wiosnaludzikow 22.10.06, 05:57 CO prawda arogantka była z niej niesamowita ale bożesz Ty moj Jej grozi do 12 lat więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.smerf Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 06:09 A ja bym chciał wiedzieć, co jest grane. Widziałem w telewizji scenkę, gdy policjanci wyprowadzali ją z sali sądowej po ogłoszeniu decyzji o tymczasowym aresztowaniu. Jakubowska była uśmiechnięta! Albo zwariowała, abo my czegoś nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 06:56 pewnie obiecali jej świadka koronnego sypnie kolegów z SLD i ją wypuszczą Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Spokojnie, jeszcze trochę łże-propagandy 22.10.06, 07:27 i pani Ola wyrośnie na pierwszą ofiarę polityczną PiS i złego ministra Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Mimo, ze mam miękkie serce, nie współczuję 22.10.06, 07:50 p.Oli. Robiła rzeczy paskudne. Postępowała odwrotnie do tego co powinien robic poseł. Psuła i państwo i rynek. Mielismy do czynienia z korupcją z najgorszego sortu bo w wykonaniu kogoś kto jest ponad jeszcze wysokimi urzędnikami, i w dodatku chroniony jest immunitetem. Okropne. O takich zjawiskach mówi sie że trzeba je niszczyć rozpalonym żelazem. Jednak uważam, ze takich ludzi nie powinno sie zamykac w więzieniu. W więzieniach powinni byc zamykani tylko osobnicy stwarzający bezpośrednie fizyczne zagrożenie dla społeczeństwa. Więzienia sa kosztowne. Należy nimi gospodarować racjonalnie. Wobec łapowników i przestępców gospodarczych powinien byc stosowany "areszt domowy" o różnych reżimach, ze słynną obrożą włącznie. Środki finansowe, zakaz pełnienia funkcji publicznych czy zajmowania eksponowanych stanowisk łączących sie z tym, że może dojśc do recydywy. Dla prominentnej posłanki perspektywa pracy jako np. kelnerki lub innej pracy fizycznej, pomoc kuchenna, jest wystarczającym upokorzeniem. I wystarczy nam (tej satysfakcji) jako społeczeństwu. Natomiast możecie mieć racje, że Jakubowskiej zaproponowano status szczególny za współpracę z prokuraturą. Więc musi byc pod ręka. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Mimo, ze mam miękkie serce, nie współczuję 22.10.06, 07:58 > Jednak uważam, ze takich ludzi nie powinno sie zamykac w więzieniu. W > więzieniach powinni byc zamykani tylko osobnicy stwarzający bezpośrednie > fizyczne zagrożenie dla społeczeństwa. Więzienia sa kosztowne. Należy nimi > gospodarować racjonalnie. Też tak uważam i wielokrotnie pisałam o tym przy okazji Rywina. Innym rozwiązaniem jest bezwzględna odsiadka, ale krótsza i jednocześnie bardziej dotkliwa jeśli chodzi o warunki pobytu połączona z fizyczną pracą. > Natomiast możecie mieć racje, że Jakubowskiej zaproponowano status szczególny > za współpracę z prokuraturą. Więc musi byc pod ręka. Myślę, ze nie. Chodzi tu raczej o przykładne ukaranie a nie współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 07:58 Mi nie jest szkoda pani Jakubowskiej. Jednak żałuję, że nikt nie będzie chciał sprawdzić, jak długo pan Ziobro wie o wybrykach pani Oli i czy nie dopuszczono się w tej sprawie jakiegoś zaniedbania. Oczywiście że niczego nie sugeruję. Ja tylko pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
kilimandzaro5 Tam był podobno jakiś tłum ludzi jak ją aresztowal 22.10.06, 11:22 Tam był podobno jakiś tłum ludzi jak ją aresztowali jak na jakimś koncercie rockowym i wszyscy krzyczeli i musiano ludzi odganiać. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Tam był podobno jakiś tłum ludzi jak ją aresz 22.10.06, 11:31 Mówisz o Opolu. Tam był jej elektorat. Zawiedzeni ci, którzy na nia głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Za samą pychę i samozadowolenie się jej należy 22.10.06, 11:35 Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 11:36 W koncu to ona zablokowala Michnikowi kupno Polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 11:48 Za to aby nie powstała Tok TV należy jej sie medal :-)) Natomiast tak na powaznie to nie Jakubowska. Zbyt nisko aby Ona zablokowała. Możę jednak dostanie propozycję i dowiemy się jak to naprawdę z tą TV bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
recydywistka Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 11:50 powspółpracuje to i dzieckiem będzie miał się kto zająć Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 11:37 rotfl.lhs.pl/Petka/torebka%20Jakubowskiej.ASF Odpowiedz Link Zgłoś
recydywistka Re: Troszeczkę mi szkoda tej Oli Jakubowskiej 22.10.06, 12:01 u komuchów bez zmian. Bredzą, mając ludzi za debili. a u tego grubasa to już widać pierwsze objawy sklerozy. facet aleksandrę wsadził sąd a nie Cymański i Pan Prezydent. Lwica Lewicy przeciera szlaki dla innych towarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 skacowany babiszon 22.10.06, 12:30 A mi tam tego durnego, wiecznie skacowanego babiszona (kobieta zmienną jest) nie szkoda ani trochę. Życzę jej, żeby zamknęli ją w jednej celi z Nikolskim, Czarzastym, Kwiatkowskim, Millerem, Wenderlichem i całą resztą bandy. Może wtedy zasłuży na odrobinę współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Prokuratura to jeszcze nie sąd 22.10.06, 12:37 Jeśli jej udowodnią, nie będę jej żałował. Mnie nie podoba się sposób aresztowania, z uzbrojonymi agentami CBŚ... Chodzi o spektakl w mediach, podobnie jak z Wąsaczem. Wystarczyłby 1 policjant, nawet bez broni. To szopka Ziobry i Dorna. Odpowiedz Link Zgłoś