liberus 26.10.07, 19:38 Matka Kurka znów ma rację. www.matka-kurka.net/post/?p=1140 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_smigly Masz własne zdanie 26.10.07, 19:44 czy wolisz podpierać się internetowymi felietonistami? Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Masz własne zdanie 26.10.07, 19:53 Mam własne, które w tym wypadku (i nie tylko w tym) zgadza się ze zdaniem owego felietonisty. Pisałem tu troszkę o Schetynie w ostatnich dniach, wprost i aluzyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Wybacz, 26.10.07, 19:59 nie czytałem Twych przemyśleń. Tak czy inaczej - nieźle jest wstrzymać się jakiś czas z ocenami, chyba że kogoś (tu:Schetynę) dobrze się zna. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Wybacz, 26.10.07, 20:08 Nie znam go bardzo dobrze, ale kątem oka obserwuję jego "karierę" odkąd był właścicielem Śląska Wrocław i jak na moje oko, gosć po prostu pływa po mieliznach uczciwego biznesu. Poza tym nie ma absolutnie żadnych kwalifikacji (za wyjątkiem ponoć dobrego talentu organizatorskiego) aby byc szefem MSWiA. Kolejny argument przeciw to marginalizowanie jego wrocławskiego popularniejszego, ale mniej zaradnego kolegi/rywala Zdrojewskiego, którego uważam za swietnego polityka. Chocby z tego powodu Schetyna budzi moją niechęć. Liczyłem, że ten rząd będzie miał bardziej kompetentne kadry, abstrahując już zupełnie od uczciwości. Naprawdę chciałbym za kilka miesięcy się pokajać i przyznać, że Schetyna to dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Dalej podtrzymuję 26.10.07, 20:22 swoją opinię - należy zaczekać do "owoców". Nie znam kwalifikacji Schetyny, choć z oglądu obu Panów w mediach przyznam Ci rację, że Zdrojewski jest przy Schetynie jak słońce przy księżycu. Kompetencje? Minister musi być dobrym organizatorem, umiejącym dobrać sobie zespół odpowiednich ludzi. Oczywiście, musi umieć mieć znajomość rzeczy. Niemniej jednak - jest to stanowisko polityczne. Uczciwość? Czy ktokolwiek z potencjalnych członków rządu jest "w kręgu podejrzeń"? Zalecam ostrożność w szafowaniu sądami.Przypominam casus Ziobry i dr G. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Poza tym jest jeszcze kwestia PR - po co... 26.10.07, 20:44 ...wprowadzać do rządu - nawet dobrego - faceta, skoro potem dłuuugo bedzie musiał udowadniać, że jednak nie jest wielbłądem (jeśli rzeczywiście nie jest). Żeby zaspokoić jego osobiste ambicje ? A mógłby być świetnym (i bardzo potrzebnym szefem klubu) Przypomina mi to zakładanie rękawiczek na nogi: i stopom niewygodnie, i w dłonie zimno. P.S. Nie jesteśmy durnymi pisiakami - nie będziemy automatycznie zachwyceni każdą decyzją Przewodniczącego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: "Schetyna w rządzie, to tlen podany Kaczyński 26.10.07, 19:50 Kurkę bardzo lubię i cenię, ale z tym tekstem się nie zgadzam. Argumenty typu "biedny" - to dobry, "bogaty" - to podejrzany, to chyba zbytnio uproszczone myslenie. Jeśli nie ma zarzutów potwierdzonych DOWODAMI, to dziub w ciup i...tyla. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: "Schetyna w rządzie, to tlen podany Kaczyński 26.10.07, 19:55 Ufam Donaldowi, że wie co robi, a to co sie mówi o GS we Wrocku (a mowi sie od dawna) to tylko plotki. Ale wątpliwości mam. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: "Schetyna w rządzie, to tlen podany Kaczyński 26.10.07, 20:03 Schetyna nie sprawia wrazenia sympatycznego faceta, ale wsłuchałem się ostatnio w jakąś jego rozmowe i musze przyznac - ku mojemu zaskoczeniu facet praktycznie nie robi błędów językowych. A co do oskarżeń - od czasu jak Ziobro w kampanii 2005 machnął artykułem z Newsweeka (niezawodny red. Jachowicz) nic się w sprawie zbrodni Schetyny nie posunęło do przodu. Minister sprawiedliwości z całym aparatem i stosownym zapałem - nic nie znalazł. Nie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: "Schetyna w rządzie, to tlen podany Kaczyński 26.10.07, 20:10 Mam nadzieję, że nie ma żadnych dowodów. Brak jakichkolwiek dzialan siepaczy pisowskich przeciwko GS jest jak najbardziej argumentem za Schetyną. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: "Schetyna w rządzie, to tlen podany Kaczyński 26.10.07, 20:16 liberus napisał: > Mam nadzieję, że nie ma żadnych dowodów. Brak jakichkolwiek dzialan siepaczy > pisowskich przeciwko GS jest jak najbardziej argumentem za Schetyną. w rzeczy samej. Redaktora Jachowicza już od lat nie traktuję powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gwendal Re: "Schetyna w rządzie, to tlen podany Kaczyński 26.10.07, 20:02 Biorąc pod uwagę ulubioną retorykę J. Kaczyńskiego i Z. Ziobry, pt. "są mocne przesłanki, aby sądzić, że ..." albo "mamy przekonanie graniczące z pewnością, że ..." Schetyna może być ryzykownym wyborem, gdyż we Wrocławiu ma nieciekawą opinię. Z drugiej strony wydaje mi się, że Donald Tusk jest tego świadom i gra va banque stosując brytyjską strategię "put up or shut up". Odpowiedz Link Zgłoś
tanie_jablko_donalda Re: "Schetyna w rządzie, to tlen podany Kaczyński 26.10.07, 20:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=71019873&v=2&s=0 Wrocławianie o Schetynie. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
gauche Re: "Schetyna w rządzie, to tlen podany Kaczyński 26.10.07, 20:47 zeznanie b. prokuratora Andrzeja Czyżewskiego w sprawie afery paliwowej: "Jak zeznał przebywający w Niemczech były prokurator, Schetyna należał do bywalców wrocławskiej willi Jeremiasza Barańskiego, ps. Baranina. – Grupa wrocławska spotykała się w willi Barańskiego od 1996 r. Bywali tam ludzie związani wcześniej z delegaturą STASI, przede wszystkim z Cottbus i wydziału IX w Berlinie – mówi Czyżewski. Według Czyżewskiego, obok gangsterów i ludzi służb w willi pojawiali się politycy.Czyżewski zeznał, że byli wśród nich m.in. minister obrony narodowej Jerzy Szmajdziński, szef UW Władysław Frasyniuk oraz posłowie PO Grzegorz Schetyna i Aleksander Grad. – W willi bywał też mający duński paszport Sven Hansen, który wcześniej nazywał się Przybylski i był związany z gangiem Oczki. Ma duński paszport. Zna się ze Schetyną, chyba są nawet na ty – mówi Czyżewski." Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Coś nam - juz dawno zresztą - zniknął z pola... 26.10.07, 20:53 ...widzenia pan prokurator Czyżewski; czyżby już nie porażał Wasermanna ?... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Czyzewski nie był prokuratorem 26.10.07, 21:20 nigdy - to wyjątkowy mitoman. Odpowiedz Link Zgłoś