basia.basia 02.10.03, 19:25 ZACZĘŁO SIĘ !!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 19:26 basia.basia napisała: > ZACZĘŁO SIĘ !!!!!!!!11 Na razie jest o uczciwości i rzetelności dziennikarskiej przy okazji korzystania z przecieków bez wystarczającego moralnego motywu. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 19:31 Czy to wszystko o Rokicie?! Ta podłość itd., co go tak przeraża, pogarda dla prawa!!! Że ujawnił smsa Halbera? Albo zeznania Marciniak? Ci co dali Sekielskiemu tekst niegodno podania reki itp.! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 19:27 "Ktoś posunął się do działań nieetycznych (...) mnie interesuje motyw dla którego ktoś złamał prawo by ujawnić fakt, który nie ma znaczenia, nic nie zmienia" Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 19:28 "Dla wyższych moralnych motywów my prawo łamiemy" Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 19:29 "Zasłaniam się tajemnicą dziennikarską bo na to mi zezwala prawo i tak mi nakazuje moja moralność" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 19:32 Po przerwie będzie ciekawiej. Obiecuję! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 19:33 On się zachowuje jak nawiedzony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 20:09 kataryna.kataryna napisała: > Piąty raz to samo. Jak ktoś znajdzie zapis tego wywiadu, bardzo proszę o informację. To doskonały materiał do badań naukowych (psychiatria). Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 20:21 Diagnoza zostałą już postawiona:) Psychoza maniakalna na tle etycznym; badany osobnik wyobraża sobie, że jest latarnią moralności, wzorem przyzwoitości, prześladowanym za swoje przekonania przez niejakiego Jana Marię Rokitę, którego pogardliwie nazywa posłem na sejm RP. Pacjent ponadto wykazywał objawy histerii i skrajnego wyczerpania umysłowego. Perseweracja (kilkadziesiąt razy wplótł w swoją kaznodziejską mowę tego jakiegoś Jana Marii Rokity) świadczyć może, że pacjent jest w fazie zagrażającej otoczeniu. Konieczna natychmiastowa hospitalizacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 19:33 Może niedokładnie: Nikczemność, karierowiczostwo, brak zasad ważniejsze niż reguła państwa prawa. Oni gardzą prawem. Teraz jest o kondycji moralnej niegodnych zaufania i niegodnych, żeby im rękę podać ludzi z prokuratury lub komisji śledczej. Trzeba to potępić. Oni to zrobili con amore, bez żadnego publicznego interesu. Lekceważenie ludzkiej przyzwoitości. Oni gardzą prawem. Jak możemy mieć pretensje teraz do przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Jan Maria Awaria - poseł na Sejm RP 02.10.03, 19:44 O Rokicie: Na miejcu Rokity nie robiłbym takich komentarzy, zastanawiałbym się raczej dlaczego tutaj prawo zostało złamane. Rokita traktuje komisję jako rodzaj kompleksu, który pozwala mu zabłyszczeć na scenie politycznej. (Teraz się wycofuje, że to nie o Rokicie). O tajemnicy dziennikarskiej i Kwaśniewskim: Odpowiedź nie na temat. Ale za to znowu o Rokicie "uczyliśmy się moralności w różnych szkołach", "Rokita być może uważa, że to normalne robić publiczny użytek z prywatnych rozmów". Rokita publicznie niemoralnie i nieprzyzwoicie flekuje za nieujawnianie prywatnych rozmów. I znowu o moralności Rokity. Szósty raz. I o innych szkołach moralności niż Rokitowa. O komisji: Potknięcia komisji - niegodne i nieprzyzwoite wypowiedzi Rokity, który powinien nosić godność posła RP. Urządzanie safarii na prezydenta i premiera. Teraz dostało się Zaleskuej za chwytanie Michnika poniżej pasa. "Jan Maria nie poinstruował pani co wolno a co nie wolno", "To jest dla mnie obraźliwe. Mam prawo pytać", "Nie ma pani prawa pytać!", "Niech się pani zastanowi, w czym pani uczestniczy! Pani uczestniczy w psuciu tego państwa!" Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Jan Maria Awaria - poseł na Sejm RP 02.10.03, 19:51 No papatrzcie wszystkiemu winni Zaleska i JAN MARIA ROKITA!!! Bomba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Jan Maria Awaria - poseł na Sejm RP 02.10.03, 19:59 kataryna.kataryna napisała: > O Rokicie: > > Na miejcu Rokity nie robiłbym takich komentarzy, zastanawiałbym się raczej > dlaczego tutaj prawo zostało złamane. Rokita traktuje komisję jako rodzaj > kompleksu, który pozwala mu zabłyszczeć na scenie politycznej. (Teraz się > wycofuje, że to nie o Rokicie). > > O tajemnicy dziennikarskiej i Kwaśniewskim: > > Odpowiedź nie na temat. Ale za to znowu o Rokicie "uczyliśmy się moralności w > różnych szkołach", "Rokita być może uważa, że to normalne robić publiczny > użytek z prywatnych rozmów". Rokita publicznie niemoralnie i nieprzyzwoicie > flekuje za nieujawnianie prywatnych rozmów. I znowu o moralności Rokity. Szósty > > raz. I o innych szkołach moralności niż Rokitowa. > > O komisji: > > Potknięcia komisji - niegodne i nieprzyzwoite wypowiedzi Rokity, który powinien > > nosić godność posła RP. Urządzanie safarii na prezydenta i premiera. Teraz > dostało się Zaleskuej za chwytanie Michnika poniżej pasa. "Jan Maria nie > poinstruował pani co wolno a co nie wolno", "To jest dla mnie obraźliwe. Mam > prawo pytać", "Nie ma pani prawa pytać!", "Niech się pani zastanowi, w czym > pani uczestniczy! Pani uczestniczy w psuciu tego państwa!" > > To on jeszcze ma złudzenia że państwo nie jest popsute????? Autorytet się zepsił:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniącyPielęgniarz Podjęliśmy decyzję! IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 19:48 Jedziemy po Michnika! Tego, jak potraktował dzisiaj Zaleską ten zadufany w sobie balon, to ja mu nigdy nie zapomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Podjęliśmy decyzję! 02.10.03, 19:51 Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a): > Jedziemy po Michnika! Własnie miałam po Ciebie dzwonić :) > Tego, jak potraktował dzisiaj Zaleską ten zadufany w sobie balon, to ja mu > nigdy nie zapomnę. Chyba ostra psychoza maniakalno-depresyjna. Rokita, Rokita, Rokita, moralnośc, moralność, moralność. Szkoda, że Zaleska nie przerwała tego wywiadu wcześniej, oszczędziłaby nerwów i sobie, i nam. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Podjęliśmy decyzję! 02.10.03, 20:04 Coś mi się zdaje, że KKZ nie ma kwalifikacji do przeprowadzania wywiadów z osobnikami niezróważonymi psychicznie. Bałam się czy jej dusić nie zacznie! To było wszystko tak teatralne i dramatyczne aż zapomniałam o tym, że przecież są dowody na to, że z życiem wyszła:) A może był nachlany? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Podjęliśmy decyzję! 02.10.03, 20:08 basia.basia napisała: > Coś mi się zdaje, że KKZ nie ma kwalifikacji do przeprowadzania > wywiadów z osobnikami niezróważonymi psychicznie. Bałam się czy > jej dusić nie zacznie! To było wszystko tak teatralne i dramatyczne > aż zapomniałam o tym, że przecież są dowody na to, że z życiem wyszła:) Ale on ją zaczął dusić, słyszałaś jak cienko pod koniec mówiła? Rzeczywiście, Kolenda nie bardzo się nadaje, do wywiadów z Michnikiem trzeba zatrudniać Eichelbergera. To nie była rozmowa, niestety. Nie wiem czy ktoś by tu poradził. Może Olejnik. > A może był nachlany? Bladym świtem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Podjęliśmy decyzję! IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 20:26 kataryna.kataryna napisała: > basia.basia napisała: > > > Coś mi się zdaje, że KKZ nie ma kwalifikacji do przeprowadzania > > wywiadów z osobnikami niezróważonymi psychicznie. Bałam się czy > > jej dusić nie zacznie! To było wszystko tak teatralne i dramatyczne > > aż zapomniałam o tym, że przecież są dowody na to, że z życiem wyszła:) > > > > Ale on ją zaczął dusić, słyszałaś jak cienko pod koniec mówiła? Rzeczywiście, > Kolenda nie bardzo się nadaje, do wywiadów z Michnikiem trzeba zatrudniać > Eichelbergera. To nie była rozmowa, niestety. Nie wiem czy ktoś by tu poradził. > > Może Olejnik. > > > > > A może był nachlany? > > > Bladym świtem? Piwo z rana jak śmietana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Podjęliśmy decyzję! IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 20:14 Dobrze się stało, że nie zakończyła wcześniej. Michnik się "pokazał" i może to wyjdzie wszystkim na zdrowie. Jeżeli on się zdecyduje dać taki show przed komisją, dopiero będzie ciekawie. Powiedzmy sobie szczerze, ile osób słucha Toku? Komisja jest dopiero areną. Może już nadszedł czas, żeby nastąpiło pewne "oczyszczenie" w tej kwestii i komisja może w tym pomóc. Takie oczyszczenie może dobrze zrobić. Może stanowić pewnego rodzaju zmianę w społecznej świadomości. W końcu ile można ciągnąć taką farsę? Ile można żyć złudzeniami i błędnym wyobrażeniem o własnych autorytetach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Żenująca kompromitacja IP: *.piaseczno.citystrada.com / *.citystrada.com 02.10.03, 20:16 Nigdy nie maiałem dobrego zdania o Michniku. Obrona Jaruzela i Kiszczaka, bratanie się z Olkiem i Leszkiem, wódka z Urbanem, z miesiąca na miesiąc pogarszały moje zdanie o tym człowieku. Ale dzisiejszy wywiad w kontekście ostatnich rewelacji Komisji Sledczej pogrążył Super Autorytet do końca. Zastanówmy się: Agora negocjuje ustawę medialną z rządem (dokładnie z Jakubowską, ale pod czujnym okiem Nikolskiego będącego pieskiem Millera) jak kawałek materiału na arabskim targu. Michnik chce dorównać SLD i Rydzykowi i mieć swoją własną telewizję. Czerwoni bojąc się popularności Michnika wśród inteligencji nie chcą na to zezwolić. No chyba że za dużą kasę. I tu pojawia się Rywin. Michnik rozsądnie "na wszelki słuczaj" nagrywa rozmowę. Okazuje się że miał rację, cena podana przez Rywina doprowadza go do furii (właścicieli Agory też). Rozpoczyna się gra. Michnik odwiedza raz po raz premiera i prezydenta. Chce kupić ustawę za kasetę, trwa to tak długo, aż Mazurek i Zalewski z "Wprost" dostają cynk. Grunty zaczyna się palić pod nogami obu stronom. Dodatkowo zbliżają się negocjacje w Danii. Michnik obiecuje że do zawarcia traktatu nie ujawni całego syfu. Później będzie musiał to zrobić, bo kto inny sprzątnie mu sprzed nosa temat. Pojawia się artykuł. I wtedy Adaś traci kontrolę nad sprawa. Pojawia się komisja z Rokitą i Ziobrą. Wypierdki informacji pozostawiane w prokuraturze zaczynają nie wystarczać. Aż zbliża się dzień 2-ich zeznań Jakubowskiej i Rkita (który już wczesniej narobił koło pióra RedNaczowi i jego ulubionym komuszkom zwłaszcza Lesiowi M.) odkrywa przed publicznością, że Rywin miał po co przychodzić do Agory. I stąd dzisiejszy chamski i brutalny napad słowny na prawicowego konserwatystę, który nagle wbrew wszelkim znakom na niebie i ziemi stał się idolem narodu, bo chciał pokazać Prawdę. Jeszcze bardziej na pogarde zasługuje napaść na Sekielskiego i Zaleską. Dziennikarze, którzy nie uznają autorytetu i nie całują w dupę Papieża Redaktorów, zawsze będą przez niego wdeptani w ziemię. MICHNIK KONIEC GRY!!! IDZIESZ NA DNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Żenująca kompromitacja 02.10.03, 20:24 Tak się zastanawiam - tyle na początku gadał o tej moralności i świętosci tajemnicy dziennikarskiej.... ale nie dalej jak dwa tygodnie temu to Wyborcza stanęła na głowie aby znaleźć źródło przecieku w otoczeniu Jakubowskiej - wtedy nie mieli żadnych objekcji w informaniu na pierwszej stronie przez trzy dni o tym kto był źródłem informacji.. Oczywiście potem dorobiono jeszcze legendę że dziennikarka Superexpress'u poczuła się zmanipulowana do tego stopnia że odeszła... Zeby było śmieszniej owa zmanipulowana bidusia pracuje teraz w Wyborczej bo prywanie była i jest żoną jednego z dziennikarzy... Wyborczej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Podjęliśmy decyzję! 02.10.03, 20:02 Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a): > Jedziemy po Michnika! > > > > Tego, jak potraktował dzisiaj Zaleską ten zadufany w sobie balon, to ja mu > nigdy nie zapomnę. Weż koniecznie kaftanik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Dygresja 02.10.03, 23:06 Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a): > Jedziemy po Michnika! > > > > Tego, jak potraktował dzisiaj Zaleską ten zadufany w sobie balon, to ja mu > nigdy nie zapomnę. Po latach okazuje się, że to Wałesa miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro.gonzales Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 19:56 Faktycznie jest z nim gorzej niż źle. Ale to chyba dopiero preludium do cyrku, jaki będzie przy przesłuchaniu przed komisją. Pan Michnik staje się żałosny. Sam otworzył tę puszkę Pandor, kiedy sprawy wymykają się spod kontroli reaguje histerycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 20:24 Jan Maria Rokita, poseł na sejm Rzeczypospolitej. Michnik powtarzał jego nazwisko jak zaklęcie. Miałem wrażenie, że zaraz wyciągnie z kieszni laleczkę Jana Marii Rokity, posła na sejm Rzeczypospolitej i zacznie wbijać w nią długie igły. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 20:58 Rokita w każdym wywiadzie podkreśla, że chodzi mu przede wszystkim o naprawę państwa a wielu podkreśla, że on jest propaństwowcem właśnie. To musi być nie do zniesienia dla Michnika. Bo to była jego "działka" i czuje się okradziony. Pewnie dlatego tak podkreśla, że Rokita ujawnił tego smsa - dowód niepraworządności, i w ogóle stara się zdezawuować jego rolę i osiągnięcia w komisji. Zazdrość to potężne uczucie. Nawet mordować potrafią z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 21:03 basia.basia napisała: > Rokita w każdym wywiadzie podkreśla, że chodzi mu przede > wszystkim o naprawę państwa a wielu podkreśla, że on jest > propaństwowcem właśnie. To musi być nie do zniesienia dla > Michnika. Bo to była jego "działka" i czuje się okradziony. > Pewnie dlatego tak podkreśla, że Rokita ujawnił tego smsa > - dowód niepraworządności, i w ogóle stara się zdezawuować > jego rolę i osiągnięcia w komisji. > Zazdrość to potężne uczucie. Nawet mordować potrafią z tego > powodu. > Mordować to jeszcze rozumiem, ale samobójstwo popełniać? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 23:42 basia.basia napisała: > Rokita w każdym wywiadzie podkreśla, że chodzi mu przede > wszystkim o naprawę państwa a wielu podkreśla, że on jest > propaństwowcem właśnie. To musi być nie do zniesienia dla > Michnika. Bo to była jego "działka" i czuje się okradziony. > Pewnie dlatego tak podkreśla, że Rokita ujawnił tego smsa > - dowód niepraworządności, i w ogóle stara się zdezawuować > jego rolę i osiągnięcia w komisji. > Zazdrość to potężne uczucie. Nawet mordować potrafią z tego > powodu. Jeśli chce odbudowy państwa, to niech ujawni całą prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek moze i wbijał IP: *.biaman.pl 03.10.03, 15:10 Gość portalu: t1s napisał(a): > Jan Maria Rokita, poseł na sejm Rzeczypospolitej. Michnik powtarzał jego > nazwisko jak zaklęcie. Miałem wrażenie, że zaraz wyciągnie z kieszni laleczkę > Jana Marii Rokity, posła na sejm Rzeczypospolitej i zacznie wbijać w nią długie > > igły. Bardzo możliwe, że on to robił. Przecież wizji nie było, jeno fonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 20:33 Czy jest w końcu gdzieś zapis tego wywiadu? Przyda się wszystko, co pomoże postawić diagnozę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 20:51 To jest takie kuriozum, że z pewnością ktoś sobie zadał trud i jutro ten wywiad będzie w jakiejś gazecie a może i tutaj. Pożartowaliśmy sobie ale tak naprawdę to jest przerażające. Słyszysz głos Michnika ale treść!? Co się stało z tym człowiekiem? On się w ogóle nie kontroluje. I co za maniery? I co on wygaduje? Żałosne przedstawienie. Pogrzebał swój mit. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 21:01 basia.basia napisała: > To jest takie kuriozum, że z pewnością ktoś sobie > zadał trud i jutro ten wywiad będzie w jakiejś gazecie > a może i tutaj. > > Pożartowaliśmy sobie ale tak naprawdę to jest przerażające. > Słyszysz głos Michnika ale treść!? Co się stało z tym człowiekiem? > On się w ogóle nie kontroluje. I co za maniery? I co on wygaduje? > Żałosne przedstawienie. Pogrzebał swój mit. Rzeczywiście przykre, retransmisja z upadku. Jak Michnik, redaktor naczelny potężnej gazety może w taki sposób traktować dziennikarzy, na Łapińskiego się zapatrzył? I jeszcze te gadki, że oni (w Gazecie) korzystają z przecieków, ale w imię wyższych racji a Sekielski z niskich pobudek. A kto Michnikowi dał prawo do decydowania kiedy kończą się niskie pobudki a zaczyna wyższa racja? Przecież gdyby, dajmy na to, Kaczyński próbował w taki sposób rozmawiać z dziennikarzem Wyborczej to by go Michnik rozniósł. Moralność Kalego i zero zawodowej solidarności. Przejechał się po Faktach a przecież, Zaleskiej i Rokicie w jakiejś rozpaczliwej obronie czegoś, co mógł obronić jednym krótkim argumentem, po co te histeryczne wrzaski? I te brednie o moralności i godności. A gdzie miał etykę kiedy objeżdżał Rokitę za komentarz, którego - jak sam powiedział - nie słyszał? To jest fair? I ten tekst do Kolendy, że uczestniczy w psuciu państwa. Czym to się różni od tekstu Łapińskiego o wściekłym ataku dziennikarzy na struktury demokratycznego państwa? Michnikowi wolno? Niech się przestanie kreować na jedynego sprawiedliwego, który wie gdzie dobro a gdzie zło i nauczać maluczkich przyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 21:23 Napisałam tam wyżej dlaczego on się tak wkurzył. Wiesz, że ze mnie taki domorosły psycholog ale pomyśl czy to, że on głównie o Rokicie mówił (krzyczał) i nie docierały do niego delikatne sugestie, że to nie ma być na temat Rokity ten wywiad, nie świadczy o jakiejś idee fix podyktowanej zazdrością? No i tym, że Rokita dobrał mu się do skóry. A swoją drogą to mogę sobie teraz wyobrazić jak on się zachowuje jak się wścieknie i nie musi się hamować. Nie dziwię się, że niektórzy się go boją. A to co napisałaś świadczy o tym jak jest zakłamany! Winni Rokita, Sekielski i Kolenda. Idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 21:30 A przypomnijcie sobie, jak Sulik przed komisją powiedział, jakie zdanie usłyszał od Michnika :) Czyż to nie ironia? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 21:32 Gość portalu: ghost napisał(a): > A przypomnijcie sobie, jak Sulik przed komisją powiedział, jakie zdanie > usłyszał od Michnika :) > > Czyż to nie ironia? Też mi się to dziś przypomniało :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 21:37 basia.basia napisała: > Nie pamiętam. > ? "Całe życie byłeś porządnym człowiekiem a na starość dajesz dupy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 21:13 Po tym wywiadzie przypomniał mi się felieton Ziemkiewicza. Ziemkiewicz jest znany ze swojej niechęci do Michnika, ale przeczytajcie to. Może już to zrobiliście wcześniej. Ziemkiewicz ma dosyć jasne poglądy, więc niektóre kwestie nie będą pewnie zaskoczeniem. Jest to tekst ogólny o Michniku, o jego pozycji i zachowaniu po 89r. Po ostatnich jego wyczynach nie mogę się oprzeć wrażeniu, że w tym fragmencie o samozadowoleniu Michnika jest dużo prawdy. ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/zlud2000/michnik.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 21:21 Gość portalu: ghost napisał(a): > Po tym wywiadzie przypomniał mi się felieton Ziemkiewicza. Ziemkiewicz jest > znany ze swojej niechęci do Michnika, ale przeczytajcie to. Może już to > zrobiliście wcześniej. Ziemkiewicz ma dosyć jasne poglądy, więc niektóre > kwestie nie będą pewnie zaskoczeniem. Jest to tekst ogólny o Michniku, o jego > pozycji i zachowaniu po 89r. Po ostatnich jego wyczynach nie mogę się oprzeć > wrażeniu, że w tym fragmencie o samozadowoleniu Michnika jest dużo prawdy. > > > ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/zlud2000/michnik.htm Niestety, Ziemkiewiczowi racji trudno tu odmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 23:36 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: ghost napisał(a): > > > Po tym wywiadzie przypomniał mi się felieton Ziemkiewicza. Ziemkiewicz jes > t > > znany ze swojej niechęci do Michnika, ale przeczytajcie to. Może już to > > zrobiliście wcześniej. Ziemkiewicz ma dosyć jasne poglądy, więc niektóre > > kwestie nie będą pewnie zaskoczeniem. Jest to tekst ogólny o Michniku, o j > ego > > pozycji i zachowaniu po 89r. Po ostatnich jego wyczynach nie mogę się oprz > eć > > wrażeniu, że w tym fragmencie o samozadowoleniu Michnika jest dużo prawdy. > > > > > > <a href="http://ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/zlud2000/michnik.htm"target="_blank">ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/zlud2000/michnik.htm</a> > > > > Niestety, Ziemkiewiczowi racji trudno tu odmówić. Powtórzę jeszcze raz, Wałęsa poznał się na nim wcześniej i odebrał znaczek, co było początkiem wojny na górze. Dzisiejszy wywiad nie pozostawia wątpliwości, kto miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 02:23 Gość portalu: ghost napisał(a): > Po tym wywiadzie przypomniał mi się felieton Ziemkiewicza. Ziemkiewicz jest > znany ze swojej niechęci do Michnika, ale przeczytajcie to. Może już to > zrobiliście wcześniej. Ziemkiewicz ma dosyć jasne poglądy, więc niektóre > kwestie nie będą pewnie zaskoczeniem. Jest to tekst ogólny o Michniku, o jego > pozycji i zachowaniu po 89r. Po ostatnich jego wyczynach nie mogę się oprzeć > wrażeniu, że w tym fragmencie o samozadowoleniu Michnika jest dużo prawdy. > > > ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/zlud2000/michnik.htm Dzięki ghost:) Nie znałam tego tekstu Ziemkiewicza, ale całkowicie się z nim zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 21:39 Niestety,nie słuchałem tego SHOW,ale po komentarzach należy sobie życzyć ,aby jutro TVN "bez znieczulenia" odtworzyła TO tuż po faktach.Może wreszcie tej części opinii publicznej,która uważa Ojca Redaktora za autorytet otworzą się oczy. Swoją drogą,to albo zwariował,albo przedawkował.Na "górze" zaczynają się ostre gierki skoro Kurczuk"miesza" ,a Adaśkowi kompletnie puściły nerwy .Czyżby łabędzi śpiew GTW z Adamem na czele?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 21:44 A czy TOK FM nie należy do Agory, Żeby u siebie tak napaskudzić ? Nie panimaju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.biaman.pl 02.10.03, 22:00 Właśnie Kataryna coś wspominała o samobójstwie. Nie słuchałem wywiadu, ale cytaty wystarczą: cięzka psychoza i Goniący Pielegniarz czym prędzej powinien wziąć się do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 22:06 Gość portalu: züberman napisał(a): > Właśnie Kataryna coś wspominała o samobójstwie. Nie słuchałem wywiadu, ale > cytaty wystarczą: cięzka psychoza i Goniący Pielegniarz czym prędzej powinien > wziąć się do roboty! To samobójstwo nie było dosłowne :) Cywilne. Tak się zastanawiam po tym wywiadzie, kogo Michnik bardziej ceni, Millera czy Rokitę. Nie wiem do czego się bardziej pali, do obrony niewinności Leszka czy do odsądzania od czci i wiary Rokity. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Super watek 02.10.03, 22:18 Katarynko dzieki za namiary , pozwolisz, ze rzuce linka na kraj? Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z2z Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.03, 22:18 Mysle, ze Agora to dzis za wielki byznes, i za duze pieniadze sa tu w grze, zeby pozwalac sobie na takie numery zbyt dlugo. Przyjmuje zaklady, ze - rzecz do niedawna nie do pomyslenia! - iz Michnik nie bedzie naczelnym GW o tej porze za rok. Czas na profesjonaliste zamiast moralisty. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 02:34 Gość portalu: z2z napisał(a): > Mysle, ze Agora to dzis za wielki byznes, i za duze pieniadze sa tu w grze, > zeby pozwalac sobie na takie numery zbyt dlugo. Przyjmuje zaklady, ze - rzecz > do niedawna nie do pomyslenia! - iz Michnik nie bedzie naczelnym GW o tej porze > > za rok. Czas na profesjonaliste zamiast moralisty. Myślę, że przegrasz zakład i Michnik pozostanie naczelnym - bo Agora to grupa osób zaprzyjaźnionych. Tyle że już Michnik straci w oczach czytelników a i GW pewnie zmaleje ich liczba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek and so it goes.. IP: *.biaman.pl 02.10.03, 22:27 Żałuję, że nie słuchałem wywiadu, ale do mnie zdaje się to radio nie dociera. Nie wiem, o co chodzi Michnikowi. Mogę jakoś tam rozumieć ew. fascynację umysłowością Urbana (w końcu od takiej np. Paradowskiej Uszatego różni fakt, że dobrze włada piórem oraz jęzorem), ale zerem-mullerem – tego pojąć nie mogę. Wydaje się, że z sobie znanych powodów Michnik utożsamił państwo polskie właśnie z leszkiem. To się kupy nie trzyma. Oczywiście gorąco kibicuję Rokicie – wolę, żeby to on, a nie Michnik naprawiał państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 02:31 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: züberman napisał(a): > > > Właśnie Kataryna coś wspominała o samobójstwie. Nie słuchałem wywiadu, ale > > > cytaty wystarczą: cięzka psychoza i Goniący Pielegniarz czym prędzej powin > ien > > wziąć się do roboty! > > > To samobójstwo nie było dosłowne :) Cywilne. > Tak się zastanawiam po tym wywiadzie, kogo Michnik bardziej ceni, Millera czy > Rokitę. Nie wiem do czego się bardziej pali, do obrony niewinności Leszka czy > do odsądzania od czci i wiary Rokity. A ja katarynko po tym wywiadzie nie mam już wątpliwości żadnej, kogo Miller ceni. Natomiast pali się jednako żarliwie zarówno do obrony Millera jak i do potępiania Rokity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 22:21 Słyszałem to - Michnik jest już groźny dla społeczeństwa. To są ostatnie chwile, żeby się obudził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Było o tym w TVN24 IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 22:28 Ciekawe, czy będzie jutro w Faktach? Puścili "najlepsze" fragmenty. Wypowiadali się Żakowski (nie podobało mu się zachowanie Michnika) i Wildstein (pojechał ostro z Michnikiem). Ale okazalo się, że Michnik wydał oświadczenie po tym wszystkim, w którym przeprosił KK-Z i TVN. Tłumaczył się tym, że to było zagranie przed jego kolejnymi zeznaniami, więc się zdenerwował. Wspomniał jeszcze coś o dorabianiu mu gęby. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Było o tym w TVN24 02.10.03, 22:48 Jego ludzie musieli mu uprzytomnić co narobił. I jak fatalnie wypadł. Jak można być takim głupcem? Czy on nie wie, że takie zachowanie sprawia jak najgorsze wrażenie? I jeszcze te pokrętne tłumaczenia. Szkoda, że tego nie widziałam. Może powtórzą te opinie Żakowskiego i Widsteina. Michnik przepadł. Rokita dowiedział się jak go podejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Było o tym w TVN24 IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 22:55 To będzie kilka minut po 1.00 w powtórce magazynu "24godz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Było o tym w TVN24 IP: *.biaman.pl 02.10.03, 22:57 dzieki za wiadomość. Muszę tego posłuchać. Jesteś pewien, że wcześniej nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Było o tym w TVN24 IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 22:59 Nie wiem. Może być w zwykłym serwisie informacyjnym. Na pewno będzie w "24godz", bo powtarzają to o 0.30, a to było w drugiej części. W pierwszej był Pęk i Kalisz, między innymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Było o tym w TVN24 IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 23:00 "Byli", a nie "był", oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek i już się cieszyłem IP: *.biaman.pl 02.10.03, 23:02 A ja już zrozumiałem, że Kalisz był pękł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek dylemmat IP: *.biaman.pl 02.10.03, 23:01 Pęk i Klaisz między innymi :) to gratka nie lada. Brrr. Nawet nie wiem, czy kibicować grubemu czy chudemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Tylko spokojnie IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 23:02 Był jeszcze Rafał Zagórny z PO. Posadzili biedaka w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek wszystko, co najważniejsze IP: *.biaman.pl 02.10.03, 22:56 Jakaś osobliwa satysfakcja u niektórych z was z kopania Michnika. Jasne, nieładnie postąpił, ale kopanie go nie przysłuży się wykryciu Grupy TW. Rokita musi zrobić coś więcej w tym śledztwie niż uwalić Michnika, czego zdaje się sobie życzycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: wszystko, co najważniejsze IP: REDFIG* / *.redfig.com 02.10.03, 23:07 Wiesz, to po prostu pękł balon, w którym zbierało się powietrze(?) już od dłuższego czasu. Nie jest tak źle. Nad Millerem by takiej dyskusji nie było. I tylu żali. Co najwyżej, Kształtną Pierś mogliby wspomnieć jacyś wielbiciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek przykra sprawa IP: *.biaman.pl 02.10.03, 23:21 To prawda. Ale z odkrycia niedołęstwa myślowego Michnika nie warto robić głównego oręża w walce o naprawę Rzplitej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: wszystko, co najważniejsze IP: 213.77.7.* 03.10.03, 09:49 To ty jeszcze nie zauważyłeś że Michnik BYŁ w grupie trzymającej władzę?! Oczywiście na doczepkę, ale o tym to nawet o nie wiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Michnik i KKZ w TOK FM 02.10.03, 23:04 basia.basia napisała: > ZACZĘŁO SIĘ !!!!!!!!11 Po dzisiejszym występie, Michnik powinien obalic flachę. Najlepiej z Urbanem, Millerem i Jakubowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z2z Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.03, 23:57 www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1703759.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z2z Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.10.03, 00:03 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031003/publicystyka/publicystyka_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: REDFIG* / *.redfig.com 03.10.03, 01:09 Trochę się zrobiło pod koniec ponuro, gdy zaczęto na forum przywracać do porządku tych, którzy zbyt mocno naciskali w sprawie Michnika (oczywiście piszę trochę pokrętnie), więc może na koniec coś, co wśród zarzutów wobec Michnika, nie budzi takich emocji. Co najwyżej politowanie lub rozbawienie. Komentarz jednego z internautów pod "usprawiedliwieniem" Adama Michnika ze swojego zachowania w TOK FM: Gość: palindrom "Nie pierwszy raz Pana Adama zawodza nerwy w publicznych wystapieniach. Trzeba albo pic mniej, albo pic wiecej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.biaman.pl 03.10.03, 08:23 Widzisz, a ja akurat b. tego argumentu nie lubię. Argumentu o alkoholu używa się albo po to, żeby kogoś poniżyć, albo w żartach pomiędzy znajomymi. Nie podoba mi się obsadzanie Michnika w roli poniżonego, ani nie sądzę, że autor tego posta był kolegą Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: REDFIG* / *.redfig.com 03.10.03, 10:28 Tutaj raczej nie chodzi o poniżenie, a o żart (przynajmniej taką miałem intencję). To picie Michnika jest takie modne ostatnio nie ze względu na sam fakt picia, ale bardziej na towarzystwo, jakie M. sobie dobiera do tego "procederu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.biaman.pl 03.10.03, 10:38 Masz rację, żart z towarzystwem do picia byłby lepszy (albo Ty lepiej czytasz ode mnie między wierszami:) ). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Indywidualnemu obywatelowi jest... IP: 213.56.66.* 03.10.03, 01:11 Robotnicy i kapitalisci Dla uproszczenia nazywal bede nizej "robotnikami" wszystkich tych, którzy nie sa wspólwlascicielami srodków produkcji - choc nie jest to zwyczajowe rozumienie tego pojecia. Wlasciciel srodków produkcji moze kupic prace robotnika. Poslugujac sie srodkami produkcji, robotnik wytwarza nowe towary, które staja sie wlasnoscia kapitalisty. Zasadniczym elementem tego procesu jest stosunek miedzy tym, co robotnik wytwarza, a tym, co w zamian otrzymuje - w kategoriach wartosci rzeczywistej. Tak dalece jak uklad pracy jest "dobrowolny", wysokosc wynagrodzenia robotnika jest warunkowana nie rzeczywista wartoscia produkowanych przezen towarów, lecz jego minimalnymi potrzebami i zapotrzebowaniem kapitalisty na sile robocza w stosunku do liczby robotników rywalizujacych o prace. Wazne jest zrozumienie, ze nawet w teorii wyplata robotnika nie jest zdeterminowana rzeczywista wartoscia jego produktu. Prywatny kapital koncentruje sie w rekach nielicznych ludzi, czesciowo z powodu rywalizacji wsród kapitalistów, a czesciowo dlatego, ze rozwój techniczny i rosnace rozbicie swiata pracy stymuluja powstawanie wiekszych jednostek produkcji kosztem mniejszych. Rezultatem tych procesów jest powstanie oligarchii prywatnego kapitalu, nie poddajacej sie skutecznej kontroli nawet demokratycznie zorganizowanego spoleczenstwa. Dzieje sie tak dlatego, ze czlonkowie cial legislacyjnych sa wybierani przez partie polityczne, w duzej mierze finansowane lub w inny sposób sterowane przez prywatnych kapitalistów, którzy w praktyce izoluja elektorat od legislatury. W konsekwencji, reprezentanci ludu niewystarczajaco chronia interesów uposledzonych warstw spoleczenstwa. Co wiecej, w obecnych warunkach prywatni kapitalisci nieuchronnie kontroluja, bezposrednio lub posrednio, glówne zródla informacji (prase, radio, edukacje). Indywidualnemu obywatelowi jest zatem bardzo trudno dojsc do obiektywnych wniosków i zrobic madry uzytek ze swoich praw politycznych. W wiekszosci przypadków jest to zas wrecz niemozliwe. Albert Einstein pozdrawiam vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.proxy.aol.com 03.10.03, 08:26 M.: I pani to nie przeszkadza! Tak? Że na pani oczach pani koledzy prawo łamią, tak? To niech się pani zastanowi, w czym pani uczestniczy? Pani uczestniczy jako dziennikarz i obywatel w procesie psucia tego państwa. Dlaczego pani to robi? . :: I to, jak sadze, sa najwazniejsze stwiedzenia tego wywiadu. . Mozna jeszcze spytac dlaczego dzienikarz i urzednik lamia prawo. I tu odpowiedz jest zlozona dosyc. Otoz w Polsce lamanie prawa jest nagminnie przyjete, oraz powszechnie akceptowane. Jesli np. Sejm zdecydowal o ujawnieniu zeznan prokurator, ktore to zeznania zlozyla ona po uzyskaniu gwarancji dyskrecji, to - nie oszukujmy sie - wszystko mozna. Sejm dal przyklad niewlasciwego postepowania. Nie pierwszy to przyklad, takich bylo wiele wokol, ale byl to sygnal dla urzednika, ze "w dobrej wierze i dobrej sprawie"... on takze moze. Bo nie prawo jest wazne oraz autorytet i wiarygodnosc prawodawcow i instytucji, lecz "dobra sprawa i dobra wiara" - pozostajace w gestii takiego urzednika na przyklad. Czyli tak jak kazdemu sie wydaje. Kiedys dodawalo sie do tego "i od nowa Polska Ludowa"> . Swoja droga, gdy spotykam tego typu wywiady-freblowki to zastanawiam sie czy one nie sa ukartowane. To nie do wiary wrecz... . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 11:22 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Swoja droga, gdy spotykam tego typu wywiady-freblowki to zastanawiam sie czy > one nie sa ukartowane. To nie do wiary wrecz... Tak, tak, ukartowane. Kto uważnie słuchał, ten słyszał nawet szelest kartek z których odczytywali swoje kwestie Michnik i Kolenda-Zaleska. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm Re: Michnik i KKZ w TOK FM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 11:25 No to TOK FM też doczekało się swojego Adriana ,tfu,Adama! Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 12:46 Kurka miałem kłopotki z dostępem do netu. Dopiero teraz mogę coś wypocić, a tu już wszystko zostało napisane, ale choć słówko: Michnik zeszmacił się po raz kolejny; a gadanie o tej moralności, Rokicie i Zeleskiej, że to oni psują państwo było po prostu obrzydliwe. Przeprosiny te jego też żałosne- jak to było?- zagrywka przed jego kolejnymi zeznaniami tak? - a kto publikował artykuł o Jakubowskiej na dzień przed jej zeznaniami? Tajemnica dziennikarska?- a kto pisał o Podgórskim itd itd itd- obrzydliwe. Pan jest zerem, panie Michnik! Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 12:57 strajker napisał: > Kurka miałem kłopotki z dostępem do netu. Dopiero teraz mogę coś wypocić, > a tu już wszystko zostało napisane, ale choć słówko: > Michnik zeszmacił się po raz kolejny; a gadanie o tej moralności, Rokicie i > Zeleskiej, że to oni psują państwo było po prostu obrzydliwe. Przeprosiny te > jego też żałosne- jak to było?- zagrywka przed jego kolejnymi zeznaniami tak? > - a kto publikował artykuł o Jakubowskiej na dzień przed jej zeznaniami? Mylisz pojęcia, Michnik skrytykował ujawnienie jego tajnych zeznań złożonych w prokuraturze - natomiast artykuł o Jakaubowskiej nie miał nic wspólnego z łamania prawa, dlatego przykład twój ma się jak "pięść do oka"... Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 13:08 ko_bie_ta napisała: natomiast artykuł o Jakaubowskiej nie miał nic wspólnego z > łamania prawa > ... ale miał coś wspólnego z zagrywką przed jej zeznaniami Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 14:07 strajker napisał: > ko_bie_ta napisała: > > natomiast artykuł o Jakaubowskiej nie miał nic wspólnego z > > łamania prawa > > > > ... ale miał coś wspólnego z zagrywką przed jej zeznaniami To zupełnie inny ciężar gatunkowy, dlatego podtrzymuję - porównanie trafione jak kulą w płot... Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 14:46 Kulą w płot jest twierdzenie Michnika, że wszystko ma być tajne i załatwiane na tajnych rozmowach w restauracji blue cactus czy innych; kulą w płot jest twierdzenie, że dziennikarze ujawniając te zeznania uczestniczą w procesie psucia państwa; kulą w płot jest obrażanie Kolendy tylko za to, że jak Rokita jest z Krakowa; kulą w płot jest zasłanianie się tajemnicą dziennikarską w odpowiedzi na najprostsze pytania gdzie- nie ma możliwości ujawnienia nazwiska informatora tylko trzeba ustalić podstawowe fakty; kulą w płot jest pieprzenie o moralności, interesie państwa i jego wizerunku w sytuacji kiedy idzie o obronę swoich interesów; kulą w płot jest chamskie zachowanie Michnika, tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 14:57 strajker napisał: > Kulą w płot jest twierdzenie Michnika, że wszystko ma być tajne > i załatwiane na tajnych rozmowach w restauracji blue cactus czy innych; > kulą w płot jest twierdzenie, że dziennikarze ujawniając te zeznania > uczestniczą w procesie psucia państwa; kulą w płot jest obrażanie > Kolendy tylko za to, że jak Rokita jest z Krakowa; kulą w płot > jest zasłanianie się tajemnicą dziennikarską w odpowiedzi > na najprostsze pytania gdzie- nie ma możliwości ujawnienia nazwiska > informatora tylko trzeba ustalić podstawowe fakty; kulą w płot > jest pieprzenie o moralności, interesie państwa i jego wizerunku > w sytuacji kiedy idzie o obronę swoich interesów; kulą w płot jest > chamskie zachowanie Michnika, tyle Dużo tych kul ;-) ale nie o tym rozmawialiśmy... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 15:45 sam sobie je redaktor szanowny i czcigodny naprodukował; porównanie było dobre pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 15:56 Ja bym powiedziała, że nakopał bramek do własnej bramki. Myślałam, że żółć mu zalała szare komórki ale jak zobaczyłam to jego "usprawiedlienie" w GW to stwierdziłam, że on ma trwałe uszkodzenie kory mózgowej. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Michnik i KKZ w TOK FM 03.10.03, 16:09 basia.basia napisała: > Ja bym powiedziała, że nakopał bramek do własnej bramki. > Myślałam, że żółć mu zalała szare komórki ale jak zobaczyłam > to jego "usprawiedlienie" w GW to stwierdziłam, że on ma > trwałe uszkodzenie kory mózgowej. Niestety. Wszystko przez obracanie się w złym środowisku. Dopadł go relatywizm moralny. Odpowiedz Link Zgłoś