Gość: Lechu IP: *.acn.waw.pl 07.06.03, 23:34 Coś onet przebąkuje o dymisji Kołodki. Ma go zastąpić Hausner. Gdzieś jeszcze ktoś coś wspomniał na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Kołodko ma odejść ? 07.06.03, 23:47 Gość portalu: Lechu napisał(a): > Coś onet przebąkuje o dymisji Kołodki. Ma go zastąpić Hausner. Gdzieś jeszcze > ktoś coś wspomniał na ten temat ? Ja wspominałam, już dawno :) Odkąd się zaczął żreć z Hausnerem i rozkręcać z coraz bardziej oryginalnymi pomysłami można było przewidzieć, że jak spór wejdzie w decydującą fazę, Kołodko tego nie przetrzyma, ale trudno było go ruszyć przed referendum. Wydaje mi się, że teraz to kwestia dni, może tygodni, bo i Kołodko i Hausner w końcu powiedzą "albo ja, albo on". Nie jestem natomiast pewna czy Hausnera przeniosą z gospodarki na finanse, chyba raczej nie i ministrem finansów zostanie ktoś inny. Huebnerowa niedługo będzie luźniejsza, więc może ona? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Pompous idiot 08.06.03, 00:25 Fragment artykułu pt. "Trzeba się przyglądać" z dzisiejszego ŻW Interesujące jest, co anglosascy oglądacze mówią o niektórych naszych luminarzach sceny publicznej - politycznej i biznesowej. Niestety rzadko występują superlatywy, wręcz przeciwnie. W skróconym słowniku definicji naszych prominentów pojawiają się często "idiot", "moron" (tuman), "half-wit" (półgłówek) i podobne komplementy. Kiedyś po wizycie u jednego z ministrów zapytałem prezesa wielkiej korporacji amerykańskiej, co o nim sądzi. "Pompous idiot" (pompatyczny idiota) - odpowiedział. O kim mowa, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś