Dodaj do ulubionych

Intelektualiści z PIS-u – lista

04.03.08, 11:08
Najwyższy czas sporządzić listę tych mądrych głów.
Zacznę od dwóch najważniejszych.

Jarosław i Lech Kaczyńscy. Doktorzy prawa.

Kiepsko u nich ze znajomością podstaw demokracji - to jest trójpodziału
władzy. Według nich, sądownictwo powinno tak sądzić jak uważa partia, ich partia.

Z drugiej strony trudno się dziwić. W końcu swoją wiedzę zdobywali w PRL-u.
Nie znali języków obcych, więc trudniej im było zapoznać się z innymi ideami.
Wynieśli z PRL-u, że władza sądownicza realizuje linię partii.
Obserwuj wątek
    • allspice Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:10
      dopisuję następne: Zybertowicz,Terlecki...
      • fury11 Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:12
        Nelly, Gosiewski, Szczypińska, Saba
        • ajdija Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:14
          2 w 1 pipsuje?
          • kolor Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:15
            Suski
            Putra
            Kuchcinski

Elyta jak sie patrzy.
            • elena4 Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:18
              A wasza elyta, jak sie tak POpatrzy, to też żadna elita. Nawet ta
              koncesjonowana to tylko wyleniałe satrapiątka z poprzedniej epoki.
              • scoutek Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:22
                elena4 napisała:

> A wasza elyta, jak sie tak POpatrzy, to też żadna elita. Nawet ta
                > koncesjonowana to tylko wyleniałe satrapiątka z poprzedniej epoki.

tacy fajni jak Kryze czy Jasinski?
                • elena4 Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:37
                  Dla mnie więcej wart jeden nawrócony niz to stado wilków w owczych
                  skorach z ukradzionymi orderami na piersiach, ktore mówi prawdę
                  jedynie wtedy kiedy się pomyli, albo kiedy mu się opłaca.
                  Akurat ci dwaj wymienieni nie sa z koncesjonowanej elitki.
                  • scoutek Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:41
                    elena4 napisała:

> Dla mnie więcej wart jeden nawrócony niz to stado wilków w owczych
                    > skorach z ukradzionymi orderami na piersiach, ktore mówi prawdę
                    > jedynie wtedy kiedy się pomyli, albo kiedy mu się opłaca.

tak se to tlumacz
                    • elena4 Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:49
                      Tak se tłumaczę jak chcę. Na gnoju i bagnie niczego trwalego się
                      nie zbuduje. A czuję, że jeszcze moim wnukom się to bagno bedzie
                      czkawka odbijać. Ja chcę przejrzystosci, prawa i sprawiedliwości a
                      nie napuszonych koncesjonowanych pseudoelitek.
                      • scoutek Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:52
                        elena4 napisała:

> Tak se tłumaczę jak chcę. Na gnoju i bagnie niczego trwalego się
                        > nie zbuduje. A czuję, że jeszcze moim wnukom się to bagno bedzie
                        > czkawka odbijać. Ja chcę przejrzystosci, prawa i sprawiedliwości a
                        > nie napuszonych koncesjonowanych pseudoelitek.

swiete slowa, Helka, swiete slowa
                        ale przejrzystosci prawa i sprawiedliwosci szukasz nie tam gdzie trzeba
                        ale bladzic jest rzecza ludzka
                        • elena4 Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:54
                          Ty oczywiście wiesz gdzie trzeba szukać, ale nie szukasz.
                          • scoutek Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:56
                            na ucho moge ci powiedziec, ze na pewno nie w okolicach Edgara, Kaczynskich,
                            Ziobry, Wassermanna, Kryzego, Jasinskiego, Lipinskiego, Dorna....
                            • elena4 Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:59
                              W zaufaniu ci powiem, że napewno nie w okolicach całej reszty.
                              • scoutek Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 12:47
                                elena4 napisała:

> W zaufaniu ci powiem, że napewno nie w okolicach całej reszty.

no, tu masz racje
                                na pewno nie w okolicach Szczygly, Macierewicza, Kaminskich, Kruk,
                                Szczypinskiej, Gizynskiego, Dudzinskiego, Kurskiego (Jacka).....
                                • elena4 Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 13:29
                                  Nie. Myślałam akurat o innej reszcie.
                                  • scoutek Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 13:39
                                    wiem: Kuchcinski, Jurgiel, Natalli - Swiat, Kempa, Cymanski, Putra, Hofman,
                                    Karski, Mularczyk, Suski, Mojzesowicz, Piecha, Plazynski, Poncyliusz a moze
                                    Nelly Rokita?
                      • johny.awantura e, na gnoju jednak rosna pieczarki 07.03.08, 10:06
                        gnojem sie nawozi wszelkie smakowite roslniy ktore wcinasz az ci sie
                        uszy trzesa: buraki, kapusta, kalafior, wszelkie zboza. z bagna
                        wywodzi sie torf.

brak ci rozeznania, peowska harcerko.
            • ajdija Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:19
              pomyliłeś se z fikimiki, muchą plujką, transparentną
              julcią itp......
              • kolor Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 04.03.08, 11:35
                Najwiekszy mysliciel to jednak Gosiewski - 14 lat prawo konczyc, to
                jest wynik.
    • piglowacki Intelektualiści PIS-u – „Salon na salon” 04.03.08, 11:33

Tu znajdziesz sporo nazwisk P(i)C ynteliktualistów. Sporo też się dowiesz o ich
      motywacjach i ZAMYSŁACH Populisty i Socjotechnika BZ ZASAD. .

„Salon na salon”
      www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead33&news_cat_id=933&news_id=247227&layout=18&forum_id=14007&fpage=Threads&page=text
      …”Jarosław Kaczyński nie chce, aby jego partia nadal kojarzyła się z
      zaściankiem. Dlatego zamierza stworzyć własny salon złożony z prawdziwych
      intelektualistów, którzy pomogą mu odzyskać dla PiS wykształcony elektorat.
      Poszukiwania idą całą parą.”…

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już
      przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego
      konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową
      hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej
      zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.”
      - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• yaddo Ryszard Legutko 05.03.08, 11:46
      Profesor filozofii, co nie rozumie słowa „Tolerancja”.

O to co pisze:
      "Jedną z cech "społeczeństwa tolerancyjnego" jest unikanie potępień. Oburzenie
      moralne, a nawet użycie języka pozbawionego neutralizmu bywa traktowane jako
      forma nietolerancji czy obskurantyzmu".

- Bzdura, tak wcale nie jest. Media – i nie tylko one, są przepełnione
      potępieniami. Problem w tym, że często niesłusznymi.

I to:
      "Przekonanie, że w wolnym społeczeństwie prawo powinno być wstrzemięźliwe, a tam
      gdzie ono zawiesza swoją moc represyjną, inne sankcje, na przykład społeczne i
      obyczajowe, powinny podnosić koszty uzewnętrzniania się zjawisk gorszących, jest
      mi bliskie".

- Czyżby pan profesor zachęcał do linczu? I ciekawe co dla niego jest
      „uzewnętrznianiem się zjawisk gorszących”? Nieślubne dziecko?
    • basia.basia Gorąco polecam odsłuchanie .... 05.03.08, 12:28
      Wczoraj gościem Doroty Gawryluk był prof. Kranodębski:

samnasam.tvbiznes.pl/
      I właśnie o "kongresie" intelektualistów mówiono.

Dorota Gawryluk jest świetna i odkąd odkryłam ten jej program (w mojej kablówce
      nie mam) to sobie odsłuchuję kolejne odcinki. Polecam też powrót do starszych,
      bo niektóre są naprawdę bardzo dobre. Ona nie dopuszcza do żadnych ekscesów,
      jest bardzo grzeczna ale niesłychanie dociekliwa - "w białych rękawiczkach".
      • yaddo Nic nowego 05.03.08, 16:29
        basia.basia napisała:
        > I właśnie o "kongresie" intelektualistów mówiono.

Bardzo niewiele. Głównie chwalono prezesa Kaczyńskiego i krytykowano PO.

Poza tym Zdzisław Krasnodębski to bardzo ciekawy przypadek: profesor socjologii,
        który został prymitywnym propagandystą PiS-u.
        • piglowacki Re: Nic nowego 05.03.08, 17:04

basia.basia napisała:

> Dorota Gawryluk jest świetna i odkąd odkryłam ten jej program (w mojej kablówce
          > nie mam) to sobie odsłuchuję kolejne odcinki. Polecam też powrót do starszych,
          > bo niektóre są naprawdę bardzo dobre. Ona nie dopuszcza do żadnych ekscesów,
          > jest bardzo grzeczna ale niesłychanie dociekliwa - "w białych rękawiczkach".

No to se papużki pogruchały i PiC z tego ....

Lata temu pisałem, że Gawryluk z Morozowskim o miano pierwszej BLONDYNKI wśród
          PL komentatorów politycznych rywalizują.

Czy cuś się zmieniło ? Tak w TV wszelkiej maści pojawiły się NEW BLONDYNKI przy
          których Gawryluk czy Morozowski za miSZCZów mogą robić.

yaddo napisał:

> Bardzo niewiele. Głównie chwalono prezesa Kaczyńskiego i krytykowano PO.
          >
          > Poza tym Zdzisław Krasnodębski to bardzo ciekawy przypadek: profesor
          > socjologii, który został prymitywnym propagandystą PiS-u.

Krasnodębski jest takim samym prof. jak Mamrotek.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już
          przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego
          konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową
          hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej
          zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.”
          - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• doc.torov Re: Gorąco polecam odsłuchanie .... 05.03.08, 17:20
        basia.basia napisała:

> Ona nie dopuszcza do żadnych ekscesów,
        > jest bardzo grzeczna ale niesłychanie dociekliwa - "w białych
        > rękawiczkach".

Żenujące gdy profesor gada te same farmazony
        co nasze ulubienice kikoo i polnamyszka.
        Jedynie o tym popsuciu stosunków z USA,
        Czechami i Ukraina to jakaś nowość nowość
        Widocznie się naczytał Kowala, który zapomniał
        już o tych 4:50' minutach spotkania Bush-Kaczyński ;-)
    • yaddo Zdzisław Krasnodębski 06.03.08, 10:15
      Profesor socjologii, który został propagandystą klasy „Trybuna Ludu”.

Zdzisław Krasnodębski: PiS walczy o demokrację
      www.pis.org.pl/article.php?id=3792
      - Tekst wygląda tak jakby pan profesor przepisał go z „Trybuny Ludu” i zamienił
      „PZPR” na „PiS”.

Według niego:
      „PiS to partia, która doszła do władzy niosąc na sztandarach hasło radykalnej
      przebudowy państwa. A jak inaczej można przebudować państwo, jeśli nie przez
      naruszenie skostniałej, istniejącej w nim sieci powiązań i układów?”

- Podpowiadam. Najlepiej stworzyć nowy układ - kapciowych z PiS-u. Mierni ale
      wierni.

www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-51234.html
      Autor: az | Data: 18.02.08, 14:34:45
      Pamiętam tego Pana, jak nie mógł wyjść z zachwytuopowiadając w TV, że jechał z
      Niemiec do Warszawy, a tu tyyyle się buduje: i domy, i drogi i w ogóle. Nigdy w
      Polsce się tyle nie działo dobrego. Ale to była w tamtym roku. Wówczas mu nie
      przeszkadzały tematy zastępcze. Teraz nagle sobie o nich przypomniał. To typowy
      przykłąd partyjnego fumkcjonariusza, któremu polityka i interesieki partyjne
      mieszaja się z nauką. Szkoda.

- A ja pamiętam jak w TVP2 całkiem niedawno (w czasach przed-pisowskich za
      Dworaka), z bólem na twarzy powtarzał, „Jak oni mogli tak zniszczyć ten kraj?”

Decyzja posłów o skróceniu kadencji Sejmu pokazuje siłę polskiej demokracji -
      ocenił socjolog dr hab. Zdzisław Krasnodębski.
      www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=19421
      - Tu wzorem może być Hitler, który robił to wyjątkowo często (po to żeby mieć
      większą władzę).
    • mmikki Re: Intelektualiści z PIS-u – lista 06.03.08, 10:16
      poseł Marek Suski - technik perukarz
    • yaddo Zdzisław Krasnodębski cd. 07.03.08, 10:02
      „W czasie mojej niedawnej dyskusji z Pawłem Śpiewakiem w studio TVN 24
      prowadzący naszą rozmowę redaktor usiłował pobudzić nas do jeszcze jednego aktu
      oburzenia z powodu wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego na temat Radia RMF FM (były
      premier określił je jako „niemieckie”). Zwróciłem wówczas uwagę, że ta
      prowokująca i zapewne niestosowna w swojej formie uwaga dotknęła jednak – jak
      bardzo często u tego polityka, a bardzo rzadko u polityków obecnie rządzącej
      koalicji – newralgicznego problemu polskiego państwa i demokracji, który w
      każdym wolnym kraju powinien stać się przedmiotem dyskusji publicznych i badań
      naukowych.”

- Jaka piękna sztuka odwracania kota ogonem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka