pla_cebo 07.05.07, 20:06 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=43229 Wildstein o okolicznosciach smierci Pyjasa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cat8 Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 07.05.07, 20:28 Takich Rolińskich (agentów wpływów) w dzisiejszych mediach (TVN 24, GW, Nie,...)jest cała armia.Ich propaganda jest matką wydarzeń w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Znowu prof. Widacki... 07.05.07, 20:30 "Ekspertyza, według której śmierć Pyjasa uznano za wypadek, została zaś podpisana przez profesora Zdzisława Marka. Za nieposzlakowaną reputację Marka ręczył - o dziwo - profesor Widacki. Tymczasem profesor Marek to był taki etatowy ubecki ekspert, który we wszystkich sprawach, w które zamieszani byli "nieznani sprawcy", ogłaszał niezbicie, że był to "nieszczęśliwy wypadek". Kolejny raz Widacki pojawia sie w ciekawych okolicznosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
cat8 Re: Znowu prof. Widacki... 07.05.07, 20:35 Swój do swoich zawsze ciągnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cat8 Re: Jaki ten swiat mały... 07.05.07, 20:44 Istnienie cenzury gwarantuje obywatelską swobode usiłowań :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek11 Bardzo mały :))) 08.05.07, 00:03 ab_extra napisał: Jaki ten swiat mały... ---> Tu też są prawie wszyscy RAZEM: www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=112 Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco1954 [...] 07.05.07, 20:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 07.05.07, 20:46 "W Jeziorze Solińskim został przez SB utopiony student, którego zeznania pozwoliły sporządzić portret pamięciowy zabójcy." A Piwowski mowil, ze to tylko takie niewinne zabawy w agentow byly. Odpowiedz Link Zgłoś
cat8 Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 07.05.07, 20:53 to stare sowieckie metody. Historia pokazuje, że niewola bywa szkołą wolności, ofiara Stanisława Pyjasa nie była daremna..... Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 07.05.07, 20:57 cat8 napisał: > to stare sowieckie metody. Historia pokazuje, że niewola bywa szkołą wolności, > ofiara Stanisława Pyjasa nie była daremna..... Minelo 30 lat i dopiero teraz odnajduja sie dokumenty o ktorych wiedzialo wiele osob. Znamienne, ze wczesniej nie trafily do prokuratury... Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa dlatego konieczna jest lustracja i deubekizacja 07.05.07, 21:08 To piekne, ze p. Wildstein przez tyle lat probuje znalezc mordercow przyjaciela, zapewne teraz na cieplych emeryturkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: dlatego konieczna jest lustracja i deubekizac 07.05.07, 21:12 euro.pa napisała: > To piekne, ze p. Wildstein przez tyle lat probuje znalezc mordercow > przyjaciela, zapewne teraz na cieplych emeryturkach. Emeryturkach po 6.000 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
cat1 Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 07.05.07, 21:11 Żyliśmy w państwie totalitarnym, państwie ubeckim. Gdzie historycy fałszowali przeszłość, a ideolodzy przyszłość. W PRL i III RP prawo strzegło bezprawia... Odpowiedz Link Zgłoś
andrze.n Nie przypominaj mi zartownisia Piwoswkiego, ten gl 07.05.07, 21:15 Nie przypominaj mi zartownisia Piwoswkiego, ten glupek (a dzis juz wiadomo dlaczego) nie zabezpieczyl jakos sobie kopii orginalnego "Rejsu" (tych brakujacych po kolaudacji) 15-20 min....Ot, taki luzak, zapomnialo mu sie....TW cala geba dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Nie przypominaj mi zartownisia Piwoswkiego, t 07.05.07, 21:18 Juz Glowacki przywolal "zartownisia" do porzadku:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n Re: Nie przypominaj mi zartownisia Piwoswkiego, t 07.05.07, 23:56 tego nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor5 Po SB Agora przejęła rolę ochrony Maleszki 07.05.07, 21:11 czyli pełna kontynuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 07.05.07, 21:15 A szmatlawiec idzie w zaparte: "Stanisława Pyjasa zamordowano w nocy z 6 na 7 maja 1977 roku. Jak dotychczas nie ustalono ani sprawców, ani konkretnego zleceniodawcy zabójstwa. Historykom i prokuratorom udało się jednak stwierdzić, że za tą sprawą stała PRL-owska Służba Bezpieczeństwa." Dodatkowo bezczelnie na glownej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
cat8 Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 07.05.07, 21:42 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=43231 Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 07.05.07, 21:50 cat8 napisał: > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=43231 i wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4112881.html Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
cat8 Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 07.05.07, 21:56 pla_cebo napisała: > cat8 napisał: > > > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=43231 > i > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4112881.html > Bez komentarza. - "praleczki" tylko piorą ludziom mózgi. Mord polityczny to najbardziej radykalna forma cenzury.... Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 08.05.07, 19:16 Dlatego otworzyc archiwa i polskie i te udostepnione przez stasi. Niech wszyscy zobacza... Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Geremek i inni antylustratorzy bronia SBmordercow 08.05.07, 00:13 i zadaja za to poklasku. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 08.05.07, 00:43 Miałem nieprzyjemność spotykać krakowskich esbeków. Ostatnie szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Pyjas byl bliski zdekonspirowania Maleszki? 08.05.07, 18:15 douglasmclloyd napisał: > Miałem nieprzyjemność spotykać krakowskich esbeków. Ale chyba nie w redakcji??? Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Donosicielstwo Maleszki - to udowodniony fakt 08.05.07, 19:23 ...ewentualna inspiracja zabójstwa Pyjasa - to tylko, jak na razie, domysły (IMHO średnio przekonujące) Wildsteina. Proponowałbym nie mieszać jednego z drugim. P.S. BTW obecność Maleszki (w jakiejkolwiek roli) w "Agorze" i "GW" to - oczywiście - nieustający skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Donosicielstwo Maleszki - to udowodniony fakt 08.05.07, 19:32 entefuhrer napisał: > ...ewentualna inspiracja zabójstwa Pyjasa - to tylko, jak na razie, domysły > (IMHO średnio przekonujące) Wildsteina. > > > Proponowałbym nie mieszać jednego z drugim. A dlaczego nie? Ta wersja jest logiczna, Maleszka jako UBek nie byl posledni. Wrecz byl najgorszym zwierzeciem jaki "ludzie honoru" mogli sobie wymarzyc. > > > > P.S. BTW obecność Maleszki (w jakiejkolwiek roli) w "Agorze" i "GW" to - > oczywiście - nieustający skandal. Skandal to malo powiedziane. Maleszka to czlowiek typowo sowiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Jesli masz problemy ze zrozumieniem... 08.05.07, 20:01 ...mojego poprzedniego posta to przeczytaj go sobie jeszcze raz (albo dwa). Dość popularna ostatnio tendencja, by w każdym (mniejszym czy większym) złoczyńcy widzieć od razu wcielonego potwora nosi wszelkie znamiona zbiorowego obłędu (cóż, przykład idzie z samej góry...) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Jesli masz problemy ze zrozumieniem... 08.05.07, 20:18 > Dość popularna ostatnio tendencja, by w każdym (mniejszym czy większym) > złoczyńcy widzieć od razu wcielonego potwora nosi wszelkie znamiona zbiorowego > obłędu (cóż, przykład idzie z samej góry...) Sorry, ale dla mnie Maleszka jest przykladem najbardziej wyrafinowanego ubola. Jestem w stanie wybaczyc ludziom ktorzy pisali o swojej pracy, o technologiach itp itd. Jezeli ktos zapodawal kto z kim, kiedy, gdzie to jest sku..synstwo. A jezeli ktos sie przyczynil do ubeckich zbrodni to jest.................. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Donosicielstwo Maleszki - to udowodniony fakt 08.05.07, 20:57 entefuhrer napisał: > ...ewentualna inspiracja zabójstwa Pyjasa - to tylko, jak na razie, domysły > (IMHO średnio przekonujące) Wildsteina. > > > Proponowałbym nie mieszać jednego z drugim. > > > > P.S. BTW obecność Maleszki (w jakiejkolwiek roli) w "Agorze" i "GW" to - > oczywiście - nieustający skandal. > Odpowiedz Link Zgłoś