Gość: ewa To niepiśmienny dupek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 00:55 Kaczor nie potrafi wypełnić prostego druku. To straszne, bo ten człowiek zarządza milionowym budżetem Warszawy. A głupota jest grożniejsza niż zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus [...] IP: *.rasserver.net 13.08.03, 04:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VERON Re: To niepiśmienny dupek IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.08.03, 07:55 Gość portalu: ewa napisał(a): > Kaczor nie potrafi wypełnić prostego druku. To straszne, bo ten > człowiek zarządza milionowym budżetem Warszawy. A głupota jest > grożniejsza niż zbrodnia. To ja ci przypomne ze w ubiegłym roku kilku twoich idoli z SLD zrobiło ten sam błąd !! Dyduch, Kalisz i ten alkocholik Janik ! Wiec nie pisz bzdur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: To niepiśmienny dupek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 00:53 Gość portalu: VERON napisał(a): > Gość portalu: ewa napisał(a): > > > Kaczor nie potrafi wypełnić prostego druku. To straszne, bo ten > > człowiek zarządza milionowym budżetem Warszawy. A głupota jest > > grożniejsza niż zbrodnia. > > To ja ci przypomne ze w ubiegłym roku kilku twoich idoli z SLD zrobiło ten sam > błąd !! Dyduch, Kalisz i ten alkocholik Janik ! Wiec nie pisz bzdur... Po pierwsze: Kaczyński to prawnik, więc powinien potrafić czytać i pisać w stopniu umożliwiających zrozumienie prostego tekstu i wypełnienie druku. PO drugie: od człowieka, który udaje ostatniego sprawiedliwego można wymagać więcej niż od komuchów. Po trzecie: nie jestem fanką SLD, NIESTETY głosowałam na Kaczyniaka i jestem przerażona tym co wyprawia w Warszawie. Po czwarte: też jesteś niepiśmiennym dupkiem, który nie zna ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek K. Komunistów trzeba spuścic w kiblu i podetrzec sie IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.08.03, 07:57 ...podetrzec sie właśnie trybuna ! Do tego sie nadaja !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: To niepiśmienny dupek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 09:10 Gość portalu: ewa napisał(a): > Kaczor nie potrafi wypełnić prostego druku. To straszne, bo ten > człowiek zarządza milionowym budżetem Warszawy. A głupota jest > grożniejsza niż zbrodnia. Widziałem kiedyś druk L-4 błędnie wypełniony przez wybitnego chirurga, ordynatora jednego z najlepszych szpitaki klinicznych w kraju. Niepiśmienny dupek. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie jestem? Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.chello.pl 13.08.03, 00:59 TO OD KIEDY NIE MA PRZESTĘPSTW NIEUMYŚLNYCH? TEN LIPIAK CHYBA COŚ KRĘCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Andrzej Lipiak - naczelny komentator Fusieckiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 01:03 Andrzej Lipiak, ktory zawsze komentuje artykuły Fusieckiego, to radny PiSu ze Śródmieścia.Ale o tym GW jakoś nie wspomniała. Startował z pierwszej pozycji na liście dzięki poparciu Karskiego i Kaczora. Więc nie należy oczekiwać, że powie złe słowo na ludzi, którym zawdzięcza władze i pieniądze. I niby skąd wie, że Kaczyński się pomylił? Czyżby Kaczyniak konsultował się z nim przy wypełnianiu oświadczenia? A poza tym radcowie prawni nie mają uprawnień do zajmowania się sprawami karnymi, więc autorytet z niego żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarry Re: Andrzej Lipiak - naczelny komentator Fusiecki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 01:06 Lipiak to idiota, który nie wie, że przestępstwa można popełnić także w winy nieumyśnej. Czyżby Kaczyński uczył go prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Andrzej Lipiak - naczelny komentator Fusiecki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 01:08 Lipiak ma duże poczucie humoru. Do wyborów startować z hasłem: po siódme nie kradnij. Ci którzy znają jego działalnośc docenia jego żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Oto WYJASNIENIE Kaczynskiego - IP: *.sympatico.ca 13.08.03, 02:18 - nie podane bynajmniej przez "Wybiorcza" www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030813/kraj/kraj_a_4.html#2 Lech Kaczyński dla "Rzeczpospolitej" Nie tylko ja się pomyliłem Rz.: Dlaczego nie wpisał pan do oświadczenia majątkowego blisko 100 tysięcy złotych dochodu z ubiegłego roku? LECH KACZYŃSKI: Zarzut, że cokolwiek chciałem zataić, jest ewidentnym absurdem! Oświadczenie majątkowe jest tak sformułowane, że należy do niego wpisać "inne dochody", a nie dochód podstawowy. Więc wpisałem około 6 tys. zł, które zarobiłem na wykładach i zasiadając w Krajowej Radzie Sądowniczej. Cały dochód za ubiegły rok wykazałem natomiast w PiT, który jest załącznikiem do oświadczenia. Oba dokumenty przekazałem wojewodzie mazowieckiemu. PiT był zresztą publikowany w mediach, więc atak "Trybuny", że coś zataiłem, jest kuriozalny. A jednak oświadczenie jest wypełnione nieprawidłowo. Poprawi je pan? Oczywiście, że poprawię. Chciałbym jednak zaznaczyć, że pomyłka w tym zakresie była powszechna. W ubiegłym roku w ten sam sposób wypełniło oświadczenie wielu posłów, również z SLD, m.in. Ryszard Kalisz, Marek Dyduch, Aleksandra Jakubowska czy Krzysztof Janik. Nieprecyzyjny zapis o dochodach spowodował, że sejmowa Komisja Etyki Poselskiej wspólnie z Komisją Regulaminową przygotowały projekt zmian. Pomyłki pojawiły się kilka miesięcy temu. Czy przez ten czas nie można było rozwiać tych wątpliwości? Konsultował się pan z kimś, wypełniając oświadczenie? Nikt mi na to nie zwrócił uwagi. A pismo Komisji Etyki Poselskiej zostało rozesłane już po moim odejściu z Sejmu. Rozmawiała Izabela Kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Kaczynski wyjdzie calo z tej afery IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 13.08.03, 03:55 To Kaczynski zatrzymal ekshumacje w Jedwabnym. Teraz daruja mu wszystkie przekrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azbest Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 06:14 Szanowni Państwo! Jako obywatel naszego kraju, zobligowany jestem przestrzegania obowiązującego w nim prawa, co w pewnych przypadkach doprowadza do paradoksów graniczących z absurdem. Jednym z ciekawszych kazusów prawnych (przynajmniej w polskim wykonaniu) jest prawo zobowiązujące nas do opłacania instytucji zwanej potocznie telewizją. Obowiązkowy abonament nie jest oczywiście wyłącznie polskim pomysłem, ale kształt TVP i realizowana przez nią linia programowa jest niewątpliwie rozwiązaniem wyłącznie polskim. I tak po raz kolejny (wtorek 12-08-2003, monitor wiadomości, po godzinie 22) ukazano nam jednoznacznie, że Telewizja Publiczna jest instytucją realizującą polityczne zamówienia konkretnej partii politycznej – czyli Sojuszu Lewicy Demokratycznej (chodzi mi tu o wymyśloną na potrzeby chwili „aferę” z prezydentem M-sta Warszawy, panem Kaczyńskim w roli głównej). Skandal ten można porównać jedynie do wyświetlanego jakiś czas temu w „Wiadomościach” serialu zbliżonego klimatem do wenezuelskiej telenoweli, z której zapamiętałem jedynie latynowskie nazwiska głównych postaci (Pineiro?, Morales?) oraz to, że serial ów (podobnie jak i aktualny „Monitor”) miał dyskredytować osoby z kręgu obecnego PiS. Choć nie jestem szczególnym sympatykiem PiS, to jednak w jeszcze mniejszym stopniu jestem zwolennikiem SLD. Oglądając „Monitor” uświadomiłem sobie jasno i klarownie, że opłacając co kwartał abonament wspieram instytucję niewolniczo zależną od SLD i realizującą jej dyspozycje. Chciałbym robić lepszy użytek ze swoich pieniędzy. Nie zamierzam dalej, wbrew swojej woli, finansować SLD poprzez opłacanie powiązanych z nią instytucji. Ponieważ organa władzy mające kontrolować pracę TVP nie wypełniają w ogóle swej funkcji, zamierzam, do czasu powrotu sytuacji do normy, zaprzestać płacenia abonamentu, zaś przeznaczone nań pieniądze przeznaczyć na wspieranie instytucji lub fundacji wspierających walkę o wolność słowa, lub stawiających sobie za cel zwalczanie korupcji. Uważam, że dobre rozwiązania prawne powinny dawać obywatelowi możność wyboru jaką formację polityczną chce wspierać finansowo, a jakiej nie zamierza. Pragnę przeprosić wszystkie osoby, na które TVP urządzała w ostatnim okresie nagonki, za to, że mogła to robić również za moje pieniądze. Jeśli to możliwe proszę o upublicznienie zasadniczych tez tego listu, byłoby dobrze gdyby pomysł powyższy znalazł szersze poparcie, stając się dzięki temu instrumentem nacisku na osoby sprawujące władzę nad polskimi mediami. Z poważaniem ~~~~~~~ ~~~~~~~~k azbest@box43.gnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.dialup.zonnet.nl 13.08.03, 06:57 To nie pierwszy raz komuchy chca zniszczyc Kaczynskiego (skich). Do tego samego celu uzyto kiedys Pineiro jak rowniez innych instrumentow. Moze im sie wreszcie uda. Nie pierwszy to raz kiedy podpalacz krzyczy "pali sie"a zlodzieje "lapac zlodzieja",jest to jak najbardziej w stylu komuszystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Kaczory - hipokryci IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.03, 07:40 Zamknac natychmiast Kaczora!!!!!!!!! Oczywiscie rownoczesnie 146 pOslow sld ktorzy popelnili takie samo przestepstwo. Mysle ze liste tych 146 gniewnych i sprawiedliwych nalezy natychmiast przekazac prokuratorowi tow.Kapuscie. pzdr.miki Ps.oczywiscie nalezy wobec wszystkich zastosowac areszt prewencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.obr.pl / 192.168.1.* 13.08.03, 07:32 I ten facet stał i pewnie zamierza stać w pierwszej linii walki z przestępczością. Nie twierdzę, że chciał oszukać.Jestem nawet przekonany że załatwiał tę sprawę za niego jakieś tam rangi asystent zapewne z gabinetu politycznego, który chciał się przysłużyć szefowi. Ale jeżeli w podobej sprawie czepiamy się radnego po podstawówce z tytułu złej interpretacji przez niego przepisów to co sądzić o facecie z habilitacją (z moich własnych obserwacji wynika, że procent niedouczonych pracowników ze stopniem naukowym nie odbiega od przeciętnej wśród niedouczonych studentów ), który w dodatku stał na czele NIK-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula. Sprawa Kaczyńskiego. IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.08.03, 07:39 Polska prawica stosuje logikę Kalego. Wstyd. Ale taka jest polska prawica. Kłamliwe i złodziejskie monstrum. Dlaczego nikt się z nich nie zajmie sprawą opłaty za pielgrzymki do Częstochowy. Kto za to płaci. Za pracowników, którzy nie są w tym czasie w pracy. Za wojsko, które ma tylko jedno zadanie określone przez jakiegoś Głódzia. Za stwarzanie zagrożenia na polskich ( tylko) drogach, za PIJAŃSTWO i przypadkowy SEKS pielgrzymkowy, które to czynności są potępiane przez czarnych. I za ogłupianie ideologią średniowieczną ludzi. Gdzie ci sprawiedliwi są??????????? No gdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 07:57 Jak się ukradnie, schowa na dnie, to póżniej....jak z nieba spadnie.Tłumaczy się błędem ,pomyłką a gdzie zwykła uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Kacze łajno przelewa sie w Ratuszu :( IP: 217.8.186.* 13.08.03, 08:00 Niestety to kolejna próbka rządów kaczych łapek. PiSuary w swoim zakłamaniu i obłudzie krzyczą o walce z przestepczością ale sami robia przewały na miliony. Kacza kupa za pieniądze podatników robi sobie zdewociałe wycieczki w Watykanu. To co wyprawia PiSuar jest chwilami rorsze od wybryków ś.p. Mumii Wolności. Kaczor umoczony w FOZZie powinien siedzieć w pace a nie na stołku w ratuszu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Czerwona hołota i Fester Adams IP: krecik:* / 192.168.1.* 13.08.03, 08:27 Gość portalu: Fester Adams napisał(a): > Niestety to kolejna próbka rządów kaczych łapek. > PiSuary w swoim zakłamaniu i obłudzie krzyczą o walce z > przestepczością ale sami robia przewały na miliony. > Kacza kupa za pieniądze podatników robi sobie zdewociałe > wycieczki w Watykanu. To co wyprawia PiSuar jest chwilami > rorsze od wybryków ś.p. Mumii Wolności. > Kaczor umoczony w FOZZie powinien siedzieć w pace a nie na > stołku w ratuszu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Re: Czerwona hołota i Fester Adams IP: 217.8.186.* 13.08.03, 09:00 Jestes żałosny :-( Wsszyskich wyzywasz od komuchów czy tylko tych, którzy mają inne niż ty zdanie w danym temacie? Prawdziwy polak-katolik pałający zabójczą miłością do bliźniego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: Czerwona hołota i Fester Adams IP: 194.175.243.* 13.08.03, 10:23 Żałosny to niestety jesteś ty. To że nie lubisz jakiegoś polityka nie upoważnie Ciebie byś go bluzgał jak psa. Zgodnie z prawem winny jest ten, który zostal skazany prawomocnym wyrokiem sądu. W przypadku Kaczyńskiego to nie mialo miejsca. Spójż uważnie na bagno w którym tarza sie lewica i przemyśl sprawę jeszcze raz. Może najwyższy czas byś przejżał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Re: Czerwona hołota i Fester Adams IP: 217.8.186.* 13.08.03, 15:03 Co przejżał ?? Ja widzę że prawica i lewica kradnie jednakowo. Lewica (a raczej to co udaje lewicę) nauczyła sie kraść od styropianowych etosowców - sierotek po komunie. "S"wojaki rozkradły to co się dało a resztę wyprzedały za półdarmo. Teraz lawica i prawica tapla się w jednym bagnie wspólnie kradnąc. Kaczorek jest ubabrany w kilka afer nie wyjaśnionych do końca. Prawdopodobnie nigdy nie dowiemy sie ile kasy wypompował z FOZZ'u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemas Re: Czerwona hołota i Fester Adams IP: 194.175.243.* 14.08.03, 10:20 Gość portalu: Fester Adams napisał(a): > Co przejżał ?? > Ja widzę że prawica i lewica kradnie jednakowo. > Lewica (a raczej to co udaje lewicę) nauczyła sie kraść od > styropianowych etosowców - sierotek po komunie. > "S"wojaki rozkradły to co się dało a resztę wyprzedały > za półdarmo. > Teraz lawica i prawica tapla się w jednym bagnie wspólnie > kradnąc. Kaczorek jest ubabrany w kilka afer nie wyjaśnionych > do końca. Prawdopodobnie nigdy nie dowiemy sie ile kasy > wypompował z FOZZ'u > Fester, Prawica wykonała sto razy mniej wałków niż lewica. Goście z prawej, nie licząc oszołoma Giertycha, mieli w ogromnej większości kiedyś odwagę, by rozpierdolić tego surrealistycznego twora w jakim żyliśmy. Potem sprzedawali fakt nie za jakieś kokosu gospodarke, ale zobacz ile kasy należało wpompować w przebudowę gospodarki. Niemcy od 13 lat wpompowali blisko bilion mara. Lewica to w większości dawna młodzieżówa a czasem pierwszy szereg z komitetów pzpr. Oni głabali od początku swojej kariery w partii, i ten sposób ma życie utrwalił się w ich mózgownicach. Po 90 roku cisza, małe przegrupowanko , należało nieco przypudrować i wyszczuplić ryje, aby lepiej wyglądać na plakatach. Racja jest taka że należy wpierdolić do paki wszystkich aferzystów, ale po procesie i wyroku sądu. Trybuna jako czerwony papier toaletowych dmucha sprawę Kaczyńskiego. Gościu zarobił w zeszłym roku 146 tys. i każdy kto chce o tym wiem. I co to k.. jest dzisiaj 146 tys. rocznie? 12 tys miesięcznie, 500 dziennie. 30 letni lekarz ginekolog dostaje 2000 za godzine skrobania. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 Prawo i Sprawiedliwosc............. 13.08.03, 08:05 pomylil sie:))) ale jaja, spadaj dziadu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedak Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.espol.com.pl 13.08.03, 08:25 Poseł ma 11 tyś pensji !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!! szok ! 10x więcej ode mnie. Ja magister, a posłowie np.samoobrony ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 08:49 Gość portalu: biedak napisał(a): > Poseł ma 11 tyś > pensji !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!! > szok ! 10x więcej ode mnie. Ja magister, a posłowie > np.samoobrony ?? Trzeba było dać się wybrać do Sejmu. To przecież takie proste. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 niektorzy na szczescie...................... 13.08.03, 08:52 samokrytyczni sa, i do byle czego, wybrac sie, nie dadza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 08:27 szary obywatel placi ciezkie kary a oni poprostu pomylili sie! ludzie dajcie mi karabin wybije scierwa do nogi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wt Działanie nieumyślne? IP: *.wroclaw / 10.154.0.* 13.08.03, 08:35 Z wielkim zainteresowaniem czytam argumenty prawników, że to działanie nieumyślne, więc nie bardzo jest jak przypisać winę, etc. Ciekawe, bo wiele wykroczeń obywateli podobnego kalibru ściganych jest z całą bezwzględnością, choć też można by im przypisać brak winy... ale wtedy mało kogo to interesuje. Zastanawiam się, czy tego typu argumentacja przejdzie, gdy zwykły obywatel rąbnie się w Picie... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 trzeba powiedziec, "a oni tez sie pomylili"...... 13.08.03, 08:48 jak kaczorek, ex min. sprawiedliwosci, o czerwonych krasnoludkach mowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Działanie nieumyślne? IP: *.ima.pl 13.08.03, 08:54 > Zastanawiam się, czy tego typu argumentacja przejdzie, gdy > zwykły obywatel rąbnie się w Picie... Nie przejdzie. Bo Kaczka jest równiejsza, co niektórzy "bardzo inteligentni" tutaj popierają. Wyzywają od czerowych, a sami stosują bolszewicką moralność (rozwinięcie znanej moralności Kalego). Blehhhh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.in.brzesko.net.pl / 192.168.3.* 13.08.03, 08:53 Gość portalu: Kris napisał(a): > Hej Wisła gol, lalalalalalalalalalala... ===================================================== Jesteś tak samo durniem jak Trybuna (katowicka) !!! Kaczyński zrobił pomyłkę i już szukacie powodu. Skończone durnie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolfi Zawsze miał ciągoty... IP: *.man.polbox.pl 13.08.03, 08:54 Zaczął od tego że ukradł księżyc, potem telegraf a teraz fałszuje PIT. Przeciętny Kowalski już dawno by oglądał świat przez układ współrzędnych no ale nie Kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Re: Zawsze miał ciągoty... IP: 217.8.186.* 13.08.03, 09:02 Mała poprawka: pomiędzy Księżycem i Telegrafem przewalił też FOZZ. Doskonale wie, w które konfitury włożyć swój brudny kaczy dziobek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Zawsze miał ciągoty... IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 15:36 Poezja polska nabiera smaku w wydaniu Sir Adamsa. - konfitury i brudny kaczy dziobek - to powinna byc poprawka do poematu "O pelzajacej kontrewolucji" Gość portalu: Fester Adams napisał(a): > Mała poprawka: pomiędzy Księżycem i Telegrafem przewalił > też FOZZ. Doskonale wie, w które konfitury włożyć swój > brudny kaczy dziobek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meydej Re: Zawsze miał ciągoty... IP: *.daminet.pl 13.08.03, 10:40 Gość portalu: Dolfi napisał(a): > Zaczął od tego że ukradł księżyc, potem telegraf a teraz > fałszuje PIT. Przeciętny Kowalski już dawno by oglądał świat > przez układ współrzędnych no ale nie Kaczor. Ty czerwona Chałastro !!! Jak widać zalazi Wam - Komunistom za skóre skoro musicie sie posuwać do takich publikacji jak ten chłam - Komuchowata Trybuna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Re: Zawsze miał ciągoty... IP: 217.8.186.* 13.08.03, 14:58 > > Ty czerwona Chałastro !!! Jak widać zalazi Wam - Komunistom za skóre skoro > musicie sie posuwać do takich publikacji jak ten chłam - Komuchowata Trybuna ! Ooo proszę, prawdziwy polak-katolik-prawicowiec :))) Z tej miłości do bliźniego aż by kogoś zamordował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Zawsze IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 15:40 Pan Fester alias Adams ma zawsze racje. Zawsze. Gość portalu: Fester Adams napisał(a): > > > > Ty czerwona Chałastro !!! Jak widać zalazi Wam - Komunistom za > skóre skoro > > musicie sie posuwać do takich publikacji jak ten chłam - > Komuchowata Trybuna ! > > Ooo proszę, prawdziwy polak-katolik-prawicowiec :))) > Z tej miłości do bliźniego aż by kogoś zamordował. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Re: Zawsze IP: 217.8.186.* 13.08.03, 15:43 > Pan Fester alias Adams ma zawsze racje. Zawsze. Fester to imię, Adams to nazwisko. Po co mieszać w to aliasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Always IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 16:07 Przepraszam Pana. I thought it was a knickname. I hope you don't mind speaking English, Sir. Gość portalu: Fester Adams napisał(a): > > Pan Fester alias Adams ma zawsze racje. Zawsze. > > Fester to imię, Adams to nazwisko. > Po co mieszać w to aliasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Zawsze miał ciągoty... IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 15:38 Niepotrzebnie sie obrazamy. Inny oklad wspolrzednych. Gość portalu: Meydej napisał(a): > Gość portalu: Dolfi napisał(a): > > > Zaczął od tego że ukradł księżyc, potem telegraf a teraz > > fałszuje PIT. Przeciętny Kowalski już dawno by oglądał świat > > przez układ współrzędnych no ale nie Kaczor. > > > Ty czerwona Chałastro !!! Jak widać zalazi Wam - Komunistom za skóre skoro > musicie sie posuwać do takich publikacji jak ten chłam - Komuchowata Trybuna ! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Zawsze miał ciągoty... 13.08.03, 12:21 Gość portalu: Dolfi napisał(a): > a teraz fałszuje PIT. Nie sfałszował PIT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurator Re: Zawsze IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 15:41 Niewazne. I tak jest winny. Prokurator ma zawsze racje. lupus.lupus napisał: > Gość portalu: Dolfi napisał(a): > > > a teraz fałszuje PIT. > > Nie sfałszował PIT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 15:46 Gość portalu: Prokurator napisał(a): > Niewazne. I tak jest winny. > Prokurator ma zawsze racje. Nie zawsze. Teraz się myli: "Jeśli prezydent stolicy Lech Kaczyński rzeczywiście dołączył swój PIT do oświadczenia majątkowego, to prokuratura nie będzie już zajmować się tą sprawą - powiedział rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Maciej Kujawski. " (PAP) Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Zawsze IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 16:13 Stwierdzenie, ze prokurator ma zawsze racje, jest nieszczesnym dziedzictwem PRL-u. Ciagle te sluzby sa silnie upolitycznione. Czy nie zastanawia nikogo pospiech z wypowiedziami Prokuratury w tzw. sprawie Kaczynskiego? Zwykla pomylka? Kiedy prokuratorzy beda indywidualnie odpowiedac za swoje uwiklania partyjne i tendencyjna dzialalnosc? Gość portalu: Ayran napisał(a): > Gość portalu: Prokurator napisał(a): > > > Niewazne. I tak jest winny. > > Prokurator ma zawsze racje. > > Nie zawsze. Teraz się myli: > > "Jeśli prezydent stolicy Lech Kaczyński rzeczywiście dołączył swój PIT do > oświadczenia majątkowego, to prokuratura nie będzie już zajmować się tą sprawą > - > powiedział rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Maciej Kujawski. " (PAP) > > Ay. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 09:06 Słuchałem uważnie rzecznika prokuratury. Otóż prokuratura, w liczbie zapewne kilku prawników, będzie przez kilkanaście dni (o takiej liczbie dni wspominał rzecznik) sprawdzać, czy Lech Kaczyński nie dopuścił się zatajenia dochodów. Ewentualne zatajenie polegać ma na tym, że Kaczyński nie wpisał swoich dochodów jako posła i prezydenta miasta w rubryce "inne" standardowego druku oświadczenia majątkowego, tylko dołączył do tego oświadczenia PIT, gdzie te (podstawowe) dochody były wymienione. O ile można postawic mu zarzut nieprawidłowego wypełnienia oświadczenia, co - być może - nie wystawia mu najlepszej opinii, o tyle na sprawdzenie prawdziwości stwierdzenia, że załączając PIT, Kaczyński zataił dochody w nim ujęte, może nie wystarczyc nawet kilkanaście dni. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Prokuratura nie zbada oświadczenia IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 15:44 Prokuratura juz oswiadczyla, ze nie zbada, ze nie zajmie sie sprawa, jesli byl PIT. Tyle szumu o nic. To jednak nie przypadek. Kazdy broni sie jak moze. Specsluzby moga wiecej. Gość portalu: Ayran napisał(a): > Słuchałem uważnie rzecznika prokuratury. Otóż prokuratura, w liczbie zapewne > kilku prawników, będzie przez kilkanaście dni (o takiej liczbie dni wspominał > rzecznik) sprawdzać, czy Lech Kaczyński nie dopuścił się zatajenia dochodów. > Ewentualne zatajenie polegać ma na tym, że Kaczyński nie wpisał swoich dochodów > > jako posła i prezydenta miasta w rubryce "inne" standardowego druku > oświadczenia majątkowego, tylko dołączył do tego oświadczenia PIT, gdzie te > (podstawowe) dochody były wymienione. O ile można postawic mu zarzut > nieprawidłowego wypełnienia oświadczenia, co - być może - nie wystawia mu > najlepszej opinii, o tyle na sprawdzenie prawdziwości stwierdzenia, że > załączając PIT, Kaczyński zataił dochody w nim ujęte, może nie wystarczyc nawet > > kilkanaście dni. > > Ay. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harcerz [...] IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.08.03, 09:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: 217.8.186.* 13.08.03, 09:15 Jesteś zoologicznym antykomunistą? jak to jest z tymi kato-prawicowcami że jak sami kradna to jest OK ale jak ich sie na czyms złąpe to wrzeszczą że to wredna komuna rzuca im kłody pod nogi :( Kacza kupa nie gdy nie był świętoszkiem - umoczył swój dziób w Telegrafie i FOZZie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Prokurator i psychiatra zbada Festera Adamsa IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 15:56 Jestem czlowiekiem. Czlowiekiem, ktory mysli. Nie znosze, jak obraza sie moja inteligencje prymitywna nagonka na czlowieka. Nie jestem zwolennikiem PiS-u, PC, czy tez innej "kato-prawicy" (pierwszy raz slysze takie okreslenie, zapewne pochodzi z kregow "sado-lewicy"). Widze natomiast wiele nienawisci i zla w wyzywaniu oponentow politycznych. Nie sadze, zeby robil to Pan naumyslnie. Wiem, ze sa choroby niezalezne od czlowieka. Zycze duzo spokoju, F. Gość portalu: Fester Adams napisał(a): > Jesteś zoologicznym antykomunistą? > jak to jest z tymi kato-prawicowcami że jak sami kradna to jest > OK ale jak ich sie na czyms złąpe to wrzeszczą że to wredna > komuna rzuca im kłody pod nogi :( > Kacza kupa nie gdy nie był świętoszkiem - umoczył swój > dziób w Telegrafie i FOZZie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOTOR RKS KACZYŃSKI JAK SAMOOBRONA!!! IP: *.wbp.lublin.pl 13.08.03, 09:19 Kaczyński zachowuje się jak członkowie Samoobrony:walka o przestrzeganie prawa na sztandarach,a własne grzechy to tylko wymysł dziennikarzy i nagonka na biednych jedynych "sprawiedliwych" oraz zorganizowanw akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.amwaw.edu.pl 13.08.03, 09:30 Normalny obywatel odpowiada za złą interpretacje prawa. Czy w Polsce mamy podział na normalnych i nienormalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 09:39 Gość portalu: podatnik napisał(a): > Normalny obywatel odpowiada za złą interpretacje prawa. Czy w > Polsce mamy podział na normalnych i nienormalnych Odpowiadałbyś, drogi podatniku, gdybyś w wyniku błędu popełnionego przez Ciebie przy wypełnianiu PIT-u, zapłacił Państwu niższy podatek nież nalezny z tytułu osiągniętych dochodów. W przypadku Kaczyńskiego mamy do czynienia jedynie z błędem w sposobie pokazania dochodów. Zamiast wpisac swoje podstawowe dochody w rubryce "inne" standardowego oświadczenia, Kaczyński - błędnie interpretując wymagania, UJAWNIŁ (skądinąd i tak jawne, bo bardzo łatwo ustalić jakie jest wynagrodzenia posła i prezydenta Warszawy) te dochody poprzez dołączenie PIT-u. Kaczyński, jeśli prokuratura uzna za stosowne, może odpowiadać za błąd, którego skutkiem nie było uszczuplenie niczyich (w szczególności państwa) dochodów. Jak sądzisz, czy jeśli obywatel wypełni błędnie PIT, ale wyliczony w ten sposób podatek należny będzie identyczny z podatkiem wyliczonym przy prawidłowym wypełnieniu, to będzie karany finansowo? Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewa Nieprawda IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 17:00 Sprawę przeciw nauczycielce, która w PIT-cie pomyliła NIP-y skierowano DO SĄDU... Mało tego. Argumentowano tym, że jako ososba z wyższym wykształceniem ma wyższą świadomość swych czsynów... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Nieprawda 13.08.03, 17:12 Gość portalu: lewa napisał(a): > Sprawę przeciw nauczycielce, która w PIT-cie pomyliła NIP-y skierowano DO > SĄDU... Mało tego. Argumentowano tym, że jako ososba z wyższym wykształceniem > ma wyższą świadomość swych czsynów... Pierwsza część tego co piszesz jest prawdziwa, druga zaś nie - takiej argumentacji we wniosku do sądu nie było. BTW sprawę do sądu skierował prokurator. Nie podeślę ci linka, bo tekst jest na płatnym serwisie. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 16:18 Jest podzial na specsluzby i reszte. Prokuratura tez jest ponad prawem. Prawo istnieje tylko w zapisach konstytucyjnych, podrecznikach uniwersyteckich i nazwach partii. Nie wiem, kto jest normalny, ale obywatele sa frajerami. Gość portalu: podatnik napisał(a): > Normalny obywatel odpowiada za złą interpretacje prawa. Czy w > Polsce mamy podział na normalnych i nienormalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 09:34 A najlepszy numer, że przepisy, z których wynika obowiązek złożenia tego oświadczenia, są autorstwa PiS. Wynika z tego, że partia ta ma w glębokim poważaniu akcję, którą sama rozpętała, czemu się zresztą nie dziwię. Moja wizja apokalipsy: Zioro ministrem sprawiedliwości, Zyta finansów, Tusk dobrego smaku, a Michał Strąk - czystości narodowo - katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 09:49 Gość portalu: Brat napisał(a): > a Michał Strąk - czystości narodowo - katolickiej. A Ty wiesz, Braciszku, kto to jest Michał Strąk? Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Prokuratura zbada siostre IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 16:26 A moze pan Tusk bedzie ministrem higieny, profesor Gilewska ministrem sprawiedliwosci, posel Ziobro ministrem estetyki stosowanej, pan Michal Strak ministrem infrastruktury niestosowanej, a Brat ministrem Apokalipsy? Taki rzad cieni ma szanse w tym upale :-) Gość portalu: Brat napisał(a): > A najlepszy numer, że przepisy, z których wynika obowiązek złożenia tego > oświadczenia, są autorstwa PiS. Wynika z tego, że partia ta ma w glębokim > poważaniu akcję, którą sama rozpętała, czemu się zresztą nie dziwię. Moja wizja > > apokalipsy: Zioro ministrem sprawiedliwości, Zyta finansów, Tusk dobrego smaku, > > a Michał Strąk - czystości narodowo - katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol [...] IP: *.dmz.infor.pl / 192.168.35.* 13.08.03, 09:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_tadeusz_r Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech 13.08.03, 10:00 Odpieprzcie się od FOZZ’owatego Kaczora! On też się ma prawo pomylić na swoją korzyść. Przecież jest niepokalanie przeczystym autorytetem w temacie prawa i sprawiedliwości. Szczęść Boże Kwa, kwa, kwa, kwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 10:02 ojciec_tadeusz_r napisała: > Odpieprzcie się od FOZZ’owatego Kaczora! On też się ma prawo pomylić na s > woją > korzyść. A na czym, Ojcze, polega korzyść z tej pomyłki? Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_tadeusz_r Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech 13.08.03, 10:34 Gość portalu: Ayran napisał(a): > A na czym, Ojcze, polega korzyść z tej pomyłki? Synu mój, Ayran'ie – chodzi o korzyści materialne (tfu! co za paskudne słowo!). Szczęść Boże Ojciec Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 10:55 ojciec_tadeusz_r napisała: > Gość portalu: Ayran napisał(a): > > > A na czym, Ojcze, polega korzyść z tej pomyłki? > > Synu mój, Ayran'ie – chodzi o korzyści materialne (tfu! co za paskudne sł > owo!). Ojczulku, ale w jaki sposób prezydent Kaczyński czerpie korzyści materialne z tego błędu? I jakiej wielkości są to korzyści? Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_tadeusz_r Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech 13.08.03, 12:31 Synu mój Ayran'ie - Kaczor czerpie korzyści materialne z błędu i głupoty wyborców. Tylko w tak dzikim kraju jak Polska, facet umoczony w afery takie jak FOZZ i Telegraf może być posłem partii o obłudnej nazwie "Prawo i Sprawiedliwość" a nie dość tego zostaje prezydentem stolicy państwa. Doskonale zdaję sobie sprawę, że niczego mu nie udowodniono ale tylko w tak popieprzonym kraju jak Polska nie można znaleźć winnego, wśród "pięciu wspaniałych" (mam na myśli FOZZ). Ojjj, w przypadku tych afer sprawiedliwość nie ma szans ujrzeć światła dziennego... Szczęść Boże Ojciec Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 13:16 ojciec_tadeusz_r napisała: > Synu mój Ayran'ie - Kaczor czerpie korzyści materialne z błędu i głupoty > wyborców. Tylko w tak dzikim kraju jak Polska, facet umoczony w afery takie jak > > FOZZ i Telegraf może być posłem partii o obłudnej nazwie "Prawo i > Sprawiedliwość" a nie dość tego zostaje prezydentem stolicy państwa. Czyli, ojczulku, wybaczałeś Kaczyńskiemu błąd jego wyborców? > Doskonale zdaję sobie sprawę, że niczego mu nie udowodniono ale tylko w tak > popieprzonym kraju jak Polska nie można znaleźć winnego, wśród "pięciu > wspaniałych" (mam na myśli FOZZ). Ojjj, w przypadku tych afer sprawiedliwość > nie ma szans ujrzeć światła dziennego... No właśnie - dlaczego proces sądowy tak się opóźnił? Ale mam dla Ciebie, ojczulku, dobrą wiadomość. Są niezbite, bo na piśmie, dowody winy Kaczyńskiego w sprawie FOZZu. Mianowicie protokoły zeznań Pineiry, Klemby i Żemka. Czarno na białym - Kaczor się nie wykręci. Jest też dowód na piśmie, że Kaczyński ukrył dochody. Artykuł w "trybunie". Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_tadeusz_r Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech 13.08.03, 13:22 Gość portalu: Ayran napisał(a): > (...) > Ale mam dla Ciebie, ojczulku, dobrą wiadomość. > (...) Ayran, synu mój, dlaczego wypowiadasz się w liczbie mnogiej? Czyżbys zawarł pakt z diabłem i mówicie jednym głosem w liczbie mnogiej? Może potrzebujesz egzorcysty? Szczęść Boże Ojciec Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 13:26 ojciec_tadeusz_r napisała: > Ayran, synu mój, dlaczego wypowiadasz się w liczbie mnogiej? Czyżbys zawarł > pakt z diabłem i mówicie jednym głosem w liczbie mnogiej? > Może potrzebujesz egzorcysty? > Drogi Ojczulku - w której z moich wypowiedzi zauważyłeś, bym się posługiwał formą pluralis? Jeśli mi wskażesz, odmówię za Ciebie zdrowaśkę. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_tadeusz_r Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech 13.08.03, 14:31 Gość portalu: Ayran napisał(a): > Drogi Ojczulku - w której z moich wypowiedzi zauważyłeś, bym się posługiwał > formą pluralis? Jeśli mi wskażesz, odmówię za Ciebie zdrowaśkę. Mądry człowiek uczy się na błędach... Jako osoba duchowna mam prawo do posługiwania się alegorią. Już rozumiesz? Nie traktuj synu życia zbyt serio :) Szczęść Boże Ojciec Tadeusz PS. Moim ulubionym grzechem jest pycha - pamiętasz kto to powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 15:01 ojciec_tadeusz_r napisała: > Mądry człowiek uczy się na błędach... (...) > Moim ulubionym grzechem jest pycha - pamiętasz kto to powiedział? Ucz się więc na błędach Ojcze, a będziesz mądry. Vanity (jak powiedział ten pan o którego pytasz) to próżność, nie pycha. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Prokuratura zbada liczbe pojedyncza i celownik IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 16:39 Sadze, ze on uzywa liczby mnogiej do towarzysza glownie. Szczesc Camusie F. ojciec_tadeusz_r napisała: > Gość portalu: Ayran napisał(a): > > (...) > > Ale mam dla Ciebie, ojczulku, dobrą wiadomość. > > (...) > > Ayran, synu mój, dlaczego wypowiadasz się w liczbie mnogiej? Czyżbys zawarł > pakt z diabłem i mówicie jednym głosem w liczbie mnogiej? > Może potrzebujesz egzorcysty? > > Szczęść Boże > Ojciec Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony filozof Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 16:37 Towarzyszu Tadeuszu, Czy Bog z Waszych pozdrowien to ten sam Absolut, ktory klasa robotnicza pije ustami swych najlepszych przedstawicieli? Znalem to w wersji z koniakiem. Rozumiem, ze "Szczesc Camusie" nie pasowaloby Wam do partyjnego pozdrowienia. ojciec_tadeusz_r napisała: > Synu mój Ayran'ie - Kaczor czerpie korzyści materialne z błędu i głupoty > wyborców. Tylko w tak dzikim kraju jak Polska, facet umoczony w afery takie jak > > FOZZ i Telegraf może być posłem partii o obłudnej nazwie "Prawo i > Sprawiedliwość" a nie dość tego zostaje prezydentem stolicy państwa. > Doskonale zdaję sobie sprawę, że niczego mu nie udowodniono ale tylko w tak > popieprzonym kraju jak Polska nie można znaleźć winnego, wśród "pięciu > wspaniałych" (mam na myśli FOZZ). Ojjj, w przypadku tych afer sprawiedliwość > nie ma szans ujrzeć światła dziennego... > Szczęść Boże > Ojciec Tadeusz > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony filozof Re: Prokuratura zbada oświadczenie majątkowe Lech IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 13.08.03, 16:32 Czerwienie sie ze wstydu. Moi sluchacze z kursow marksizmu-leninizmu przescigaja mnie w slusznej krytyce ptactwa domowego i burzuazyjnej sprawiedliwosci. Przestanmy karmic gesi na pasztet! Precz z cytrusami! Wypuscic starego niedzwiedzia! Niech Was Stalin blogoslawi! ojciec_tadeusz_r napisała: > Odpieprzcie się od FOZZ’owatego Kaczora! On też się ma prawo pomylić na s > woją > korzyść. Przecież jest niepokalanie przeczystym autorytetem w temacie prawa i > sprawiedliwości. > > Szczęść Boże > Kwa, kwa, kwa, kwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś