Gość: ukke IP: *.chello.pl 28.08.03, 23:46 ano mial juz byc rok temu otwarty, ale ktos nie dal odpowiednio grubej koperty... no szkoda, ze taki tunel bedzie sie marnowac na tranzyt, a nie stanie sie glownie lekiem na nasze korki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dass_99@wp.pl I po co? IP: *.fornet.waw.pl 28.08.03, 23:49 I po co?Aby przybliżyć STOEN i nieczynna elektrownie do ogródków piwnych???A co z drugą stroną wisły.tam są hektary nieurzytków wraz ze staionem c-lecia to prawie drugie centrum.to tam trzeba miasto zbudowac a nie jakies tunele nikomu nieprzydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turkish po co? IP: *.57.11.177.Dial1.Chicago1.Level3.net 29.08.03, 00:02 a co to jest "nieurzytek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Rozpylacz Re: po co? IP: *.ii.com.pl 29.08.03, 00:06 Gość portalu: turkish napisał(a): > a co to jest "nieurzytek"? TO JEST coś podobnego do kota/psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x WARSZAWA TO SYF ! TUNEL NIE ODBIEGA OD TEGO SCHEMATU ! IP: 217.153.49.* 29.08.03, 10:44 A krol ktory to dej nedznej osady przeniosl stolice Polski powinien byc za to napietnowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewarszawiak Re: WARSZAWA TO SYF ! TUNEL NIE ODBIEGA OD TEGO S IP: 217.96.48.* 29.08.03, 13:15 Gość portalu: x napisał(a): > A krol ktory to dej nedznej osady przeniosl stolice Polski > powinien byc za to napietnowany... Myśle że jesteśz jakijś wiochy i jedno co widzaiłeś to inne wiochy podczas pielgrzymki na jasną gurę więc żal ci marszy dupe. WARSZAWA JEST MAISTEM ZAJEBISTYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Innyniewarszawiak Re: WARSZAWA TO SYF ! TUNEL NIE ODBIEGA OD TEGO S IP: *.chello.pl 29.08.03, 13:55 Gość portalu: Niewarszawiak napisał(a): > Gość portalu: x napisał(a): > > > A krol ktory to dej nedznej osady przeniosl stolice Polski > > powinien byc za to napietnowany... > Myśle że jesteśz jakijś wiochy i jedno co widzaiłeś to inne > wiochy podczas pielgrzymki na jasną gurę więc żal ci marszy > dupe. > WARSZAWA JEST MAISTEM ZAJEBISTYM A co takiego jest zajebistego w Warszawie? Pałac Kultury? Małpowanie bezkrytyczne zachodu (np.klubbing)? Jak sie niema nic ciekawego to trzeba małpować innych. Znam to miasto nienajgorzej bo mieszkałem tam 1,5 roku, ale jedyne na co czekałem to weekend żeby z tamtąd wyjechać. Ale przyznam że znam wielu b.fajnych Warszawiaków - zwłaszcza takich z dziada- pradziada. Ale to inna historia. A kolego,zajebisty, to jest Paryż, Praga, Budapeszt, Rzym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: WARSZAWA TO SYF ! TUNEL NIE ODBIEGA OD TEGO S IP: *.acn.waw.pl 01.09.03, 10:30 Gość portalu: Innyniewarszawiak napisał(a): > Gość portalu: Niewarszawiak napisał(a): > > > Gość portalu: x napisał(a): > > > > > A krol ktory to dej nedznej osady przeniosl stolice Polski > > > powinien byc za to napietnowany... > > Myśle że jesteśz jakijś wiochy i jedno co widzaiłeś to inne > > wiochy podczas pielgrzymki na jasną gurę więc żal ci marszy > > dupe. > > WARSZAWA JEST MAISTEM ZAJEBISTYM > > A co takiego jest zajebistego w Warszawie? Pałac Kultury? Małpowanie > bezkrytyczne zachodu (np.klubbing)? Jak sie niema nic ciekawego to trzeba > małpować innych. > Znam to miasto nienajgorzej bo mieszkałem tam 1,5 roku, ale jedyne na co > czekałem to weekend żeby z tamtąd wyjechać. > Ale przyznam że znam wielu b.fajnych Warszawiaków - zwłaszcza takich z dziada- > pradziada. Ale to inna historia. > A kolego,zajebisty, to jest Paryż, Praga, Budapeszt, Rzym.... 1,5 roku i niby znasz to miasto? Potrafisz tylko zachwycac sie cudzym. Gamoń jesteś i tyle. A tak poza tym to odczepcie sie w końcu od Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t By Warszawa była bliżej Wisły IP: *.chello.pl 29.08.03, 06:39 Chodzi o to by przyblizyć Warszawę do Wisły. Pomysł jak najbardziej słuszy, tylko trzeba go zrealizować. A ponieważ pieniądze na tunel zostały już wydane to zamiast narzekać należy zacząć myśleć pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ded Re: By Warszawa była bliżej Wisły IP: *.adslplus.ch 29.08.03, 10:17 ja jezdze tunelem 17,9 km Gottardem w 13 minut przez Alpy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seryf Re:Wreszcie Najdłuższy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 23:50 Szeryf zamiast zajmowac sie miastem szuka kwitow na swoich wczorajszych kolegow, brak mu wiec czasu na drobiazgi a ze autem jezdzic nie umie wiec korki na Wislostradzie go nie dotyczą. Szeryf tak trzymaj nic dalej nie rob a zastapisz Kwasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re:Wreszcie Najdłuższy IP: *.chello.pl 29.08.03, 06:41 Gość portalu: Seryf napisał(a): > Szeryf zamiast zajmowac sie miastem szuka kwitow na swoich > wczorajszych kolegow, brak mu wiec czasu na drobiazgi a ze > autem jezdzic nie umie wiec korki na Wislostradzie go nie > dotyczą. Szeryf tak trzymaj nic dalej nie rob a zastapisz Kwasa! Ja w wyborach głosowałem na Kaczyńskiego i jestem z niego zadowolony. Napewno bardziej niż z poprzednich władz. Oby spełniła się twoja prognoza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Italiano Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.rochester.rr.com 28.08.03, 23:52 Tez mi sukces. Zapraszam na przejazdzke po drogach Italii. W niektorych partiach Apeninu nie warto nawet wylaczac swiatel - az sie roi od tuneli i to niejednokrotnie znacznie dluzszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.arcor-ip.net 29.08.03, 09:47 Ojjjeeeej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.dialup.tiscali.it 29.08.03, 18:41 Nie trzeba nawet wlaczac, gdyz zgodnie z nowymi przepisami we Wloszech jezdzi sie ze swiatlami wlaczonymi caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Rozpylacz ŚWIETNIE... CO KOLEJNE? METRO DO KAMPINOSU??? IP: *.ii.com.pl 28.08.03, 23:56 MĄDRALE Z RATUSZA MAJĄ ŚWIETNE POMYSŁY!!! Most Świętokrzyski do którego nie ma dojazdów (a jeśli są to takie że stoi się w gigantycznych korkach na małych uliczkach Powiśla) A to TUNEL NA WISŁOSTRADZIE POD TRAWNIKIEM... CIEKAWE TYLKO PO CO??? Racjonalnym wytłumaczeniem było by że jest on budowany po to aby zrobić dojazdy do mostu Świętokrzyskiego. ALE PRZECIEŻ DOJAZDÓW NIE MA i NIE BĘDZIE!! SUPER!!! CO BĘDZIE KOLEJNE??? STACJE METRA W PUSZCZY KAMPINOSKIEJ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karat Re: ŚWIETNIE... CO KOLEJNE? METRO DO KAMPINOSU??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 00:17 Popieram! Sam mieszkam na Dobrej i codziennie widzę ciężarówki i długie korki przy wjeździe na most, powinni zrobić tunel pod np. częścią Tamki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: ŚWIETNIE... CO KOLEJNE? METRO DO KAMPINOSU??? IP: *.man.polbox.pl 29.08.03, 09:37 Gość portalu: Karat napisał(a): > Popieram! Sam mieszkam na Dobrej i codziennie widzę ciężarówki i > długie korki przy wjeździe na most, powinni zrobić tunel pod np. > częścią Tamki miszczu - mieszkasz na dobrej i piszesz z bydgoszczy - moze tam tez jest dobra nad kanalem???? a ja mieszkam na dobrej i most swietokrzyski jest moim zdaniem ok - nie jest to most tranzytowy wiec nie powinny na nim jezdzic ciezarowki - a do ruchu lokalnego sluzy moim zdaniem wlasciwie...codziennie kolo niego przejezdzam. A jezeli chodzi o obecne korki i ciezarowki na dobrej i slocu - to nie wiem czy zauwazyles ale jest objazd wislostrady - ktorego od soboty juz nie bedzie :-) a jezeli chodzi o tunel to sie bardzo ciesze ze bede mogl sie prosto przejsc nad wisle - a nie szukac kladki kolo mostu poniatowskiego.... A poza tym zgadzam sie ze wydano na to zbyt duzo i nie byla to najpilniejsza rzacz - ale skoro juz jest - top trzeba sie cieszyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przezorny Re: Najdłuższy w Polsce IP: 212.182.102.* 29.08.03, 01:09 Trzeba go natychmiast wyłączyć z ruchu żeby dłużej służył. Przyszłe pokolenia powinny wiedzieć jak biedny kraj ich ojców marnował pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodriguez Swietnie, tylko czy policja bedzie miala czym dojechac IP: 80.28.12.* 29.08.03, 02:52 a straz bedzie miala na rope? Watpliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusia Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.nycap.rr.com 29.08.03, 03:19 Ani jednej wypowiedzi pozytywnej, czy wy ludzie juz naprawde nie potraficie wykrzesac choc troszke optymizmu? Ten kraj dopiero sie rozwija, "nie od razu Rzym zbudowano". Ja uwazam,ze jest czym sie pochwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macant Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 07:56 Pogratulowac dobrego samopoczucia projektantom.Nie dosc, że zaprojektowali coś "cóś" zupelnie zbednego, to na dokladkę zafundowali nam kierowcom nowy zakręt śmierci jakim niewątpliwie ma szanse sie stac nie{odpukać w nie malowane}południowy zawijas przy wyjezdzie z tunelu.Nie wiem czemu tak został zaprojektowany,bo jest tam dużo miejsca na lepsze rozwiązanie. Mysle,że chodziło o wyciecie 2ch drzew.Ciekawe co jest ważniejsze 2 drzew,czy zycie ludzkie?Teraz jadący lewym pasem tynelu w kierunku Mokotowa nie będzie widział czy ktoś sie nie rozkraczył na jego pasie za zakrętem.NIe chce być złym prorokiem, ale jak pożyjemy ,to zobaczymy czy będzie to miejsce oswietlone zniczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Najdłuższy w Polsce IP: noway:* 29.08.03, 08:40 Gość portalu: macant napisał(a): > Pogratulowac dobrego samopoczucia projektantom.Nie dosc, że > zaprojektowali coś "cóś" zupelnie zbednego, to na dokladkę > zafundowali nam kierowcom nowy zakręt śmierci jakim niewątpliwie > ma szanse sie stac nie{odpukać w nie malowane}południowy zawijas > przy wyjezdzie z tunelu.Nie wiem czemu tak został > zaprojektowany,bo jest tam dużo miejsca na lepsze rozwiązanie. > Mysle,że chodziło o wyciecie 2ch drzew.Ciekawe co jest > ważniejsze 2 drzew,czy zycie ludzkie?Teraz jadący lewym pasem > tynelu w kierunku Mokotowa nie będzie widział czy ktoś sie nie > rozkraczył na jego pasie za zakrętem.NIe chce być złym > prorokiem, ale jak pożyjemy ,to zobaczymy czy będzie to miejsce > oswietlone zniczami. I tu masz racje. Wybudowali tunel i zaoszczedzili na bezpieczenstwie. Zadnego monitoringu nic nie ma. Poczekajmy do pierwszego wypadku i wyjdzie na jaw jak to dziala. A wypadek bedzie niedlugo dresiarzy w W-wie pod dostatkiem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Nitka północna, nitka południowa? IP: 195.245.217.* 29.08.03, 07:56 Przecież ten tunel leży na linii północ-południe, jak może mieć nitkę północną i południową? Chyba raczej wschodnią i zachodnią... Ciekawe, czy pan redaktor w ogóle wie, gdzie jest ten tunel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Nitka północna, nitka południowa? IP: 157.25.31.* 29.08.03, 09:05 Gość portalu: PW napisał(a): > Przecież ten tunel leży na linii północ-południe, jak może mieć > nitkę północną i południową? > Chyba raczej wschodnią i zachodnią... > Ciekawe, czy pan redaktor w ogóle wie, gdzie jest ten tunel... Ludzie, czytajcie dokładnie, zanim zaczniecie krytykować. Nitka nie jest POŁUDNIOWA, tylko W KIERUNKU POŁUDNIOWYM. I to jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
benhur123 Re: Najdłuższy w Polsce 29.08.03, 08:04 Wiadc na tym przykładzie jak sa nierzetelne artykuły pisane przez roznych "dziennikarzy nieuków". Otóż najdłuższy kolejowy tunel w Polsce znajduje się między Jedliną Górną a Wałbrzychem na Dolnym Śląsku a nie w Małopolsce i wynosi 1605 m a nie jakieś tam śmieszne 745 m Odpowiedz Link Zgłoś
robert_zoliborz Re: Najdłuższy w Polsce 30.08.03, 20:24 benhur123 napisał: > Wiadc na tym przykładzie jak sa nierzetelne artykuły pisane przez > roznych "dziennikarzy nieuków". Otóż najdłuższy kolejowy tunel w > Polsce znajduje się między Jedliną Górną a Wałbrzychem na Dolnym > Śląsku a nie w Małopolsce i wynosi 1605 m a nie jakieś tam > śmieszne 745 m A ja znam jeszcze dłuzszy tunel Warszawskie metro 14km w użytkowaniu i nastepne 3km na uko ńczniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss_nass Re: Najdłuższy w Polsce IP: 212.244.167.* 29.08.03, 08:13 A może niedouczony redaktorzyna sprawdziłby najpierw, czy pisząc "najdłuższy tunel w Polsce" podaje prawdziwe informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hak Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 08:27 Autorowi pomyliły sie strony swiata !!!! Tunel przebiega w linii północ-południe (bo chyba tak płynie Wisła no nie ?) więc może mieć tylko nitkę wschodnią i zachodnią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Najdłuższy w Polsce IP: 157.25.31.* 29.08.03, 09:06 Gość portalu: hak napisał(a): > Autorowi pomyliły sie strony swiata !!!! > Tunel przebiega w linii północ-południe (bo chyba tak płynie > Wisła no nie ?) więc może mieć tylko nitkę wschodnią i > zachodnią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wb Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.co.uk 29.08.03, 09:47 NIe autorowi sie nic nie pomylilo. "nitka polnocna" czy "w kierunku polnocnym" oznacza ta nitke po ktorej samochody beda sie poruszac w kierunku polnocnym natomiast "nitka polodnowa" oznacza kierunke przejazdu samochodow w kieronko polodniowym. Dotyczy to takze tuneli. NIe ma tu nic do rzeczy lokalizacja poszczegolnych nitek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziarkowski Re: Najdłuższy w Polsce IP: 217.98.127.* 29.08.03, 09:37 To że jest najdłuższy to nie jest prawdą.Najdłuższy w polsce kolejowy tunel pod przełęczą kowarską jest większy kiedyś to była tajemnica,z powodu bliskości Kowarskich kopalń rud uranu.Jest to na nieczynnym szlaku kolejowym z Kamiennej Góry do Kowar. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_zoliborz Re: Najdłuższy w Polsce 30.08.03, 20:30 Gość portalu: Ziarkowski napisał(a): > To że jest najdłuższy to nie jest prawdą.Najdłuższy w polsce > kolejowy tunel pod przełęczą kowarską jest większy kiedyś to > była tajemnica,z powodu bliskości Kowarskich kopalń rud > uranu.Jest to na nieczynnym szlaku kolejowym z Kamiennej Góry > do Kowar. A ja znam jeszcze dłuzszy tunel Warszawskie metro 14km w użytkowaniu i nastepne 3km na uko ńczniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fjellmann Tunele w Norwegii IP: 212.160.208.* 29.08.03, 09:53 Phi! Też mi coś. W Norwegii są setki (!) długich tuneli, nawet takich po 20-kilka i więcej km. Niektóre nawet przebiegają pod morzem (np. przed wjazdem na Nordkapp), inne przecinają niesamowite góry (np. okolice Flam). Ale co tu porównywać..., ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrowkojad Re: Tunele w Norwegii IP: 217.8.161.* 29.08.03, 09:55 Gość portalu: Fjellmann napisał(a): > Phi! Też mi coś. W Norwegii są setki (!) długich tuneli, nawet > takich po 20-kilka i więcej km. Niektóre nawet przebiegają pod > morzem (np. przed wjazdem na Nordkapp), inne przecinają > niesamowite góry (np. okolice Flam). Ale co tu porównywać..., > ech. tylko sie nie zesraj z zachwytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo [...] IP: *.acn.waw.pl 01.09.03, 10:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott najdłuższy?? bzdura!! IP: *.tg.akk.net.pl 29.08.03, 10:11 jakto najdłuższy?? przecież są dłuższe tunele w Polsce! Kowary Górne - Tunel pod Przełęczą Kowarską. Tunel jest jednym z najdłuższych w Sudetach i ma długość 1025 metrów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trapp Re: najdłuższy?? bzdura!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.08.03, 19:40 Najdłuższe tunele górskie to: Wałbrzych Główny - Jedlina Górna - 1.605 m Bartnica - Świerki - 1.170 m Kowary Górne - Ogorzelec - 1.025 m Najdłuższy o ogóle to Tunel Średnicowy Odpowiedz Link Zgłoś
robert_zoliborz Re: najdłuższy?? bzdura!! 30.08.03, 20:32 Gość portalu: dr scott napisał(a): > jakto najdłuższy?? przecież są dłuższe tunele w Polsce! > > Kowary Górne - Tunel pod Przełęczą Kowarską. > Tunel jest jednym z najdłuższych w Sudetach i ma długość 1025 > metrów.... > Jasne ze bzdura w samen warszawie sa dwa dłuzsze Metro warszawskie 14km i przedwojenny tunel średnicowy prawie 1,5km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDT Proszę mi wyjaśnić. IP: 195.205.15.* 29.08.03, 11:30 Ludzie! Niech ktoś mi wyjaśni logicznie dlaczego zlikwidowano wjazd i zjazd z mostu Świętorzyskiego?! Odpowiedz Link Zgłoś
niicek Tunel mi się podoba 29.08.03, 11:49 Pewnie w sobotę tam się wybiorę, żeby się przejechać na motorze nowym tunelem. Nie podoba mi się tylko pomysł z polewaniem solą jezdni. Na całym świecie nie stosuje się już soli, ani innej chemii do rozpuszczania śniegu/lodu bo wynikające z tego straty - korozja pojazdów i nawierzchni, zanieczyszczenie środowiska - są większe niż korzyści. Myślałem, że przy takim nowoczesnym tunelu będą myśleć trochę nowocześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzak Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.ols.vectranet.pl 29.08.03, 11:54 po co ten tunel? Warszawa nie ma prawdziwego metra, obwodnicy. w eropie warszawa wyglada jak stolica panstwa w afryce, ale ma tunel to jest juz cos. super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Przepraszam że tu wszedłem. IP: 195.205.230.* 29.08.03, 11:55 Myślałem że chodzi o naszego członka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.ssk.com.pl 29.08.03, 12:13 220 mln / 37 mln * 3 Tyle w przybliżeniu moja rodzina dorzuciła się do tego tunelu. Ciekawe kiedy wreszcie Warszawa przestanie doić kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_zoliborz Re: Najdłuższy w Polsce 30.08.03, 20:38 Gość portalu: Bodek napisał(a): > 220 mln / 37 mln * 3 > Tyle w przybliżeniu moja rodzina dorzuciła się do tego tunelu. > Ciekawe kiedy wreszcie Warszawa przestanie doić kraj... Od wielu lat jest odwrotnie to warszawe doi cały kraj. w miescie zostaje tylko pare procent (chyba około 8%) z tego co jest wpłacane do urzedów skarbowych przez firmy warszawskie i mieszkańców miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oslo WNorwegii najdluzszy tunel ma 24 kilometry to sie nazy IP: *.cm.chello.no 29.08.03, 12:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Tak... IP: *.acn.pl 29.08.03, 12:25 Mam mieszane uczucia w stosunku do tego tunelu. Wislostrada faktycznie sie korkowala i trzeba bylo cos zrobi ale ten tunel...drozyzna, przeciagajace sie roboty, niedociagniecia. A co bedzie jak kiedys wzbiora wody na Wisle? Czy tego tunelu aby przypadkiem nie bedzie zalewac? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Spryskiwacze solą??? IP: *.dmpbk.com.pl 29.08.03, 13:44 A co na to ekolodzy?? Czy nie taniej i ekologiczniej byłoby podgrzać jezdnie by nie zamarzła. Znając naszą rzeczywistość zabraknie soli i jezdnia gdy tylko chwyci mróz zostanie polana wodą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dress Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.niemodlin.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 22:22 Gwoli prawdy [a z nia media czasami [NIESTETY] sie rozmijaja] najdluzszy tunel kolejowy w Polsce jest dlugosci 1605 metrow i przebiega na odcinku Wałbrzych-Jedlina Dolna linii Walbrzych Gł.- Klodzko Gł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Najdłuższy w Polsce IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 00:33 Gość portalu: dress napisał(a): > najdluzszy tunel kolejowy w Polsce jest dlugosci 1605 metrow i > przebiega na odcinku Wałbrzych-Jedlina Dolna linii Walbrzych Gł.- Najdluzszym tunelem w Polsce jest tunel METRA WARSZAWSKIEGO. Na razie ma bodajze 14 km. Odpowiedz Link Zgłoś