emerytka2006 22.09.06, 16:53 Wnuk sugeruje, że wyślą go do Turcji (będzie mógł do woli rozkoszować się w kawie i herbacie, których to używek zakupywał na pęczki w czasach SB), ale mnie interesuje Wasza opinia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emerytka2006 "rozkoszować kawą i herbatą" 22.09.06, 16:54 Jakieś rusycyzmy tu Wam wplatam... Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra "których to używek zakupywał na pęczki " 22.09.06, 16:56 emerytka2006 napisała: > Jakieś rusycyzmy tu Wam wplatam... a "których to używek zakupywał na pęczki" to pewnie sowietyzm ?? Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 O Rekontra? 22.09.06, 16:58 Przeszedł Ci już gniew na Szemplińską? W listopadzie nowa ksiązka Bikont... Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: O Rekontra? 22.09.06, 17:08 emerytka2006 napisała: > Przeszedł Ci już gniew na Szemplińską? > W listopadzie nowa ksiązka Bikont... Szemplińska to nie jest zbyt ciekawa postać - polecam opracowanie profesora Jacka Trznadla "Kolaboranci" Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 Trznadel bredzi. 22.09.06, 17:09 Nie zna jej okresu paryskiego i marokańskiego - a to ciężki grzech u "takiego" znawcy literatury... Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Jaką fuchę dostanie Witold Wieczorek? 22.09.06, 17:40 emerytka2006 napisała: > Wnuk sugeruje, że wyślą go do Turcji (będzie mógł do woli rozkoszować się w > kawie i herbacie, których to używek zakupywał na pęczki w czasach SB), ale > mnie interesuje Wasza opinia... L. Skoro mowa o sb-ku z klasa, to zasluguje na podminskie wieczory z pewnoscia... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 no ja bym mu dała jednak też kraj słowiański 22.09.06, 17:45 Ale niech to będą np. Czechy (najbardziej ateistyczne z "demoludów", z istniejącą do dziś partią komunistyczną) - na Białorusi za biednie... PS. Cieszę się, że Cię znów widać na forum Lauriane - mimo różnicy poglądów... Odpowiedz Link Zgłoś