Dodaj do ulubionych

Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy

25.02.07, 13:55
Bo czym innym jest wymachiwanie krzyżami i wznoszenie przepełnionych
nienawiścią haseł?
Obserwuj wątek
    • ofiara.spelniona "Kochaj bliźniego.." w wyd. słuchaczy oj.Dyra? 25.02.07, 13:57
      bio.mum napisała:

> Bo czym innym jest wymachiwanie krzyżami i wznoszenie przepełnionych
      > nienawiścią haseł?
      • bio.mum Re: "Kochaj bliźniego.." w wyd. słuchaczy oj.Dyra 25.02.07, 13:58
        ofiara.spelniona napisał:

> bio.mum napisała:
        >
        > > Bo czym innym jest wymachiwanie krzyżami i wznoszenie przepełnionych
        > > nienawiścią haseł?

równie dobrze mogli wziąc kije bejsbolowe.
        • ofiara.spelniona Re: "Kochaj bliźniego.." w wyd. słuchaczy oj.Dyra 25.02.07, 14:02
          bio.mum napisała:

> ofiara.spelniona napisał:
          >
          > > bio.mum napisała:
          > >
          > > > Bo czym innym jest wymachiwanie krzyżami i wznoszenie przepełnionyc
          > h
          > > > nienawiścią haseł?
          >
          > równie dobrze mogli wziąc kije bejsbolowe.

"W złą godzinę.."?, oni chcą "żyć" po trupach ekologów?..
          za chwilę dojdzi do tego, jeśli nikt tłuszczy nie opanuje!
          • bio.mum Re: "Kochaj bliźniego.." w wyd. słuchaczy oj.Dyra 25.02.07, 14:04

>
            > "W złą godzinę.."?, oni chcą "żyć" po trupach ekologów?..
            > za chwilę dojdzi do tego, jeśli nikt tłuszczy nie opanuje!
            >
            Najbardziej przerażające jest to, że oni wymachując tymi krzyżami się świetnie
            bawią. Sa w telewizji w koncu.Powinni zacząć pozdrawiac swoje rodziny i
            znajomych.
            • ofiara.spelniona Re: "Kochaj bliźniego.." w wyd. słuchaczy oj.Dyra 25.02.07, 14:08
              bio.mum napisała:

> ofiara.spelniona napisał:
              >
              > >
              > > "W złą godzinę.."?, oni chcą "żyć" po trupach ekologów?..
              > > za chwilę dojdzi do tego, jeśli nikt tłuszczy nie opanuje!
              > >
              > Najbardziej przerażające jest to, że oni wymachując tymi krzyżami się świetnie
              > bawią. Sa w telewizji w koncu.Powinni zacząć pozdrawiac swoje rodziny i
              > znajomych.

Napomknąłem na temat obecności TVN-u niżej.

"Gwiazda do domu"!...za chwilę, poleci pewnie - "Ojcze Nasz";(
              • bio.mum Re: za chwilę poleci "Ojcze Nasz";( 25.02.07, 14:09

"Ojcze Nasz";(

tylko czekac....
                • ofiara.spelniona i "Boże coś Polskę.."... poleci?;( 25.02.07, 14:11

• bio.mum Re:na razie jest intro "Won stąd". 25.02.07, 14:21

>
                    Pieśni religijne będą za chwilę.
    • goniacy.pielegniarz Niszczenie przyrody w imię Boga? 25.02.07, 13:59
      Muszę przyznać, że trochę mnie bawi ten las krzyży.
      • bio.mum Re: Niszczenie przyrody w imię Boga? 25.02.07, 14:05
        goniacy.pielegniarz napisał:

> Muszę przyznać, że trochę mnie bawi ten las krzyży.
        >
        Ja wczoraj oglądałam Egzorcystę, może dlatego mnie mniej:-)
        >
    • ofiara.spelniona Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 14:04
      Swoją drogą, obecność TVN wyraźnie zagrzewa do boju "krzyżowców" ;(
    • iza.bella.iza Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 14:05
      bio.mum napisała:

> nienawiścią haseł?
      >
      >

Właśnie niedawno przeczytałam "Bożych wojowników" i ten tłum z Doliny tak mi się
      jakoś kojarzy...
      • kika113 Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 14:10
        I znowu wasze plemię nie próbuje zrozumieć tylko zniekształaca i spotwarza
        fakty. Krzyże symbolizują osoby zabite na drodze, jest tyle krzyży ile zgineło
        osób ale w was krzyż budzi odrazę i siejecie jak zwykle nienawiść i kłamstwo.
        • iza.bella.iza Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 14:14
          kika113 napisała:

> I znowu wasze plemię nie próbuje zrozumieć tylko zniekształaca i spotwarza
          > fakty. Krzyże symbolizują osoby zabite na drodze, jest tyle krzyży ile zgineło
          > osób ale w was krzyż budzi odrazę i siejecie jak zwykle nienawiść i kłamstwo.

O, odezwała jakaś obcoplemienna istota:) Z jakiegoż to plemienia pochodzisz?
          Apaczy? Kikujusów? Nuaregów? W sumie nie ważne - ważne, że obcym Ci językiem
          polskim całkiem nieźle się posługujesz. Wyrazy uznania:)
    • travel_wawa I wrzaski "zamknąc granicę"..hehe w UE :)))) 25.02.07, 14:07
      Do tej prymitywnej moherowej tłuszczy nie dociera, że za kilka miesięcy na
      granicy z Litwą będa tylko tabliczki. Schengen:)))))
      • kika113 Re: I wrzaski "zamknąc granicę"..hehe w UE :)))) 25.02.07, 14:12
        wasze komentarze świadczą o niebywałej nienawiści i prymitywnym fałszywym
        pełnym judaszowej niechęci nastawieniu.
        • travel_wawa Re: I wrzaski "zamknąc granicę"..hehe w UE :)))) 25.02.07, 14:16
          Ja tylko napisałem, że w UE nie można "zamknąć" granicy wewnetrznej.
          Do Ciebie też ten prosty fakt nie dociera?
          • kika113 [...] 25.02.07, 14:18
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • don.kichote Chyba mnie "z-nielubicie"... 25.02.07, 14:14
        ... ale jakiem "pełną gębą" anty-kaczysta, doceniając i nie negując racji
        ekologów, to mając dylemat, który gatunek chronić najpierw, opowiadam się za
        człowiekiem, a to oznacza, że skoro "mleko się już wylało", to nie skazujmy
        mieszkańców Augustowa, na kolejne lata życia w "horrorze"!!!

A co do krzyży, to mnie tylko śmieszy - nie oburza!!!
        • ofiara.spelniona Na ten wątek - na drzewo Donie:PP 25.02.07, 14:20

• don.kichote Re: Na ten wątek - na drzewo Donie:PP 25.02.07, 14:28
            ??????????????
            Zupełnie nie kumam?!
            • ofiara.spelniona " na drzewo" Donie:PP 25.02.07, 14:30
              w tym wątku i n/t twojego stanowiska w spr. Rospudy a raczej wspierania metod
              polskich katolików, vide temat wątku:P
              • don.kichote Re: " na drzewo" Donie:PP 25.02.07, 15:14
                Zapomnij!!!
                Do czego Ty mnie namawiasz? Do czynnego popierania Kaczorów???
                Jeszcze na głowę nie upadłem, żeby w moim wieku po drzewach skakać!
        • bio.mum Re: Nie znielubiłam pana, panie Donie;-) 25.02.07, 14:30
          don.kichote napisał:

Przecież nikt z nas nie chce, żeby ginęli ludzie na drogach. Chociaż Kaczynski
          sieje własnie taką propagandę. Kłamstwem jest, że zmiana trasy wydłuży
          realizację projektu o kilka lat.

>
          • don.kichote Re: Nie znielubiłam pana, panie Donie;-) 25.02.07, 15:09
            No myślę!!! :-)))

bio.mum napisała:

> Przecież nikt z nas nie chce, żeby ginęli ludzie na drogach. Chociaż Kaczynski
            > sieje własnie taką propagandę.

Co jak co, ale opinie Kaczyńskich - i ich przydupasów - w tej sprawie mam tam,
            gdzie - mówiąc kolokwialnie - "może pan Pana majstra w doopę pocałować"!

> Kłamstwem jest, że zmiana trasy wydłuży
            > realizację projektu o kilka lat.

I tu pozwolę sobie nie zgodzić się!
            Niezależnie, czy będzie to III czy XIII; IV czy XIV RP, pewne rzeczy się nie
            zmieniają, a mianowicie BIUROKRACJA!
            Dodając do tego - sam nie wiem, jak to nazwać - sterowany, jednak wysoce
            prawdopodobny "opór materii"(?), polegający na wykazaniu i obronie; "a nie
            mówiłem/mówiliśmy?" - czas od "pomysłu, do przemysłu" wydłuży się
            niewspółmiernie do realnych możliwości wyżej wspomnianej biurokracji.

Ponadto, czy znajdzie sie NIEKONTROWERSYJNA trasa???

> Ja emir i Ty emir. Kto więc będzie poganiał osły??afgańskie

Jak oba "emiry", to niech se "Lincolna" z szoferem kupią!
            • bio.mum Re: Nie znielubiłam pana, panie Donie;-) 25.02.07, 15:28
              don.kichote napisał:

>
              > Ponadto, czy znajdzie sie NIEKONTROWERSYJNA trasa???

To podpowiada panu rozum. A serce? Ucieszłby się Pan, gdyby buldozery jednak
              wjechały do doliny?

>
              > > Ja emir i Ty emir. Kto więc będzie poganiał osły??afgańskie
              >
              > Jak oba "emiry", to niech se "Lincolna" z szoferem kupią!

a osła do bagażnika
              • don.kichote Re: Nie znielubiłam pana, panie Donie;-) 25.02.07, 15:40
                bio.mum napisała:

> To podpowiada panu rozum. A serce? Ucieszłby się Pan, gdyby buldozery jednak
                > wjechały do doliny?

Tak jak pisałem wyżej. Doceniam i nie neguję racji ekologów!
                Z "wjazdu buldożerów" też bym się nie cieszył, ale...
                jestem materialistą i skłaniam się jednak ku rozumowi!

> > > Ja emir i Ty emir. Kto więc będzie poganiał osły??afgańskie
                > >
                > > Jak oba "emiry", to niech se "Lincolna" z szoferem kupią!
                >
                > a osła do bagażnika

Nie! Osły sprzedać!
                W końcu "Lincolnów" za darmo, nawet emirom nie dają! :-)))
                • bio.mum Re: Nie znielubiłam pana, panie Donie;-) 25.02.07, 15:59
                  don.kichote napisał:
                  >
                  >
                  > Nie! Osły sprzedać!
                  > W końcu "Lincolnów" za darmo, nawet emirom nie dają! :-)))

Tylko kto by chciał je kupić? No chyba, ze jako półtusze na Białoruś.
                  >
                  >
                  • don.kichote Re: Nie znielubiłam pana, panie Donie;-) 25.02.07, 16:08
                    bio.mum napisała:

> Tylko kto by chciał je kupić? No chyba, ze jako półtusze na Białoruś.

Wprawdzie na Białorusi - jak i u nas - osłów dostatek, to na półtusze - kto wie;
                    może byłby rynek?
                    • bio.mum Panie Donie - co Pan na to? 25.02.07, 19:49
                      Mam rewelacyjne rozwiązanie problemu Rospudy i obwodnicy wokół Augustowa.
                      Rozwiązanie sprawdzone, proste, niespecjalnie kosztowne i mogące przynieść
                      ogromne zyski dla jednej z najgorzej zarządzanych i firm w Polsce (oczywiście
                      z tych właśnie powodów właściwie niemożliwe do wprowadzenia w Polsce). Trzeba
                      TIR-y przewozić koleją. Genialne, prawda? Środowisko nie cierpi, PKP rośnie w
                      siłę, ekolodzy są zadowoleni, w Augustowie nie giną ludzie pod kołami
                      ciężarówek. W Szwajcarii 35 procent transportu towarowego odbywa się w ten
                      sposób. To może i nas może?

Wiem, że nie okrywam Ameryki. Zainteresowanych odsyłam na stronę
                      organizacji „Tiry na tory” www.tirynatory.oai.pl, na której cała
                      sprawa jest opisana. Polski rząd rozpoczął nawet jakiś program pilotażowy
                      poświęcając na wprowadzenie tirów na tory 15 (piętnaście) milionów złotych.
                      Czyli wystarczy na opłacenie urzędników, którzy przez najbliższe 10 lat będą
                      badać problem na etatach w ministerstwie .

Ciekawy jestem dlaczego u nas nie da się wprowadzić rozwiązań służących
                      ludziom. W tym temacie – jak śpiewał Młynarski – nie ma jasności, ale są
                      przebłyski. Np. ja mam taki jeden przebłysk, gdy patrzę na hunwejbinów IV RP
                      z pokolenia straconego teleranka. Ci młodzi ludzie zamiast zastanawiać się co
                      zrobić, żeby psy nie srały im pod oknami, albo żeby TIR-y nie smrodziły w
                      miastach, walczą z komunizmem, szczególnie z jego obecnymi odmianami, które
                      jak wiadomo pustoszą Polskę. Dziś walka z komunizmem, układem, WSI, mediami,
                      lekarzami, prawnikami, itd. jest znacznie łatwiejsza niż przeniesienie tirów
                      na tory. Łatwiejsza i dająca większe szanse na zrobienie kariery.

Dariusz Rosiak

dariuszrosiak.salon24.pl/index.html
                      • felinecaline Rewidziane skadinnad 25.02.07, 20:20
                        a mianowicie z Francji, gdzie glosnych bylo sporo przypadkow zmiany trasy
                        projektowanych odcinkow autostrad lub obwodnic w celu zachowania walorow
                        przyrodniczych, historycznych czy krajobrazowych.
                        Wszystkie - powtarzam - wszystkie, a bylo ich w ostatnich latach chyba 5
                        przypadkow w skali kraju skonczyly sie zmiana poczatkowego wariantu.
                        przypadek - by nie zaklocic estetyli miejsca - chodzilo o to, ze pierwotny
                        projekt prowadzil autostrade u stop wysokosklasyfikowanego sredniowiecznego
                        zespolu budownictwa zabytkowego (zamek, fortyfikacje).
                        Inne to przesuniecie trasy ze wzgledu na ochrone przyrody (obszar wystepowania
                        rzadkiego gatunku zuka czy tez nie pomne juz jakiej rosliny.
                        Najblizej mnie - w sasiedniej miejscowosci mieszkancy wymogli budowe paru km
                        tunelu autostradowego, bo projekt zasadniczy przecinal miasto na 2 czesci.
                        Wszystko odbylo sie w klimacie owszem, goracych, alisci rzeczowych dyskusji i
                        wymachiwania krzyzami.
                        Byly tez przypadki "przeciwpolozne: polozona u "wrot Bretanii" a wiec na szlaku
                        przejazdu "hord turystow" miejscowosc domagala sie obwodnicy z identycznych
                        powodow, co Augustow.
                        Teraz ludzie boleja (zwlaszcza drobni sklepikarze), ze ...ubylo im klientown bo
                        ludziska nie staja juz na srodmiejskim parkingu, by jupic bagietke czy
                        sakramentalna w tej okolicy brioszke a jada pare km dalej i kupuja ja w
                        przyobwodnicowym (jak wiekszosc) supermarkecie.
                        To samo hotelarze - obwodnica sprawila, ze Becon-les Granits przestala byc
                        turystyczna "miejscowoscia etapowa".
                        Moze by sobie Augustowianie ten aspekt trzezwo i bez zbednego wymachiwania
                        krzyzykami przemysleli.
                        • felinecaline Re: Rewidziane skadinnad 25.02.07, 20:21
                          Oczywiscie dyskusja byla rzeczowa acz BEZ wymachiwania krzyzami.
                        • qqazz Re: Rewidziane skadinnad 25.02.07, 21:27
                          Dwie sprawy,
                          1 Z twojego postu wynika ze te rozwiazania były dyktowane przez sprzeciw badź
                          zadania mieszkańców tutaj wola mieszkańców jest dobrze znana.
                          2 Przebieg obwodnicy Augustowa zatwierdzono w 1997 roku, czy we Francji tez sie
                          czeka i przystepuje do protestów kiedy cała procedura jest zakończona i maja
                          ruszac prace budowlane, czy w fazie podejmowania decyzji bądź zaraz po jej
                          podjeciu?

A augustowianie patrza na sprawe trzeźwo juz od 15 lat (pierwsze prace nad
                          projektem zaczęły sie w 1992 roku)

pozdrawiam
                          • felinecaline Re: Rewidziane skadinnad 25.02.07, 21:40
                            Owe zadania (zmiany przebiegu obwodnicy/autostrady) byly wysuniete przez
                            lokalne stowarzyszenia badz ekologiczne, badz ze sfery zainteresowan kulturalno-
                            historycznych w fazie PROJEKTU inwestycji.
                            Obowiazkiem wladz lokalnych jest przedstawienie takiego projektu lokalnej
                            spolecznosci i uwzglednienie w ostatecznej decyzji vox populi. Zmiany
                            nastepowaly dosyc szybko, w ciagu kilku tygodni/miesiecy (najdluzszy byl epizod
                            z budowa odcinka autostrady przez peryferie miasta, w ktorym mieszkam i niemal
                            centruèm sasiedniego.
                            Pertraktacje byly bardzo skomplikowane, ze wzgledu na zwartosc zabudowy i
                            koniecznosc dosc kosztownych wywlaszczen i wyburzen oraz klopotliwa sprawe
                            podzialu miejscowosci przez planowana trase.
                            W koncu "stanelo" na budowie tunelu, co wprawdzie czynilo inwestycje sporo
                            drozsza, ale mozliwa do zaakceptowania przez wszystkich anta- i protagonistow.
                            Rzecz ciagnela sie przez...iokolo 20 lat (od wstepnej fazy projektu, przez
                            arbitraze, sady, apelacje itepe.
                            Wreszcie w koncu tego roku odcinek autostrady zostanie oddany do uzytku.
                            Bylo wiele burzliwych spotkan "wysokich umawiajacych sie stron", w tym rowniez
                            transmitowanych przez tivizje, NIGDY jednak nie mieszano do dyskusji
                            jakichkolwiek symboli religijnych, no, ale wszak wszem wiadomo, ze "Ciotka
                            Marianna" to stara bezboznica ;-D
                            • qqazz Dzieki za wiadomość 25.02.07, 22:51
                              Tutaj niestety we wstepnej fazie projektu nie było zadnych reakcji przeciwników
                              tej lokalizacji obwodnicy, dopiero gdy proces projektowania sie zakończył
                              wkroczyli ekolodzy, pamietaj tez ze alternatywna trasa równiez przetnie
                              unikatowe przyrodniczo obszary (Dookoła Augustowa sa tylko takie) i moze
                              przechodzic przez srodek paru wsi gdzie wielu pewnie sie nie zgodzi na wykup
                              (jak to ma miejsce w przypadku pseudoprojektu ekologów) oraz to ze opinia
                              mieszkańców Augustowa i okolic w tym temacie jest dośc jasna.

pozdrawiam
                      • don.kichote Re: Panie Donie - co Pan na to? 26.02.07, 00:53
                        Jak na lato!
                        Tylko... nie jest to takie proste!
                        Najpierw, trzeba by to dokładnie skalkulować, pod kątem co się lepiej opłaci?
                        Ponadto, kto sfinansuje tak kosztowną inwestycję, bo unia na pewno nie da rady!
                        Nie jest to tak, że tiry np. w Zgorzelcu załadują się na "eszelon", rozładują w
                        Gołdapi i po problemie.
                        Żeby uruchomić takie przedsięwzięcie, potrzebne są ogromne nakłady finansowe i
                        wieloletnie inwestycje. Głupi peron Edgara we Włoszczowej, kosztował 3 mln. zł.
                        To ile będzie kosztować rampa wjazdowa i to nie jedna a setki, bo zbudowana w
                        każdej większej miejscowości? Ile kosztować będzie wymiana 80% szyn, i tyleż
                        samo taboru?
                        Jaki będzie koszt specjalistycznych "wagonów/lawet" do przewozów wielkich tirów?

Nie jestem fachowcem, ale wydaje mi się, że taniej byłoby ową nieszczęsną
                        obwodnicę przez Poznań poprowadzić, niż brać się za takie przedsięwzięcie.
                        • bio.mum Re: off-topic 26.02.07, 01:17
                          don.kichote napisał:

Też pan czeka na relację z targowiska próżności?:-)

>
    • citisus Każdy krzyż to jeden zabity z Augustowa. 25.02.07, 14:10
      Słowa prawdy o ekologach nazywasz nienawiścią ??
      • iza.bella.iza Re: Każdy krzyż to jeden zabity z Augustowa. 25.02.07, 14:17
        Dlatego te krzyże należy traktować z szacunkiem, a nie wymachiwac nimi jak widłami.
    • gniewko_syn_ryba Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 14:10
      bio.mum napisała:

> nienawiścią haseł?

Wołają "Ukrzyżuj ich !" ?... Nie dziwiłbym się...
      • bio.mum Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 14:12
        gniewko_syn_ryba napisał:

>
        > Wołają "Ukrzyżuj ich !" ?... Nie dziwiłbym się...

wołają "ekolodzy to hitlerowcy"
        • kika113 [...] 25.02.07, 14:13
          • pisuarro Re: znowu wasze plemię 25.02.07, 14:15
            Jakie plemię (pytam bom zaciekawion) ? Irokezów ?
            • kika113 Re: znowu wasze plemię 25.02.07, 14:17
              Sam się domyśl, hehe
          • iza.bella.iza obcoplemienna Kiko, zrozum 25.02.07, 14:18
            kika113 napisała:

> fakty. Krzyże symbolizują osoby zabite na drodze, jest tyle krzyży ile zgineło

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57997604&a=57998576
          • gniewko_syn_ryba Re: Judaszko zrozum 25.02.07, 14:50
            kika113 napisała:

Matrix się zawiesił ???... ;))))))))))
            • bio.mum Re: Judaszko zrozum 25.02.07, 14:54
              gniewko_syn_ryba napisał:

> kika113 napisała:
              >
              > > I znowu wasze plemię nie próbuje zrozumieć tylko zniekształaca i spotwarz
              > a
              > > fakty. Krzyże symbolizują osoby zabite na drodze, jest tyle krzyży ile zg
              > ineło
              > > osób ale w was krzyż budzi odrazę i siejecie jak zwykle nienawiść i kłams
              > two.
              >
              > Matrix się zawiesił ???... ;))))))))))

Już zupełnie zgłupiałam. Staję w obronie krzyża - symbolu chrześcijanstwa to
              znaczy, że czuję do niego odrazę..zabijcie mnie...
              • travel_wawa Ku Klux Klan 25.02.07, 14:56
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=57998552
                • bio.mum Re: Ku Klux Klan 25.02.07, 14:58
                  travel_wawa napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=57998552

Czyli o wieszaniu też było...Przegapiłam.
                  • travel_wawa Re: Ku Klux Klan 25.02.07, 15:00
                    Tylko wkleiłem wątek z forum Białystok.
    • kika113 [...] 25.02.07, 14:20
      • bio.mum Re: Widzisz? Nawet prosta lewaczka wie lepiej 25.02.07, 14:22
        kika113 napisała:

> No proszę jakaś lewaczka jak zwykle wie najlepiej i poucza

od zaślepionej katoliczki do czego służy krucyfiks.
    • kika113 Re: Judaszko :-))))))))))"wasze plemię":-))))) 25.02.07, 14:21
      sztacheta jest sporych rozmiarów (zapomniałas jak uwas na wsi było?) a to małe
      krzyże symbolizjace ludzi którzy strcili życie na drodze
      • chochlik5 Re: Tiry na tory. 25.02.07, 14:33
        Dla czego władzre Augustowa przez tyle lat lamentów nie zbudowały kilka kładek
        nad jezdnią. Łatwiej krzyczeć, lamentować, szukać winnych niż pomyśleć o
        profilaktyce.
        • bio.mum Re: Tiry na tory. 25.02.07, 14:49
          chochlik5 napisała:

> Dla czego władzre Augustowa przez tyle lat lamentów nie zbudowały kilka
          kładek
          > nad jezdnią. Łatwiej krzyczeć, lamentować, szukać winnych niż pomyśleć o
          > profilaktyce.

Dokładnie. I jeszcze przerzucają odpowiedzialność na innych. Dolina Rospudy to
          nie gorący kartofel.
    • wikul Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 25.02.07, 20:27
      bio.mum napisała:

> nienawiścią haseł?

Od kiedy tak sie martwisz o krzyże ? Wymachiwanie, wzmoszenie okrzyków
      i kłamstwa dozwolone sa jedynie słusznym "obrońcom przyrody". Tubylcom robić
      tego nie wolno. Tym bardziej że nie skorzystali z okazji żeby milczeć, jak
      mawia jeden z unijnych prezydentów.
      • iza.bella.iza Re: Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 25.02.07, 20:57
        wikul napisał:

> Wymachiwanie, wzmoszenie okrzyków
        > i kłamstwa dozwolone sa jedynie słusznym "obrońcom przyrody".

A który z obrońców przyrody wymachuje krzyżem? A jeśli nie wiesz jak obchodzić
        się z symbolem chrześcijaństwa i jednocześnie symblem męki Chrystusa, to pogadaj
        z jakimś księdzem. Na pewno chętnie Ci to wyjaśni, nawet jak nie jesteś
        chrześcijaninem.
        • p.smerf Re: Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 25.02.07, 21:28
          Dano się tak nie uśmiałem.
          Czyżbyś nigdy nie widziała sabatów moherowych beretów wymachujących krzyżami,
          różańcami, świętymi obrazkami a nawet posągami Matki Boskiej i wykrzykujących
          takie rzeczy, że uszy więdną? A nie widziałaś o. Rydzyka, który przytaszczył do
          KRiTV duży (cudowny podobno - według niego) obraz Matki Boskiej jako argument,
          że mu się należy przydział częstotliwości?
          • iza.bella.iza Re: Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 25.02.07, 21:37
            Widziałam, widziałam - niestety:(
            Kościół Rydzyka to - według mnie - sekta, która profanuje symbole
            chrześcijaństwa. Jednak Jezus, umierając na krzyżu powiedział "Ojcze, odpuść im,
            bo nie wiedzą, co czynią", więc jest jakaś nadzieja dla tych zbłąkanych
            owieczek. Sprawa zaś ich pasterza jest niestety przesądzona, bo Jezus pod
            adresem kapłanów powiedział też, że najgorszym grzechem jest "zgorszenie
            maluczkich".

:)

Pzdr.

• kika113 Re: Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 25.02.07, 22:00
              Te krzyże maja dokładnie takie samo znaczenie jak krzyże przy drogach gdzie
              zdarzył się śmiertelny wypadek. Jeżeli az tak ciebie to razi to zgłoś by
              wszystkie przydrożne krzyże zdjęto ze względu na obrazę twoich uczuć, acha i
              jeszcze symbole związane z Bożym Narodzeniem i Wielkanocą też zapewne ciebie
              obrażają.
              • ofiara.spelniona a tak między nami polakami_katolikami kikuś113-ta 25.02.07, 22:05
                , mogłabyś już skończyć ze swoimi farmazonami n/t?;P

kikuś113 napisała'by z radochą:
                ...
                "– Najdroższy ojcze Rydzyku. Jesteśmy z tobą. Jak by ktoś chciał
                na ciebie rękę podnieść, to ja nie wiem co bym mu zrobiła... najdroższy i
                uwielbiony ojcze. Ty jesteś dla mnie więcej jak Bóg... (płacz) Sto razy więcej
                jak Bóg... ukochany ojcze. Oni wszyscy będą musieli z tego kiedyś zdać
                świadectwo. Przed Bogiem i przed tobą, bo ty będziesz siedział na jego prawicy."
                ....
                • kika113 Re: a tak między nami polakami_katolikami kikuś11 25.02.07, 22:20
                  Ty stary alkoholik pewnie na starość i w delirce sam będziesz do Rydzyka takie
                  brednie w pijanym widzie wypisywał. Zostaw sobie to, w przyszłości będzie jak
                  znalazł.
                  • ofiara.spelniona a tak między nami polakami_katolikami kikuś113-ta 25.02.07, 22:27
                    , masz li ty choć starego alkoholika na co dzień, czy też Błogosławiony oj.Dyro
                    wszelkimi powinności cię wypełnia?;P
              • iza.bella.iza Re: Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 25.02.07, 22:15
                kika113 napisała:

> Te krzyże maja dokładnie takie samo znaczenie jak krzyże przy drogach gdzie
                > zdarzył się śmiertelny wypadek.

I dlatego można nimi wymachiwać jak czerwonym sztandarem, np?

> Jeżeli az tak ciebie to razi to zgłoś

Gdzie i komu mam zgłosić? I po co?

> by
                > wszystkie przydrożne krzyże zdjęto ze względu na obrazę twoich uczuć,

Wiesz, co - może jak jakas nawiedzona moherówka wyrwie taki przydrożny krzyż i
                zacznie nim wymachiwać, to rzeczywiście podam ja do prokurata za zbeszczeszczenie.

> acha i
                > jeszcze symbole związane z Bożym Narodzeniem i Wielkanocą też zapewne ciebie
                > obrażają.

Nie - bobmki choinkowe i zajączki wielanocne "mnie nie obrażają". W ogóle nie są
                mnie wstanie obrazić jakiekolwiek przedmioty nieożywione. Obrażać mogą mnie
                zachowania ludzi, a zwłaszcza te, które dotyczą chamskiego obchodzenia się
                przedmiotami kultu.
                • kika113 Re: Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 25.02.07, 22:23
                  Największa cnotka w okolicy, świętsza od paieża i obrończyni krzyża. hehe
                  • iza.bella.iza Re: Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 25.02.07, 22:30
                    kika113 napisała:

> Największa cnotka w okolicy, świętsza od paieża i obrończyni krzyża. hehe

Samochwała napisała
                    i się kika podpisała

:)))))))
        • wikul Re: Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 26.02.07, 00:20
          iza.bella.iza napisała:

> A który z obrońców przyrody wymachuje krzyżem? A jeśli nie wiesz jak obchodzić
          > się z symbolem chrześcijaństwa i jednocześnie symblem męki Chrystusa,to pogada
          > z jakimś księdzem. Na pewno chętnie Ci to wyjaśni, nawet jak nie jesteś
          > chrześcijaninem.

Jeszcze by tego brakowało żeby "obrońcy " wymachiwali krzyżami. Wystarczy że
          wymachują linami do wspinaczki wysokogórskiej, niszczą przyrodę, palą ogniska,
          uzywają chemikaliów, srają i leją bez pardonu na tak rzekomo umiłowaną przyrodę.
          A chrześciajaństwem tutaj nie epatuj jak nie wiesz o co tym ludzim chodziło.
          Nie uważam zeby to było mądre ale tak sobie wymyslili że kazdy przyniesiony
          przez nich krzyż to jedna ofiara tir-ów przewalajacych sie pod ich oknami.
          Może nikt ci jeszcze nie powiedział ale są krzyże które moga sybolizować
          zupełnie co innego niż twoje egzaltowane urojenia (np.PCK).
          • iza.bella.iza Re: Profanacja zdrowego rozsądku na f.Kraj 26.02.07, 00:38
            wikul napisał:

> A chrześciajaństwem tutaj nie epatuj jak nie wiesz o co tym ludzim chodziło.

Wiem, o co tym ludziom chodziło i nie epatuje tutaj chrześcijaństwem.

A Tobie przed napisaniem posta przydałby się łyk zimnej wody dla ochłody.

• gniewko_syn_ryba "Konopielka 2" ;)))))))))))))))))))))))))))))))) )) 25.02.07, 20:51
    • reakcjonista1 "Precz z Kaliszem" było wręcz antypolskie :-) 25.02.07, 21:29
      "Precz z gazetą" antysemickie. Reakcja Światowego Kongresu Żydów murowana.
    • swantevit Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 21:36
      Bogu niech beda dzieki!
      • ofiara.spelniona Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 21:39
        swantevit napisał:

> Bogu niech beda dzieki! :-))

"Odnowić oblicze Tej Ziemi" - czyli o tym,
        co zmieniło moje zycie i dlaczego było to Radio Maryja. - >the_dzidka<
    • adalberto3 Przeniesc Augustow !! 25.02.07, 21:49
      Czesc domow przy trasie tranzytowej mozna przeniesc na pale wbite w dno
      jeziora. Beda atrakcja turystyczna !
      • felinecaline Re: Przeniesc Augustow !! 25.02.07, 22:11
        Osada Szymonow - Slupnikow naczy?
    • markus.kembi Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 21:51
      Przypomniał mi się film "Nic śmiesznego" - "Ich oczom ukazał się las... krzyży.

I tak właśnie będzie, drzewa zostaną ścięte, ale zostanie las - las krzyży.
    • tornson Katolicyzm?? 25.02.07, 22:24
      bio.mum napisała:

> nienawiścią haseł?
      • ofiara.spelniona Katolicyzm_Poski?? 25.02.07, 22:28
        tornson napisał:

> bio.mum napisała:
        >
        > > Bo czym innym jest wymachiwanie krzyżami i wznoszenie przepełnionych
        > > nienawiścią haseł?
        • ofiara.spelniona Katolicyzm_Polski miało być?? 25.02.07, 22:28

• szkliwo Krzyż już nie jest istotny, ponieważ udowodniono 25.02.07, 22:30
      ponad wszelką wątpliwość,
      że Jesus nie zmartwychwstał,
      a na dodatek miał ojca, matkę a nawet syna.
      Szczęatki jego i jego najblizszych również odnaleziono.
      I tak się kończy 2000-letnia opowiastka.
      I tak się kończy instytucja ciemnogrodu.
      Amen.
      • ofiara.spelniona Re: Krzyż już nie jest istotny, ponieważ udowodni 25.02.07, 22:32
        szkliwo napisał:

> ponad wszelką wątpliwość,
        > że Jesus nie zmartwychwstał,
        > a na dodatek miał ojca, matkę a nawet syna.
        > Szczęatki jego i jego najblizszych również odnaleziono.
        > I tak się kończy 2000-letnia opowiastka.
        > I tak się kończy instytucja ciemnogrodu.
        > Amen.
        ;P

Chwalmy Panie!
    • frank_drebin O tym czym jest profanacja krzyza wole jednak 25.02.07, 22:37
      poczytac u jakiegos teologa niz u jakiejs bio majacej ostatnio wyrazna
      nadczynnosc watkowa ;)
    • silesius.monachijski22 Re: Profanacja krzyża w Dolinie Rospudy 25.02.07, 23:34
      bio.mum i ofiara.spelniona: dyzurni "katolicy" forum GW; jak oni bronia
      krzyza!! buhahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka