Dodaj do ulubionych

Mam powazne pytanie

IP: *.ipt.aol.com 15.08.03, 15:14
Gdzie i w jaki sposob mozna zaopatrzyc sie w Polsce w NIELEGALNA bron???Nie
jest to zadne "podpuszczanie" forumowiczow,lecz pytanie jak najbardziej serio-
skoro policaje NIE SA WS STANIE zapewnic bezpieczenstwa obywatelom-ci musza o
to bezpieczenstwo zabdbac sami(bez wzgledu na ewentualne klopoty z prawem,z
ktorych srednio rozgarniety prawnik(z zyjatkiem Ziory) potrafi wyciagnac)
Ponadto czy jako obywatelUSA posiadajacy LEGALNIE strzelalke mam prawo
przewiwsc ja przez granice i uzywac w celach do tego przeznaczonych???
Obserwuj wątek
    • Gość: huj Re: Mam powazne pytanie IP: 211.204.5.* 15.08.03, 16:37
      Obywatel USA a Polski już nie ? Jestes Zydem ?
      • Gość: Top [...] IP: *.ipt.aol.com 15.08.03, 17:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: michal Re: Mam powazne pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 17:40
      Gość portalu: Top napisał(a):

> Gdzie i w jaki sposob mozna zaopatrzyc sie w Polsce w NIELEGALNA bron???Nie
      > jest to zadne "podpuszczanie" forumowiczow,lecz pytanie jak najbardziej serio-
      > skoro policaje NIE SA WS STANIE zapewnic bezpieczenstwa obywatelom-ci musza o
      > to bezpieczenstwo zabdbac sami(bez wzgledu na ewentualne klopoty z prawem,z
      > ktorych srednio rozgarniety prawnik(z zyjatkiem Ziory) potrafi wyciagnac)
      > Ponadto czy jako obywatelUSA posiadajacy LEGALNIE strzelalke mam prawo
      > przewiwsc ja przez granice i uzywac w celach do tego przeznaczonych???

Sprobuje powaznie odpowiedziec.
      Nie mozesz w Polsce posiadac legalnie broni palnej bez zgody policji. Jezeli
      jestes cudzoziemcem, masz takie same prawa jak obywatel Polski, o ile
      szczegolne ustawy nie stanowia inaczej - dodam od razu, ze nie ma w praktyce
      takich przywilejow (moze oprocz dyplomatow, ale to inna historia). O ile wiem
      bez zezwolenia mozna kupic bron pneumatyczna. Nie radze ci kupowac broni palnej
      nielegalnie, bo jak cie nakryje policja, to twoj pobyt w Polsce moze sie troche
      przedluzyc.
      • Gość: tOP Re: Mam powazne pytanie IP: *.ipt.aol.com 15.08.03, 18:33
        Gość portalu: michal napisał(a):

>
        > Sprobuje powaznie odpowiedziec.
        > Nie mozesz w Polsce posiadac legalnie broni palnej bez zgody policji.
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
        -Wiem o tym,ale z tego co do mnie dotarlo przepisy wydawania zezwolen na
        takowaz,sa na tyle ZNIECHECAJACE,ze wiekszosc woli siegnac do zrodel
        nielegalnych(zwlaszcza,ze chodzi mi o raczej krotkotrwale posilkowanie sie tym
        srodkiem obronnym na terenie IIIRP

Jezeli
        > jestes cudzoziemcem, masz takie same prawa jak obywatel Polski, o ile
        > szczegolne ustawy nie stanowia inaczej - dodam od razu, ze nie ma w praktyce
        > takich przywilejow (moze oprocz dyplomatow, ale to inna historia).
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
        -Po pierwsze nie chodzi mi o ZADNE przywileje,po drugie jak zaznaczylem jestem
        w legalnym posiadaniu kilku zabawek strzelajacych na terenia USA-a jedno z
        pytan dotyczylo,czy mam prawo wwiezc i korzystac(np. w celach mysliwskich)z
        broni posiadanej LEGALNIE w USA-swoja droga przepisy MUSZA zostac dostosowane
        do UE

O ile wiem
        > bez zezwolenia mozna kupic bron pneumatyczna. Nie radze ci kupowac broni
        palnej
        >
        > nielegalnie, bo jak cie nakryje policja,
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
        -Nie rozsmieszaj mnie z tym "nakrywaniem" przez Policje-oni nie potrafia nawet
        nakryc zlodzieja z ogrodkow dzialkowych-poza tym byle najmimorda(z wyjatkiem
        Ziora) wybroni mnie w "cuglach"i jeszcze zrobi z Policji totalnych durniow-
        swoja droga ciekaw jestem jaka linie obrony przyjmie zabojca policaja z
        Bedzina,o ktorym ostatnio onanizuja sie polskie publikatory-na jego miejscu
        przyjalbym linie,ze to JA zostalem zaatakowany przez podejrzanych osobnikow
        podajacych sie za Policje,wiec uzylem broni w obronie KONIECZNEJ(chyba to
        najpierw Policjanci powinni sie wylegitymowac,ze istotnie nimi sa-mundur kupic
        mozna ponoc na KAZDYM bazarze...

to twoj pobyt w Polsce moze sie troche
        >
        > przedluzyc.
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
        -Jesli sprawa trafi do Strasburga to za to "przedluzenie" pobytu wladze IIIRP
        moga zdrowo "beknac"-a raczej nie wladze-lecz PODATNICY !!!W sytuacji,kiedy
        organa do tego przeznaczone nie sa w stanie zapewnic mi bezpieczenstwa-SAM
        MUSZE O NIE ZADBAC !!!

Ale nie zajaknales sie na pytanie GDZIE mozna nabyc strzelalke bez zezwolenia
        (ktore jak zwykle po "polskiemu" pochlania mnowstwo czasu,dokumentow i nerowo)-
        i zanim je otrzymam moze okazac sie niepotrzebne-bo albo bede wachal kwiatki od
        spodu,albo moj pobyt dobiegnie konca
        • Gość: michal Re: Mam powazne pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 20:01
          Mimo wszystko nie radze nielegalnie. Jezeli sie okaze np. podczas rutynowej
          kontroli drogowej, ze Twoja bron jest kradziona albo sluzyla przestepstwu to
          nawet najmimorda moze nie pomoc, a paszport zostanie zatrzymany. W Strasburgu
          tez Ci bedzie wtedy wygrac.

Jezeli juz musisz, to lepiej przeslij z USA przesylke ze swoja legalna bronia
          na jakis zaufany adres w Polsce albo schowek pocztowy. Prawdopodobienstwo
          wpadki jest niewielkie, a masz gwarancje, ze nikt Cie nie nakryje ze spluwa
          jakiegos bandziora.

Nie znam szczegolowo przepisow dotyczacych broni. Jezeli chcesz, to poszukaj na
          stronie sejmowej www.sejm.gov.pl - jest tam baza aktow prawnych obowiazujacych
          w Polsce. Poza tym - www.prawo.lex.pl .

P.S. Bron podobno mozna kupic na Stadionie Dziesieciolecia w Warszawie.
          • Gość: Top Re: Mam powazne pytanie IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 23:26
            Gość portalu: michal napisał(a):

> Mimo wszystko nie radze nielegalnie. Jezeli sie okaze np. podczas rutynowej
            > kontroli drogowej, ze Twoja bron jest kradziona albo sluzyla przestepstwu to
            > nawet najmimorda moze nie pomoc, a paszport zostanie zatrzymany. W Strasburgu
            > tez Ci bedzie wtedy wygrac.
            >
            > Jezeli juz musisz, to lepiej przeslij z USA przesylke ze swoja legalna bronia
            > na jakis zaufany adres w Polsce albo schowek pocztowy. Prawdopodobienstwo
            > wpadki jest niewielkie, a masz gwarancje, ze nikt Cie nie nakryje ze spluwa
            > jakiegos bandziora.
            >
            > Nie znam szczegolowo przepisow dotyczacych broni. Jezeli chcesz, to poszukaj
            na
            >
            > stronie sejmowej www.sejm.gov.pl - jest tam baza aktow prawnych
            obowiazujacych
            > w Polsce. Poza tym - www.prawo.lex.pl .
            >
            > P.S. Bron podobno mozna kupic na Stadionie Dziesieciolecia w Warszawie.
            >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
            -Wielkie dzieki za informacje i dobre rady-zorientuje sie jak to wyglada w
            praktyce,bo przeciez nie moge sobie pozwolic,aby jacys szczyle z palami w
            lapach kazali "wyskakiwac'mi z gotowki !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka