Dodaj do ulubionych

Prymas Glemp: zło może być zwyciężone

IP: 192.85.16.* 15.08.03, 14:48
Te wypowiedzi to szczyt perwersji.
Obserwuj wątek
    • Gość: x_x Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 15:38
      O co tak właściwie chodzi z tym Owsiakiem?
      • Gość: michal Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 16:26
        Gość portalu: x_x napisał(a):

> O co tak właściwie chodzi z tym Owsiakiem?

No wlasnie. Tez sie nad tym zastanawiam.

"Prymas przeprosił Pana Boga za to, że "Jurkowi Owsiakowi nie udało się włączyć
        w nurt odrodzenia", ale - jak powiedział - skupiona wokół niego młodzież
        również może się nawrócić, wybierając "opcję życia a nie śmierci" i odnaleźć
        swoją drogę do nieba."

Czy ktos wie jaka pogoda byla dzisiaj w Czestochowie? Bo jezeli byl upal, to
        albo Prymas, albo korespondent PAP-u mogli dostac lekkiego udaru. To by
        wyjasnialo ten kuriozalny tekst.
        • elve Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone 15.08.03, 17:19
          Owsiak na pewno poprosił Glempa, zeby ten przeprosił panaboga w jego imieniu,
          haha! ale nas prymas zaskoczyl! :D
          • Gość: LSD KOŚCIÓŁ ZDRADZIŁ ŻE POSZEDŁ NA UKŁADY Z SLD !!! IP: 212.217.91.* 15.08.03, 17:44
            Kościołowi w Polsce WYGODNIE było MIEĆ SPOKÓJ i PRZYWILEJE i nie zadzierać z
            CZERWONĄ BURŻUAZJĄ.
            Jezus Chrystus NIGDY nie wybrałby takiej KOMFORMISTYCZNEJ drogi!
            • Gość: LSD KOŚCIÓŁ SPRZEDAŁ SIĘ MAFII SLD ZA SREBRNIKI !!! IP: 212.217.91.* 15.08.03, 17:51
              Kościół w Polsce wybrał DROGĘ LUKSUSU a la Cardinal Richelieu...

Hierarchom Kościoła Katolickiego bardziej zależało na złotych pierścieniach,
              luksusowych gabinetach w "odzyskanych" pałacach, dziełach sztuki, i oczywiście
              byciu wożonym LIMUZYNAMI niczym mężowie stanu czy książęta - niż na
              WYPOWIEDZENIU OTWARTEJ WOJNY ZŁYM LUDZIOM I PSYCHOPATOM Z SLD!

Kościół w Polsce zachowuje się niczym posłuszny PIESEK ZŁODZIEJóW z SLD,
              okradających głodujące dzieci polskie!
              • Gość: abc Bożek wojny IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:23
                Gość portalu: LSD napisał(a):

> Kościół w Polsce wybrał DROGĘ LUKSUSU a la Cardinal
                Richelieu...
                >
                > Hierarchom Kościoła Katolickiego bardziej zależało na złotych
                pierścieniach,
                > luksusowych gabinetach w "odzyskanych" pałacach, dziełach
                sztuki, i oczywiście
                > byciu wożonym LIMUZYNAMI niczym mężowie stanu czy książęta -
                niż na
                > WYPOWIEDZENIU OTWARTEJ WOJNY ZŁYM LUDZIOM I PSYCHOPATOM Z SLD!
                >
                > Kościół w Polsce zachowuje się niczym posłuszny PIESEK
                ZŁODZIEJóW z SLD,
                > okradających głodujące dzieci polskie!

A może po prostu kościół zająłby sie wiarą, religią i
                duszyczkami swoich "owieczek", a nie polityką, do której nie
                został stworzony. Postulując wypowiadanie przez kościół wojny
                politykom (obojętne z jakiej partii) chciałbyś użyć
                instrumentalnie kościoła do zaspokojenia swojej nienawiści
                politycznej, a to jest ciężkie nadużycie. Lepiej aby tacy jak
                Ty, nie byli "rzecznikami" kościoła i nie wypowiadali się w
                sprawach społeczności katolickiej.
      • Gość: ;0 www MAGISTER republika pl IP: *.acn.waw.pl 15.08.03, 17:18
      • Gość: Franek Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 16.08.03, 09:08
        Jak to o co? o kasę, którą zbiera Orkiestra a nie kościół. Każdy
        pretest jest dobry by przwaslic Owsiakowi. Niech Prymas lepiej
        najpierw zajmie się tym co wewnątrz koscioła,- pedalizm,
        udzielanie hucznych ślubów gangsterom, a tajkże całą rzeszą
        Polaków - katolików, którzy na codzień kradną, biją zony i
        dzieci, klną, pija ale w niedzielę przykładnie idą do
        koscioła.
        • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:33
          Gość portalu: Franek napisał(a):

> Jak to o co? o kasę, którą zbiera Orkiestra a nie kościół. Każdy
          > pretest jest dobry by przwaslic Owsiakowi. Niech Prymas lepiej
          > najpierw zajmie się tym co wewnątrz koscioła,- pedalizm,
          > udzielanie hucznych ślubów gangsterom, a tajkże całą rzeszą
          > Polaków - katolików, którzy na codzień kradną, biją zony i
          > dzieci, klną, pija ale w niedzielę przykładnie idą do
          > koscioła.

wiadomo ze Owsiak to pol idiota zarobil troche kaski i palma odbija
          palantowi...czy nie ma juz w Polsce normalnych ludzi???...co to wogole za pajac
          robiacy za jakis autorytet moralny???...maci malolatom we lbach a przy okazji
          zdziera kase.
          • Gość: prawdziwy katolik Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.bc.hsia.telus.net 17.08.03, 05:16
            Precz z instytucja Kosciola niech ci tlusci zlodzieje w
            sutannach obrazajacy Boga na kazdym kroku przestana macic w
            glowach okradzionemu oszukanemu narodowi Polacy obudzcie sie z
            tego marazmu pogoncie raz na zawsze tych pedofili zlodzieji bo
            tylko w naszym narodzie maja oni podatny grunt do swoiej
            antykatolickiej dzialalnosci.
            • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.08.03, 07:02
              Gość portalu: prawdziwy katolik napisał(a):

> Precz z instytucja Kosciola niech ci tlusci zlodzieje w
              > sutannach obrazajacy Boga na kazdym kroku przestana macic w
              > glowach okradzionemu oszukanemu narodowi Polacy obudzcie sie z
              > tego marazmu pogoncie raz na zawsze tych pedofili zlodzieji bo
              > tylko w naszym narodzie maja oni podatny grunt do swoiej
              > antykatolickiej dzialalnosci.

Polacy dawajcie na tace ile tylko mozecie w niebie bedzie czekac godziwa
              zaplata...wylapac antykatolicki element wewntatrz tej pieknej instytucji jaka
              jest Kosciol Katolicki...masonska nagonka na kosciol umocni nasza wiare i sama
              instytucje koscielna...brac aktywny udzial w zyciu politycznym...kosciol nigdy
              Polakow nie oszukal...zawsze w trudnych chwilach trwal przy nas...nie
              zapominajcie tego!!!
    • Gość: Duchowo Oburzony Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.aei.ca 15.08.03, 15:38
      Co za oszust. To pierwszy szatan w Ciemnogrodzie.
      • Gość: stefan z ciemnogrodu Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 15:52
        Gość portalu: Duchowo Oburzony napisał(a):

> Co za oszust. To pierwszy szatan w Ciemnogrodzie.JÓZIU NIE
        JEST OSZUSTEM .JEST UCZCIWYM CHŁOPAKIEM ZE WSI Z POD
        INOWROCŁAWIA.MUSIAŁ CIEZKO PRACOWAC JAK KAZDE WIEJSKIE
        DZIECKO.NA WSI NICZEGO NIE DA SIE OSZUKAC,NA WSI MOZNA BYC CO
        NAJWYZEJ OSZUKANYM.TRZEBA RANO WSTAC NAKARMIC ZWIETRZAKI WYDOIC
        KROWY A DOPIERO POTEM SAMEMU ZJESC ŚNIADANIE I CIESZYC SIE TYM
        CO STWORZYŁ PAN.NA WSI TRUDNIEJ NIZ W MIESCIE BYC DZIWKĄ CZY
        ŁAJDAKIEM I NIE PRZESTRZEGAC PRZYKAZAN: NIE ZABIJAJ,NIE
        CUDZOŁUŻ,NIE KRADNIJ-BO NIE JESTES ANONIMOWY JAK W MIESCIE...I W
        TAKIM SRODOWISKU WYCHOWYWALI SIE POPIELUSZKO I GLEMP.I ZANIM GO
        OSKARZYSZ SPÓJRZ W LUSTRO -CZY NIE WIDZISZ TAM OSZUSTA?ALE NIE
        PRZEJMUJ SIE JESTES SYNEM BOZYM I PAN DAL ROWNIEZ SZANSE ZEBYS
        NIM NIE BYL .MOZESZ BYC DOBRYM CZLOWIEKIEM.
      • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 06:03
        Gość portalu: Duchowo Oburzony napisał(a):

> Co za oszust. To pierwszy szatan w Ciemnogrodzie.
        oswiecony aczkolwiek zmanierowany syn soltysa sie odezwal :)
        • Gość: elka Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:29
          Gość portalu: ficino napisał(a):

> Gość portalu: Duchowo Oburzony napisał(a):
          >
          > > Co za oszust. To pierwszy szatan w Ciemnogrodzie.
          > oswiecony aczkolwiek zmanierowany syn soltysa sie odezwal :)

Aczkolwiek nie podzielam wiary "Duchowo oburzonego" (jestem
          ateistką) to uważam, ze odezwał sie bardzo przytomnie i
          roztropnie. Ty natomiast usiłujesz tylko robić awanturę rzucając
          obraźliwe uwagi nie poparte żadnymi argumentami. To Ty jestes
          zmanierowany, a przede wszystkim niemądry.
          • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 22:38
            >
            > Aczkolwiek nie podzielam wiary "Duchowo oburzonego" (jestem
            > ateistką) to uważam, ze odezwał sie bardzo przytomnie i
            > roztropnie. Ty natomiast usiłujesz tylko robić awanturę rzucając
            > obraźliwe uwagi nie poparte żadnymi argumentami. To Ty jestes
            > zmanierowany, a przede wszystkim niemądry.

tatus Ubek, dziadek parobek, corka ateistka...to moj komentarz...skad was
            poprzywozili?...mam nadzieje ze nie bydlecymi wagonami z ukrainy...
            • Gość: elka Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 01:01

> >
              > > Aczkolwiek nie podzielam wiary "Duchowo oburzonego" (jestem
              > > ateistką) to uważam, ze odezwał sie bardzo przytomnie i
              > > roztropnie. Ty natomiast usiłujesz tylko robić awanturę rzucając
              > > obraźliwe uwagi nie poparte żadnymi argumentami. To Ty jestes
              > > zmanierowany, a przede wszystkim niemądry.
              >
              > tatus Ubek, dziadek parobek, corka ateistka...to moj komentarz...skad was
              > poprzywozili?...mam nadzieje ze nie bydlecymi wagonami z ukrainy...

Ty zasługujesz na mniej słów: prymitywny cham!!!
              • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:39
                Gość portalu: elka napisał(a):

> Gość portalu: ficino napisał(a):
                >
                > > >
                > > > Aczkolwiek nie podzielam wiary "Duchowo oburzonego" (jestem
                > > > ateistką) to uważam, ze odezwał sie bardzo przytomnie i
                > > > roztropnie. Ty natomiast usiłujesz tylko robić awanturę rzucając
                > > > obraźliwe uwagi nie poparte żadnymi argumentami. To Ty jestes
                > > > zmanierowany, a przede wszystkim niemądry.
                > >
                > > tatus Ubek, dziadek parobek, corka ateistka...to moj komentarz...skad was
                > > poprzywozili?...mam nadzieje ze nie bydlecymi wagonami z ukrainy...
                >
                > Ty zasługujesz na mniej słów: prymitywny cham!!!

znowu jakies scierwo z gluskow...morda w kubel bo wybatorzyc karze!!!!
                • Gość: elka Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:37

> Gość portalu: elka napisał(a):
                  > > Ty zasługujesz na mniej słów: prymitywny cham!!!

> znowu jakies scierwo z gluskow...morda w kubel bo wybatorzyc karze!!!!

Batożyć, prymitywny i niegramotny chamie, pisze sie przez "ż", zet z kropką, bo
                  jest to czasownik odrzeczownikowy, pochodzi od "batoga" czyli bata, a "g"
                  wymienia się na "ż". Kompromitujesz się na każdym krtoku, ty
                  zasrany "szlachcicu", więc lepiej nie odzywaj się wcale jak masz sadzić takie
                  duby smalone. (o ile wiesz, co to znaczy, baranie i prostaku).
                  • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.08.03, 07:19
                    Gość portalu: elka napisał(a):

>
                    > > Gość portalu: elka napisał(a):
                    > > > Ty zasługujesz na mniej słów: prymitywny cham!!!
                    >
                    > > znowu jakies scierwo z gluskow...morda w kubel bo wybatorzyc karze!!!!
                    >
                    > Batożyć, prymitywny i niegramotny chamie, pisze sie przez "ż", zet z kropką,
                    bo
                    >
                    > jest to czasownik odrzeczownikowy, pochodzi od "batoga" czyli bata, a "g"
                    > wymienia się na "ż". Kompromitujesz się na każdym krtoku, ty
                    > zasrany "szlachcicu", więc lepiej nie odzywaj się wcale jak masz sadzić takie
                    > duby smalone. (o ile wiesz, co to znaczy, baranie i prostaku).

napisalem "rz" celowo zeby kolki z Glusek mogly zrozumiec :)
            • Gość: Ed Re: te a te "ficino" jako wartości chrześcijańskie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 03:14
              Kolejny wręcz doskonały przykład, jak w środowisku katolickim wprowadzane jest
              w życie "Kazanie na górze". Edukacja - zaiste górnych lotów, "godnych" zresztą
              nauczycieli.

> tatus Ubek, dziadek parobek, corka ateistka...to moj komentarz...skad was
              > poprzywozili?...mam nadzieje ze nie bydlecymi wagonami z ukrainy...
              • Gość: ficino Re: te a te 'ficino' jako wartości chrześcijański IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:40
                Gość portalu: Ed napisał(a):

> Kolejny wręcz doskonały przykład, jak w środowisku katolickim wprowadzane
                jest
                > w życie "Kazanie na górze". Edukacja - zaiste górnych lotów, "godnych"
                zresztą
                > nauczycieli.

DZIEKUJE za komplement!!!
                • Gość: Ed Re: te a te 'ficino' jako wartości chrześcijański IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:48
                  Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1556
                  Gina Allen

Po raz pierwszy dostrzegłam światło pewnej nocy gdy miałam szesnaście lat. To
                  było początkowo bardzo małe światło - snop światła z latarki, który umożliwił
                  mi czytanie pod kocem w czasie gdy miałam spać. Tamtej nocy czytałam Małą
                  Niebieską Książkę, którą dostałam od mojego chłopaka. To była książka
                  autorstwa Percy Bysshe Shelley The Necessity of Atheism (Potrzeba ateizmu).
                  Moją pierwszą reakcją była wściekłość, wściekłość tak duża, że zaryzykowałam
                  konfrontację z ojcem następnego rana przy śniadaniu. "To jest niemożliwe,
                  żebyś wierzył w te całe boskie rzeczy, prawda?" zapytałam stanowczo. "Jesteś
                  inteligentnym, wykształconym człowiekiem. Bóg jest takim samym żartem jak
                  Święty Mikołaj i wcale nie tak samo zabawny. A tylko dzieci wierzą w Świętego
                  Mikołaja".
                  Jego odpowiedź rozgniewała mnie jeszcze bardziej. Ta podpora religijnej
                  społeczności, ten mandatariusz lokalnego kościoła Prezbiteriańskiego, ten
                  człowiek, który wspierał kościół finansowo i uczęszczał na msze co niedzielę,
                  powiedział mi spokojnie, że nie, nie wierzy w to co naucza kościół. Wierzy
                  jednak, że bez kościoła nie byłoby moralności na świecie. Dzieci uczyły się o
                  dobru i złu w kościele, a dorośli wiedli prawe życie ponieważ wierzyli w boga
                  i niebo i piekło.
                  Kiedy odwiedzam moją rodzinę, idę z nimi do kościoła. Przeszywa mnie dreszcz w
                  czasie nauk apostołów. Jakie one są wąskie i ograniczające ! Drżę ze zgrozy
                  też w czasie hymnów. Jestem pacyfistką, więc "Naprzód Żołnierze
                  Chrześcijańscy" jest odrażające. A "Zadziwiająca Łaska (Amazing Grace)", która
                  prosi boga, "żeby ocalił takiego łajdaka jak ja", pokazuje jak religia potrafi
                  niszczyć poczucie własnej wartości. Ona upowszechnia winę zamiast radości.
                  Zaprzecza naturze i zamyka umysł przed wiedzą naukową.
                  Fragmenty tekstu Noc Gdy Dostrzegłam Światło

Ed. Cóż mi pozostaje oprócz przesłania pozdrowień i dobrego samopoczucia się?
                  • Gość: ficino Re: te a te 'ficino' jako wartości chrześcijański IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.08.03, 07:25
                    twoj ojciec mial racje :)
                    tez kiedys bylem "bardzo wyluzowany", kosciol i wiare traktowalem obojetnie
                    jednak jedna rzecz w moim zyciu zmienila moj poglad na Boga tak jak ciebie ta
                    ksiazka...moze tez cos takiego przytafi ci sie w zyciu..serdecznie ci tego
                    zycze:)
                    • rozenkranc Ficino, wartości i absurdy 22.08.03, 03:39

> tez kiedys bylem "bardzo wyluzowany", kosciol i wiare traktowalem obojetnie
                      > jednak jedna rzecz w moim zyciu zmienila moj poglad na Boga

Jeśli "jedna rzecz" potrafiła zmienić twój cały światopogląd, to albo musiało
                      to być wydarzenie porównywalne z lądowaniem kosmitów na Ziemi, albo miałeś
                      bardzo nieukształtowane, chwiejne poglądy. Ja od wielu lat usiłuję uwierzyć w
                      boga i polubić kościół (bo tak wygodniej żyć), ale - niestety - rozum mi nie
                      pozwala. Nie potrafię oszukać sam siebie, że wierzę w jakieś fikcyjne byty -
                      duchy, diabły i anioły oraz że istnieje jakaś siła wszechmocna, doskonała,
                      nieskończenie dobra i miłosierna, która tak urządziła ten świat, że miliony
                      ludzi giną w najokrutniejszych męczarniach - z głodu, potwornych chorób, w
                      bezsensownych katastrofach i absurdalnych wojnach religijnych.
                      • Gość: ficino Re: Ficino, wartości i absurdy IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 02:10
                        rozenkranc napisał:

>
                        > > tez kiedys bylem "bardzo wyluzowany", kosciol i wiare traktowalem obojetni
                        > e
                        > > jednak jedna rzecz w moim zyciu zmienila moj poglad na Boga
                        >
                        > Jeśli "jedna rzecz" potrafiła zmienić twój cały światopogląd, to albo musiało
                        > to być wydarzenie porównywalne z lądowaniem kosmitów na Ziemi, albo miałeś
                        > bardzo nieukształtowane, chwiejne poglądy. Ja od wielu lat usiłuję uwierzyć w
                        > boga i polubić kościół (bo tak wygodniej żyć), ale - niestety - rozum mi nie
                        > pozwala. Nie potrafię oszukać sam siebie, że wierzę w jakieś fikcyjne byty -
                        > duchy, diabły i anioły oraz że istnieje jakaś siła wszechmocna, doskonała,
                        > nieskończenie dobra i miłosierna, która tak urządziła ten świat, że miliony
                        > ludzi giną w najokrutniejszych męczarniach - z głodu, potwornych chorób, w
                        > bezsensownych katastrofach i absurdalnych wojnach religijnych.

masz racje dla mnie bylo to porownywalne z ladowaniem kosmitow :)
                        religia sama w sobie nie jest rzecza zla tylko czlowiek ja wypacza i uzywa do
                        wlasnych celow...religia chrzescijanska jest jednym z fundamentow cywilizacji
                        zachodniej ktora jest i byla najbardziej kreatywna sila na calym
                        swiecie...rozumiesz chyba ze ktos kto wierzy w Boga jest czlowiekiem lepszym
                        dlatego ze takiego czlowieka nie trzeba pilnowac ze cos ukradnie czy tez kogos
                        zamorduje etc...czlowiek ten wierzy ze ktos go obserwuje i sadzi jego
                        czyny...wiesz o co mi chodzi?
                        popatrz na komunistow...nie mieli i nie maja Boga i co stworzyli?...nic poza
                        destrukcyjnym wplywem na nasza cywilizacje nie potrafili osiagnac wszystko co
                        kosciol budowal przez setki lat oni obrocili w perzyne w przeciagu
                        kilkudziesieciu...przykladow nie musze ci chyba podawac.
                        W dzisiejszych czasach nie jest wcale wygodniej zyc bedac czlowiekiem wierzacym
                        co wczesniej zasugerowales...caly XX wiek jest pasmem udrek dla ludzi
                        wierzacych porownywalnym tylko z epoka Nerona...
    • Gość: stefan ze wsi Józek Glemp:zło może być zwyciężone........... IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 15:40
      TO SA SŁOWA KS.POPIEŁUSZKI- WARTO O TYM PAMIĘTAC SZCZEGÓLNIE
      DZISAJ,JÓZIU KIEDY SIE JE CYTUJE!ALE CHYBA NIE O TAKIEJ
      ROZKRADANEJ POLSCE MARZYŁ KS. JERZY.
    • Gość: Nath Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.218-200-24.mtl.mc.videotron.ca 15.08.03, 16:01
      Dobrze, ze prymas mowi o odrodzeniu i nadzieji ale nie powinien
      zwalac winy na innych. Polska korupcja i nieuczciwosc nie
      przyszly "skas", tylko sa rodzimym wytworem - konsekwencja
      biedy, wojen, okupacji, komuny itd.
    • Gość: Zygzak Posadzic SLD w kiciu a potem sie modlic IP: 192.38.163.* 15.08.03, 16:01
      zeby sie tam nawrócili i zaniechali zlodziejstw.
      • Gość: olo Re: Posadzic SLD w kiciu a potem sie modlic IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 16:19
        Gość portalu: Zygzak napisał(a):

> zeby sie tam nawrócili i zaniechali zlodziejstw.
        Zygzak, byłeś w "żondzie" Buzka łobuzka?
        • Gość: Zygzak Re: Posadzic SLD w kiciu a potem sie modlic IP: 192.38.163.* 15.08.03, 16:25
          Nie Olo nie bylem bo chcialem z Leszkiem - Buzek dawal za malo i nie umazal
          pozyczek.
      • Gość: Lula. Znowu klasztor. IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.08.03, 08:31
        Największym złodziejem był i jest koścół katolicki. Mówią o tym
        dokumenty.
        • Gość: ficino Re: Znowu klasztor. IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.08.03, 18:26
          Gość portalu: Lula. napisał(a):

> Największym złodziejem był i jest koścół katolicki. Mówią o tym
          > dokumenty.

ktore dokumenty te z afery staachowickiej czy Rywina?...wezmiemy sie za was
          komuchy smierdzace ze az wam w piety pojdzie.
    • Gość: prawiczek Re: Do Jozka IP: *.cg.shawcable.net 15.08.03, 16:05
      Jozek skoro tak mowisz to podaj sie do dymisji... .
    • Gość: olo Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 16:15
      Brawo Panie Prymas!
      Czy zło w postaci Księży pedofilów, pedałów, złodziei i zabójców
      (pijaków zza kierownic) wreszcie będzie przezwyciężone?
      Dobra zapowiedź. Czekamy na fakty
      • Gość: m O RAN Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 16:35
        Gość portalu: olo napisał(a):

> Brawo Panie Prymas!
        > Czy zło w postaci Księży pedofilów, pedałów, złodziei i
        zabójców
        > (pijaków zza kierownic) wreszcie będzie przezwyciężone?
        > Dobra zapowiedź. Czekamy na fakty

-HA,HA...NIC DODAC NIC UJAC...POZROWIENIA TOWARZYSZU...OH ,PANIE
        TOW.ZAPEWNE BYLES W KOMUNIE ,W KOMORCE DO ZWALCZANIA KOSCIOLA W
        POLSCE.
        • Gość: rychu Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.gda.osk.pl / 192.168.50.* 15.08.03, 20:06
          > -HA,HA...NIC DODAC NIC UJAC...POZROWIENIA TOWARZYSZU...OH ,PANIE
          > TOW.ZAPEWNE BYLES W KOMUNIE ,W KOMORCE DO ZWALCZANIA KOSCIOLA W
          > POLSCE.
          Taki kościół z księżmi pedofilami, pijanymi biskupami, kradnącymi pianiądze
          podatnika w aferach typu Stella Maris i kontrolujący każdego obywatela jest tak
          podobny do państwa totalitarnego że trzeba być niezłym towarzyszem kościelnym
          żeby pi... taką opinię.
      • Gość: klikker Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: 142.131.114.* 16.08.03, 06:00
        Gość portalu: olo napisał(a):

> Brawo Panie Prymas!
        > Czy zło w postaci Księży pedofilów, pedałów, złodziei i
        zabójców
        > (pijaków zza kierownic) wreszcie będzie przezwyciężone?
        > Dobra zapowiedź. Czekamy na fakty

Homoseksualizm nie jest zlem lecz sprawa prywatna niepodlegajaca
        ocenie moralnej. Co do reszty calkowicie sie zgadzam.
    • Gość: m O RANY Re: ANI MADROSCI...TYM BARDZIEJ WIARY. IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 16:32
      Z REGOLY KUNDLE ZAWSZE SZCZEKAJA Z PODWINIETYM OGONEM. RASOWE
      PSY ZAWSZE SA ULOZONE...SAMI JECHOWI LUB NAWIEDZENI NAD TA
      WISELKA BRUDNA.
      • Gość: Waga Re: ANI MADROSCI...TYM BARDZIEJ WIARY. IP: *.pool.mediaWays.net 15.08.03, 22:50
        Gość portalu: m O RANY napisał(a):

> Z REGOLY KUNDLE ZAWSZE SZCZEKAJA Z PODWINIETYM OGONEM. RASOWE
        > PSY ZAWSZE SA ULOZONE...SAMI JECHOWI LUB NAWIEDZENI NAD TA
        > WISELKA BRUDNA.
        Gość portalu: m O RAN napisał(a):

>.
        >
        > - NIE MA TO JAK JEDYNIE SLUSZNA LINIA PARTII...MIELISMY TEGO PRZYKLADY I
        CIAGLE
        >
        > MAMY...

O rany co mam robic ja place wysokie podatki ale nie chce placic ukrytego
        podatku na kosciol z ktorym sie nie utozsamiam .Przeciez czesc moich pieniedzy
        idzie na koscielne uniwersytety i seminaria.

Dlaczego od handlujacych po klasztorach klerykow nie mozna otrzymac dowodu
        kupna, bonu kasowego , rachunku .Przeciez handlujac na terenie swiatyni
        prowadza dzialalnosc gospodarcza, dochodowa.Czemu oni okradaja panstwo.
        Czyzby swego czasu Jezus nie przegonil handlarzy ze swiatyni.
    • Gość: 666 Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.z74-95-67.customer.algx.net 15.08.03, 16:51
      Zajmijcie sie chamy modleniem a nie lamentowaniem. Religia to
      paranaoja, idiotyzm i fanatyzm przez ktory na swiecie gina
      tysiace ludzi, przez ktora sa konflikty. Kosciol zaczyna tracic
      mlodych ludzi, nareszcie.
      • Gość: m O RAN Re: jedynie sluszna linia partii... IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 16:59
        Gość portalu: 666 napisał(a):

> Zajmijcie sie chamy modleniem a nie lamentowaniem. Religia to
        > paranaoja, idiotyzm i fanatyzm przez ktory na swiecie gina
        > tysiace ludzi, przez ktora sa konflikty. Kosciol zaczyna tracic
        > mlodych ludzi, nareszcie.

- NIE MA TO JAK JEDYNIE SLUSZNA LINIA PARTII...MIELISMY TEGO PRZYKLADY I CIAGLE
        MAMY...
        • elve Re: jedynie sluszna linia partii... 15.08.03, 17:17
          moran, o jakiej partii bełkoczesz? może o znanej ogólnie partii szatana sześć
          sześć sześć? ;D
          • Gość: m O RANIE Re: jedynie sluszna linia partii... IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 17:49
            elve napisała:

> moran, o jakiej partii bełkoczesz? może o znanej ogólnie partii szatana sześć
            > sześć sześć? ;D

-JAK SAM RACZYLES ZAUWAZYC ....
      • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 06:07
        Gość portalu: 666 napisał(a):

> Zajmijcie sie chamy modleniem a nie lamentowaniem. Religia to
        > paranaoja, idiotyzm i fanatyzm przez ktory na swiecie gina
        > tysiace ludzi, przez ktora sa konflikty. Kosciol zaczyna tracic
        > mlodych ludzi, nareszcie.
        za komuny zginelo wiecej ludzi niz za wszystkich wojen religijnych razem
        wzietych...no i dalej gina Irak Saddama, Kambodza, Kolumbia, Kore Pln..itp..itp.
    • Gość: kowal Propozycje dla przygłupa Glempa.... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 16:59
      Glemp dość długo myśli nad swoimi wypowiedziami "odkrywczemi",
      wię mam dla niego parę następnych odkrywczych hasełek
      wiekompomnych na następne święta, jako to:
      1. Módlmy się o równe szanse dla wszystkich.
      2. Równe szanse dla wszystkich przyszłością naszej Ojczyzny!
      3. Przyszłość naszej Ojczyzny wyrówna szanse naszym
      współbraciom !
      4. Nasi współbracia zasługuja na szacunek i poważanie przez
      wszystkich współwyznawców Chrystusa !
      5. Współwyznawcy Chrystusa maja swęte prawo zasługiwać na
      szacunek i poważanie w naszej wspólnej Ojczyźnie !!!
      Moge mu te teksty pisać do końca posługi, pisać i pisać, bom
      młodszy znacznie. Tylko niech mi ktoś powie, czy trzeba być aż
      Prymasem, żeby po wielotygoniowych staraniach wyksztusić z
      siebie tego typu pierdoły, skądinad słuszne i jak najbardziej,
      hm...tego..madre ...i, kurna...odkrywcze wielce. Ba, nawet
      przełome w mysli ogólnoswiatowej. Buchachachachachahcha!!!!!
      Jaki ten Prymas madry i wyznaczajacy rozwój myśli polskiej !!!!!
      Leń i stare myślowe PUDŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: m O RAN Re: Propozycje dla przygłupa ... IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 17:04
        Gość portalu: kowal napisał(a):

> Glemp dość długo myśli nad swoimi wypowiedziami "odkrywczemi",
        > wię mam dla niego parę następnych odkrywczych hasełek
        > wiekompomnych na następne święta, jako to:
        > 1. Módlmy się o równe szanse dla wszystkich.
        > 2. Równe szanse dla wszystkich przyszłością naszej Ojczyzny!
        > 3. Przyszłość naszej Ojczyzny wyrówna szanse naszym
        > współbraciom !
        > 4. Nasi współbracia zasługuja na szacunek i poważanie przez
        > wszystkich współwyznawców Chrystusa !
        > 5. Współwyznawcy Chrystusa maja swęte prawo zasługiwać na
        > szacunek i poważanie w naszej wspólnej Ojczyźnie !!!
        > Moge mu te teksty pisać do końca posługi, pisać i pisać, bom
        > młodszy znacznie. Tylko niech mi ktoś powie, czy trzeba być aż
        > Prymasem, żeby po wielotygoniowych staraniach wyksztusić z
        > siebie tego typu pierdoły, skądinad słuszne i jak najbardziej,
        > hm...tego..madre ...i, kurna...odkrywcze wielce. Ba, nawet
        > przełome w mysli ogólnoswiatowej. Buchachachachachahcha!!!!!
        > Jaki ten Prymas madry i wyznaczajacy rozwój myśli polskiej !!!!!
        > Leń i stare myślowe PUDŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- WIDZISZ...ROZNICA POLEGA NA TYM ,ZE PRYMAS MOWI TO SERCEM...A MOWIC SERCEM
        ZNACZY ROZUMIEC TO CO SIE MOWI...A TY JESTES TYLKO POPROSTU PAPUGA UBLIZAJACA...
        • Gość: kowal hm... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 19:33
          Zupełnie nie rozumiem, na jakiej podstawie Pan mówi, ze Prymas "mówi to
          sercem", a ja jestem "papuga". Co to za argumenty? Rownie dobrze - ja moge
          stwierdzić, że Pan mówi np. śledzioną, czy wyrostkiem robaczkowym i zamknac
          dyskusje . Glemp - jak dotąd - ujał mnie słynnym stwiedzeniem w stanie wojennym
          o błagagniu, by nie przelewać polskiej krwi, i że jest w tej intencji w stanie
          iść na kleczkach do Panny Jasnogórskiej. Nie zgadzałem sie z tym, wkrótce
          zreszta zapałowano mi na smierc bliskiego kumpla, Grzesia Przemyka, lecz odwaga
          słów Prymasa, jego pójscie pod prąd, robiły na mnie wrażenie. Potem, wiele lat
          potem, warknał coś o "ujadających kundelkach" - co było chamskie i ni licujace
          z powagą pozycji Prymasa Polski, a potem wysłuchiwałem dalszych jego
          enuncjacji, np. orędzi na święta, gdzie nieustanny błąd gramatyczny gonił
          nieustanny błąd stylistyczny... Panu to może wystarcza. Mnie nie. Od osoby
          sparwujacej tak wysoką godność ja oczekuje prawd i słów, które by powaliły mnie
          z nóg. A ostatnio słyszę same intelektualne pierdnięniecia. Widać mamy inne
          oczekiwania i potrzeby. Bywa i tak. I prosze - niech Pan nie zwraca się do
          mnie "Ty", nie upoważniałem Pana do tej formy.
          • Gość: m O RANIE Re: hm... IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 21:30

> Zupełnie nie rozumiem, na jakiej podstawie Pan mówi, ze Prymas "mówi to
            > sercem", a ja jestem "papuga". Co to za argumenty? Rownie dobrze - ja moge
            > stwierdzić, że Pan mówi np. śledzioną, czy wyrostkiem robaczkowym i zamknac
            > dyskusje . Glemp - jak dotąd - ujał mnie słynnym stwiedzeniem w stanie
            wojennym
            >
            > o błagagniu, by nie przelewać polskiej krwi, i że jest w tej intencji w
            stanie
            > iść na kleczkach do Panny Jasnogórskiej. Nie zgadzałem sie z tym, wkrótce
            > zreszta zapałowano mi na smierc bliskiego kumpla, Grzesia Przemyka, lecz
            odwaga
            >
            > słów Prymasa, jego pójscie pod prąd, robiły na mnie wrażenie. Potem, wiele
            lat
            > potem, warknał coś o "ujadających kundelkach" - co było chamskie i ni
            licujace
            > z powagą pozycji Prymasa Polski, a potem wysłuchiwałem dalszych jego
            > enuncjacji, np. orędzi na święta, gdzie nieustanny błąd gramatyczny gonił
            > nieustanny błąd stylistyczny... Panu to może wystarcza. Mnie nie. Od osoby
            > sparwujacej tak wysoką godność ja oczekuje prawd i słów, które by powaliły
            mnie
            >
            > z nóg. A ostatnio słyszę same intelektualne pierdnięniecia. Widać mamy inne
            > oczekiwania i potrzeby. Bywa i tak. I prosze - niech Pan nie zwraca się do
            > mnie "Ty", nie upoważniałem Pana do tej formy.

- WIEC UWARZASZ (PAN),ZE PRYMAS JEST GORSZY OD MILLERA...I JAK TO PANA
            RUSZALO...PRYMAS PROSIL ZEBY NIE PRZELEWAC KRWI POLSKIEJ I SZED POD PRAD PANA
            OCZEKIWAN...TAK PANA TO RUSZYLO ...SZKODA ,ZE SLD -PZPR PANA NIE RUSZA...
            • Gość: kowal uwarzyć to Pan możesz np. zupę... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 22:50
              Rozumiem, że chciałeś Pan powiedzieć: "uważasz Pan...", no ale niekoniecznie
              wszyscy muszą być w mej Ojczyźnie wykształceni... Wisz Pan - skoro, Panie, ja
              już piszę o kumplu "G.P" - to Pan nie powinieneś mi imputować jakichś
              skłonności eseldowskich... No, cóż, ale nie wszyscy w mej Ojczyźnie muszą byc
              lotni...
              • Gość: ficino Re: uwarzyć to Pan możesz np. zupę... IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:37

> Rozumiem, że chciałeś Pan powiedzieć: "uważasz Pan...", no ale niekoniecznie
                > wszyscy muszą być w mej Ojczyźnie wykształceni... Wisz Pan - skoro, Panie, ja
                > już piszę o kumplu "G.P" - to Pan nie powinieneś mi imputować jakichś
                > skłonności eseldowskich... No, cóż, ale nie wszyscy w mej Ojczyźnie muszą byc
                > lotni...
                gadasz kmiocie tak jakbys to ty byl wyksztalcony...zmanierowany synu soltysa
                sloma z butow ci wystaje...poza tym zaden z ciebie pan bos nie
                szlachcic...Polska to narod szlachecki i parobcy obrabiajacy ich pola.
        • Gość: Waga Re: Propozycje dla przygłupa ... IP: *.pool.mediaWays.net 15.08.03, 22:59

>>
          > - WIDZISZ...ROZNICA POLEGA NA TYM ,ZE PRYMAS MOWI TO SERCEM...A MOWIC SERCEM
          > ZNACZY ROZUMIEC TO CO SIE MOWI...A TY JESTES TYLKO POPROSTU PAPUGA
          UBLIZAJACA..
          > .

O rany co mam robic ja place wysokie podatki ale nie chce placic ukrytego
          podatku na kosciol z ktorym sie nie utozsamiam .Przeciez czesc moich pieniedzy
          idzie na koscielne uniwersytety i seminaria.

Dlaczego od handlujacych po klasztorach klerykow nie mozna otrzymac dowodu
          kupna, bonu kasowego , rachunku .Przeciez handlujac na terenie swiatyni
          prowadza dzialalnosc gospodarcza, dochodowa.Czemu oni okradaja panstwo.
          Czyzby swego czasu Jezus nie przegonil handlarzy ze swiatyni.

O rany wierz mi Glemp to intelektualny impotent, taki prowincjonalny politykier
          niestety. Jego wypowiedzi sa zenujace.Nie pamietsz jak grzmial przed laty ze w
          Polsce nie ma mniejszosci narodowych.Czemu wowczas klamal.Spytaj sie go.
          • Gość: kowal Re: Propozycje dla przygłupa ... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 23:08
            Waga - extra i naraziówa :)))))
        • Gość: kiki Re: Propozycje dla przygłupa ... IP: *.cbc.ca 16.08.03, 01:07

> Gość portalu: kowal napisał(a):
          >
          > > Glemp dość długo myśli nad swoimi wypowiedziami "odkrywczemi",
          > > wię mam dla niego parę następnych odkrywczych hasełek
          > > wiekompomnych na następne święta, jako to:
          > > 1. Módlmy się o równe szanse dla wszystkich.
          > > 2. Równe szanse dla wszystkich przyszłością naszej Ojczyzny!
          > > 3. Przyszłość naszej Ojczyzny wyrówna szanse naszym
          > > współbraciom !
          > > 4. Nasi współbracia zasługuja na szacunek i poważanie przez
          > > wszystkich współwyznawców Chrystusa !
          > > 5. Współwyznawcy Chrystusa maja swęte prawo zasługiwać na
          > > szacunek i poważanie w naszej wspólnej Ojczyźnie !!!
          > > Moge mu te teksty pisać do końca posługi, pisać i pisać, bom
          > > młodszy znacznie. Tylko niech mi ktoś powie, czy trzeba być aż
          > > Prymasem, żeby po wielotygoniowych staraniach wyksztusić z
          > > siebie tego typu pierdoły, skądinad słuszne i jak najbardziej,
          > > hm...tego..madre ...i, kurna...odkrywcze wielce. Ba, nawet
          > > przełome w mysli ogólnoswiatowej. Buchachachachachahcha!!!!!
          > > Jaki ten Prymas madry i wyznaczajacy rozwój myśli polskiej !!!!!
          > > Leń i stare myślowe PUDŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          >
          > - WIDZISZ...ROZNICA POLEGA NA TYM ,ZE PRYMAS MOWI TO SERCEM...A MOWIC SERCEM
          > ZNACZY ROZUMIEC TO CO SIE MOWI...A TY JESTES TYLKO POPROSTU PAPUGA
          UBLIZAJACA..
          > .

Tak, tak byc moze, ze z braku innych tylko ten organ pozostal MU do myslenia.

A tak apropo czy Ty moglbys uzywac GLOWY do myslenia zamiast GLOWKI....
      • Gość: as Glemp moze mysli wolno- ale Kowal wcale (brak mozgu)! IP: *.geol.uni-heidelberg.de 15.08.03, 19:03
        • Gość: kowal zero komentarza IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 19:34
          • Gość: ficino Re: zero komentarza IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:43
            wiadomo ze kowal to taki wiesniak podkuwajacy kozy na panskim dworze :)..czego
            mozna wymagac od kowala placacego wysokie podatki...sam nie ma co do gara
            wlozyc siedzi na socjalu a najbardziej morde drze.
            • elve Re: zero komentarza 16.08.03, 13:27
              ficino, nie zaniżaj już poziomu forum.
              • Gość: ficino Re: zero komentarza IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 18:29
                elve napisała:

> ficino, nie zaniżaj już poziomu forum.

musze znizac sie do poziomu zebrakow...w przeciwnym badz razie nie byliby w
                stanie niczego zrozumiec.
            • Gość: shejk Re: zero komentarza IP: 207.191.227.* 17.08.03, 06:27
              Ficino ale sie usmialem ty masz poczucie chumoru dales mu az poszlo w piety
              tz.kopyta.
              • Gość: ficino Re: zero komentarza IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.08.03, 07:09
                Gość portalu: shejk napisał(a):

> Ficino ale sie usmialem ty masz poczucie chumoru dales mu az poszlo w piety
                > tz.kopyta.

kiepsko ostatnio u mnie z poczuciem humoru...chodze troche zblazowany przez
                remont u sasiadow tluka sie od samego rana...no ale jutro bedzie
                lepiej...wiadomo niedziela...a w niedziele wszyscy odpoczywaja...pojade rano na
                plaze z dziewczynami pogramy w pilke, poopalamy sie, pokapiemy...a takie lajzy
                jak kowal to zycie ukara hahahah
      • Gość: jan Re: Propozycje dla przygłupa Glempa.... IP: *.multicon.pl 15.08.03, 21:43

> Glemp dość długo myśli nad swoimi wypowiedziami
        "odkrywczemi",
        > wię mam dla niego parę następnych odkrywczych hasełek
        > wiekompomnych na następne święta, jako to:
        > 1. Módlmy się o równe szanse dla wszystkich.
        > 2. Równe szanse dla wszystkich przyszłością naszej
        Ojczyzny!
        > 3. Przyszłość naszej Ojczyzny wyrówna szanse naszym
        > współbraciom !
        > 4. Nasi współbracia zasługuja na szacunek i poważanie
        przez
        > wszystkich współwyznawców Chrystusa !
        > 5. Współwyznawcy Chrystusa maja swęte prawo zasługiwać na
        > szacunek i poważanie w naszej wspólnej Ojczyźnie !!!
        > Moge mu te teksty pisać do końca posługi, pisać i
        pisać, bom
        > młodszy znacznie. Tylko niech mi ktoś powie, czy trzeba
        być aż
        > Prymasem, żeby po wielotygoniowych staraniach wyksztusić z
        > siebie tego typu pierdoły, skądinad słuszne i jak
        najbardziej,
        > hm...tego..madre ...i, kurna...odkrywcze wielce. Ba, nawet
        > przełome w mysli ogólnoswiatowej.
        Buchachachachachahcha!!!!!
        > Jaki ten Prymas madry i wyznaczajacy rozwój myśli
        polskiej !!!!!
        > Leń i stare myślowe PUDŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        ===Kiedyś słyszałem jak pan Józef mówił : "Zło trzeba
        dobrem zwyciężać". Zapamietałem sobie tę wypowiedz , gdyż
        wiekopomna ona taka :))
        • Gość: kowal to nie Józef, kurna, Panie, tylko Karol !!! IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 22:52
          Gdzieś tam Panu dzwony biją, tylko nie za bardzo Pan wie gdzie. Znaczy - nie za
          bardzo Pan wie kto, kiedy i dlaczego.
    • Gość: Qba Jakis argument, prymitywie? IP: *.sympatico.ca 15.08.03, 17:14
      Gość portalu: prymityw napisał(a):

> Te wypowiedzi to szczyt perwersji.
    • Gość: mdab Re: A może ks.Prymas sam się porządnie wyspowiada..... IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 15.08.03, 17:23
    • Gość: jmk Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 17:56
      To kazanie jest wygłoszone przez faceta, który wie że PAn Bóg
      żartował!!Szkoda ze cała reszta myśli że tak miało być naprawdę!
      PS: Czy dziś wypadł dyżur wikaremu jakiemuś O ran??? bo kłapie
      na wszystkie strony
      • Gość: charlie Ot, tolerancja w wydaniu polskim IP: 162.111.235.* 15.08.03, 17:59
        Chcesz odreagowac stres to poublizaj papiezowi, biskupom i
        innym "katolom"
        • Gość: Nath Re: Ot, tolerancja w wydaniu polskim IP: *.218-200-24.mtl.mc.videotron.ca 15.08.03, 18:29
          Nie, to jest tolerancja w wydaniu "strozow tolerancji" - nie
          tylko w Polsce ;)

Niektorym wydaje sie, ze skoro krzycza "w obronie wiary" to sa
          automatycznie dobrymi katolikami a innym wydaje sie, ze skoro
          wycieraja sobie geby tolerancja i atakuja kosciol to sa
          automatycznie tolerancyjni...To jest ciekawy proces - jak mozna
          w imie jakiejs ideologii (religii, tolerancji) robic rzeczy
          ktore sa z nia sprzeczne.
    • Gość: peppo Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.bredband.skanova.com 15.08.03, 18:11
      dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie
      wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil
      kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i instrukcji
      do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny
      fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!!
      • Gość: m O RANIE Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 18:15
        Gość portalu: peppo napisał(a):

> dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie
        > wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil
        > kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i instrukcji
        > do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny
        > fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!!

-ja bym tobie dal wladze...bylo-by fajowo...inkwizycji w polsce nie bylo ...a w
        calej europie w inkwizycji zginelo 100 osob...porownaj to chociazby do partii
        milera- dawne pzpr...
        • Gość: O`Poprawka Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 16.08.03, 04:23
          Gość portalu: m O RANIE napisał(a):

> Gość portalu: peppo napisał(a):
          >
          > > dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie
          > > wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil
          > > kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i
          instrukcji
          > > do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny
          > > fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!!
          >
          > -ja bym tobie dal wladze...bylo-by fajowo...inkwizycji w
          polsce nie bylo ...a w
          >
          > calej europie w inkwizycji zginelo 100 osob...porownaj to
          chociazby do partii
          > milera- dawne pzpr...
          Chloptasiu! Musisz koniecznie sie leczyc, bo to, co napisales o
          tych 100 osobach zamordowanych przez katolickie gestapo, to
          bzdura do potegi n-tej. Bylo ich tysiace, a co ciekawsze ZAWSZE
          ich majatki przechodzily na "dobro Kosciola".Ty w ogole jestes
          jakims analfabeta religijnym, choc nie dziwie sie, bo wiekszosc
          tych niby-to katolikow zakonczyla swoja edukacje na katechizmie,
          a nigdy nie uczyla sie badz studiowala historii kosciola,
          papiestwa, dogmatow etc.E szkoda gadac!
          • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:48

> Chloptasiu! Musisz koniecznie sie leczyc, bo to, co napisales o
            > tych 100 osobach zamordowanych przez katolickie gestapo, to
            > bzdura do potegi n-tej. Bylo ich tysiace, a co ciekawsze ZAWSZE
            > ich majatki przechodzily na "dobro Kosciola".Ty w ogole jestes
            > jakims analfabeta religijnym, choc nie dziwie sie, bo wiekszosc
            > tych niby-to katolikow zakonczyla swoja edukacje na katechizmie,
            > a nigdy nie uczyla sie badz studiowala historii kosciola,
            > papiestwa, dogmatow etc.E szkoda gadac!

ty za dobrze przestudiowales dogmaty Stalina i Marksa...podczas ich inkwizycji
            zginely setki milionow ludzi i nadal gina!...przestan jeczec...zalosny jestes.
      • Gość: Nath Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.218-200-24.mtl.mc.videotron.ca 15.08.03, 18:23
        Czy twoja ksywka to od "Peppone"? To komunistyczny burmistrz
        malej wloskiej miesciny - jeden z bohaterow zabawnych powiesci o
        ksiedzu "Don Camillo" autorstwa Guareschi. Pytam sie bo
        majaczysz jak on...
      • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:46
        Gość portalu: peppo napisał(a):

> dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie
        > wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil
        > kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i instrukcji
        > do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny
        > fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!!
        rozumiem ze proponujesz scenariusz Stalina, Lenina i Marksa..czyli bez
        boga...to ja juz wole sredniowiecze i inkwizycje...wiadomo lepiej byc wilkiem
        niz baranem.
        • Gość: alp Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:48

> Gość portalu: peppo napisał(a):
          >
          > > dajcie glempowi wladze i kosciolowi to w polsce calkowicie
          > > wroci sredniowiecze inkwizycja i wszelki syf jaki wymyslil
          > > kosciol katolicki w imie pana nieistniejacego boga i
          instrukcji
          > > do robienia z ludzi wariata jaka jest teologia.Absolutny
          > > fanatyzm gorszy od wszelkiego zla-polacy opamietajcie sie!!!!
          > rozumiem ze proponujesz scenariusz Stalina, Lenina i
          Marksa..czyli bez
          > boga...to ja juz wole sredniowiecze i inkwizycje...wiadomo
          lepiej byc wilkiem
          > niz baranem.

Niestety, ficino, nie jesteś ani wilkiem ani nawet baranem tylko
          pantofelkiem czyli prostym jednokomórkowcem.
          • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 23:04
            > Niestety, ficino, nie jesteś ani wilkiem ani nawet baranem tylko
            > pantofelkiem czyli prostym jednokomórkowcem.

czego was w tej szkole w glucholazach ucza?...
            • Gość: alp Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 01:06

> > Niestety, ficino, nie jesteś ani wilkiem ani nawet baranem tylko
              > > pantofelkiem czyli prostym jednokomórkowcem.
              >
              > czego was w tej szkole w glucholazach ucza?...

Tego, czego amerykańskie tępaki i tak by nie zrozumiały.
              • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:45
                >
                > Tego, czego amerykańskie tępaki i tak by nie zrozumiały.

widze kolejny internauta z Gucholaz...co tam jest was kilku czy z jedengo
                komputera na zmiane stukacie?...coz amerykanskie tepaki jezdza super
                samochodami, maja co jesc i gdzie pracowac...a co takie kmioty w Glucholazach
                moga robic poza wyrzucaniem gnoju na furmanki.
                • Gość: alp Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:44

> coz amerykanskie tepaki jezdza super
                  > samochodami, maja co jesc i gdzie pracowac...

Ofiara i niewolnik układu gastrycznego!
                  • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.08.03, 07:27
                    Gość portalu: alp napisał(a):

>
                    > > coz amerykanskie tepaki jezdza super
                    > > samochodami, maja co jesc i gdzie pracowac...
                    >
                    > Ofiara i niewolnik układu gastrycznego!

pogadales sobie..to gumiaki na nogi i gnoj na fure wyrzucac..ale juz!!!
                    • Gość: alp Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 11:29

> pogadales sobie..to gumiaki na nogi i gnoj na fure wyrzucac..ale juz!!!

Jak wymyślisz albo "zapożyczysz" kiedyś coś oryginalnego i ciekawego, to sie
                      zgłoś. Na razie spadaj, bo jesteś mało rozgarnięty i bełkocesz ciagle to samo.
                      Nie bawi mnie dialog z półgłówkiem.
                      • Gość: ficno Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 02:18

>
                        > > pogadales sobie..to gumiaki na nogi i gnoj na fure wyrzucac..ale juz!!!
                        >
                        > Jak wymyślisz albo "zapożyczysz" kiedyś coś oryginalnego i ciekawego, to sie
                        > zgłoś. Na razie spadaj, bo jesteś mało rozgarnięty i bełkocesz ciagle to
                        samo.
                        > Nie bawi mnie dialog z półgłówkiem.

to od kiedy syn soltysa z Glusk bawi sie w dialogi...rozumiem ze bardziej
                        odpowiadalaby ci zabawa z widlami roztrzasajac gnoj u sadownikow pod
                        Grojcem...wiadomo ze idiota meczy sie bardziej jak zmusi sie go do
                        myslenia :)...faktycznie twoj zapozyczony tekst z gumiakami i gnojem nie jest
                        zbyt oryginalny i uzywa go wiekszosc takich capow jak ty na tym forum...takze
                        nie jest on ani oryginalny ani ciekawy...chcialem ci tylko wytknac twoja
                        glupote cytujac twoj wlasny tekst zapozyczony od jakiegos innego towarzysza z
                        zeszytu malego prowokatora:)..powtarzacie sie towarzysze :)
    • Gość: jurek o. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 18:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • klaryska narodzie wybrany 15.08.03, 18:47
      tylko usmiac sie mozna . Ach te zle przyklady z krajow
      obcych ...a ja juz nie moge tlumaczyc obcokrajowcom, kto pod
      kim sypia kto z kim kto jest homo kto jest zbyt hetero. Bo oczy
      otwieraja. Ci zepsuci zachodni -milion razy bardziej moralni
      niz wybrani Polacy. czy naprawde tak sie widzicie. Bo z
      perspektywy wyglada zePolska tylko ustepuje Rosji. Takiego
      zepsucia zezwierzecenia, braku skrupulow, i hipkokryzji nie
      latwo znalezc w takim dostatku szukajac w tych zepsutych
      krajach poza granicami Polski.
      • Gość: charlie Re: narodzie wybrany IP: 162.111.235.* 15.08.03, 19:04
        co prawda to prawda. Od tego zachlysniecia wolnoscia, to wielu
        jest pijanych
      • Gość: kowal łojej !!!! IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 23:21
        Fajnie piszesz i pozdrowy. Ale chciałbym napomknąć, że siostry Klaryski zabiły
        Robin Hooda w pięknej powieści Howarda Pyle`a. Więc, czemu , do diabła
        wszelakiego, masz taki nick ? To juz lepiej jakaś Sercanka, czy Czyścicielka
        Bosa... Nie sądzisz ? :)))))))))))))))))))))))
    • Gość: rege Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.icpnet.pl 15.08.03, 19:03
      Glempiasty, jesteś żałosnym pajacem z ta całą twoją hierarchią
      kościelną. O korupcji wiesz zapewne dużo, bo tkwicie w tym po
      twoje długie, odstające, obrzydliwe uszy.
      Ty i twoi poplecznicy napewno nie macie miejsca w niebie a nawet
      w czyśću! Tak nam dopomóż Bóg! Amen!
      • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:53
        Gość portalu: rege napisał(a):

> Glempiasty, jesteś żałosnym pajacem z ta całą twoją hierarchią
        > kościelną. O korupcji wiesz zapewne dużo, bo tkwicie w tym po
        > twoje długie, odstające, obrzydliwe uszy.
        > Ty i twoi poplecznicy napewno nie macie miejsca w niebie a nawet
        > w czyśću! Tak nam dopomóż Bóg! Amen!

znowu jakis nawiedzony jachowy??
    • Gość: as Po co sie glupi bucu podpisujesz-zes prymityw to widac IP: *.geol.uni-heidelberg.de 15.08.03, 19:04
    • Gość: AS Glemp jest naiwny- Polaczki to prymitywy (por. Forum) IP: *.geol.uni-heidelberg.de 15.08.03, 19:07
      • Gość: ficino Wiadomo szkopy na wycieczki pedofilskie IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:56
        w Polsce kosciol jakos woli organizowac pielgrzymki do Czestochowy niz do
        Tajlandii na igraszki z dziecmi :))))))))
      • Gość: ficino Re:Szkop jest naiwny- Szwaby to prymitywy (por IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 02:19
    • Gość: Alina Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: 212.219.240.* 15.08.03, 20:39
      Kosciol katilicki w Polsce to dno.Infantylne, brudne i gnusne
      klechy zrobily sobie z Polski prywatny folwark.
      • Gość: kr Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.arc.ab.ca 15.08.03, 20:46
        Nie wiem tylko czy to spejalna wina "klechow". Polski kosciol
        jes taki jaki polski na-lud. Koscol nie stworzyl Polakow, tylko
        Polacy polski kosciol.
        • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:58
          Gość portalu: kr napisał(a):

> Nie wiem tylko czy to spejalna wina "klechow". Polski kosciol
          > jes taki jaki polski na-lud. Koscol nie stworzyl Polakow, tylko
          > Polacy polski kosciol.
          popatrz na Niemcy...tam nie ma kosciola katolickiego..dzieki temu potrafili
          wymordowac miliony ludzi..teraz jezdza na wycieczki pedofilskie do Tajlandii....
      • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:57
        Gość portalu: Alina napisał(a):

> Kosciol katilicki w Polsce to dno.Infantylne, brudne i gnusne
        > klechy zrobily sobie z Polski prywatny folwark.

uwaga godna minister Blochowiak...coz za trafna uwaga.
    • Gość: ronmond Re: Jedynym wyjsciem jest,posadzic Millera!!! IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 21:18
      Olo najpierw naucz sie pisac poprawnie,a potem zacznij myslec.
      Bo piszesz takie glupoty,jak bys mial 10-lat.
    • Gość: WSOP-owiec Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.03, 21:56
      Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys.
      • Gość: morena Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 22:58
        Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a):

> Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys.

- WEDLUG ,KTORYCH ZRODEL....BO TO JEST ZASADNICZE PYTANIE...
        • Gość: alp Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:53
          Gość portalu: morena napisał(a):

> Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a):
          >
          > > Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys.
          >
          > - WEDLUG ,KTORYCH ZRODEL....BO TO JEST ZASADNICZE PYTANIE...

Jakie znowu pytanie? Nie mąć wody, bo podanych liczb nikt nie
          kwaestionuje, a jeśli nawet nie są ścisłe, to proporcja jest
          dość oczywista.
          • Gość: ficino Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 23:05

> Gość portalu: morena napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a):
            > >
            > > > Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys.
            > >
            > > - WEDLUG ,KTORYCH ZRODEL....BO TO JEST ZASADNICZE PYTANIE...
            >
            > Jakie znowu pytanie? Nie mąć wody, bo podanych liczb nikt nie
            > kwaestionuje, a jeśli nawet nie są ścisłe, to proporcja jest
            > dość oczywista.

policzyli chyba tych wszystkich ludzi po ilosci zdemolowanych
            pociagow :)...robta co chceta.
            • Gość: alp Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 01:09

> Gość portalu: alp napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: morena napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a):
              > > >
              > > > > Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys.
              > > >
              > > > - WEDLUG ,KTORYCH ZRODEL....BO TO JEST ZASADNICZE PYTANIE...
              > >
              > > Jakie znowu pytanie? Nie mąć wody, bo podanych liczb nikt nie
              > > kwaestionuje, a jeśli nawet nie są ścisłe, to proporcja jest
              > > dość oczywista.
              >
              > policzyli chyba tych wszystkich ludzi po ilosci zdemolowanych
              > pociagow :)...robta co chceta.

A Ziemia jest kwadratowa. Nieprawdaż?
              • Gość: ficino Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:47
                > A Ziemia jest kwadratowa. Nieprawdaż?

to ma byc ten poziom szkoly w Gluskach?...juz Kopernik udowodnil ze tak nie
                jest no ale skoro twierdzisz ze jest kwadratowa to niech tak bedzie...nie bede
                sie klocil.
                • Gość: alp Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:52

> > A Ziemia jest kwadratowa. Nieprawdaż?
                  >
                  > to ma byc ten poziom szkoly w Gluskach?...juz Kopernik udowodnil ze tak nie
                  > jest no ale skoro twierdzisz ze jest kwadratowa to niech tak bedzie...nie
                  bede
                  > sie klocil.

Kopernik, durniu i nieuku, udowodnił, że Ziemia obiega Słońce. Kulistość Ziemi
                  poznano już wcześniej, m.in. dlatego Kolumb popłynął "naokoło świata" do Indii
                  i w 1492 r. odkrył Amerykę.
      • Gość: ficino Re: Teraz wiem dlaczego prymas krytykuje Owsiaka! IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 09:59
        Gość portalu: WSOP-owiec napisał(a):

> Na Wodstocku było 300 tys, a w Częstochowie tylko 150 tys.

to tylko swiadczy o odmozdzeniu Polakow.
    • Gość: horner Wodstock: 300; Częstochowa: 150! Słabo panie Prymasie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.03, 21:59
      Wstyd
      • Gość: m O RANIE Re: Wodstock: 300; Częstochowa: 150! Słabo panie IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 22:56
        Gość portalu: horner napisał(a):

> Wstyd

- kto wie ,gdyby podstawiono za darmo pociagi...ciekawe ilu by doszlo piechota
        na woodstock (nazwa to mnie smieszy bo w polsce nie ma takiej
        miejscowosci ...jest to zywcem wziete z usa)...a wstyd to jak krowa wejdzie w
        szkode...
        • Gość: kowal sorry, ale współczuję Panu... IP: *.pai.net.pl 15.08.03, 23:16
          Wie pan , co ? Ale jesteś Pan beton, że Panie Boze przebacz. Sądzę, że masz pan
          jakąs rodzinę i jakichś znajomych. Powiem Panu - nie rozumiem tych ludzi.
          Piszesz Pan takie brednie, sadząc byki, zwłaszcza interpunkcyjne, że - tak
          myslę - musisz Pan byc niezłym prymitywem. Teraz bardzo serio, ja bym się nie
          wychylał z takimi "przemyśleniami" . I z taką polszczyzną. To jest moja opinia
          po kilku Pana postach. Współczuję Panu.
          • Gość: ficino Re: sorry, ale współczuję Panu... IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 10:06

> Wie pan , co ? Ale jesteś Pan beton, że Panie Boze przebacz. Sądzę, że masz
            pan
            >
            > jakąs rodzinę i jakichś znajomych. Powiem Panu - nie rozumiem tych ludzi.
            > Piszesz Pan takie brednie, sadząc byki, zwłaszcza interpunkcyjne, że - tak
            > myslę - musisz Pan byc niezłym prymitywem. Teraz bardzo serio, ja bym się nie
            > wychylał z takimi "przemyśleniami" . I z taką polszczyzną. To jest moja
            opinia
            >
            > po kilku Pana postach. Współczuję Panu.

sam jestes prymitywem prostaku...mozg masz jastrzebia albo sokola...a wiadomo
            te ptaki mozgow nie maja...
            • elve Re: sorry, ale współczuję Panu... 16.08.03, 13:32

>
              > sam jestes prymitywem prostaku...mozg masz jastrzebia albo sokola...a
              wiadomo
              > te ptaki mozgow nie maja...

ooo, prosimy o więcej rewelacji z dziedziny biologii. gdzie pan robił doktorat?
              • Gość: ficino Re: sorry, ale współczuję Panu... IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 18:30
                elve napisała:

>
                > >
                > > sam jestes prymitywem prostaku...mozg masz jastrzebia albo sokola...a
                > wiadomo
                > > te ptaki mozgow nie maja...
                >
                > ooo, prosimy o więcej rewelacji z dziedziny biologii. gdzie pan robił
                doktorat?
                >
                na uniwersytecie w Minsku...potem niedzielna szkolka partyjna w Lodzi.
                • Gość: bodek Re: sorry, ale współczuję Panu... IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:59

> elve napisała:
                  >
                  > > Gość portalu: ficino napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > > sam jestes prymitywem prostaku...mozg masz jastrzebia albo
                  sokola...a
                  >
                  > > wiadomo
                  > > > te ptaki mozgow nie maja...
                  > >
                  > > ooo, prosimy o więcej rewelacji z dziedziny biologii. gdzie
                  pan robił
                  > doktorat?
                  > >
                  > na uniwersytecie w Minsku...potem niedzielna szkolka partyjna
                  w Lodzi.

Łżesz, ośle! W Mińsku i Łodzi na pewno wiedzą o mózgach orła i
                  sokoła. Ty musiałeś sie uczyć w USA, bo tam więcej ludzi wierzy
                  w UFO niż w teorię Darwina.
                  • Gość: ficino TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 23:15
                    wiadomo ze Bialorus to 2 potega militarna i gospodarcza na swiecie zaraz za
                    korea polnocna...zo za obludnik koles smie porownywac Ameryke z Bialorusia...o
                    darwinie nie bede dyskutowal...za bardzo sie skompromitowales swoja idiotyczna
                    wypowiedzia...czego mozna sie spodziewac od absolwenta uniwersytetu w Minsku!!!
                    • Gość: bodek Re: TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 01:25

> wiadomo ze Bialorus to 2 potega militarna i gospodarcza na swiecie zaraz za
                      > korea polnocna...zo za obludnik koles smie porownywac Ameryke z
                      Bialorusia...o
                      > darwinie nie bede dyskutowal...za bardzo sie skompromitowales swoja
                      idiotyczna
                      > wypowiedzia...czego mozna sie spodziewac od absolwenta uniwersytetu w
                      Minsku!!!

Dobra, Koleś, wiem o co chodzi. Jakiś bydlak ze Wschodu podpierdzielił ci
                      robotę przy eternicie i dlatego musisz się wyżyć na ruskich.
                      • Gość: ficino Re: TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.08.03, 06:16

>
                        > Dobra, Koleś, wiem o co chodzi. Jakiś bydlak ze Wschodu podpierdzielił ci
                        > robotę przy eternicie i dlatego musisz się wyżyć na ruskich.

a co to jest eternit?...nie wiem... nie robie w eternicie...to jakas ksiazka?
                        • Gość: bodek Re: TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:56

>
                          > >
                          > > Dobra, Koleś, wiem o co chodzi. Jakiś bydlak ze Wschodu podpierdzielił ci
                          > > robotę przy eternicie i dlatego musisz się wyżyć na ruskich.
                          >
                          > a co to jest eternit?...nie wiem... nie robie w eternicie...to jakas ksiazka?

Wszystko jasne. Książki też na oczy nie widziałeś!
                          • Gość: ficino Re: TO NIE DO CIEBIE PISALEM BADZIEWIAK :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.08.03, 07:39
                            Gość portalu: bodek napisał(a):

>
                            > >
                            > > >
                            > > > Dobra, Koleś, wiem o co chodzi. Jakiś bydlak ze Wschodu podpierdzieli
                            > ł ci
                            > > > robotę przy eternicie i dlatego musisz się wyżyć na ruskich.
                            > >
                            > > a co to jest eternit?...nie wiem... nie robie w eternicie...to jakas ksiaz
                            > ka?
                            >
                            > Wszystko jasne. Książki też na oczy nie widziałeś!
                            eternit byloby ci bardziej do twarzy niz badziewiak :)
            • Gość: Tesa Re: Do kowala słów kilka IP: *.elknet.pl 16.08.03, 19:52
              To fakt,że masz lekkość wypowiedzi i znasz dobrze zasady
              interpunkcji,ortografii itd. Werbalnie to się chyba zacinasz i jąkasz.
              Myślowo zaś reprezentujesz waść pan bardzo niski poziom.Twoje niewybredne
              epitety jakimi obdarzasz ważne osobistości świadczą,że z nauki uniwersyteckiej
              mało skorzystałeś.Aż szkoda ,że tacy prymitywni ludzie mają dyplomy Polskich
              uczelni.
    • Gość: zur Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.qc.sympatico.ca 15.08.03, 22:14
      wszystko na raz....zarcie , dyskoteka....i niby modlitwa
      do ....diabla...to takie samo znaczenie....ale niech ludzie sie
      rozwijaja....i placa...klechy potrzbuja pieniedzy...i to duzo:)
      • Gość: ficino Re: Prymas Glemp: zło może być zwyciężone IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.08.03, 10:07
        Gość portalu: zur napisał(a):

> wszystko na raz....zarcie , dyskoteka....i niby modlitwa
        > do ....diabla...to takie samo znaczenie....ale niech ludzie sie
        > rozwijaja....i placa...klechy potrzbuja pieniedzy...i to duzo:)

lepiej dac ksiedzu na tace niz Millerowi w lape.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka