Dodaj do ulubionych

Korupcja na festiwalu w Sopocie?

04.07.03, 10:28

www.se.pl/Iso/dzisiaj/reportaz/teksty/reportaz_1.shtml
Obserwuj wątek
    • Gość: bratek zło się dzieje, ale at least nie będzie Maryli IP: *.biaman.pl 04.07.03, 10:40
      Kataryno, jak tak dalej pójdzie, to oskarżą nas o chorobę psychiczną! Wszędzie
      przekręty! Kto produkuje te informacje w mediach?? A może świat jest normalny,
      tylko media się czepiają donosząc o jakichs tam nieuczciwościach? Zamiast pisać
      o przyjemnych sprawach.
      Zdaje się, że to marzenia ściętej głowy...

Swoją drogą, to chyba dobrze, że Maryla tym razem nie wystąpi ze swoim NOWYM
      repertuarem.

kataryna.kataryna napisała:

>
      >
      > www.se.pl/Iso/dzisiaj/reportaz/teksty/reportaz_1.shtml
      • kataryna.kataryna Re: zło się dzieje, ale at least nie będzie Maryl 04.07.03, 10:50
        Gość portalu: bratek napisał(a):

> Kataryno, jak tak dalej pójdzie, to oskarżą nas o chorobę psychiczną!
        Wszędzie
        > przekręty! Kto produkuje te informacje w mediach?? A może świat jest
        normalny,
        > tylko media się czepiają donosząc o jakichs tam nieuczciwościach? Zamiast
        pisać
        >
        > o przyjemnych sprawach.
        > Zdaje się, że to marzenia ściętej głowy...
        >
        > Swoją drogą, to chyba dobrze, że Maryla tym razem nie wystąpi ze swoim NOWYM
        > repertuarem.

Fakt, dobrze, że przynajmniej Maryli nie będzie :)
        Te doniesienia o korupcji łatwo wyśmiać, sama się usmiałam jak to czytałam. A
        potem przypomniałam sobie "bumerangi" z AF TVP i mi trochę uśmiech zrzedł.
        • Gość: bratek brrr IP: *.biaman.pl 04.07.03, 10:53

>
          >
          > Fakt, dobrze, że przynajmniej Maryli nie będzie :)
          > Te doniesienia o korupcji łatwo wyśmiać, sama się usmiałam jak to czytałam. A
          > potem przypomniałam sobie "bumerangi" z AF TVP i mi trochę uśmiech zrzedł.

Wiesz, ja tego nie wyśmiewałem, wręcz przeciwnie. Może ten akurat zarzut nie
          jest prawdziwy, nie mam pojęcia. Ale każdego dnia coś niedobrego, co ma związek
          z SLD lub/i TV publiczną wychodzi na jaw, więc czasem naprawdę zaczynam myśleć,
          że to ze mną cos jest nie tak. No bo przecież nie chcę się wierzyć, że ci
          kolesie są aż tak sprawni! Co nas jeszcze czeka?
          • kataryna.kataryna Re: brrr 04.07.03, 11:05
            Gość portalu: bratek napisał(a):

>
            > >
            > >
            > > Fakt, dobrze, że przynajmniej Maryli nie będzie :)
            > > Te doniesienia o korupcji łatwo wyśmiać, sama się usmiałam jak to czytałam
            > . A
            > > potem przypomniałam sobie "bumerangi" z AF TVP i mi trochę uśmiech zrzedł.
            >
            > Wiesz, ja tego nie wyśmiewałem, wręcz przeciwnie. Może ten akurat zarzut nie
            > jest prawdziwy, nie mam pojęcia. Ale każdego dnia coś niedobrego, co ma
            związek
            >
            > z SLD lub/i TV publiczną wychodzi na jaw, więc czasem naprawdę zaczynam
            myśleć,
            >
            > że to ze mną cos jest nie tak. No bo przecież nie chcę się wierzyć, że ci
            > kolesie są aż tak sprawni! Co nas jeszcze czeka?

To o wysmiewaniu było do marudy i potwora z Loch Ness. Nie wiem jak było z tym
            festiwalem, zazwyczaj jeśli jest tak, że gdy więcej niż trzy osoby, zupełnie
            niezależnie od siebie mówią o czymś, nawet gdy to się wydaje niesamowite, warto
            się temu przyjrzeć. Przecież gdyby Michnik nie nagrał Rywina, też mówilibyśmy,
            że sobie wymyślił, że sezon ogórkowy, że potwór z Loch Ness.

A odpowiedź na Twoje ostatnie pytanie przmi - to co sobie sami zgotujemy. SLD
            jest u władzy z wyboru ludzi i robi to co robi bo sporej części jego wyborców
            to nie przeszkadza. To, że partia tak skompromitowana ma jeszcze dwucyfrowe
            wyniki w sondażach dużo mówi o sporej części społeczeństwa, która jest albo
            bardzo głupia, albo bardzo nieuczciwa. No bo jak wytłumaczyć akceptację dla tej
            zgnilizny?
            • Gość: bratek oraz inne przyczyny IP: *.biaman.pl 04.07.03, 11:12
              > A odpowiedź na Twoje ostatnie pytanie przmi - to co sobie sami zgotujemy. SLD
              > jest u władzy z wyboru ludzi i robi to co robi bo sporej części jego wyborców
              > to nie przeszkadza.

ja nigdy, przenigdy swego głosu na kolesiów nie oddałem. Zawsze starałem się ze
              wszystkich sił (czyli oddając swój głos) wspomagać ich przeciwników :)
              Niestety, głos głosowi równy i dość często przeważały głosy na kolesiów.

Wielu nie przeszkadza, bo myślą sobie: "któż jez bez wad? to tacy sami goście
              jak my. Zachowują się tak, jak byśmy my się zachowywali na ich miejscu". Być
              może.
            • Gość: matoł Re: brrr IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 11:25
              > To było do marudy i potwora z Loch Ness. Nie wiem jak było z tym
              > festiwalem, zazwyczaj jeśli jest tak, że gdy więcej niż trzy osoby, zupełnie
              > niezależnie od siebie mówią o czymś, nawet gdy to się wydaje niesamowite,
              warto
              >
              > się temu przyjrzeć.

Żle mojego potwora zrozumiałaś. W jeziorach są ryby - o czym wszyscy wiedzą. (I
              ryby "biorą" - o czym też wszyscy wiedzą) Potwój pojawia się wtedy, gdy ktoś
              zaczyna udawać, że pierwsze słyszy o rybach lub "braniu".
    • Gość: Hetero Sapiens Re: Korupcja na festiwalu w Sopocie? IP: *.nsw.bigpond.net.au 04.07.03, 10:40
      Coz, zachodnie metody lansowania dotarly wreszcie nad Wisle.
    • Gość: maruda Re: Korupcja na festiwalu w Sopocie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 10:46
      No cóż, "ogórki" to straszna rzecz. Czekam na pojawienie się w Jeziorach
      Mazurskich potwora z Loch Ness z głową Czarzastego.

• Gość: bratek marudo, nie strasz! IP: *.biaman.pl 04.07.03, 10:47
        Gość portalu: maruda napisał(a):

> No cóż, "ogórki" to straszna rzecz. Czekam na pojawienie się w Jeziorach
        > Mazurskich potwora z Loch Ness z głową Czarzastego.
        >

Ja nigdy nie sądziłe, że potwór z Loch Ness mógłby być aż tak straszny!
        • Gość: maruda Re: marudo, nie strasz! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 10:52
          > > No cóż, "ogórki" to straszna rzecz. Czekam na pojawienie się w Jeziorach
          > > Mazurskich potwora z Loch Ness z głową Czarzastego.
          > >
          >
          > Ja nigdy nie sądziłe, że potwór z Loch Ness mógłby być aż tak straszny!

Jak by nie był straszny, toby gazety splajtowały.
          • Gość: bratek te wstrętne gazety! Ale czy "Trybuna" też? IP: *.biaman.pl 04.07.03, 10:55
            Gość portalu: maruda napisał(a):

> > > No cóż, "ogórki" to straszna rzecz. Czekam na pojawienie się w Jezior
            > ach
            > > > Mazurskich potwora z Loch Ness z głową Czarzastego.
            > > >
            > >
            > > Ja nigdy nie sądziłe, że potwór z Loch Ness mógłby być aż tak straszny!
            >
            > Jak by nie był straszny, toby gazety splajtowały.

Ja też czasem myślę, że świat tak naprawdę jest dobry, a ludzie prostolinijni.

• here.tyk Re: Korupcja na festiwalu w Sopocie? 04.07.03, 12:27
      Kataryno przemiła,
      Czytuję Twoje wypowiedzi z przyjemnością, masz wiele trafnych obserwacji, ale
      jakoś nie zauważyłem wniosków. Dzisiaj państwo jest psute przez SLD, wczoraj
      było przez AWS, jutro będzie przez Samoobronę czy PIS... czemu nie formułujesz
      oczywistego uogólnienia, że przez partie jako takie?
      Nie chcę zaśmiecać forum dłuższymi tekstami, ale jeśli mnie upoważnisz do tego,
      prześlę Ci coś na maila.
      Pozdrawiam.
      • kataryna.kataryna Re: Korupcja na festiwalu w Sopocie? 04.07.03, 13:12
        here.tyk napisał:

> Kataryno przemiła,
        > Czytuję Twoje wypowiedzi z przyjemnością, masz wiele trafnych obserwacji, ale
        > jakoś nie zauważyłem wniosków. Dzisiaj państwo jest psute przez SLD, wczoraj
        > było przez AWS, jutro będzie przez Samoobronę czy PIS... czemu nie
        formułujesz
        > oczywistego uogólnienia, że przez partie jako takie?
        > Nie chcę zaśmiecać forum dłuższymi tekstami, ale jeśli mnie upoważnisz do
        tego,
        >
        > prześlę Ci coś na maila.
        > Pozdrawiam.

Prześlij, chętnie poczytam i podyskutuję. Ja też nie chcę zaśmiecać forum
        dłuższymi wypowiedziami (chociaż i tak za często to robię), kiedyś naiwnie
        myślałam, że to miejsce dyskusjio ale przekonałam się, że bardziej na miejscu
        są krótkie poszczekiwania więc weszłam w tę konwencję. Nikt chyba nie ma tu ani
        możliwości, ani ochoty prezentować wszystkich swoich poglądów, ja też, więc to
        co czytasz to zlepek komentarzy a nie diagnoza naszej sceny politycznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka