Gość: Pytak IP: *.gen.twtelecom.net 13.07.03, 12:42 Na czym toto polega i jakie daje efekty w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pytak Uciekacie od tematu ! IP: 130.94.107.* 13.07.03, 18:13 Ja uwazam, ze jest to nauka mierna i bez efektow. Polacy sie wzajelmnie nie lubia, sa zawistni, kradna na potege.Bardzo to sa podejrzane efekty "pracy" armii finansowanych przez panstwo katechetow, akademii teologicznych itd. W koncu Polska to 95% katolikow i moralnosc Polakow swiadczy o jakosci nauk KK i ich skutecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk link do kns IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 19:00 szukajcie a znajdziecie ;) www.kns.gower.pl/ Otóż i ona w swej całej krasie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytak Mowa, tawa- kler sam tego nie rozumie IP: 130.94.107.* 13.07.03, 19:18 ^Papier wszystko przyjmie, panie dziejaszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Mowa, tawa- kler sam tego nie rozumie IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 19:56 tego nie trzeba rozumieć (podobnie jak i jazdy na rowerze) tylko potrafić to stosowac w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytak Re: Mowa, tawa- kler sam tego nie rozumie IP: 130.94.107.* 13.07.03, 20:18 Swietne porownanie. Wsiadaj bratku na rower i ruszaj nogami do tylu. Taki sam bedzie efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: link do kns IP: *.multicon.pl 13.07.03, 20:34 Gość portalu: pk napisał(a): > szukajcie a znajdziecie ;) > > www.kns.gower.pl/ > Otóż i ona w swej całej krasie ! ------------------------------------------------------------------------------- - To ma taka wartosc jak dokumenty ze zjazdow , plenow i innych nasiadowek PZPR. Tam tez byly tony papierow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Nauka spoleczna polskiego KK IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 19:57 Korzystając z okazji pozwolę sobie na subiektywne i rażąco stronnicze ujęcie tematu : - Nauka społeczna polskiego KK polega na głoszeniu szeregu zakazów i nakazów, których przestrzeganie jest na tyle szkodliwe, że większość parafian zdrowych na umyśle zmuszona jest do ich łamania (czyli grzeszenia). Skutkiem bywa często poczucie winy i wyrzuty sumienia, na co KK tylko czeka, gdyż bogobojni grzesznicy są mu do istnienia niezbędni. Dodatkowo wmawia się "grzesznikom" że tylko KK jest w mocy ich rozgrzeszyć z występków i najpotworniejszych zbrodni (dzięki spowiedzi usznej). Jeszcze krócej : nauka społeczna polskiego KK polega na czynieniu z obywateli bogobojnych grzeszników - "moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina..." Jakie daje efekty ? Śmiem twierdzić że satysfakcjonujące - zważcie że powołaniem KK jest przede wszystkim "zbawienie w Chrystusie" a nie budowa społeczeństwa demokracji obywatelskiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytak Spowiedz to lepsza metoda niz przesluchanie UB IP: *.gen.twtelecom.net 14.07.03, 14:27 Oni wszystko wiedza o osobniku dzieki tej cynicznej formie przesluchania. UB musialo katowac, a oni wszystko wyciagaja z ludzi w bialych rekawiczkach. Gsyby Stalin umial wprowadzic spowiedz, zorganizowac jakiegos Boga !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary byk Re: Nauka spoleczna polskiego KK IP: *.imgw.pl 14.07.03, 10:17 Kiedyś próbowałem czytać książkę pod takim tytułem. Ta "nauka" nie ma nic wspólnego z prawdziwą nauką, bo bazuje na postulatach: ma być tak, że bogaci pomagają biednym, że uszanowana będzie godność pracownika i td itp. To są piękne iluzje, ale nie ma żadnej propozycji, jak to zrealizować. Można to nazwać chrześcijanskim socjalizmem utopijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Nauka spoleczna polskiego KK IP: *.multicon.pl 14.07.03, 13:31 Gość portalu: stary byk napisał(a): > Kiedyś próbowałem czytać książkę pod takim tytułem. Ta "nauka" nie ma nic > wspólnego z prawdziwą nauką, bo bazuje na postulatach: ma być tak, że bogaci > pomagają biednym, że uszanowana będzie godność pracownika i td itp. To są > piękne iluzje, ale nie ma żadnej propozycji, jak to zrealizować. Można to > nazwać chrześcijanskim socjalizmem utopijnym. ------------------------------------------------------------------------------- - wiernym proponuja "chrzescijanski socjalizm utopijny" , ale juz np. tacy biskupi zyja w real komunizmie , czyli maja "wszystko wedlug potrzeb i zachcianek". Biskup to pensji nie musi miec , gdyz siedzi na samym szczycie swoistej piramidy finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Nauka spoleczna polskiego KK 14.07.03, 14:57 Jak podkreslaja tam slowo "NAUKOWA". Tak samo "naukowa" jest jak socjalizm... A ciekawym jest na tej stronie ze nie nic nie mowia o protestantach! Mimo ze to raczej oni przyczynili sie do rozwoju moralnosci a nie "czarne szalenstwo"... Odpowiedz Link Zgłoś