polnamyszka 18.02.08, 13:17 prawy.pl/r2_index.php?dz=nowosci&id=36938&subdz=1 Zastanawiająca jest ta nagonka na Kościół.Dlaczego TERAZ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obraza.uczuc.religijnych Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 13:27 Święte słowa Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 13:30 Michnik górą!!!! Swiete slowa. Obludy i zaklamania uczone sa dzieci juz od przedszkola. Kiedy sie wreszcie skonczy to robienie wody z mozgow!? Odpowiedz Link Zgłoś
jn24 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 13:32 Nareszcie obłuda wyłazi z Adasia : Najwybitniejsza chyba pisarka tego okresu Maria Dąbrowska w zapiskach w swym dzienniku pisała pod datą 17 czerwca 1947 r.: UB, sądownictwo są całkowicie w ręku Żydów. W ciągu tych przeszło dwu lat ani jeden Żyd nie miał procesu politycznego. Żydzi osądzają i na kaźń wydają Polaków. Niemal dziewięć lat później - 27 maja 1956 r. ta sama Dąbrowska zapisywała: Ostatnimi tygodniami byłam w Nieborowie w towarzystwie samych Żydów oprócz Anny i Bogusia. Częste ich rozmowy o wzrastaniu antysemityzmu. Czemu dziś sami są częściowo winni - bo jak można było dać sobą obsadzić wszystkie "kluczowe pozycje" życia Polski: prokuratury, wydawnictwa, ministerstwa, władze partii, redakcje, film, radio itp. Bliźniaczo wręcz podobne w swej wymowie wydają się zapiski w dziennikach Stefana Kisielewskiego. Pod datą 18 października 1968 r. Kisielewski pisze: Dwadzieścia lat temu powiedziałem Ważykowi, że to, co robią Żydzi zemści się na nich srodze. Wprowadzili do Polski komunizm w okresie stalinowskim, kiedy mało kto chciał się tego podjąć z "gojów" (...). Niewiele później, 4 listopada 1968 r. Kisielewski zapisuje: Po wojnie grupa przybyłych z Rosji Żydów- komunistów (Żydzi zawsze kochali komunizm) otrzymała pełnię władzy w UB, sądownictwie, wojsku, dlatego, że komunistów nie-Żydów prawie tu nie było, a jeśli byli, to Rosja się ich bała. Ci Żydzi robili terror, jak im Stalin kazał (...). Odpowiedz Link Zgłoś
jn24 Re: A.Michnik mial rok w 1947r.,nienawistny pajac 18.02.08, 13:40 "Mówiono mi przy różnych okazjach, że mój język jest ostry, a powinien być bardziej dyplomatyczny, przekonywujący i stonowany (..) Pomyślmy jednak o takich obrazach: widzę Żydów spędzonych w polskiej wsi. Mężczyzn, kobiety i małe dzieci. Polscy wieśniacy podpalają synagogę, powoli spalając żywcem Żydów, ciesząc się i gratulując sobie wzajemnie z wykonania wyroku sprawiedliwości zaleconej im przez wioskowego księdza." Odpowiedz Link Zgłoś
jn24 Re: potwierdzasz swoja nicosc 18.02.08, 13:52 a nie mówiłem ,że chodzi o okupik od Zydów dal biskupa ? Polscy wieśniacy podpalają synagogę, powoli spalając żywcem Żydów, ciesząc się i gratulując sobie wzajemnie z wykonania wyroku sprawiedliwości zaleconej im przez wioskowego księdza." A nie mówiłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: A kto rządzi kościołem w Polsce??? 18.02.08, 15:59 jn24 napisał: > Najwybitniejsza chyba pisarka tego okresu Maria Dąbrowska w > zapiskach w swym dzienniku pisała pod datą 17 czerwca 1947 r.: UB, > sądownictwo są całkowicie w ręku Żydów. Praktycznie wisi mi to kaczorami, kto jest jakiego pochodzenia, o ile jest człowiekiem. Ale skoro poruszasz ten temat, to z wielkim zdziwieniem konstatuje nie mniej poważne dywagacje zawarte na stronie: www.polonica.net/Lista_zydow_w_zniewalanej_Polsce.htm - Józef Glemp - Prymas Polski - pochodzenie żydowskie - jego brat nazywa sie Glemb, komunista, PZPR-owski pułkownik LWP, w 1989 r. kandydował z listy PZPR - Bronisław Dąbrowski - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Tadeusz Gocławski - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Józef Kowalczyk - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Franciszek Macharski - Finkelstein - Kardynał - pochodzenie żydowskie - doceniony przez żydomasonerię, odznaczony "Orderem Oficera Legii Honorowej" - Józef Michalik - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Henryk Muszyński - Jaks - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Kazimierz Nycz - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Edmund Piszcz - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Marian Przykucki - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Bolesław Pylak - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Jerzy Stroba - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Ignacy Tokarczuk - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Stanisław Wielgus - Arcybiskup - narodowość polska - nienawistnie atakowany przez żydo-media - Wojciech Zięba - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Damian Zimon - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Władysław Ziółek - Arcybiskup - pochodzenie żydowskie - - Roman Andrzejewski - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Bohdan Bejze - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Jan Chrapek - Kohn - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Bronisław Dembowski - Winkiel - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Czesław Domin - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Edward Frankowski - Biskup - narodowość polska - Stanisław Gądecki - Hartmann - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Sławoj Leszek Głódź - Izaak Nowin - Biskup - pochodzenie żydowskie - Kazimierz Górny - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Władysław Jedruszów - Biskup - pochodzenie ukraińskie - - Zygmunt Kamiński - Biskup - narodowość polska - Piotr Libera - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Edward Materski - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Jan Mazur - Biskup - narodowość polska - Wiesław Mering - Biskup - pochodzenie żydowskie - agent SB, Tajny Współpracownik SB "Lucjan" - Stanisław Napierała - Biskup - narodowość polska - Alfons Nossol - Biskup - pochodzenie niemieckie - - Stanisław Nowak - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Alojzy Orszulik - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Juliusz Paetz - Biskup - pochodzenie żydowskie - pederasta, oskarzony o molestowanie klerykow, - Tadeusz Pieronek - Mosze Michlis - Biskup - pochodzenie żydowskie - modernista, judaizator Kościoła Rzymsko-Katolickiego, członek powiązanej ze światową żydomasonerią i żydofinansjerą, żydomasońskiej i antypolskiej Fundacji im. Stefana Batorego" - fundacja założona w Nowym Jorku przez żyda, masona, spekulanta gieldowego George'a Sorosa, nowojorskiego finansistę (o węgierskim rodowodzie, stąd m.in. nazwa fundacji). W PRL została ona zarejestrowana w dniu 7 maja 1988 roku w Sądzie Rejonowym Warszawa Praga. Były to czasy reżimu agenta sowieckiego Wojciecha Jaruzelskiego. - Tadeusz Rakoczy - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Kazimierz Romaniuk - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Tadeusz Rybak - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Edward Samsel - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Andrzej Suski - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Jan Szlaga - Biskup - pochodzenie niemieckie - - Stanisław Szymecki - Biskup - narodowość polska - Andrzej Śliwinski - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Adam Śmigielski - Biskup - narodowość polska - Jan Śrutwa - Biskup - pochodzenie ukraińskie - - Wacław Świerzawski - Biskup - narodowość polska - Szczepan Wesoły - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Jan Wieczorek - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Wojciech Zięba - Biskup - pochodzenie żydowskie - - Józef Życiński - Reiffstein - Biskup - pochodzenie żydowskie - modernista, judaizator Kościoła Rzymsko-Katolickiego Dla ciekawostki można podrzucić temat do dalszych badawczych dywagacji, ilu to spośród nich popiera kościół Rydzyka??? Ze zdziwieniem nie znalazłem tutaj Zimonia. Być może jest to lista nie zupełnie aktualna lub też ma on pochodzenie marsjańskie pozostające poza sferą zainteresowań :)) Generalnie rzecz biorąc głupoty są wszędzie bliźniaczo podobne ;)) Hasło "divide et impera" było mottem z czasów Cesarstwa Rzymskiego - na udane rządzenie podbitą prowincją jest utrzymywanie poddanych skłóconych (podzielonych) między sobą bez względu na sens tych poróżnień. Kościół Szawła (nota bene też Żyda) nic a nic w tej mierze - jak widać po intencjach - w niczym nie ustępuje. Nie wiem i jakoś nigdy mnie takie ambitne bajania nie interesowały. Jestem przekonany, że każdy nieudacznik szuka winy własnego losu w zbiorowym niewolniczym i sterowanym narzekaniu na układy, mafie czy towarzystwa wzajemnej adoracji przy jednoczesnym tworzeniu prawa tylko dla niewolników. Ale skoro już tak jest, to czy nie należało by najpierw pogonić tych Żydów z kościoła, którzy tak wiele przecież złego robią i rządzą jednocześnie kościołem katolickim w Polsce mając wpływ na istniejący stan rzeczy po przez swoich desygnatariuszy??? Co ma wspólnego z propagowaną chrześcijańską teologią ustanawianie kapelanów dla wojska, policji, urzędów celnych, złodzieii... Idź i popływaj sobie w koziej maślance - ponoć dobrze robi jeszdcze na porost włosów :)) W niektórych wypadkach takie dywagacje wręcz wydają się potwierdzać teorię Dawkinsa, który tworząc teorię memów (jednostek kulturowej informacji), zakwalifikował religię jako WIRUSA KULTUROWEGO, WIRUSA ŚWIADOMOŚCI - zauważając jednocześnie, że wiara wiara w te czy inne bzdety w takim wydaniu utrzymuje się z powodów epidemiologicznych. Lenin w kościele - taka bardziej współczesna modyfikacja jedynie słusznej racji :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe zajefajna wyliczanka 19.02.08, 00:08 brakuje mi rebe rydzyka. to Żyd, wiem o tym dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 19:33 Prawie że wzorcowym przykładem bohaterów walki z komuną są tzw młodzieńcy bananowi,złota młodzież kacyków PZPR i UBowskich.Np A Michnik,K Miodowicz et consortes.Mieli dobrze za komuny mają dobrze i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 13:32 słuchałem wczoraj kazania egzorcysty powiem jedno wydawało mi sie ze jestem w sredniowieczu a to młody kapłan był Odpowiedz Link Zgłoś
gorby12 portal tzw.prawy to najlepszy przyklad obludy 18.02.08, 13:33 Ilez tam nienawisci, stronniczosci, manipulacji. gdziez tam jest milosc blizniego i prawda ?! Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Tę prawdę rozumiesz zupełnie opacznie :)) 18.02.08, 19:45 By pojąć właściwą treść takich myśli, trzeba zacząć od np. Biblii. Często chrześcijańscy obrońcy powołują się na fragment z listu do Galatów: "Nie ma już Żyda ani poganina, nie ma już niewolnika ani człowieka wolnego, nie ma już mężczyzny ani kobiety, wszyscy bowiem jesteście kimś jednym w Chrystusie Jezusie" (3,28), aby dowodzić, iż Biblia ukazuje "fundamentalną równość mężczyzn i kobiet" (o. Salij). Według św. Pawła kobieta była - a ponieważ w katolicyźmie nic się nie zmienia jest nadal - dobrym materiałem na złożenie zeń ofiary Panu. Dowodzi tego głosząc chwałę na cześć Jeftego (Heb. 11, 32), którego stawia na równi z Samuelem i Dawidem, a który wsławił się właśnie taką ofiarą na rzecz pana złożoną ze swej córki-dziewicy za wymordowanie wielu wrogów. Bardzo prosty przykład na katolickie pojmowanie miłości bliźniego czy fundamentalnej równości kobiet i mężczyzn w kościele katolickim :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 13:53 inf. wł. - Wyroi Facet o takim pseudo byl dzialaczem MW i w pewnej miejscowosci pod Wawą jeszcze bodaj wiosną werbowal nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk czy rebe Joksowicz uczył jak przejąć agzetę udając 18.02.08, 14:04 ..."patriotę" ? To nie jest obłuda to jest talmud ... . Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Sorry, a kto to jest Michnik?? 18.02.08, 14:05 Nomen omen PAN NIKT. biznes.onet.pl/7,1469851,prasa.html :):):):):) i tu tylko krótki cytat: """Błędy i kłamstwa leżały u podstaw tej reformy. Media, licząc na wpływy z reklam, skutecznie zablokowały krytyków tych rozwiązań.""" uczciwość, czy sprzedajność IV władzy????? pan Michnik, to zwykły sprzedawczyk Pytali kiedyś, dlaczego mógł pisac w więzieniu, a inni nie mogli. NO BO MÓGŁ, BO on jest Michnik Na jego temat wypowiedział się jego były pracodawca, słynny poeta. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Sorry, a kto to jest Michnik?? 18.02.08, 14:09 Ja nie wiem kto to Michnik ale prawactwo wie, bo ciągle o nim pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Jaka nagonka? To są fakty!!! 18.02.08, 14:49 Obłuda kościoła jest zauważalna dla każdego, kto ma odwagę myśleć i wyciągać wnioski. Oratoria Glempa, Gocłowskiego, Życińskiego czy postępowanie Zimonia wydają sie być w tym przedmiocie całkiem na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 14:51 jaka nagonka?proste stwierdzenie faktu z jednym błędem:nie WSZYSCY Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 18:41 Biedny Adaś zaczyna sobie zdawac sprawę, że powoli staje sie nikim. Aby dac znać ze jeszcze istnieje wytacza na prawo lewo procesy a teraz zaatakował Kosciół. na szczęście nic z tego nie wynika a do smietnika (historiioczywiście) coraz bliżej. Szkoda, ze kaczory nie wystąpiły do Szwecji o wydanie zbrodniarza braciszka wtedy dopiero byłoby wesoło Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 14:56 Ja obłudna? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 15:57 widzialem w polskiej telewizji program . dzieci ( ca 9- 10 lat ) modlily sie ze smiertelnymi minami i prosily o odpuszczenie grzechow !. pojeb.lo swietobliwych klechow w klechistanie ,jakie grzechy maja 10 letnie dzieci !. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 16:15 karbat napisał: > widzialem w polskiej telewizji program . > dzieci ( ca 9- 10 lat ) modlily sie ze smiertelnymi minami i > prosily o odpuszczenie grzechow !. > > pojeb.lo swietobliwych klechow w klechistanie, jakie grzechy > maja 10 letnie dzieci !. Żadne grzechy, tu nie chodzi o grzechy lecz o indoktrynację! O naukę bojaźni bożej od najmłodszych lat, tak aby do śmierci dawały na tacę... Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 19.02.08, 10:01 Nie pamiętam, żeby mnie kościół indoktrynował. Kto inny mnie indoktrynował. Nie kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 20:19 karbat napisał: > pojeb.lo swietobliwych klechow w klechistanie ,jakie grzechy maja > 10 letnie dzieci !. Żebyś się kiedyś nie zdziwił jak ci taki niewinny 10-latek "ożeni kosę" pod ziobro... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Myszko, a KIEDY był odpowiedni moment ? 18.02.08, 17:36 polnamyszka napisała: > prawy.pl/r2_index.php?dz=nowosci&id=36938&subdz=1 > > Zastanawiająca jest ta nagonka na Kościół.Dlaczego TERAZ? > Zastanowiłaś się nad tym także ? Odpowiedz Link Zgłoś
polnamyszka Re: Myszko, a KIEDY był odpowiedni moment ? 18.02.08, 18:36 gat45 napisała: > polnamyszka napisała: > > > prawy.pl/r2_index.php?dz=nowosci&id=36938&subdz=1 > > > > Zastanawiająca jest ta nagonka na Kościół.Dlaczego TERAZ? > > > Zastanowiłaś się nad tym także ? TERAZznacza rządy Tuska. TERAZ oznacza roszczenia żydowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis Michnik jest jak UB - on zabija Polakow 18.02.08, 17:47 UB zabijalo bronia, Michnik zabija slowem. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 A w UB nie było ani jednego Polaka, oczywiście ? 18.02.08, 17:48 anathesis napisała: > UB zabijalo bronia, Michnik zabija slowem. Zgadza się ? Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis Re: A w UB nie było ani jednego Polaka, oczywiści 18.02.08, 18:28 chodzi o proporcje, mocium panie. pewnie byli tam i Polacy, ale znaaaaaaaaaaaaaacznie wiecej bylo Zydow. kanalie zdarzaja sie wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A w UB nie było ani jednego Polaka, oczywiści 18.02.08, 18:38 anathesis napisała: > chodzi o proporcje, mocium panie. pewnie byli tam i Polacy, ale > znaaaaaaaaaaaaaacznie wiecej bylo Zydow. kanalie zdarzaja sie > wszedzie. Bredzisz! Ubeków było ok. 250.000. Znaaaaaaaaaaaaacznie więcej musi znaczyć, że tak około 240.000? :) Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis Re: A w UB nie było ani jednego Polaka, oczywiści 18.02.08, 18:50 Ubecy jak wszyscy mieli rozne rangi. Najwyzsi ranga, ktorzy wydawali rozkazy bestialskiego mordowania Polakow po wojnie to byli glownie Zydzi. Nie wykluczam, ze bylo Zydow ubekow 240 tys, 200 tys, albo 150 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A w UB nie było ani jednego Polaka, oczywiści 18.02.08, 19:02 anathesis napisała: > ... Nie wykluczam, ze bylo Zydow ubekow 240 tys, 200 tys, albo > 150 tys. OK., nie wykluczasz, bo wiesz swoje. Nieważne co mówią historycy, ważne co ci mówią twoje uprzedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: A w UB nie było ani jednego Polaka, oczywiści 18.02.08, 20:23 A skąd. Ubek to automatycznie nie-Polak ;)) Notabene: www.nie.com.pl/art10081.htm Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 18:38 A Michnik propagował i uczył prawdy.Szkoda że tylko swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 18:40 440417mz napisał: > A Michnik propagował i uczył prawdy.Szkoda że tylko swojej. A ty głosisz nie swoje prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 18:42 Ja byłem i jestem porządnym człowiekiem więc nigdy nie aspirowałem do roli szemranego autorytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 18:45 Mieliśmy juz wielu takich co uznawało wyłacznie własną prawdę. Coprawda mieli znacznie lepsze argumenty niż pieniaczenie sie po sadach i wypisywanie bzdur. Lata gdy AM był wszechałtorytetem juz się nie wrócą Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 19:08 mak67 napisał: > Mieliśmy juz wielu takich co uznawało wyłacznie własną prawdę. > Coprawda mieli znacznie lepsze argumenty niż pieniaczenie sie po > sadach i wypisywanie bzdur. Lata gdy AM był wszechałtorytetem juz > się nie wrócą Lata się nie wracają... Dla ciebie AM był autorytetem? Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 19:11 Nie czujesz bluesa w nazwie;wszechaŁtorytet;? Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis ja zwykle o geszeft biega w tej nagonce 18.02.08, 18:46 to takie przewidywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: ja zwykle o geszeft biega w tej nagonce 18.02.08, 18:48 Chyba jednak nie AM stara się wrócic na tron ałtorytetu ale mu to słabo wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: ja zwykle o geszeft biega w tej nagonce 18.02.08, 18:56 Bo argument A Michnika:Jaa długo ssiedziałem w pace za komuny to mam prawo!Kogo przekona,chyba tylko kolesi z etosu i patosu.Młode pokolenie olewa takie siedzące(?) zasługi.Tym bardziej że póżniej hojnie odszkodowanej pieniędzmi wszystkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis Re: ja zwykle o geszeft biega w tej nagonce 18.02.08, 19:16 jaka ma szanse wrócic jako łałtorytet plując na kosciol?? zadna. musi jednak byc wielkim megalomanem, tylko sie osmiesza. i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kimkopernik myszo, Prawda wyzwala. 18.02.08, 18:59 Polacy sa jak Kościół, a on uczy obłudy. www.youtube.com/watch?v=QlSsg7QkjrY Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: myszo, Prawda wyzwala. 18.02.08, 19:00 Co jak co ale palmę pierwszeństw w sianiu obłudy ma zdecydowanie GW Odpowiedz Link Zgłoś
kimkopernik Re: myszo, Prawda wyzwala. 18.02.08, 19:07 mak67 napisał: > Co jak co ale palmę pierwszeństw w sianiu obłudy ma zdecydowanie # o. Rydzyk: – Ja już nie mogę się na to wychowanie seksualne patrzeć. I popatrzcie, jak ono jest wprowadzane w Polsce. Rękami katolików jest wprowadzane. To jest normalny instruktaż. Dzieci się instruuje, jak robić samogwałt, jak sobie robić dobrze... bez Boga. # Ekspert RM: – Filmy rysunkowe są narzędziem dewastacji psychiki dziecka. Ich bohaterowie są głosicielami satanizmu... na przykład ten kwaczący kaczor Donald... On nie zna litości. Jest okrutny i bezwzględny. Jeśli nawet dochodzi do jakiegoś celu, to po trupach. Jego prawem jest prawo zemsty Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: myszo, Prawda wyzwala. 18.02.08, 19:11 Jak zawsze nie na temat. Mozna się spierać kto przoduje w manipulowaniu. wydaje sie, że nie ma wielkiej róznicy pomiedzy GW a RM. Odpowiedz Link Zgłoś
kimkopernik Re: myszo, Prawda wyzwala. 18.02.08, 19:16 mak67 www.radiomawryja.pl/cytaty.php # Słuchaczka RM: – Dobrze, że Ojciec Święty nie jezdzi tramwajami, bo jak by zobaczył, że dziewczyna siada chłopakowi na kolanach i całuje się z nim, to by musiał pomyśleć tylko jedno: No ku**a jakaś zwyczajna. # telefon do RM: – Ojciec mówi o pornografii, a może zaczęlibyśmy jej zwalczanie od kościołów, od tych kobiet, które przystępują do komunii w spódniczkach tak krótkich, że im cały interes widać, a kapłan, zamiast to przez mikrofon zganić, to tylko się oblizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: myszo, Prawda wyzwala. 18.02.08, 19:07 cos sie nie zgadza z obluda KK w Polsce ? sutannicy slubujacy zycie w ubostwie , czesanie kasy z niewierzycych podatnikow na kosciol , mieszanie wiary z polityka ,itd Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: myszo, Prawda wyzwala. 18.02.08, 19:12 Tak być powinno ale to chyba dotyczy wyłacznie niektórych zakonów Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: myszo, Prawda wyzwala. 18.02.08, 19:51 A których? Z tego co wiadomo, znaczna ich część została umaczana w afery i przekręty. Czy pozostałe zakony tak bardzo odstały od prawd głoszonych przez papieża Aleksandra VI? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Jeden z największych obłudników zabiera głos 18.02.08, 20:04 polnamyszka napisała:Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłudy ---> ... mimo że nie ma do tego żadnego moralnego prawa - tym bardziej nie ma prawa oceniania Kościoła Katolickiego. Niech lepiej swoją nienawiść utopi, jak zwykle, w kieliszku. Dlaczego pijakom pozwala się wylewać własne frustracje na forum publicznym? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jeden z największych obłudników zabiera głos 18.02.08, 20:38 1normalnyczlowiek napisał: > Dlaczego pijakom pozwala się wylewać własne frustracje na forum > publicznym? Pijakom? A nawet jeśli, to rozumiem, że w twoim wymarzonym kato-nazi reżimie, tobie podobni dekretowaliby, komu wolno, a komu nie wolno wyrażać swoich opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 20:06 Kilka słów prawdy to już nagonka? Nic dziwnego, że Giordano Bruno spłonął na stosie. Odpowiedz Link Zgłoś
otawszczyk Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 20:35 Jesli Michnik rzeczywiscie powiedzial, ze Polacy sa jak Kosciol - to bardzo Polakow zniewazyl. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 20:39 otawszczyk napisał: > Jesli Michnik rzeczywiscie powiedzial, ze Polacy sa jak Kosciol - > to bardzo Polakow zniewazyl. Hehe, to katonaziolom umknęło! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 20:54 Nikogo nie zniewazyl. Zwyczajnie npisal prawde. Jak sobie popatrze w historie, to wszelkie nieszczesciadla Polski z powodu kk wyplywaly. I nie atakowac, nim sie nie sprawdzi i nie pomysli. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 20:59 A Żydzi są jak Synagogi która ich uczy prawdy?To widać jak ich nauczyła,są chyba na świecie najbardziej znienawidzonym narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 21:02 440417mz napisał: > A Żydzi (...) są chyba na świecie najbardziej znienawidzonym > narodem. Mów za siebie! Najbardziej znienawidzonym narodem są Amerykanie. I to w pełni zasłużenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 21:07 a jedank Zydzi, bo wszyscy na swiecie wiedza, ze Zydzi porwali USA i nimi steruja. Ale Zydzi chca przerzucic swoje zbrodnie na Amerykanow, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 18.02.08, 21:37 anathesis napisała: > a jedank Zydzi, bo wszyscy na swiecie wiedza, ze Zydzi porwali USA > i nimi steruja. Ale Zydzi chca przerzucic swoje zbrodnie na > Amerykanow, to fakt. Tia, a świstak siedzi i zawija w te sreberka... Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis o zbrodniczym lobby 18.02.08, 23:54 www.lrb.co.uk/v28/n06/mear01_.html Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Jednak Michnik chodził do kościoła-uczeń przerósł 18.02.08, 21:14 polnamyszka napisała: Michnik:Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłudy ---> ... mistrza? A może jemu się tylko tak wydaje, że to właśnie w kościele nauczył się być obłudnikiem ...? Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Jednak Michnik chodził do kościoła-uczeń prze 18.02.08, 21:29 Przechrzty są najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
polobolo1 Obludy Kosciola nie widac? 18.02.08, 23:57 i antysemityzmu ohydnego? Sami sie wykanczaja, nikt im nie musi pomagac konczyc sie. Koscioly pustoszeja. Odpowiedz Link Zgłoś
jn24 Re: Obludy Kosciola nie widac? 19.02.08, 07:55 Przecie już niejaki Gross stwierdził : - że Polacy mają zatrute dusze Michnik stwierdził że; - Polacy to obłudnicy na dodatek antysemityzm Polacy wyssali z mlekiem matki. Takie to uczone , takie chrześciajańskie , takie to przepraszanie za ciemne karty ze swej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Obludy Kosciola nie widac? 19.02.08, 07:58 jn24 napisał: > Przecie już niejaki Gross stwierdził : > - że Polacy mają zatrute dusze > Michnik stwierdził że; > - Polacy to obłudnicy > na dodatek antysemityzm Polacy wyssali z mlekiem matki. I co? Prawdę mówią! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 19.02.08, 10:11 polnamyszka napisała: > prawy.pl/r2_index.php?dz=nowosci&id=36938&subdz=1 > > Zastanawiająca jest ta nagonka na Kościół.Dlaczego TERAZ? > Czy KK nie mozna krytykować? Przecież księża, to tylko ludzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 19.02.08, 10:22 allspice napisała: > Czy KK nie mozna krytykować? Przecież księża, to tylko ludzie:) Tyle, że ciut nienormalni... Normalni ludzie zakładają rodziny! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 19.02.08, 10:25 taziuta napisał: > allspice napisała: > > > Czy KK nie mozna krytykować? Przecież księża, to tylko ludzie:) > > Tyle, że ciut nienormalni... > Normalni ludzie zakładają rodziny! :) Albo przynajmniej mają kota:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Michnik: Polacy sa jak Kościół,a on uczy obłu 19.02.08, 10:24 Polski KK jest załosny. Kapłanów brak, a "duchowi rzemieślnicy" tak skamieniali w metodzie drabienia "do siebie" ze to powoduje odwracanie się od niego ludzi wrażliwych. KK nie ma nowoczesnej idącej z duchem czasu doktryny społecznej, obywatelskiej. Księzom brak postaw ukazywania wiernym etycznej czy moralnej drogi w zyciu doczesnym. Poziom wyksztalcenia i wiedzy księży jest zatrważająco niski. Odpowiedz Link Zgłoś