atoubaw 25.09.08, 20:06 nawet skazani w stanie wojennym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etta2 Re: Internowani mieli lepiej niz w domu 25.09.08, 20:10 Jestes skrajnym IDIOTĄ i pojęcia bladego nie masz, o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski6 Jezeli chodzi o Walese, to racja 25.09.08, 20:54 Mial w Arlamowie - gdzie na polowania jezdzili Gierek, Brezniew i Valery Giscard d'estaing - swoj apartement (w tej chwili "hit": bogaci ludzie, ktorych stac na noclegi w osrodku, placa krocie za mozliwosc nococwania w "apartamencie" Walesy) etta2 napisała: > Jestes skrajnym IDIOTĄ i pojęcia bladego nie masz, o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Jezeli chodzi o Walese, to racja 25.09.08, 21:26 Rozumiem, że dla takiego dzielnego "monachijczyka" ważniejszy jest wygodny apartament, niż przebywanie z rodziną, w tym z małymi dziećmi. Swoja drogą Wyszyński w Komańczy też nie cierpiał niewygód (również można sobie dziś obejrzeć jego "apartament"), ale nikt na temat jego internowania takich bredni nie plecie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski6 Danke mu regularnie dowozili 25.09.08, 21:40 wiec az taki samotny to bolek niebyl ayran napisał: > Rozumiem, że dla takiego dzielnego "monachijczyka" ważniejszy jest wygodny > apartament, niż przebywanie z rodziną, w tym z małymi dziećmi. > Swoja drogą Wyszyński w Komańczy też nie cierpiał niewygód (również można sobie > dziś obejrzeć jego "apartament"), ale nikt na temat jego internowania takich > bredni nie plecie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Danke mu regularnie dowozili 25.09.08, 21:50 Żeby zachodowi pokazać jaki pan (system komunistyczny) dobry był. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Danke mu regularnie dowozili 25.09.08, 21:56 jasne jasne. Wyszyńskiemu żadnej Danki nie dowozili i dlatego jego internowanie było dolegliwe, a Wałęsy komfortowe? Swoja drogą, niepotrzebnie się zgrywasz na Monachijczyka. Jakbyś mieszkał w Monachium, to piłbyś złociste piwo na Oktoberfest, a nie pluł żółcią na forum Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Menu to czarny chleb i słonina 25.09.08, 20:10 atoubaw napisał: > nawet skazani w stanie wojennym Mycie zimna woda a lekarz na wszystko dozuje biseptol lub aspirynę. Jaszcze napiszę o tych obozach koncentracyjnych. A wszystko w obozach za drutem kolczastym i pod bronią po zęby uzbrojonych żołnierzy Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Menu to czarny chleb i słonina 25.09.08, 20:11 W Norymberdze oskarżeni też twierdzili że w obozach koncentracyjnych też byłook. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Menu to czarny chleb i słonina 25.09.08, 20:57 mak67 napisał: > W Norymberdze oskarżeni też twierdzili że w obozach koncentracyjnych > też byłook. Jaruzelski też tam powinien skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Menu to czarny chleb i słonina 25.09.08, 20:51 wzruszyłem się.byłem bliski łez.przypomniałem sobie internowane w Gołdapi rzucające w strazników pomarańczami i widok sanitariatów po zakończeniu internowania. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Menu to czarny chleb i słonina 25.09.08, 21:08 venus99 napisał: > wzruszyłem się.byłem bliski łez.przypomniałem sobie internowane w > Gołdapi rzucające w strazników pomarańczami i widok sanitariatów po > zakończeniu internowania. Radzę nie czytać politykal fiction Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Menu to czarny chleb i słonina 25.09.08, 21:10 to jest zastrzeŻone dla histeryków z IPN Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Internowani mieli lepiej niz w domu 25.09.08, 20:11 atoubaw napisał: > nawet skazani w stanie wojennym A więc życzę ci żebyś resztę zycia spędził w internowaniu, w jakmś areszcie gdzie siedzieli internowani. Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Internowani mieli lepiej niz w domu 25.09.08, 20:17 jedyną dolegliwością drogie dzieci , było zamknięcie . Większość takiego jedzenia prosto z paczek z Zachodu ,nie mogłaby skosztować . Dlaczego ci hipokryci nie zabierają głosu i nie przyznają się ,ze byli gó... jadami, a dzięki kuriozalnie więzieniu poprawili swoją sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Internowani mieli lepiej niz w domu 25.09.08, 20:52 niestety ich wypuscili.przedwcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Internowani mieli lepiej niz w domu 25.09.08, 20:55 myślisz że za to się mszczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Internowani mieli lepiej niz w domu 25.09.08, 20:59 tak też myślę przecież gdyby nie stan wojenny , większość byłaby zerem Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Internowani mieli lepiej niz w domu 25.09.08, 21:05 wiekszość i tak jest zerami.stąd tyle zapiekłej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Jeśli chodzi o Bolka to się zgadzam 25.09.08, 20:14 atoubaw napisał: > nawet skazani w stanie wojennym Każdy by chciał dwupokojowy apartament w Arłamowie Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly322 Mów o Bolku, to prawda, nawet Dankę podsyłali.... 25.09.08, 20:14 atoubaw napisał: > nawet skazani w stanie wojennym Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Mów o Bolku, to prawda, nawet Dankę podsyłal 25.09.08, 20:19 pomoc odzieżowa , finansowa żywnościowa dla przeciętnego rodaka wtedy nieosiągalna Dary kościelne - ryż i mąka dla motłochu Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 20:23 atoubaw napisał: > pomoc odzieżowa , finansowa żywnościowa > dla przeciętnego rodaka wtedy nieosiągalna > Dary kościelne - ryż i mąka dla motłochu o obozie koncentracyjnym w Czerwonym Borze? Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 20:26 mówimy o internowaniu w stanie wojennym i o aresztowanych zdecydowana większość miała jak u Pana Boga za piecem Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 20:29 atoubaw napisał: > mówimy o internowaniu w stanie wojennym i o aresztowanych > zdecydowana większość miała jak u Pana Boga za piecem > > Po pierwsze dowóz na miejsce wagonami dla bydła po 50 osób wagonie. Bocznica kolejowa do rozładunku jak w Oświęcimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 20:44 no tak , nie ma sensu rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 20:48 atoubaw napisał: > no tak , nie ma sensu rozmawiać Zakwaterowanie też w wagonach kolejowych stojących na cegłach. W zależności od wielkości od 8 do 16 osób na wagon. Wychodziło 1m2 na osobę Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 20:52 przykłady ,że internowani lub skazani politycznie byli tak traktowani w stanie wojennym , albo przestać pisać na prochach Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 20:55 atoubaw napisał: > przykłady ,że internowani lub skazani politycznie byli tak traktowani > w stanie wojennym , albo przestać pisać na prochach Higiena: Sranie i szczanie na komendę. A było z pięć kibli na około 1000 osób Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 20:57 załóż własny post i wypisuj swoje głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 21:01 atoubaw napisał: > załóż własny post i wypisuj swoje głupoty Opieka zdrowotna była i owszem lekarz przyjmował od 16 do 17 najczęściej pijany. A dysponował jedynie aspiryną, biseptolem a na najcięższe przypadki delbetexem Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 21:04 niektórzy mogli wreszcie zadbać o swoje uzębienie do pani porucznik czy major więziennictwa ,pani doktor stomatologii niektórzy zapisywali się hurtowo - usługa bezpłatna i fachowa z szacunkiem do więźnia Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 21:06 atoubaw napisał: > niektórzy mogli wreszcie zadbać o swoje uzębienie > do pani porucznik czy major więziennictwa ,pani doktor stomatologii niektórzy > zapisywali się hurtowo - usługa bezpłatna i fachowa > z szacunkiem do więźnia Poproszę o źródło? Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 21:09 wypisujesz nieprawdę o stanie wojennym , a ja mam uwiarygadniać swoją wiedzę ? popytaj internowanych lub skazanych za Solidarność. Chyba nie mają wypranych mózgów , by nie powiedzieć prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 21:11 atoubaw napisał: > wypisujesz nieprawdę o stanie wojennym , a ja mam uwiarygadniać swoją wiedzę ? > popytaj internowanych lub skazanych W obozie koncentracyjnym Czerwony Bór trzymali mnie przez pół roku. Bez sądu i wyroku Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 21:16 w którym roku ? w 1935 ? TO możliwe Wtedy Polska była też bliska faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Chcesz merytoryczne podyskutować 25.09.08, 21:20 atoubaw napisał: > w którym roku ? w 1935 ? TO możliwe > Wtedy Polska była też bliska faszyzmu Zgadnij co robili z chorymi na żółtaczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:12 wbrew jego woli za dążenie do niepodległego państwa na przykład nigdy nie jest lepiej niż w domu więc proszę takich bzdur nie wypisywać. atoubaw napisał: Internowani mieli lepiej niz w domu > nawet skazani w stanie wojennym Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:13 niestety taka była prawda niektórzy biegali jak kot z pęcherzem by zostać internowanym Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:15 zaś co do skazanych - za co mają pretensję ? łamali obowiązujące prawo i czego się spodziewali ? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:23 Kto konkretnie? Jakieś nazwisko, źródło informacji? (poza nieżyjącym eksposłem Przymanowskim, który takie właśnie facecje opowiadał w PRL-owskim Sejmie) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:28 atoubaw napisał: > niestety taka była prawda > niektórzy biegali jak kot z pęcherzem by zostać internowanym Twoja prawda, która nijak ma się do rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:30 w Solidarności człowiek internowany cieszył się niezwykłą estymą , bo uchodził za kogoś groźnego dla systemu . Niektórzy mieli pretensję ,ze nie zostali docenieni . Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:39 atoubaw napisał: > w Solidarności człowiek internowany cieszył się niezwykłą estymą , bo uchodził > za kogoś groźnego dla systemu . > Niektórzy mieli pretensję ,ze nie zostali docenieni . No to jeszcze raz - napisz konkretnie kto i na jakiej podstawie tak twierdzisz.... Nie uciekaj w ogólniki. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:40 atoubaw napisał: > w Solidarności człowiek internowany cieszył się niezwykłą estymą , bo uchodził > za kogoś groźnego dla systemu . > Niektórzy mieli pretensję ,ze nie zostali docenieni . Odpowiedz mi bolszewiku co robili z chorymi na żółtaczkę choć ja myślę że to mógł być tyfus Odpowiedz Link Zgłoś
atoubaw Re: Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:46 stosowanie nierówności stron jest ulubioną zagrywką populistów z prawicy - człowiek przez nich posądzony ma udowodnić swoją niewinność, sami stosują inną metodę - wina wątpliwa ? no to ją naciągniemy jak u tych z Wujka czy WRON Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Człowiekowi pozbawionemu wolności 25.09.08, 21:48 To nie ma nic wspólnego z tytułem tego wątku i niech tak pozostanie, bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Internowani mieli lepiej niz w domu 25.09.08, 22:42 Na przyklad tutaj : www.femina.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=230&Itemid=27 Odpowiedz Link Zgłoś