pawka.morozow 15.09.06, 21:13 kto to jeszcze pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ayran Re: Oj matulu,oj matulu - ja nie chcę do Kabulu ! 15.09.06, 21:45 pawka.morozow napisał: > kto to jeszcze pamięta? Ja pamiętam, że to całkiem inaczej leciało. Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Oj matulu,oj matulu - ja nie chcę do Kabulu ! 15.09.06, 21:47 to był zdaje się Festiwal Piosenki Prawdziwej? który to rok? mam gdzies z niego kasetę (nie wideo a magnetofonową, bo to takie były czasy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym kiedyś krążył taki dowcip..... 15.09.06, 21:51 w czasach Rosji w Afganistanie:"służąc w Armii Radzieckiej zwiedzisz cały świat". Pisz maluj teraz pasi do wielkiego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Boże, ilez to juz lat... 15.09.06, 21:54 pl.wikipedia.org/wiki/I_Przegl%C4%85d_Piosenki_Prawdziwej Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym a Jan Tadeusz Stanisławski śpiewał: 15.09.06, 21:59 "mówiła mi mama, bym się nie bał chama, bo cham to jest cham i boi się sam..." Pasuje dziś jak ulał.... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Oj matulu,oj matulu - ja nie chcę do Kabulu ! 15.09.06, 22:00 Zgadza się. Piosenkę niezgrabnie przekrąconą w otwierającym wątek poście śpiewał niejaki Andrzej Garczarek. Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Oj matulu,oj matulu - ja nie chcę do Kabulu ! 15.09.06, 22:06 znalazłam kasetę... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Oj matulu,oj matulu - ja nie chcę do Kabulu ! 15.09.06, 22:11 kunce napisała: > znalazłam kasetę... No cóż, mnie została pamięć. Na szczęście nienajgorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kunce mam - Andrzej Garczarek "Wojenko, wojenko" 15.09.06, 22:42 Wojenko, wojenko, cożeś ty za pani że za tobą idą, że za tobą idą chłopcy malowani... Raz najemnik z demobilu siedział w barze Soho do barmanki sie zalecał, puszczał sztuczne oko Na dodatek jej zaśpiewał przytupując nogą: Kogo w Kongo nie popieszczą, tego stukna w Togo Wojenko, wojenko... Pędzi pociąg z daleka, na nikogo nie czeka a w przedziale rekrut łka, a w przedziale rekrut łka Oj, matulu, oj matulu, jadę do Kabulu Oj, matulu, oj matulu, jadę do Kabulu Wojenko, wojenko... Na placówkach wysuniętych w strefie buforowej przez lornetki sie zmacali chłopcy z Towarowej Warszawiacy, dwaj cwaniacy, szkoła Omelana jeden robił u Waltzheima, drugi u Wajcmana Wojenko, wojenko... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran wszystko się prawie zgadza 15.09.06, 22:45 poza Waldheimem i (Ezerem) Weismanem. Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: mam - Andrzej Garczarek "Wojenko, wojenko" 15.09.06, 22:47 racja, chodziło zdaje sie o Kurta Odpowiedz Link Zgłoś