venus99 27.06.08, 08:40 wzorcowy przykład braku obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jdbad Re: Skowroński z trójki 27.06.08, 08:46 To prawda. Nie da się przyciągnąc słuchaczy tylko muzyką. A to była kiedyś dobra stacja:( Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Skowroński z trójki 27.06.08, 08:48 Mann szaman jest super tylko dla niego tam siedze..... Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Skowroński z trójki 27.06.08, 08:49 Ja też bywam,ale tych politycznych dyskusji nie da się słuchac:( I Semka codziennie, albo Jachowicz:( Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 'A już myślałem, że będzie miły piatek' 27.06.08, 08:58 powiedział Wojciech Mann w radiowej Trójce po rozmowie Skowrońskiego z Wałęsą ... Panie Wojtku, kocham Pana :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: 'A już myślałem, że będzie miły piatek' 27.06.08, 13:38 Gdyby był wart kochania, dawno by nie siedział w PiSRadio. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: 'A już myślałem, że będzie miły piatek' 28.06.08, 14:35 Pisradio zmieniło się na lepsze, odkąd siedzi w nim Skowroński. Nie cierpię jego, jego poglądów i stronniczości, ale przecież nie muszę (już) słuchać w trójce programów politycznych, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
zelazny.karzel.wasyl Nie zgadzam się. To jeden z najuczciwszych 27.06.08, 09:05 dziennikarzy w Polsce. Że dupowaty i nie "zadziorny" to inna sprawa. Nie wszyscy mają w naturze chęć złapania dyskutanta na sprzecznościach i robienia z tego spektaklu. Skowroński szanuje każdego rozmówcę (nawet Leppera), co rzadkie w polskich mediach, gdzie przeważa wsród "gwiazd" poniewieranie rozmówcą po to , by pokazać się na jego tle jako gwiazda właśnie. Skowroński wyciągnął mocny argument, opinię Paczkowskiego o książce - Paczkowski nie należy do towarzystwa Kurtyki - Żaryna w IPN ( z tej ekipy jest Cenckiewicz), i cieszy się opinią jednego z w miarę bezstronnych i malo zaangażowanych w polityczną bieżączkę (rym do rzeżączki calkowicie zamierzony). Paczkowski dość pozytywnie wyraził się o pracy panów CiG, co oznacza, że co najmniej od strony techniki książka jest poprawna. Co do wniosków, wyciąganych przez CiG z dokumentów nie będę się wypowiadał - książki nie czytałem, czytałem za to odpowiedź Friszke'go z dość poważnymi argumentami przeciw książce i dlatego w przeciwieństwie do większości na tym Forum uważam sprawę za otwartą i czekam co dalej, a nie zamykam się w swoim z góry ukształtowanym poglądzie, że LW był (nie był) aktywnym TW. Wałęsa niestety nie umie rozmawiać na takie tematy i broni się "nerwami" co go tylko pogrąża u tych, którzy jeszcze nie mają wyrobionego zdania o sprawie. A Skowroński traktowal Go bardzo wyrozumiale i usiłował dość delikatnie Go wspierać. Niestety ta bufonada Wałęsy...ja Was obroniłem, ja Wam dałem wolność... Wałęsa zdecydowanie nie umie się bronić. W jednym ma rację - to nie SB i Agenci obalili Komunę, jak niektórzy tu na FK twierdzą. To był splot okoliczności geopolitycznych (głównie w ZSRR), ale fakt, że w Polsce istniała zorganizowana opozycja, której można było przekazać władzę ( co bylo m.in. zasługą Wałęsy)zaważyła na tym, że nie posłuchano opinii tych moskiewskich, którzy mówili, że jak Sowiecja stąd wyjdzie to Europa Wschodnia będzie jednym wielkim chaosem - to rzecz naprawdę nie bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Skowroński 27.06.08, 13:16 > A Skowroński traktowal Go bardzo > wyrozumiale i usiłował dość delikatnie Go wspierać. > Niestety ta bufonada Wałęsy...ja Was obroniłem, ja Wam dałem > wolność... pozwolił Wałęsie mówić ... i to wystarczyło :) "Wywalczyłem wam wolność, a wy nie wiecie, jak ją uprawiać. I macie pretensję o to, że spuściliście sobie sto kilo złota na nogę i płaczecie. Gdybym ja wiedział wcześniej, to byście jeszcze w dupę dostali nie raz" ... "Pan służy Kaczyńskim, i tyle" ... komu wierzycie, ubekom? - i na koniec - "Chwała agentom!" to wywiad z Wałesą w najwiekszym skrócie. Można go odsłuchać (polecam odsłuchanie:)) tutaj ... www.polskieradio.pl/trojka/salon/?id=56470 Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Skowroński 27.06.08, 13:36 paczula8 napisała: > to wywiad z Wałesą w najwiekszym skrócie. kolejna lekcja (za darmo, jak na razie): jak sie cos opowiada w skrocie to nie wycina sie poszczegolnych slow i nie zlepia w jedno bo czasem z czegos takiego (cytuje twoj tekst z innego watku): "....nie zbaczaj z tematu ... dyskutujemy o genezie Okragłego Stołu i potajemnych rozmowach prowadzonych przez część opozycji z ówczesną władzą. Były takie rozmowy, czy nie było?..." moze wyjsc cos takiego: "...Okraglego Stolu.... nie bylo...." Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 oj babciu babciu ;))) 27.06.08, 13:51 juz sama nie wiesz do czego masz sie przyczepić :) w MOIM skrócie cytaty były w cudzysłowiu ... patrz i myśl zanim cos napiszesz :) scoutek napisała: > paczula8 napisała: > > to wywiad z Wałesą w najwiekszym skrócie. > > kolejna lekcja (za darmo, jak na razie): > jak sie cos opowiada w skrocie to nie wycina sie poszczegolnych slow i nie > zlepia w jedno > > bo czasem z czegos takiego (cytuje twoj tekst z innego watku): > > "....nie zbaczaj z tematu ... > dyskutujemy o genezie Okragłego Stołu i potajemnych rozmowach > prowadzonych przez część opozycji z ówczesną władzą. Były takie > rozmowy, czy nie było?..." > > moze wyjsc cos takiego: > > "...Okraglego Stolu.... nie bylo...." > > Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 scautek (uczysz sie , to dobrze:)) 27.06.08, 14:06 scoutek napisała: > a autora poprzednich swoich cytatow znasz? autor anonimowy www.zaginiona-biblioteka.pl/viewtopic.php?t=443 > bo bo co? skoro pytasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek nie scautek 27.06.08, 14:10 rownie dobrze moglas podac namiary na tego goscia z ulicy, ktorego mijalas w drodze do sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek zmiencie pampersa paczula, bo widzę, że 27.06.08, 14:36 strach was obleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nie zgadzam się. To jeden z najuczciwszych 27.06.08, 13:20 :) To jemu "religijna przysiega" Jarka wystarcza, aby wierzyc w jego klamstewka? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Re: Nie zgadzam się. 27.06.08, 13:50 > To jeden z najuczciwszych dziennikarzy w Polsce. W takim razie reszta dziennikarzyn w tym kraju to, widocznie, najgorsze szuje. Dziennikarzowi nie uchodzi iść na pasku władzy, sprzedać się jej za stołek, być hunwejbinem jednej z partii, a tym niestety skalał swą biografię red. Skowroński. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Nie zgadzam się. 27.06.08, 16:11 Dla Venus99 zapewne wzorem dziennikarskiego obiektywizmu jest dość marna kopia niejakiego Stefana Martyki czyli Jacek Zakowski. Każdy moze miec dowolne gusta Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Nie zgadzam się. 27.06.08, 16:27 Stefan Martyka zostal bestialsko zamordowany przez... No wlasnie, masz odwage powiedziec przez kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Nie zgadzam się. 27.06.08, 16:29 "Niejaki Stefan Martyka, aktorzyna trzeciorzędny, który prowadził w Polskim Radiu audycję pod tytułem >>Fala 49<< - pisał Marek Hłasko w >>Pięknych, dwudziestoletnich<<. - Bydlę to włączało się przeważnie w czasie muzyki tanecznej, mówiąc: >>Tu Fala 49, tu Fala 49. Włączamy się<<. Po czym zaczynał opluwanie krajów imperialistycznych; przeważnie jednak wsadzał szpilki w pupę Amerykanom, mówiąc o ich kretynizmie, bestialstwie, idiotyzmie i tego rodzaju rzeczach - następnie kończył swą tyradę słowami: >>Wyłączamy się<<. Pewnego dnia jakiś student położył Martykę trupem; z początku sądzono, że jest to zemsta Jana Cajmera, który był wtedy dyrektorem orkiestry tanecznej Polskiego Radia: w czasie audycji Cajmera Martyka włączał się najczęściej. Wkrótce jednak ustalono, że morderca Martyki był stałym gościem Ośrodka Informacyjnego Ambasady USA i Ośrodek zamknięto". Inaczej te wydarzenia widziała Wanda Odolska, która w "Trybunie Ludu" w artykule "Z nienawiści do sztuki i prawdy" pisała: "Zastrzelili Stefana Martykę. Udało się. Udało się dlatego, że my wszyscy od sześciu lat przywykliśmy żyć w klimacie praworządności, bezpieczeństwa i spokoju. Nikt nie ma potrzeby ani ochoty nie ufać człowiekowi, który idzie ulicą, ani człowiekowi, który obok nas pracuje w urzędzie. Napad był ordynarnym zamachem bandyckim. Głos Stefana Martyki na radiowej >>Fali 49<< niósł daleko w eter prawdę. Twardo i ostro Stefan Martyka wypowiadał każde słowo, w które wierzył. Słowa oburzenia o trupach koreańskich dzieci, o nieszczęsnym Murzynie Mac Ghee, słowa gniewu, gdy wymieniał z imienia i nazwiska morderców gestapowskich, przywracanych do łask i zapraszanych do sztabów anglo-amerykańskich". niniwa2.cba.pl/nietoperz_cicho.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Nie zgadzam się. 28.06.08, 09:58 Martyka padł ofiarą porachunków w UB. Zreszta pisałem o poziomie publicystyki a nie o tym jak skończył Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No bo nie przeprowadzil np. wywiadu z Walesa z 28.06.08, 12:28 pozycji na kolanach. A tylko tak sie przeprowadza "obiektywne" wywiady obecnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mediabrowser Re: Skowroński z trójki-wywiad R. Mazurka 23.12.14, 08:26 Nie chciałem zakładać nowego wątku, więc wykorzystałem niniejszy sprzed kilku ładnych lat. Przypominam wywiad R. Mazurka z K. Skowrońskim zamieszczony na stronie dziennik.pl. Może go znacie, ale odświeżam, bo warto. K. Skowroński wespół z autorem odkrywają tu nieco radiowo-medialnego zaplecza. Polecam: Skowroński: nie byłem partyjnym nominatem Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Skowroński ujawnił w końcu? 23.12.14, 13:55 Może ktoś wie. Bo to trochę przypał, że prezes SDP bierze jakąś tajemniczą kasę od partii politycznej. www.rp.pl/artykul/1020592.html17-06-2013 -Po informacji, że pana radio wzięło od Prawa i Sprawiedliwości 140 tysięcy złotych? To raczej dowód na zależność od partii. -Nie. -Dlaczego? -Radio wzięło, ale zawarło umowę handlową i zachowało niezależność. -Na co zostały przeznaczone te pieniądze? -Przedmiot umowy ma w sobie zawartą klauzulę tajemnicy, poprosiłem drugą stronę o zwolnienie z niej, ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Skowroński z trójki 23.12.14, 09:17 Obiektywność to przeżytek zgniłej burżuazyjnej demokracji. IV RP nigdy się mu nie podda. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Skowroński z SDP 23.12.14, 14:01 >wzorcowy przykład braku obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Skowroński z trójki 23.12.14, 14:50 Z tego co pamiętam płacił mu PiS w jakiś zawoalowany sposób a więc dziennikarzem już nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Skowroński z trójki 23.12.14, 15:17 wiosnaludzikow napisał: > Z tego co pamiętam płacił mu PiS w jakiś zawoalowany sposób a więc dziennikarze > m już nie jest. A którzy prawicowi dziennikarze nie siedzą w pisowskiej kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Re: Skowroński z trójki 23.12.14, 15:31 boblebowsky napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > Z tego co pamiętam płacił mu PiS w jakiś zawoalowany sposób a więc dzienn > ikarze > > m już nie jest. > > A którzy prawicowi dziennikarze nie siedzą w pisowskiej kieszeni? Przestań hejtować. A którzy dziennikarze TVN nie siedzą w kieszeni PO. Daruj sobie ! Wysil się na normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Skowroński z trójki 23.12.14, 17:01 wesolyromekmmv napisał: > boblebowsky napisał: > > > wiosnaludzikow napisał: > > > > > Z tego co pamiętam płacił mu PiS w jakiś zawoalowany sposób a więc > dzienn > > ikarze > > > m już nie jest. > > > > A którzy prawicowi dziennikarze nie siedzą w pisowskiej kieszeni? > Przestań hejtować. > A którzy dziennikarze TVN nie siedzą w kieszeni PO. > Daruj sobie ! Wysil się na normalność. A może ty sobie daruj te wygłupy i sprawdź do kto wypłaca pensje wielu prawicowym dziennikarzom, lub od kogo są zależni finansowo pośrednio. Czyżbyś nie wiedział do kogo należy GP? A może kto finansuje szmatławca Karnowskich? Albo za co dostawał od PISu pieniądze pan Skowroński? Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: Skowroński z trójki 23.12.14, 23:21 Za krótkich rządów PiS udało się upakowac w trójce takie gwiazdy dziennikarstwa a dupowata PO , podobnie jak w przypadku CBA tolerowala to ( w drugim wypadku do czasu ) . Moim "ulubionym" jest jednak Kuba S. , od zawsze w stacji, i potrafiący świetnie wyczuć czego się od niego oczekuje. Za pis wpuszczano mu antenę słuchaczy wyłącznie kochających jarozbawa i berety , a on nic , a właściwie udawał że robi bezstonny program. Teraz daje radę mimo że stacja pisowa a władza PO potrafi jak mówiła cudowna -) Nelly Rokita stać w rozkroku. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Skowroński z trójki 25.12.14, 21:41 Chyba nikogo nie dziwi,że SKOK Wołomin padł,Bierecki został senatorem o lud polski zapłaci za to przeszło 800 milionów zł. Odpowiedz Link Zgłoś