venus99 23.11.07, 12:56 czyli Tusk na pasku koscielnych i PiSu. bardzo smutne to jest i uzasadnia wszystkie obawy przed rządami PO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 12:58 Nie zdziwiłam się, niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:01 Jarucka,cudowne nawrócenie,ślub kościelny i konieczność zapłaty za 4 butelki wina wypite z miernotą. i tak ci to wszystko Donald nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:02 Postanowienia karty determinują lewicowy kierunek polityki społecznej Europy, na co nie powinno być zgody. A lewica zawyła. Niespodzianki nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:04 Tak zawyłam właśnie ze śmiechu:))))))) hrabia.mileyski napisał: > > Postanowienia karty determinują lewicowy kierunek polityki społecznej Europy, n > a > co nie powinno być zgody. > > A lewica zawyła. Niespodzianki nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:31 hrabia.mileyski napisał: > > Postanowienia karty determinują lewicowy kierunek polityki społecznej Europy, n > a > co nie powinno być zgody. > > A lewica zawyła. Niespodzianki nie ma. Lewica zawyła a liberalna część społeczeństwa-80 % wyraziła swój aplauz frenetycznymi oklaskami na stojąco.Będziemy już za miesiąc Brytyjczykami.W Irlandii na zmywaku.The Best! Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Oby! 23.11.07, 13:05 Oby Polska tego nie podpisala! Nie wiem o co wam chodzi z tymi koscielnymi, w tek karcie nie ma nic co by moglo uderzac w kosciol, natomiast dla mnie jest to karta praw panstwa socjalistycznego i Polska nie powinna tego podpisywac. My probujemy pozbyc sie socjalizmu, wiec nie powinnismy podazac z EU w jego kierunku. Tak jak Anglicy, ktorzy na socjalizm patrza z obrzydzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Oby! 23.11.07, 13:06 Patrzę z obrzydzeniem na ludzi, którzy wypowiadają się w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Oby! 23.11.07, 13:09 mogę powiedzieć jedno:kontakty z Kajtkiem są o wiele bardziej sympatyczne niz z pisuarowym menelstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Oby! 23.11.07, 13:26 Bo jak sie nie ma argumentow to mozna albo sie z tym pogodzic, albo jak ty - patrzec z obrzydzeniem. To jest tolerancja dla odmiennych pogladow? Napisale, nie chce karty, bo chce w Polsce wolnej gospodarki (a nie socjalizmu). Na razie wyjechalem do kraju, ktory bardziej odpowiada moim interesom, ale nadal chce dobrze dla Polski. Ty jedyne co potrafisz to 'patrzec z obrzydzeniem' na ludzi z odmiennym od twojego zdaniem. Nie najlepiej to o tobie swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Oby! 23.11.07, 13:28 Wybacz,ale Twoje argumenty są powalające. Jak świadczy, tak swiadczy, ale ja jestem w Polsce tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Oby! 23.11.07, 13:35 No tak. Argumenty o 'obrzydzeniu' sa lepsze. Ja podaje argumenty, pdawane w dyskusjach w Zjednoczonym Krolestwie, gdzie karty nie przyjeto wlasnie dlatego, ze za bardzo reguluje rynek. Jesli nie jestes tylko propagandowa szczekaczka, powiniennes o tym wiedziec. Zreszta w Polsce pojawialy sie glosy ze Tusk jako liberal gospodarczy strzlilby socie w noge podpisujac karte. Oczywiscie ty tylko sie brzydzisz bo nic innego niepotrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Oby! 23.11.07, 13:37 Nie jesteśmy w Wielkiej Brytanii i argumenty tamtejsze mnie nie interesują. Inny kraj i inne tradycje, także polityczne i gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Oby! 23.11.07, 13:51 Jak cie nie interesuja to sie odwal ode mnie. Nie czytaj komentarzy, ktore cie nie interesuja. Brzydzisz sie ludzmi podajacymi argumenty, ktore cie nie interesuja?? Rozumiem ze Karta ograniczy rynek tylko w wielkiej brytanii i tylko dlatego tylko tam nie zosatnieprzyjeta. Te przepisy karty nie beda obowiazywac w Polsce, dlatego cie nie interesuja. Intersuja cie tylko argumenty, ktore sa nieprawdziwe i mozesz je obalic. A jak cos cie nie intersuje to sie brzydzisz ludzmi mowiacymi o tym. Ile ty masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Oby! 23.11.07, 13:53 Na pewo więcej od Ciebie mam tych lat i dlatego nie jestem naiwna. Odwalam się, bo czasu szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Oby! 23.11.07, 14:00 Moze nie jestes naiwna lae jestes wredna. Brzydzisz sie ludzmi za to ze podaja argumenty, ktore ciebie nie interesuja. Moze bys nas tak 'do gazu'? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Oby! 23.11.07, 14:03 Tak jestem wredna i brzydzę się ludźmi, którzy traktują pewne sprawy bardzo wybiórczo, potępiając innych. Bez over. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad I jeszcze drobiazg argument w stylu ' do gazu' dar 23.11.07, 14:04 uj sobie, bo jest po prostu poniżej krytyki:( Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Skad ta agresja zwolennikow Karty??????????? 23.11.07, 14:18 Zauwazyliscie jak agresywne sa wypowiedzi zwolennikow karty??? Siedze w Anglii, obserwje tutaj dyskusje na temat trraktau i karty i zgadzam sie z jej przeciwnikami. Uwazam sie za liberala, i Anglia mi odpowiada, bo politycy tutaj staraja sie zminimalizowac retoryke socjalistyczna, staraja sie zachowac wolnosc gospodarcza, The City of London ma nawet zapewniana odpowiednia autonomie zeby zapewnic ta wolnosc (obecnie staje sie centrum finansowym swiata). Podoba mi sie zycie w warunkach wolnosci gospodarczej. Ktos to napisal ze chodzi mi o pieniadze. Oczywiscie, przeciez bez pieniedzy musialbym caly czas harowac jak wol zeby sie utrzymac. Pracuje tutaj, mam pieniadze, stac mnie na rozrywki, kino, teatr, wakacje, bilety na kocert nowowroczny Wiener Philharmoniker, itd. Pieniadze sa srodkiem, zapewniajacym mi takie zycie jakie chce. I nie musze sie martwic ze nie wyzywie rodziny. Chcecie tak zyc w Polsce? Popatrzcie gdzie jest Anglia w rankingu wolnosci gospodarczej, a gdzie jesy Polska (Wlk.Brytania na szostym, Polska na osiemdziesiatym siodmym). Wlk. Brytania zapewnila sobie opcje odstapienie od traktatu w kilku kluczowych dla niej sprawach, m.in. od Karty, ktora za bardzo krepowala by jej gospodarke. Wyrazilem opinie ze Polska powinna zmierzac w kierunku Anglii i nie przyjmowac dokumentu, ktory krepowalby jej gospodarke (obecnie krepuja ja politycy, ale ich mozna zmienic, z dokumentem miedzynarodowym juz nie tak latwo). Jakie byly odpowiedzi zwolennikow karty??? 'brzydze sie ludzmi twojego pokroju' 'mlocie' 'maly prymitywny cep jestes, ktoremu pod sufitem ciagle jakis komunizm z socjalizmem sie pierd...' jdbad pisze ze ja traktuje pewne sprawy wybiorczo i nie szanuje ludzi. Tylko ze ja do nikogo osobiscie sie nie odnioslem, chyba ze 'socjalizm' to czlowiek. Sama przy tym piesze, ze chce podpisania arty wlasnie z tego samego powodu, dla ktorego ja nie chce jej podpisania. Czyli tak samo traktuje sprawe wybiorczo tylko w odniemmy sposob niz ja. Brawo zwolennicy karty, chcecie ludziom narzucic karte praw podstawowych a nie potraficie uszanowac nawet czyjegos podstawowego prawa do wlasnego znadnia. Zolc i agresja od was bija i z piana na ustach mowicie o prawach czlowieka. Ha Ha Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Skad ta agresja zwolennikow Karty??????????? 23.11.07, 14:27 Kpisz czy łżesz pisząc o tej agresji zwolenników KPP.Skłaniam się do tego że łżesz.Jak to zwykle u liberałów-aferałów z KLD. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Skad ta agresja zwolennikow Karty??????????? 23.11.07, 15:32 Podalem cytaty z wypowiedzi zwolennikow karty, nie jest to klamstwo. Kpina owszem, kpie sobie z takich ludzi. Zreszta ty jestes kolejny hipokryta 'lzesz jak to zwykle u liberałów-aferałów z KLD.' Bravo! Najpierw naucz sie szanowac drugiego czlowieka a potem narzucaj jakies prawa podstawowe innym. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Oby! 23.11.07, 13:34 problem polega na tym,że argumenty wszystkich zainteresowanych były wielokrotnie publikowane,wypowiadane i dyskutowane.cały problem nie ma nic wspólnego z gospodarka a jest wywołany w sztuczny sposób z powodów ideologicznych i ciemnoty ludzi kościoła.ile razy mozna mówić,że w Polsce nie będzie żadnych "małżeństw" homoseksualnych ani innych bezeceństw.rozumiem akurat uczulenie kościoła w Polsce na sprawy sexu i tematykę homoseksualna ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Dla mnie wazne jest zeby nie podpisywac. 23.11.07, 13:47 Podalem z jakich powodow (z tych samych co w Wlk. Brytanii). To ze w Polka nie podpisze karty z innych powodow nie jest dla mnie istotne. Wazne ze Karta nie zostanie podpisana. Pytanie, czemu Karta, zawierajaca same ogolniki, i przez wielu prawnikow wazana za bubel prawny, musi zostac podpisana? Czy do tej pory nasze prawa nie byly przestrzgane?? Czy do potwierdzenia naszej wolnoscipotrzebuje zaswiadczenia rzadu??? Czy czlowiek jest wolny z natury czy ma tylko te wolnosci, ktore znajduja sie na papierze? Przeczytalem tekst karty i bralem udzial w dyskusjach na stronach The Times. Anglicy oczywiscie sa przeciwni, ale smieszyly mnie argumenty ludzi z kontytnentu - 'Jak to wy nie chcecie miec praw???!!!', 'chcecie byc niewolnikami?', 'nie obchodza was wasze prawa?'. Ludzie nie potrafia zrocumiec ze zeby miec prawa nie potrzeba na to zezwolenia panstwa. To my tworzymy panstwo do ochrony naszych praw. Wlk. Brytania nawet nie ma konstytucji, ludzie nie maja tutaj dowodow osobistych, a z tego co czytam ja jako cudzoziemiec mam wiecej praw nic moi rodacy w panstwach, ktore zadeklarowaly podpisanie tej karty (np. w Holandii,Niemczech, Austrii, Francji itd.). Jak napisalem, nie chce zadnego dokumentu, ktory moglby w przyszlosci ograniczyc wolnosc Polski w sferze gospodarczej lub obyczajowej, wiec ze wzgledow gospodarczych cieszylbym sie gdyby Karta nie zostala podpisana. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Dla mnie wazne jest zeby nie podpisywac. 23.11.07, 13:50 Pzreczytałam, co napisałeś i nie zgadzam się. Z tych powodów dla których Ty karty nie chcesz, ja jej chcę. mulla_komar napisał: Jak napisalem, nie chce zadnego dokumentu, ktory moglby w przyszlosci ograniczyc wolnosc Polski w sferze gospodarczej lub obyczajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Dla mnie wazne jest zeby nie podpisywac. 23.11.07, 14:01 Ty sie mna brzydzisz z tego podowu. Jakakolwiek dyskusja z fanatyczka nie jest mozliwa, wiec przestan do mnie pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: Dla mnie wazne jest zeby nie podpisywac. 23.11.07, 14:14 > Jak napisalem, nie chce zadnego dokumentu, ktory moglby w przyszlosci ograniczy > c > wolnosc Polski w sferze gospodarczej lub obyczajowej, wiec ze wzgledow > gospodarczych cieszylbym sie gdyby Karta nie zostala podpisana. Dedykuję Ci ten oto piękny utwór:) Jestem anarchistą, jestem anarchistą Znowu nie spuszczę wody! Wodociąg się zatka i będzie anarchia Papier zerwę, wrzucę w szalet Rurę zerwę, miskę wyrwę Kupą o ścianę rzucę! Anarchia! Anarchia w WC! Bo ja jestem anarchią! Anarchią w WC jestem! Terror w WC, anarchia w WC! Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem anarchią w WC! Anarchią w WC! Wielu woźnych złapać mnie chciało Ja się nie dałem i nie poddałem To robiłem tylko ja! Bo we mnie jest anarchia! Anarchia w WC! Anarchia w WC! Bo ja jestem anarchią! Anarchią w WC jestem! Terror w WC, anarchia w WC! Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem anarchią w WC! Anarchią w WC! Jestem anarchistą, jestem anarchistą Znowu nie spuszczę wody! Wodociąg się zatka i będzie anarchia Papier zerwę, wrzucę w szalet Rurę zerwę, miskę wyrwę Kupą o ścianę rzucę! Bo ja jestem anarchią! Anarchią w WC jestem! Terror w WC, anarchia w WC! Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem anarchią w WC! Anarchią w WC! Wielu woźnych złapać mnie chciało Ja się nie dałem i nie poddałem To robiłem tylko ja! Bo we mnie jest anarchia! Anarchia w WC! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Dla mnie wazne jest zeby nie podpisywac. 23.11.07, 14:30 stary,oddychaj swieżym angielskim powietrzem.dożylismy na całe szczęście takich czasów,że każdy może mieszkać tam gdzie chce.w sytuacji w jakiej się znalazłes dyskutuj z królową Elzbietą na temat karty.z nią znajdziesz wspólny język. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Boze! Ludzie! 23.11.07, 15:24 nie,to jest zacheta. jak nie ma dyskusji to nie ma argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Boze! Ludzie! 23.11.07, 15:34 Zacheta do czego??? I skoro nie masz argumentow i nie chcesz dyskutowac topo co wogole piszesz do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Oby! 23.11.07, 13:15 maly prymitywny cep jestes, ktoremu pod sufitem ciagle jakis komunizm z socjalizmem sie pierd... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Wole byc prymitywem 23.11.07, 13:24 Niz takim yntelygentem jak ty. Nie podam ci odnosnikow do dyskusji nt. karty i traktatu w Wlk. Brytanii bo po poziomie wypowiedzi wnioskuje ze jedynie jezyk Polski jako tako opanowales. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Oby! 23.11.07, 13:24 stylistyka i słownictwo uzasadniają twierdzenie o mierności pisuarowych wyrobników pióra działających na zlecenie ojca malwersanta. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly W tej chwili ważniejszy jest 23.11.07, 13:19 Traktat, przecież pisiorstwo sprawę postawiło jasno,karta - albo niet dla traktatu. A ten musi być ratyfikowany większością konstytucyjną. Skądinąd śmieszne są obawy o reakcję kościelnych (chodzi o małżeństwa homo - co u nas jest podnoszone) - Malta mając wpisany do swej konstytucji katolicyzm jako religię panującą, kartę podpisała bez żadnych problemów. Jest w niej taki passus: "Prawo do zawarcia małżeństwa i prawo do założenia rodziny są gwarantowane zgodnie z ustawami krajowymi regulującymi korzystanie z tych praw". Widać polska ciemnota jest bardziej zatrważająca niż maltański kołtun. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Wolno, dlaczego nie? 23.11.07, 13:29 Przecież reprezentujesz lewicę. Mniejszość zazwyczaj nie jest zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Tak, to jest ta różnica między LiD a PiS. 23.11.07, 13:32 Ci pierwsi liberalni jeśli idzie o obyczaje,ci drudzy to zdeklarowani socjaliści w ekonomii. Jeśli pójdą na kompromisy - mogą się zjednoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Tak, to jest ta różnica między LiD a PiS. 23.11.07, 13:33 Tylko czy w końcu do tego dojdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nie chodzi o "małżeństwa " tylko o "związki" 23.11.07, 14:46 rydzyk_smigly napisała: Jest w niej taki passus: "Prawo do zawarcia > małżeństwa i prawo do założenia rodziny są gwarantowane zgodnie z > ustawami krajowymi regulującymi korzystanie z tych praw". W polskim prawie "małżeństwo" to związek kobiety i mężczyzny. To jest bezdyskusyjne. Ale nie o to chodzi przeciwnikom Karty. Przeciwnicy Karty obawiaja sie ,że na podstawie innych zapisów Karty (wolność człowieka , zakaz dyskryminacji ze względu na płeć) Polska zostanie zmuszona to przyznania praw i obowiązków wynikających z "małzeństwa" (np adopcji dzieci) parom , które nie będą w sensie polskiego prawa małżeństwami. Np jakimś związkom dwojga ludzi tej samej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:22 Karta została poświcona. 2/3 Sejmu musiałoby za nią zagłosować, a PiS nie zagłosuje. To był ukłon w stronę prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:23 Dziękuję za takie ukłony:(((( crotalus1 napisał: > Karta została poświcona. 2/3 Sejmu musiałoby za nią zagłosować, a > PiS nie zagłosuje. To był ukłon w stronę prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:28 Polityka to nie walka z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:29 No popatrz! Dobrze, że mi to napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:34 Myślałem, że z Ciebie romantyk :-) Zresztą mam wrażenie, że wczoraj prezio, razem ze starym premierem powiedzieli Tuskowi, że jeśli będzie za kartą to nie zagłosują za traktatem. Jeszcze wczoraj Tusk mówił, że w karcie jest wiele ważnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:35 Nie, nie jestem romantyczką i staram się byc realistką, ale co za dużo to niezdrowo:( Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Olać prezydenta. 23.11.07, 14:18 Nie będzie chciał podpisać Traktatu? OK, to się równa wstawieniu głowy pod gilotynę. Wystarczy zorganizować wielką kampanię, pokazującą otwarte granice, wolność pracy w całej Europie, dopłaty itd. a na końcu Kaczora odrzucającego to wszystko i zamykającego nas w kaczystowskim kołchozie. A przeciwko kościołowi to samo, sprawy bezpieczeństwa socjalnego wyciągnąć z karty i pokazać jak to kościół dba o biednych, odrzucając tę kartę. Zobaczymy, czy wierni wybiorą tłustego klechę, czy chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:25 crotalus1 napisał: > Karta została poświcona. 2/3 Sejmu musiałoby za nią zagłosować, a > PiS nie zagłosuje. To był ukłon w stronę prezia. A może taka jest wola społeczeństwa, co? pomyślałes o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:26 A społeczeństwo ktoś pytał? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:32 jdbad napisała: > A społeczeństwo ktoś pytał? Nie, choć uważam, że powinniśmy miec prawo wypowiedziec sie w tej sprawie. Druga mozliwością naszego wypowiedzenia sie jest głosowanie w sejmie. Sejm teoretycznie odzwierciedla wolę społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:34 Dobrze,że dopisałaś" teoretycznie" :( Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:42 to się nazywa demokracja. Demokracji nie mozna traktowac wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:44 Nie tłumacz mi co to demokracja, bo wiem, co masz na myśli, ale u nas demokracja często przegrywa z jej brakiem:( demokracja ma na celu obronę praw mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:50 jdbad napisała: > Nie tłumacz mi co to demokracja, bo wiem, co masz na myśli, ale u > nas demokracja często przegrywa z jej brakiem:( ??? > demokracja ma na celu obronę praw mniejszości. nie, demaoktacja to rządy wiekszości. Jesli większość stanowi motłoch to są to rządy motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:52 Wybacz,ale nie rozumiesz istoty demokracji:(((( paczula8 napisała: nie, demaoktacja to rządy wiekszości. Jesli większość stanowi motłoch to są to rządy motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:53 Rozumiem az za dobrze i dlatego mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:54 Ale pozwolisz,żee pozostanę pzry własnym zdaniu. Mnie sie demokracja bardzo podoba, ale musi byc demokratyczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 14:00 jdbad napisała: > Ale pozwolisz,żee pozostanę pzry własnym zdaniu. Mnie sie demokracja > bardzo podoba, ale musi byc demokratyczna:) Oczywiście, że pozwolę:) widzisz, ja nie musze miec demokracji wypisanej na ustach, zeby szanowac wybory (i odmienność) innych ludzi. Z doswiadczenia natomiast wiem, że najbardziej niedemokratyczni są ci, którzy słowa 'demokracja' i 'tolerancja' wypisali sobie na sztandarach... Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 14:05 masz bardzo ciekawe doświadczenia, ale to moze na kiedy indziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Żebyś się nie zdziwiła klęską Klechistanu... 23.11.07, 14:20 Ludzie wiele wytrzymają, ale jak im postawicie alternatywę chleb vs nakrapiany tłuszczem nażarty klecha, to zgadnij co wybiorą... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:27 to może warto się zapytać społeczeństwa a nie tylko proboszczów? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Zdecydowanie! 23.11.07, 13:33 Caly 'Traktat Reformujacy' (czyli konstytucja UE pod zmieniana nazwa) powinien byc poddany pod referendum. W Anglii opozycja zazarcie o to walczy z Laburzystami, ktorych notowania spadny do historycznie niskiego poziomu, wlasnie dzieki lamaniu obietnic dawanych spoleczenstwu i probach forsowania traktau za naszymi plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:36 venus99 napisał: > to może warto się zapytać społeczeństwa a nie tylko proboszczów? Walisz na oślep, bez sensu i w sposób wyszukanie niekulturalny. I nie wiesz zapewnie, ze biskupi opowiedzieli się ZA przyjęciem karty. Oszołomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:38 Tak opowiedzieli się, podając wiele ALE i dlatego karty nie będzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Doprawdy? 23.11.07, 13:42 To jest dokładnie to samo, co kontestuje PiS: ...Jak podkreślił abp Muszyński, "biskupi przyjęli Kartę z uznaniem i zrozumieniem, ale też z pewnymi zastrzeżeniami". Sprzeciwiają się m.in. brakowi odwołania do Boga w preambule, ograniczeniu zakazu klonowania zarodków ludzkich jedynie do klonowania reprodukcyjnego, nie zgadzają się też z "zapisami rozróżniającymi prawo do zawarcia małżeństwa od prawa do zawarcia rodziny".... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:44 biskupi NIE opowiedzieli się za przyjęciem karty. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:48 paczula8 napisała: > A może taka jest wola społeczeństwa, co? pomyślałes o tym? Oczywiście obywatele chcą pracować po 16 godzin na dobę za 800zł na miesiąc, chcą inwigilacji, zakazu zgromadzeń, zakazu wyrażania opinii, Polki nie chcą równouprawnienia, obywatele nie chcą prawa dostępu do dokumentów unijnych, nie chcą prawa składania skarg do rzecznika praw obywatelskich, nie chcą prawa do rzetelnego procesu sądowego, nie chcą swobody przepływu informacji.... Ja pier... skąd się biorą takie bezmózgi?? Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:32 crotalus1 napisał bardzo rozsądnie: > Karta została poświęcona. 2/3 Sejmu musiałoby za nią zagłosować, a > PiS nie zagłosuje. To był ukłon w stronę prezia. No to ilu posłów PiS musi przejść do PO, aby Platfoma mogła skutecznie działać? Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 13:38 Nie chce mi się dokładnie liczyć, ale z 30, 40 posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Siedemnastu, niekoniecznie muszą 23.11.07, 13:38 przechodzić, mogą tylko głosować wiedząc,że 15 osób potrzeba do założenia klubu. koperczak5 napisał: No to ilu posłów PiS musi przejść do PO, aby Platfoma mogła > skutecznie działać? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Co robi SLD!!! 23.11.07, 13:37 Pistolecik-Napieralski ledwie napomknął o KPP, a przecież to podstawowa i najważniejsza kwestia! Reszta to jakiś nienamacalny bełkot, co można naobiecywać ale ze spełnieniem już gorzej. KPP to najbardziej namacalna kwestia. A SLD zamiast bapiętnować platfusów i pokazać obywatelom co Donek im odebrał udają że nic wielkiego się nie stało! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly A tak naprawdę, to dyskusja nieco bezcelowa, 23.11.07, 13:48 albowiem Kaczor w pażdzierniku, w Lizbonie, wynegocjował przyłączenie się Polski do wspólnych z GB zatrzeżeń do KPP. I już po ptakach, albowiem grudniowy szczyt to już podpisanie Traktatu, a ten idzie wraz z Kartą. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Jakie są twoje argumenty młocie?? 23.11.07, 13:58 Daruj sobie. www.heritage.org/research/features/index/countries.cfm Gdybys nie zrozumial, bo po wypowiedzi wnioskuje ze mozesz miec problemy: Kraje o najwyzszym wskazniku wolnosci gospodarczej: 1. Hong Kong 2. Singapur 3. Australia, 4. USA 5. Nowa Zelandia 6. Zjednoczone Krolestwo (Anglia jest czlonkiem ZK) 7. Irlandia. Polska jest na miejscu 87. Za Senegalem. Tak, mamy w Polsce gospodarke socjalistyczna, prawie na wszystko obecnie potrzeba zgody panstwa (licencji)... No ale po argumentach typu 'mlocie' widze ze ty i tak nie zrozumiesz. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: Jakie są twoje argumenty młocie?? 23.11.07, 14:26 A czy wolność gospodarcza przekłada się prosto na rozwój gospodarczy? Zobacz rankingi najbardziej innowacyjnych, rozwiniętych i konkurencyjnych gospodarek. Nie będę Ci psuł niespodzianki, co w nich ujrzysz:))) Twoje statystyki śmierdzą Związkiem Radzieckim. Tam też, produkcja stali najwyższa na świecie, chwała ZSRR, jesteśmy najlepsi... ale już ogólny rozwój... hehe;) Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Jakie są twoje argumenty młocie?? 23.11.07, 15:21 > A czy wolność gospodarcza przekłada się prosto na rozwój gospodarczy? Tak, co wlasnie widac w rankingu, ktory przytoczylem. Nt. przytoczonych statystyk. Jest tam opis, jakie czynniki brano pod uwage, wiec twoja uwage o ZSRR uwazam jako slaby dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Jakie są twoje argumenty młocie?? 23.11.07, 13:59 Jemu tylko pieniądze w głowie:( Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Skad ta agresja zwolennikow Karty?????????? 23.11.07, 14:19 Zauwazyliscie jak agresywne sa wypowiedzi zwolennikow karty??? Siedze w Anglii, obserwje tutaj dyskusje na temat trraktau i karty i zgadzam sie z jej przeciwnikami. Uwazam sie za liberala, i Anglia mi odpowiada, bo politycy tutaj staraja sie zminimalizowac retoryke socjalistyczna, staraja sie zachowac wolnosc gospodarcza, The City of London ma nawet zapewniana odpowiednia autonomie zeby zapewnic ta wolnosc (obecnie staje sie centrum finansowym swiata). Podoba mi sie zycie w warunkach wolnosci gospodarczej. Ktos to napisal ze chodzi mi o pieniadze. Oczywiscie, przeciez bez pieniedzy musialbym caly czas harowac jak wol zeby sie utrzymac. Pracuje tutaj, mam pieniadze, stac mnie na rozrywki, kino, teatr, wakacje, bilety na kocert nowowroczny Wiener Philharmoniker, itd. Pieniadze sa srodkiem, zapewniajacym mi takie zycie jakie chce. I nie musze sie martwic ze nie wyzywie rodziny. Chcecie tak zyc w Polsce? Popatrzcie gdzie jest Anglia w rankingu wolnosci gospodarczej, a gdzie jesy Polska (Wlk.Brytania na szostym, Polska na osiemdziesiatym siodmym). Wlk. Brytania zapewnila sobie opcje odstapienie od traktatu w kilku kluczowych dla niej sprawach, m.in. od Karty, ktora za bardzo krepowala by jej gospodarke. Wyrazilem opinie ze Polska powinna zmierzac w kierunku Anglii i nie przyjmowac dokumentu, ktory krepowalby jej gospodarke (obecnie krepuja ja politycy, ale ich mozna zmienic, z dokumentem miedzynarodowym juz nie tak latwo). Jakie byly odpowiedzi zwolennikow karty??? 'brzydze sie ludzmi twojego pokroju' 'mlocie' 'maly prymitywny cep jestes, ktoremu pod sufitem ciagle jakis komunizm z socjalizmem sie pierd...' jdbad pisze ze ja traktuje pewne sprawy wybiorczo i nie szanuje ludzi. Tylko ze ja do nikogo osobiscie sie nie odnioslem, chyba ze 'socjalizm' to czlowiek. Sama przy tym piesze, ze chce podpisania arty wlasnie z tego samego powodu, dla ktorego ja nie chce jej podpisania. Czyli tak samo traktuje sprawe wybiorczo tylko w odniemmy sposob niz ja. Brawo zwolennicy karty, chcecie ludziom narzucic karte praw podstawowych a nie potraficie uszanowac nawet czyjegos podstawowego prawa do wlasnego znadnia. Zolc i agresja od was bija i z piana na ustach mowicie o prawach czlowieka. Ha Ha Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgda26 A widziałeś kiedy nieagresywnego komucha? 23.11.07, 14:22 Rzekłbym, iż ów zakompleksiony i niedouczony ciemnogród bezrefleksyjnie wierzący we wszystkie zabobony eurosajuza, w każdą durną myśl i w każdy idiotyczny dokument który z stamtąd nadejdzie, jest czasem agresywniejszy niż Sowiety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: A widziałeś kiedy nieagresywnego komucha? 23.11.07, 14:33 piotrgda26 napisał: > Rzekłbym, iż ów zakompleksiony i niedouczony ciemnogród bezrefleksyjnie wierzący > we wszystkie zabobony eurosajuza, w każdą durną myśl i w każdy idiotyczny > dokument który z stamtąd nadejdzie, jest czasem agresywniejszy niż Sowiety ;) > świetnie to ująłes:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Nie widzialem! 23.11.07, 15:49 Szczerze piszac zauwazylem, ze ludzie ktorzy najwiecej i najglosniej krzycza o prawach czlowieka, najmniej (albo wcale) tego czlowieka szanuja. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Niby mieszka w Anglii 23.11.07, 14:24 a nie wie, że tam przodownikami eurosceptycyzmu są najgorsze, najbardziej śmieciowe i agresywne brukowce, których wstydem nie jest czytanie tylko dla analfabetów... Jak tam w Koziej Wólce? To kiedy się zabierzesz do tej emigracji? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Niby mieszka w Anglii 23.11.07, 14:30 socjalliberal napisał: > a nie wie, że tam przodownikami eurosceptycyzmu są Najwiekszym eurosceptykiem w Anglii była Margaret Thatcher, ta co postawiła gospodarke brytyjska na nogi ... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: *EWG nt 23.11.07, 14:40 BTW przypomniała mi sie moja rozmowa z pewnym Anglikiem przed nasza akcesja do EU... Znając ich euroscepycyzm, zapytałam dlaczego Anglia popiera nasze wejście do Unii, odpowiedział, że maja nadzieje, iż Polacy rozpirzą Unię od srodka ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Niby mieszka w Anglii 23.11.07, 14:44 Nie rozumiem argumentu o brukowcach? To ze brukowce sa przodownikami nie znaczy ze Torysi z panem Cameronem na czele sa analfabetami. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Skutki tej liberalnej polityki są takie że UK 23.11.07, 14:42 z najbardziej dostatniego kraju świata stała się jednym z najbiedniejszych w "starej" UE. en.wikipedia.org/wiki/Human_Poverty_Index Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Skutki tej liberalnej polityki są takie że UK 23.11.07, 15:28 Jest jednym z najbogatszych. Zrozumiales co bylo napisane w wikipedii??? Mierzone czynniki to: a long and healthy life, knowledge and a decent standard of living — and also capturing social exclusion Czyli nie ma nic o pieniadzach. To sa bardziej czynniki kulturowe. Szczegolnie healthy life (dlaego jeszcze gorzej wypadaja amerykanie). Ale kazdy ma prawo zrec w fast foodach i chlac na umor, wazne zeby mial wybor. Knowledge, no to juz problem panstwowych szkol. Standard of living, no coz, jesli ma sie najwiekszy wspolczynnim imigracji w UE a imigranci mieszkaja po 5 w popielniczce to potem standard of living jest niski. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Polska bez karty praw podstawowych 23.11.07, 14:21 Tusek dostał już brawa (od w 90 % liberalnego społeczeństwa?)po wygłoszeniu w finezyjnym bełkocie swojego expose.Ważniejsze będą jednak te drugie brawa,po skończeniu kadencji.O ile będą./Nadzieja to najszczęśliwsza z nędz(zasłyszane w starożytnym Rzymie). Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Pytanie: Czy czytałeś ten akt prawny? 23.11.07, 14:24 venus99 napisał: > czyli Tusk na pasku koscielnych i PiSu. > bardzo smutne to jest i uzasadnia wszystkie obawy przed rządami PO. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Pytanie: Czy czytałeś ten akt prawny? 23.11.07, 14:37 tak.i jest sprawą oczywistą,że kościół z kartą walczy z przyczyn obyczajowych.jak powszechnie wiadomo na sexie,zapobieganiu ciąży,aborcji,wychowaniu dzieci i pozyciu małżeńskim najlepiej znają się księża. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Pytanie: Czy czytałeś ten akt prawny? 23.11.07, 14:50 venus99 napisał: > tak.i jest sprawą oczywistą,że kościół z kartą walczy z przyczyn > obyczajowych.jak powszechnie wiadomo na sexie,zapobieganiu > ciąży,aborcji,wychowaniu dzieci i pozyciu małżeńskim najlepiej znają > się księża. W karcie nie ma nic co by nie było już uregulowane prawem Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Pytanie: Czy czytałeś ten akt prawny? 23.11.07, 14:53 no więc z czego bierze się ten opór republiki proboszczów wyrażany przez wielu biskupów,księzy i przewielebnego ojca malwersanta? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Pytanie: Czy czytałeś ten akt prawny? 23.11.07, 14:55 venus99 napisał: > no więc z czego bierze się ten opór republiki proboszczów wyrażany > przez wielu biskupów,księzy i przewielebnego ojca malwersanta? Z tego co napisałem powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Pytanie: Czy czytałeś ten akt prawny? 23.11.07, 15:04 z ciemnoty,zadufania i nieprzemijającej chęci (a może żądzy) władzy. dziwnym trafem rzeczy Polska jest w tej materii tego typu obaw przed kartą) kompletnie osamotniona. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Karta albo wizyta duszpasterska :) 23.11.07, 14:48 Ciekawe czy w tym roku przyjmę księdza, czy też pogonię go jako agenta obcego państwa. W końcu Polska ma być suwerenna :) prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Zaczal od klamstwa i oszustwa do 23.11.07, 15:25 do tego co mowil przed wyborami, jesli o karte chodzi. Dlaczego dalsze klamstwa o konflikcie z prezydentem jesli mial z lid 293 glosy co veto prezydenta znosilo Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap oby! 23.11.07, 15:38 Wygladalo to dosc dziwnie, gdy bronil socjalistycznej KPP w debacie z Kaczynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 dlatego wycofuję swoje duże zaufanie do Tuska 23.11.07, 16:02 choć nadal życzę sukcesów i jemu i jego rządowi. Tusk oszukał naród. Miał być liberalnym premierem, Stał się propisowskim słabeuszkiem, który będzie tańczył tak, jak mu Ojciec Dyktator zagra. Jeśli w tej kwestii Pan Premier zawiódł przychylnych mu obywateli, to nie wiadomo, czy jego inne obietnice nie okażą się trwałe jak bańki mydlane. Odpowiedz Link Zgłoś