Dodaj do ulubionych

Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej

22.10.06, 05:57
CO prawda arogantka była z niej niesamowita ale bożesz Ty moj Jej grozi do 12
lat więzienia.
Obserwuj wątek
    • p.smerf Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 06:09
      A ja bym chciał wiedzieć, co jest grane. Widziałem w telewizji scenkę, gdy
      policjanci wyprowadzali ją z sali sądowej po ogłoszeniu decyzji o tymczasowym
      aresztowaniu. Jakubowska była uśmiechnięta!
      Albo zwariowała, abo my czegoś nie wiemy.
      • aron2004 Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 06:56
        pewnie obiecali jej świadka koronnego sypnie kolegów z SLD i ją wypuszczą
    • asienka32 Spokojnie, jeszcze trochę łże-propagandy 22.10.06, 07:27
      i pani Ola wyrośnie na pierwszą ofiarę polityczną PiS i złego ministra Ziobry.
      • sawa.com Mimo, ze mam miękkie serce, nie współczuję 22.10.06, 07:50
        p.Oli. Robiła rzeczy paskudne. Postępowała odwrotnie do tego co powinien robic
        poseł. Psuła i państwo i rynek. Mielismy do czynienia z korupcją z najgorszego
        sortu bo w wykonaniu kogoś kto jest ponad jeszcze wysokimi urzędnikami, i w
        dodatku chroniony jest immunitetem. Okropne. O takich zjawiskach mówi sie że
        trzeba je niszczyć rozpalonym żelazem.

Jednak uważam, ze takich ludzi nie powinno sie zamykac w więzieniu. W
        więzieniach powinni byc zamykani tylko osobnicy stwarzający bezpośrednie
        fizyczne zagrożenie dla społeczeństwa. Więzienia sa kosztowne. Należy nimi
        gospodarować racjonalnie.
        Wobec łapowników i przestępców gospodarczych powinien byc stosowany "areszt
        domowy" o różnych reżimach, ze słynną obrożą włącznie. Środki finansowe, zakaz
        pełnienia funkcji publicznych czy zajmowania eksponowanych stanowisk łączących
        sie z tym, że może dojśc do recydywy. Dla prominentnej posłanki perspektywa
        pracy jako np. kelnerki lub innej pracy fizycznej, pomoc kuchenna, jest
        wystarczającym upokorzeniem. I wystarczy nam (tej satysfakcji) jako
        społeczeństwu.

Natomiast możecie mieć racje, że Jakubowskiej zaproponowano status szczególny
        za współpracę z prokuraturą. Więc musi byc pod ręka.
        • asienka32 Re: Mimo, ze mam miękkie serce, nie współczuję 22.10.06, 07:58
          > Jednak uważam, ze takich ludzi nie powinno sie zamykac w więzieniu. W
          > więzieniach powinni byc zamykani tylko osobnicy stwarzający bezpośrednie
          > fizyczne zagrożenie dla społeczeństwa. Więzienia sa kosztowne. Należy nimi
          > gospodarować racjonalnie.

Też tak uważam i wielokrotnie pisałam o tym przy okazji Rywina. Innym
          rozwiązaniem jest bezwzględna odsiadka, ale krótsza i jednocześnie bardziej
          dotkliwa jeśli chodzi o warunki pobytu połączona z fizyczną pracą.

> Natomiast możecie mieć racje, że Jakubowskiej zaproponowano status szczególny
          > za współpracę z prokuraturą. Więc musi byc pod ręka.

Myślę, ze nie. Chodzi tu raczej o przykładne ukaranie a nie współpracę.
    • mietowe_loczki Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 07:58
      Mi nie jest szkoda pani Jakubowskiej. Jednak żałuję, że nikt nie będzie chciał
      sprawdzić, jak długo pan Ziobro wie o wybrykach pani Oli i czy nie dopuszczono
      się w tej sprawie jakiegoś zaniedbania. Oczywiście że niczego nie sugeruję. Ja
      tylko pytam.
    • ja.wars zasluzyla na pudlo 22.10.06, 08:09
      niech siedzi. dura lex sed lex.
    • kilimandzaro5 Tam był podobno jakiś tłum ludzi jak ją aresztowal 22.10.06, 11:22
      Tam był podobno jakiś tłum ludzi jak ją aresztowali jak na jakimś koncercie
      rockowym i wszyscy krzyczeli i musiano ludzi odganiać.
      • sawa.com Re: Tam był podobno jakiś tłum ludzi jak ją aresz 22.10.06, 11:31
        Mówisz o Opolu. Tam był jej elektorat. Zawiedzeni ci, którzy na nia głosowali.
    • belkot_belkot_belkot Za samą pychę i samozadowolenie się jej należy 22.10.06, 11:35

• dr.szwajcner Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 11:36
      W koncu to ona zablokowala Michnikowi kupno Polsatu.
      • wiosnaludzikow Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 11:48
        Za to aby nie powstała Tok TV należy jej sie medal :-))
        Natomiast tak na powaznie to nie Jakubowska. Zbyt nisko aby Ona zablokowała.
        Możę jednak dostanie propozycję i dowiemy się jak to naprawdę z tą TV bywało.
        • recydywistka Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 11:50
          powspółpracuje to i dzieckiem będzie miał się kto zająć
    • t-800 Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 11:37
      rotfl.lhs.pl/Petka/torebka%20Jakubowskiej.ASF
      • recydywistka Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 12:01
        u komuchów bez zmian. Bredzą, mając ludzi za debili. a u tego grubasa to już
        widać pierwsze objawy sklerozy. facet aleksandrę wsadził sąd a nie Cymański i
        Pan Prezydent. Lwica Lewicy przeciera szlaki dla innych towarzyszy.
    • wartburg4 skacowany babiszon 22.10.06, 12:30
      A mi tam tego durnego, wiecznie skacowanego babiszona (kobieta zmienną jest)
      nie szkoda ani trochę. Życzę jej, żeby zamknęli ją w jednej celi z Nikolskim,
      Czarzastym, Kwiatkowskim, Millerem, Wenderlichem i całą resztą bandy.

Może wtedy zasłuży na odrobinę współczucia.
    • nonno1 Re: Prokuratura to jeszcze nie sąd 22.10.06, 12:37
      Jeśli jej udowodnią, nie będę jej żałował.
      Mnie nie podoba się sposób aresztowania, z uzbrojonymi agentami CBŚ...
      Chodzi o spektakl w mediach, podobnie jak z Wąsaczem. Wystarczyłby 1 policjant,
      nawet bez broni. To szopka Ziobry i Dorna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka