gosik67 07.05.07, 19:32 mój miesięczny synek od kilku dni nie robi kupy przy tym jest radosny przypuszczam że go nie boli brzuszek bardzo dużo pierdzi podaję mu koperek bardzo się martwię co mogę mu dać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzela-226 Re: co podać/? 07.05.07, 22:20 Jeśli karmisz piersią to Twój pokarm może być całkiem wchłaniany przez małego i wtedy zrobi kupę nawet raz na tydzień.Jeśli nie dokucza mu brzuszek,pryka to nie ma powodu do obaw.Tak to bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
bysiaxxxx Re: co podać/? 07.05.07, 22:23 karmisz piersia? pokarm z peirsi jest calkowicie przyswajalny przez dziecko(w niektorych okresach zycia) i kupy mzoe nie byc nawet 2 tyg! jesli nie placze to znak ze wszystko ok:) nie podawaj mu kopru bo za duzo kopru to niedobrze, pij sama herbatke z kopru jesli juz chcesz mu pomoc, w on dostanie ja przez piers. za duzo kopru wloskiego ma ujemne skutki.pozdrawiam poki co ciesz sie ze maly je, a wszystko co zajada idzie w cialko:) Odpowiedz Link Zgłoś
pelczi2 Re: co podać/? 08.05.07, 14:22 ja też miałam takie problemy,i zostałam poinformowana przez lekarza, że niemowle musi sie wypróżnić co 2 do trzech dni i jest to normalne,nie nadużywaj kopru,na mojego małego działała przegotowana woda na czczo,w nocy jadł z piersi o 3 a potem budził sie ok 6,7 i wtedy dostał trochę ciepłej przegotowanej wody,odbiło się i dostał śniadanko,stolec się ustabilizował,w póżniejszym okresie jak bywały tego typu problemy dostawał po troszkę soczku klarownego z jabłek-bobo-frut.Moim zdaniem choć nie jestem lekarzem,a mam juz dwoje dzieci i ciut doswiadczenia,nie byłabym za tym żeby czekać na stolec dłużej niż 3 do 5 dni,ponieważ to że w jelitkach u dziecka zacznie on sie gromadzić da mu niesłychany dyskomfort lub boleści,a przegotowana woda czy póżniej soczki napewno mu nie zaszkodzą.JA przy nie wypróżnieniu sie przez moje maleństwo dłużej niż 5 dni i jesli woda nie dzialala,robiłam mu czopek z mydełka...ale uprzedzam jesli nie jest to konieczne w 100 proc nie wolno naduzywac tajkich metod...powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawliba Re: co podać/? 09.05.07, 21:16 nam pomagal kliek kukurydziany - butelka ub lyzeczka Odpowiedz Link Zgłoś