Dodaj do ulubionych

Pora na POPiS

20.11.06, 19:55
Ja wiem, ze finasjery zagraniczne nie placily kasy za uklad z PiSem, ale moze
wreszcie przyszla pora na zrobienie czegos dla Polski....
Obserwuj wątek
    • mirmat1 Oszalales ? Chcesz powtorki AWS-UW ? 20.11.06, 20:18
      frau_blada napisała:

> Ja wiem, ze finasjery zagraniczne nie placily kasy za uklad z PiSem, ale moze
      > wreszcie przyszla pora na zrobienie czegos dla Polski....
      >
      M: to zniszczylo by raz na zawsze reputacje jedynego ugrupowania
      patriotycznego. Teraz kiedy Lepper i Giertych beda siedziec jak mysz pod miotla
      ja mowie: TAK TRZYMAC PiS I CALA PARA NA PRZOD !
      • frau_blada 70% ludzi w Polsce chce POPiS-u 20.11.06, 20:28
        To nie ja zwariowalam.
        Jesli rzad ma poparcie i mozliwosci, to niech wykorzysta oczekiwania ludzi i
        naprawi nasze biedne panstwo.
        To szczekanie i szarpanie juz stalo sie meczace.
        • mirmat1 70% ludzi w Europie popieralo w 1938 Monachium 20.11.06, 20:51
          frau_blada napisała:
          > To nie ja zwariowalam.
          > Jesli rzad ma poparcie i mozliwosci, to niech wykorzysta oczekiwania ludzi i
          > naprawi nasze biedne panstwo.
          > To szczekanie i szarpanie juz stalo sie meczace.
          Mirmat: wiekszosc bardzo czesto sie myli. Tak jak sie pomylili w 1997 zmuszajac
          Solidarnosc do zgnilego kompromisu z UW-ecja. W POPiSie dostaniemy w NBP
          Balcerowicza bis a do Brukseli bedziemy pielgrzymowac na kleczkach.
          • obseerwator Re: 70% ludzi w Europie popieralo w 1938 Monachiu 20.11.06, 21:03
            mirmat1 napisał:

W POPiSie dostaniemy w NBP
            > Balcerowicza bis a do Brukseli bedziemy pielgrzymowac na kleczkach.

przepraszam, ale jakie MY ?

ty od kilkudzieśięciu lat w kanadzie, więc MY jest nieco na wyrost
            • frau_blada Moze za mnie mowi. A nas sa miliony. :-) 20.11.06, 21:21

• mirmat1 Dziekuje za precyzyjne okreslenie kim jestescie WY 21.11.06, 01:38
              obseerwator napisał:

> mirmat1 napisał:
              >
              > W POPiSie dostaniemy w NBP
              > > Balcerowicza bis a do Brukseli bedziemy pielgrzymowac na kleczkach.
              >
              > przepraszam, ale jakie MY ?
              >
              > ty od kilkudzieśięciu lat w kanadzie, więc MY jest nieco na wyrost
              Mirmat: Kimkolwiek jestesmy "MY" z twojej wypowiedzi jest oczywiste kim jestes
              i do jakiej grupy "WY" moge cie zakwalifikowac:
              W czasie komuny Polacy okreslali takich jak ty "ONI" i slusznie bo wlasnie
              polskojezyczne szuje "ONI" klasyfikowaly mnie i innych walczacych z kolonialnym
              uzaleznieniem od Moskwy bez wzgledu gdzie ta walke prowadzilismy, jako osoby
              nie majace prawa wypowiadac sie w sprawie swojej Ojczyzny. Wypowiedzi na falach
              RWE z zagranicy tacy jak ty zagluszali a jak trzeba bylo zamknac usta jednemu z
              nas w Polsce "to do wora i do jeziora" - okrzyk jaki wznosza dzis twoje kamraci
              na "paradzie homosiow".
              Twoj profesor marksizmu i leninizmu, tow. Balcerowicz zapisywal sie do Platnych
              Zdrajcow Pacholkow Rosji w 1968 wlasnie wtedy kiedy za mna zatrzaskiwaly sie
              drzwi wiezienia we Wroclawskim Podwalu. A dzieki jego polityce juz w III RP
              ograbil mnie z inwestycji jakie zrobilem na Warszawskiej Gieldzie. Obojetnie
              kim jestesmy MY to ja nie chce miec nic z takimi jak ty wspolnego. Nic oprocz
              jezyka Polskiego mnie z toba nie laczy.
              • obseerwator Re: Dziekuje za precyzyjne okreslenie kim jestesc 21.11.06, 06:41
                mirmat1 napisał:
                Obojetnie
                > kim jestesmy MY to ja nie chce miec nic z takimi jak ty wspolnego. Nic oprocz
                > jezyka Polskiego mnie z toba nie laczy.

na pewno nas nic nie łączy poza językiem - ja jestem Polakiem, kocham Polskę i
                mieszkam w Polsce

nie wiem kim ty jesteś, wiem , ze w Polsce nie mieszkasz, a skoro tak, to twój
                tekst na mój temat - a w zasadzie na temat każdego Polaka, który nie kocha Pis-
                u, czyli około 90% moich (podkreślam "moich" nie "naszych") rodaków jest
                wyjątkowym chamstwem. znacznie większym chamstwem niż, gdy takie teksty o
                Polakach głoszą Polacy mieszkający w Polsce
        • galt Albo odwrotnie 20.11.06, 21:22
          wg mnie to nie problem ze szczekanie i szarpaniem - bo czy sie nam podoba czy
          nie, jest to natura procesu politycznego, natomiast problem jest w wiekszym
          udziale spoleczenstwa i eliminacji komunistow z polskiej sceny politynczej. Nie
          lewicy, komunistow (SLD to nie lewica).

Nie sadzisz chyba, ze jedna partia POPiS dogodzi oczekiwaniom spolecznym.
          PiS - to cos w rodzaju Demokracji Chrzesciajanskiej czasem bardziej
          konserwatywnej. PO to z kolei progresywni liberalowie - centro-lewica. Tak sie
          sklada, ze polskie, jak i iwekszosc zdrowych spoleczenstw jest podzielona na po
          lini polityki socjalnej, a wiec te dwie partie nie maja zgodnosci
          swiatopogladowej. Moga zawrzec koalicje, ale nie moga sie zjednoczyc.
          • mirmat1 Do licha co laczy PiS z Platforma ? 21.11.06, 03:16
            galt napisał:
            > Nie sadzisz chyba, ze jedna partia POPiS dogodzi oczekiwaniom spolecznym.
            > PiS - to cos w rodzaju Demokracji Chrzesciajanskiej czasem bardziej
            > konserwatywnej. PO to z kolei progresywni liberalowie - centro-lewica. Tak
            sie sklada, ze polskie, jak i wiekszosc zdrowych spoleczenstw jest podzielona
            na po lini polityki socjalnej, a wiec te dwie partie nie maja zgodnosci
            > swiatopogladowej. Moga zawrzec koalicje, ale nie moga sie zjednoczyc.
            M: w Solidarnosci byli ci co chcieli obalic komune i zapewnic Ojczyznie
            suwerennosc. Podszyli sie pod Solidarnosc tez ci co chcieli komune ratowac
            poprawaijac ja. Juz w niezaleznej III RP ci pierwsi po trudnych doswiadczeniach
            z tymi drugimi stworzyli PiS, wygrali wybory i zaczeli twprzyc IV RP.
            Platforme nic nie laczy z ideami jakie przyswiecaja Kaczynskim. Laczy ichwiele
            z pomiotem PRL czyli SLD. Kosmopolityzm graniczacy ze zdrada, uwielbienie dla
            lewackich zadymiarzy z 1968 roku, ktorzy dzis rzadza w Brukseli, cynizm wobec
            klasy robotniczej ktora w krwawym boju ponosila gro ciezaru w walce z komuna to
            wszystko laczy PO i SLD.
            Tak na prawde to sadze,ze Tusk popelnil wielki blad nie tworzac POPiS-u zeszlej
            jesieni. Dzis PiS bylby wykonczony przez PO tak jak Balcerowicz wykonczyl AWS a
            po tym mielibysmy wybory i koalicje PO-SLD. Ale na szczescie cala POstKomuna
            nie jest tak cwana jak Rokita.
    • entefuhrer Czy już się... 20.11.06, 20:19
      ...można śmiać ?...
    • abstrakt2003 frau przestań skomleć 20.11.06, 20:27
      PiS trzeba ogniem i żelazem potraktować!
      Żadnych popisów!
      • frau_blada Ciebie chyba trzeba potraktowac zelazem 20.11.06, 20:29

• potodno Re: Pora na POPiS 20.11.06, 20:28
      veto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • douglasmclloyd SamoPiS ci sie znudzil? 20.11.06, 20:29
      Twoi przyjaciele z Samoobory moga sie zdenerwowac.
      • frau_blada Spoko. Tusek z Lepperem pod Poznaniem 20.11.06, 20:30
        cichcem negocjowal, to teraz mu Endrju nie bedzie wadzic!
    • antyzgryz Pora na zmiany 20.11.06, 20:55
      PiS ma zwiędnąc, jako "czterdziestoletnia dziewica" tylko prędzej,
      a PO zwyczajnie zniknie.
      Centrlew wypączkuje i się podzieli i ...
      to by było na tyle !
      • mirmat1 Pora na 20% bezrobocie. 20.11.06, 20:58
        antyzgryz napisał:

> PiS ma zwiędnąc, jako "czterdziestoletnia dziewica" tylko prędzej,
        > a PO zwyczajnie zniknie.
        > Centrlew wypączkuje i się podzieli i ...
        > to by było na tyle !
        M: tak jest jak sprawy ida w dobrym kierunku. Tylek swedzi?
    • capitalissimus Przyszła koza do woza 21.11.06, 07:35
      A tak poza tym to przeokropnie nudzisz.
      • frau_blada Bujaj sie nudziarzu 21.11.06, 23:14
        Sam watkow nie zakladasz, bo pies z kulawa noga do nich nie zajrzy, to sie
        czepiasz watkow cudzych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka