Dodaj do ulubionych

Lekkie niekoniecznie zdrowsze

27.08.06, 10:57
Masła zwykłego nie ma, jest tylko ekstra, super, pyszne, polskie i
tradycyjne. Dziwna sprawa z tym masłem: Mlekovita zachwala swoje jako
półtłuste, czyli teoretycznie mniej tuczące i lepsze dla zdrowia, a tłuszczu
w nim 40 g i 372 kcal. W Śmietankowym Warmii tłuszczu co prawda 73%, ale nie
podano, czy na 100 g, czy na całą kostkę, czyli na 200 g. Z Łaciatym to samo.
Napis głosi: „minimum 82% tłuszczu”. Ale na ile? Nie podano. Masło Stołowe z
Sokołowa Podlaskiego – 73,5% tłuszczu. Znów nie wiemy, czy na 100, czy na
kostkę. Zwyczajowo na opakowaniach podaje się ilość tłuszczu na 100 gramów,
ale konsument ma prawo tego nie wiedzieć.

serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51220,3571260.html
Obserwuj wątek
    • asienka32 Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 11:00
      t-800 napisał:

W Śmietankowym Warmii tłuszczu co prawda 73%, ale nie
      > podano, czy na 100 g, czy na całą kostkę, czyli na 200 g. Z Łaciatym to samo.
      > Napis głosi: „minimum 82% tłuszczu”. Ale na ile? Nie podano. Masło
      > Stołowe z
      > Sokołowa Podlaskiego – 73,5% tłuszczu. Znów nie wiemy, czy na 100, czy na
      >
      > kostkę.

A mówią, ze pierwzy lepszy idiota nie może zostać dziennikarzem ;)))

• dr.szfajcner Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 21:35
        asienka32 napisała:

> A mówią, ze pierwzy lepszy idiota nie może zostać dziennikarzem ;)))

Ziemkiewicz zostal i jakos nikomu to nie przeszkadza.
        • humbak Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 21:45
          Oj Doktorku... jeśli ktoś piszę taki idiotyzm wypowiadając się o zdrowym żywieniu to naprawdę niewarto go bronić.
          • dr.szfajcner Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 22:22
            humbak napisał:

> Oj Doktorku... jeśli ktoś piszę taki idiotyzm wypowiadając się o zdrowym
            żywien
            > iu to naprawdę niewarto go bronić.

Pokaz mi prznajmniej jedno zdanie w ktorym
            bronie inkryminowany artykul?

TYm postem dowodzisz,
            ze przeciwnicy Gazety Wyborczej posuguja sie jedynie
            manipulacja i nieprawda. A to ich calkowice dezawuuje,
            nawet gdy GW robi oczywiste wpadki.

(A przy okazji Portal GW to nie Gazeta Wyborcza - tak gwoli prawdy.)
            • humbak Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 23:15
              Wskazujesz w wątku na temat błędu w tekście zamieszczonym na gazeta.pl że idiotyzmy wypisuje również dziennikarz "strony przeciwnej", co jest formą obrony.
              Myślałem że na gazeta.pl publikowane są teksty z papierowej GW. Jak rozumiem myliłem się?
              • dr.szfajcner Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 28.08.06, 01:14
                humbak napisał:

> Wskazujesz w wątku na temat błędu w tekście
                > zamieszczonym na gazeta.pl że idiot
                > yzmy wypisuje również dziennikarz "strony przeciwnej", co jest formą obrony.

Trzeba miec maksimum zlej woli i duza chec do manipulacji
                aby podanie przykladu idioty-dziennikarza, po takim stwierdzniu:

A mówią, ze pierwzy lepszy idiota nie może zostać dziennikarzem ;)))

uzanac za obrone kogokolwiek.

- Zastanow sie czlowieku nad soba.

> Myślałem że na gazeta.pl publikowane są teksty z papierowej GW.
                > Jak rozumiem my liłem się?

Jak widze jestes kolejnym krytykiem GM, ktory nie znajac
                zagadnienia zabiera glos na jego temat.
                • humbak Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 28.08.06, 08:30
                  Ja swoje myśli znam i nie muszę się nad nimi zastanawiać. Proponuję jednak byś Ty zastanowił się raz jeszcze nad swoją wypowiedzią.

> Jak widze jestes kolejnym krytykiem GM, ktory nie znajac
                  > zagadnienia zabiera glos na jego temat.

To Twoim zdaniem jest aż tak znaczący błąd?
            • humbak Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 23:17
              PS
              Twój wywód na temat przeciwników GW jest troszkę bezpodstawny. Faktem jest że od pewnego czasu z GW mi nie podrodze, ale przenoszenie jakichkowliek wniosków na mój temat na innych oponentów tego dziennika to lekki nonsens.
        • xtrin Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 28.08.06, 01:31
          > > A mówią, ze pierwzy lepszy idiota nie może zostać dziennikarzem ;)))
          > Ziemkiewicz zostal i jakos nikomu to nie przeszkadza.

Można się nie zgadzać z poglądami Ziemkiewicza, ale nazywanie go idiotą to
          kolosalna przesada.
      • pandada Dlaczego zaraz idiota? 28.08.06, 00:14
        Glupio wyglada, ale raczej jest to blad nie myslowy (vide: Gosiewski) a pisarski - zbytni pospiech dziennikarza, albo korektora, albo kto tam jeszcze przy tym artykule palce maczal.
        • pandada Ale to mozna latwo sprawdzic 28.08.06, 00:26
          wystarczy sobie obejrzec te opakowania
          jesli sa procenty - to juz wiadomo czyj blad i jest to blad kuriozalny
          • humbak Re: Ale to mozna latwo sprawdzic 28.08.06, 08:46
            A to faktycznie możnaby sprawdzić, choć zdaje mi się że procenty są podawane.
            • asienka32 Re: Ale to mozna latwo sprawdzic 28.08.06, 08:50
              humbak napisał:

> A to faktycznie możnaby sprawdzić, choć zdaje mi się że procenty są podawane.

Na maśle na 100 procent podawany jest procent zawartosci tłuszczu a nie ilosć w
              przeliczeniu na 100 g produktu.
              • humbak Re: Ale to mozna latwo sprawdzic 28.08.06, 08:54
                Senkju. Nie chce mi się się latać do sklepu ja nie ma konieczności, a jedno w lodówce mało reprezentatywne.
        • humbak Re: Dlaczego zaraz idiota? 28.08.06, 08:33
          Padnado, jeśli ktoś pisze coś takiego tzn. że nie wie czym jest procentowa zawartość składnika w produkcie.
    • humbak Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 11:02
      Ożesz:D:D:D:D:D:D:D Takiej bzdury w gazecie chyba jeszcze nie czytłem:]
    • ab554 Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 13:09
      T-800 , sorry , przez chwile myslalam , ze to sa twoje wywody i
      oslupialam...Jeszcze nie skonczylam pierwszej kawy.
    • logo.vlad Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 13:18
      Że jakiś kretyn coś takiego napisał, to mnie specjalnie nie dziwi... ale że
      toto potem poszło do druku? Co oni w tej GW nie czytają tekstów przed
      publikacją?
    • frau_blada Re: Lekkie niekoniecznie zdrowsze 27.08.06, 21:08
      Czepiacie sie. :))))
    • elfhelm Dlatego matematyka powinna być obowiązkowo 27.08.06, 21:14
      na maturze :)))
      • manny_ramirez Re: Dlatego matematyka powinna być obowiązkowo 27.08.06, 21:19
        otoz to, otoz to:)

choc GW stacza sie ponizej pozimu faktu mimo usilnych staran naganiacza marcusa:)
      • krwawy.zenek Re: Dlatego matematyka powinna być obowiązkowo 27.08.06, 21:37
        elfhelm napisał:

> na maturze :)))

Nie tylko zresztą dlatego. Połowa manipulacji łatwo dokonywanych w tej chwili
        na "ciemnym ludzie" byłaby niemożliwa, gdyby nie ten powszechny analfabetyzm
        matematyczny.

• t-800 Re: Dlatego matematyka powinna być obowiązkowo 27.08.06, 21:39
          Racja. I a propos manipulacji:
          img211.imageshack.us/img211/9455/spadapoparciedlaprezydenta2xg.gif
          • krwawy.zenek Re: Dlatego matematyka powinna być obowiązkowo 27.08.06, 21:42
            Faktycznie. Ta obwódka jest dość bezczelną manipulacją. Jeżeli ktoś przeczyta
            tylko to, co w obwódce, dojdzie do wniosku, że poparcie dla prezydenta wzrosło
            (o 3 pkty) tymczasem spadło o 10 punktów, ponieważ odsetek ocen krytycznych
            wzrósł o 13 punktów. Dość bezczelna manipulacja.
            • t-800 Re: Dlatego matematyka powinna być obowiązkowo 27.08.06, 21:43
              krwawy.zenek napisał:

poparcie dla prezydenta wzrosło
              > (o 3 pkty) tymczasem spadło o 10 punktów

ROTFL! :-DDD
              • krwawy.zenek Trafiła kosa na kamień, co? 27.08.06, 21:44
                Widzę, że jesteś wściekły, że ci się "dowcip" nie udał. Trafiła kosa na kamień,
                co?
                • t-800 Re: Trafiła kosa na kamień, co? 27.08.06, 23:11
                  > poparcie dla prezydenta wzrosło
                  > (o 3 pkty) tymczasem spadło o 10 punktów

BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                  ROTFL!!! ROTFL!!! ROTFL!!! ROTFL!!! ROTFL!!! ROTFL!!! ROTFL!!! ROTFL!!! ROTFL!!!
                  AUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • krwawy.zenek Re: Trafiła kosa na kamień, co? 28.08.06, 09:37
                    3 - 13 + -10

A więc spadek o 10 punktów.

Wy tam w PiS macie własną matematykę?
                    Tylko głupawy śmiech ci został, nie?

• t-800 Re: Trafiła kosa na kamień, co? 29.08.06, 11:42
                      > poparcie dla prezydenta wzrosło (o 3 pkty) tymczasem spadło o 10 punktów

BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!
                      Jesteś wzorowym demokratą.pl!!! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                      • krwawy.zenek Re: Trafiła kosa na kamień, co? 29.08.06, 13:42
                        Tworzenie fałszywych cytatów to twoje nowe hobby?
                        Czy to taka sztuka zajrzeć wyżej zobaczyć, co naprawdę napisałem? Jak wtedy
                        wyglądasz?
                        • t-800 Re: Trafiła kosa na kamień, co? 29.08.06, 13:50
                          krwawy.zenek napisał:

> Tworzenie fałszywych cytatów to twoje nowe hobby?

Sugerujesz, jak prawdziwy demokrata.pl, że nie napisałeś tego, co napisałeś? :-)
                          • krwawy.zenek Re: Trafiła kosa na kamień, co? 29.08.06, 14:53
                            Co napisałem każdy może bez trudu przeczytać. Tak samo jak każdy może sobie bez
                            trudu wyrobić opinię na twoj temat.
                            • t-800 Re: Trafiła kosa na kamień, co? 29.08.06, 15:13
                              Do wyrobienia opinii na Twój temat (i innych demokratów.pl) wystarczy
                              następująca sentencja: "poparcie dla prezydenta wzrosło (o 3 pkty) tymczasem
                              spadło o 10 punktów". <hahaha>
                              • krwawy.zenek masz wszystkich za takich ja ty? 29.08.06, 15:27

Moje wypowiedź brzmiała następująco.

"Faktycznie. Ta obwódka jest dość bezczelną manipulacją. Jeżeli ktoś przeczyta
                                tylko to, co w obwódce, dojdzie do wniosku, że poparcie dla prezydenta wzrosło
                                (o 3 pkty), tymczasem spadło o 10 punktów, ponieważ odsetek ocen krytycznych
                                wzrósł o 13 punktów. Dość bezczelna manipulacja."

Jak widac masz wszystkich czytelników swoich wypocin za idiotów, którzy nie
                                potrafią zajrzeć o kilka postów wyżej, przeczytać sobie tego, co tam się
                                znajduje i wyrobić sobie zdania o twojej "metodzie" polegającej na
                                przypadkowym wyrwaniu kilku słów ze środka zdania, w sposób zmieniający sens
                                wypowiedzi.
              • krwawy.zenek tak z wami trzeba, manipulatorzy 27.08.06, 21:47
                wzrost ocen pozytywnych - 3%
                wzrost ocen negatywnych - 13 %

per saldo: o 10 punktów spada ocena.

Tak z wami trzeba - pisowscy manipulatorzy. Rzeczowo, metodycznie obnażać wasze
                kłamstwa.
                • asienka32 Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 28.08.06, 08:56
                  krwawy.zenek napisał:

> wzrost ocen pozytywnych - 3%
                  > wzrost ocen negatywnych - 13 %
                  >
                  > per saldo: o 10 punktów spada ocena.
                  >
                  > Tak z wami trzeba - pisowscy manipulatorzy. Rzeczowo, metodycznie obnażać
                  wasze
                  >
                  > kłamstwa.

A jak ma 50 procent negatywnych i 50 procent pozytywnych, to znaczy, ze PER
                  SALDO :) cieszy się zerowym poparciem wśród Polaków geniuszu matematyku?

:)))
                  • krwawy.zenek Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 28.08.06, 09:35
                    Jak ktoś słusznie zauważył, to nie jest kwestia matematyki, lecz banalnego
                    rachunku.
                    W podanym przez Ciebie przykładzie bilans poparcia wynosi 0
                    Jeżeli w kolejnym badaniu będzie miał np. 40 % pozytywnych i 30 procent
                    negatywnych - będzie to oznaczało, że poparcie wzrosło (o 10 punktów
                    procentowych).

Tak z wami trzeba, manipulatorzy. Prosto, rzeczowo.
                  • t-800 Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 11:49
                    asienka32 napisała:

> A jak ma 50 procent negatywnych i 50 procent pozytywnych, to znaczy, ze PER
                    > SALDO :) cieszy się zerowym poparciem wśród Polaków geniuszu matematyku?
                    >
                    > :)))

Ha, ha, ha! :-))) Demokraci.pl! ROTFL!
                    • asienka32 Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 12:03
                      t-800 napisał:

> Ha, ha, ha! :-))) Demokraci.pl! ROTFL!

Staram się a i tak nie chcą mnie przyjać :(
                      • t-800 Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 12:05
                        Niestety, Twój stan umysłu na to nie pozwala. ;-)
                        • grzmucin Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 12:40
                          t-800, zamiast głupio się śmiać (zapewne z samego siebie) napisz, czego nie
                          zrozumiałeś w artykule z 21.02, a może ktoś spróbuje ci to wytłumaczyć dokładniej ;)
                          • t-800 Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 13:04
                            Wszystko zrozumiałem. Tylko że ja nie jestem z PD. :-)
                            • grzmucin Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 13:08
                              To oczywiste, że nie jesteś z PD.
                              To oczywiste, że nie zrozumiałeś.
                              ;)
                              • asienka32 Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 13:11
                                grzmucin napisał:

> To oczywiste, że nie jesteś z PD.
                                > To oczywiste, że nie zrozumiałeś.
                                > ;)

Oczywiste dla kogo?
                                • grzmucin Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 13:18
                                  Wnioskuję, że nie dla ciebie. To niestety nie jest też oczywiste dla samego
                                  zainteresowanego.

Niektórzy ludzie odwiedzają portal gazeta.pl tylko po to, by go krytykować i
                                  atakować ;)

Ciekawe dlaczego ludzie, którzy za jedynie słuszne i polskie media uznają media
                                  z Torunia nie komentują spraw na ich forach... A może oni nie mają forum? Kończę
                                  z wami gadać, bo jesteście nieprzemakalni ;)
                                  • asienka32 Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 13:21
                                    grzmucin napisał:

> Wnioskuję, że nie dla ciebie. To niestety nie jest też oczywiste dla samego
                                    > zainteresowanego.
                                    >
                                    > Niektórzy ludzie odwiedzają portal gazeta.pl tylko po to, by go krytykować i
                                    > atakować ;)
                                    >
                                    > Ciekawe dlaczego ludzie, którzy za jedynie słuszne i polskie media uznają
                                    media
                                    > z Torunia nie komentują spraw na ich forach... A może oni nie mają forum?
                                    Kończ
                                    > ę
                                    > z wami gadać, bo jesteście nieprzemakalni ;)

Skoro z 3 dyskutujacych dla 2 jest to nieoczywiste, a dla jednego oczywiste, to
                                    jaki z tego wniosek jest?
                                    • grzmucin Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 13:23
                                      Wniosek taki, że jesteście nieprzemakalni :D Ale to już napisałem ;)
                                      • asienka32 Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 13:25
                                        grzmucin napisał:

> Wniosek taki, że jesteście nieprzemakalni :D Ale to już napisałem ;)

Nie straszne nam wichry i burze,
                                        nie groźne nam deszcze ulewne,
                                        Nie pochłoną nas bagna, kałuże,
                                        Nasze peleryny, peleryny są pewne!

Jesteśmy nieprzemakalni,
                                        Jesteśmy normalni!

Nie straszne nam lata płynące,
                                        Nie groźne nam mowy wylewne,
                                        Nie wzruszą nas prawdy mylące,
                                        Nasze peleryny, peleryny są pewne!

Jesteśmy NIEPRZEMAKALNI
                                        Jesteśmy NORMALNI!
                                    • krwawy.zenek Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 13:47
                                      Co mianowicie jest "nieoczywiste?

3 - 13 = -10

-10 jest liczbą ujemną. Co tu jest "nieoczywistego"?
                        • asienka32 Re: tak z wami trzeba, manipulatorzy 29.08.06, 12:40
                          t-800 napisał:

> Niestety, Twój stan umysłu na to nie pozwala. ;-)

I Ty brutusie przeciwko mnie :>
            • krwawy.zenek Re: Dlatego matematyka powinna być obowiązkowo 27.08.06, 21:43
              Na co liczyłeś? że nie przeczytam cełego teksu lecz tylko to, co w ramce?
              Przeliczyłeś się. Być może dzięki temu, że miałem matematykę na maturze.
              • sierota.po.ud To są rachunki. nie matematyka. 27.08.06, 22:00
                Ja to w podstawówce miałem.
                krwawy.zenek napisał:

> Na co liczyłeś? że nie przeczytam cełego teksu lecz tylko to, co w ramce?
                > Przeliczyłeś się. Być może dzięki temu, że miałem matematykę na maturze.
                • krwawy.zenek przeczytaj cała dyskusję. 27.08.06, 22:03
                  sierota.po.ud napisał:

> Ja to w podstawówce miałem.

Przeczytaj cała dyskusję. Rzecz w tym, że matematyka uczy myślenia i czyni
                  odporniejszym na wszelkie manipulacje. Na przykład takie, jak ta, która nie
                  wyszła t-800.
                  • ckwadrat Re: przeczytaj cała dyskusję. 27.08.06, 22:33
                    Zenek, no przecież tym razem GW nie podała, od czego te procenty liczyć ;).
                    Wzrost ocen krytycznych nie jest jak widać tożsamy ze spadkiem ocen pozytywnych,
                    więc arytmetyki tutaj stosować nie wolno. A skoro poparcie wzrosło, to nie można
                    pisać, że spadło..
                    • krwawy.zenek Re: przeczytaj cała dyskusję. 27.08.06, 22:38
                      Jest dośc oczywiste, że miernikiem poparcia jest róznica odsetka ocen
                      pozytywnych i negatywnych. skoro zaś 3-13 = -10, to tytuł jest jak najbardziej
                      prawdziwy, zaś obwiedzenie części tekstu w ramkę z zamiarem skupienia uwagi
                      czytalnika tylko na tym fragmencie - oczywistą manipulacją.

Czy gdyby liczba ocen pozytywnych wzrosła o 50 punktów procentowych zaś
                      negatywnych - o 1 punkt procentowy, twierdziłbyś, że poparcie spada???
                      • ckwadrat Re: przeczytaj cała dyskusję. 27.08.06, 22:47
                        Oczywiście, że w tym, jak i w poprzednim przypadku, poparcie wzrosło. Lecz przy
                        równoczesnym wzroście dezaprobaty. W sondażu politycznym dezaprobata nie ma
                        jednak praktycznie żadnego znaczenia, chyba że tyczy się drugiej tury wyborów,
                        kiedy elektorat negatywny jednego kandydata przekształca się niemal
                        arytmetycznie na pozytywny dla drugiego.
                        • krwawy.zenek Re: przeczytaj cała dyskusję. 27.08.06, 23:00
                          Zauważ, że specyfiką zachowań wyborczych w Polsce jest to, że nader czesto
                          głosuje się przeciw komuś a nie za kimś. I to już w I turze.
                          Poza tym nie chodziło tu o popracie i "niepoparcie" (co pozwalałoby wyciągać
                          wnioski o ewentualnym poparciu w wyborach, gdzyby się odbywały) lecz o ogólną
                          ocenę działalności danego polityka. Ocena taka słabo zresztą przekłada się na
                          ewentualne poparcie wyborcze. Np. "bilans" ocen Jacka Kuronia przekraczał +70 %
                          i co z tego? Nic. Tym bardziej, że takie bilase oczywiście nie sumują się do
                          100%, bo niby dlaczego.
    • jola_iza Re: Redakcjo GW 28.08.06, 08:40
      Zatrudnijcie matematka natychmiast !

"W Śmietankowym Warmii tłuszczu co prawda 73%, ale nie podano, czy na 100 g, czy na całą kostkę, czyli na 200 g. Z Łaciatym to samo. Napis głosi: "minimum 82% tłuszczu". Ale na ile? Nie podano. Masło Stołowe z Sokołowa Podlaskiego - 73,5% tłuszczu. Znów nie wiemy, czy na 100, czy na kostkę." :)))
      • giwi Re: Redakcjo GW 28.08.06, 08:59
        Autor użył skrótu myślowego :-). Chodziło mu o kcal a nie %.
        • jola_iza Re: Redakcjo GW 28.08.06, 09:21
          autorka równa w Antka ? :))
    • andrzejg nie osmieszaj się 28.08.06, 08:55
      t-800 napisał:

>W Śmietankowym Warmii tłuszczu co prawda 73%, ale nie
      > podano, czy na 100 g, czy na całą kostkę, czyli na 200 g. Z Łaciatym to samo.
      > Napis głosi: „minimum 82% tłuszczu”. Ale na ile? Nie podano. Masło
      > Stołowe z
      > Sokołowa Podlaskiego – 73,5% tłuszczu. Znów nie wiemy, czy na 100, czy na
      > kostkę. Zwyczajowo na opakowaniach podaje się ilość tłuszczu na 100 gramów,
      > ale konsument ma prawo tego nie wiedzieć.
      >

buhahaha

A.
      • andrzejg to było do Anny Zawadzkiej 28.08.06, 08:57
        otumanionej liczbami

:))

A.
    • eboshi Nie pisz na forum po pijaku bo się ośmieszasz :) 28.08.06, 09:39
      Na rozgrzewkę proponuje zabawę dla przedszkolaków - co jest cięższe kilogram
      pierza czy kilogram ołowiu ?
      • eboshi Ops - to był cytat - zatem przepraszam :) 28.08.06, 09:42
        To nie do wiary, że takie bzdury zostały wydane drukiem :(
    • annazawadzka1 Sprostowanie 29.08.06, 11:34
      Do mojego tekstu wkradl sie tylez oczywisty, co skandaliczny
      blad. Informacje o procentach tluszczu w produkcie potraktowalam tak
      samo jak informacje o ilosci gram. Zapedzilam sie w swojej podejrzliwosci.
      Sledzac niescislosci producentow nie zauwazylam wlasnej, za co
      czytelniczki i czytelnkowi przepraszam.
      Anna Zawadzka
      • asienka32 Re: Sprostowanie 29.08.06, 12:45
        annazawadzka1 napisała:

> Do mojego tekstu wkradl sie tylez oczywisty, co skandaliczny
        > blad. Informacje o procentach tluszczu w produkcie potraktowalam tak
        > samo jak informacje o ilosci gram. Zapedzilam sie w swojej podejrzliwosci.
        > Sledzac niescislosci producentow nie zauwazylam wlasnej, za co
        > czytelniczki i czytelnkowi przepraszam.
        > Anna Zawadzka

To miłe i budujące, że potrafi się Pani przyznać do błędu. Pozdrawiam.
        • my.uczennice.vii.liceum Re: Sprostowanie 29.08.06, 12:55
          asienka32 napisała:
          > To miłe i budujące, że potrafi się Pani przyznać do błędu. Pozdrawiam.

GW mobilizuje na front ideologiczny mlokosow, kobiety i dzieci.
          Cwicza krotko w roznych dodatkach typu "zdrowie" zanim wysla ich na pierwsza
          linie. Glaz mial falstart, ta tutaj nie awansuje.

PS
          Czy ta Zawadzka jest skoligacona z Mariuszem publikujacym w GW propagandowy
          belkot z Bliskiego Wschodu?
          • asienka32 Re: Sprostowanie 29.08.06, 12:58
            my.uczennice.vii.liceum napisała:

> asienka32 napisała:
            > > To miłe i budujące, że potrafi się Pani przyznać do błędu. Pozdrawiam.
            >
            > GW mobilizuje na front ideologiczny mlokosow, kobiety i dzieci.
            > Cwicza krotko w roznych dodatkach typu "zdrowie" zanim wysla ich na pierwsza
            > linie. Glaz mial falstart, ta tutaj nie awansuje.

Też mam takie przemyślenia, ale chciałam być subtelniejsza ;)
      • nurni Re: Sprostowanie 29.08.06, 12:45
        Brawo!

Glowa do gory.

Btw, wiec jednak mozna...

Kolego z poznanskiej GW dziennikarz Glaz ktory zobaczyl w Adamie Michniku
        Hitlera na plakacie poszedl inna droga. W zaparte.

Powodzenia!
      • grzmucin Re: Sprostowanie 29.08.06, 12:45
        Bardzo porządne sprostowanie. Dziękuję.

Proszę jednak nie myśleć, że uspokoi to zaciekłych przeciwników Gazety
        Wyborczej, owładniętych ślepą manią atakowania wszystkiego, co w jakiś sposób
        wiąże się z nazwiskiem Michnik. Tylko patrzeć, jak przypuszczą atak.

Pozdrawiam.
        • t-800 Re: Sprostowanie 29.08.06, 13:00
          Jakub Głaz z "GW" napisał wczoraj o Michniku: "o twarzy podobnej do Hitlera"...
          I nie przepraszał. :-)
          • grzmucin Re: Sprostowanie 29.08.06, 13:02
            O właśnie, o takie coś mi chodziło, atak zamaskowany ;)
            • t-800 Re: Sprostowanie 29.08.06, 13:04
              Tutaj są szczegóły wraz z wizualizacją:
              galba.blox.pl/2006/08/Tak-dziala-zniewolony-umysl.html :-)))
              • grzmucin Re: Sprostowanie 29.08.06, 13:09
                Ależ nie odsyłaj mnie do blogera galby, bo to człowiek opętany i niewart uwagi
                ;) Ale, zdaje się, twój autorytet.
                • t-800 Re: Sprostowanie 29.08.06, 13:30
                  Nie, to mój współforumowicz. :-)

Dziękuję za formułowanie opinii w moim imieniu, niemniej informuję, iż
                  rzeczników prasowych nie potrzebuję. :-)
                  • grzmucin Re: Sprostowanie 29.08.06, 13:36
                    Broń mnie Panie Boże, abym nigdy nie musiał być rzecznikiem kogoś takiego. Tylko
                    powiedz mi, gdzie wyraziłem opinię w twoim imieniu.
            • krwawy.zenek Re: Sprostowanie 29.08.06, 13:49
              Dla tego sfrustrowanego pajaca plucie na forum jest sensem życia.
              • t-800 Re: Sprostowanie 29.08.06, 14:14
                To zajmij się czymś pożytecznym. Na począteku proponuję matematykę w połączeniu
                z logiką. :-) Choć wiem, że to i tak na nic. :-)
                • krwawy.zenek Re: Sprostowanie 29.08.06, 14:54
                  Już sam do siebie piszesz, nieuku?
          • my.uczennice.vii.liceum Re: Sprostowanie 29.08.06, 13:52
            Nawet my jestesmy zdania, ze Glaz jest teraz w sytuacji bez wyjscia.

Wyjatkowo niezrecznie byloby mu przepraszac Adolfa Hitlera.

("Pojde w las wezme kij zapaskudze goscia w ryj,
            pojde w las wezme glaz i poprawie jeszcze raz")
      • elfhelm Re: Sprostowanie 29.08.06, 13:06
        Miło, że Pani to napisała.

Powodzenia :)
      • krwawy.zenek pani Anno 29.08.06, 13:44
        annazawadzka1 napisała:

> samo jak informacje o ilosci gram.

Nie "gram", lecz "gramów". Dopełniacz liczby mnogiej od "gramy" brzmi "gramów".
        Choćby dlatego, że to ten "gram" a nie ta "grama".
      • ala.ali.ala1 Re: Sprostowanie _BŁAGAM 29.08.06, 21:45
        annazawadzka1 napisała:

> samo jak informacje o ilosci gram. Zapedzilam sie w swojej podejrzliwosci.
        > Sledzac niescislosci producentow nie zauwazylam wlasnej, za co
        > czytelniczki i czytelnkowi przepraszam.
        > Anna Zawadzka

Gramów, pani redaktor, gramów, a nie gram. Chyba, że pani w coś gra. ;)
    • cichociemnym a co to za różnica osiemsetko? 29.08.06, 13:18
      czy na 100 g czy na kostkę? Zawartość czegoś w czymś podaję sie procentowo na
      daną jednostke objetości.Czyli w kostce (250g) jest np. 82% tłuszczu. Czy na
      flaszce wódki, jak napisane jest że zawiera 40% alkoholu to dociekasz czy we
      flaszcze czy w 100g? Wiadomo że we flaszce. A jeśli jest stwierdzenie, że
      powietrze zawiera 78% azotu i 21 % tlenu to wg ciebie w czym? w mieszkaniu,
      pudełku, butelce czy po prostu powietrze nas otaczające? Pomyslałeś o tym?
      Napisałeś:"Zwyczajowo na opakowaniach podaje się ilość tłuszczu na 100 gramów,
      ale konsument ma prawo tego nie wiedzieć". - tylko ciemny albo upierdliwy
      klient tego nie wie. Skoro jest 250g masła czyli w tym maśle jest 82% tłuszczu.
      Dotarło?
      • grzmucin Re: a co to za różnica osiemsetko? 29.08.06, 13:21
        Nie zrozumiałeś. t-800 zacytował fragment artykułu, za który autorka już na tym
        forum przeprosiła w sprostowaniu. Pozdrawiam.
        • cichociemnym Re: a co to za różnica osiemsetko? 29.08.06, 13:57
          jasne, dzięki, pozdr.
    • goldenwomen wszystko u nas jest na " jak" 29.08.06, 13:23
      masło jak margaryna
      margaryna jak masło
      miód jako prawdziwy jest JAK prawdziwy
      autorytety sa JAK autorytety .........

i tak mozna mnożyc w nieskończoność
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka