Dodaj do ulubionych

Sondaż "Rz": Polacy o premierze

27.07.06, 12:06
Ja nie potrafię przymusić się do wiary ;-)
Obserwuj wątek
    • zyks Kazio nie robił nic poza PR, Jarek będzie ŚMIAŁO 27.07.06, 13:35
      psuł i niszczył. Kto lepszy?
      • aplus Re: A co tu wlasciwie mozna zrobic ? Kupic nowy ga 27.07.06, 14:12
        rnitur, pojezdzic fajna gablota, walnac kielicha na otwarcie 10km autostrady -
        jest klawo ...
        • bikeman Re: A co tu wlasciwie mozna zrobic ? Kupic nowy g 27.07.06, 14:59
          > A co tu wlasciwie mozna zrobic ?

psuc, psuc, psuc, "przejmowac" wszystko od "zlych" i wsadzac tam
          niekompetentnych durni (jak ktos ladnie okreslil miernych, biernych, ale
          wiernych), bezkarnie opluwac wszystkich "innych", psuc kontakty z sasiadami,
          wciskac ciemniakom kit i cieszyc sie pelnia wladzy i slepym posluszenstwem
          chetnych bycia przy korycie...
          • kiks11 amen, esencja kaczyzmu 27.07.06, 15:10
            • poloplebejuszpyskaty Gdy byl Preziem W-wy skonczylo sie na obietnicach 27.07.06, 15:14
              • poloplebejuszpyskaty Za malo mamy wrogow,Jarek dolozy nam paru w UE 27.07.06, 15:15
                • kiks11 Może nie wrogów, a raczej szyderców i patrzących 27.07.06, 15:18
                  z politowaniem na 35mln naród w środku Europy w XXI w karmiący się nienawiścia,
                  ksenofobią i zabobonami
                  • aplus Re: No coz .. tajne uklady z kryminalistami sa tru 27.07.06, 15:53
                    dne do rozbicia, polecam obejrzec "Slowa prawdy":

www.lepszyswiat.home.pl
                    Tylko szybko klikac poki cenzor z GW znowu nie wytnie
                    • kronopio77 Trochę nagich faktó o państwie PiS: 27.07.06, 16:06
                      Miało być przecież tak (podaję z pamięci):
                      1. 3 mln mieszkań (co oznaczałoby budowę ok 1000 dziennie - może gdzieś je po
                      kryjomu budują, proszę o informację na ten temat :) Mimo, że wszyscy pukali się
                      w głowę, gdy Pis ogłosił to hasło przed wyborami, pół roku później Kaczyński
                      powtórzył tę obietnicę w swoim expose :)
                      2. Niższe podatki (w tym dwa progi 18 i 32% od 2007 roku), tymczasem socjalne
                      obietnice powodują ich, najczęściej ukryty (likwidacja ulg) wzrost (z czegoś
                      trzeba sfinansować tę słynną lodówkę i misia :).
                      3. Tanie państwo - mamy ileś tam nowych instytucji (ciągle powstają nowe) i
                      tworzenie nowych stanowisk i minsterstw celem obsadzenia wszystkich
                      koalicjantów, krewnych i znajomyich.
                      4. Konkursy na stanowiska w spółkach Skarbu Państwa - nie słyszałem jeszcze o
                      ani jednym, mamy natomiast kandydatów wyciąganych z rękawa, często szczycących
                      się niejasna przeszłością, zerowym doświadczeniem i kompetencjami.
                      5. Walka z układami, kolesiostwem - na razie mamy tylko czystki i obsadzanie
                      swoimi, kolesiostwo IV RP już dawno przebiło to z III... Nie wspomnę o zupełnym
                      braku kompetencji (np. minister Wiechecki i jego kolega handlujący jeszcze
                      niedawno damskimi rajstopami i komórkami, Giertych jako minister edukacji,
                      Fotyga jako minister spraw zagranicznych i cała rzesza wszechpolaków).
                      6. Solidarne państwo - tu akurat są pewne postępy. PiSowski plan reform ZUS
                      zakłada, że wszyscy będą otrzymywać takie same emerytury! Bez względu na to, co
                      robili i jak ciężko pracowali! Do tego wysokość tych emerytur ma być ustalana
                      przez państwo, czyli polityków (a więc będzie jedna rewaloryzacja na 4 lata -
                      tuż przed wyborami)... To się nazywa solidarność - w biedzie :)
                      PiS chciałoby ponadto nacjonalizować przedsiębiorstwa - w imię bezpieczeństwa
                      narodowego - oraz mieć możliwość kontrolowania prywatnych firm: brawo! To jest
                      właśnie polityka ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o gospodarce. Nie
                      wiedzą, jak wesprzeć koniunkturę gospodarczą, co zrobić, żeby przyciągnąć
                      zagranicznych inwestorów i zachęcić młodych Polaków do zostawania w Polsce, ale
                      mają genialne pomysły na zmniejszenie bezrobocia - niestety tylko wśród swoich
                      krewnych i znajomych... Jeśli sądzą, że w ten sposób zachęcą zagranicznych
                      inwestorów do inwestowania w Polsce, a młodych Polaków
                      do zakładania firm tutaj, a nie np. na Ukrainie, to życzę im dużo szczęścia.
                      Welcome to II PRL...
                      7. Dekomunizacja - mamy Samoobronę (ex-PZPR) w rządzie i LPR (z Maciejem
                      Giertychem - byłym doradcą Jaruzelskiego)...
                      8. Państwo prawa - sam prezydent wykazał się jego niznajomością odwołując na
                      początku kadencji prezesa KRRiT :) A z nowszych przykładów: program do
                      monitorowania ministrów został zakupiony bez ogłoszenia przetargu :) Trwają
                      natomiast prace nad ulepszaniem prawa - tzn. dostosowywaniem go do potrzeb PiS.

Nie wspomnę już o takich smaczkach jak ciągłe wizyty w RM i płaszczenie się
                      przed Rydzykiem, autorem kilku niezłych przekrętów, nieustanną kompromitację
                      Polski na arenie międzynarodowej i krajowej (patrz słynny pokaz Ziobry z
                      niszczarką, którego celem była obrona Kurskiego, który trochę się był zapędził -
                      jego rewelacje dotyczące "afery billboardowej" okazały się być wyssane z
                      palca), dążenie do przejęcia możliwie jak największej władzy przez jedna partię
                      (w tym ograniczanie niezawisłości sądów i trybunału
                      konstytucyjnego, zmiana ordynacji wyborczej pod koalicjantów i nadchodzące
                      wybory samorządowe) i chęć narzucenia wszystkim "jedynej słusznej ideologii",
                      zupełny brak wizji polityki zagranicznej i pozycji Polski w UE (nie widzę nawet
                      chęci walki o lepszą pozycję w UE), żadnych pomysłów związanych z rozwojem
                      gospodarki i tworzeniem miejsc pracy.

Co zrobił PiS przez ten czas? Gdzie są ustawy i rozporządzenia mogące wspomagać
                      wzrost PKB i zmniejszenie bezrobocia w najbliższej przyszłości?

Zwolennicy PiS oczywiście i tak będą wniebowzięci - nawet jak PiS wprowadzi
                      zakaz wychodzenia z domu po 22 :) Oni wiedzą, że to wszystko dla ich dobra :)
                      A kiedy PiS znacjonalizuje większość firm, pozamyka wszystkich podejrzanych i
                      pozbędzie się z kraju wszystkich młodych ludzi - wierni fani PiSu z uśmiechem
                      zapłacą 70% podatek dochodowy (bo każdy pracujący będzie miał wtedy na
                      utrzymaniu 5 emerytów, a z pracą będzie ciężko, bo państwowe w większości firmy
                      będą obsadzone przez koalicjantów :)

Od razu uprzedzam ataki - nie jestem "agentem PO" ani "komuchem" i zamierzam
                      krytykować zawsze i wszędzie każdą partię, która będzie szła w ślady PiS, a
                      wcześniej SLD, AWS it.... Mam 29 lat i cenię sobie zdroworozsądkowe podejście
                      do wszelkich aspektów życia, wiedzę i elementarną chociaż uczciwość. I dlatego
                      budzi we mnie sprzeciw, gdy widzę, że im ktoś więcej na początku obiecuje, im
                      bardziej mieni się byś prawym i sprawiedliwym, tym mocniej zaprzecza potem temu
                      wszystkiemu w praktyce.

Czekam na merytoryczne odpowiedzi.
                      • tales1 Twoje fakty są rzeczywiście...nagie!Brawo dla PIS! 27.07.06, 16:23
                        • plugawy_len Re: Twoje fakty są rzeczywiście...nagie!Brawo dla 27.07.06, 16:33
                          I to jest rzeczywiscie k....a merytoryczna odpowiedz na calkiem sensownego
                          posta. Poziom waszej glupoty i zaslepienia juz dawno przekroczyl wszelkie normy.
                          • tales1 Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym głosu! 27.07.06, 16:51
                            Określiłeś się całkiem trafnie, plugawy len(iu)!
                            Dla poprawy humoru posyłam ci kilka linków o tym "brzydkim PiSie i jego
                            nieumiejętności rządzenia":
                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3505139.html
                            gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3505968.html
                            finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153844444.268
                            finanse.wp.pl/POD,2,wid,8411724,wiadomosc.html
                            finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153861280.375
                            biznes.onet.pl/0,1361588,wiadomosci.html
                            banki.wp.pl/POD,7,wid,8416231,wiadomosci.html?rfbawp=1153946222.104
                            firma.onet.pl/1362506,wiadomosci.html
                            Bardzo brzydki ten PiS, a tak mu dziwnie ładnie idzie, co?
                            Tylko odpowiedz teraz merytorycznie czerwony bęcwale!
                            • plugawy_len Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 17:12
                              Oj tales, tales. Twoj nick nie pasuje zupelnie, bo twoj poziom inteligencji
                              nijak nie ma sie do slynnego filozofa. To tak na marginesie.

Co do czerwonego becwala, to sie nie obrazam, bo za krotki w uszach jestes,
                              zeby mnie obrazic. Mam 25 lat i z komuchami nie mam nic wspolnego. Do tego mam
                              dobra prace, ktora dostalem dzieki wyksztalceniu i umiejetnosciach. Place spore
                              podatki na "solidarne panstwo" i nic w zyciu nie ukradlem.

Co do tych linkow, to mnie rozbawily. Bo gospodarka Polska ma sie dobrze z
                              zupelnie innych wzgledow niz rzady socjalistow. Gdyby rzad wzial sie do roboty,
                              to efekty bylyby jeszcze lepsze. Obecny wzrost jest zasluga koniunktury
                              globalnej oraz wejscia Polski do UE i otwarcia rynkow. Rzad PiSiorkow wcale w
                              tym nie pomaga, a wrecz czasami rzuca klody pod nogi.

Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe, ale z koniunktura to jest tak, ze raz jest
                              lepiej, a raz gorzej. I zeby wtedy, gdy jest gorzej nie odczuc tego bolesnie
                              nalezy robic zmiany (uporzadkowanie finansow panstwa) wtedy, gdy jest lepiej.

To tyle, bo wiecej nie chce mi sie pisac.
                              • tales1 Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 17:39
                                plugawy_len napisał:

> Oj tales, tales. Twoj nick nie pasuje zupelnie, bo twoj poziom inteligencji
                                > nijak nie ma sie do slynnego filozofa. To tak na marginesie.
                                To twoje zdanie! Ja mam inne, chyba mogę, co?
                                >
                                > Co do czerwonego becwala, to sie nie obrazam, bo za krotki w uszach jestes,
                                > zeby mnie obrazic.
                                Fakt,nie orażaj się, nie o to mi chodziło! PS Uszy mam normalne! Czy za
                                krótkie? Cholera, chyba nie!

>Mam 25 lat i z komuchami nie mam nic wspolnego. Do tego mam dobra prace, ktora
                                dostalem dzieki wyksztalceniu i umiejetnosciach.
                                Gratuluję! Czy jednak aby tatuś czasami nic nie pomógł? Nic? Ani ciut, ciut?
                                PS Też mam, dzięki Bogu, dobrą pracę!

>Place spore podatki na "solidarne panstwo" i nic w zyciu nie ukradlem.
                                Chwali się! To podobnie jak ja!

> Co do tych linkow, to mnie rozbawily. Bo gospodarka Polska ma sie dobrze z
                                > zupelnie innych wzgledow niz rzady socjalistow. Gdyby rzad wzial sie do
                                roboty, to efekty bylyby jeszcze lepsze. Obecny wzrost jest zasluga koniunktury
                                > globalnej oraz wejscia Polski do UE i otwarcia rynkow. Rzad PiSiorkow wcale w
                                > tym nie pomaga, a wrecz czasami rzuca klody pod nogi.
                                I tu kończą się wszelkie podobieństwa między nami! Tłumaczysz wszystko na opak,
                                ale myślę, że to raczej ze względów ideologicznych i politycznych, niż
                                merytorycznych! Sięgnij pamięcia wstecz, kiedy trąbiono (opozycja - PO i SLD),
                                że rządy PiS doprowadzą do jeszcze większego bezrobocia, PKB spadnie, bo PiS
                                nie umie rządzić, obcy kapitał ucieknie z Polski, bo nie ufa Kaczyńskim, giełda
                                padnie, gospodarka sie załamie bo w PiSie nie ma fachowców i wiele innych
                                bzdetów! I co? Jak wygląda sytuacja? Trochę (dla mnie -zupełnie) inaczej, co!
                                Opozycja wyszła na palantów i ignorantów, o czym świadczą linki, które
                                zamieściłem wcześniej, jak PO i SLD postrzegają Polacy!

>Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe, ale z koniunktura to jest tak, ze raz
                                jest lepiej, a raz gorzej.
                                To widocznie za rządów PiS koniunktura jest lepsza, a to chyba duży plus dla
                                rządu, co?

I zeby wtedy, gdy jest gorzej nie odczuc tego bolesnie nalezy robic zmiany
                                (uporzadkowanie finansow panstwa) wtedy, gdy jest lepiej.

Toż właśnie PiS to robi! Mówisz o zmianach, czyli potwierdzasz, że wcześniejszy
                                rząd sknocił wiele, skoro zmian potrzeba? Spoko, cierpliwości!

> To tyle, bo wiecej nie chce mi sie pisac.
                                Mi również! Więc wystarczy tyle!
                                • swoboda_t Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 18:02
                                  Tales, cynizm u ciebie typowy dla pisioorków. Dobrze wiesz, że gospodarka
                                  charaklteryzuje się znaczną bezładnością. To znacyz decyzje podejmowane przez
                                  polityków dziś znajdują swe odbicie po kilku miesiącach, czasami nawet latach.
                                  Koniunktura w gospodarce jest, bo to naturalny stan rzeczy - po dekoniunkturze
                                  przychodzi polepszenie. To ma teraz miejsce na światowych rynkach i z tego
                                  korzystają polscy przedsiębiorcy. Dodatkowo rząd Belki, chodź wiele mu można
                                  zarzucić, był najbardziej proprzedsiębiorczy od chyba kilkunastu lat. I to już
                                  za jego kadencji widać było trend wzrostowy - PiS po prostu załapał się na
                                  dobrą koniunkturę. I niestety ją zmarnunje. Piszesz, że reformuje. Ja się pytam
                                  co reformuje?? Poza WSI to niczego. Reforma podatków owszem - może w 2009 roku.
                                  Symboliczna obniżka skąłdek na ZUS (lepsze to nić nic). Rosnące wydatki,
                                  rozrost administracji, urzedów itp. Faktycnzie - reforma jak po byku. Ja wiem,
                                  że Ty mi racji nie przyznasz, ale ktoś nie zaślepiony lub będący na etacie w
                                  PiS powyższe fakty dostzrerze. PiS nie robi nic, zeby Polskę unowocześnić,
                                  wzbogacić, uczynić bardziej konkurencyjną i zwyczajnie przyjazną obywatelom.
                                  PiS zajmuje się jedynie administrowaniem, zagarnianiem władzy i stołków i
                                  uganianiem się za układami i komuchami. Tylko słownym uganianiem się, bo w
                                  pratyce tworzą na miejsce układów SLD swoje, zresztą z pomocą wielu ludzi
                                  związanych z PZPR (żeby tylko Leppera i Giertycha wspomnieć). PiS to pic na
                                  wodę, fotomontaż.
                                  • poszeklu Czego nie chca Boruta i Tuske 27.07.06, 18:42
                                    Wydobycie gospodarki z dolka, zorganizowanie POLSKICH sluzb
                                    dyplomatycznych, uzdrowienie wymiaru sprawiedliwosci, ulozenie
                                    wlasciwych, to jest rownorzednych stosunkow z partnerami
                                    miedzynarodowymi, utworzenie prawidlowego systemu opieki
                                    zdrowotnej, edukacji, systemu finansowania rolnictwa, finansow,
                                    zarzadzania i administracji w panstwie, i w koncu systemu
                                    kontroli zabezpieczajacego urzedy przed korupcja.
                                    Oczywiscie Boruta i Tuske tego nie chca bo w systemie
                                    postkomunistycznym wystarczylyby im stolki, zeby zgarniac miliony
                                    dolarow z przekretow i szybko zrobic sie jak ich koledzy z SLD,
                                    multimiliarderami. Do tego system uczciwej wladzy bardzo im przeszkadza,
                                    wiec nie dziwmy sie ze krytykuja i sa niezadowoleni.

Wielbicielom PO podaje hasla:
                                    Niech zyje Tuske! Niech zyje korupcja! Niech zyja nasi sponsorzy Niemcy!
                                    • almagus [...] 27.07.06, 21:05
                                      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                                • plugawy_len Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 18:10

tales1 napisał:
                                  > Gratuluję! Czy jednak aby tatuś czasami nic nie pomógł? Nic? Ani ciut, ciut?

Nic a nic. Ani ciut, ciut. Mieszkam i pracuje w zupelnie innym miescie niz moj
                                  ojciec, wiec nawet gdyby chcial, to nie bardzo moglby mi pomoc.

> Sięgnij pamięcia wstecz, kiedy trąbiono (opozycja - PO i SLD),
                                  > że rządy PiS doprowadzą do jeszcze większego bezrobocia, PKB spadnie, bo PiS
                                  > nie umie rządzić, obcy kapitał ucieknie z Polski, bo nie ufa Kaczyńskim,
                                  giełda
                                  >
                                  > padnie, gospodarka sie załamie bo w PiSie nie ma fachowców i wiele innych
                                  > bzdetów! I co? Jak wygląda sytuacja? Trochę (dla mnie -zupełnie) inaczej, co!
                                  > Opozycja wyszła na palantów i ignorantów, o czym świadczą linki, które
                                  > zamieściłem wcześniej, jak PO i SLD postrzegają Polacy!

To, ze opozycja przesadzala w czarnowidztwie to fakt, choc chyba nikt nie
                                  przewidzal, jak bardzo gospodarka uniezaleznila sie od polityki. To ze opozycja
                                  nie miala racji, ze wszystko sie zawali, nie zmienia faktu, ze obecny wzrost
                                  gospodarczy i spadek bezrobocia nie ma nic wspolnego z rzadami PiS.

> Toż właśnie PiS to robi!

Przyklady!!! Co robi PiS dla poprawy sytuacji gospodarczej i uzdrowieniu
                                  finansow panstwa? Jakies ustawy, rozporzadzenia?
                                  • janek-007 Z sondazu RP wynika ze czytaja ja sami pesymisi. 27.07.06, 18:47
                            • mikado111 Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 18:45
                              tales1 napisał:

> Bardzo brzydki ten PiS, a tak mu dziwnie ładnie idzie, co?
                              > Tylko odpowiedz teraz merytorycznie czerwony bęcwale!

Talesie! Wiem, że miłość ma swoje prawa i człowiek nie widzi obiektu swojego
                              uwielbienia takim, jakim jest naprawdę, ale...

Przyspieszenie w gospodarce nie jest zasługą Twojego ukochanego rządu.
                              Spowolnienie też by zresztą nie było. Rząd ten nie podjął jeszcze żadnych
                              decyzji gospodarczych, ani dobrych, ani złych. Nie podjął, bo nie zdążył między
                              kolejnymi wymianami ministra finansów. Wiemy, rozumiemy, że to wina Platformy.
                              Ale to niczego nie zmienia.

A gdy Twój ukochany rząd podejmie wreszcie jakieś decyzje, to ich skutki, dobre
                              czy złe, będą widoczne po roku, a najprawdopodobniej po dwóch.

Widzisz, Talesie, to jest tak: jeśli dziś Twój ukochany rząd wprowadzi ulgi
                              podatkowe za wspieranie PiS na forum internetowym Gazety Wyborczej, to
                              faktycznie wejdą one w życie od stycznia 2007 r., a Ty odczujesz je w kieszeni
                              dopiero wiosną 2008 r., gdy rozliczysz się z urzędem skarbowym. I dopiero wtedy
                              będziesz mógł np. zainwestować w szybsze łącze czy lepszą klawiaturę, a może
                              nawet stworzyć nowe miejsce pracy dla talesa2. Więc skutki w postaci zwiększonej
                              liczby postów pro-pisowskich na forum GW, no i wynikającego stąd wzrostu
                              poparcia dla Twojej ukochanej partii, zaczną być widoczne dokładnie za dwa lata.
                              A jeżeli przypadkiem będą już wtedy rządzić SLD-owcy, to przecież nikt rozsądny
                              nie powie, że to ich zasługa.
                            • kralik111 Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 19:13
                              tales matkoj.....cze a moze odniesiez sie do czegos na co PiS ma naprawde wplyw?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3509650.html
                        • plaszcz A ja nie wierze, że odpępowi się od mamusi _______ 27.07.06, 16:44
                          i przestanie sypiac z kotem :)
                          i ożeni się
                          • wrojoz Re: A ja nie wierze, że odpępowi się od mamusi __ 27.07.06, 17:31
                            Nie ma podstaw aby wierzyć w odpępowienie.
                          • kralik111 [...] 27.07.06, 19:17
                      • aplus Re: Gdyby PiS rzeczywiscie mial zrealizowac swoje 27.07.06, 18:07
                        obietnice to mielibysmy kolejna zmiane ustroju co jest moim zdaniem nierealne.
                        Nic nie zrobia - ot moze wybuduja troche mieszkan, kilka kilometrow autostrad,
                        2-3 afery a za 4 lata obrot tzw. duzej karuzeli politycznej i "rzadzi" znowu
                        SLD. Okraglostolowy uklad z kryminalistami jest moim zdaniem b. stabilny i
                        wyznaczyl pozycje Polski na wiele dziesiatek, moze setek lat.....
          • bazylia15 Re: A co tu wlasciwie mozna zrobic ? Kupic nowy g 27.07.06, 15:39
            Trafnie ujęte.
            Muszę się przyznać, że nienawidzę PIS-u, Samoobrony i LPR.
            Ci rządzacy uważają się za jedynych nieomylnych i wspaniałych. Coś jak kiedyś PZPR.
            Czy ludzie tego nie widzą ?
            Jak widzę w telewizji Pana Wierzejskiego to wyłączam telewizor.
            A moja mama (74 lata) zapytała mnie czy ON jest gejem.
            Tak w tej telewiji trąbią o tym, że biedna pomyliła geja z najbardziej
            zatwardziałym ich wrogiem.
            Niestety moi rodzice są za Kaczorami. I dochodzi między nami do kłótni.

• camell_ek Re: Kazio nie robił nic poza PR, Jarek będzie ŚMI 27.07.06, 14:59
        szkoda ze nie ma pytan i odpowiedzi, tylko szczatkowe wnioski... pisalem ju zo
        tym tu camell.blox.pl jakis czas temu
      • koniecbanialuki O Premierze ty zero odważasz sie pisac per Jarek, 27.07.06, 15:10
        a gdybys miał szczescie go znac, to być mu d..e lizał, zeby ci pozwolił kosz
        ze śmieciami wynieść ze swego gabinetu.I jeszcze , ze bedzie psuł. Siedzi
        jeden z drugim pólgłowek gdzies "na kasie", albo nudzi sie w domu bo ma równie
        nedznych rodziców i nie stać go na wakacje i wypisuje, żeby sie dowartościować.
        yle?
        • kralik111 [...] 27.07.06, 15:31
      • wrojoz Re: Kazio nie robił nic poza PR, Jarek będzie ŚMI 27.07.06, 17:31
        Kaczyński zniszczy co się da, jak mu sie nie przeszkodzi.
    • mamara Ludzio podoba się, że nie matura lecz chęć szczera 27.07.06, 14:24
      zrobi z ciebie PiS-bulteriera
      • koniecbanialuki Matura to chyba twój problem.Jarosław jest dr.hab. 27.07.06, 15:03
        • ponury_drwiacy_szyderca [...] 27.07.06, 15:10
          • kiks11 Re: Matura to chyba TWÓJ problem. Po dr nie stawi 27.07.06, 15:13
            jaki doktor taki skrót, z kopką jako symbolem ograniczenia intelektualnego, he
            he
        • koniecbanialuki Uwaga warta tytułu.Gratuluję maturki! 27.07.06, 15:13
          Na pewno nie wpatruje się, co mi wyjdzie spod klawiatury, zeby się tylko nie
          narazić na szyderstwa ubeków dyżurnych.
          • kiks11 Re: Uwaga warta tytułu.Gratuluję maturki! 27.07.06, 15:22
            no widzisz, tacy jesteście pisuarki, żadnej tolerancji, tylko atak i chamstwo,
            dlaczego obrażasz tego człowieka nazywając go ubekiem, mam wrażenie, że jesteś
            zbyt młody by pojmować grozę tego słowa, znasz je tylko z propagandy pisowskich
            ideologów, gwarantuję ci, że nie chciałbyś mieć nawet przez chwilę do czynienia
            z tymi ubekami, gwarantuję z własnego doswiadczenia.
          • kralik111 Re: Uwaga warta tytułu.Gratuluję maturki! 27.07.06, 15:33
            koniecbanialuki napisał:

> Na pewno nie wpatruje się, co mi wyjdzie spod klawiatury, zeby się tylko nie
            > narazić na szyderstwa ubeków dyżurnych.

Ci ubecy to kto?
            kaczynscy czy lepper?
    • wojtek2784 Re: odebrać "Rz" prawo do tytułu gazetowego 27.07.06, 14:26
      Ta codzienna gazeta wielokrotnie obraża władzę w Polsce. To jest gazeta
      kontrolowana przez kapitał który jest nieprzyjazny dla Rzeczpospolitej.
      Gazeta powinna zmienić nazwę ponieważ to sprawia pozory ,że ta gazeta wyraża
      oficjalne poglądy.
      • nikita.nika Re: odebrać "Rz" prawo do tytułu gazetowego 27.07.06, 14:42
        Najlepiej zwalic na gazete albo PO;) Nic innego nie potraficie? Pytanie bylo
        calkiem inne ale super jak sie odwroci kota ogonem!!Wkoncu PiS jest najlepszy w
        tym!!
      • piekna.zosia Jarek coraz przystojniejszy 27.07.06, 14:48
        a Leszek coraz większy brzydal, sądząc po sotatnich zdjęciach w Gazecie. Nie
        wiem czy to Gazeta manipuluje czy też jest tak naprawdę?
        • wrojoz Re: Jarek coraz przystojniejszy 27.07.06, 17:32
          I Jarek i Lechu są bardzo ładni. Przerost piękności nad rozumem.
      • teresa_44 Re: odebrać "Rz" prawo do tytułu gazetowego 27.07.06, 22:24
        To zabrzmialo tak samo jak za starych czasów:
        Radio Wolna Europa na uslugach imperialistycznych sił wrogich władzy ludowej...

Radzę Ci, wojtek2784, korzystać z gazet i radia wspierających władzę ludową
        IV RP to będziesz się mniej stresować. Czy tam nie ma Forum, by podyskutować ;-)
    • ponury_drwiacy_szyderca Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze wie! 27.07.06, 14:37
      Jest tak skuteczny, że jak widzi Jarka to siada na d... i zalewa go pot!
      • toluta Re: Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze w 27.07.06, 14:48
        Skuteczny...? Kaczynski jest od tygodnia premierem, a my nie jestesmy
        jasnowidzami. Faktem jest ze jest nagonka na PiS, a ze Kwachu doprowadzil kraj
        do ruiny i nakradl, o tym nawet nikt z was nie wspomni!
        • nikita.nika Re: Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze w 27.07.06, 14:55
          Takim mysleniem to PiS moze co tydzien zmieniac premiera i guzik robic dalej!!
        • ponury_drwiacy_szyderca Re: Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze w 27.07.06, 15:11
          Zgadzam się w 100% i uzupełniam swoją wypowiedź: KWACH TO ZŁODZIEJ, KACZYŃSKI
          TO IDIOTA (i amator d... kota).
        • kralik111 Re: Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze w 27.07.06, 15:20
          toluta napisał:

> Skuteczny...? Kaczynski jest od tygodnia premierem, a my nie jestesmy
          > jasnowidzami. Faktem jest ze jest nagonka na PiS, a ze Kwachu doprowadzil
          kraj
          > do ruiny i nakradl, o tym nawet nikt z was nie wspomni!

Zawsze bylem, jestem i bede przeciwnikiem kwacha, ale to kwach wprowadzil nas
          do NATO a pozniej do UE, czemu kaczynscy byli przeciwni, jest jeszcze jedna
          sprawa, kaczynscy obiecali, ze rozlicza zlodziei z Samoobrony i SLD a co do tej
          pory w tym kierunku zostalo zrobione? Nic! poza tym,ze PiS kradnie i zawlaszcza
          krajem na potege, czy tego drodzy PiSdacy nie jestescie w stanie zauwazyc?
      • koniecbanialuki Kot,kaczka,bliźniak-arsenał szyderców idiotów! 27.07.06, 15:01
        Wymyślcie cos lepszego i mniej tepogłowego!
        • ave.duce Re: Apel do kaczystów !!! ;))) 28.07.06, 06:03
          koniecbanialuki napisał:

> Wymyślcie cos lepszego i mniej tepogłowego!

Faktycznie, kaczyści są OGRANICZENI do kota, bliźniaka, Irasiada, etc.

;)
    • koniecbanialuki "Polacy"jeszcze gorzej oceniali Marcin.w I-szym 27.07.06, 14:52
      tygodniu rządów nie wspominjąc o mediach (ponoc był bardzo niemedialny). A tu
      sie ciagle podrzuca tematy zastepcze i zawsze na pierwszy post jakos dziwnie
      zawsze na zawołanie od razu znajduje sie kretyna o poprawnych pogladach.
    • koniecbanialuki A w Libanie ludzie nie giną.Tu tematy zastępcze 27.07.06, 14:58
    • koniecbanialuki Strawa dla idiotów-sondaże,sondaże, zastepcze tema 27.07.06, 14:59
      ty, judzenie i sugerowanie -MANIPULACJA DO URZYGANIA!!!
      • kralik111 Re: Strawa dla idiotów-sondaże,sondaże, zastepcze 27.07.06, 15:25
        koniecbanialuki napisał:

> ty, judzenie i sugerowanie -MANIPULACJA DO URZYGANIA!!!

Czy ci sie to podoba PiSdziatko czy nie, to o czym wyszczekujesz to jest
        wlasnie DEMOKRACJA!
        PRZYPOMNIJ SOBIE TYLKO CZASY PZPR, TEGO TYPU TEKSTY PRZEZ TOWARZYSZY TEZ BYLY
        NAZYWANE MANIPULACJA, JAK WIDAC NIE DALEKO SPADA JABLKO OD JABLONI... ;)))
        • tales1 [...] 27.07.06, 16:58
          • kralik111 [...] 27.07.06, 18:51
    • daco1 Irasiad mym przyjacielem 27.07.06, 15:08
      Poruszam się z mym Irasiadem
      rządowym wielośladem
      Nie powie mi nikt wcale
      że czarne jest czarne
      a białe jest białe
      • tales1 Re: Irasiad mym przyjacielem 27.07.06, 17:01
        Pełzałem na czworaka
        w Charkowie i Kozielsku
        zalałem pałę wtedy sobie
        myśląc, że nikt się o tym nie dowie
        Usłużne media nic nie pokazały
        nawet koniuszka mej zapitej...pały!
        WESOŁY...OLEK
    • sclavus Polacy o premierze 27.07.06, 15:09
      Nie najlepiej... :)
      • winton Re: Polacy o premierze 27.07.06, 17:02
        sclavus napisał:

> Nie najlepiej... :)

Sclavus obyś nie był złym prorokiem, twój nick znaczy chyba po łacinie
        NIEWOLNIK. Niedługo będziemy nim wszyscy, zaciska się pętla na szyi wolności
        obywatelskich.
    • sclavus Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 15:09
      Jak najgorzej... :))
      • koniecbanialuki Efekt opłakany dla donosicieli,uboli,złodziei i 27.07.06, 15:15
        tak dalej.Zgoda.
        • nikita.nika Re: Efekt opłakany dla donosicieli,uboli,złodziei 27.07.06, 15:22
          A dla Tych co nie kradna i nie donosza? Wedlug PiSu sznur i najblizsze drzewo?
    • sclavus [...] 27.07.06, 15:10
    • neiden Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 15:31
      z tego sadazu wynika ze wiekszosc polakow jest niecirpliwa i pozbawiona logiki.
    • thamiel Wierzę że Polacy przejrzą na oczy... 27.07.06, 15:35
      ...oczywiście Ci co będą mieli siłę zostać jeszcze w kraju...
      www.duFromage.pl
    • kornett Jak te sondarze są robione?? Z palca wyssane?! 27.07.06, 15:37
      Wczoraj Rzeplita podala, ze PiS podskoczył, PO spadło. Dzisiaj ze Jarkowi ufa
      tylko 20%?! A chyba jest oczywiste, ze Jarek to PiS, wiec... albo pytania
      ankieterów sa jakieś uwalone, albo "reprezentatywna" grupa wcale nie jest
      reprezentatywna.
      • kum.z.antalowki Po prostu sondaż sondarzowi nierówny. Cest la vie 27.07.06, 15:54
        A swoja drogą PiS powinien teraz szybko "znacjonalizować" wszystkie ośrodki
        władzy lokalnej, by nie dopuścić do "wrogiego przejęcia" przez opozycję!
      • hrabia.mileyski Re: Jak te sondarze są robione?? Z palca wyssane? 27.07.06, 15:55
        Wymsknął sie gazecie niefortunny sondaż, a teraz trzeba szybko odkręcać.
    • abba15 a co z sondażem GfK, w którym PO traci 7% 27.07.06, 15:56
      • kum.z.antalowki Nico. Urlopy. Młodzi wrócą z wakacji i sie wyrówna 27.07.06, 16:08
        Proporcje demograficzne zmieniaja się na korzyść babć i dziadków, ale nie z
        tygodnia na tydzień...
    • ahodak Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 15:57
      To jasne,że nie uda się mu poprawić relacji z sąsiadami,bo po prostu jest
      ksenofobem.Natomiast o gospodarce nie ma zielonego pojęcia,a to najważniejsza
      kwestia.Premier Kaczyński umie tylko jątrzyć,rozliczać,knuć spiski na
      opozycję.Nie nadaje się on na stanowiska szefa rządu.
    • arahat1 smiale decyzje: bez strachu wzial nozyczki i 27.07.06, 15:59
      przecial wstege na 100 km autostrady z takim błyskiem w oku jakby miała oplatac
      kule ziemska...
      • kralik111 Re: smiale decyzje: bez strachu wzial nozyczki i 27.07.06, 16:03
        arahat1 napisała:

> przecial wstege na 100 km autostrady z takim błyskiem w oku jakby miała
        oplatac
        > kule ziemska...

No bo to wizjoner... ;)))
    • anvill Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 16:06
      No cóż "ciemny lud" jednak rozpoznał sztandarowego nieudacznika IV RP
      • pierot6 sondaż z przedszkola!..Kaczyńscy to Maliniakx2 ! 27.07.06, 16:18
    • aleksandra991 Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 16:29
      W dzialaniach zachowawczych nie należy sie spodziewać rewelacji, za to, gdyby
      chodziło o popsucie czegoś, to i owszem
      • ryto4 Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 16:37
        W życi go nie poprę w niczym!!!
    • xyz664 Cymański zabrania w niedzielę chodzić do kina 27.07.06, 16:41
      Cała ta banda zaczyna ustawiać ten kraj i ludzi tak jak im sie to podoba-skąd
      kó.. te sondaże ,kto w nich bierze udział-stare prukwy? i dziady nad grobem-nie
      pociupciają to i innym nie dadzą-psy ogrodnika-co za kraj-nie jestem katolikiem
      i nigdy nie bede-nie wierze w bzdury które mprawią katolicy-zreszta nie zanją
      nawet bibli a ja ja czytalem wielokrotnie.Przezylem mlode lata w komunie i tamj
      korwa mmnie tez ustawiali.Kaczki podobno z tym wlczyli-a teraz ustawiają ten
      kraj jak chca -w stylu komuchów.Za takie wypowiedzi jak Cymanskiego-cymbała
      powinno sie w kraju demokratycznym karac-bo sa szkodliwe dla demokracji.Tak samo
      jak kara sie ludzi za zle wypowiedzi na Papieza.To tez jest wartość -
      nitykalna-wolnosc ludzi,wolnosc wyboru-to nasze prawa w kraju niewolonym ptrzez
      lata-za to ludzie zycie oddawali-a teraz jakis pomiot to podwaza i z głupim
      usmieszkiem probuje przerobic ten kraj na zniewolony przez katolicyzm.Tez jestem
      obywatelem tego kraju i pklace podatki bo mam wlasna firme i teraz z dzieckiem
      nie wyjde do kina w niedziele bo jest zakaz-czy korwa znow na ulice trzeba wyjsc
      zeby tych ignorantow nauczyc rozumu?
      • winton Re: Cymański zabrania w niedzielę chodzić do kina 27.07.06, 16:57
        Rano w odsiętnym ubraniu do kościoła, potem do obiedu słuchać radio z torunia,
        obiad w rodzinnym gronie, potem spacer i obejrzeć wiadomości w TVP, spać i nie
        tylko - to przepis na swiąteczną niedzielę. Kto będzie chciał pracować to go do
        paki!
    • tales1 Zobaczcie wszyscy jak ŹLE rządzi brzydki PiS! 27.07.06, 16:56
      Jak źle rządzi:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3505139.html
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3505968.html
      finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153844444.268
      finanse.wp.pl/POD,2,wid,8411724,wiadomosc.html
      finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153861280.375
      biznes.onet.pl/0,1361588,wiadomosci.html
      banki.wp.pl/POD,7,wid,8416231,wiadomosci.html?rfbawp=1153946222.104
      firma.onet.pl/1362506,wiadomosci.html
      I jak "spada" mu poparcie społęczeństwa:

wiadomosci.onet.pl/1361567,11,item.html
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3507968.html
      wiadomosci.onet.pl/1361584,11,item.html
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3507349.html
      media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8417877
      Nieudaczniki z nich, co?

• xyz664 Re: Zobaczcie wszyscy jak ŹLE rządzi brzydki PiS! 27.07.06, 17:18
        No super-nie wiem kim jestes-lecz powiem ci jedno na te linki-jestem
        przedsiebiorcą -mala firma- i nic co robi PIS nie poprawiło mi obrotów jedynie
        szarpie mi nerwy.Moja praca poprawia mi obroty-nie wiem czy masz pojecie o
        prowadzeniu wlasnej firmy mysle ze nie-bo nie pisalbys tego-wzrost obrotu
        gospodarczego nie ma nic wspolego z tym oszolomstwem ktory sie dzieje.Ludzie
        pracuja i to wplywa na wiele wskazan-nie rozsmieszaj mnie wiec twierdzac ze to
        zasluga tych nawiedzencow ze mam lepsze obroty.Teraz natomiast po calym tygodniu
        pracy mam nakaz isc do kosciola a nie z dziecmi do kina.Bo cymanskiz tej twojej
        parti sobie wymyslil i nie tylko on ze bedzie mi zycie ustawial.to normalne w
        demokracji?
        • tales1 Re: Zobaczcie wszyscy jak ŹLE rządzi brzydki PiS! 27.07.06, 17:49
          xyz664 napisał:

> No super-nie wiem kim jestes-lecz powiem ci jedno na te linki-jestem
          > przedsiebiorcą -mala firma- i nic co robi PIS nie poprawiło mi obrotów jedynie
          > szarpie mi nerwy.Moja praca poprawia mi obroty-nie wiem czy masz pojecie o
          > prowadzeniu wlasnej firmy mysle ze nie-bo nie pisalbys tego-wzrost obrotu
          > gospodarczego nie ma nic wspolego z tym oszolomstwem ktory sie dzieje.Ludzie
          > pracuja i to wplywa na wiele wskazan-nie rozsmieszaj mnie wiec twierdzac ze to
          > zasluga tych nawiedzencow ze mam lepsze obroty.Teraz natomiast po calym
          tygodni
          > u
          > pracy mam nakaz isc do kosciola a nie z dziecmi do kina.Bo cymanskiz tej
          twojej
          > parti sobie wymyslil i nie tylko on ze bedzie mi zycie ustawial.to normalne w
          > demokracji?

Spadają ci obroty, bo się może rozleniwiłeś, co? Upały, gorąc itd? A może
          konkurencja cię wykańcza? Staraj się więc bardziej!
          Masz nakaz chodzenia do kościoła? To coś nowego! Cymański ci każe i życie ci
          ustawia? Nie wiem, czy nie masz jednak ideologicznej i światopoglądowej
          schizofrenii? Pewnie tak, i to wykańcza twoją firmę! A i poglądy pewnie masz
          czerwone jak muleta (płachta na byka), co? Stąd właśnie twoje obawy, bo takie
          poglądy juz dawno wyszły z mody i wyznają je jedynie dinozaury minionego
          systemu! Ra do kościoła, pomódl się o szczęście swoje i rodziny, od razu
          zyskasz spokój ducha i radość życia i w innych barwach ujrzysz też PiS,
          Kaczyńskich, rząd, prezydenta itd.Powodzenia
      • mikado111 Re: Zobaczcie wszyscy jak ŹLE rządzi brzydki PiS! 27.07.06, 18:59
        tales1 napisał:

> Jak źle rządzi:
        > I jak "spada" mu poparcie społeczeństwa:
        > Nieudaczniki z nich, co?

Talesie! Wiem, że miłość ma swoje prawa i człowiek nie widzi obiektu swojego
        uwielbienia takim, jaki jest naprawdę, ale...

Przyspieszenie w gospodarce nie jest zasługą Twojego ukochanego rządu.
        Spowolnienie też by zresztą nie było. Rząd ten nie podjął jeszcze żadnych
        decyzji gospodarczych, ani dobrych, ani złych. Nie podjął, bo nie zdążył między
        kolejnymi wymianami ministra finansów. Wiemy, rozumiemy, że to wina Platformy.
        Ale to niczego nie zmienia.

A gdy Twój ukochany rząd podejmie wreszcie jakieś decyzje, to ich skutki, dobre
        czy złe, będą widoczne najwcześniej po roku.

Widzisz, Talesie, to jest tak: jeśli dziś Twój ukochany rząd wprowadzi ulgi
        podatkowe za wspieranie PiS na forum internetowym Gazety Wyborczej, to
        faktycznie wejdą one w życie od stycznia 2007 r., a Ty odczujesz je w kieszeni
        dopiero wiosną 2008 r., gdy rozliczysz się z urzędem skarbowym. I dopiero wtedy
        będziesz mógł np. zainwestować w szybsze łącze czy lepszą klawiaturę, a może
        nawet stworzyć nowe miejsce pracy dla talesa2. Więc skutki w postaci zwiększonej
        liczby postów pro-pisowskich na forum GW, no i wynikającego stąd wzrostu
        poparcia dla Twojej ukochanej partii, zaczną być widoczne dokładnie za dwa lata.
        A jeżeli przypadkiem będą już wtedy rządzić SLD-owcy, to przecież nikt rozsądny
        nie powie, że to ich zasługa.
    • olex5 moj dziadek zawsze mowil swoje przyslowie..... 27.07.06, 17:01
      moj dziadek zawsze mowil takie swoje przyslowie,ze jak sie jest gownem to nie
      mozna byc bohaterem.
      • tales1 A o kim tak mówił i do kogo odnosił? 27.07.06, 17:03
        • kralik111 [...] 27.07.06, 18:52
    • michalparadowski Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 17:21
      Jeżeli zaplanowana przez PIS reforma Państwa, ma polegać na przystosowywaniu
      prawa, do totalnego zawłaszczenie tegoż Państwa, to Wielki Boże, bądź nam
      miłościw.
      Tak, tak, proszę państwa.
      Autor:
      Spędził prawie całe życie w państwie totalitarnym i ma tego serdecznie dosyć!
    • hen.wlo Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 17:26
      mgr dr Kwasniewski /np./ piszemy bez kropek.Ale Kwasniewski jest mgr.
      dr.piszemy z kropkami.Odsylam doksiazek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka