fraglesi67 27.07.06, 12:06 Ja nie potrafię przymusić się do wiary ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyks Kazio nie robił nic poza PR, Jarek będzie ŚMIAŁO 27.07.06, 13:35 psuł i niszczył. Kto lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: A co tu wlasciwie mozna zrobic ? Kupic nowy ga 27.07.06, 14:12 rnitur, pojezdzic fajna gablota, walnac kielicha na otwarcie 10km autostrady - jest klawo ... Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: A co tu wlasciwie mozna zrobic ? Kupic nowy g 27.07.06, 14:59 > A co tu wlasciwie mozna zrobic ? psuc, psuc, psuc, "przejmowac" wszystko od "zlych" i wsadzac tam niekompetentnych durni (jak ktos ladnie okreslil miernych, biernych, ale wiernych), bezkarnie opluwac wszystkich "innych", psuc kontakty z sasiadami, wciskac ciemniakom kit i cieszyc sie pelnia wladzy i slepym posluszenstwem chetnych bycia przy korycie... Odpowiedz Link Zgłoś
poloplebejuszpyskaty Gdy byl Preziem W-wy skonczylo sie na obietnicach 27.07.06, 15:14 Odpowiedz Link Zgłoś
poloplebejuszpyskaty Za malo mamy wrogow,Jarek dolozy nam paru w UE 27.07.06, 15:15 Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Może nie wrogów, a raczej szyderców i patrzących 27.07.06, 15:18 z politowaniem na 35mln naród w środku Europy w XXI w karmiący się nienawiścia, ksenofobią i zabobonami Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: No coz .. tajne uklady z kryminalistami sa tru 27.07.06, 15:53 dne do rozbicia, polecam obejrzec "Slowa prawdy": www.lepszyswiat.home.pl Tylko szybko klikac poki cenzor z GW znowu nie wytnie Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Trochę nagich faktó o państwie PiS: 27.07.06, 16:06 Miało być przecież tak (podaję z pamięci): 1. 3 mln mieszkań (co oznaczałoby budowę ok 1000 dziennie - może gdzieś je po kryjomu budują, proszę o informację na ten temat :) Mimo, że wszyscy pukali się w głowę, gdy Pis ogłosił to hasło przed wyborami, pół roku później Kaczyński powtórzył tę obietnicę w swoim expose :) 2. Niższe podatki (w tym dwa progi 18 i 32% od 2007 roku), tymczasem socjalne obietnice powodują ich, najczęściej ukryty (likwidacja ulg) wzrost (z czegoś trzeba sfinansować tę słynną lodówkę i misia :). 3. Tanie państwo - mamy ileś tam nowych instytucji (ciągle powstają nowe) i tworzenie nowych stanowisk i minsterstw celem obsadzenia wszystkich koalicjantów, krewnych i znajomyich. 4. Konkursy na stanowiska w spółkach Skarbu Państwa - nie słyszałem jeszcze o ani jednym, mamy natomiast kandydatów wyciąganych z rękawa, często szczycących się niejasna przeszłością, zerowym doświadczeniem i kompetencjami. 5. Walka z układami, kolesiostwem - na razie mamy tylko czystki i obsadzanie swoimi, kolesiostwo IV RP już dawno przebiło to z III... Nie wspomnę o zupełnym braku kompetencji (np. minister Wiechecki i jego kolega handlujący jeszcze niedawno damskimi rajstopami i komórkami, Giertych jako minister edukacji, Fotyga jako minister spraw zagranicznych i cała rzesza wszechpolaków). 6. Solidarne państwo - tu akurat są pewne postępy. PiSowski plan reform ZUS zakłada, że wszyscy będą otrzymywać takie same emerytury! Bez względu na to, co robili i jak ciężko pracowali! Do tego wysokość tych emerytur ma być ustalana przez państwo, czyli polityków (a więc będzie jedna rewaloryzacja na 4 lata - tuż przed wyborami)... To się nazywa solidarność - w biedzie :) PiS chciałoby ponadto nacjonalizować przedsiębiorstwa - w imię bezpieczeństwa narodowego - oraz mieć możliwość kontrolowania prywatnych firm: brawo! To jest właśnie polityka ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o gospodarce. Nie wiedzą, jak wesprzeć koniunkturę gospodarczą, co zrobić, żeby przyciągnąć zagranicznych inwestorów i zachęcić młodych Polaków do zostawania w Polsce, ale mają genialne pomysły na zmniejszenie bezrobocia - niestety tylko wśród swoich krewnych i znajomych... Jeśli sądzą, że w ten sposób zachęcą zagranicznych inwestorów do inwestowania w Polsce, a młodych Polaków do zakładania firm tutaj, a nie np. na Ukrainie, to życzę im dużo szczęścia. Welcome to II PRL... 7. Dekomunizacja - mamy Samoobronę (ex-PZPR) w rządzie i LPR (z Maciejem Giertychem - byłym doradcą Jaruzelskiego)... 8. Państwo prawa - sam prezydent wykazał się jego niznajomością odwołując na początku kadencji prezesa KRRiT :) A z nowszych przykładów: program do monitorowania ministrów został zakupiony bez ogłoszenia przetargu :) Trwają natomiast prace nad ulepszaniem prawa - tzn. dostosowywaniem go do potrzeb PiS. Nie wspomnę już o takich smaczkach jak ciągłe wizyty w RM i płaszczenie się przed Rydzykiem, autorem kilku niezłych przekrętów, nieustanną kompromitację Polski na arenie międzynarodowej i krajowej (patrz słynny pokaz Ziobry z niszczarką, którego celem była obrona Kurskiego, który trochę się był zapędził - jego rewelacje dotyczące "afery billboardowej" okazały się być wyssane z palca), dążenie do przejęcia możliwie jak największej władzy przez jedna partię (w tym ograniczanie niezawisłości sądów i trybunału konstytucyjnego, zmiana ordynacji wyborczej pod koalicjantów i nadchodzące wybory samorządowe) i chęć narzucenia wszystkim "jedynej słusznej ideologii", zupełny brak wizji polityki zagranicznej i pozycji Polski w UE (nie widzę nawet chęci walki o lepszą pozycję w UE), żadnych pomysłów związanych z rozwojem gospodarki i tworzeniem miejsc pracy. Co zrobił PiS przez ten czas? Gdzie są ustawy i rozporządzenia mogące wspomagać wzrost PKB i zmniejszenie bezrobocia w najbliższej przyszłości? Zwolennicy PiS oczywiście i tak będą wniebowzięci - nawet jak PiS wprowadzi zakaz wychodzenia z domu po 22 :) Oni wiedzą, że to wszystko dla ich dobra :) A kiedy PiS znacjonalizuje większość firm, pozamyka wszystkich podejrzanych i pozbędzie się z kraju wszystkich młodych ludzi - wierni fani PiSu z uśmiechem zapłacą 70% podatek dochodowy (bo każdy pracujący będzie miał wtedy na utrzymaniu 5 emerytów, a z pracą będzie ciężko, bo państwowe w większości firmy będą obsadzone przez koalicjantów :) Od razu uprzedzam ataki - nie jestem "agentem PO" ani "komuchem" i zamierzam krytykować zawsze i wszędzie każdą partię, która będzie szła w ślady PiS, a wcześniej SLD, AWS it.... Mam 29 lat i cenię sobie zdroworozsądkowe podejście do wszelkich aspektów życia, wiedzę i elementarną chociaż uczciwość. I dlatego budzi we mnie sprzeciw, gdy widzę, że im ktoś więcej na początku obiecuje, im bardziej mieni się byś prawym i sprawiedliwym, tym mocniej zaprzecza potem temu wszystkiemu w praktyce. Czekam na merytoryczne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
plugawy_len Re: Twoje fakty są rzeczywiście...nagie!Brawo dla 27.07.06, 16:33 I to jest rzeczywiscie k....a merytoryczna odpowiedz na calkiem sensownego posta. Poziom waszej glupoty i zaslepienia juz dawno przekroczyl wszelkie normy. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym głosu! 27.07.06, 16:51 Określiłeś się całkiem trafnie, plugawy len(iu)! Dla poprawy humoru posyłam ci kilka linków o tym "brzydkim PiSie i jego nieumiejętności rządzenia": wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3505139.html gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3505968.html finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153844444.268 finanse.wp.pl/POD,2,wid,8411724,wiadomosc.html finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153861280.375 biznes.onet.pl/0,1361588,wiadomosci.html banki.wp.pl/POD,7,wid,8416231,wiadomosci.html?rfbawp=1153946222.104 firma.onet.pl/1362506,wiadomosci.html Bardzo brzydki ten PiS, a tak mu dziwnie ładnie idzie, co? Tylko odpowiedz teraz merytorycznie czerwony bęcwale! Odpowiedz Link Zgłoś
plugawy_len Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 17:12 Oj tales, tales. Twoj nick nie pasuje zupelnie, bo twoj poziom inteligencji nijak nie ma sie do slynnego filozofa. To tak na marginesie. Co do czerwonego becwala, to sie nie obrazam, bo za krotki w uszach jestes, zeby mnie obrazic. Mam 25 lat i z komuchami nie mam nic wspolnego. Do tego mam dobra prace, ktora dostalem dzieki wyksztalceniu i umiejetnosciach. Place spore podatki na "solidarne panstwo" i nic w zyciu nie ukradlem. Co do tych linkow, to mnie rozbawily. Bo gospodarka Polska ma sie dobrze z zupelnie innych wzgledow niz rzady socjalistow. Gdyby rzad wzial sie do roboty, to efekty bylyby jeszcze lepsze. Obecny wzrost jest zasluga koniunktury globalnej oraz wejscia Polski do UE i otwarcia rynkow. Rzad PiSiorkow wcale w tym nie pomaga, a wrecz czasami rzuca klody pod nogi. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe, ale z koniunktura to jest tak, ze raz jest lepiej, a raz gorzej. I zeby wtedy, gdy jest gorzej nie odczuc tego bolesnie nalezy robic zmiany (uporzadkowanie finansow panstwa) wtedy, gdy jest lepiej. To tyle, bo wiecej nie chce mi sie pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 17:39 plugawy_len napisał: > Oj tales, tales. Twoj nick nie pasuje zupelnie, bo twoj poziom inteligencji > nijak nie ma sie do slynnego filozofa. To tak na marginesie. To twoje zdanie! Ja mam inne, chyba mogę, co? > > Co do czerwonego becwala, to sie nie obrazam, bo za krotki w uszach jestes, > zeby mnie obrazic. Fakt,nie orażaj się, nie o to mi chodziło! PS Uszy mam normalne! Czy za krótkie? Cholera, chyba nie! >Mam 25 lat i z komuchami nie mam nic wspolnego. Do tego mam dobra prace, ktora dostalem dzieki wyksztalceniu i umiejetnosciach. Gratuluję! Czy jednak aby tatuś czasami nic nie pomógł? Nic? Ani ciut, ciut? PS Też mam, dzięki Bogu, dobrą pracę! >Place spore podatki na "solidarne panstwo" i nic w zyciu nie ukradlem. Chwali się! To podobnie jak ja! > Co do tych linkow, to mnie rozbawily. Bo gospodarka Polska ma sie dobrze z > zupelnie innych wzgledow niz rzady socjalistow. Gdyby rzad wzial sie do roboty, to efekty bylyby jeszcze lepsze. Obecny wzrost jest zasluga koniunktury > globalnej oraz wejscia Polski do UE i otwarcia rynkow. Rzad PiSiorkow wcale w > tym nie pomaga, a wrecz czasami rzuca klody pod nogi. I tu kończą się wszelkie podobieństwa między nami! Tłumaczysz wszystko na opak, ale myślę, że to raczej ze względów ideologicznych i politycznych, niż merytorycznych! Sięgnij pamięcia wstecz, kiedy trąbiono (opozycja - PO i SLD), że rządy PiS doprowadzą do jeszcze większego bezrobocia, PKB spadnie, bo PiS nie umie rządzić, obcy kapitał ucieknie z Polski, bo nie ufa Kaczyńskim, giełda padnie, gospodarka sie załamie bo w PiSie nie ma fachowców i wiele innych bzdetów! I co? Jak wygląda sytuacja? Trochę (dla mnie -zupełnie) inaczej, co! Opozycja wyszła na palantów i ignorantów, o czym świadczą linki, które zamieściłem wcześniej, jak PO i SLD postrzegają Polacy! >Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe, ale z koniunktura to jest tak, ze raz jest lepiej, a raz gorzej. To widocznie za rządów PiS koniunktura jest lepsza, a to chyba duży plus dla rządu, co? I zeby wtedy, gdy jest gorzej nie odczuc tego bolesnie nalezy robic zmiany (uporzadkowanie finansow panstwa) wtedy, gdy jest lepiej. Toż właśnie PiS to robi! Mówisz o zmianach, czyli potwierdzasz, że wcześniejszy rząd sknocił wiele, skoro zmian potrzeba? Spoko, cierpliwości! > To tyle, bo wiecej nie chce mi sie pisac. Mi również! Więc wystarczy tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 18:02 Tales, cynizm u ciebie typowy dla pisioorków. Dobrze wiesz, że gospodarka charaklteryzuje się znaczną bezładnością. To znacyz decyzje podejmowane przez polityków dziś znajdują swe odbicie po kilku miesiącach, czasami nawet latach. Koniunktura w gospodarce jest, bo to naturalny stan rzeczy - po dekoniunkturze przychodzi polepszenie. To ma teraz miejsce na światowych rynkach i z tego korzystają polscy przedsiębiorcy. Dodatkowo rząd Belki, chodź wiele mu można zarzucić, był najbardziej proprzedsiębiorczy od chyba kilkunastu lat. I to już za jego kadencji widać było trend wzrostowy - PiS po prostu załapał się na dobrą koniunkturę. I niestety ją zmarnunje. Piszesz, że reformuje. Ja się pytam co reformuje?? Poza WSI to niczego. Reforma podatków owszem - może w 2009 roku. Symboliczna obniżka skąłdek na ZUS (lepsze to nić nic). Rosnące wydatki, rozrost administracji, urzedów itp. Faktycnzie - reforma jak po byku. Ja wiem, że Ty mi racji nie przyznasz, ale ktoś nie zaślepiony lub będący na etacie w PiS powyższe fakty dostzrerze. PiS nie robi nic, zeby Polskę unowocześnić, wzbogacić, uczynić bardziej konkurencyjną i zwyczajnie przyjazną obywatelom. PiS zajmuje się jedynie administrowaniem, zagarnianiem władzy i stołków i uganianiem się za układami i komuchami. Tylko słownym uganianiem się, bo w pratyce tworzą na miejsce układów SLD swoje, zresztą z pomocą wielu ludzi związanych z PZPR (żeby tylko Leppera i Giertycha wspomnieć). PiS to pic na wodę, fotomontaż. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Czego nie chca Boruta i Tuske 27.07.06, 18:42 Wydobycie gospodarki z dolka, zorganizowanie POLSKICH sluzb dyplomatycznych, uzdrowienie wymiaru sprawiedliwosci, ulozenie wlasciwych, to jest rownorzednych stosunkow z partnerami miedzynarodowymi, utworzenie prawidlowego systemu opieki zdrowotnej, edukacji, systemu finansowania rolnictwa, finansow, zarzadzania i administracji w panstwie, i w koncu systemu kontroli zabezpieczajacego urzedy przed korupcja. Oczywiscie Boruta i Tuske tego nie chca bo w systemie postkomunistycznym wystarczylyby im stolki, zeby zgarniac miliony dolarow z przekretow i szybko zrobic sie jak ich koledzy z SLD, multimiliarderami. Do tego system uczciwej wladzy bardzo im przeszkadza, wiec nie dziwmy sie ze krytykuja i sa niezadowoleni. Wielbicielom PO podaje hasla: Niech zyje Tuske! Niech zyje korupcja! Niech zyja nasi sponsorzy Niemcy! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 27.07.06, 21:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
plugawy_len Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 18:10 tales1 napisał: > Gratuluję! Czy jednak aby tatuś czasami nic nie pomógł? Nic? Ani ciut, ciut? Nic a nic. Ani ciut, ciut. Mieszkam i pracuje w zupelnie innym miescie niz moj ojciec, wiec nawet gdyby chcial, to nie bardzo moglby mi pomoc. > Sięgnij pamięcia wstecz, kiedy trąbiono (opozycja - PO i SLD), > że rządy PiS doprowadzą do jeszcze większego bezrobocia, PKB spadnie, bo PiS > nie umie rządzić, obcy kapitał ucieknie z Polski, bo nie ufa Kaczyńskim, giełda > > padnie, gospodarka sie załamie bo w PiSie nie ma fachowców i wiele innych > bzdetów! I co? Jak wygląda sytuacja? Trochę (dla mnie -zupełnie) inaczej, co! > Opozycja wyszła na palantów i ignorantów, o czym świadczą linki, które > zamieściłem wcześniej, jak PO i SLD postrzegają Polacy! To, ze opozycja przesadzala w czarnowidztwie to fakt, choc chyba nikt nie przewidzal, jak bardzo gospodarka uniezaleznila sie od polityki. To ze opozycja nie miala racji, ze wszystko sie zawali, nie zmienia faktu, ze obecny wzrost gospodarczy i spadek bezrobocia nie ma nic wspolnego z rzadami PiS. > Toż właśnie PiS to robi! Przyklady!!! Co robi PiS dla poprawy sytuacji gospodarczej i uzdrowieniu finansow panstwa? Jakies ustawy, rozporzadzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 18:45 tales1 napisał: > Bardzo brzydki ten PiS, a tak mu dziwnie ładnie idzie, co? > Tylko odpowiedz teraz merytorycznie czerwony bęcwale! Talesie! Wiem, że miłość ma swoje prawa i człowiek nie widzi obiektu swojego uwielbienia takim, jakim jest naprawdę, ale... Przyspieszenie w gospodarce nie jest zasługą Twojego ukochanego rządu. Spowolnienie też by zresztą nie było. Rząd ten nie podjął jeszcze żadnych decyzji gospodarczych, ani dobrych, ani złych. Nie podjął, bo nie zdążył między kolejnymi wymianami ministra finansów. Wiemy, rozumiemy, że to wina Platformy. Ale to niczego nie zmienia. A gdy Twój ukochany rząd podejmie wreszcie jakieś decyzje, to ich skutki, dobre czy złe, będą widoczne po roku, a najprawdopodobniej po dwóch. Widzisz, Talesie, to jest tak: jeśli dziś Twój ukochany rząd wprowadzi ulgi podatkowe za wspieranie PiS na forum internetowym Gazety Wyborczej, to faktycznie wejdą one w życie od stycznia 2007 r., a Ty odczujesz je w kieszeni dopiero wiosną 2008 r., gdy rozliczysz się z urzędem skarbowym. I dopiero wtedy będziesz mógł np. zainwestować w szybsze łącze czy lepszą klawiaturę, a może nawet stworzyć nowe miejsce pracy dla talesa2. Więc skutki w postaci zwiększonej liczby postów pro-pisowskich na forum GW, no i wynikającego stąd wzrostu poparcia dla Twojej ukochanej partii, zaczną być widoczne dokładnie za dwa lata. A jeżeli przypadkiem będą już wtedy rządzić SLD-owcy, to przecież nikt rozsądny nie powie, że to ich zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Z twoim nickiem, to nawet nie zabierałbym gło 27.07.06, 19:13 tales matkoj.....cze a moze odniesiez sie do czegos na co PiS ma naprawde wplyw? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3509650.html Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz A ja nie wierze, że odpępowi się od mamusi _______ 27.07.06, 16:44 i przestanie sypiac z kotem :) i ożeni się Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: A ja nie wierze, że odpępowi się od mamusi __ 27.07.06, 17:31 Nie ma podstaw aby wierzyć w odpępowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 27.07.06, 19:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Gdyby PiS rzeczywiscie mial zrealizowac swoje 27.07.06, 18:07 obietnice to mielibysmy kolejna zmiane ustroju co jest moim zdaniem nierealne. Nic nie zrobia - ot moze wybuduja troche mieszkan, kilka kilometrow autostrad, 2-3 afery a za 4 lata obrot tzw. duzej karuzeli politycznej i "rzadzi" znowu SLD. Okraglostolowy uklad z kryminalistami jest moim zdaniem b. stabilny i wyznaczyl pozycje Polski na wiele dziesiatek, moze setek lat..... Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia15 Re: A co tu wlasciwie mozna zrobic ? Kupic nowy g 27.07.06, 15:39 Trafnie ujęte. Muszę się przyznać, że nienawidzę PIS-u, Samoobrony i LPR. Ci rządzacy uważają się za jedynych nieomylnych i wspaniałych. Coś jak kiedyś PZPR. Czy ludzie tego nie widzą ? Jak widzę w telewizji Pana Wierzejskiego to wyłączam telewizor. A moja mama (74 lata) zapytała mnie czy ON jest gejem. Tak w tej telewiji trąbią o tym, że biedna pomyliła geja z najbardziej zatwardziałym ich wrogiem. Niestety moi rodzice są za Kaczorami. I dochodzi między nami do kłótni. Odpowiedz Link Zgłoś
camell_ek Re: Kazio nie robił nic poza PR, Jarek będzie ŚMI 27.07.06, 14:59 szkoda ze nie ma pytan i odpowiedzi, tylko szczatkowe wnioski... pisalem ju zo tym tu camell.blox.pl jakis czas temu Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki O Premierze ty zero odważasz sie pisac per Jarek, 27.07.06, 15:10 a gdybys miał szczescie go znac, to być mu d..e lizał, zeby ci pozwolił kosz ze śmieciami wynieść ze swego gabinetu.I jeszcze , ze bedzie psuł. Siedzi jeden z drugim pólgłowek gdzies "na kasie", albo nudzi sie w domu bo ma równie nedznych rodziców i nie stać go na wakacje i wypisuje, żeby sie dowartościować. yle? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 27.07.06, 15:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kazio nie robił nic poza PR, Jarek będzie ŚMI 27.07.06, 17:31 Kaczyński zniszczy co się da, jak mu sie nie przeszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Ludzio podoba się, że nie matura lecz chęć szczera 27.07.06, 14:24 zrobi z ciebie PiS-bulteriera Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Matura to chyba twój problem.Jarosław jest dr.hab. 27.07.06, 15:03 Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca [...] 27.07.06, 15:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Matura to chyba TWÓJ problem. Po dr nie stawi 27.07.06, 15:13 jaki doktor taki skrót, z kopką jako symbolem ograniczenia intelektualnego, he he Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Uwaga warta tytułu.Gratuluję maturki! 27.07.06, 15:13 Na pewno nie wpatruje się, co mi wyjdzie spod klawiatury, zeby się tylko nie narazić na szyderstwa ubeków dyżurnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Uwaga warta tytułu.Gratuluję maturki! 27.07.06, 15:22 no widzisz, tacy jesteście pisuarki, żadnej tolerancji, tylko atak i chamstwo, dlaczego obrażasz tego człowieka nazywając go ubekiem, mam wrażenie, że jesteś zbyt młody by pojmować grozę tego słowa, znasz je tylko z propagandy pisowskich ideologów, gwarantuję ci, że nie chciałbyś mieć nawet przez chwilę do czynienia z tymi ubekami, gwarantuję z własnego doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Uwaga warta tytułu.Gratuluję maturki! 27.07.06, 15:33 koniecbanialuki napisał: > Na pewno nie wpatruje się, co mi wyjdzie spod klawiatury, zeby się tylko nie > narazić na szyderstwa ubeków dyżurnych. Ci ubecy to kto? kaczynscy czy lepper? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: odebrać "Rz" prawo do tytułu gazetowego 27.07.06, 14:26 Ta codzienna gazeta wielokrotnie obraża władzę w Polsce. To jest gazeta kontrolowana przez kapitał który jest nieprzyjazny dla Rzeczpospolitej. Gazeta powinna zmienić nazwę ponieważ to sprawia pozory ,że ta gazeta wyraża oficjalne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: odebrać "Rz" prawo do tytułu gazetowego 27.07.06, 14:42 Najlepiej zwalic na gazete albo PO;) Nic innego nie potraficie? Pytanie bylo calkiem inne ale super jak sie odwroci kota ogonem!!Wkoncu PiS jest najlepszy w tym!! Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Jarek coraz przystojniejszy 27.07.06, 14:48 a Leszek coraz większy brzydal, sądząc po sotatnich zdjęciach w Gazecie. Nie wiem czy to Gazeta manipuluje czy też jest tak naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Jarek coraz przystojniejszy 27.07.06, 17:32 I Jarek i Lechu są bardzo ładni. Przerost piękności nad rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa_44 Re: odebrać "Rz" prawo do tytułu gazetowego 27.07.06, 22:24 To zabrzmialo tak samo jak za starych czasów: Radio Wolna Europa na uslugach imperialistycznych sił wrogich władzy ludowej... Radzę Ci, wojtek2784, korzystać z gazet i radia wspierających władzę ludową IV RP to będziesz się mniej stresować. Czy tam nie ma Forum, by podyskutować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze wie! 27.07.06, 14:37 Jest tak skuteczny, że jak widzi Jarka to siada na d... i zalewa go pot! Odpowiedz Link Zgłoś
toluta Re: Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze w 27.07.06, 14:48 Skuteczny...? Kaczynski jest od tygodnia premierem, a my nie jestesmy jasnowidzami. Faktem jest ze jest nagonka na PiS, a ze Kwachu doprowadzil kraj do ruiny i nakradl, o tym nawet nikt z was nie wspomni! Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze w 27.07.06, 14:55 Takim mysleniem to PiS moze co tydzien zmieniac premiera i guzik robic dalej!! Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Re: Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze w 27.07.06, 15:11 Zgadzam się w 100% i uzupełniam swoją wypowiedź: KWACH TO ZŁODZIEJ, KACZYŃSKI TO IDIOTA (i amator d... kota). Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jarek jest skuteczny! Jego kot o tym dobrze w 27.07.06, 15:20 toluta napisał: > Skuteczny...? Kaczynski jest od tygodnia premierem, a my nie jestesmy > jasnowidzami. Faktem jest ze jest nagonka na PiS, a ze Kwachu doprowadzil kraj > do ruiny i nakradl, o tym nawet nikt z was nie wspomni! Zawsze bylem, jestem i bede przeciwnikiem kwacha, ale to kwach wprowadzil nas do NATO a pozniej do UE, czemu kaczynscy byli przeciwni, jest jeszcze jedna sprawa, kaczynscy obiecali, ze rozlicza zlodziei z Samoobrony i SLD a co do tej pory w tym kierunku zostalo zrobione? Nic! poza tym,ze PiS kradnie i zawlaszcza krajem na potege, czy tego drodzy PiSdacy nie jestescie w stanie zauwazyc? Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Kot,kaczka,bliźniak-arsenał szyderców idiotów! 27.07.06, 15:01 Wymyślcie cos lepszego i mniej tepogłowego! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Apel do kaczystów !!! ;))) 28.07.06, 06:03 koniecbanialuki napisał: > Wymyślcie cos lepszego i mniej tepogłowego! Faktycznie, kaczyści są OGRANICZENI do kota, bliźniaka, Irasiada, etc. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki "Polacy"jeszcze gorzej oceniali Marcin.w I-szym 27.07.06, 14:52 tygodniu rządów nie wspominjąc o mediach (ponoc był bardzo niemedialny). A tu sie ciagle podrzuca tematy zastepcze i zawsze na pierwszy post jakos dziwnie zawsze na zawołanie od razu znajduje sie kretyna o poprawnych pogladach. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Strawa dla idiotów-sondaże,sondaże, zastepcze tema 27.07.06, 14:59 ty, judzenie i sugerowanie -MANIPULACJA DO URZYGANIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Strawa dla idiotów-sondaże,sondaże, zastepcze 27.07.06, 15:25 koniecbanialuki napisał: > ty, judzenie i sugerowanie -MANIPULACJA DO URZYGANIA!!! Czy ci sie to podoba PiSdziatko czy nie, to o czym wyszczekujesz to jest wlasnie DEMOKRACJA! PRZYPOMNIJ SOBIE TYLKO CZASY PZPR, TEGO TYPU TEKSTY PRZEZ TOWARZYSZY TEZ BYLY NAZYWANE MANIPULACJA, JAK WIDAC NIE DALEKO SPADA JABLKO OD JABLONI... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 [...] 27.07.06, 16:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 27.07.06, 18:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daco1 Irasiad mym przyjacielem 27.07.06, 15:08 Poruszam się z mym Irasiadem rządowym wielośladem Nie powie mi nikt wcale że czarne jest czarne a białe jest białe Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Irasiad mym przyjacielem 27.07.06, 17:01 Pełzałem na czworaka w Charkowie i Kozielsku zalałem pałę wtedy sobie myśląc, że nikt się o tym nie dowie Usłużne media nic nie pokazały nawet koniuszka mej zapitej...pały! WESOŁY...OLEK Odpowiedz Link Zgłoś
winton Re: Polacy o premierze 27.07.06, 17:02 sclavus napisał: > Nie najlepiej... :) Sclavus obyś nie był złym prorokiem, twój nick znaczy chyba po łacinie NIEWOLNIK. Niedługo będziemy nim wszyscy, zaciska się pętla na szyi wolności obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 15:09 Jak najgorzej... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Efekt opłakany dla donosicieli,uboli,złodziei i 27.07.06, 15:15 tak dalej.Zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: Efekt opłakany dla donosicieli,uboli,złodziei 27.07.06, 15:22 A dla Tych co nie kradna i nie donosza? Wedlug PiSu sznur i najblizsze drzewo? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 27.07.06, 15:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 15:31 z tego sadazu wynika ze wiekszosc polakow jest niecirpliwa i pozbawiona logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
thamiel Wierzę że Polacy przejrzą na oczy... 27.07.06, 15:35 ...oczywiście Ci co będą mieli siłę zostać jeszcze w kraju... www.duFromage.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kornett Jak te sondarze są robione?? Z palca wyssane?! 27.07.06, 15:37 Wczoraj Rzeplita podala, ze PiS podskoczył, PO spadło. Dzisiaj ze Jarkowi ufa tylko 20%?! A chyba jest oczywiste, ze Jarek to PiS, wiec... albo pytania ankieterów sa jakieś uwalone, albo "reprezentatywna" grupa wcale nie jest reprezentatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Po prostu sondaż sondarzowi nierówny. Cest la vie 27.07.06, 15:54 A swoja drogą PiS powinien teraz szybko "znacjonalizować" wszystkie ośrodki władzy lokalnej, by nie dopuścić do "wrogiego przejęcia" przez opozycję! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Jak te sondarze są robione?? Z palca wyssane? 27.07.06, 15:55 Wymsknął sie gazecie niefortunny sondaż, a teraz trzeba szybko odkręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Nico. Urlopy. Młodzi wrócą z wakacji i sie wyrówna 27.07.06, 16:08 Proporcje demograficzne zmieniaja się na korzyść babć i dziadków, ale nie z tygodnia na tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
ahodak Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 15:57 To jasne,że nie uda się mu poprawić relacji z sąsiadami,bo po prostu jest ksenofobem.Natomiast o gospodarce nie ma zielonego pojęcia,a to najważniejsza kwestia.Premier Kaczyński umie tylko jątrzyć,rozliczać,knuć spiski na opozycję.Nie nadaje się on na stanowiska szefa rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 smiale decyzje: bez strachu wzial nozyczki i 27.07.06, 15:59 przecial wstege na 100 km autostrady z takim błyskiem w oku jakby miała oplatac kule ziemska... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: smiale decyzje: bez strachu wzial nozyczki i 27.07.06, 16:03 arahat1 napisała: > przecial wstege na 100 km autostrady z takim błyskiem w oku jakby miała oplatac > kule ziemska... No bo to wizjoner... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 16:06 No cóż "ciemny lud" jednak rozpoznał sztandarowego nieudacznika IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 16:29 W dzialaniach zachowawczych nie należy sie spodziewać rewelacji, za to, gdyby chodziło o popsucie czegoś, to i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
ryto4 Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 16:37 W życi go nie poprę w niczym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz664 Cymański zabrania w niedzielę chodzić do kina 27.07.06, 16:41 Cała ta banda zaczyna ustawiać ten kraj i ludzi tak jak im sie to podoba-skąd kó.. te sondaże ,kto w nich bierze udział-stare prukwy? i dziady nad grobem-nie pociupciają to i innym nie dadzą-psy ogrodnika-co za kraj-nie jestem katolikiem i nigdy nie bede-nie wierze w bzdury które mprawią katolicy-zreszta nie zanją nawet bibli a ja ja czytalem wielokrotnie.Przezylem mlode lata w komunie i tamj korwa mmnie tez ustawiali.Kaczki podobno z tym wlczyli-a teraz ustawiają ten kraj jak chca -w stylu komuchów.Za takie wypowiedzi jak Cymanskiego-cymbała powinno sie w kraju demokratycznym karac-bo sa szkodliwe dla demokracji.Tak samo jak kara sie ludzi za zle wypowiedzi na Papieza.To tez jest wartość - nitykalna-wolnosc ludzi,wolnosc wyboru-to nasze prawa w kraju niewolonym ptrzez lata-za to ludzie zycie oddawali-a teraz jakis pomiot to podwaza i z głupim usmieszkiem probuje przerobic ten kraj na zniewolony przez katolicyzm.Tez jestem obywatelem tego kraju i pklace podatki bo mam wlasna firme i teraz z dzieckiem nie wyjde do kina w niedziele bo jest zakaz-czy korwa znow na ulice trzeba wyjsc zeby tych ignorantow nauczyc rozumu? Odpowiedz Link Zgłoś
winton Re: Cymański zabrania w niedzielę chodzić do kina 27.07.06, 16:57 Rano w odsiętnym ubraniu do kościoła, potem do obiedu słuchać radio z torunia, obiad w rodzinnym gronie, potem spacer i obejrzeć wiadomości w TVP, spać i nie tylko - to przepis na swiąteczną niedzielę. Kto będzie chciał pracować to go do paki! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Zobaczcie wszyscy jak ŹLE rządzi brzydki PiS! 27.07.06, 16:56 Jak źle rządzi: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3505139.html gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3505968.html finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153844444.268 finanse.wp.pl/POD,2,wid,8411724,wiadomosc.html finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153861280.375 biznes.onet.pl/0,1361588,wiadomosci.html banki.wp.pl/POD,7,wid,8416231,wiadomosci.html?rfbawp=1153946222.104 firma.onet.pl/1362506,wiadomosci.html I jak "spada" mu poparcie społęczeństwa: wiadomosci.onet.pl/1361567,11,item.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3507968.html wiadomosci.onet.pl/1361584,11,item.html serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3507349.html media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8417877 Nieudaczniki z nich, co? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz664 Re: Zobaczcie wszyscy jak ŹLE rządzi brzydki PiS! 27.07.06, 17:18 No super-nie wiem kim jestes-lecz powiem ci jedno na te linki-jestem przedsiebiorcą -mala firma- i nic co robi PIS nie poprawiło mi obrotów jedynie szarpie mi nerwy.Moja praca poprawia mi obroty-nie wiem czy masz pojecie o prowadzeniu wlasnej firmy mysle ze nie-bo nie pisalbys tego-wzrost obrotu gospodarczego nie ma nic wspolego z tym oszolomstwem ktory sie dzieje.Ludzie pracuja i to wplywa na wiele wskazan-nie rozsmieszaj mnie wiec twierdzac ze to zasluga tych nawiedzencow ze mam lepsze obroty.Teraz natomiast po calym tygodniu pracy mam nakaz isc do kosciola a nie z dziecmi do kina.Bo cymanskiz tej twojej parti sobie wymyslil i nie tylko on ze bedzie mi zycie ustawial.to normalne w demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Zobaczcie wszyscy jak ŹLE rządzi brzydki PiS! 27.07.06, 17:49 xyz664 napisał: > No super-nie wiem kim jestes-lecz powiem ci jedno na te linki-jestem > przedsiebiorcą -mala firma- i nic co robi PIS nie poprawiło mi obrotów jedynie > szarpie mi nerwy.Moja praca poprawia mi obroty-nie wiem czy masz pojecie o > prowadzeniu wlasnej firmy mysle ze nie-bo nie pisalbys tego-wzrost obrotu > gospodarczego nie ma nic wspolego z tym oszolomstwem ktory sie dzieje.Ludzie > pracuja i to wplywa na wiele wskazan-nie rozsmieszaj mnie wiec twierdzac ze to > zasluga tych nawiedzencow ze mam lepsze obroty.Teraz natomiast po calym tygodni > u > pracy mam nakaz isc do kosciola a nie z dziecmi do kina.Bo cymanskiz tej twojej > parti sobie wymyslil i nie tylko on ze bedzie mi zycie ustawial.to normalne w > demokracji? Spadają ci obroty, bo się może rozleniwiłeś, co? Upały, gorąc itd? A może konkurencja cię wykańcza? Staraj się więc bardziej! Masz nakaz chodzenia do kościoła? To coś nowego! Cymański ci każe i życie ci ustawia? Nie wiem, czy nie masz jednak ideologicznej i światopoglądowej schizofrenii? Pewnie tak, i to wykańcza twoją firmę! A i poglądy pewnie masz czerwone jak muleta (płachta na byka), co? Stąd właśnie twoje obawy, bo takie poglądy juz dawno wyszły z mody i wyznają je jedynie dinozaury minionego systemu! Ra do kościoła, pomódl się o szczęście swoje i rodziny, od razu zyskasz spokój ducha i radość życia i w innych barwach ujrzysz też PiS, Kaczyńskich, rząd, prezydenta itd.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Zobaczcie wszyscy jak ŹLE rządzi brzydki PiS! 27.07.06, 18:59 tales1 napisał: > Jak źle rządzi: > I jak "spada" mu poparcie społeczeństwa: > Nieudaczniki z nich, co? Talesie! Wiem, że miłość ma swoje prawa i człowiek nie widzi obiektu swojego uwielbienia takim, jaki jest naprawdę, ale... Przyspieszenie w gospodarce nie jest zasługą Twojego ukochanego rządu. Spowolnienie też by zresztą nie było. Rząd ten nie podjął jeszcze żadnych decyzji gospodarczych, ani dobrych, ani złych. Nie podjął, bo nie zdążył między kolejnymi wymianami ministra finansów. Wiemy, rozumiemy, że to wina Platformy. Ale to niczego nie zmienia. A gdy Twój ukochany rząd podejmie wreszcie jakieś decyzje, to ich skutki, dobre czy złe, będą widoczne najwcześniej po roku. Widzisz, Talesie, to jest tak: jeśli dziś Twój ukochany rząd wprowadzi ulgi podatkowe za wspieranie PiS na forum internetowym Gazety Wyborczej, to faktycznie wejdą one w życie od stycznia 2007 r., a Ty odczujesz je w kieszeni dopiero wiosną 2008 r., gdy rozliczysz się z urzędem skarbowym. I dopiero wtedy będziesz mógł np. zainwestować w szybsze łącze czy lepszą klawiaturę, a może nawet stworzyć nowe miejsce pracy dla talesa2. Więc skutki w postaci zwiększonej liczby postów pro-pisowskich na forum GW, no i wynikającego stąd wzrostu poparcia dla Twojej ukochanej partii, zaczną być widoczne dokładnie za dwa lata. A jeżeli przypadkiem będą już wtedy rządzić SLD-owcy, to przecież nikt rozsądny nie powie, że to ich zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 moj dziadek zawsze mowil swoje przyslowie..... 27.07.06, 17:01 moj dziadek zawsze mowil takie swoje przyslowie,ze jak sie jest gownem to nie mozna byc bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 27.07.06, 18:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 17:21 Jeżeli zaplanowana przez PIS reforma Państwa, ma polegać na przystosowywaniu prawa, do totalnego zawłaszczenie tegoż Państwa, to Wielki Boże, bądź nam miłościw. Tak, tak, proszę państwa. Autor: Spędził prawie całe życie w państwie totalitarnym i ma tego serdecznie dosyć! Odpowiedz Link Zgłoś
hen.wlo Re: Sondaż "Rz": Polacy o premierze 27.07.06, 17:26 mgr dr Kwasniewski /np./ piszemy bez kropek.Ale Kwasniewski jest mgr. dr.piszemy z kropkami.Odsylam doksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś