kataryna.kataryna 04.07.03, 10:28 www.se.pl/Iso/dzisiaj/reportaz/teksty/reportaz_1.shtml Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bratek zło się dzieje, ale at least nie będzie Maryli IP: *.biaman.pl 04.07.03, 10:40 Kataryno, jak tak dalej pójdzie, to oskarżą nas o chorobę psychiczną! Wszędzie przekręty! Kto produkuje te informacje w mediach?? A może świat jest normalny, tylko media się czepiają donosząc o jakichs tam nieuczciwościach? Zamiast pisać o przyjemnych sprawach. Zdaje się, że to marzenia ściętej głowy... Swoją drogą, to chyba dobrze, że Maryla tym razem nie wystąpi ze swoim NOWYM repertuarem. kataryna.kataryna napisała: > > > www.se.pl/Iso/dzisiaj/reportaz/teksty/reportaz_1.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: zło się dzieje, ale at least nie będzie Maryl 04.07.03, 10:50 Gość portalu: bratek napisał(a): > Kataryno, jak tak dalej pójdzie, to oskarżą nas o chorobę psychiczną! Wszędzie > przekręty! Kto produkuje te informacje w mediach?? A może świat jest normalny, > tylko media się czepiają donosząc o jakichs tam nieuczciwościach? Zamiast pisać > > o przyjemnych sprawach. > Zdaje się, że to marzenia ściętej głowy... > > Swoją drogą, to chyba dobrze, że Maryla tym razem nie wystąpi ze swoim NOWYM > repertuarem. Fakt, dobrze, że przynajmniej Maryli nie będzie :) Te doniesienia o korupcji łatwo wyśmiać, sama się usmiałam jak to czytałam. A potem przypomniałam sobie "bumerangi" z AF TVP i mi trochę uśmiech zrzedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek brrr IP: *.biaman.pl 04.07.03, 10:53 > > > Fakt, dobrze, że przynajmniej Maryli nie będzie :) > Te doniesienia o korupcji łatwo wyśmiać, sama się usmiałam jak to czytałam. A > potem przypomniałam sobie "bumerangi" z AF TVP i mi trochę uśmiech zrzedł. Wiesz, ja tego nie wyśmiewałem, wręcz przeciwnie. Może ten akurat zarzut nie jest prawdziwy, nie mam pojęcia. Ale każdego dnia coś niedobrego, co ma związek z SLD lub/i TV publiczną wychodzi na jaw, więc czasem naprawdę zaczynam myśleć, że to ze mną cos jest nie tak. No bo przecież nie chcę się wierzyć, że ci kolesie są aż tak sprawni! Co nas jeszcze czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: brrr 04.07.03, 11:05 Gość portalu: bratek napisał(a): > > > > > > > Fakt, dobrze, że przynajmniej Maryli nie będzie :) > > Te doniesienia o korupcji łatwo wyśmiać, sama się usmiałam jak to czytałam > . A > > potem przypomniałam sobie "bumerangi" z AF TVP i mi trochę uśmiech zrzedł. > > Wiesz, ja tego nie wyśmiewałem, wręcz przeciwnie. Może ten akurat zarzut nie > jest prawdziwy, nie mam pojęcia. Ale każdego dnia coś niedobrego, co ma związek > > z SLD lub/i TV publiczną wychodzi na jaw, więc czasem naprawdę zaczynam myśleć, > > że to ze mną cos jest nie tak. No bo przecież nie chcę się wierzyć, że ci > kolesie są aż tak sprawni! Co nas jeszcze czeka? To o wysmiewaniu było do marudy i potwora z Loch Ness. Nie wiem jak było z tym festiwalem, zazwyczaj jeśli jest tak, że gdy więcej niż trzy osoby, zupełnie niezależnie od siebie mówią o czymś, nawet gdy to się wydaje niesamowite, warto się temu przyjrzeć. Przecież gdyby Michnik nie nagrał Rywina, też mówilibyśmy, że sobie wymyślił, że sezon ogórkowy, że potwór z Loch Ness. A odpowiedź na Twoje ostatnie pytanie przmi - to co sobie sami zgotujemy. SLD jest u władzy z wyboru ludzi i robi to co robi bo sporej części jego wyborców to nie przeszkadza. To, że partia tak skompromitowana ma jeszcze dwucyfrowe wyniki w sondażach dużo mówi o sporej części społeczeństwa, która jest albo bardzo głupia, albo bardzo nieuczciwa. No bo jak wytłumaczyć akceptację dla tej zgnilizny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek oraz inne przyczyny IP: *.biaman.pl 04.07.03, 11:12 > A odpowiedź na Twoje ostatnie pytanie przmi - to co sobie sami zgotujemy. SLD > jest u władzy z wyboru ludzi i robi to co robi bo sporej części jego wyborców > to nie przeszkadza. ja nigdy, przenigdy swego głosu na kolesiów nie oddałem. Zawsze starałem się ze wszystkich sił (czyli oddając swój głos) wspomagać ich przeciwników :) Niestety, głos głosowi równy i dość często przeważały głosy na kolesiów. Wielu nie przeszkadza, bo myślą sobie: "któż jez bez wad? to tacy sami goście jak my. Zachowują się tak, jak byśmy my się zachowywali na ich miejscu". Być może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matoł Re: brrr IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 11:25 > To było do marudy i potwora z Loch Ness. Nie wiem jak było z tym > festiwalem, zazwyczaj jeśli jest tak, że gdy więcej niż trzy osoby, zupełnie > niezależnie od siebie mówią o czymś, nawet gdy to się wydaje niesamowite, warto > > się temu przyjrzeć. Żle mojego potwora zrozumiałaś. W jeziorach są ryby - o czym wszyscy wiedzą. (I ryby "biorą" - o czym też wszyscy wiedzą) Potwój pojawia się wtedy, gdy ktoś zaczyna udawać, że pierwsze słyszy o rybach lub "braniu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Re: Korupcja na festiwalu w Sopocie? IP: *.nsw.bigpond.net.au 04.07.03, 10:40 Coz, zachodnie metody lansowania dotarly wreszcie nad Wisle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Korupcja na festiwalu w Sopocie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 10:46 No cóż, "ogórki" to straszna rzecz. Czekam na pojawienie się w Jeziorach Mazurskich potwora z Loch Ness z głową Czarzastego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek marudo, nie strasz! IP: *.biaman.pl 04.07.03, 10:47 Gość portalu: maruda napisał(a): > No cóż, "ogórki" to straszna rzecz. Czekam na pojawienie się w Jeziorach > Mazurskich potwora z Loch Ness z głową Czarzastego. > Ja nigdy nie sądziłe, że potwór z Loch Ness mógłby być aż tak straszny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: marudo, nie strasz! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 10:52 > > No cóż, "ogórki" to straszna rzecz. Czekam na pojawienie się w Jeziorach > > Mazurskich potwora z Loch Ness z głową Czarzastego. > > > > Ja nigdy nie sądziłe, że potwór z Loch Ness mógłby być aż tak straszny! Jak by nie był straszny, toby gazety splajtowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek te wstrętne gazety! Ale czy "Trybuna" też? IP: *.biaman.pl 04.07.03, 10:55 Gość portalu: maruda napisał(a): > > > No cóż, "ogórki" to straszna rzecz. Czekam na pojawienie się w Jezior > ach > > > Mazurskich potwora z Loch Ness z głową Czarzastego. > > > > > > > Ja nigdy nie sądziłe, że potwór z Loch Ness mógłby być aż tak straszny! > > Jak by nie był straszny, toby gazety splajtowały. Ja też czasem myślę, że świat tak naprawdę jest dobry, a ludzie prostolinijni. Odpowiedz Link Zgłoś
here.tyk Re: Korupcja na festiwalu w Sopocie? 04.07.03, 12:27 Kataryno przemiła, Czytuję Twoje wypowiedzi z przyjemnością, masz wiele trafnych obserwacji, ale jakoś nie zauważyłem wniosków. Dzisiaj państwo jest psute przez SLD, wczoraj było przez AWS, jutro będzie przez Samoobronę czy PIS... czemu nie formułujesz oczywistego uogólnienia, że przez partie jako takie? Nie chcę zaśmiecać forum dłuższymi tekstami, ale jeśli mnie upoważnisz do tego, prześlę Ci coś na maila. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Korupcja na festiwalu w Sopocie? 04.07.03, 13:12 here.tyk napisał: > Kataryno przemiła, > Czytuję Twoje wypowiedzi z przyjemnością, masz wiele trafnych obserwacji, ale > jakoś nie zauważyłem wniosków. Dzisiaj państwo jest psute przez SLD, wczoraj > było przez AWS, jutro będzie przez Samoobronę czy PIS... czemu nie formułujesz > oczywistego uogólnienia, że przez partie jako takie? > Nie chcę zaśmiecać forum dłuższymi tekstami, ale jeśli mnie upoważnisz do tego, > > prześlę Ci coś na maila. > Pozdrawiam. Prześlij, chętnie poczytam i podyskutuję. Ja też nie chcę zaśmiecać forum dłuższymi wypowiedziami (chociaż i tak za często to robię), kiedyś naiwnie myślałam, że to miejsce dyskusjio ale przekonałam się, że bardziej na miejscu są krótkie poszczekiwania więc weszłam w tę konwencję. Nikt chyba nie ma tu ani możliwości, ani ochoty prezentować wszystkich swoich poglądów, ja też, więc to co czytasz to zlepek komentarzy a nie diagnoza naszej sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś