frau_blada 20.11.06, 19:55 Ja wiem, ze finasjery zagraniczne nie placily kasy za uklad z PiSem, ale moze wreszcie przyszla pora na zrobienie czegos dla Polski.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirmat1 Oszalales ? Chcesz powtorki AWS-UW ? 20.11.06, 20:18 frau_blada napisała: > Ja wiem, ze finasjery zagraniczne nie placily kasy za uklad z PiSem, ale moze > wreszcie przyszla pora na zrobienie czegos dla Polski.... > M: to zniszczylo by raz na zawsze reputacje jedynego ugrupowania patriotycznego. Teraz kiedy Lepper i Giertych beda siedziec jak mysz pod miotla ja mowie: TAK TRZYMAC PiS I CALA PARA NA PRZOD ! Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada 70% ludzi w Polsce chce POPiS-u 20.11.06, 20:28 To nie ja zwariowalam. Jesli rzad ma poparcie i mozliwosci, to niech wykorzysta oczekiwania ludzi i naprawi nasze biedne panstwo. To szczekanie i szarpanie juz stalo sie meczace. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 70% ludzi w Europie popieralo w 1938 Monachium 20.11.06, 20:51 frau_blada napisała: > To nie ja zwariowalam. > Jesli rzad ma poparcie i mozliwosci, to niech wykorzysta oczekiwania ludzi i > naprawi nasze biedne panstwo. > To szczekanie i szarpanie juz stalo sie meczace. Mirmat: wiekszosc bardzo czesto sie myli. Tak jak sie pomylili w 1997 zmuszajac Solidarnosc do zgnilego kompromisu z UW-ecja. W POPiSie dostaniemy w NBP Balcerowicza bis a do Brukseli bedziemy pielgrzymowac na kleczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: 70% ludzi w Europie popieralo w 1938 Monachiu 20.11.06, 21:03 mirmat1 napisał: W POPiSie dostaniemy w NBP > Balcerowicza bis a do Brukseli bedziemy pielgrzymowac na kleczkach. przepraszam, ale jakie MY ? ty od kilkudzieśięciu lat w kanadzie, więc MY jest nieco na wyrost Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Dziekuje za precyzyjne okreslenie kim jestescie WY 21.11.06, 01:38 obseerwator napisał: > mirmat1 napisał: > > W POPiSie dostaniemy w NBP > > Balcerowicza bis a do Brukseli bedziemy pielgrzymowac na kleczkach. > > przepraszam, ale jakie MY ? > > ty od kilkudzieśięciu lat w kanadzie, więc MY jest nieco na wyrost Mirmat: Kimkolwiek jestesmy "MY" z twojej wypowiedzi jest oczywiste kim jestes i do jakiej grupy "WY" moge cie zakwalifikowac: W czasie komuny Polacy okreslali takich jak ty "ONI" i slusznie bo wlasnie polskojezyczne szuje "ONI" klasyfikowaly mnie i innych walczacych z kolonialnym uzaleznieniem od Moskwy bez wzgledu gdzie ta walke prowadzilismy, jako osoby nie majace prawa wypowiadac sie w sprawie swojej Ojczyzny. Wypowiedzi na falach RWE z zagranicy tacy jak ty zagluszali a jak trzeba bylo zamknac usta jednemu z nas w Polsce "to do wora i do jeziora" - okrzyk jaki wznosza dzis twoje kamraci na "paradzie homosiow". Twoj profesor marksizmu i leninizmu, tow. Balcerowicz zapisywal sie do Platnych Zdrajcow Pacholkow Rosji w 1968 wlasnie wtedy kiedy za mna zatrzaskiwaly sie drzwi wiezienia we Wroclawskim Podwalu. A dzieki jego polityce juz w III RP ograbil mnie z inwestycji jakie zrobilem na Warszawskiej Gieldzie. Obojetnie kim jestesmy MY to ja nie chce miec nic z takimi jak ty wspolnego. Nic oprocz jezyka Polskiego mnie z toba nie laczy. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Dziekuje za precyzyjne okreslenie kim jestesc 21.11.06, 06:41 mirmat1 napisał: Obojetnie > kim jestesmy MY to ja nie chce miec nic z takimi jak ty wspolnego. Nic oprocz > jezyka Polskiego mnie z toba nie laczy. na pewno nas nic nie łączy poza językiem - ja jestem Polakiem, kocham Polskę i mieszkam w Polsce nie wiem kim ty jesteś, wiem , ze w Polsce nie mieszkasz, a skoro tak, to twój tekst na mój temat - a w zasadzie na temat każdego Polaka, który nie kocha Pis- u, czyli około 90% moich (podkreślam "moich" nie "naszych") rodaków jest wyjątkowym chamstwem. znacznie większym chamstwem niż, gdy takie teksty o Polakach głoszą Polacy mieszkający w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
galt Albo odwrotnie 20.11.06, 21:22 wg mnie to nie problem ze szczekanie i szarpaniem - bo czy sie nam podoba czy nie, jest to natura procesu politycznego, natomiast problem jest w wiekszym udziale spoleczenstwa i eliminacji komunistow z polskiej sceny politynczej. Nie lewicy, komunistow (SLD to nie lewica). Nie sadzisz chyba, ze jedna partia POPiS dogodzi oczekiwaniom spolecznym. PiS - to cos w rodzaju Demokracji Chrzesciajanskiej czasem bardziej konserwatywnej. PO to z kolei progresywni liberalowie - centro-lewica. Tak sie sklada, ze polskie, jak i iwekszosc zdrowych spoleczenstw jest podzielona na po lini polityki socjalnej, a wiec te dwie partie nie maja zgodnosci swiatopogladowej. Moga zawrzec koalicje, ale nie moga sie zjednoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Do licha co laczy PiS z Platforma ? 21.11.06, 03:16 galt napisał: > Nie sadzisz chyba, ze jedna partia POPiS dogodzi oczekiwaniom spolecznym. > PiS - to cos w rodzaju Demokracji Chrzesciajanskiej czasem bardziej > konserwatywnej. PO to z kolei progresywni liberalowie - centro-lewica. Tak sie sklada, ze polskie, jak i wiekszosc zdrowych spoleczenstw jest podzielona na po lini polityki socjalnej, a wiec te dwie partie nie maja zgodnosci > swiatopogladowej. Moga zawrzec koalicje, ale nie moga sie zjednoczyc. M: w Solidarnosci byli ci co chcieli obalic komune i zapewnic Ojczyznie suwerennosc. Podszyli sie pod Solidarnosc tez ci co chcieli komune ratowac poprawaijac ja. Juz w niezaleznej III RP ci pierwsi po trudnych doswiadczeniach z tymi drugimi stworzyli PiS, wygrali wybory i zaczeli twprzyc IV RP. Platforme nic nie laczy z ideami jakie przyswiecaja Kaczynskim. Laczy ichwiele z pomiotem PRL czyli SLD. Kosmopolityzm graniczacy ze zdrada, uwielbienie dla lewackich zadymiarzy z 1968 roku, ktorzy dzis rzadza w Brukseli, cynizm wobec klasy robotniczej ktora w krwawym boju ponosila gro ciezaru w walce z komuna to wszystko laczy PO i SLD. Tak na prawde to sadze,ze Tusk popelnil wielki blad nie tworzac POPiS-u zeszlej jesieni. Dzis PiS bylby wykonczony przez PO tak jak Balcerowicz wykonczyl AWS a po tym mielibysmy wybory i koalicje PO-SLD. Ale na szczescie cala POstKomuna nie jest tak cwana jak Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 frau przestań skomleć 20.11.06, 20:27 PiS trzeba ogniem i żelazem potraktować! Żadnych popisów! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd SamoPiS ci sie znudzil? 20.11.06, 20:29 Twoi przyjaciele z Samoobory moga sie zdenerwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Spoko. Tusek z Lepperem pod Poznaniem 20.11.06, 20:30 cichcem negocjowal, to teraz mu Endrju nie bedzie wadzic! Odpowiedz Link Zgłoś
antyzgryz Pora na zmiany 20.11.06, 20:55 PiS ma zwiędnąc, jako "czterdziestoletnia dziewica" tylko prędzej, a PO zwyczajnie zniknie. Centrlew wypączkuje i się podzieli i ... to by było na tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Pora na 20% bezrobocie. 20.11.06, 20:58 antyzgryz napisał: > PiS ma zwiędnąc, jako "czterdziestoletnia dziewica" tylko prędzej, > a PO zwyczajnie zniknie. > Centrlew wypączkuje i się podzieli i ... > to by było na tyle ! M: tak jest jak sprawy ida w dobrym kierunku. Tylek swedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Przyszła koza do woza 21.11.06, 07:35 A tak poza tym to przeokropnie nudzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Bujaj sie nudziarzu 21.11.06, 23:14 Sam watkow nie zakladasz, bo pies z kulawa noga do nich nie zajrzy, to sie czepiasz watkow cudzych. Odpowiedz Link Zgłoś