Gość: Thomas Mniej pokory p. Niemczycki IP: serwer:* / 192.168.0.* 02.03.03, 11:46 To Komisja kolegialnie reprezentuje prostytucję moralną grupy hańbiącej idee parlamentaryzmu. Pan p.Niemczycki jest obywatelem któremu zakłócono porzadek codziennej egzystencji zmuszajac do obcowania z ta zarazą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzburger Re: Niemczycki przed komisją IP: *.icpnet.pl 02.03.03, 12:12 Zgadzam się z większością postów na tym wątku, że wczorajsze przesłuchanie Niemczyckiego było farsą SLD. Natomiast nie rozumiem jednego w postawie Gazety i Agory. Szczególnie w postawie Adama Michnika. Nie rozumiem, czemu kategorycznie odrzuca możliwość, że za propozycją Rywina stał m in Miller. Przecież jego nazwisko cały czas pada w pierwszej rozmowie Rywina z Wandą Rapaczyńską. Wbrew temu Adam Michnik uznaje, że winnymi są wyłacznie Kwiatkowski i Czażasty, wyciągając ten wniosek na podstawie tych samych materiałów, w których pada nazwisko Millera. Nie rozumiem tej selektywnośći i braku konsekwencji. Przecież w pewnym sensie to podważanie wiarygodnośći materiałów dowodowych, które zdobyła sama Gazeta i Agora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Niemczycki przed komisją IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 13:14 Gość portalu: jazzburger napisał(a): > Zgadzam się z większością postów na tym wątku, że wczorajsze przesłuchanie > Niemczyckiego było farsą SLD. > Natomiast nie rozumiem jednego w postawie Gazety i Agory. > Szczególnie w postawie Adama Michnika. > Nie rozumiem, czemu kategorycznie odrzuca możliwość, że za propozycją Rywina > stał m in Miller. > Przecież jego nazwisko cały czas pada w pierwszej rozmowie > Rywina z Wandą Rapaczyńską. > Wbrew temu Adam Michnik uznaje, że winnymi są wyłacznie Kwiatkowski i Czażasty, > > wyciągając ten wniosek na podstawie tych samych materiałów, w których pada > nazwisko Millera. > Nie rozumiem tej selektywnośći i braku konsekwencji. > Przecież w pewnym sensie to podważanie wiarygodnośći materiałów dowodowych, > które zdobyła sama Gazeta i Agora. Zgadzam się, że bezpodstawnie broni Millera. Myślę, że Michnik taki już jest, jak już komuś zaufa to mu ifa dopóki tamten nie zrobi jakiegoś ewidentnego świństwa. Według Michnika dowodem niewinności Millera jest fakt, że nie ostrzegł Rywina i później zorganizował konfrontację. Moim zdaniem ani jedno ani drugie nie jest dowodem niewinności MIllera, Miller nie miał innego wyjścia, musiał to zrobić. Gdyby zabronił Rywinowi pójścia do Michnika, dla Agory byłoby jasne, że to MIller ostrzegł Rywina. Zwróćmy uwagę na istotną zmianę, kolejność zdarzeń: - Rapaczyńskiej Rywin kilkakrotnie mówi, że przysłał go Miller - Michnik pyta Millera czy wysłał do niego Rywina - Michnikowi Rywin o Millerze nic nie wspomina Dla mnie jest to dowodem na to, że między spotkaniem z Rapaczyńską a spotkaniem z Rywinem coś sprawiło, że Rywin przestał powoływać się na premiera. zy Rywin sam się opamiętał czy też premier mu powiedział, że Michnik u niego był i trzeba przyhamować - pójść na spotkanie z Michnikiem, żeby nie było podejrzeć ale milczeć na temat nazwisk mocodawców. Konfrontację premier musiał zorganizować bo był to dla niego jeden z łatwiejszych sposobów oczyszczenia się w oczach Michnika. Myślę, że Miller lczył, że Michnik po konfrontacji uzna sprawę za niebyłą. Udało się tylko częściowo, bo Michnik dalej drąży sprawę, na szczęście dla Millera nie wiąże jej jednak z premierem. Ważne jest też zachowanie premiera i SLD w całej sprawie. Gdyby ktoś - nawet mitoman, szaleniec i oszust - publicznie powołał się na mnie w łapówkarskiej sprawie nie traktowałabym tego tak lekceważąco jak przez cały czas śledztwa traktował to premier. Starałabym się zrobić wszystko, żeby sprawę wyjaśnić, żeby nikt mnie z nią nie wiązał. Zwłaszcza gdybym była szefem rządu. Miller nie zrobił nic. Natomiast teraz SLD robi wszystko, żeby sprawę odkręcić, manipuluje, kompromituje się, jaki ma w tym interes jeśli jest czyste? Dlaczego tak broni billingów premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Niemczycki przed komisją IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 12:29 Podziwiałem spokój i kompetencję Pana Prezesa Niemczyckiego, który pokazał klasę. Posłowie z SLD, członkowie Komisji, coraz bardziej odsłaniaja zamiar zmarginalizowania pracy Komisji poprzez rzucenie choćby cienia podejrzeń na Agorę. Całe szczęście że Towarzystwo z SLD trafiło na ludzi z Agory - inni byliby już dawno pogrzebani i przebici "osinowym " kołkiem. Po rozpadzie koalicji SLD-PSL pojawiły się dość mroczne perspektywy przyszłości, która prawdopodobnie przyniesie dalszy rozpad istniejącego systemu partyjnego w Polsce. Adam Michnik winien poprzeć starania nowych ludzi, aby w oparciu o GW i jej czytelników zacząć tworzyć nowe ugrupowanie polityczne, które winno stworzyć konkurencję dla SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Dementi IP: *.chello.pl 02.03.03, 12:41 W celu ukrócenia szerzących się po Warszawie pogłosek, rzecznik rządu stanowczo zaprzecza, jakoby premier Miller mówiąc o "osinowym kołku" miał na myśli posła Rydzonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuzzyBuzz Powierzchnia reklamowa IP: *.bydgoski.pl / 192.168.1.* 02.03.03, 14:13 Za skandaliczną niegospodarność uważam brak komercyjnego wykorzystania przesłuchań komisji. Uważam, że powinna być sprzedawana powierzchnia reklamowa na garniturze perzewodniczącego nałęcza i na kostiumie posłanki Anity. Za plecami przesłuchiwanych mogłyby być ruchome banery reklamowe. Dochody z tych źródeł mogłyby być przeznaczone na jakiś zbożny cel np. na helikopter dla TOPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Powierzchnia reklamowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 14:21 Gość portalu: BuzzyBuzz napisał(a): > Za skandaliczną niegospodarność uważam brak komercyjnego > wykorzystania przesłuchań komisji. Uważam, że powinna być > sprzedawana powierzchnia reklamowa na garniturze > perzewodniczącego nałęcza i na kostiumie posłanki Anity. Za > plecami przesłuchiwanych mogłyby być ruchome banery reklamowe. > Dochody z tych źródeł mogłyby być przeznaczone na jakiś zbożny > cel np. na helikopter dla TOPR Tylko co oni mogliby reklamować? Na pewno herbatkę z melisy - to na nerwy widza. Co jeszcze? PS. W TVN 24 relacje z komisji prawie zawsze poprzedzone są reklamą Nationale Niderlanden, tą z lwami "masz obok siebie silnego partnera, ze spokojem patrzysz w przyszłość", za każdym razem zastanawiam sie czy to przypadek czy też TVN puszcza do nas oko. Zawsze mnie to bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Równouprawnienie płci a sprawa Rywina IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 14:35 Już rozumiem czemu Miller wprowadził do komisji panią poseł Błochowiak. Dzięki niej dowiedzieliśmy się jaki jest rozklad toalet w siedzibie Agory i w jakim języku odbywają się posiedzenia rady nadzorczej. Błochowiak serwowała pytania bez ładu i składu. Miałem wrażenie, że chodzi jej wyłącznie o to, żeby pokazać się rodzicom w telewizji. Miller wiedział co robi. Jej wprowadzenie obniża prestiż komisji, a pytania wprowadzają tylko zamieszanie i do niczego nie doprowadzą. Natomiast zachowania Begerowej to chyba nie wypada nawet komentować. Gnij Polsko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Równouprawnienie płci a sprawa Rywina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 14:50 Gość portalu: luk napisał(a): > Już rozumiem czemu Miller wprowadził do komisji panią poseł > Błochowiak. Dzięki niej dowiedzieliśmy się jaki jest rozklad > toalet w siedzibie Agory i w jakim języku odbywają się > posiedzenia rady nadzorczej. Błochowiak serwowała pytania bez > ładu i składu. Miałem wrażenie, że chodzi jej wyłącznie o to, > żeby pokazać się rodzicom w telewizji. Miller wiedział co robi. > Jej wprowadzenie obniża prestiż komisji, a pytania wprowadzają > tylko zamieszanie i do niczego nie doprowadzą. Natomiast > zachowania Begerowej to chyba nie wypada nawet komentować. Gnij > Polsko! Najśmieszniejsze jest to, że Błochowiak nawet przez moment nie miała poczucia własnej śmieszności. Po pionowych kpotytarzach nawet się nie zarumieniła, po tym jak ją Niemczycki zgasił, żeby miała litość i nie kazała mu po raz czwarty mówić to samo nawet się nie zmieszała. Zadając swoje pytania o toalety i inne bzdury wyglądała na bardzo z siebie zadowoloną, mimo, że mowa ciała Niemczyckiego była aż nadto wyraźna a wielu widzów pokładało się ze śmiechu (przy niektórych pytaniach tak rechotałam, że dopiero ze stenogramów dowiem się co Niemczycki odpowiedział). To pokazuje jak bardzo bezrefleksyjna jest spora część naszej klasy politycznej. Nie dość, że wymyśliła i zadała całą serię wyjątkowo głupich pytań (nawet koledzy z komisji się uśmiechali) to jeszcze po odpowiedziach na nie się nie zorientowała, że brnie w śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Równouprawnienie płci a sprawa Rywina IP: *.gdynia.mm.pl 02.03.03, 16:00 Juz to gdzies napisałam,że mam wrażenie, ze pani Błochowiak pierwszy raz w życiu poczuła się ważna i w komisji będzie leczyła swoje kompleksy. Żenujacy poziom pytań i "okey" po każdej odpowiedzi Piotra Niemczyckiego - "rewelacja" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Nałęcz nagrodzony! IP: *.chello.pl 02.03.03, 16:06 Polskie Towarzystwo Miłośników Sztuki Cyrkowej przyznało Tomaszowi Nałęczowi swoją doroczną nagrodę "Czerwonego Kulfona". Członkowie Towarzystwa podkreślają, że wykreowana przez Laureata prześmieszna postać klauna udającego poskramiacza lwów, na trwałe zapisze się w annałach sztuki cyrkowej i jeszcze długo będzie bawić publicznośc krajową i zagraniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Pałac prezydencki zaprzecza. IP: *.chello.pl 02.03.03, 16:21 Nieprawdą jest, jakoby na zeszłotydodniowym spotkaniu w pałacu prezydenckim podjęto decyzję o zakupie licencji na polską wersję "Latającego Cyrku Monthy Pytona". Stanowczo zaprzeczamy istnieniu jakiegokolwiek związku między tymi plotkami a przebiegiem sobotniego posiedzenia komisji sejmowej, która jest produktem oryginalnym i czysto polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł BEGER, BŁOCHOWIAK - i tak powyżej średniej IP: *.chello.pl 02.03.03, 16:33 Większość posłów i tak wydaje się być jeszcze głupsza niż Begerowa i Błochowiakowa. Wybrańcy narodu niestety, poza wyjątkami, charakteryzują się kiepską lotnością. Skrzydeł im brak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Niemczycki przed komisją IP: *.acn.waw.pl 02.03.03, 16:36 Co na to Pan Aaron Szechter? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Uwaga przedmówca andrew puścił bąka IP: *.chello.pl 02.03.03, 16:51 Gość portalu: andrew napisał(a): > Co na to Pan Aaron Szechter? Pogubiłeś się intelektualnie andrew ? Zacznij pisać do Wirtualnej Polski - tam wśród internautów - komentatorów spotkasz podobnych sobie antysemitów i rasistów. Nie psuj nam rozmowy, puszczając bąki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filmmaker Renata Berger. IP: *.159.202.62.dial.bluewin.ch 02.03.03, 16:43 Gdybym kompletowal obsade do filmu w roli bufetowej bylaby niezastapiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr7777 Re: Renata Berger. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.03, 17:06 Proszę nie obrażać bufetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xjar@gazeta.pl Re: Renata Berger. IP: *.compi.net.pl / 192.168.0.* 02.03.03, 18:48 Gość portalu: piotr7777 napisał(a): Proszę nie obrażać bufetowych. --- - przede wszystkim - serdeczne pozdrowienia dla p.p. Piotra 7777, Kataryny, Katarzyny i innym P.T. osob myslacych i czujacych podobnie. Szanowni Panstwo: Wszak demokracja to rzady wiekszosci (statystycznej) Nie nasza jest wina tragiczny stan swiadomosci, moralnosci itd. znacznej wiekszosci nas wszystkich, czyli polskiego spoleczenstwa. Wieloletnie niszczenie tego, co wartosciowe doprowadzilo do stanu obecnego. Niemniej: - mimo marzen o szybkim rozwiazaniu problemu droga swiatlych rzadow autorytarnych w dzisiejszej Europie nie ma innej drogi niz system demokratyczny. Przedstawicielstwa WSZYSTKICH OBECNYCH. To nie sa lata trzydzieste ubieglego wieku...stad czujac to samo co wymienione przeze mnie Szanowne Osoby ( i wiele innych) caly czas wbijam sobie w glowe, ze wszak nikt ich nie przyniosl tych naszych przedstawicieli w teczkach czy nie przyjechali na przyslowiowych czolgach. To MY wybralismy ich sami. Sposrod nas. A wybory nie zostaly sfalszowane, w przeciwienstwie do Referendum 3 razy TAK. Wszyscy moi zagraniczni wspolpracownicy i przyjaciele z czasow kiedy wykladalem w krajach o ustabilizowanej tradycji demokratycznej mowili mi po 1989: macie zadanie na trzy generacje...u nas tyle to trwalo, czasem dluzej, i, mimo sympatii do Ciebie nie widzimy powodu, aby w Polsce dochodzenie do normalnosci odbylo sie szybciej. No to co robic ? A to, co robi na codzien wielu z nas, to, co robi Agora jako firma...po prostu robic swoje. Uczciwie, rzetelnie, fachowo. I nie dac sie zdolowac zalaczam pozdrowienia pelne szacunku i serdecznosci xjar@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agha Re: Renata Berger. IP: *.bci.net.pl 03.03.03, 09:44 dzięki za te słowa. Te opinie mnie ratują przed kompletnym załamaniem. Wkoło wszędzie pazerne bagno a ludziom na poziomie bo poprostu dech zapiera od tego wszędobylskiego, kretyńskiego, bezkarnego chamstwa i tupetu. Świadomośc obywatelska jest praktycznie wypalona.Koniecznie trzeba robić swoje to jedyna metoda, żeby resztki wartości przetrwały i wzmocniły przyszłe pokoleniach. Bez wartości to wszystko zupełnie nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: Renata Berger. IP: *.acn.waw.pl 03.03.03, 19:56 Z dzisiejszego Newsweeka dowiedzialam sie, ze "Peggy" jest glownym ekspertem gospodarczym Samoobrony - ma uprawnienia skonczyla podczas piastowania mandatu poselskiego liceum ekonomiczne w Pile. Po doswiadczeniach w komisji Lepper zrobi ja chyba glownym ekspertem w zakresie prawa i mediow. Jak sobie pomysle, ze ida na takich moje ciezko zapracowane podatki to @#$%%$% ^&!!! Coco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burak Re: Niemczycki przed komisją IP: *.kolbudy.leased.ids.pl 02.03.03, 17:31 Jeżeli p. Rapaczyńska jest lady, to jak zwracać się do p.Niemczyckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaladan Re: Niemczycki przed komisją IP: *.wieczysta.krakow.pl 03.03.03, 02:01 wreszcie sld prezentuje ładna i wcale rezolutną buzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dytkobe@wp.pl Re: Niemczycki przed komisją IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 12:35 Jestem pełna uznania i nawet podziwu dla taktu i umiaru, z jakim odpierał bzdurne ataki komisji oraz chylę głowę przed inteligencją tego człowieka, bo sposób, w jaki zapędzał niektórych członków komisji w kozi róg był budujący. Wytrwałości mu zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolus Re: Niemczycki przed komisją IP: *.kolonianet.gda.pl 03.03.03, 14:52 Mysle ze cala praca komisji, z kazdym kolejnym dniem ukazuje nam swoje prawdziwe oblicze. Jest to po prostu kolejne dzialenie zawydlajace oczy obywatelom naszego kraju. Pod przykrywka prawozadnosci i dazenia do prawdy probuje sie rozmyc prawdziwy cel ktory przyswieca organizacji pod nazwa SLD - Chcemy miec wszystko w swoim reku nie wazne jakim kosztem, a jak to juz osiagniemy to znowu bedzie dobrze..po staremu. Wy nam a wtedy my wam. Ludzie! POMOŻECIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: NIEMCZYCKI NA PREZYDENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.03, 21:03 Gość portalu: JA napisał(a): > I JUŻ Ja bym nie miała nic przeciwko. Jest bogaty więc nie będzie pazerny, nie jest zakładnikiem żadnej opcji politycznej, jest bardzo inteligentny, wydaje się być uczciwy. No i jest na czym oko zawiesić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA Re: NIEMCZYCKI NA PREZYDENTA IP: 212.76.37.* 03.03.03, 21:33 Jest jednak jeden kłopot - ten facet unika rozgłosu. Zwróć uwagę, że to on został przy tworzeniu spółki akcyjnej największym udziałowcem. To jest gość nr 1 w Agorze, ale woli mieć panią prezes do pokazywania publicznie. Jakby zadbał o rozgłos dawno byłby menedzerem roku albo czymś podobnym, bo dużo cieńsze od niego figury mają to już w życiorysie. Widać, że po przekroczeniu pewnego poziomu już się nie leczy kompleksów, tylko robi swoje. Błochowiakowa - patrz i ucz się dziecinko, a nie głupie pytania zadajesz. PS. Kto powiedział, że ona jest ładna i rezolutna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: NIEMCZYCKI NA PREZYDENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.03, 21:40 Gość portalu: ZA napisał(a): > Jest jednak jeden kłopot - ten facet unika rozgłosu. Zwróć uwagę, że to on > został przy tworzeniu spółki akcyjnej największym udziałowcem. To jest gość nr > 1 w Agorze, ale woli mieć panią prezes do pokazywania publicznie. Jakby zadbał > o rozgłos dawno byłby menedzerem roku albo czymś podobnym, bo dużo cieńsze od > niego figury mają to już w życiorysie. Widać, że po przekroczeniu pewnego > poziomu już się nie leczy kompleksów, tylko robi swoje. To prawda, chociaż szkoda bo te właśnie cechy byłyby bardzo cenne. Tak już jest z tą polityką, ten kto się do niej nadaje nie chce, ten kto się nie nadaje chce aż za bardzo. Błochowiakowa - patrz i > > ucz się dziecinko, a nie głupie pytania zadajesz. Toż ona patrzy, patrzy w Niemczyckiego jak w obrazek. A że nic nie rozumie? Może jest wzrokowcem. > PS. Kto powiedział, że ona jest ładna i rezolutna? Pewnie ktoś z rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom a jednak pytania sa madrze wywazone... IP: *.wa.bigpond.net.au 04.03.03, 00:15 i zmierzaja do pewnych celow... po co Michnik zszedl po Rywina do portierni i oprowadzal go po tarasach, skoro Rywin juz byl w tym budynku i zna rozklad, bo przeciez go Niemczycki ani Rapaczynska ani nawet asystentki nie odprowadzaly...a kto Rywina przyprowadzil an gore do Rapaczynskiej?... pokoje dwa Rapaczynskiej i Niemczyckiego ze wspolnym pokojem sekretarek... Niemczycki nie widzial ze przyszedl Rywin, skoro pokoj ma naprzeciwko, a ktores z nich zeszlo po Rywina...? ech...kupy sie nie trzyma...Niemczycki najwyrazniej klamie: zostawil roztrzesiona, blada jak sciana Rapaczyska i cala dobe sie nie interesowal czy zyje czy doszla do siebie..aj, aj, kto w to uwierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balon Re: Niemczycki przed komisją IP: *.gdynia.mm.pl 08.03.03, 01:20 też wchodziłem do nowej siedziby AGORY , i nikt mnie nie zapisywał w księdze wejść - myślę, że jest to szukanie dziury w całym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avi Re: Niemczycki przed komisją IP: 213.199.192.* 30.03.03, 18:42 Panie Prezesie, jestem z pana dumna! Dobrze,że jeszcze są tacy ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś