Gość: prymityw IP: 192.85.16.* 15.08.03, 14:48 Te wypowiedzi to szczyt perwersji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x_x Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 15:38 O co tak właściwie chodzi z tym Owsiakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 16:26 Gość portalu: x_x napisał(a): > O co tak właściwie chodzi z tym Owsiakiem? No wlasnie. Tez sie nad tym zastanawiam. "Prymas przeprosił Pana Boga za to, że "Jurkowi Owsiakowi nie udało się włączyć w nurt odrodzenia", ale - jak powiedział - skupiona wokół niego młodzież również może się nawrócić, wybierając "opcję życia a nie śmierci" i odnaleźć swoją drogę do nieba." Czy ktos wie jaka pogoda byla dzisiaj w Czestochowie? Bo jezeli byl upal, to albo Prymas, albo korespondent PAP-u mogli dostac lekkiego udaru. To by wyjasnialo ten kuriozalny tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone 15.08.03, 17:19 Owsiak na pewno poprosił Glempa, zeby ten przeprosił panaboga w jego imieniu, haha! ale nas prymas zaskoczyl! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSD KOŚCIÓŁ ZDRADZIŁ ŻE POSZEDŁ NA UKŁADY Z SLD !!! IP: 212.217.91.* 15.08.03, 17:44 Kościołowi w Polsce WYGODNIE było MIEĆ SPOKÓJ i PRZYWILEJE i nie zadzierać z CZERWONĄ BURŻUAZJĄ. Jezus Chrystus NIGDY nie wybrałby takiej KOMFORMISTYCZNEJ drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSD KOŚCIÓŁ SPRZEDAŁ SIĘ MAFII SLD ZA SREBRNIKI !!! IP: 212.217.91.* 15.08.03, 17:51 Kościół w Polsce wybrał DROGĘ LUKSUSU a la Cardinal Richelieu... Hierarchom Kościoła Katolickiego bardziej zależało na złotych pierścieniach, luksusowych gabinetach w "odzyskanych" pałacach, dziełach sztuki, i oczywiście byciu wożonym LIMUZYNAMI niczym mężowie stanu czy książęta - niż na WYPOWIEDZENIU OTWARTEJ WOJNY ZŁYM LUDZIOM I PSYCHOPATOM Z SLD! Kościół w Polsce zachowuje się niczym posłuszny PIESEK ZŁODZIEJóW z SLD, okradających głodujące dzieci polskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Bożek wojny IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:23 Gość portalu: LSD napisał(a): > Kościół w Polsce wybrał DROGĘ LUKSUSU a la Cardinal Richelieu... > > Hierarchom Kościoła Katolickiego bardziej zależało na złotych pierścieniach, > luksusowych gabinetach w "odzyskanych" pałacach, dziełach sztuki, i oczywiście > byciu wożonym LIMUZYNAMI niczym mężowie stanu czy książęta - niż na > WYPOWIEDZENIU OTWARTEJ WOJNY ZŁYM LUDZIOM I PSYCHOPATOM Z SLD! > > Kościół w Polsce zachowuje się niczym posłuszny PIESEK ZŁODZIEJóW z SLD, > okradających głodujące dzieci polskie! A może po prostu kościół zająłby sie wiarą, religią i duszyczkami swoich "owieczek", a nie polityką, do której nie został stworzony. Postulując wypowiadanie przez kościół wojny politykom (obojętne z jakiej partii) chciałbyś użyć instrumentalnie kościoła do zaspokojenia swojej nienawiści politycznej, a to jest ciężkie nadużycie. Lepiej aby tacy jak Ty, nie byli "rzecznikami" kościoła i nie wypowiadali się w sprawach społeczności katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 16.08.03, 09:08 Jak to o co? o kasę, którą zbiera Orkiestra a nie kościół. Każdy pretest jest dobry by przwaslic Owsiakowi. Niech Prymas lepiej najpierw zajmie się tym co wewnątrz koscioła,- pedalizm, udzielanie hucznych ślubów gangsterom, a tajkże całą rzeszą Polaków - katolików, którzy na codzień kradną, biją zony i dzieci, klną, pija ale w niedzielę przykładnie idą do koscioła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:33 Gość portalu: Franek napisał(a): > Jak to o co? o kasę, którą zbiera Orkiestra a nie kościół. Każdy > pretest jest dobry by przwaslic Owsiakowi. Niech Prymas lepiej > najpierw zajmie się tym co wewnątrz koscioła,- pedalizm, > udzielanie hucznych ślubów gangsterom, a tajkże całą rzeszą > Polaków - katolików, którzy na codzień kradną, biją zony i > dzieci, klną, pija ale w niedzielę przykładnie idą do > koscioła. wiadomo ze Owsiak to pol idiota zarobil troche kaski i palma odbija palantowi...czy nie ma juz w Polsce normalnych ludzi???...co to wogole za pajac robiacy za jakis autorytet moralny???...maci malolatom we lbach a przy okazji zdziera kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy katolik Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.bc.hsia.telus.net 17.08.03, 05:16 Precz z instytucja Kosciola niech ci tlusci zlodzieje w sutannach obrazajacy Boga na kazdym kroku przestana macic w glowach okradzionemu oszukanemu narodowi Polacy obudzcie sie z tego marazmu pogoncie raz na zawsze tych pedofili zlodzieji bo tylko w naszym narodzie maja oni podatny grunt do swoiej antykatolickiej dzialalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.08.03, 07:02 Gość portalu: prawdziwy katolik napisał(a): > Precz z instytucja Kosciola niech ci tlusci zlodzieje w > sutannach obrazajacy Boga na kazdym kroku przestana macic w > glowach okradzionemu oszukanemu narodowi Polacy obudzcie sie z > tego marazmu pogoncie raz na zawsze tych pedofili zlodzieji bo > tylko w naszym narodzie maja oni podatny grunt do swoiej > antykatolickiej dzialalnosci. Polacy dawajcie na tace ile tylko mozecie w niebie bedzie czekac godziwa zaplata...wylapac antykatolicki element wewntatrz tej pieknej instytucji jaka jest Kosciol Katolicki...masonska nagonka na kosciol umocni nasza wiare i sama instytucje koscielna...brac aktywny udzial w zyciu politycznym...kosciol nigdy Polakow nie oszukal...zawsze w trudnych chwilach trwal przy nas...nie zapominajcie tego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duchowo Oburzony Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.aei.ca 15.08.03, 15:38 Co za oszust. To pierwszy szatan w Ciemnogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan z ciemnogrodu Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 15:52 Gość portalu: Duchowo Oburzony napisał(a): > Co za oszust. To pierwszy szatan w Ciemnogrodzie.JÓZIU NIE JEST OSZUSTEM .JEST UCZCIWYM CHŁOPAKIEM ZE WSI Z POD INOWROCŁAWIA.MUSIAŁ CIEZKO PRACOWAC JAK KAZDE WIEJSKIE DZIECKO.NA WSI NICZEGO NIE DA SIE OSZUKAC,NA WSI MOZNA BYC CO NAJWYZEJ OSZUKANYM.TRZEBA RANO WSTAC NAKARMIC ZWIETRZAKI WYDOIC KROWY A DOPIERO POTEM SAMEMU ZJESC ŚNIADANIE I CIESZYC SIE TYM CO STWORZYŁ PAN.NA WSI TRUDNIEJ NIZ W MIESCIE BYC DZIWKĄ CZY ŁAJDAKIEM I NIE PRZESTRZEGAC PRZYKAZAN: NIE ZABIJAJ,NIE CUDZOŁUŻ,NIE KRADNIJ-BO NIE JESTES ANONIMOWY JAK W MIESCIE...I W TAKIM SRODOWISKU WYCHOWYWALI SIE POPIELUSZKO I GLEMP.I ZANIM GO OSKARZYSZ SPÓJRZ W LUSTRO -CZY NIE WIDZISZ TAM OSZUSTA?ALE NIE PRZEJMUJ SIE JESTES SYNEM BOZYM I PAN DAL ROWNIEZ SZANSE ZEBYS NIM NIE BYL .MOZESZ BYC DOBRYM CZLOWIEKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 06:03 Gość portalu: Duchowo Oburzony napisał(a): > Co za oszust. To pierwszy szatan w Ciemnogrodzie. oswiecony aczkolwiek zmanierowany syn soltysa sie odezwal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:29 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: Duchowo Oburzony napisał(a): > > > Co za oszust. To pierwszy szatan w Ciemnogrodzie. > oswiecony aczkolwiek zmanierowany syn soltysa sie odezwal :) Aczkolwiek nie podzielam wiary "Duchowo oburzonego" (jestem ateistką) to uważam, ze odezwał sie bardzo przytomnie i roztropnie. Ty natomiast usiłujesz tylko robić awanturę rzucając obraźliwe uwagi nie poparte żadnymi argumentami. To Ty jestes zmanierowany, a przede wszystkim niemądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 22:38 > > Aczkolwiek nie podzielam wiary "Duchowo oburzonego" (jestem > ateistką) to uważam, ze odezwał sie bardzo przytomnie i > roztropnie. Ty natomiast usiłujesz tylko robić awanturę rzucając > obraźliwe uwagi nie poparte żadnymi argumentami. To Ty jestes > zmanierowany, a przede wszystkim niemądry. tatus Ubek, dziadek parobek, corka ateistka...to moj komentarz...skad was poprzywozili?...mam nadzieje ze nie bydlecymi wagonami z ukrainy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 01:01 Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > Aczkolwiek nie podzielam wiary "Duchowo oburzonego" (jestem > > ateistką) to uważam, ze odezwał sie bardzo przytomnie i > > roztropnie. Ty natomiast usiłujesz tylko robić awanturę rzucając > > obraźliwe uwagi nie poparte żadnymi argumentami. To Ty jestes > > zmanierowany, a przede wszystkim niemądry. > > tatus Ubek, dziadek parobek, corka ateistka...to moj komentarz...skad was > poprzywozili?...mam nadzieje ze nie bydlecymi wagonami z ukrainy... Ty zasługujesz na mniej słów: prymitywny cham!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:39 Gość portalu: elka napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > > > > Aczkolwiek nie podzielam wiary "Duchowo oburzonego" (jestem > > > ateistką) to uważam, ze odezwał sie bardzo przytomnie i > > > roztropnie. Ty natomiast usiłujesz tylko robić awanturę rzucając > > > obraźliwe uwagi nie poparte żadnymi argumentami. To Ty jestes > > > zmanierowany, a przede wszystkim niemądry. > > > > tatus Ubek, dziadek parobek, corka ateistka...to moj komentarz...skad was > > poprzywozili?...mam nadzieje ze nie bydlecymi wagonami z ukrainy... > > Ty zasługujesz na mniej słów: prymitywny cham!!! znowu jakies scierwo z gluskow...morda w kubel bo wybatorzyc karze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:37 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: elka napisał(a): > > Ty zasługujesz na mniej słów: prymitywny cham!!! > znowu jakies scierwo z gluskow...morda w kubel bo wybatorzyc karze!!!! Batożyć, prymitywny i niegramotny chamie, pisze sie przez "ż", zet z kropką, bo jest to czasownik odrzeczownikowy, pochodzi od "batoga" czyli bata, a "g" wymienia się na "ż". Kompromitujesz się na każdym krtoku, ty zasrany "szlachcicu", więc lepiej nie odzywaj się wcale jak masz sadzić takie duby smalone. (o ile wiesz, co to znaczy, baranie i prostaku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.08.03, 07:19 Gość portalu: elka napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Gość portalu: elka napisał(a): > > > Ty zasługujesz na mniej słów: prymitywny cham!!! > > > znowu jakies scierwo z gluskow...morda w kubel bo wybatorzyc karze!!!! > > Batożyć, prymitywny i niegramotny chamie, pisze sie przez "ż", zet z kropką, bo > > jest to czasownik odrzeczownikowy, pochodzi od "batoga" czyli bata, a "g" > wymienia się na "ż". Kompromitujesz się na każdym krtoku, ty > zasrany "szlachcicu", więc lepiej nie odzywaj się wcale jak masz sadzić takie > duby smalone. (o ile wiesz, co to znaczy, baranie i prostaku). napisalem "rz" celowo zeby kolki z Glusek mogly zrozumiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: te a te "ficino" jako wartości chrześcijańskie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 03:14 Kolejny wręcz doskonały przykład, jak w środowisku katolickim wprowadzane jest w życie "Kazanie na górze". Edukacja - zaiste górnych lotów, "godnych" zresztą nauczycieli. Gość portalu: ficino napisał(a): > tatus Ubek, dziadek parobek, corka ateistka...to moj komentarz...skad was > poprzywozili?...mam nadzieje ze nie bydlecymi wagonami z ukrainy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: te a te 'ficino' jako wartości chrześcijański IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:40 Gość portalu: Ed napisał(a): > Kolejny wręcz doskonały przykład, jak w środowisku katolickim wprowadzane jest > w życie "Kazanie na górze". Edukacja - zaiste górnych lotów, "godnych" zresztą > nauczycieli. DZIEKUJE za komplement!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: te a te 'ficino' jako wartości chrześcijański IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:48 Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1556 Gina Allen Po raz pierwszy dostrzegłam światło pewnej nocy gdy miałam szesnaście lat. To było początkowo bardzo małe światło - snop światła z latarki, który umożliwił mi czytanie pod kocem w czasie gdy miałam spać. Tamtej nocy czytałam Małą Niebieską Książkę, którą dostałam od mojego chłopaka. To była książka autorstwa Percy Bysshe Shelley The Necessity of Atheism (Potrzeba ateizmu). Moją pierwszą reakcją była wściekłość, wściekłość tak duża, że zaryzykowałam konfrontację z ojcem następnego rana przy śniadaniu. "To jest niemożliwe, żebyś wierzył w te całe boskie rzeczy, prawda?" zapytałam stanowczo. "Jesteś inteligentnym, wykształconym człowiekiem. Bóg jest takim samym żartem jak Święty Mikołaj i wcale nie tak samo zabawny. A tylko dzieci wierzą w Świętego Mikołaja". Jego odpowiedź rozgniewała mnie jeszcze bardziej. Ta podpora religijnej społeczności, ten mandatariusz lokalnego kościoła Prezbiteriańskiego, ten człowiek, który wspierał kościół finansowo i uczęszczał na msze co niedzielę, powiedział mi spokojnie, że nie, nie wierzy w to co naucza kościół. Wierzy jednak, że bez kościoła nie byłoby moralności na świecie. Dzieci uczyły się o dobru i złu w kościele, a dorośli wiedli prawe życie ponieważ wierzyli w boga i niebo i piekło. Kiedy odwiedzam moją rodzinę, idę z nimi do kościoła. Przeszywa mnie dreszcz w czasie nauk apostołów. Jakie one są wąskie i ograniczające ! Drżę ze zgrozy też w czasie hymnów. Jestem pacyfistką, więc "Naprzód Żołnierze Chrześcijańscy" jest odrażające. A "Zadziwiająca Łaska (Amazing Grace)", która prosi boga, "żeby ocalił takiego łajdaka jak ja", pokazuje jak religia potrafi niszczyć poczucie własnej wartości. Ona upowszechnia winę zamiast radości. Zaprzecza naturze i zamyka umysł przed wiedzą naukową. Fragmenty tekstu Noc Gdy Dostrzegłam Światło Ed. Cóż mi pozostaje oprócz przesłania pozdrowień i dobrego samopoczucia się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: te a te 'ficino' jako wartości chrześcijański IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.08.03, 07:25 twoj ojciec mial racje :) tez kiedys bylem "bardzo wyluzowany", kosciol i wiare traktowalem obojetnie jednak jedna rzecz w moim zyciu zmienila moj poglad na Boga tak jak ciebie ta ksiazka...moze tez cos takiego przytafi ci sie w zyciu..serdecznie ci tego zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozenkranc Ficino, wartości i absurdy 22.08.03, 03:39 Gość portalu: ficino napisał(a): > tez kiedys bylem "bardzo wyluzowany", kosciol i wiare traktowalem obojetnie > jednak jedna rzecz w moim zyciu zmienila moj poglad na Boga Jeśli "jedna rzecz" potrafiła zmienić twój cały światopogląd, to albo musiało to być wydarzenie porównywalne z lądowaniem kosmitów na Ziemi, albo miałeś bardzo nieukształtowane, chwiejne poglądy. Ja od wielu lat usiłuję uwierzyć w boga i polubić kościół (bo tak wygodniej żyć), ale - niestety - rozum mi nie pozwala. Nie potrafię oszukać sam siebie, że wierzę w jakieś fikcyjne byty - duchy, diabły i anioły oraz że istnieje jakaś siła wszechmocna, doskonała, nieskończenie dobra i miłosierna, która tak urządziła ten świat, że miliony ludzi giną w najokrutniejszych męczarniach - z głodu, potwornych chorób, w bezsensownych katastrofach i absurdalnych wojnach religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ficino, wartości i absurdy IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 02:10 rozenkranc napisał: > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > tez kiedys bylem "bardzo wyluzowany", kosciol i wiare traktowalem obojetni > e > > jednak jedna rzecz w moim zyciu zmienila moj poglad na Boga > > Jeśli "jedna rzecz" potrafiła zmienić twój cały światopogląd, to albo musiało > to być wydarzenie porównywalne z lądowaniem kosmitów na Ziemi, albo miałeś > bardzo nieukształtowane, chwiejne poglądy. Ja od wielu lat usiłuję uwierzyć w > boga i polubić kościół (bo tak wygodniej żyć), ale - niestety - rozum mi nie > pozwala. Nie potrafię oszukać sam siebie, że wierzę w jakieś fikcyjne byty - > duchy, diabły i anioły oraz że istnieje jakaś siła wszechmocna, doskonała, > nieskończenie dobra i miłosierna, która tak urządziła ten świat, że miliony > ludzi giną w najokrutniejszych męczarniach - z głodu, potwornych chorób, w > bezsensownych katastrofach i absurdalnych wojnach religijnych. masz racje dla mnie bylo to porownywalne z ladowaniem kosmitow :) religia sama w sobie nie jest rzecza zla tylko czlowiek ja wypacza i uzywa do wlasnych celow...religia chrzescijanska jest jednym z fundamentow cywilizacji zachodniej ktora jest i byla najbardziej kreatywna sila na calym swiecie...rozumiesz chyba ze ktos kto wierzy w Boga jest czlowiekiem lepszym dlatego ze takiego czlowieka nie trzeba pilnowac ze cos ukradnie czy tez kogos zamorduje etc...czlowiek ten wierzy ze ktos go obserwuje i sadzi jego czyny...wiesz o co mi chodzi? popatrz na komunistow...nie mieli i nie maja Boga i co stworzyli?...nic poza destrukcyjnym wplywem na nasza cywilizacje nie potrafili osiagnac wszystko co kosciol budowal przez setki lat oni obrocili w perzyne w przeciagu kilkudziesieciu...przykladow nie musze ci chyba podawac. W dzisiejszych czasach nie jest wcale wygodniej zyc bedac czlowiekiem wierzacym co wczesniej zasugerowales...caly XX wiek jest pasmem udrek dla ludzi wierzacych porownywalnym tylko z epoka Nerona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan ze wsi Józek Glemp:zło może być zwyciężone........... IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 15:40 TO SA SŁOWA KS.POPIEŁUSZKI- WARTO O TYM PAMIĘTAC SZCZEGÓLNIE DZISAJ,JÓZIU KIEDY SIE JE CYTUJE!ALE CHYBA NIE O TAKIEJ ROZKRADANEJ POLSCE MARZYŁ KS. JERZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.218-200-24.mtl.mc.videotron.ca 15.08.03, 16:01 Dobrze, ze prymas mowi o odrodzeniu i nadzieji ale nie powinien zwalac winy na innych. Polska korupcja i nieuczciwosc nie przyszly "skas", tylko sa rodzimym wytworem - konsekwencja biedy, wojen, okupacji, komuny itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygzak Posadzic SLD w kiciu a potem sie modlic IP: 192.38.163.* 15.08.03, 16:01 zeby sie tam nawrócili i zaniechali zlodziejstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Posadzic SLD w kiciu a potem sie modlic IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 16:19 Gość portalu: Zygzak napisał(a): > zeby sie tam nawrócili i zaniechali zlodziejstw. Zygzak, byłeś w "żondzie" Buzka łobuzka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygzak Re: Posadzic SLD w kiciu a potem sie modlic IP: 192.38.163.* 15.08.03, 16:25 Nie Olo nie bylem bo chcialem z Leszkiem - Buzek dawal za malo i nie umazal pozyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula. Znowu klasztor. IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.08.03, 08:31 Największym złodziejem był i jest koścół katolicki. Mówią o tym dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Znowu klasztor. IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.08.03, 18:26 Gość portalu: Lula. napisał(a): > Największym złodziejem był i jest koścół katolicki. Mówią o tym > dokumenty. ktore dokumenty te z afery staachowickiej czy Rywina?...wezmiemy sie za was komuchy smierdzace ze az wam w piety pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawiczek Re: Do Jozka IP: *.cg.shawcable.net 15.08.03, 16:05 Jozek skoro tak mowisz to podaj sie do dymisji... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 16:15 Brawo Panie Prymas! Czy zło w postaci Księży pedofilów, pedałów, złodziei i zabójców (pijaków zza kierownic) wreszcie będzie przezwyciężone? Dobra zapowiedź. Czekamy na fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m O RAN Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 16:35 Gość portalu: olo napisał(a): > Brawo Panie Prymas! > Czy zło w postaci Księży pedofilów, pedałów, złodziei i zabójców > (pijaków zza kierownic) wreszcie będzie przezwyciężone? > Dobra zapowiedź. Czekamy na fakty -HA,HA...NIC DODAC NIC UJAC...POZROWIENIA TOWARZYSZU...OH ,PANIE TOW.ZAPEWNE BYLES W KOMUNIE ,W KOMORCE DO ZWALCZANIA KOSCIOLA W POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.gda.osk.pl / 192.168.50.* 15.08.03, 20:06 > -HA,HA...NIC DODAC NIC UJAC...POZROWIENIA TOWARZYSZU...OH ,PANIE > TOW.ZAPEWNE BYLES W KOMUNIE ,W KOMORCE DO ZWALCZANIA KOSCIOLA W > POLSCE. Taki kościół z księżmi pedofilami, pijanymi biskupami, kradnącymi pianiądze podatnika w aferach typu Stella Maris i kontrolujący każdego obywatela jest tak podobny do państwa totalitarnego że trzeba być niezłym towarzyszem kościelnym żeby pi... taką opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klikker Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: 142.131.114.* 16.08.03, 06:00 Gość portalu: olo napisał(a): > Brawo Panie Prymas! > Czy zło w postaci Księży pedofilów, pedałów, złodziei i zabójców > (pijaków zza kierownic) wreszcie będzie przezwyciężone? > Dobra zapowiedź. Czekamy na fakty Homoseksualizm nie jest zlem lecz sprawa prywatna niepodlegajaca ocenie moralnej. Co do reszty calkowicie sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m O RANY Re: ANI MADROSCI...TYM BARDZIEJ WIARY. IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 16:32 Z REGOLY KUNDLE ZAWSZE SZCZEKAJA Z PODWINIETYM OGONEM. RASOWE PSY ZAWSZE SA ULOZONE...SAMI JECHOWI LUB NAWIEDZENI NAD TA WISELKA BRUDNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waga Re: ANI MADROSCI...TYM BARDZIEJ WIARY. IP: *.pool.mediaWays.net 15.08.03, 22:50 Gość portalu: m O RANY napisał(a): > Z REGOLY KUNDLE ZAWSZE SZCZEKAJA Z PODWINIETYM OGONEM. RASOWE > PSY ZAWSZE SA ULOZONE...SAMI JECHOWI LUB NAWIEDZENI NAD TA > WISELKA BRUDNA. Gość portalu: m O RAN napisał(a): >. > > - NIE MA TO JAK JEDYNIE SLUSZNA LINIA PARTII...MIELISMY TEGO PRZYKLADY I CIAGLE > > MAMY... O rany co mam robic ja place wysokie podatki ale nie chce placic ukrytego podatku na kosciol z ktorym sie nie utozsamiam .Przeciez czesc moich pieniedzy idzie na koscielne uniwersytety i seminaria. Dlaczego od handlujacych po klasztorach klerykow nie mozna otrzymac dowodu kupna, bonu kasowego , rachunku .Przeciez handlujac na terenie swiatyni prowadza dzialalnosc gospodarcza, dochodowa.Czemu oni okradaja panstwo. Czyzby swego czasu Jezus nie przegonil handlarzy ze swiatyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.z74-95-67.customer.algx.net 15.08.03, 16:51 Zajmijcie sie chamy modleniem a nie lamentowaniem. Religia to paranaoja, idiotyzm i fanatyzm przez ktory na swiecie gina tysiace ludzi, przez ktora sa konflikty. Kosciol zaczyna tracic mlodych ludzi, nareszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m O RAN Re: jedynie sluszna linia partii... IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 16:59 Gość portalu: 666 napisał(a): > Zajmijcie sie chamy modleniem a nie lamentowaniem. Religia to > paranaoja, idiotyzm i fanatyzm przez ktory na swiecie gina > tysiace ludzi, przez ktora sa konflikty. Kosciol zaczyna tracic > mlodych ludzi, nareszcie. - NIE MA TO JAK JEDYNIE SLUSZNA LINIA PARTII...MIELISMY TEGO PRZYKLADY I CIAGLE MAMY... Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: jedynie sluszna linia partii... 15.08.03, 17:17 moran, o jakiej partii bełkoczesz? może o znanej ogólnie partii szatana sześć sześć sześć? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m O RANIE Re: jedynie sluszna linia partii... IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 17:49 elve napisała: > moran, o jakiej partii bełkoczesz? może o znanej ogólnie partii szatana sześć > sześć sześć? ;D -JAK SAM RACZYLES ZAUWAZYC .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 06:07 Gość portalu: 666 napisał(a): > Zajmijcie sie chamy modleniem a nie lamentowaniem. Religia to > paranaoja, idiotyzm i fanatyzm przez ktory na swiecie gina > tysiace ludzi, przez ktora sa konflikty. Kosciol zaczyna tracic > mlodych ludzi, nareszcie. za komuny zginelo wiecej ludzi niz za wszystkich wojen religijnych razem wzietych...no i dalej gina Irak Saddama, Kambodza, Kolumbia, Kore Pln..itp..itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Propozycje dla przygłupa Glempa.... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 16:59 Glemp dość długo myśli nad swoimi wypowiedziami "odkrywczemi", wię mam dla niego parę następnych odkrywczych hasełek wiekompomnych na następne święta, jako to: 1. Módlmy się o równe szanse dla wszystkich. 2. Równe szanse dla wszystkich przyszłością naszej Ojczyzny! 3. Przyszłość naszej Ojczyzny wyrówna szanse naszym współbraciom ! 4. Nasi współbracia zasługuja na szacunek i poważanie przez wszystkich współwyznawców Chrystusa ! 5. Współwyznawcy Chrystusa maja swęte prawo zasługiwać na szacunek i poważanie w naszej wspólnej Ojczyźnie !!! Moge mu te teksty pisać do końca posługi, pisać i pisać, bom młodszy znacznie. Tylko niech mi ktoś powie, czy trzeba być aż Prymasem, żeby po wielotygoniowych staraniach wyksztusić z siebie tego typu pierdoły, skądinad słuszne i jak najbardziej, hm...tego..madre ...i, kurna...odkrywcze wielce. Ba, nawet przełome w mysli ogólnoswiatowej. Buchachachachachahcha!!!!! Jaki ten Prymas madry i wyznaczajacy rozwój myśli polskiej !!!!! Leń i stare myślowe PUDŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m O RAN Re: Propozycje dla przygłupa ... IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 17:04 Gość portalu: kowal napisał(a): > Glemp dość długo myśli nad swoimi wypowiedziami "odkrywczemi", > wię mam dla niego parę następnych odkrywczych hasełek > wiekompomnych na następne święta, jako to: > 1. Módlmy się o równe szanse dla wszystkich. > 2. Równe szanse dla wszystkich przyszłością naszej Ojczyzny! > 3. Przyszłość naszej Ojczyzny wyrówna szanse naszym > współbraciom ! > 4. Nasi współbracia zasługuja na szacunek i poważanie przez > wszystkich współwyznawców Chrystusa ! > 5. Współwyznawcy Chrystusa maja swęte prawo zasługiwać na > szacunek i poważanie w naszej wspólnej Ojczyźnie !!! > Moge mu te teksty pisać do końca posługi, pisać i pisać, bom > młodszy znacznie. Tylko niech mi ktoś powie, czy trzeba być aż > Prymasem, żeby po wielotygoniowych staraniach wyksztusić z > siebie tego typu pierdoły, skądinad słuszne i jak najbardziej, > hm...tego..madre ...i, kurna...odkrywcze wielce. Ba, nawet > przełome w mysli ogólnoswiatowej. Buchachachachachahcha!!!!! > Jaki ten Prymas madry i wyznaczajacy rozwój myśli polskiej !!!!! > Leń i stare myślowe PUDŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - WIDZISZ...ROZNICA POLEGA NA TYM ,ZE PRYMAS MOWI TO SERCEM...A MOWIC SERCEM ZNACZY ROZUMIEC TO CO SIE MOWI...A TY JESTES TYLKO POPROSTU PAPUGA UBLIZAJACA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal hm... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 19:33 Zupełnie nie rozumiem, na jakiej podstawie Pan mówi, ze Prymas "mówi to sercem", a ja jestem "papuga". Co to za argumenty? Rownie dobrze - ja moge stwierdzić, że Pan mówi np. śledzioną, czy wyrostkiem robaczkowym i zamknac dyskusje . Glemp - jak dotąd - ujał mnie słynnym stwiedzeniem w stanie wojennym o błagagniu, by nie przelewać polskiej krwi, i że jest w tej intencji w stanie iść na kleczkach do Panny Jasnogórskiej. Nie zgadzałem sie z tym, wkrótce zreszta zapałowano mi na smierc bliskiego kumpla, Grzesia Przemyka, lecz odwaga słów Prymasa, jego pójscie pod prąd, robiły na mnie wrażenie. Potem, wiele lat potem, warknał coś o "ujadających kundelkach" - co było chamskie i ni licujace z powagą pozycji Prymasa Polski, a potem wysłuchiwałem dalszych jego enuncjacji, np. orędzi na święta, gdzie nieustanny błąd gramatyczny gonił nieustanny błąd stylistyczny... Panu to może wystarcza. Mnie nie. Od osoby sparwujacej tak wysoką godność ja oczekuje prawd i słów, które by powaliły mnie z nóg. A ostatnio słyszę same intelektualne pierdnięniecia. Widać mamy inne oczekiwania i potrzeby. Bywa i tak. I prosze - niech Pan nie zwraca się do mnie "Ty", nie upoważniałem Pana do tej formy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m O RANIE Re: hm... IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 21:30 Gość portalu: kowal napisał(a): > Zupełnie nie rozumiem, na jakiej podstawie Pan mówi, ze Prymas "mówi to > sercem", a ja jestem "papuga". Co to za argumenty? Rownie dobrze - ja moge > stwierdzić, że Pan mówi np. śledzioną, czy wyrostkiem robaczkowym i zamknac > dyskusje . Glemp - jak dotąd - ujał mnie słynnym stwiedzeniem w stanie wojennym > > o błagagniu, by nie przelewać polskiej krwi, i że jest w tej intencji w stanie > iść na kleczkach do Panny Jasnogórskiej. Nie zgadzałem sie z tym, wkrótce > zreszta zapałowano mi na smierc bliskiego kumpla, Grzesia Przemyka, lecz odwaga > > słów Prymasa, jego pójscie pod prąd, robiły na mnie wrażenie. Potem, wiele lat > potem, warknał coś o "ujadających kundelkach" - co było chamskie i ni licujace > z powagą pozycji Prymasa Polski, a potem wysłuchiwałem dalszych jego > enuncjacji, np. orędzi na święta, gdzie nieustanny błąd gramatyczny gonił > nieustanny błąd stylistyczny... Panu to może wystarcza. Mnie nie. Od osoby > sparwujacej tak wysoką godność ja oczekuje prawd i słów, które by powaliły mnie > > z nóg. A ostatnio słyszę same intelektualne pierdnięniecia. Widać mamy inne > oczekiwania i potrzeby. Bywa i tak. I prosze - niech Pan nie zwraca się do > mnie "Ty", nie upoważniałem Pana do tej formy. - WIEC UWARZASZ (PAN),ZE PRYMAS JEST GORSZY OD MILLERA...I JAK TO PANA RUSZALO...PRYMAS PROSIL ZEBY NIE PRZELEWAC KRWI POLSKIEJ I SZED POD PRAD PANA OCZEKIWAN...TAK PANA TO RUSZYLO ...SZKODA ,ZE SLD -PZPR PANA NIE RUSZA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal uwarzyć to Pan możesz np. zupę... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 22:50 Rozumiem, że chciałeś Pan powiedzieć: "uważasz Pan...", no ale niekoniecznie wszyscy muszą być w mej Ojczyźnie wykształceni... Wisz Pan - skoro, Panie, ja już piszę o kumplu "G.P" - to Pan nie powinieneś mi imputować jakichś skłonności eseldowskich... No, cóż, ale nie wszyscy w mej Ojczyźnie muszą byc lotni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: uwarzyć to Pan możesz np. zupę... IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:37 Gość portalu: kowal napisał(a): > Rozumiem, że chciałeś Pan powiedzieć: "uważasz Pan...", no ale niekoniecznie > wszyscy muszą być w mej Ojczyźnie wykształceni... Wisz Pan - skoro, Panie, ja > już piszę o kumplu "G.P" - to Pan nie powinieneś mi imputować jakichś > skłonności eseldowskich... No, cóż, ale nie wszyscy w mej Ojczyźnie muszą byc > lotni... gadasz kmiocie tak jakbys to ty byl wyksztalcony...zmanierowany synu soltysa sloma z butow ci wystaje...poza tym zaden z ciebie pan bos nie szlachcic...Polska to narod szlachecki i parobcy obrabiajacy ich pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waga Re: Propozycje dla przygłupa ... IP: *.pool.mediaWays.net 15.08.03, 22:59 Gość portalu: m O RAN napisał(a): >> > - WIDZISZ...ROZNICA POLEGA NA TYM ,ZE PRYMAS MOWI TO SERCEM...A MOWIC SERCEM > ZNACZY ROZUMIEC TO CO SIE MOWI...A TY JESTES TYLKO POPROSTU PAPUGA UBLIZAJACA.. > . O rany co mam robic ja place wysokie podatki ale nie chce placic ukrytego podatku na kosciol z ktorym sie nie utozsamiam .Przeciez czesc moich pieniedzy idzie na koscielne uniwersytety i seminaria. Dlaczego od handlujacych po klasztorach klerykow nie mozna otrzymac dowodu kupna, bonu kasowego , rachunku .Przeciez handlujac na terenie swiatyni prowadza dzialalnosc gospodarcza, dochodowa.Czemu oni okradaja panstwo. Czyzby swego czasu Jezus nie przegonil handlarzy ze swiatyni. O rany wierz mi Glemp to intelektualny impotent, taki prowincjonalny politykier niestety. Jego wypowiedzi sa zenujace.Nie pamietsz jak grzmial przed laty ze w Polsce nie ma mniejszosci narodowych.Czemu wowczas klamal.Spytaj sie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Propozycje dla przygłupa ... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 23:08 Waga - extra i naraziówa :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Propozycje dla przygłupa ... IP: *.cbc.ca 16.08.03, 01:07 Gość portalu: m O RAN napisał(a): > Gość portalu: kowal napisał(a): > > > Glemp dość długo myśli nad swoimi wypowiedziami "odkrywczemi", > > wię mam dla niego parę następnych odkrywczych hasełek > > wiekompomnych na następne święta, jako to: > > 1. Módlmy się o równe szanse dla wszystkich. > > 2. Równe szanse dla wszystkich przyszłością naszej Ojczyzny! > > 3. Przyszłość naszej Ojczyzny wyrówna szanse naszym > > współbraciom ! > > 4. Nasi współbracia zasługuja na szacunek i poważanie przez > > wszystkich współwyznawców Chrystusa ! > > 5. Współwyznawcy Chrystusa maja swęte prawo zasługiwać na > > szacunek i poważanie w naszej wspólnej Ojczyźnie !!! > > Moge mu te teksty pisać do końca posługi, pisać i pisać, bom > > młodszy znacznie. Tylko niech mi ktoś powie, czy trzeba być aż > > Prymasem, żeby po wielotygoniowych staraniach wyksztusić z > > siebie tego typu pierdoły, skądinad słuszne i jak najbardziej, > > hm...tego..madre ...i, kurna...odkrywcze wielce. Ba, nawet > > przełome w mysli ogólnoswiatowej. Buchachachachachahcha!!!!! > > Jaki ten Prymas madry i wyznaczajacy rozwój myśli polskiej !!!!! > > Leń i stare myślowe PUDŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > - WIDZISZ...ROZNICA POLEGA NA TYM ,ZE PRYMAS MOWI TO SERCEM...A MOWIC SERCEM > ZNACZY ROZUMIEC TO CO SIE MOWI...A TY JESTES TYLKO POPROSTU PAPUGA UBLIZAJACA.. > . Tak, tak byc moze, ze z braku innych tylko ten organ pozostal MU do myslenia. A tak apropo czy Ty moglbys uzywac GLOWY do myslenia zamiast GLOWKI.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Glemp moze mysli wolno- ale Kowal wcale (brak mozgu)! IP: *.geol.uni-heidelberg.de 15.08.03, 19:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: zero komentarza IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:43 wiadomo ze kowal to taki wiesniak podkuwajacy kozy na panskim dworze :)..czego mozna wymagac od kowala placacego wysokie podatki...sam nie ma co do gara wlozyc siedzi na socjalu a najbardziej morde drze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: zero komentarza IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 18:29 elve napisała: > ficino, nie zaniżaj już poziomu forum. musze znizac sie do poziomu zebrakow...w przeciwnym badz razie nie byliby w stanie niczego zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shejk Re: zero komentarza IP: 207.191.227.* 17.08.03, 06:27 Ficino ale sie usmialem ty masz poczucie chumoru dales mu az poszlo w piety tz.kopyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: zero komentarza IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.08.03, 07:09 Gość portalu: shejk napisał(a): > Ficino ale sie usmialem ty masz poczucie chumoru dales mu az poszlo w piety > tz.kopyta. kiepsko ostatnio u mnie z poczuciem humoru...chodze troche zblazowany przez remont u sasiadow tluka sie od samego rana...no ale jutro bedzie lepiej...wiadomo niedziela...a w niedziele wszyscy odpoczywaja...pojade rano na plaze z dziewczynami pogramy w pilke, poopalamy sie, pokapiemy...a takie lajzy jak kowal to zycie ukara hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Propozycje dla przygłupa Glempa.... IP: *.multicon.pl 15.08.03, 21:43 Gość portalu: kowal napisał(a): > Glemp dość długo myśli nad swoimi wypowiedziami "odkrywczemi", > wię mam dla niego parę następnych odkrywczych hasełek > wiekompomnych na następne święta, jako to: > 1. Módlmy się o równe szanse dla wszystkich. > 2. Równe szanse dla wszystkich przyszłością naszej Ojczyzny! > 3. Przyszłość naszej Ojczyzny wyrówna szanse naszym > współbraciom ! > 4. Nasi współbracia zasługuja na szacunek i poważanie przez > wszystkich współwyznawców Chrystusa ! > 5. Współwyznawcy Chrystusa maja swęte prawo zasługiwać na > szacunek i poważanie w naszej wspólnej Ojczyźnie !!! > Moge mu te teksty pisać do końca posługi, pisać i pisać, bom > młodszy znacznie. Tylko niech mi ktoś powie, czy trzeba być aż > Prymasem, żeby po wielotygoniowych staraniach wyksztusić z > siebie tego typu pierdoły, skądinad słuszne i jak najbardziej, > hm...tego..madre ...i, kurna...odkrywcze wielce. Ba, nawet > przełome w mysli ogólnoswiatowej. Buchachachachachahcha!!!!! > Jaki ten Prymas madry i wyznaczajacy rozwój myśli polskiej !!!!! > Leń i stare myślowe PUDŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ===Kiedyś słyszałem jak pan Józef mówił : "Zło trzeba dobrem zwyciężać". Zapamietałem sobie tę wypowiedz , gdyż wiekopomna ona taka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal to nie Józef, kurna, Panie, tylko Karol !!! IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 22:52 Gdzieś tam Panu dzwony biją, tylko nie za bardzo Pan wie gdzie. Znaczy - nie za bardzo Pan wie kto, kiedy i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Jakis argument, prymitywie? IP: *.sympatico.ca 15.08.03, 17:14 Gość portalu: prymityw napisał(a): > Te wypowiedzi to szczyt perwersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdab Re: A może ks.Prymas sam się porządnie wyspowiada..... IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 15.08.03, 17:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 17:56 To kazanie jest wygłoszone przez faceta, który wie że PAn Bóg żartował!!Szkoda ze cała reszta myśli że tak miało być naprawdę! PS: Czy dziś wypadł dyżur wikaremu jakiemuś O ran??? bo kłapie na wszystkie strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Ot, tolerancja w wydaniu polskim IP: 162.111.235.* 15.08.03, 17:59 Chcesz odreagowac stres to poublizaj papiezowi, biskupom i innym "katolom" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Ot, tolerancja w wydaniu polskim IP: *.218-200-24.mtl.mc.videotron.ca 15.08.03, 18:29 Nie, to jest tolerancja w wydaniu "strozow tolerancji" - nie tylko w Polsce ;) Niektorym wydaje sie, ze skoro krzycza "w obronie wiary" to sa automatycznie dobrymi katolikami a innym wydaje sie, ze skoro wycieraja sobie geby tolerancja i atakuja kosciol to sa automatycznie tolerancyjni...To jest ciekawy proces - jak mozna w imie jakiejs ideologii (religii, tolerancji) robic rzeczy ktore sa z nia sprzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peppo Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.bredband.skanova.com 15.08.03, 18:11 dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i instrukcji do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m O RANIE Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 18:15 Gość portalu: peppo napisał(a): > dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie > wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil > kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i instrukcji > do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny > fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!! -ja bym tobie dal wladze...bylo-by fajowo...inkwizycji w polsce nie bylo ...a w calej europie w inkwizycji zginelo 100 osob...porownaj to chociazby do partii milera- dawne pzpr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O`Poprawka Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 16.08.03, 04:23 Gość portalu: m O RANIE napisał(a): > Gość portalu: peppo napisał(a): > > > dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie > > wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil > > kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i instrukcji > > do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny > > fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!! > > -ja bym tobie dal wladze...bylo-by fajowo...inkwizycji w polsce nie bylo ...a w > > calej europie w inkwizycji zginelo 100 osob...porownaj to chociazby do partii > milera- dawne pzpr... Chloptasiu! Musisz koniecznie sie leczyc, bo to, co napisales o tych 100 osobach zamordowanych przez katolickie gestapo, to bzdura do potegi n-tej. Bylo ich tysiace, a co ciekawsze ZAWSZE ich majatki przechodzily na "dobro Kosciola".Ty w ogole jestes jakims analfabeta religijnym, choc nie dziwie sie, bo wiekszosc tych niby-to katolikow zakonczyla swoja edukacje na katechizmie, a nigdy nie uczyla sie badz studiowala historii kosciola, papiestwa, dogmatow etc.E szkoda gadac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:48 > Chloptasiu! Musisz koniecznie sie leczyc, bo to, co napisales o > tych 100 osobach zamordowanych przez katolickie gestapo, to > bzdura do potegi n-tej. Bylo ich tysiace, a co ciekawsze ZAWSZE > ich majatki przechodzily na "dobro Kosciola".Ty w ogole jestes > jakims analfabeta religijnym, choc nie dziwie sie, bo wiekszosc > tych niby-to katolikow zakonczyla swoja edukacje na katechizmie, > a nigdy nie uczyla sie badz studiowala historii kosciola, > papiestwa, dogmatow etc.E szkoda gadac! ty za dobrze przestudiowales dogmaty Stalina i Marksa...podczas ich inkwizycji zginely setki milionow ludzi i nadal gina!...przestan jeczec...zalosny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.218-200-24.mtl.mc.videotron.ca 15.08.03, 18:23 Czy twoja ksywka to od "Peppone"? To komunistyczny burmistrz malej wloskiej miesciny - jeden z bohaterow zabawnych powiesci o ksiedzu "Don Camillo" autorstwa Guareschi. Pytam sie bo majaczysz jak on... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:46 Gość portalu: peppo napisał(a): > dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie > wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil > kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i instrukcji > do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny > fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!! rozumiem ze proponujesz scenariusz Stalina, Lenina i Marksa..czyli bez boga...to ja juz wole sredniowiecze i inkwizycje...wiadomo lepiej byc wilkiem niz baranem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:48 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: peppo napisał(a): > > > dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie > > wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil > > kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i instrukcji > > do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny > > fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!! > rozumiem ze proponujesz scenariusz Stalina, Lenina i Marksa..czyli bez > boga...to ja juz wole sredniowiecze i inkwizycje...wiadomo lepiej byc wilkiem > niz baranem. Niestety, ficino, nie jesteś ani wilkiem ani nawet baranem tylko pantofelkiem czyli prostym jednokomórkowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 23:04 > Niestety, ficino, nie jesteś ani wilkiem ani nawet baranem tylko > pantofelkiem czyli prostym jednokomórkowcem. czego was w tej szkole w glucholazach ucza?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 01:06 Gość portalu: ficino napisał(a): > > Niestety, ficino, nie jesteś ani wilkiem ani nawet baranem tylko > > pantofelkiem czyli prostym jednokomórkowcem. > > czego was w tej szkole w glucholazach ucza?... Tego, czego amerykańskie tępaki i tak by nie zrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:45 > > Tego, czego amerykańskie tępaki i tak by nie zrozumiały. widze kolejny internauta z Gucholaz...co tam jest was kilku czy z jedengo komputera na zmiane stukacie?...coz amerykanskie tepaki jezdza super samochodami, maja co jesc i gdzie pracowac...a co takie kmioty w Glucholazach moga robic poza wyrzucaniem gnoju na furmanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:44 Gość portalu: ficino napisał(a): > coz amerykanskie tepaki jezdza super > samochodami, maja co jesc i gdzie pracowac... Ofiara i niewolnik układu gastrycznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.08.03, 07:27 Gość portalu: alp napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > coz amerykanskie tepaki jezdza super > > samochodami, maja co jesc i gdzie pracowac... > > Ofiara i niewolnik układu gastrycznego! pogadales sobie..to gumiaki na nogi i gnoj na fure wyrzucac..ale juz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 11:29 Gość portalu: ficino napisał(a): > pogadales sobie..to gumiaki na nogi i gnoj na fure wyrzucac..ale juz!!! Jak wymyślisz albo "zapożyczysz" kiedyś coś oryginalnego i ciekawego, to sie zgłoś. Na razie spadaj, bo jesteś mało rozgarnięty i bełkocesz ciagle to samo. Nie bawi mnie dialog z półgłówkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 02:18 Gość portalu: alp napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > pogadales sobie..to gumiaki na nogi i gnoj na fure wyrzucac..ale juz!!! > > Jak wymyślisz albo "zapożyczysz" kiedyś coś oryginalnego i ciekawego, to sie > zgłoś. Na razie spadaj, bo jesteś mało rozgarnięty i bełkocesz ciagle to samo. > Nie bawi mnie dialog z półgłówkiem. to od kiedy syn soltysa z Glusk bawi sie w dialogi...rozumiem ze bardziej odpowiadalaby ci zabawa z widlami roztrzasajac gnoj u sadownikow pod Grojcem...wiadomo ze idiota meczy sie bardziej jak zmusi sie go do myslenia :)...faktycznie twoj zapozyczony tekst z gumiakami i gnojem nie jest zbyt oryginalny i uzywa go wiekszosc takich capow jak ty na tym forum...takze nie jest on ani oryginalny ani ciekawy...chcialem ci tylko wytknac twoja glupote cytujac twoj wlasny tekst zapozyczony od jakiegos innego towarzysza z zeszytu malego prowokatora:)..powtarzacie sie towarzysze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek o. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 18:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska narodzie wybrany 15.08.03, 18:47 tylko usmiac sie mozna . Ach te zle przyklady z krajow obcych ...a ja juz nie moge tlumaczyc obcokrajowcom, kto pod kim sypia kto z kim kto jest homo kto jest zbyt hetero. Bo oczy otwieraja. Ci zepsuci zachodni -milion razy bardziej moralni niz wybrani Polacy. czy naprawde tak sie widzicie. Bo z perspektywy wyglada zePolska tylko ustepuje Rosji. Takiego zepsucia zezwierzecenia, braku skrupulow, i hipkokryzji nie latwo znalezc w takim dostatku szukajac w tych zepsutych krajach poza granicami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: narodzie wybrany IP: 162.111.235.* 15.08.03, 19:04 co prawda to prawda. Od tego zachlysniecia wolnoscia, to wielu jest pijanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal łojej !!!! IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 23:21 Fajnie piszesz i pozdrowy. Ale chciałbym napomknąć, że siostry Klaryski zabiły Robin Hooda w pięknej powieści Howarda Pyle`a. Więc, czemu , do diabła wszelakiego, masz taki nick ? To juz lepiej jakaś Sercanka, czy Czyścicielka Bosa... Nie sądzisz ? :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rege Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.icpnet.pl 15.08.03, 19:03 Glempiasty, jesteś żałosnym pajacem z ta całą twoją hierarchią kościelną. O korupcji wiesz zapewne dużo, bo tkwicie w tym po twoje długie, odstające, obrzydliwe uszy. Ty i twoi poplecznicy napewno nie macie miejsca w niebie a nawet w czyśću! Tak nam dopomóż Bóg! Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:53 Gość portalu: rege napisał(a): > Glempiasty, jesteś żałosnym pajacem z ta całą twoją hierarchią > kościelną. O korupcji wiesz zapewne dużo, bo tkwicie w tym po > twoje długie, odstające, obrzydliwe uszy. > Ty i twoi poplecznicy napewno nie macie miejsca w niebie a nawet > w czyśću! Tak nam dopomóż Bóg! Amen! znowu jakis nawiedzony jachowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Po co sie glupi bucu podpisujesz-zes prymityw to widac IP: *.geol.uni-heidelberg.de 15.08.03, 19:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Glemp jest naiwny- Polaczki to prymitywy (por. Forum) IP: *.geol.uni-heidelberg.de 15.08.03, 19:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Wiadomo szkopy na wycieczki pedofilskie IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:56 w Polsce kosciol jakos woli organizowac pielgrzymki do Czestochowy niz do Tajlandii na igraszki z dziecmi :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re:Szkop jest naiwny- Szwaby to prymitywy (por IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 02:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: 212.219.240.* 15.08.03, 20:39 Kosciol katilicki w Polsce to dno.Infantylne, brudne i gnusne klechy zrobily sobie z Polski prywatny folwark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.arc.ab.ca 15.08.03, 20:46 Nie wiem tylko czy to spejalna wina "klechow". Polski kosciol jes taki jaki polski na-lud. Koscol nie stworzyl Polakow, tylko Polacy polski kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:58 Gość portalu: kr napisał(a): > Nie wiem tylko czy to spejalna wina "klechow". Polski kosciol > jes taki jaki polski na-lud. Koscol nie stworzyl Polakow, tylko > Polacy polski kosciol. popatrz na Niemcy...tam nie ma kosciola katolickiego..dzieki temu potrafili wymordowac miliony ludzi..teraz jezdza na wycieczki pedofilskie do Tajlandii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:57 Gość portalu: Alina napisał(a): > Kosciol katilicki w Polsce to dno.Infantylne, brudne i gnusne > klechy zrobily sobie z Polski prywatny folwark. uwaga godna minister Blochowiak...coz za trafna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronmond Re: Jedynym wyjsciem jest,posadzic Millera!!! IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 21:18 Olo najpierw naucz sie pisac poprawnie,a potem zacznij myslec. Bo piszesz takie glupoty,jak bys mial 10-lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSOP-owiec Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.03, 21:56 Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 22:58 Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a): > Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys. - WEDLUG ,KTORYCH ZRODEL....BO TO JEST ZASADNICZE PYTANIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:53 Gość portalu: morena napisał(a): > Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a): > > > Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys. > > - WEDLUG ,KTORYCH ZRODEL....BO TO JEST ZASADNICZE PYTANIE... Jakie znowu pytanie? Nie mąć wody, bo podanych liczb nikt nie kwaestionuje, a jeśli nawet nie są ścisłe, to proporcja jest dość oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 23:05 Gość portalu: alp napisał(a): > Gość portalu: morena napisał(a): > > > Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a): > > > > > Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys. > > > > - WEDLUG ,KTORYCH ZRODEL....BO TO JEST ZASADNICZE PYTANIE... > > Jakie znowu pytanie? Nie mąć wody, bo podanych liczb nikt nie > kwaestionuje, a jeśli nawet nie są ścisłe, to proporcja jest > dość oczywista. policzyli chyba tych wszystkich ludzi po ilosci zdemolowanych pociagow :)...robta co chceta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 01:09 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: alp napisał(a): > > > Gość portalu: morena napisał(a): > > > > > Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a): > > > > > > > Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys. > > > > > > - WEDLUG ,KTORYCH ZRODEL....BO TO JEST ZASADNICZE PYTANIE... > > > > Jakie znowu pytanie? Nie mąć wody, bo podanych liczb nikt nie > > kwaestionuje, a jeśli nawet nie są ścisłe, to proporcja jest > > dość oczywista. > > policzyli chyba tych wszystkich ludzi po ilosci zdemolowanych > pociagow :)...robta co chceta. A Ziemia jest kwadratowa. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:47 > A Ziemia jest kwadratowa. Nieprawdaż? to ma byc ten poziom szkoly w Gluskach?...juz Kopernik udowodnil ze tak nie jest no ale skoro twierdzisz ze jest kwadratowa to niech tak bedzie...nie bede sie klocil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:52 Gość portalu: ficino napisał(a): > > A Ziemia jest kwadratowa. Nieprawdaż? > > to ma byc ten poziom szkoly w Gluskach?...juz Kopernik udowodnil ze tak nie > jest no ale skoro twierdzisz ze jest kwadratowa to niech tak bedzie...nie bede > sie klocil. Kopernik, durniu i nieuku, udowodnił, że Ziemia obiega Słońce. Kulistość Ziemi poznano już wcześniej, m.in. dlatego Kolumb popłynął "naokoło świata" do Indii i w 1492 r. odkrył Amerykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:59 Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a): > Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys. to tylko swiadczy o odmozdzeniu Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horner Wodstock: 300; Częstochowa: 150! Słabo panie Prymasie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.03, 21:59 Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m O RANIE Re: Wodstock: 300; Częstochowa: 150! Słabo panie IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 22:56 Gość portalu: horner napisał(a): > Wstyd - kto wie ,gdyby podstawiono za darmo pociagi...ciekawe ilu by doszlo piechota na woodstock (nazwa to mnie smieszy bo w polsce nie ma takiej miejscowosci ...jest to zywcem wziete z usa)...a wstyd to jak krowa wejdzie w szkode... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal sorry, ale współczuję Panu... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 23:16 Wie pan , co ? Ale jesteś Pan beton, że Panie Boze przebacz. Sądzę, że masz pan jakąs rodzinę i jakichś znajomych. Powiem Panu - nie rozumiem tych ludzi. Piszesz Pan takie brednie, sadząc byki, zwłaszcza interpunkcyjne, że - tak myslę - musisz Pan byc niezłym prymitywem. Teraz bardzo serio, ja bym się nie wychylał z takimi "przemyśleniami" . I z taką polszczyzną. To jest moja opinia po kilku Pana postach. Współczuję Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: sorry, ale współczuję Panu... IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 10:06 Gość portalu: kowal napisał(a): > Wie pan , co ? Ale jesteś Pan beton, że Panie Boze przebacz. Sądzę, że masz pan > > jakąs rodzinę i jakichś znajomych. Powiem Panu - nie rozumiem tych ludzi. > Piszesz Pan takie brednie, sadząc byki, zwłaszcza interpunkcyjne, że - tak > myslę - musisz Pan byc niezłym prymitywem. Teraz bardzo serio, ja bym się nie > wychylał z takimi "przemyśleniami" . I z taką polszczyzną. To jest moja opinia > > po kilku Pana postach. Współczuję Panu. sam jestes prymitywem prostaku...mozg masz jastrzebia albo sokola...a wiadomo te ptaki mozgow nie maja... Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: sorry, ale współczuję Panu... 16.08.03, 13:32 Gość portalu: ficino napisał(a): > > sam jestes prymitywem prostaku...mozg masz jastrzebia albo sokola...a wiadomo > te ptaki mozgow nie maja... ooo, prosimy o więcej rewelacji z dziedziny biologii. gdzie pan robił doktorat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: sorry, ale współczuję Panu... IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 18:30 elve napisała: > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > > sam jestes prymitywem prostaku...mozg masz jastrzebia albo sokola...a > wiadomo > > te ptaki mozgow nie maja... > > ooo, prosimy o więcej rewelacji z dziedziny biologii. gdzie pan robił doktorat? > na uniwersytecie w Minsku...potem niedzielna szkolka partyjna w Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: sorry, ale współczuję Panu... IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:59 Gość portalu: ficino napisał(a): > elve napisała: > > > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > > > > > sam jestes prymitywem prostaku...mozg masz jastrzebia albo sokola...a > > > wiadomo > > > te ptaki mozgow nie maja... > > > > ooo, prosimy o więcej rewelacji z dziedziny biologii. gdzie pan robił > doktorat? > > > na uniwersytecie w Minsku...potem niedzielna szkolka partyjna w Lodzi. Łżesz, ośle! W Mińsku i Łodzi na pewno wiedzą o mózgach orła i sokoła. Ty musiałeś sie uczyć w USA, bo tam więcej ludzi wierzy w UFO niż w teorię Darwina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 23:15 wiadomo ze Bialorus to 2 potega militarna i gospodarcza na swiecie zaraz za korea polnocna...zo za obludnik koles smie porownywac Ameryke z Bialorusia...o darwinie nie bede dyskutowal...za bardzo sie skompromitowales swoja idiotyczna wypowiedzia...czego mozna sie spodziewac od absolwenta uniwersytetu w Minsku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 01:25 Gość portalu: ficino napisał(a): > wiadomo ze Bialorus to 2 potega militarna i gospodarcza na swiecie zaraz za > korea polnocna...zo za obludnik koles smie porownywac Ameryke z Bialorusia...o > darwinie nie bede dyskutowal...za bardzo sie skompromitowales swoja idiotyczna > wypowiedzia...czego mozna sie spodziewac od absolwenta uniwersytetu w Minsku!!! Dobra, Koleś, wiem o co chodzi. Jakiś bydlak ze Wschodu podpierdzielił ci robotę przy eternicie i dlatego musisz się wyżyć na ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:16 > > Dobra, Koleś, wiem o co chodzi. Jakiś bydlak ze Wschodu podpierdzielił ci > robotę przy eternicie i dlatego musisz się wyżyć na ruskich. a co to jest eternit?...nie wiem... nie robie w eternicie...to jakas ksiazka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:56 Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > > Dobra, Koleś, wiem o co chodzi. Jakiś bydlak ze Wschodu podpierdzielił ci > > robotę przy eternicie i dlatego musisz się wyżyć na ruskich. > > a co to jest eternit?...nie wiem... nie robie w eternicie...to jakas ksiazka? Wszystko jasne. Książki też na oczy nie widziałeś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.08.03, 07:39 Gość portalu: bodek napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > > > > > > Dobra, Koleś, wiem o co chodzi. Jakiś bydlak ze Wschodu podpierdzieli > ł ci > > > robotę przy eternicie i dlatego musisz się wyżyć na ruskich. > > > > a co to jest eternit?...nie wiem... nie robie w eternicie...to jakas ksiaz > ka? > > Wszystko jasne. Książki też na oczy nie widziałeś! eternit byloby ci bardziej do twarzy niz badziewiak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tesa Re: Do kowala słów kilka IP: *.elknet.pl 16.08.03, 19:52 To fakt,że masz lekkość wypowiedzi i znasz dobrze zasady interpunkcji,ortografii itd. Werbalnie to się chyba zacinasz i jąkasz. Myślowo zaś reprezentujesz waść pan bardzo niski poziom.Twoje niewybredne epitety jakimi obdarzasz ważne osobistości świadczą,że z nauki uniwersyteckiej mało skorzystałeś.Aż szkoda ,że tacy prymitywni ludzie mają dyplomy Polskich uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zur Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.qc.sympatico.ca 15.08.03, 22:14 wszystko na raz....zarcie , dyskoteka....i niby modlitwa do ....diabla...to takie samo znaczenie....ale niech ludzie sie rozwijaja....i placa...klechy potrzbuja pieniedzy...i to duzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 10:07 Gość portalu: zur napisał(a): > wszystko na raz....zarcie , dyskoteka....i niby modlitwa > do ....diabla...to takie samo znaczenie....ale niech ludzie sie > rozwijaja....i placa...klechy potrzbuja pieniedzy...i to duzo:) lepiej dac ksiedzu na tace niz Millerowi w lape. Odpowiedz Link Zgłoś