sanitarny 29.07.06, 23:28 Jezeli ktos nazwie mnie Lachem albo Lechita,nie bade sie gniewal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mefe Re: Bede dumny! 30.07.06, 00:33 Idzie z dołu Lach na Góroli strach bo nase chłopoki weznom na wojoki Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Bede dumny! 30.07.06, 00:40 sanitarny napisał: > Jezeli ktos nazwie mnie Lachem albo Lechita,nie bade sie gniewal. Może być i Lech - byle zimny ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Bede dumny! 30.07.06, 00:42 sanitarny napisał: > Jezeli ktos nazwie mnie Lachem albo Lechita,nie bade sie gniewal. Spieprzaj Łachu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Powstań, Lechu! 30.07.06, 00:42 Powstań, Lechu, powstań! Lechu, a pisany porzuć dzban! Patrz w słoneczko Beresteczka, hajdamaków gnaj! Dufna w lutni tej akordy, Polska młódź ruszyła w bój, Tłukąc hajdamackie hordy Pod Apolla lutni strój: Powstań, Lechu, powstań! Lechu, a pisany porzuć dzban! Patrz w słoneczko Beresteczka, hajdamaków gnaj! Patrząc, król zacierał ręce, Gdy kozacki pierzchał tłum; A Apollo w swej piosence Spoił miecze z brzękiem strun: Powstań, Lechu, powstań! Lechu, a pisany porzuć dzban! Patrz w słoneczko Beresteczka, hajdamaków gnaj! Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Powstań, Lechu! 30.07.06, 00:48 Ładne! Skąd to wytrzasnąłeś? Ja tylko do zimnego Lecha umiem zaśpiewać: "Lance do boju, szable w dłoń, bolszewika goń, goń, goń!" Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Nawet bardzo ładne - Jacek Kowalski 30.07.06, 00:52 Poeta, pieśniarz, bard. Bard Sarmatów ;-) A kończy się tak: Wtem Apollo, grą przejęty, Jął zbyt mocno struny rwać, Które z wielkim świstem pękły: Lutnia wtem przestała grać. I pobiegli znów do dzbanów i do drzemki, i do kart; Zmilkła lutnia - śród kurhanów echo tylko gra. Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Re: Bede dumny! 30.07.06, 09:30 Dlaczego ostatnio w modzie jest byc Izraelita,a nie poprostu, Zydem. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Bede dumny! 30.07.06, 09:35 sanitarny napisał: > Dlaczego ostatnio w modzie jest byc Izraelita,a nie poprostu, Zydem. ============= Izraelita to wyznanie Iraelczyk to osoba z paszportem panstwa Izrael Zyd - to czlonek narodu niegdys rozproszonego, ktory tak wrosl w kraj, w ktorym zyje czesto od pokolen, ze nie ma ochoty zostac Izraelczykiem Czy to tak trudno odroznic ? Odpowiedz Link Zgłoś