Dodaj do ulubionych

Lewactwo bedzie sie drzec jakie to faszystowskie

15.07.06, 10:20
prawo mamy zapewne. I tak ma byc :)

wiadomosci.onet.pl/1356525,11,item.html
Obserwuj wątek
    • kalista25 Re: Lewactwo bedzie sie drzec jakie to faszystows 15.07.06, 10:32
      Przez 45 lat rządów komuchów ludzie podcierali d.... gazetą, żarli chabaninę i
      kosci - byle co,za chlebem stali w kolejkach,jak dostali paszport to byli
      dziadami za granicą, ginęli zabijani i byli bici przez ZOMO itd etc. I teraz
      jacys idioci sie tu na forum wypowiadaja jak to było dobrze za komuny. I teraz
      kiedy już władza została wybrana demokratycznie to im sie nie podoba. A do
      roboty obiboki i teraz kiedy prawo będzie prawem, też im sie nie podoba.
      Komuchy tesknia za władzą to wiadomo lubili podcierac d... gazetą, ale normalny
      obywatel krytykuje prawowitą władze.... trzeba byc idiotą.
    • reakcjonista1 Brawo, brawo, brawo :)) 15.07.06, 11:26
      no i jeszcze raz brawo.
    • wiewiorzasta To ja chyba nietypowe 'lewactwo' jestem... 15.07.06, 11:28
      Mam się cieszyć? ;)
      • billy.the.kid Re: To ja chyba nietypowe 'lewactwo' jestem... 15.07.06, 11:31
        fajnie-zaprosze do siebie józka i mu łeb urżnę.nikt mi nie udowodni.
        • frank_drebin Zapros i urznij - odpowiesz za morderstwo. 15.07.06, 11:34
          billy.the.kid napisał:

> fajnie-zaprosze do siebie józka i mu łeb urżnę.nikt mi nie udowodni.
          • forum-i-ja wreszcie bedzie normalnie,jesli to przejdzie;moj 15.07.06, 11:38
            dom moja twierdza.Tylko co to ma wspolnego z lewactwem???????????????
            • frank_drebin Bardzo duzo. W koncu lewackie podejscie do 15.07.06, 11:41
              prawa jest takie, że zawsze prawo staje po stronie napastnika, a nie ofiary.
              Posluchaj sobie bredzen Filara zawsze rozplywajacego sie nad "ciezkim" losem
              przestepcow to zrozumiesz o o chodzi.

forum-i-ja napisała:

> dom moja twierdza.Tylko co to ma wspolnego z lewactwem???????????????
      • frank_drebin A rob co chcesz ja uwazam, ze to krok we wlasciwym 15.07.06, 11:35
        kierunku.

wiewiorzasta napisała:

> Mam się cieszyć? ;)
        >
        • wiewiorzasta Re: A rob co chcesz ja uwazam, ze to krok we wlas 15.07.06, 11:39
          frank_drebin napisał:

> kierunku.

Ja też. Ale przecież jam 'lewactwo'... Twoja teza się rypła? ;)))
          • frank_drebin Jesli przyklaskujesz znaczy, ze rokujesz nadzieje 15.07.06, 11:42
            na wyleczenie z ukaszenia heglowskiego ;)

wiewiorzasta napisała:

> frank_drebin napisał:
            >
            > > kierunku.
            >
            > Ja też. Ale przecież jam 'lewactwo'... Twoja teza się rypła? ;)))
            >
            • wiewiorzasta Re: Jesli przyklaskujesz znaczy, ze rokujesz nadz 15.07.06, 11:44
              frank_drebin napisał:

> na wyleczenie z ukaszenia heglowskiego ;)

Chorera, ale to nie będzie chyba przymusowe w IV RP to leczenie? ;P
    • buffalo_bill I to rozwiąże problem akwizytorów i "jehowych" :-) 15.07.06, 11:35
      A tak serio - bardzo dobry pomysł.
      • humbak Re: I to rozwiąże problem akwizytorów i "jehowych 15.07.06, 11:38
        JEhowcy przeskoczyli na zaśmiecanie gazetkami:/
      • forum-i-ja a co z CBA.CBS,ABW itd. wpadajacymi bez zapowiedzi 15.07.06, 11:40
        nad ranem????
        Ich tez moge jedna seria ?????
        • frank_drebin Owszem mozesz. No ja wiem w glowie ci sie taka 15.07.06, 11:50
          wolnosc nie miesci, ze wszystko mozna. Pod jednym warunkiem - ponosi sie
          odpowiedzialnosc za swoje czyny ...

forum-i-ja napisała:

> nad ranem????
          > Ich tez moge jedna seria ?????
          • forum-i-ja miesci sie,miesci,bo mieszkam na zachodzie. 15.07.06, 12:17
            juz widze to /jak teraz/ roztrzasanie:mogl strzelic,czy moze trzeba bylo
            jeszcze 5,10,15 /niepotrzebne skreslic/ sekund zaczekac.Itd.
      • asienka32 Re: I to rozwiąże problem akwizytorów i "jehowych 15.07.06, 11:45
        Również zbyt natrętnych odwiedzin teściowej :>
        • buffalo_bill Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast... 15.07.06, 11:51
          opuścić moje lokum."
          I ten szczęk bezpiecznika w parabellum ;-)))
          • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 11:55
            buffalo_bill napisał:

> opuścić moje lokum."
            > I ten szczęk bezpiecznika w parabellum ;-)))

Mógłbyś przynajmniej zachować pozory i zrobić przy tym tragiczną minę :)))
            Boszszsz i pomyśleć, że ja też kiedyś będę teściową...
            • humbak Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:01
              Wyproś z mieszkania córkę, a unikniesz tego problemu;P
              • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:14
                humbak napisał:

> Wyproś z mieszkania córkę, a unikniesz tego problemu;P

Nigdy!!!Moja królewna zawsze będzie miała zagwarantowane bezpieczne miejsce
                przy mamusi :)))
                • humbak Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:16
                  To królewicza pewnie też nie będziesz chciała wyprosić... twój wybór:)
                  • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:25
                    humbak napisał:

> To królewicza pewnie też nie będziesz chciała wyprosić... twój wybór:)

Opisywany przez nas przypadek dotyczy dzieci mieszkających na własnym :)
                    W wypadku mieszkania wspolnie chyba obrona konieczna, w rozumieniu takim jak w
                    temacie watku, nie dotyczy :)
                    • humbak Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:27
                      Obrona konieczna nie... a obona miru?
                      Ciekawe czy Rosjanie wiedzą że u nas chcą za MIR zabijać?:)
                • kubala11 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:18
                  asienka32 napisała:

> humbak napisał:
                  >
                  > > Wyproś z mieszkania córkę, a unikniesz tego problemu;P
                  >
                  > Nigdy!!!Moja królewna zawsze będzie miała zagwarantowane bezpieczne miejsce
                  > przy mamusi :)))

Asieńko, zawrzyjmy układ w imieniu naszych dzieci. Gwarantuję, że mój synek
                  nie użyje broni przeciwko swojej teściowej. Miałby z tatusiem do czynienia.:))
                  • humbak Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:20
                    Sformułowanie układ nie jest tu najszczęśliwiej wybrane:)
                    • kubala11 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:23
                      Spoko nasz układ będzie przejrzysty :)))
                      • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:26
                        kubala11 napisał:

> Spoko nasz układ będzie przejrzysty :)))

Szdoka, że masz zapewne dziecko sporo młodsze od mojej córci, moglibyśmy
                        zawrzec dużo bardziej formalny i przejrzysty układ :)))
                        • kubala11 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:33
                          asienka32 napisała:

> kubala11 napisał:
                          >
                          > > Spoko nasz układ będzie przejrzysty :)))
                          >
                          > Szdoka, że masz zapewne dziecko sporo młodsze od mojej córci, moglibyśmy
                          > zawrzec dużo bardziej formalny i przejrzysty układ :)))

Wiek nie ma tutaj nic do rzeczy. Gó..arze nie będą mieli nic do gadania jak
                          przypieczetujemy nasz przejrzysty układ.:)))))
                          A propos mój ma 7 lat.
                          • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:35
                            > A propos mój ma 7 lat.

No to dobrze szacowałam, moja ma 11 lat, ale róznica wieku jest do przyjęcia.
                            A w kwestii układu - to sprawa otwarta :)))
                            • kubala11 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:37
                              asienka32 napisała:
                              > A w kwestii układu - to sprawa otwarta :)))

Trzymam za słowo.:)))
                  • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:23
                    > Asieńko, zawrzyjmy układ w imieniu naszych dzieci. Gwarantuję, że mój synek
                    > nie użyje broni przeciwko swojej teściowej. Miałby z tatusiem do czynienia.:))

Ok... To ja obiecuję, ze nie będę czepiać się przyszłego zięcia.

Co ciekawsze legendarna zła teściowa dotyczy teściowej swojego zięcia, a w
                    zyciu konflikty najczęście dotyczą teściowej i synowej :)
                    • humbak Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:26
                      Bo to taki dość amerykański mit, a oni wszystko mają na opak.
                    • kubala11 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:27
                      asienka32 napisała:

>
                      > Co ciekawsze legendarna zła teściowa dotyczy teściowej swojego zięcia, a w
                      > zyciu konflikty najczęście dotyczą teściowej i synowej :)

Złego słowa nie dałbym powiedzieć na swoją teściową, ale dziękuje Bogu, ze
                      mieszka na drugim koncu miasta.:))))
                      • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:36
                        > Złego słowa nie dałbym powiedzieć na swoją teściową, ale dziękuje Bogu, ze
                        > mieszka na drugim koncu miasta.:))))

Ja mam dwie teściowe, to jest dopiero patologia :))) Ale też nie narzekam.
                        • kubala11 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:39
                          asienka32 napisała:

> > Złego słowa nie dałbym powiedzieć na swoją teściową, ale dziękuje Bogu, z
                          > e
                          > > mieszka na drugim koncu miasta.:))))
                          >
                          > Ja mam dwie teściowe, to jest dopiero patologia :)))

Do trzech razy sztuka.:))
                          • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:40
                            > Do trzech razy sztuka.:))

Przekażę teściowi :)
                            • kubala11 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:42
                              asienka32 napisała:

> > Do trzech razy sztuka.:))
                              >
                              > Przekażę teściowi :)

Lepiej nie, mógłby tego chłopina nie przeżyć :))
                              • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:44
                                > Lepiej nie, mógłby tego chłopina nie przeżyć :))

:)))
                                Ja również moglabym nie przeżyć trzeciej teściowej :)
                                • kubala11 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:46
                                  asienka32 napisała:

> > Lepiej nie, mógłby tego chłopina nie przeżyć :))
                                  >
                                  > :)))
                                  > Ja również moglabym nie przeżyć trzeciej teściowej :)

To wtedy mają uzasadnienie nowe przepisy.:))
                                  • asienka32 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:51
                                    Jak na razie muszę się zadowolić psem, który konsekwentnie warczy na wszystkie
                                    teściowe wchodzące do domu :)
                                    Zważywszy na łagodną rasę jaką piesek reprezentuje /labrador/, sytuacja jest
                                    dosć zabawna :)
                                    • kubala11 Re: Już to widzę - "Mamusiu", proszę natychmiast. 15.07.06, 12:59
                                      asienka32 napisała:

> Jak na razie muszę się zadowolić psem, który konsekwentnie warczy na
                                      wszystkie
                                      > teściowe wchodzące do domu :)
                                      > Zważywszy na łagodną rasę jaką piesek reprezentuje /labrador/, sytuacja jest
                                      > dosć zabawna :)

Zawsze mówiłem, że pies jest najlepszym przyjacielem człowieka. Podrap go za
                                      uchem ode mnie.:))
    • nautilus.pompilius Re: Lewactwo bedzie sie drzec jakie to faszystows 15.07.06, 11:40
      Dobry pomysł. Niech jednak strzegą się np. nasłani przez pocztę agenci od
      sprawdzania, czy płacę za abonament RTV.
      • billy.the.kid Re: Lewactwo bedzie sie drzec jakie to faszystows 15.07.06, 11:42
        józkowi łeb urżne za naruszenie MIRU DOMOWEGO. jakie to zabójstwo?
        • frank_drebin Najpierw sobie poczytaj czym jest naruszenie miru 15.07.06, 11:44
          domowego, a potem nadal osmieszaj sie swoimi postami :)

billy.the.kid napisał:

> józkowi łeb urżne za naruszenie MIRU DOMOWEGO. jakie to zabójstwo?
    • asienka32 Jestem ciekawa... 15.07.06, 11:44
      jak z tego wybrną politycznie poprawni komentatorzy i autorytety w dziedzinie
      prawa?

Chyba, że taktownie przemilczy sie sprawę w mediach. Sukces czy dobra decyzja
      partii rządzącej nie może precież zaburzyć obrazu, ze WSZYTSKO robią źle :)))

• billy.the.kid Re: Jestem ciekawa... 15.07.06, 11:45
        co tu burzyć-gdy WSZYSTKO ROBIĄ ŻLE.
      • frank_drebin Spoko Filar juz pewnie cos pisze jakie to straszne 15.07.06, 11:46
        rzeczy beda sie dzialy jesli to wejdzie w zycie ;)
        asienka32 napisała:

> jak z tego wybrną politycznie poprawni komentatorzy i autorytety w dziedzinie
        > prawa?
        >
        > Chyba, że taktownie przemilczy sie sprawę w mediach. Sukces czy dobra decyzja
        > partii rządzącej nie może precież zaburzyć obrazu, ze WSZYTSKO robią źle :)))
        >
        • asienka32 Pomożemy? 15.07.06, 11:48
          Proszę sobie wyobrazić szanowni państwo, ze do domu niespodziewanie wejdzie
          zabłąkane głodne dziecko ...
          • billy.the.kid Re: Pomożemy? 15.07.06, 11:50
            no to w łeb.
            a gośc dla którego nkrycie przy wigilijnym stole??
          • frank_drebin Trafne - pewnie bedzie cos w tym stylu. No, ale 15.07.06, 11:52
            lewactwo zawsze traktuje ludzie jak idiotow, ktorzy nie odroznia zablakanego
            dziecka od bandziora. I dlatego lewactwo uwaza, ze lepiej ludzi
            ubezwlasnowolnic, a korzystaja na tym tylko bandyci.

asienka32 napisała:

> Proszę sobie wyobrazić szanowni państwo, ze do domu niespodziewanie wejdzie
            > zabłąkane głodne dziecko ...
            • billy.the.kid Re: Trafne - pewnie bedzie cos w tym stylu. No, a 15.07.06, 11:56
              prawiczki myśla wręcz odwrotnie-i gó.. z tego wychodzi.
    • elfhelm obecna konstrukcja obrony koniecznej jest dobra 15.07.06, 12:09
      czy też w miarę dobre. Problem leży głównie w łbach prokuratorów, którzy walczą
      o skazanie do upartego, ślą akty oskarżenia i odwołania przez kolejne instancje.
      Sąd i tak z reguły uniewinnia lub odstępuje od wymierzenia kary.
      Zbyt duże poluźnienie granic OK (co do częściowego w zasadzie się zgadzam) nie
      jest zbyt inteligentne.
      Poza tym wolałbym, by racje za tym projektem wysuwał ktoś bardziej wiarygodny od
      sędziego Kryże.
      • frank_drebin A czemu niby Kryze akurat w sprawie tego projektu 15.07.06, 12:12
        jest niewiarygodny ? Czyzby kiedys mial sprawe o przekroczenie granic obrony
        koniecznej ? Jesliby tak bylo zgodzilbym sie z Toba, a poniewaz o niczym takim
        nie slyszalem musze zapytac jw.

elfhelm napisał:

> czy też w miarę dobre. Problem leży głównie w łbach prokuratorów, którzy
        walczą
        > o skazanie do upartego, ślą akty oskarżenia i odwołania przez kolejne
        instancje
        > .
        > Sąd i tak z reguły uniewinnia lub odstępuje od wymierzenia kary.
        > Zbyt duże poluźnienie granic OK (co do częściowego w zasadzie się zgadzam) nie
        > jest zbyt inteligentne.
        > Poza tym wolałbym, by racje za tym projektem wysuwał ktoś bardziej wiarygodny
        o
        > d
        > sędziego Kryże.
        • elfhelm Re: A czemu niby Kryze akurat w sprawie tego proj 15.07.06, 12:18
          Sędziów prześladujących opozycję za PRLu nigdy nie będę darzył szacunkiem ani
          uznawał za autorytet.

Co do granic obrony koniecznej, to już od pewnego czasu zupełnie się zmieniła
          linia orzecznicza, odchodząc od wątpliwego dorobku sprzed 1989 r. Przepis jest
          moim zdaniem prawidłowo skonstruowany, a po prostu powinny iść z góry wytyczne,
          by prokurator umarzał te sprawy już na etapie postępowania przygotowawczego.
          Do niedawna ci jak idioci słali akty oskarżenia do sądów, a w przypadku
          uniewinnienia (przy zachowaniu granic OK) lub odstąpienia od wymierzenia kary
          (przy przekroczeniu w wzburzeniu) słali środki odwoławcze...

A taka jest obecna konstrukcja:

Art. 25. § 1. Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera
          bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem.

§ 2. W razie przekroczenia granic obrony koniecznej, w szczególności gdy sprawca
          zastosował sposób obrony niewspółmierny do niebezpieczeństwa zamachu, sąd może
          zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia

§ 3. Sąd odstępuje od wymierzenia kary, jeżeli przekroczenie granic obrony
          koniecznej było wynikiem strachu lub wzburzenia usprawiedliwionych
          okolicznościami zamachu.

• asienka32 Możesz mieć elfhelm rację 15.07.06, 12:12
        problemem nie jest zmiana ustawodawstwa tylko zmiana postawy prokuratorów i
        sędziów wobec sprawcy czynu podchodzacego pod obronę konieczną.
        Ale być moze doprecyzowanie w KK definicji obrony konieczniej lepiej rozwiąże
        problem niż wytyczne MS, które, jakby nie było są rodzajem ingerencji w
        niezawisłosć sądów.
        • elfhelm Re: Możesz mieć elfhelm rację 15.07.06, 12:21
          wytyczne w tym kierunku powinny iść do prokuratorów - chodzi o to, by umarzali
          sprawy już na etapie postępowania przygotowawczego, a przed sądem występowali o
          nadzwyczajne złagodzenie lub odstąpienie od wymiaru kary.

Z jednej strony OK nie może być tak szeroka, by przejść nad porządkiem dziennym
          do zabicia jakiegoś nieletniego włamywacza poprzez wpakowanie mu w plecy
          zawartości magazynka. Z drugiej strony obecna konstrukcja pozwoli nie traktować
          nawet takiej sytuacji jako zabójstwa (w zakresie sankcji).
    • humbak Re: Lewactwo bedzie sie drzec jakie to faszystows 15.07.06, 12:15
      Hmmm... pewien czas temu słyszałem że osoba która wlezie mi do ogródka i zostanie pogryziona przez mojego psa (nie mam psa, ale to nieistotne), może pozwać mnie do sądu. Co z takim bzdetem?
      • asienka32 Re: Lewactwo bedzie sie drzec jakie to faszystows 15.07.06, 12:20
        humbak napisał:

> Hmmm... pewien czas temu słyszałem że osoba która wlezie mi do ogródka i
        zostan
        > ie pogryziona przez mojego psa (nie mam psa, ale to nieistotne), może pozwać
        mn
        > ie do sądu. Co z takim bzdetem?

Jak wlezie do ogrodka przez otwartą bramkę, a na drzwiach nie będzie
        ostrzeżenia o złym psie - sprawa jest dyskusyjna.
        Jeśli wlezie przez płot albo pomimo domofonu, dzwonka i tabliczki z
        ostrzezeniem - uważam, ze właściciel psa nie odpowiada za atak psa.
        Tu znów jest problem rozsądku wymiaru sprawiedliwości a nie przepisów prawa. KK
        nie jest w stanie przewidzieć każdej okoliczności, stąd zastosowania ogólne i
        wymiar sprawiedliwosci, ktory ocenia konkretny przypadek.
    • t-800 A co na to Filar i demokraty.pl z Geremkiem? /bt. 15.07.06, 12:20

• pandada obecne prawo jest dobre 15.07.06, 13:00
      pamietam goscia, co plakal, ze siedzi za niewinnosc.

Zabil gostka, który go nie atakowal, lecz uciekal z jego terenu. Morderca i
      juz, ale strachliwe spoleczenstwo chcialoby wszystkich zabijac. Bo po co taki
      zlodziej ma zywy chodzic?

Kara smierci za przebywanie w okolicach panikarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka