Dodaj do ulubionych

obserwacje

13.08.07, 13:06
warto prowadzic szczegolowe obserwacje tych, ktorzy kiedys byli zachwyceni
pisem i jego dzialaniami, a teraz powoli zmieniaja optyke i zdanie
przykladem takiego dziennikarza staje sie Michal Karnowski, ktory juz od
pewnego czasu nie bije czolem przed prezesem czystym dobrem, osmiela sie nawet
lekko (na razie) krzywic sie na dzialania prezesa

z forumowych zwolennikow pisu zauwazylam czesciowa zmiane (jeszcze bez
przekonania pewnie, nie wie czy warto) niejakiego webholica, w jego postach
wyczuwam lekkie wahanie, juz sie zastanawia a nie bierze jak leci tego co mu
podaje prezes

kto nastepny?
Obserwuj wątek
    • wos9 Re: obserwacje 13.08.07, 14:25
      Jeśli chodzi o forumowiczów, to raczej przewiduję wysyp nowych
      nicków...
      Natomiast Karnowski rzeczywiście lekuchno się wycofuje na z
      góry upatrzone pozycje. Ale koledzy mu nie zapomną.
      • scoutek Re: obserwacje 13.08.07, 14:35
        :)))
        z tymi nickami to prawda
        homos juz nie pisuje, kataryna dawno uciekla, asienka zmienia nicki notorycznie
        (ale dla niej dalej czarne jest biale czy jakos tak)

a z dziennikarzami to fajne, widzialam tez niedawno Cezarego Michalskiego, ktory
        jak na niego gadal calkowite herezje
        • allspice Re: obserwacje 13.08.07, 14:38
          Ale większość z nas,została wierna swoim poglądom i okazało się,że
          mamy rację. Tylko szkoda,że ta walka z oszołomstwem trwała tak
          długo - blisko dwa lata.
          • scoutek Re: obserwacje 13.08.07, 14:44
            to i tak nic
            a z niektorymi i tak nie wygramy, zobacz co asienka wypisuje
            • wos9 Re: obserwacje 13.08.07, 14:55
              scoutek napisała:

> to i tak nic
              > a z niektorymi i tak nie wygramy, zobacz co asienka wypisuje
              >
              Ale kikusia kompletnie nie wie, co pisać, więc przepadła.
              Wczoraj było jej tyle, co na lekarstwo, dziś poszła na L-4.
        • a-siek Na jakie na przykład? 13.08.07, 14:57
          scoutek napisała:

> :)))
          > z tymi nickami to prawda
          > homos juz nie pisuje, kataryna dawno uciekla, asienka zmienia
          nicki notorycznie
          > (ale dla niej dalej czarne jest biale czy jakos tak)
          • off_nick Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:05
            a-siek napisała:

=====================================================================

Też jestem ciekawa.
            • a-siek Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:08
              off_nick napisała:

> a-siek napisała:
              >
              >
              >
              > Też jestem ciekawa.
              >
              >
              Może off_nick :)
              • off_nick Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:26
                a-siek napisała:

> Może off_nick :)

Pudło,jak się ma wizytówkę to się pisze pod własnym nick'em,a jak
                się nie ma to można jako followthesun np występować.
                • a-siek Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:38
                  Można mieć i 10 wizytówek, i 10 loginów, tylko po co?

Kiedyś próbowałam uciec w anonimowość, niestety ktoś z prywatnego
                  zamkniętego forum uprzejmie doniósl pod jakim nickiem się loguję.
                  A potem banda pomyleńców siedziała na FK i napastowała niewinnych
                  ludzi, że to niby ja.
                  Dziś już po lekcji robienie z siebie idiotów odpuścili sobie, ale
                  cóż stoi na przeszkodzie ot tak sobie palnąć posta jakobym logowała
                  się pod różnymi nickami.

Łatwiej palnąc - ale żeby odszczekać łgarstwo już trzeba mieć
                  odrobinę przyzwoitości i klasy. Tego u p. scoutek nie uświadzcysz.
                  Jedyne na to stać to plaskanie w łapki z uciechy i wbijanie szpil
                  pomiędzy moje rozmowy z innymi forumowiczami. Takie osobliwa
                  rozrywka pani w średnim wieku.
                  • off_nick Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:43
                    a-siek napisała:

> Można mieć i 10 wizytówek, i 10 loginów, tylko po co?
                    >
                    > Kiedyś próbowałam uciec w anonimowość, niestety ktoś z prywatnego
                    > zamkniętego forum uprzejmie doniósl pod jakim nickiem się loguję.
                    > A potem banda pomyleńców siedziała na FK i napastowała niewinnych
                    > ludzi, że to niby ja.
                    > Dziś już po lekcji robienie z siebie idiotów odpuścili sobie, ale
                    > cóż stoi na przeszkodzie ot tak sobie palnąć posta jakobym
                    logowała
                    > się pod różnymi nickami.
                    >
                    > Łatwiej palnąc - ale żeby odszczekać łgarstwo już trzeba mieć
                    > odrobinę przyzwoitości i klasy. Tego u p. scoutek nie uświadzcysz.
                    > Jedyne na to stać to plaskanie w łapki z uciechy i wbijanie szpil
                    > pomiędzy moje rozmowy z innymi forumowiczami. Takie osobliwa
                    > rozrywka pani w średnim wieku.

Zadziwiasz mnie,nie przyszło by mi do głowy,żeby mieć kilka loginów.
                    • a-siek Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:48
                      off_nick napisała:

> Zadziwiasz mnie,nie przyszło by mi do głowy,żeby mieć kilka
                      loginów.

Kilka loginow i wiele wymyslonych osobowosci. Jest tu pare takich
                      osob, co sie kreuja na kogos innego niz sa. Albo na przykład
                      podszywajacych się pod innych. I to wcale nie jest gó..arzeria.
                      Zadziwiajace jak ludzie zatracają granicę między dwoma światami.
                  • mietowe_loczki Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:47
                    Rozumiem, że klasę ma się wtedy, kiedy innej dyskutantce wypomina
                    się wiek. To taki merytoryczny argument.
                    • a-siek Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:49
                      mietowe_loczki napisała:

> Rozumiem, że klasę ma się wtedy, kiedy innej dyskutantce wypomina
                      > się wiek. To taki merytoryczny argument.

Wiek średni mieści się między 30 a 60. Dość odważnie jest nazwać
                      to "wypominaniem" lat :)
                      • mietowe_loczki Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:52
                        Jakiekolwiek odnoszenie się do wieku przeciwnika użyte w dyskusji
                        jest argumentem ad personam, czyli niedozwolonym. Od czapy, zupełnie.
                        • a-siek Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 15:55
                          mietowe_loczki napisała:

> Jakiekolwiek odnoszenie się do wieku przeciwnika użyte w dyskusji
                          > jest argumentem ad personam, czyli niedozwolonym. Od czapy,
                          zupełnie.
                          >
                          Scoutek wobec mnie nie używa innych argumentów niż ad personam i do
                          tego ewidentnie obraźliwych, pomimo że nie wugarnych. Nie pamiętam
                          Twojego oburzenia, ale przyklaskiwanie - owszem, zdarza się. Skąd
                          nagle pryncypialne podejscie do nietykiety?
                          • mietowe_loczki Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 16:54
                            To nie nagle pryncypialne podejście do netykiety, tylko prosta
                            obserwacja tego, jakich argumentów (?) używa się na tym forum.
                            Przeczytaj jeszcze raz swój wpis, ale bez ostatniego zdania. Wtedy
                            jest zupełnie inny.
                  • torpeda.wulkaniczna Cześć, Asiu, 13.08.07, 17:05
                    scoutek ma jedną niezaprzeczalną cechę.
                    Jest nudna.

Wykształconą polonistką i - w swoim mniemaniu - niezależną
                    dziennikarką jest wos. Bez krztyny polotu.

Allspice się cieszy, że wytrwali na posterunku walki z
                    oszołomstwem.Śliczna retoryka.

Są nudni i dziwią się, że mało kto chce z nimi podjąć rozmowę.

Ale ot tak - rzucić smroda, np. o zmianie nicków a później
                    kulturalnie nie przeprosić - to właśnie ten styl.
                    • a-siek Torpedo 13.08.07, 17:22
                      Czują się dobrze na forum jak sie tylko dobiorą stadem i sami
                      wzajemnie potwierdzają w przekonaniu o swej wyzszości i jak bardzo
                      mają rację.

Cóż każdy ma prawo.

A a propos wielonickowości, to rzucaniu smroda przez nasze panie ich
                      towarzyszy pełen zachwytu pisk na kolejne żarty pewnego trola-
                      psychola.
                      Zresztą ja również mam jakieś tam swoje podejrzenia, ale nie mam ani
                      czasu ani ochoty bawic się w śledczego i dociekać czy to przypadek
                      czy zwyczajnie zapomniała się przelogować.

A tak w ogóle to pozdrawiam nieco zapomniana :)
                      • torpeda.wulkaniczna Re: Torpedo 13.08.07, 17:28
                        Ciebie nie da się zapomnieć :) Poza tym, chyba bywasz w Nibylandii.
                        Mam problem z czasem, napiszę coś wieczorem.Przy zimnym Portugalu :)
                        Pozdrawiam serdecznie
                        • a-siek Re: Torpedo 13.08.07, 20:03
                          torpeda.wulkaniczna napisał:

> Ciebie nie da się zapomnieć :)

No staram się jak mogę. :)
                          • scoutek howgh n/tx 13.08.07, 20:48

• scoutek torpedo 13.08.07, 18:00
                      ogromnie jestem ci wdzieczna, ze w ogole zauwazyles zalozony przeze
                      mnie watek, a to, ze raczyles go przeczytac to mnie prawie oszolomilo
                      (dlatego tobie najpierw odpowiadam, a nie asience32 vel a-siek vel
                      kilka innych, do ktorych sie sama przyznala a o ktorych teraz nie
                      bardzo pamieta)
                      do tego jestem zdumiona, ze malo, ze zajrzales, przeczytales to
                      jeszcze - o bosze - raczyles napisac kilka slow na moj temat
                      jestem ci wdzieczna niewymownie
                      bylabym jeszcze bardziej, gdybys sie tak nie poswiecal i nie
                      probowal zrozumiec, bo i tak prozny trud
                      dziekuje za uwage
                      mam nadzieje, ze ostatni raz zmarnowales tyle cennego czasu na
                      kogos, kto cie tak nudzi

(a, dodatkowo chcialam wyjasnic, ze polskich znakow diakrytycznych
                      nie uzywam nie dlatego, ze stukam z obcych ambasad i wspomagam
                      myslacych Polakow, tylko po prostu mi sie nie chce i czesc)
                      • torpeda.wulkaniczna Scoutku, 13.08.07, 18:10
                        zajrzałem, bo była tu Aśka. I - faktycznie - miała kilka nicków. O
                        których wszyscy jej interlokutorzy/dyskutanci wiedzieli, bo ma swój
                        styl.Po jakimś czasie dowiadywały się trolle i zaczynało sie
                        przedstawienie - Ty chyba nigdy nie byłaś tak atakowana za swoje
                        poglądy, jak Aśka. I w taki chamski sposób.

Zmień nicka, na próbę. Ciekawe, czy ktoś rozpozna, że to Ty.

Jak tam pupcia? Obcałowana?
                        • scoutek Torpedo 13.08.07, 18:38
                          nie poznaje cie, az tyle uwagi mnie nudnej?

torpeda.wulkaniczna napisał:

> zajrzałem, bo była tu Aśka. I - faktycznie - miała kilka nicków. O
                          > których wszyscy jej interlokutorzy/dyskutanci wiedzieli, bo ma
                          swój
                          > styl.Po jakimś czasie dowiadywały się trolle i zaczynało sie
                          > przedstawienie - Ty chyba nigdy nie byłaś tak atakowana za swoje
                          > poglądy, jak Aśka. I w taki chamski sposób.

nie odpowiadam za trolli
                          naleza mi sie przeprosiny w sprawie nickow asienki
                          nie twierdzilam, ze sie do nich nie przyznaje, stwierdzilam tylko,
                          ze ich miala kilka

> Zmień nicka, na próbę. Ciekawe, czy ktoś rozpozna, że to Ty.

nie interesuje mnie to
                          przychodze na forum nie po to by bawic sie w chowanego
                          i biore odpowiedzialnosc za wszystko co sama napisze
                          w odroznieniu od wielonikowcow ( w tym asienki) moja doroslosc nie
                          polega na liczeniu lat

> Jak tam pupcia? Obcałowana?

ty nalezysz do tych, na ktorych opinii w ogole nic a nic mi nie
                          zalezy
                          dospiewaj sobie sam, chwalisz sie, zes bystry

i to by bylo na tyle
                          • torpeda.wulkaniczna Re: Torpedo 13.08.07, 19:03
                            No jesteś nudna, fakt.
                            Chciałem odpowiedzieć, bo walnęłaś elaborat biorąc swoją nudę za
                            jego oś. I pompując moje ego.
                            Ty nie pisujesz z nudnymi? Nie zdarza Ci się?

Faktycznie, Aśka powinna Cię przeprosić.Chyba ją poniosło.
                            I ja też Cię przepraszam. Nie przemyślałem, że Aśka miała przecież
                            kilka nicków.
                            Z drugiej strony - wypowiedzi dotyczyły osób, które z tchórzostwa
                            zmieniały nicki. Trudno Aśkę posądzać o tchórzostwo, czy o rejteradę
                            z dyskusji. Zwiewała przed trollami uwielbiającymi tematy genitalno-
                            wydalnicze.
                            Ale to - jak zauważyłaś - nie Twój problem.

Naprawdę cenię forumowiczów pozostających przy swoich nickach.Starzy
                            znajomi, lekko złośliwi, nudni, czasem ciepli.
                            To nie Ty z Aśką dyskutowałaś kiedyś miło o psach? To była jakaś jej
                            forumowa "przeciwniczka". A rozmowa bardzo miła.

A bystry to nie jestem.Mnie trzeba kłonicą, albo dobrocią.A obcować
                            ze mną to jak zjeżdżać gołą d.upą po nieheblowanej desce ( jak
                            mawiała koleżanka ze studiów).

Lubię damskie kragłości, stąd Twoja sygnaturka mnie tak frapuje ;)

Fajnie, że moje opinie masz tam, gdzie Cię mogą cmokać. To znaczy,że
                            będziemy mogli czasem sobie szczerze popisać.Bez autorytetowego
                            zadęcia ;)

Pozdrowienia
                  • scoutek Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 18:08
                    a-siek napisała:
                    > Łatwiej palnąc - ale żeby odszczekać łgarstwo już trzeba mieć
                    > odrobinę przyzwoitości i klasy. Tego u p. scoutek nie uświadzcysz.
                    > Jedyne na to stać to plaskanie w łapki z uciechy i wbijanie szpil
                    > pomiędzy moje rozmowy z innymi forumowiczami. Takie osobliwa
                    > rozrywka pani w średnim wieku.

kochana asienko
                    moje wtrety do twoich rozmow wynikaja z tego, ze forum to publiczna
                    dyskusja, a nie rozmowa prywatna i kazdy moze gadac co chce i kiedy
                    chce
                    to po pierwsze
                    po drugie staram sie zwykle wykazac twoje wieczne niekonsekwencje i
                    twoja wieczna powierzchownosc polaczona z namietnoscia do taniego
                    efekciarstwa
                    po trzecie o wiek sie nie bocze, bo z twojej strony kultury sie nie
                    spodziewam, wiec nie jestem zdziwiona
                    po czwarte - sama wiesz, ze mialas na forum przynajmniej trzy nicki,
                    zyczylabym wiec sobie abys odszczekala publicznie slowo "lgarstwo",
                    ktorego tu uzylas

zegnam
                    • a-siek Re: Na jakie na przykład? 13.08.07, 20:02
                      scoutek napisała:
                      > kochana asienko

Daruj sobie.

> moje wtrety do twoich rozmow wynikaja z tego, ze forum to
                      publiczna
                      > dyskusja, a nie rozmowa prywatna i kazdy moze gadac co chce i
                      kiedy
                      > chce
                      > to po pierwsze

No niezupełnie, bo osobiste wycieczki nie są zgodne z nietykietą.
                      Ale ok, masz prawo i ja Ci go nie zabieram, nie klikam na kosz i nie
                      zamierzam tego robić przy twoich postach, nawet tych obraźliwych
                      wobec mnie.

> po drugie staram sie zwykle wykazac twoje wieczne niekonsekwencje
                      i
                      > twoja wieczna powierzchownosc polaczona z namietnoscia do taniego
                      > efekciarstwa

Być może zamierzasz. Ale w konsekwencji wychodzą Ci osobiste
                      wycieczki tylko i wyłącznie.
                      Tanie efekciarstwo? A co to jest? Jak zauważyłaś to publiczne forum
                      i każdy ma prawo .... itede. I, jak nie zauważyłaś chyba, to miejsce
                      gdzie ludzie siedzą dla zabawy a nie jakiejś wielkiej społecznej
                      misji. Chyba. Przynajmniej ja tak traktuje to forum.

> po trzecie o wiek sie nie bocze, bo z twojej strony kultury sie
                      nie
                      > spodziewam, wiec nie jestem zdziwiona

Kultury? Nie przesadzaj z tą etykietą. Post napisałam zaraz po tym:
                      "forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=67409193&a=67414884
                      Re: Projekcja?
                      Autor: scoutek 13.08.07, 14:25 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                      Odpowiedz

a-siek napisała:
                      > Patrzę w lustro. I wciaż niezmiennie taka ładna jak zawsze.

i nadal taka pusta"

Zero meritum tylko inwektywa. To był jedyny post twój w tym wątku, i
                      jednocześnie pierwsza wypowiedź do mnie od dość dawna, bo ostatnio
                      rzadko tu zaglądam. Chyba wiec jednak wykłady o kulturze powinnaś
                      sobie podarować, przynajmniej dziś.

> po czwarte - sama wiesz, ze mialas na forum przynajmniej trzy
                      nicki,
                      > zyczylabym wiec sobie abys odszczekala publicznie
                      slowo "lgarstwo",
                      > ktorego tu uzylas

Piszę tu jako a-siek i tylko a-siek nie kryjąc od początku, że to ja
                      czyli kontynuacja asienka32. Używam jeszcze jednego a-siek1, do
                      zakładania wątków, bo na ten mój założono mi blokadę. Cała reszta to
                      albo wytwór twojej i twoich forumowych znajomych wyobraźni albo
                      konto które kiedyś tam założyłam sobie jako pocztę i pod którym na
                      forum nie pisałam. Wolno mi prawda?
                      I to nie jest pisywanie pod wieloma nickami tylko zmiana w pewnym
                      momencie używanego nicka, prawie czyni różnicę i to istotną.
                      Domyślam się, że nie odszczekasz, bo to nie w twojej upartej naturze.
                      Manipulujesz scoutek pisząc, że używam wielu nicków i obrażasz mnie
                      robiąc ze mnie trola. A to jest nic innego jak łgarstwo.

> zegnam

Nie ukrywam, że od dawna czekałam na tę deklarację.
        • off_nick Re: obserwacje 13.08.07, 15:10
          scoutek napisała:

> z tymi nickami to prawda
          > homos juz nie pisuje, kataryna dawno uciekla, asienka zmienia
          nicki notorycznie
          > (ale dla niej dalej czarne jest biale czy jakos tak)

A Tobie zawsze chce się logować?
          • mietowe_loczki Re: obserwacje 13.08.07, 15:28
            Tu już nie trzeba się logować. Ale faktem jest, że ludzie przychodzą
            tu 'popatrzeć' lub logują się pod innym nickiem ;-)
            • mietowe_loczki Re: obserwacje 13.08.07, 15:30
              Chciałam tu of kors napisać, że teraz zawsze TRZEBA się logować :/
              • off_nick Re: obserwacje 13.08.07, 15:34
                mietowe_loczki napisała:

> Chciałam tu of kors napisać, że teraz zawsze TRZEBA się logować :/

Wiem.
          • scoutek Re: obserwacje 13.08.07, 18:02
            off_nick napisała:
            > A Tobie zawsze chce się logować?

tak
            jest mi wygodniej czytac rozwiniete watki
            • off_nick Re: obserwacje 13.08.07, 18:23
              scoutek napisała:

> off_nick napisała:
              > > A Tobie zawsze chce się logować?
              >
              >
              > tak
              > jest mi wygodniej czytac rozwiniete watki

Przecież doskonale wiesz,że moje pytanie nie dotyczy "logowania"
              wszak to nie jest conditio sine qua non aby zobaczyć kto jest
              autorem wątku.
              Przypuszczam,że wiesz także,że nie każdy autor zasługuje nawet na
              rozwinięcie jego wątku a cóż dopiero mówić o pisaniu czy też
              uczestniczeniu.
    • l.o.r.t.e.a A obserwujcie sobie ile wlezie. 13.08.07, 14:58
      A wladza nadal w naszych rękach, a potem PO-PIS.
      • mietowe_loczki Re: A obserwujcie sobie ile wlezie. 13.08.07, 15:29
        PiS chce zawiązać koalicję z przestępcami z PO?
        • off_nick Re: A obserwujcie sobie ile wlezie. 13.08.07, 16:40
          mietowe_loczki napisała:

> PiS chce zawiązać koalicję z przestępcami z PO?

Nie,PO będzie zawiązywać koalicję z "przestępcami" z PIS.
      • zablokowany1 A Wy bolszewiku jeszcze onanizujecie się czy już 13.08.07, 18:28
        Wam nie pozwalają ?
    • marouder Webaholic juz sie odwrocil od Kaczek,zarzucajac im 13.08.07, 16:44
      ...zydowskie pochodzenie (bracia Kalksteinowie), czym wytlumaczyl sobie ich upadek:)
      • webaholic Witam Wolaka :) /bt 13.08.07, 16:48
        • marouder I humorek mu dopisuje:)) 13.08.07, 16:50
          Jak jakiemus hebefrenikowi..hehe:)
          Czy webahholik ma na drugie Tadeusz?
          • webaholic Re: I humorek mu dopisuje:)) 13.08.07, 17:47
            Tadeusz nie:)
    • webaholic Re: obserwacje 13.08.07, 17:47
      nikt z czlonków SLD, LiD, PO nie poniósł konsekwencji, za
      przewały,lapówki,nepotyzm etc, etc. Jak napisałem w innym watku ci którzy
      kolaborowali z III RP nadal maja sie równie dobrze, jesli nie lepiej, a na pewno
      nie gorzej ( choć jednego faceta przymknęli - jaskółka?:)).
      Liczyłem na jasną, przejrzystą sytuacje dotycząca lustracji, dekomunizacji i
      wywalenia bezideowych, przekupnych prostytutek z wysokich i średnich stanowisk w
      państwowych firmach.
      Poza zmiana kadr w najbliższym otoczeniu kaczorów nic się nie zmieniło
    • warsawyak Czy ktoś widział Wróblewskiego? 13.08.07, 18:11
      Tego od Newsweeka? Ten to miał czuja ;D
    • sodoma4 Re: Wołek to jest ewenement. 13.08.07, 19:22
      Co to za lekarstwo znaleźli na Wołka,
      że zmienił swoje powołanie
      o 180 stopni po procesie „Ałganowa”
      Podobno modli się do mesjasza „czerwonej oberży”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka