Dodaj do ulubionych

poseł OWOC w kolejce

31.08.03, 23:40
felieton Tyma o mądrych inaczej:

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_030830/plus_minus_a_15.html
Obserwuj wątek
    • Gość: b Re: poseł OWOC w kolejce IP: *.biaman.pl 31.08.03, 23:44
      :)
    • minderbinder1 I jeszcze się bezczelnie rozpycha łokciami 31.08.03, 23:58
      basia.basia napisała:

> felieton Tyma o mądrych inaczej:
      >
      > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_030830/plus_minus_a_15.html
      • basia.basia No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 00:04
        minderbinder1 napisał:

> basia.basia napisała:
        >
        > > felieton Tyma o mądrych inaczej:
        > >
        > > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_030830/plus_minus_a_15.html

Obejrzałam sobie wątki i widzę, że tu u nas straszny tłum się kłębi tych
        kolejkowiczów. Najlepszy jet chyba fałszywy malarz, który kwili, że go nikt
        nie lubi. PARADNE.
        • minderbinder1 Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 00:12
          basia.basia napisała:

> Obejrzałam sobie wątki i widzę, że tu u nas straszny tłum się kłębi tych
          > kolejkowiczów. Najlepszy jet chyba fałszywy malarz, który kwili, że go nikt
          > nie lubi. PARADNE.

Fałszywy malarz ma także swojego uzurpatora(zalogowanego), że użyję tu
          nomenklatury forumowej, w postaci oszołama, który chyba też, zdaje się, jest
          uzurpatorem. To jest dopiero paradne!
          • basia.basia Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 00:26
            minderbinder1 napisał:

> basia.basia napisała:
            >
            >
            > > Obejrzałam sobie wątki i widzę, że tu u nas straszny tłum się kłębi tych
            > > kolejkowiczów. Najlepszy jet chyba fałszywy malarz, który kwili, że go nik
            > t
            > > nie lubi. PARADNE.
            >
            > Fałszywy malarz ma także swojego uzurpatora(zalogowanego), że użyję tu
            > nomenklatury forumowej, w postaci oszołama, który chyba też, zdaje się, jest
            > uzurpatorem. To jest dopiero paradne!

Czytałeś wątek "Jaskiernia w Europie"?
            Co to będzie jak tym z Tymowej kolejki
            zachce się jeszcze do klubu golfowego?
            A już się tworzy następna kolejka chętnych
            do zapisów na listy. Na razie się kłócą
            kto będzie miał prawo na listy wpisywać.
            Czyli robi się kolejka do kwadratu.

Oni w tej UE jeszcze nie wiedzą biedaki
            co ich czeka.

• minderbinder1 Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 00:47
              basia.basia napisała:

> Czytałeś wątek "Jaskiernia w Europie"?
              > Co to będzie jak tym z Tymowej kolejki
              > zachce się jeszcze do klubu golfowego?
              > A już się tworzy następna kolejka chętnych
              > do zapisów na listy. Na razie się kłócą
              > kto będzie miał prawo na listy wpisywać.
              > Czyli robi się kolejka do kwadratu.
              >
              > Oni w tej UE jeszcze nie wiedzą biedaki
              > co ich czeka.

Chyba wiedzą, co ich czeka. Jak brali gościnnie udział w sesji parlamentu
              europejskiego, dostali do dyspozycji pokoje z komputerem i sporo euro na głowę
              dziennie. Nie pamiętam, ile to było dokładnie, a nie chciałbym "spalić". W
              każdym razie suma była dosyć spora. Wizytował tam także Janusz Wojciechowski,
              który uraczył nas komentarzem. Stwierdził, że warunki może nie są komfortowe,
              ale wystarczające (cytuję z pamięci). Oni chyba dobrze wiedzą, co ich czeka.
              Nie komfortowo, ale wystarczająco.
              • minderbinder1 Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 00:50
                minderbinder1 napisał:

> basia.basia napisała:
                >
                >
                > > Czytałeś wątek "Jaskiernia w Europie"?
                > > Co to będzie jak tym z Tymowej kolejki
                > > zachce się jeszcze do klubu golfowego?
                > > A już się tworzy następna kolejka chętnych
                > > do zapisów na listy. Na razie się kłócą
                > > kto będzie miał prawo na listy wpisywać.
                > > Czyli robi się kolejka do kwadratu.
                > >
                > > Oni w tej UE jeszcze nie wiedzą biedaki
                > > co ich czeka.
                >
                > Chyba wiedzą, co ich czeka. Jak brali gościnnie udział w sesji parlamentu
                > europejskiego, dostali do dyspozycji pokoje z komputerem i sporo euro na
                głowę
                > dziennie. Nie pamiętam, ile to było dokładnie, a nie chciałbym "spalić". W
                > każdym razie suma była dosyć spora. Wizytował tam także Janusz Wojciechowski,
                > który uraczył nas komentarzem. Stwierdził, że warunki może nie są komfortowe,
                > ale wystarczające (cytuję z pamięci). Oni chyba dobrze wiedzą, co ich czeka.
                > Nie komfortowo, ale wystarczająco.

To znaczy w Unii wiedzą, co ich czeka. Muszą mianowicie podnieść standardy, aby
                były wystarczająco komfortowe, bo elita niedługo napłynie.
                • Gość: b Re: No bo tłum się robi straszny! IP: *.biaman.pl 01.09.03, 01:49

> > basia.basia napisała:
                  > >
                  > >
                  > > > Czytałeś wątek "Jaskiernia w Europie"?
                  > > > Co to będzie jak tym z Tymowej kolejki
                  > > > zachce się jeszcze do klubu golfowego?

to się nazywa "bunt mas"
              • basia.basia Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 01:00
                minderbinder1 napisał:

> Wizytował tam także Janusz Wojciechowski,
                > który uraczył nas komentarzem. Stwierdził, że warunki może nie są
                > komfortowe, ale wystarczające (cytuję z pamięci). Oni chyba dobrze wiedzą,
                > co ich czeka. Nie komfortowo, ale wystarczająco.

Ja natomiast czytałam, że Ci co się już w Brukseli zadekowali zachowują się
                jak Polacy na Greenpoincie. Oszczędzają na wszystkim, gotują w pokojach itp.
                itd. Normalka. A będzie jeszcze gorzej jak Ci z kolejki doszlusują za parę
                miesięcy. Sam wiesz co się wyprawia w sejmie i domu poselskim. Pijaństwo,
                przepychanki a i mordobicie się trafia. Nie mówiąc już o robieniu lewych
                interesów gdzie się da i na czym się da. To nie jest paradne.

pzdr
                B.
                • minderbinder1 Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 01:13
                  basia.basia napisała:

> Ja natomiast czytałam, że Ci co się już w Brukseli zadekowali zachowują się
                  > jak Polacy na Greenpoincie. Oszczędzają na wszystkim, gotują w pokojach itp.
                  > itd. Normalka. A będzie jeszcze gorzej jak Ci z kolejki doszlusują za parę
                  > miesięcy. Sam wiesz co się wyprawia w sejmie i domu poselskim. Pijaństwo,
                  > przepychanki a i mordobicie się trafia. Nie mówiąc już o robieniu lewych
                  > interesów gdzie się da i na czym się da. To nie jest paradne.
                  >
                  > pzdr
                  > B.

ww2.newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6406
                  ww2.newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6614

Życzę miłej lektury przed snem.
                  Pozdrawiam
                  Dobranoc
                  • basia.basia Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 01:16
                    minderbinder1 napisał:

>
                    > Życzę miłej lektury przed snem.
                    > Pozdrawiam
                    > Dobranoc

O nie! Miałabym koszmary.
                    Zostawiam to sobie na jutro.
                    Ale dzieki.

Dobranoc
                    • minderbinder1 Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 14:59
                      basia.basia napisała:

> minderbinder1 napisał:
                      >
                      > >
                      > > Życzę miłej lektury przed snem.
                      > > Pozdrawiam
                      > > Dobranoc
                      >
                      > O nie! Miałabym koszmary.
                      > Zostawiam to sobie na jutro.
                      > Ale dzieki.
                      >
                      > Dobranoc

Właśnie przeczytałem sobie ten artykuł jeszcze raz. To był rzeczywiście dobry
                      pomysł, żeby tego nie czytać przed snem. W sumie to większość tych przypadków
                      była znana, ale muszę powiedzieć szczerze, że motywu ściskania się z koniem
                      wcześniej nie znałem. Chyba że przegapiłem.
                      • basia.basia Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 15:25
                        minderbinder1 napisał:

>
                        > Właśnie przeczytałem sobie ten artykuł jeszcze raz. To był rzeczywiście
                        > dobry pomysł, żeby tego nie czytać przed snem. W sumie to większość tych
                        > przypadków była znana, ale muszę powiedzieć szczerze, że motywu ściskania
                        > się z koniem wcześniej nie znałem. Chyba że przegapiłem.

"Jak ujawnia Kopeć, oprócz niego imieniny obchodziło ośmiu innych
                        solenizantów. Ma żal, że wymieniliśmy tylko jego."

Ja też mam żal, że nie poznałam reszty biesiadników.
                        A jaki lojalny inaczej ten Kopeć! A może on nie zna
                        znaczenia tego słowa?

ps
                        Słyszałam jak Kwaśniewski powiedział do grupy świeżo
                        nominowanych profesorów: finis coronat opus (nie pił
                        do Millera). Większość z nich miała już blisko 70 lat
                        i stali 2 godziny, by usłyszeć takie pocieszenie
                        z ust majestatu.

• Gość: bratek prośba-roszczenie IP: *.biaman.pl 01.09.03, 15:29
                          basia.basia napisała:
                          >
                          > ps
                          > Słyszałam jak Kwaśniewski powiedział do grupy świeżo
                          > nominowanych profesorów: finis coronat opus (nie pił
                          > do Millera). Większość z nich miała już blisko 70 lat
                          > i stali 2 godziny, by usłyszeć takie pocieszenie
                          > z ust majestatu.
                          >
                          >

Nie mogłabyś podawać również subtitles?
                          • basia.basia Nie gadam z Tobą 01.09.03, 15:34
                            • Gość: b Ile razy mi to jeszcze powiesz? :)) IP: *.biaman.pl 01.09.03, 15:39
                              czy to może miał być subtitle?
                        • minderbinder1 Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 15:39
                          basia.basia napisała:

> ps
                          > Słyszałam jak Kwaśniewski powiedział do grupy świeżo
                          > nominowanych profesorów: finis coronat opus (nie pił
                          > do Millera). Większość z nich miała już blisko 70 lat
                          > i stali 2 godziny, by usłyszeć takie pocieszenie
                          > z ust majestatu.

A kiedy to on tak brylował? Może chciał się wykazać przed profesorami, ale mu
                          złe powiedzenia przygotowali?
                          • Gość: bratek Re: No bo tłum się robi straszny! IP: *.biaman.pl 01.09.03, 15:41
                            minderbinder1 napisał:

> basia.basia napisała:
                            >
                            >
                            > > ps
                            > > Słyszałam jak Kwaśniewski powiedział do grupy świeżo
                            > > nominowanych profesorów: finis coronat opus (nie pił
                            > > do Millera). Większość z nich miała już blisko 70 lat
                            > > i stali 2 godziny, by usłyszeć takie pocieszenie
                            > > z ust majestatu.
                            >
                            > A kiedy to on tak brylował? Może chciał się wykazać przed profesorami, ale mu
                            > złe powiedzenia przygotowali?

A, Ty nie potrzebujesz subtitles? To nic, Baśka i tak powie mi prywatnie, o co
                            chodziło. Bo wiesz, oficjalnie to ona ze mna nie gada (ciągle mi o tym pisze).
                            Pzdr.
                          • basia.basia Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 15:47
                            minderbinder1 napisał:

> basia.basia napisała:
                            >
                            >
                            > > ps
                            > > Słyszałam jak Kwaśniewski powiedział do grupy świeżo
                            > > nominowanych profesorów: finis coronat opus (nie pił
                            > > do Millera). Większość z nich miała już blisko 70 lat
                            > > i stali 2 godziny, by usłyszeć takie pocieszenie
                            > > z ust majestatu.
                            >
                            > A kiedy to on tak brylował? Może chciał się wykazać przed profesorami, ale
                            mu
                            > złe powiedzenia przygotowali?

ps
                            odpowiem za kulisami
                            • minderbinder1 Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 16:34
                              Kochamy go wszyscy, bo on wszystkich "rozumie".
                              • Gość: skreślony Re: No bo IP: *.biaman.pl 01.09.03, 16:38
                                Słuszny wybór - jeszcze i Ciebie spotkałby ten sam los.
                                • Gość: b :) IP: *.biaman.pl 01.09.03, 16:47
                                • basia.basia do mb1 01.09.03, 16:51
                                  Gość portalu: skreślony napisał(a):

> Słuszny wybór - jeszcze i Ciebie spotkałby ten sam los.

Ja Cię bardzo proszę, popracuj nad tym młodym człowiekiem, bo muszę się
                                  oddalić do moich zajęć a i moje talenty wychowawcze marne dają rezultaty,
                                  bo pewnie ich nie mam.
                                  Chodzi mi o: ciekawość, co to pierwszy stopień..., wtrącanie się do
                                  wszystkiego z tymi 3 groszami, humorzastość, nadwrażliwe ego, skłonność do
                                  bijatyki, słabe rozpoznawanie wroga, ...

Och, przesadziłam. Skreśl co drugie, bo się może załamać a tego nie chcę.
                                  Ty chyba też nie, co?
                                  • Gość: ego smile IP: *.biaman.pl 01.09.03, 16:58
                                    basia.basia napisała:

> Gość portalu: skreślony napisał(a):
                                    >
                                    > > Słuszny wybór - jeszcze i Ciebie spotkałby ten sam los.
                                    >
                                    > Ja Cię bardzo proszę, popracuj nad tym młodym człowiekiem, bo muszę się
                                    > oddalić do moich zajęć a i moje talenty wychowawcze marne dają rezultaty,
                                    > bo pewnie ich nie mam.
                                    > Chodzi mi o: ciekawość, co to pierwszy stopień..., wtrącanie się do
                                    > wszystkiego z tymi 3 groszami, humorzastość, nadwrażliwe ego, skłonność do
                                    > bijatyki, słabe rozpoznawanie wroga, ...
                                    >
                                    > Och, przesadziłam. Skreśl co drugie, bo się może załamać a tego nie chcę.
                                    >

Too late, but don't worry.

Be happy.
                                  • Gość: young man do mb1. MODA NA SUKCES IP: *.biaman.pl 01.09.03, 17:17
                                    basia.basia napisała:

>
                                    > oddalić do moich zajęć

Pewnie idzie knuć kolejne spiski.

p.s. Czy wiesz, że już ponad 2000 odcinków ukazało się w Polsce???
                                    • minderbinder1 Re: do mb1. MODA NA SUKCES 01.09.03, 17:26
                                      Gość portalu: young man napisał(a):

> Pewnie idzie knuć kolejne spiski.

Nie wciągniecie mnie w Wasze... hmm, sam nie wiem, jak to nazwać. Ale cóż, nie
                                      wciągniecie mnie, bo to się dla mnie źle skończy.

> p.s. Czy wiesz, że już ponad 2000 odcinków ukazało się w Polsce???

Czy to już chociaż połowa?
                                      • Gość: BRATEK Re: do mb1. MODA NA SUKCES IP: *.biaman.pl 01.09.03, 17:31
                                        minderbinder1 napisał:

> Gość portalu: young man napisał(a):
                                        >
                                        > > Pewnie idzie knuć kolejne spiski.
                                        >
                                        > Nie wciągniecie mnie w Wasze... hmm, sam nie wiem, jak to nazwać. Ale cóż,
                                        nie
                                        > wciągniecie mnie, bo to się dla mnie źle skończy.

NIE WCIĄGNIEMY CIĘ W NASZE NIE WIEM CO, JA CIĘ ZRESZTĄ LOJALNIE UPRZEDZAŁEM,
                                        ŻEBYŚ SIĘ W NIE NIE DAŁ WCIĄGNĄĆ.
                                        >
                                        > > p.s. Czy wiesz, że już ponad 2000 odcinków ukazało się w Polsce???
                                        >
                                        > Czy to już chociaż połowa?

NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA. NAWET NIE WIEM DOBRZE, O CZYM TO JEST :)
                                  • minderbinder1 Re: do mb1 01.09.03, 17:21
                                    basia.basia napisała:

> Gość portalu: skreślony napisał(a):
                                    >
                                    > > Słuszny wybór - jeszcze i Ciebie spotkałby ten sam los.
                                    >
                                    > oddalić do moich zajęć a i moje talenty wychowawcze marne dają rezultaty,
                                    > bo pewnie ich nie mam.
                                    > Chodzi mi o: ciekawość, co to pierwszy stopień..., wtrącanie się do
                                    > wszystkiego z tymi 3 groszami, humorzastość, nadwrażliwe ego, skłonność do
                                    > bijatyki, słabe rozpoznawanie wroga, ...
                                    >
                                    > Och, przesadziłam. Skreśl co drugie, bo się może załamać a tego nie chcę.
                                    > Ty chyba też nie, co?

Jeżeli skreśli się co drugie, to pozostaje po prostu facet :)

Ale trzech groszy też ostatnio doświadczyłem (i nie wymiguj się altruizmem, bo
                                    wiesz dokładnie, o co chodzi) i to jeszcze poszedłem jak po sznurku! Nie
                                    spodziewałem się po prostu, że tam będzie się podszywał. Tutaj zachowałbym
                                    czujność. Ale ja się jeszcze odpłacę i nie będziesz znał dnia ani godziny :)
                              • basia.basia Re: No bo tłum się robi straszny! 01.09.03, 16:56
                                minderbinder1 napisał:

> Kochamy go wszyscy, bo on wszystkich "rozumie".

Tak właśnie. I ma obszerne serce. Jednego dnia kocha
                                policjantów a drugiego złodziei. Czasami nawet tego samego dnia.
    • Gość: bratek a tow. Pol... IP: *.biaman.pl 01.09.03, 15:15
      "Wicepremier Marek Pol (UP) odpowiedział na pytanie: ile kilometrów autostrad
      zbudujemy w przyszłym roku. Odpowiedź brzmiała: "Boję się odpowiedzi. Nie
      dlatego, że nie wiem, tylko dlatego, że najczęściej komentarz jest taki : ČPol
      znowu powiedział, że zbudujemy tyle a tyle autostradÇ. Otóż planów nie
      zmieniliśmy. Są takie, jak na początku 2002 roku. Skorygowane tylko o to, czego
      nie da się zrobić z braku dodatkowych pieniędzy, które miała przynieść ustawa
      winietowa. Ponieważ jej nie ma, z planowanych 550 km autostrad nie wybudujemy
      na pewno ok. 130 km. Nie da się też osiągnąć bardzo ambitnego celu, jakim była
      budowa 47 obwodnic"."

To jest chyba najlepsze, niczego nie ujmując LPR-owskim i PiS-owskim kretynom z
      Białegostoku i Krakowa.
      Mimo wszystko łątwo obliczyć, że tow. Pol zadeklarował wybudowanie 420 km
      autostrad. Musi się chłopak zaopatrzyć w porządną łopatę i zasuwać sam, skoro
      na budowę nie będzie pieniędzy, których zresztą nie miało być!

• Gość: SLD-UPek Co na to kretyni z Unii Wolności? IP: 195.205.230.* 01.09.03, 15:29
        • Gość: bratek Musisz sam zapytać IP: *.biaman.pl 01.09.03, 15:31
          jeśli takich znajdziesz: swój ze swoim łatwiej się porozumie.
          • Gość: SLD-UPek Zapytałbym Frasyniuka, ale się boję. IP: 195.205.230.* 01.09.03, 15:36
            • Gość: bratek Bardzo słusznie IP: *.biaman.pl 01.09.03, 15:38
              zastosuj się jednak do mojej poprzedniej rady :)

p.s. wiesz, koleś, nie mam już więcej czasu robić sobie z ciebie jaj. Życie
              jest za krótkie na takie pierduły.
        • Gość: samoobrona Unia Wolności to inteligenci IP: *.acn.waw.pl 01.09.03, 15:38
          tak jak i my
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka