienormalnoscią. Homosie mają swoje prawa takie jak wszyscy ludzie i sa to prawa najczesciej kompletnie niezwiazane z ich seksualnoscią. Tak wiec homosie nie są w Polsce dyskryminowani - na adopcje i legalizacje homomałzenstw nie bedzie mojego przyzwolenia... ale ja w PL sam nie decyduję :) Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 11:07 dlaczego tak nierozsądnie piszesz? przecież wiadomo, że wolność jest ograniczona wolnością innych i kończy się tam gdzie zaczyna się krzywda drugiego człowieka. pedofil krzywdzi dzieci więc zgody dla działań takich zboczeńców nigdy nie będzie. a homosie są dyskryminowani chociażby przez to, że nie mogą się pobierać i adoptować dzieci. ale wkrótce się to na szczęście zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 18:39 > a homosie są dyskryminowani chociażby przez to, że nie mogą się pobierać i > adoptować dzieci. ale wkrótce się to na szczęście zmieni. Po pierwsze bycie homoseksualistą nie jest normną. Secundo związki małżeńskie są mozliwe tylko miedzy kobietą i mężczyzną (tak nakazuje chocby natura) i z takich związków przychodzą na swiat dzieci czyli zostaje zachowana ciaglasc trwania ludzkosci Tertio adopcja przysluguje małżenstwom (tym ktore same nie mogą miec dziecka) wiec nie przysluguje zwiazkom homoseksualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 10:03 reakcjonista1 napisał: > Dzieci powinny byc wychowywane w rodzinach "tradycyjnych", > nawet rozbitych byle nie homosiowych. Rozmawiamy o dzieciach do adopcji, czyli "wychowywanych" w bidulu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 09:56 capitalissimus napisał: > jaka krzywda i jakie przegięcie? dlaczego tak uważasz? homoś nie krzywdzi > dzieci. ---> Zgadzam się, że normalny homoś nie krzywdzi dzieci, normalny hetero - także. Zapominamy jednak na czym polega i jak przebiega wychowanie dzieci, od niemowlęctwa do wieku dorosłego. Nie jest to tylko uczenie mówienia i słowne przekazywanie zasad postępowania i wiedzy o życiu. Ważnym czynnikiem, o którym obecnie coraz częściej się zapomina a wpływającym w istotny sposób na pełny rozwój dorastającego człowieka, jest kontakt fizyczny rodziców z dzieckiem. Są to pieszczoty, czułości, przytulanie, całowanie a także karcenie. Wydaje mi się, że "lepsze" w tej dziedzinie są nasze mamy, bo część ojców czasami niepotrzebnie podtrzymuje przed dzieckiem obraz mucho. Wiadomo również, że z reguły mężczyźni są mniej wylewni od kobiet. Z drugiej strony, od pewnego wieku dziecka poczynając, różnicuje się chęć dziecka do przytulania. Córki bardziej garną się do ojców a synowie do matek - oczywiście nie jest to jedyną regułą. Dzięki temu chyba utrwala się w dziecku m.in. obraz (przykład) rodziny hetero. Podobne zachowania w hipotetyczej rodzinie homo miałyby często skutek odwrotny. Jaki miałoby wybór dziecko, dorastający chłopak, dziewczyna w tej dziedzinie zakładając, że model rodziny hetero powinien być jednak modelem dominującym na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 10:01 1normalnyczlowiek napisał: > Wiadomo również, że z reguły mężczyźni są mniej wylewni od kobiet. A jak wiadomo, najbarddziej wylewni są wychowawcy w bidulu. Tak to dziecko dopiero zazna miłości i czułości... S. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 10:46 snajper55 napisał: > A jak wiadomo, najbarddziej wylewni są wychowawcy w bidulu. Tak to dziecko > dopiero zazna miłości i czułości... ---> Winy upatruj w złym doborze i kontroli kadr oraz w niewywiązywaniu się państwa z obowiązku należytego zaopatrzenia materialnego "bidulów" a także w nienajlepszej sytuacji ekonomicznej zdecydowanej większości naszego społeczeństwa. Zastanawiając sie nad rozwiązaniem problemu, nie należy brać pod uwagę tylko i wyłącznie alternatywy: albo rodzina homo albo kiepski bidul. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coraz wiecej krajów wkracza na teren 05.07.06, 11:01 1normalnyczlowiek napisał: > Zastanawiając sie nad rozwiązaniem problemu, nie należy brać pod > uwagę tylko i wyłącznie alternatywy: albo rodzina homo albo kiepski bidul. Alternatywa dla wielu dzieci jest taka: bidul albo rodzina homo. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Tak. To jest normalność. 05.07.06, 11:05 Prawa należą się niezależnie od orientacji seksualnej, płci, koloru skóry, wyznania, wzrostu czy wagi. To jest normalność. S. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 16:15 Prawo do adopcji nie jest tak naprawdę prawem. Mówimy tu o stwierdzeniu zdolności do wychowywania dzieci i tak naprwdę najistotniejsze jest określenie wpływu takiej pary na rozwój dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 16:21 humbak napisał: > Prawo do adopcji nie jest tak naprawdę prawem. Mówimy tu o stwierdzeniu zdol > ności do wychowywania dzieci i tak naprwdę najistotniejsze jest określenie > wpływu takiej pary na rozwój dziecka. Nie, to nie tak. W procese adopcyjnym bada się zdolność do wychowania dziecka danej, konkretnej pary. Natomiast zabronienie homoseksualistom (Murzynom, Żydom, katolikom) prawa do rozpatrzenia ich prośby o adopcję jest dyskryminacją. Podobnie jak odmowa adopcji z powodu orientacji seksualnej, koloru skóry czy wyznania. S. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 16:27 Ależ właśnie tak. Naturalnym jest że dziecko wychowuje się w domu z ojcem i matką. Jeśli nie ma takiej możliwości i istnieje konieczność adopcji, należy znaleźć środowisko w którym dziecko będzie się normalnie rozwijać. Dlatego zanim pary homoseksualne (o ile wogóle zaaprobuje się jakieś ich związki prawne, co moim zdaniem nie jest podstawne) się tu uwzględni, należy określić czy się do teog nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 16:52 humbak napisał: > Ależ właśnie tak. Naturalnym jest że dziecko wychowuje się w domu z ojcem i ma > tką. Jeśli nie ma takiej możliwości i istnieje konieczność adopcji, należy zna > leźć środowisko w którym dziecko będzie się normalnie rozwijać. A małżeństwa homo są właśie takim środowiskiem. > Dlatego zanim pary homoseksualne (o ile wogóle zaaprobuje się jakieś ich zwią > zki prawne, co moim zdaniem nie jest podstawne) się tu uwzględni, należy ok > reślić czy się do teog nadają. Nie. Jesli się twierdzi, że się do tego nie nadają, to trzeba to udowodnić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 16:57 Chłopie Tobie się kompletnie w głowie poprzewracało. Wychowanie dzieci to nie jest przywilej, czy prawo rodziców. To jest ich obowiązek. Podstawową wartością nie jest tu prawo, czy zachcianki potencjalnych rodziców, ale dobro dziecka. Dlatego nie należy udowadniać że dziecku będzie źle w takiej rodzinie, tylko zbadać czy takie środowisko jest dla niego dobre. Jeśli się okarze że jest dobre, dopiero można uwzględniać pary homoseksualne przy adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 17:20 humbak napisał: > Wychowanie dzieci to nie jest przywilej, czy prawo rodziców. To jest ich obo > wiązek. Podstawową wartością nie jest tu prawo, czy zachcianki potencjalnych > rodziców, ale dobro dziecka. Mówimy o dzieciach wychowywanych w domach dziecka, bo takie się adoptuje. A w interesie takich dzieci jest, aby jak najwięcej rodzin mogło je adoptować, aby jak najmniej dzieci było "wychowywanych" w bidulach. A aby wykluczyć jakąś grupę osób z możliwości adopcji (homoseksualistów czy katolików) należy udowodnić, że wychowanie przez nich dzieci jest gorsze dla tych dzieci niż życie w bidulu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 17:24 Nie zgadzam się. Może wogóle zrezygnujemy z ograniczeń by osób mogących adoptować btło jak najwięcej? Nie, najpierw trzeba stwierdzić czy taka para wogóle się do tego nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 18:02 humbak napisał: > Nie zgadzam się. Może wogóle zrezygnujemy z ograniczeń by osób mogących adopto > wać btło jak najwięcej? Nie, najpierw trzeba stwierdzić czy taka para wogóle > się do tego nadaje. Alez tak. Parę trzeba sprawdzać, czy się nadaje. Ale nie wolno stwierdzać bez żadnych dowodów, że cała grupa par się nie nadaje (np homoseksualiści, katolicy, rudzi). S. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 18:04 Ależ tu chodzi o cechy całej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 18:06 humbak napisał: > Ależ tu chodzi o cechy całej grupy. A jakież są te cechy homoseksualistów, powodujące, że będzie u nich dziecku gorzej niż w bidulu ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 18:09 snajper55 napisał: > A jakież są te cechy homoseksualistów, powodujące, że będzie u nich dziecku > gorzej niż w bidulu ? ---> Jakież? Takie: nie stanowią rodziny, nie można ich nazwać ani rodzicami ani małżeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Tak. To jest normalność. 05.07.06, 18:09 Ale kręcisz:) Tu nie chodzi o szukanie warunków lepszych niż w sierocińcu, tylko warunków dobrych. Cechy pary homoseksualnej rzucają się w oczy że nawet ślepy zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
liberalna_konserwa Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 05.07.06, 10:58 To jest niby normalność !? Rodzice homo. będą dążyć do tego aby dzieci poszły w ich ślady i tez zostały homo. Już widzę jak to homosie będą umawiać swoich synków na wspólne zabawy i będzie "Tomek pocałuj Adasia". To co się dzieje w Europie to koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 05.07.06, 11:04 liberalna_konserwa napisał: > To jest niby normalność !? Prawa należą się niezależnie od orientacji seksualnej, płci, koloru skóry, wyznania, wzrostu czy wagi. To jest normalność. > Rodzice homo. będą dążyć do tego aby dzieci poszły > w ich ślady i tez zostały homo. Już widzę jak to homosie będą umawiać swoich > synków na wspólne zabawy i będzie "Tomek pocałuj Adasia". To co się dzieje w > Europie to koszmar! Orientacji seksualnej nie można zmienić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: nie przesadzałbym z tą normalnością 05.07.06, 11:10 argument raczej łatwy do obalenia. W Afryce np. ludzie z pelmion boso biegają po piaskach i jest to normalne a dla europejczyka zupełnie nie. Z drugiej strony w biologii wszelkie mutacje są przyczynkiem rozwoju a gatunki nie podlegające zmianom można w nielicznych miejscach obserwować jako ginące:) Wnioski? Po pierwsze nie używać argumnetu normalności bo dla każdego może to oznaczac cos innego. Po drugie nie traktowac wszystkiego co odmienne wrogo bo gdyby matka natura taka była to do tej pory życie na ziemi pozostałoby na stadium jednokomórkowców. Odpowiedz Link Zgłoś
liberalna_konserwa Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 05.07.06, 11:15 Orientacji seksualnej nie można zmienić. – a czy ja chce Was zmieniać. Na moje możecie żyć, bawić się, pracować jak normalni ludzie. Ale czemu chcecie mieć dzieci!? Dzieci adoptują pary, które chcą mieć dzieci, próbują je począć ale im z różnych powodów nie udaje. Wiec psychicznie są przygotowani do posiadania dziecka w przeciwieństwie do Was. Poza tym dziecko wychowane przez homo. będzie tez homo. Tak jak dzieci wychowane przez wykształconych rodziców przeważnie tez idą na studia a dzieci biznesmenów zakładają firmy Dzieci wychowywane przez Was pójdą w Wasza stronę – w sumie nie ma co się Wam dziwić chcecie żeby homo. było jak najwięcej. Jak każda mniejszość chcecie się rozrastać. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 05.07.06, 11:26 skąd wiesz, że nie są przygotowani psychicznie? dlaczego chcesz im czekogolwiek zabraniać? Poza tym dziecko wychowane przez homo. będzie > tez homo piramidalna bzdura. wynika z niej, że dziecko wychowywane przez hetero będzie też hetero. to skąd są geje? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 05.07.06, 17:11 capitalissimus napisał: > skąd wiesz, że nie są przygotowani psychicznie? dlaczego chcesz im czekogolwiek ---> Weź sobie definicję rodziny, rodziców i małżeństwa i zobaczysz, że prawo w kontekście adopcji wspomina tylko o osobach będących w tego typu związkach. Wobec tego dywagacje czy homo się nadają czy nie, jest tylko gdybaniem. > piramidalna bzdura. wynika z niej, że dziecko wychowywane przez hetero będzie > też hetero. to skąd są geje? ---> Dwuprocentowy błąd świadczy, że 98% tych dzieci miałoby "szansę" zostać homo. Odpowiedz Link Zgłoś
liberalna_konserwa Re: Coraz więcej krajów wprowadza normalność 05.07.06, 11:06 Nie każda para(hetero) która chce adoptować dziecko, ma taką możliwość. Często nie spełnia jakiś norm i urzędnik nie daje im dziecka w opiekę (...). Już widzę jak to będzie z homo. Urzędnik odmówi (z tych samych powodów co normalnej parze) ale homo będą traktować to jako dyskryminacje. Będą protesty, wiece i się okaże ze pary homo w 99,9% będą dostawać prawa do adopcji bo żaden urzędnik nie będzie chciał ryzykować. Ps. tak jak we Francji wywalono ucznia ze szkoły – wagarował, nie uczył się. Gdy okazalo się ze jest to homo org. pederastów stanęły w jego obronie, mówiono ze wywalono go ze szkoły ze względu na orientacje. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: każda akcja budi reakcję 05.07.06, 11:13 liberalna_konserwa napisał: >Ps. tak jak we Francji wywalono ucznia ze szkoły – waga > rował, > nie uczył się. Gdy okazalo się ze jest to homo org. pederastów stanęły w jego > obronie, mówiono ze wywalono go ze szkoły ze względu na orientacje. No i właśnie. Gdyby "jasne" umysły miały gdzieś orientację innych i nie zwracały na to uwagi to byłby spokój i o dyskryminacji nikt by nic nie mówił a tak to proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
poranny_klocek Homoseksualizm jest naturalny 05.07.06, 15:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=44721325 Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Homoseksualizm jest naturalny 05.07.06, 15:53 Hehehe... seksuolog to ja nie jestem, więc się nie wypowiem czy jest, czy nie, ale Wikipedia to nie jest naukowe źródło informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek W naturze naturalne są także błędy 05.07.06, 16:48 poranny_klocek napisał: > Homoseksualizm jest naturalny ---> Tak podchodząc do sprawy można powiedzieć, że homoseksualizm jako błąd natury jest zjawiskiem normalnym. A błędy próbuje się naprawiać a w żadnym razie błędów nie powinno się powielać. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W naturze naturalne są także błędy 05.07.06, 17:23 1normalnyczlowiek napisał: > ---> Tak podchodząc do sprawy można powiedzieć, że homoseksualizm jako błąd > natury jest zjawiskiem normalnym. A błędy próbuje się naprawiać a w żadnym > razie błędów nie powinno się powielać. A dlaczego uważasz, że to błąd ? Jesteś mądrzejszy od natury ? Czy rude włosy to też błąd, który trzeba naprawiać ? A leworęczność ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: W naturze naturalne są także błędy 05.07.06, 17:35 snajper55 napisał: > Czy rude włosy to też błąd, który trzeba naprawiać ? A leworęczność ? ---> Czy ktoś powiedział, że jedynym kryterium jest ilość. Trzeba odróżniać różnorodność, nieodzowną w naturze, od błędów. Rude włosy są piękne, co nie przeszkadza twierdzić niektórym, że rude dziewczyny są częściej niestałe w uczuciach niż inne. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W naturze naturalne są także błędy 05.07.06, 18:05 1normalnyczlowiek napisał: > Czy ktoś powiedział, że jedynym kryterium jest ilość. Trzeba odróżniać > różnorodność, nieodzowną w naturze, od błędów. A po czym odrózniasz błędy natury od różnorodności ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W naturze naturalne są także błędy 05.07.06, 18:07 Można je rozróżnić chociżby na podstawie wpływu na podstawowe funkcje życiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W naturze naturalne są także błędy 05.07.06, 18:08 humbak napisał: > Można je rozróżnić chociżby na podstawie wpływu na podstawowe funkcje życiowe. A na co wpływa homoseksualizm ??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W naturze naturalne są także błędy 05.07.06, 18:12 Zdolność rozrodczą. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: W naturze naturalne są także błędy 05.07.06, 18:24 snajper55 napisał: > A na co wpływa homoseksualizm ??? ---> No właśnie. Nie wiem czy na coś wpływa pożytecznie. Może dlatego uważam za błąd natury. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Być może, ale nie homoseksualna "rodzina" 05.07.06, 18:16 To tylko postępak za wszelką cenę, po trupach, kosztem dzieci zmuszanych do życia w nienormalnych warunkach, byle tylko zrobić na złość konserwatywnym chrześcijanom, projektuje byty nie występujące w przyrodzie. Nie ma naturalnych homoseksualnych rodzin, to tylko sztuczny wytwór homoseksualnej subkultury. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Robienie z nieszczęśliwych dzieci zabawek 05.07.06, 16:08 dla pederastów nazywasz normalnością ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 A robienie z dzieci zabawek dla hetero ? nt 05.07.06, 17:24 idiotyzmy-kacze napisał: > dla pederastów nazywasz normalnością ? > Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 To tez jest nienormalnosc 05.07.06, 18:36 czyli dewiacja za którą czasami idzie sie siedziec (w zaleznosci co mamy tutaj na mysli). Nie otwiera sie drzwi złodziejowi na oscież. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Coraz więcej krajów popełnia cywilizacyjne seppuku 05.07.06, 16:18 i niestety dotyczy to głównie krajów europejskich. Ta stara, zacofana Europa była przedsiębiorcza, innowacyjna, śmiała, ciekawa swiata. Teraz staje się zapóźnionym w rozwoju skrzyzowaniem zakładu dla psychicznie chorych, domu starców i obozu dla uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coraz więcej krajów popełnia cywilizacyjne se 05.07.06, 17:25 ab_extra napisał: > i niestety dotyczy to głównie krajów europejskich. Ta stara, zacofana Europa > była przedsiębiorcza, innowacyjna, śmiała, ciekawa swiata. Teraz staje się > zapóźnionym w rozwoju skrzyzowaniem zakładu dla psychicznie chorych, domu > starców i obozu dla uchodźców. Stary, Polska to jeszcze nie cała Europa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Tak, my mamy jeszcze szansę, stara Europa 05.07.06, 17:40 coraz mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Szansę na dogonienie Europy mamy, ale... ___nt 05.07.06, 18:07 ab_extra napisał: > coraz mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Umierającego mamy gonić? Przeciez on nigdzie nie 05.07.06, 18:19 ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Postępak robi na złość katolikom 05.07.06, 18:10 Za wszelką cenę, po trupach, kosztem dzieci zmuszanych do życia w nienormalnych warunkach, byle tylko mieć uciechę, że katolikom to się nie spodoba. Nie ma naturalnych homoseksualnych rodzin, to tylko sztuczny wytwór homoseksualnej subkultury. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: Postępak robi na złość katolikom 05.07.06, 18:18 Nie ma > naturalnych homoseksualnych rodzin, to tylko sztuczny wytwór homoseksualnej > subkultury. skąd wiesz? obracasz się w gejowskim środowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Ja wiem stąd, że to oksymoron 05.07.06, 18:29 Zdanie: "Zdrowa homoseksualna rodzina" to oksymoron Odpowiedz Link Zgłoś