Dodaj do ulubionych

Michnik trzeci dzień przed komisją

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 09:04
Ciekawe z czym Błochowiak dzisiaj wyskoczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: kielbasa wyborcza Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: 138.227.189.* 24.10.03, 09:16
      I PIENIEDZY!!!
      • Gość: nik Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 09:24
        A kto ci kiełbasko każe to oglądać? Albo czy ktoś cię do oglądania zmusza?
        Płacić też nie musisz, ja publicznej też bym nie płacił, bo to taka publiczna
        TV jak z koziej dupy trąba. Mnie te przesłuchania interesują. Co więcej dużo
        się z nich można dowiedzieć śledząc to co mówią i to czego nie chcą powiedzieć.
        Praktycznie już wiadomo kto to jest GTW. Myślę, że naormalni ludzie dostrzegają
        też udział w tYm pewnych polityków. Czy im się to udowodni?... To już inna
        historaia, ale nowe wybory nie potrzebują prawomocnych wyroków. Lud wie swoje.
        Inna sprawa co wie?...
        • Gość: hydy Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 09:35
          Gość portalu: nik napisał(a):

> A kto ci kiełbasko każe to oglądać? Albo czy ktoś cię do
          oglądania zmusza?
          > nowe wybory nie potrzebują prawomocnych wyroków. Lud wie
          swoje.
          > Inna sprawa co wie?...

no własnie; zwróć uwagę "nik", że "kiełbaska" to również lud.

Mnie również denerwują opinie w stylu "po co to wszystko", "nie
          chce mi sie tego ogładać", itp., itd.
          Czy gdyby Michnik tego nie ujawnił, a sejm nie powołał komisji
          nasz lud kochany czułby sie lepiej?
          • Gość: nik Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 09:46
            Tak... Poszedłem za daleko, to prawda, co z tego, że ktoś coś tam rozumie,
            jeśli kiełabasa wyboracza - w domyśle lud, a nie ta konkretna kiełbaska, i tak
            zrobi swoje. To tak jakby zwolennicy i przeciwnicy LSD spierali się o to kto
            kłamie, a tu p. Andrzej L. i inni "uczciwi" za pomocą ludu dojdą do władzy.
            i właśnie dlatego, nie można ukrywać i nie pokazywać tego spektaklu. Jego
            należy oglądać, może aż do bulu, bo można się z kimś nie zgadzać, ale faktom
            nie da się zaprzeczyć. Można nie lubić Adama MIchnika, Leszka Milera,
            Kwiatkowskiego, Jakubowskij Rydzyka i co kto chce jeszcze, ale nie da się
            ukryć, że państwo kolesi sypie się, GTW trzęsie portkami, a następcy może będą
            bardziej się zastanawiać podczas okradania państwa. Pozdrawiam
            • Gość: hydy Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 09:57
              otóż to; choćby nie wiem jakich głupot nie pleciono na tym forum i choćby nie
              wiem czego nie powiedziała Anitka-blond-gwiazda-polityki-dużego-formatu
              podczas live-przesłuchania w najlepszym czasie antenowym, to jednak dzisiaj
              jesteśmy o niebo lepiej zorientowani w kulisach rządzenia trzecią RP niz
              jeszcze na pczatku grudnia 2002 i nikt przy zdrowych zmysłach nie powie, że w
              naszej "praworządnej" Polsce nie można "kupić" ustawy. (przypomnij sobie
              pierwsze komentarze po opublikowaniu tekstu "przychodzi Rywin do Michnika").
              P. S. Nie oznacza to, że jestem dla "GW" czy Adama bezkrytyczny.
              • Gość: chinczak ALE CIeKAWE, ale Michnik kreci, Agora sprowokowala IP: 61.48.72.* 24.10.03, 10:31
                11 lipca dzialania Rywina, powiedziala ze da lapówke
                • Gość: kielbasa wyborcza Re: ALE CIeKAWE, ale Michnik kreci, Agora sprowok IP: 138.227.189.* 24.10.03, 11:01
                  A CO? AGORA NIE DAJE???
                • Gość: Leszek Agora powiedziala ze da lapówke IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 14:30
                  Gzies to wyczytal?
                  • Gość: kielbasa wyborcza Re: Agora powiedziala ze da lapówke IP: 138.227.189.* 24.10.03, 14:44
                    A CO? NIE DALA???? SKAD TA WIADOMOSC?
            • Gość: dr luzakis Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 16:29
              teraz poszedłeś za daleko, trzeba było zostać gdzie byłeś. dla mnie to też bez
              sensy i do dupy. panom mądraliskim podpowiem banalnie starą odpowiedź, którą
              moglibyście poznac gybyście nie rzucali się po wszystkich : nikt mi nie każe i
              nikt mnie nie zmusza tak jak wy nie zmusicie mnie do nieogladania, robie to raz
              za czas bo chcę chocby po to, żeby sie utwierdzić co na wstępie pozdrawiam
      • Gość: FuriaFaga Mam dla Ciebie radę. IP: *.cadexpert.com.pl 24.10.03, 09:24
        Jeśli takie to dla Ciebie nużące. To wiesz co, Nie zanudzaj
        innych! Pozdrawiam.
      • Gość: ??? Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: *.nas9.tempe1.az.us.da.qwest.net 24.10.03, 09:27
        Masz racje,kielbasa wyborcza jest zwykle za darmo...
        • Gość: x Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: *.rasserver.net 26.10.03, 01:41
      • Gość: Czytelnik Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: 130.94.107.* 24.10.03, 12:15
        Gość portalu: kielbasa wyborcza napisał(a):

> I PIENIEDZY!!!

To są nasze pieniądze i dlaczego komisja miałaby ich żałować.
      • Gość: LZ A mnie się najbardziej podoba... IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 24.10.03, 20:20
        ...to, że narosło już mnóstwo kultowych sformułowań, po prostu uczta dla
        językoznawców. A więc słynne "mataczenie", "posiadanie wiedzy" (nikt nie powie
        ze "coś wie" albo "nie wie" tylko "posiada wiedzę"); oczywiście "zera" itd. Ale
        ja najbardziej uśmiałem się, no po prostu prawie zadławiłem, jak p.Jakubowska w
        kółko mówiła że coś "wejdzie na rząd". Czujecie bluesa? :-) P. Miller mówi do
        Jakubowskiej swoim stanowczym, wodzowskim tonem: "JUTRO WEJDZIE NA...RZĄD".
      • Gość: trzezwy z rana Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 10:39
        jedno jest pewne - nikt już z Agorą nie będzie robił interesów, a jak widze
        Michnika to mi niedobrze... ciekawe jak dlugo beda go jeszcze tolerowac
        Amerykanie?
      • Gość: Verdes Re: TO JEST JUZ BARDZO NUDNE!!! SZKODA CZASU IP: 80.50.21.* 25.10.03, 10:49
        Wygląda na to, że pan Michnik należy do tej samej grupy ludzi tylko coś poszło
        nie po jego myśli... A mogło być innaczej i nigdy byśmy się nie dowiedzieli jak
        nie dowiadujemy się o setkach innych przekrętów.
      • Gość: dr luzakis właśnie IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 16:02
    • Gość: bułka z masłem Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.tele2.pl 24.10.03, 09:35
      Droga kiełbaso nie obrażaj ludzi którzy ciężko pracują. Oni
      przecież muszą się interesować i wyrażac entuzjazm. Są bardzo
      ważnym elementem tej szopy. Spektakl bez widowni to bardzo źle
      się kojarzy.
      Ukłony
    • Gość: lub czasopism Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kogeneracja.com.pl 24.10.03, 09:47
      Panie redaktorze Michnik moze wreszcie powie pan wszystko o tym
      że załatwial pan u L M. ustawę dla Agory po starej partyjnej
      znajomości ale nie przewidział pan tego że "młodzi" z sld są
      głodni kasy i w nosie maja pana przyjaźń z Millerem .Wyslali
      głupiego ruska po dolary a jak widać Agora płacic nie chce za to
      co można mieć za darmo. Wniosek jest jeden albo na drugi raz
      płacic albo zmienic kolegów na bardziej wpływowych, bo znowu w
      nastepnej komisji może tafic sie ktoś madrzejszy od
      Anity "skarpetki" B. i Renaty "kurwik" B.
      • Gość: werika Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.dziennikarstwo.uni.wroc.pl 25.10.03, 13:44
        co za fajerwerki intelektu! A w jakiej partii byli razem Miller z Michnikiem,
        jesli wolno zapytac? Nie jestem bezkrytyczna wobec Michnika, ale drazni mnie
        powierzchowność niektorych ocen. Skoro wiesz tylko tyle, ze "lub czasopism" to
        jedno z kluczowych slow, to moze zechciej jeszcze dogłębniej zanalizować o co w
        tym wszystkim chodzi i dopiero potem błyszcz.
    • Gość: GAAAAADAAŚ Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.torun.mm.pl 24.10.03, 09:50
      Co zechce powiedzieć świadek michnik? Oczywiście ciąg dalszy
      teatrum p. michnika; Jestem jedynym uczciwym, brzydzę się
      łapówek, miller niewinny!, agora bez skazy, Czy można liczyć na
      szczere wypowiedzi człowieka tak zaplątanego we władzę. Władza,
      jątzenie , manipulacja, ośmieszanie myslących inaczej to jego
      " afrodyzjak" polityczny!
      • Gość: nik Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 09:58
        I tak sobie piszą trzy po trzy, powtarzam, można Adasia nie lubic, faktów
        jednak nie przeskoczysz. Dorabianie mu gęby jest tylko próbą odwrócenia uwagi
        od sedna sprawy. Pozatym wątpię byś oglądał na żywo jego zeznania, bo co innego
        z nich wynika. Inna sprawa, że podczas jego zeznań na różnych forach pojawia
        się całe mnóstwo postów pisanych na jedno kopyto i co ja mam o tym sądzić?
        Olewam je jako moanipulacje, bo z nich też można wywnioskować, czy to ktoś co
        ma coś do powiedzenia, czy tylko maniak, który musi po sobie zostawić jakiś
        odorek charakterystyczny dla niego. Proszę o rzeczową dyskusję, a nie o
        pierdoły...
        • Gość: Kaz Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:23
          Jak patrzę i słucham P. Michnika to ogarnia mnie żal. Gdzie ten
          człowiek trafił? Co on tam robi? Był podziwianym bohaterem,
          którego słuchało sie kiedyś z zapartym tchem. Dziś wdaje się w
          dyskusje o kolorowych skarpetkach! Tyle z niego zostało. I co
          najdziwniejsze, jako jego dawny zwolennik i sympatyk, dochodzę
          do wniosku i nabieram przekonania, że i on w tym wszystkim
          umoczył się. Nestety. To łatwo dowieść.
          A ja sobie kiedyś myślałem, że choć raz w tygodniu będe biegał
          do kiosku po gazetę z felietonem Pana Adama. Po to by wiedzieć,
          co ma nam do powiedzenia. Niestety, to o nim się czyta mądre
          felietony. Niestety.
        • Gość: kgb Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: 80.50.28.* 24.10.03, 11:01
          Gość portalu : nik napisał
          Proszę o rzeczową dyskusję, a nie o
          pierdoły...

-------------
          A ja proszę żebyś zmienił nick na cenzor,dzisiaj nazywany moderatorem, bo mi
          coś tu śmierdzi.
      • Gość: Zjawa Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 10:10
        Teraz to juz nikomu nie wierze. W mojej opini wielu umoczylo
        xxxx w tej ochydnej sprawie. Kiedys Kataryna polemizowala ze mna
        na temat "czystosci" AGORY (czytaj: Rapaczynska, Luczywo,
        Niemczycki, Michnik), teraz jednak widac silne zaplatanie tej
        grupy w tresc ustawy. Cale te brednie, ze nie zawiadomiono
        prokuratury bo sledztwo dziennikarskie itp to lipa. Chodzilo o
        zalatwienie pozytywnego brzmienia. Agora chciala korzysci dla
        siebie, a GTW szmalu. Potrzebny dobry proces i sumienne wyroki
        dla wszystkich umoczonych. Mamy wymiar sprawiedliwosci jaki mamy
        i nie sadze by polecialy glowy. Znow ktos do kogos zadzwoni i
        cos tam sobie zalatwi. Poplatanie z pomieszaniem.
        • Gość: hydy Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 10:19
          pisze o tym dzisiaj Wildstein

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031024/publicystyka/publicystyka_a_11.html

i myślę, że jest w tym sporo prawdy.
          • Gość: kielbasa wyborcza Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: 138.227.189.* 24.10.03, 10:31
            Jestem za!
            A poza tym jak to "przesluchanie" wyglada? Przeciez Michnik polemizuje sam z
            soba, podaje swoje przypuszczenia, stara sie, i to mu sie w calej pelni udaje
            kierowac umyslami komisji!!!!
            To komisja powinna kierowac Michnika do tych tez, ktore komisja uwaza za
            konieczne w rozwiklaniu sprawy. Michnik powinien ograniczyc sie do odpowiedzi
            wprost, bez wlasnych przemyslen. Moze je schowac i prezentowac u siebie w domu,
            znajomym z Grupy Trzymajacej Wladze.
            Dlatego nie bedzie rozwiklania tej sprawy, SZKODA CZASU I PIENIEDZY
            PODATNIKOW!!!
          • pierre_doua Wildstein 24.10.03, 11:21
            Bardzo dobry komentarz Wildsteina. Nie myslalem, ze czegos takiego dozyje.
            Atmosfera wokol Michnika i Agory robi sie zafajdana. Coraz wyrazniej zaczyna
            sie z tla pojawiac tajemnicza sylwetka Wandy Rapaczynskiej.

Pisalem wczesniej: cherchez la femme, szukajcie kobiety.

Rywin wlazl w nieswoja piaskownice.
            • Gość: Tomek Skąd tak świetnie znasz hiszpański? IP: *.bphpbk.pl 25.10.03, 09:23
              Skąd tak świetnie znasz hiszpański?
              • Gość: August Re: Skąd tak świetnie znasz hiszpański? IP: *.gliwice.pl / *.waw.cdp.pl 25.10.03, 15:19
                Jeżeli to było po hiszpańsku to ja do ciebie piszę po sowiecku (nawet nie po
                rosyjsku)...
          • Gość: Plasti Tez mam wiele watpliwosci ale... IP: *.ny325.east.verizon.net 25.10.03, 17:05
            Od poczatku tzw. sprawy Rywina mam wiele, wiele watpliwosci co do zachowania
            Agory w calej tej sprawie. Ale jedno wiem - dotychczasowe zycie, dylematy
            moralne i wybory dokonywane przez Adama Michnika pozwalaja mi wierzyc mu a nie
            B. Wildsteinowi i jego artykulowi w Rzepie. Michnik nawet nie musial
            przypominac przed komisja sledcza ze odmowil kiedys jakichs akcji czy udzialow
            w Agorze. Czy ktokolwiek czytal jego list do Kiszczaka bodajze z 1982/1/moze 3
            roku, kiedy dostal propozycje wyjazdu na Zachod? Czy Wy ludzie, zdajecie sobie
            sprawe jaka atrakcyjna to byla w tych czasach propozycja?!! I ile wymagalo nie
            tylko odmowa wyjazdu ale odpisanie w formie jakiej Michnik odpisal
            Kiszczakowi... Czemu do tego wracam? Bo nie wierze i nikt ani nic mnie nie
            przekona ze w takiej sytuacji, ten czlowiek, po otrzymaniu korupcyjnej
            propozycji probuje 'ugrac' interesy Agory.

Oczywiscie ludzie sie zmieniaja i Michnik 1982 to nie Michnik 2002, ale nic w
            jego dzialaniach i zachowaniu dotychczas nie daje sensownych watpliwosci co do
            upadku wysokiej moralnosci tego czlowieka.

Wierze natomiast, ze Michnik kombinowal jak 'dopasc' GTW, zeby sprawa nie
            zostala zamieciona pod dywan. Wierze ze nie ufal prokuraturze w naszym kraju.
            Niestety to nadal nie wyjasnia 'niskiego poziomu' sledztwa dziennikarskiego w
            jego wykonaniu. Nie rozumiem rowniez czestego zaslaniania sie tajemnica
            dziennikarska przy wyjasnianiu tej sprawy - moim zdaniem warto bylo w tym
            wypadku poswiecic reputacje 'osrodka zwierzen' jakim chce byc A. Michnik. Ale
            tak jak pisalem na poczatku maila - wielu rzeczy nadal sam nie rozumiem.

Ale ostatnim krokiem do jakiego bym sie posunal to podejrzewanie go o
            stawianie w ktorymkolwiek momencie jakichkolwiek partykularnych interesow
            ponad dobro kraju. Ten czlowiek nie raz i nie dwa w swojej zyciowej historii
            dowiodl na czym naprawde mu zalezy. Wespol z T. Mazowieckim, J. Kuroniem czy
            B. Geremkiem - ci ludzie nie musza mi udowadniac szlachetnosci swoich
            intencji. Udowodnili to juz swoim zyciem i dzialaniem, dzieki ktoremu dorastam
            w wolnej Polsce a nie w komunistycznym ustrojstwie politycznie opanowanym
            przez kombinatorow i zausznikow Moskwy. I tego im nie zapomne kierujac sie w
            zyciu raczej ich radami i opiniami niz p. Wildsteina, ktorego zyciorysu akurat
            nie znam, co o czyms tez swiadczy...

• pstolars Doksztalcam sie w zyciorysie p. Wildsteina. 25.10.03, 18:52
              I widze ze byl znaczacym czlonkiem opozycji, w latach Solidarnosci wydawal w
              Paryzu pismo solidarnosciowe... No nie wiem - jak dotad raczej nie mialem
              watpliwosci co do intencji Michnika, a p. Wildsteina przepraszam ze o jego
              historii nie slyszalem. Widze ze byla dosc barwna i cos powinienem wiedziec.
      • Gość: agus Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.echostar.pl / *.echostar.pl 25.10.03, 11:24
        Pan Michnik jako wzor uczciwosci i prawdomownosci, osobistosc - humor roku !
        Duzo by mowic, ale " kwiatki " z ostatnich dni przesluchan potwierdzaja, ze
        to majwiekszy matacz :
        - nazwanie "prywatna" rozmowy z p. Jakubowska, ktorej radzil odejscie z rzadu,
        - czy ktos " nie interesujacy sie ustawa o mediach " wydzwania do premiera
        swiatki piatki za posrednictwem telefonu do majora BOR ? Bujda na resorach !

Na marginesie : odznaczonemu Orderem Legii Honorowej ( ciekawe za co, tak
        naprawde ? ) nie wypada uzywac takiego slownictwa i zachowywac sie tak po
        chamsku; o tych rechotach podczas przesluchan przez komisje, dla ktorej podobno
        ma sie szacunek tez warto wspomniec.
        Nie wystarczy mowic o szacunku, trzeba go okazac. Albo miec odwage cywilna i
        nie byc takim hipokryta.
    • Gość: kielbasa wyborcza Re: PRZECIEZ TO NAROD WYBRAL GRUPE TRZYMAJACA IP: 138.227.189.* 24.10.03, 10:00
      WLADZE!!! I PO CO TERAZ TE PRETENSJE. TO JEST CYRK, KOMEDIA, A
      MOZE JEST JESZCZE LEPSZE OKRESLENIE? GLUPOTA, BEZNADZIEJNA
      GLUPOTA PRZELEWAJACA SIE PRZE TE STRONE, PERSONALNE WYCIECZKI,
      SAMI SOBIE TE GRUPE WYBRALISCIE A MOZE NIE WIEDZIELISCIE JAK TO
      BYLO WCZESNIEJ, TAK SAMO!

A JA JESTEM W GRUPIE TRZYMAJACEJ WLADZE, U SIEBIE W DOMU! BY!
      • Gość: Leszek Re: PRZECIEZ TO NAROD WYBRAL GRUPE TRZYMAJACA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 14:34
        Gość portalu: kielbasa wyborcza napisał(a):

MOW ZA SIEBIE. JA TYCH S..SYNOW NIE WYBIERALEM
        • Gość: kielbasa wyborcza Re: PRZECIEZ TO NAROD WYBRAL GRUPE TRZYMAJACA IP: 138.227.189.* 24.10.03, 15:11
          To dlaczego oni rzadza?????
    • Gość: kibic Re: Michnik trzeci dzień przed komisją - Lady Ann IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 10:03
      Może z pytaniem czy Rywin robił kupkę czy siusiu ? i jakiej marki papieru
      toaletowego używał.
    • pralinka.pralinka Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:07
      Właśnie Michnik powiedział bardzo interesujące zdanie, coś w rodzaju, że nie przypuszczał, że ktoś z kim było się w podziemiu, mógł przejść na stronę wroga. Tylko że to właśnie o nim mogą powiedzieć jego dawni koledzy z podziemia. Wszak Miller Kiszczak Jaruzelski Urban to przecież jego dawni wrogowie. Potrafi dostrzec to u Sulika, czego nie widzi u siebie.
      • Gość: lub czasopism Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kogeneracja.com.pl 24.10.03, 10:30
        I tu sie musze zgodzic z Tobą , Michnik udając ostatniego
        sprawiedliwego czepia sie Sulika ( z ukochanej Unii Wolności
        zresztą) za rodzicielskie stosunki z Kwiatkowskim zapominając
        że sam brata się z dawnymi twardoglowymi aparatczykami pzpr-u
        Rakowskim , Millerem , Urbanem i tym bandytą Jaruzelskim ,
        wychwala ich patriotyzm i gości na łamach swojej gazety. To samo
        chciał zrobić z młodymi aparatczykami : Czarzastym , Jakubowską
        i Nikolskim ale okazało sie że oni od przyjaźni z Adasiem wolą
        17,5 mln dolarów.
    • kataryna.kataryna Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:24
      Michnik jakiś przygaszony dzisiaj. Może wreszcie zrozumiał, że cały czas bronił
      tych, którzy go oszukiwali, dotarło do niego jak sobie nim wszyscy grali.
      Dzisiaj może być naprawdę ciekawie.

Po tym co Michnik mówił o Suliku lepiej rozumiem jego zdecydowaną obronę
      Millera, Michnik po prostu jak chce komuś ufać, ślepnie na fakty, które
      inteligentny człowiek powinien uznać za ostrzegawcze.

Na razie najciekawsza informacja to ta, że Sulik w sierpniu zeszłego roku
      rozważał wniosek o odwołanie Kwiatkowskiego. Dlaczego rozważał i co go od tego
      odwiodło?
      • Gość: hydy Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 10:28
        Witam Panią.
        Pamietasz jak niedawno pisałem do Ciebie, że Adam (który wg Twoich słów "jest
        wariat") być może wyciagnie na światło dzienne jakieś nowe fakty, "asa z
        rekawa", coś co rzuci trochę światła na całą sprawę?
        Nadal w to wierzę, choć może niesłusznie. Jednak po zeznaniach z wtorku i
        środy wiemy nieco więcej.
        • kataryna.kataryna Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:51
          Gość portalu: hydy napisał(a):

> Witam Panią.
          > Pamietasz jak niedawno pisałem do Ciebie, że Adam (który wg Twoich słów "jest
          > wariat") być może wyciagnie na światło dzienne jakieś nowe fakty, "asa z
          > rekawa", coś co rzuci trochę światła na całą sprawę?
          > Nadal w to wierzę, choć może niesłusznie. Jednak po zeznaniach z wtorku i
          > środy wiemy nieco więcej.

A to dopiero początek.
          Michnik jest naiwny i pewnych osób nie podejrzewał ale przed komisją, jak mu
          się postawi przed oczyma fakty w taki sposób, żeby nie mógł już odwracać głowy,
          jak do niego to wszystko dotrze i klapki z oczu spadną, zacznie wiązać różne
          fakty. Jemu trzeba bardzo pomóc bo on się przed prawdą bardzo broni.
          • Gość: hydy Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 10:58
            kataryna.kataryna napisała:
            > A to dopiero początek.
            > Michnik jest naiwny i pewnych osób nie podejrzewał ale przed komisją, jak mu
            > się postawi przed oczyma fakty w taki sposób, żeby nie mógł już odwracać
            głowy,
            >
            > jak do niego to wszystko dotrze i klapki z oczu spadną, zacznie wiązać różne
            > fakty. Jemu trzeba bardzo pomóc bo on się przed prawdą bardzo broni.

tylko czy będzie na tyle stanowczy i konsekwentny aby "popchnąć sprawę" i
            ujawnić więcej istotnych dla sprawy okoliczności, czy też z jedynie sobie
            wiadomych względów pozostawi dla siebie pewne informacje (czy nadal
            twierdzisz, że "gdzieś tam jest jego dramat"?).
            • kataryna.kataryna Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:59
              Gość portalu: hydy napisał(a):

> kataryna.kataryna napisała:
              > > A to dopiero początek.
              > > Michnik jest naiwny i pewnych osób nie podejrzewał ale przed komisją, jak
              > mu
              > > się postawi przed oczyma fakty w taki sposób, żeby nie mógł już odwracać
              > głowy,
              > >
              > > jak do niego to wszystko dotrze i klapki z oczu spadną, zacznie wiązać róż
              > ne
              > > fakty. Jemu trzeba bardzo pomóc bo on się przed prawdą bardzo broni.
              >
              > tylko czy będzie na tyle stanowczy i konsekwentny aby "popchnąć sprawę" i
              > ujawnić więcej istotnych dla sprawy okoliczności, czy też z jedynie sobie
              > wiadomych względów pozostawi dla siebie pewne informacje (czy nadal
              > twierdzisz, że "gdzieś tam jest jego dramat"?).

Tak, gdzieś tam jest jego dramat, nie tylko jego zresztą.
              • Gość: hydy Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 11:04
                ok.
                W takim razie nasuwa sie jeszcze jedno pytanie - czy to, co Adam pragnie
                zachować dla siebie, mimo wszystko nie zostanie jednak upublicznione; po kilku
                miesiącach śledztwa można bowiem przypuszczać, że jest to prawdopodobne.
          • pralinka.pralinka Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:59

> A to dopiero początek.
            > Michnik jest naiwny i pewnych osób nie podejrzewał ale przed komisją, jak mu
            > się postawi przed oczyma fakty w taki sposób, żeby nie mógł już odwracać głowy,
            >
            > jak do niego to wszystko dotrze i klapki z oczu spadną, zacznie wiązać różne
            > fakty. Jemu trzeba bardzo pomóc bo on się przed prawdą bardzo broni.

Masz rację katarynko, tylko ile jeszcze czasu musiałaby pracować komisja, aby Michnik zaczął się zastanawiać nad dziwnym zachowaniem Millera. Na Jakubowską potrzebował paru miesięcy, Miller ciągle ma zaufanie do Jakubowskiej - zastanowienie się nad tym może Adasiowi zająć kolejne miesiące.
      • basia.basia Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:32
        Czytałyście zestawienie rozmów z tego dnia, 15. lipca?
        Przydałby się wykaz jej, Olki rozmów.

Kto do kogo dzwonił w dniu, w którym Rywin przyszedł do Agory 15 lipca 2002 r.

ZOBACZ TAKŻE

knysz 24-10-2003, ostatnia aktualizacja 23-10-2003 20:51

11.30 - Lew Rywin u prezes Agory Wandy Rapaczyńskiej. Powołując się na
        premiera, proponuje załatwienie ustawy o RTV zgodnie z oczekiwaniami Agory za
        17,5 mln dol. łapówki. Spotkanie trwa ok. połowy godziny

11.54 i 11.56 - prezes TVP Robert Kwiatkowski dzwoni do Rywina

13.09 - Kwiatkowski do odpowiedzialnej za projekt ustawy wiceminister kultury
        Aleksandry Jakubowski, 8 min

13.19 - Kwiatkowski do Rywina

13.21 - sekretarz KRRiTV Włodzimierz Czarzasty do Jakubowskiej, 9 min

13.30 - Czarzasty znowu dzwoni do Jakubowskiej, krótkie połączenie

Billingi, do których wczoraj dotarła "Gazeta":

17.03 - Kwiatkowski do Rywina

17.19 - Czarzasty do Jakubowskiej

18.29 - Kwiatkowski do Jakubowskiej

18.33 - Kwiatkowski do Jakubowskiej

19.33 - Kwiatkowski do Jakubowskiej

Między 19 a 20 Jakubowska dzwoni do Wandy Rapaczyńskiej i prosi o interwencję
        Michnika u premiera, żeby autopoprawka nie stawała jutro na rządzie.
        Rapaczyńska dzwoni do Michnika

20.11 - Kwiatkowski do Ministerstwa Kultury

Po 20 Michnik rozmawia przez telefon z premierem. Przekazuje prośbę
        Jakubowskiej. Premier zdziwiony tym, że autopoprawka ma iść na rząd, i tym, że
        Jakubowska sama mu nie powiedziała, że autopoprawka niegotowa

Po 20.00 Rapaczyńska jest na spotkaniu z inwestorem. Jakubowska dzwoni z
        pytaniem, czy załatwione u premiera i informuje, że zaraz prześle nową wersję
        autopoprawki

21.44 - szef gabinetu politycznego premiera Lech Nikolski do Jakubowskiej

21.45 - Nikolski do Jakubowskiej

21.46 - Nikolski do Jakubowskiej

po 23.00 - Rapaczyńska wraca do biura. Nie znajduje w poczcie nowej wersji
        autopoprawki. Zirytowana pisze e-mail do Jakubowskiej

• pierre_doua A gdzie w tym zestawieniu Niemczycki? 24.10.03, 11:29
          Ludzie, czy wy jestescie slepi?

A gdzie jest rozmowa Rywina z Niemczyckim???

Przeciez gdyby Niemczycki wyszedl ze sracza minute pozniej, to nie wlazlby na
          Rywina. Gdyby nie wlazl na Rywina, to by nic nie wiedzial o rozmowie Rywina z
          Rapaczynska. A poniewaz sie pod sraczem o tym dowiedzial, to polecial do
          Rapaczynskiej pytac sie, co jest grane.

Teraz pytanie: gdyby Niemczycki posiedzial sobie w kiblu minute dluzej, a Rywin
          w miedzyczasie zdazyl opuscic budynek Agory - czy Rapaczynska napisalaby
          notatke etc?

Ja tylko pytam.

basia.basia napisała:

> Czytałyście zestawienie rozmów z tego dnia, 15. lipca?
          > Przydałby się wykaz jej, Olki rozmów.
          >
          >
          > Kto do kogo dzwonił w dniu, w którym Rywin przyszedł do Agory 15 lipca 2002
          r.
          >
          > ZOBACZ TAKŻE
          >
          > knysz 24-10-2003, ostatnia aktualizacja 23-10-2003 20:51
          >
          > 11.30 - Lew Rywin u prezes Agory Wandy Rapaczyńskiej. Powołując się na
          > premiera, proponuje załatwienie ustawy o RTV zgodnie z oczekiwaniami Agory za
          > 17,5 mln dol. łapówki. Spotkanie trwa ok. połowy godziny
          >
          > 11.54 i 11.56 - prezes TVP Robert Kwiatkowski dzwoni do Rywina
          >
          > 13.09 - Kwiatkowski do odpowiedzialnej za projekt ustawy wiceminister kultury
          > Aleksandry Jakubowski, 8 min
          >
          > 13.19 - Kwiatkowski do Rywina
          >
          > 13.21 - sekretarz KRRiTV Włodzimierz Czarzasty do Jakubowskiej, 9 min
          >
          > 13.30 - Czarzasty znowu dzwoni do Jakubowskiej, krótkie połączenie
          >
          > Billingi, do których wczoraj dotarła "Gazeta":
          >
          > 17.03 - Kwiatkowski do Rywina
          >
          > 17.19 - Czarzasty do Jakubowskiej
          >
          > 18.29 - Kwiatkowski do Jakubowskiej
          >
          > 18.33 - Kwiatkowski do Jakubowskiej
          >
          > 19.33 - Kwiatkowski do Jakubowskiej
          >
          > Między 19 a 20 Jakubowska dzwoni do Wandy Rapaczyńskiej i prosi o interwencję
          > Michnika u premiera, żeby autopoprawka nie stawała jutro na rządzie.
          > Rapaczyńska dzwoni do Michnika
          >
          > 20.11 - Kwiatkowski do Ministerstwa Kultury
          >
          > Po 20 Michnik rozmawia przez telefon z premierem. Przekazuje prośbę
          > Jakubowskiej. Premier zdziwiony tym, że autopoprawka ma iść na rząd, i tym,
          że
          > Jakubowska sama mu nie powiedziała, że autopoprawka niegotowa
          >
          > Po 20.00 Rapaczyńska jest na spotkaniu z inwestorem. Jakubowska dzwoni z
          > pytaniem, czy załatwione u premiera i informuje, że zaraz prześle nową wersję
          > autopoprawki
          >
          > 21.44 - szef gabinetu politycznego premiera Lech Nikolski do Jakubowskiej
          >
          > 21.45 - Nikolski do Jakubowskiej
          >
          > 21.46 - Nikolski do Jakubowskiej
          >
          > po 23.00 - Rapaczyńska wraca do biura. Nie znajduje w poczcie nowej wersji
          > autopoprawki. Zirytowana pisze e-mail do Jakubowskiej
          >
      • strajker Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:51
        Rzeczywiście- atakuje ostro Sulika, przed chwilą zakpił z wiarygodności
        Sulika. Ale też i fakt, że Michnik krytykuje Sulika, a sam podobne rzeczy
        wyprawia, co pisze słusznie pralinka
      • Gość: źrenica SULIKA ODWIODŁY POWIĄZANIA KOMERCYJNE Z PREZESEM IP: *.toya.net.pl 24.10.03, 11:00
        KWIATKOWSKI UBEZWŁASNOWOLNIŁ ZAWODOWO I FINANSOWO SULIKÓW, A
        CZASY STYROPIANU ODESZŁY W CZASY ZAPOMNIENIA
    • Gość: the_cause Tu Adam IP: *.kalisz.mm.pl 24.10.03, 10:27
      Cześć. Piszę z palmtopa, korzystając z tego, że pos. Kopczyński
      zadaje zakręcone pytania. Drogi nik
    • Gość: MlotNaAdasia Kiedy Michnik stanie przed sadem... IP: *.net 24.10.03, 10:29
      ...jako oskarzony (za korupcje)?
      • Gość: Czerwony Kozioł Re: Kiedy Michnik stanie przed sadem... IP: *.5.waw.pl 24.10.03, 11:11
        Mam nadzieję, że szybko...

Wierzę jako tako w sprawiedliwość, dlatego też mam nadzieję, że
        Pan Ryvin zostanie oczyszczony z zarzutów przy okazji.

Co też się na świecie porobiło, zupełne odwrócenie ról! Sądzą
        ofiary a ci co są naprawdę zamieszani chodzą wolno..
      • Gość: Leszek Re: Kiedy Michnik stanie przed sadem... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 14:36
        Zasluzyl na to tak samo jak TY. Kiedy staniesz przed sadem za
        korupcje?
    • Gość: AndyM Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:31
    • Gość: AndyM Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:39
      Cholera!
      Nigdy nie zgadzałem się Giertychem. Żal mi było Kopczyńskiego. Ale to co robi
      teraz pan viceprzewodniczący świadczy o końcu GTW. Taka dekonspiracja TW - to
      w głowie się nie mieści!!! Vivat Michnik! Jednak nie jest tak źle: GTW
      przyparta do muru traci wszelką kontrolę, kompromitacja!
      • Gość: hydy Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 10:45
        Proszę, czy możesz napisać co się stało? nie mogę niestety śledzić zeznanń
        michnika na żywo.
    • basia.basia Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:40
      Michnik właśnie opowiada jak go w Agorze
      przyjmował Jaruzelskiego.
      On to ma znajomych!
      • Gość: obserwator Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:57
        basia.basia napisała:

> Michnik właśnie opowiada jak go w Agorze
        > przyjmował Jaruzelskiego.
        > On to ma znajomych!

trzeba znać lepiej historię czym zajmował się Michnik w latach
        pzpr, ponieważ najwięksi opozycjoniści to tzw "czerwona młodzież"
    • Gość: obserwator Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:53
      Uważam, że ci politycy, którzy od samego początku wiedzieli o
      całej propozycji Rywina oczywiście łącznie z dziennikarzami i
      nie zawiadomili prokuratury, to ludzie o najwyższym stopniu
      zagrożeni KORUPCJĄ, ponieważ zlekceważyli ważną informację o
      funkcjonowaniu firmy Rywina. Powinni odejść z życia publicznego
      oczywiście, jeżli mają honor, którego brak po rządach pzpr.
      Stąd biorą się "niezatapialni", którzy mają monopol na władzę.
      Teraz wiemy w jakim czerwonym kraju musimy żyć.
    • Gość: Zjawa Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 10:54
      Oj, Kataryna chyba reformuje swoje poglady bo jest dzis malo
      aktywna. Moze otworzyly sie jej oczy i zaobserwowala "czystosc"
      AGORY.
      • kataryna.kataryna Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 13:00
        Gość portalu: Zjawa napisał(a):

> Oj, Kataryna chyba reformuje swoje poglady bo jest dzis malo
        > aktywna. Moze otworzyly sie jej oczy i zaobserwowala "czystosc"
        > AGORY.

A może mnie coś rozprasza.
        • Gość: Enio Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.vline.pl / *.vline.pl 24.10.03, 19:04
          Panie Adamie.Co się z Panem zrobiło.Albo mają na Pana kwity i szantażują
          Pana,albo był Pan jakimś Bolkiem lub Zapalniczką i wrócił Pan na stare śmieci
          bo ciągłe ściskanie sie całowanie i obrona Millera daje coś do myślenia.
    • Gość: kielbasa wyborcza Re: MICHNIK, ODPOWIADAJ WPROST, KOMENTUJ U IP: 138.227.189.* 24.10.03, 10:54
      SIEBIE W DOMU!!! NIE PIERZ MOZGOW NALECZOWI, MAR..JANOWI I CALEJ
      RESZCIE!
    • lupus.lupus Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:56
      Gość portalu: Edyta napisał(a):

> Ciekawe z czym Błochowiak dzisiaj wyskoczy.

Dzisiejsza "Trybuna Ludu" piórem Karoliny Chmielewskiej szczypie Błochowiak.
      Autorka przypomina sobie ,że osobiście słyszała - na przełomie sierpnia i
      września - w kuluarach Sejmu słowa pani posłanki: "Z kim miałam pojechać, z tym
      pedałem?".

Ja już złożyłem doniesienie na panią poseł do szefa pionu dochodzeniowego
      Instytutu Ścigania Zbrodni Homofobii Roberta Biedronia. Myślę,że na najbliższe
      posiedzenie komisji pani poseł przybędzie o kulach, z przestrzelonym kolanem.
      Ewentualnie ze zeszpeconą twarzą.

• strajker Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 10:59
      Aaalee! teraz to już jest szturm Michnika na twierdzę Czarzastego,
      Kwiatkowskiego i Jakubowskiej. Biednego Leszka demon Czarzasty i lwica lewicy
      oszukali; wzruszyłem się
      • Gość: kielbasa wyborcza Re: Michnik trzeci dzień przed komisją , A KOGO? IP: 138.227.189.* 24.10.03, 11:03
        OSZUKALI, SAMYCH SIEBIE????
        • Gość: CGN Re: Michnik trzeci dzień przed komisją , A KOGO? IP: *.net 24.10.03, 11:15
          Pora, aby Michnik wreszcie stanal przed sadem, najlepiej unijnym, za korupcje i
          krzywoprzysiestwo!
          • Gość: kielbasa wyborcza Re: UNII PRACY???, A KOGO? IP: 138.227.189.* 24.10.03, 13:16
    • kataryna.kataryna Michnik to jednak straszny frajer 24.10.03, 11:19
      Słyszeliście przed chwilą to o Jakubowskiej i matactwach przy ustawie?

"Czy to tylko nieszczęśliwy zbieg okoliczności - w co głęboko wierzę"

Nie mam już nadziei, zero, null, ręce mi opadły. Dzisiaj Michnik publicznie
      oświadcza, że głęboko wierzy, że to wszystko to nieszczęśliwy zbieg
      okoliczności a Jakubowska w nim niechcący to ja już na nic nie liczę. Michnik
      to niereformowalny frajer. Albo nic nie rozumie, albo nie chce zrozumieć, albo
      mu wygodnie udawać. Wyłączam radio.
      • basia.basia Poczekaj na Rokitę! 24.10.03, 11:23
        Najważniejsze dopiero będzie.
      • Gość: Ataturk Re: Michnik to jednak straszny frajer IP: 195.136.50.* 24.10.03, 11:23

> Michnik to niereformowalny frajer. Albo nic nie rozumie, albo
        > nie chce zrozumieć, albo mu wygodnie udawać.

Stawiam na to ostatnie.

Ata
        • Gość: Edyta Re: Michnik to jednak straszny frajer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 11:25
          Chyba to ostatnie jest najbliższe prawdy.
      • pralinka.pralinka Re: Michnik to jednak straszny frajer 24.10.03, 11:25

> Słyszeliście przed chwilą to o Jakubowskiej i matactwach przy ustawie?
        >
        > "Czy to tylko nieszczęśliwy zbieg okoliczności - w co głęboko wierzę"
        >
        > Nie mam już nadziei, zero, null, ręce mi opadły. Dzisiaj Michnik publicznie
        > oświadcza, że głęboko wierzy, że to wszystko to nieszczęśliwy zbieg
        > okoliczności a Jakubowska w nim niechcący to ja już na nic nie liczę. Michnik
        > to niereformowalny frajer. Albo nic nie rozumie, albo nie chce zrozumieć, albo
        > mu wygodnie udawać. Wyłączam radio.

Katarynko nie załamuj się. To właśnie jest bardzo interesujące jak ewoluują przekonania Michnika. Mnie zastanawia ile czasu mu potrzeba, aby przejrzał na oczy. Tylko czy on w ogóle chce przejrzeć?
      • Gość: franek Re: Michnik to jednak straszny frajer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 11:30
        Nie nie, on w to po prostu nie może wierzyć, przecież chwilę wcześniej ileś
        razy sam cytował billingi, które pokazują kontakty Jakubowskiej z Czarzastym i
        Kwiatkowskim, strasznie się przy tym pieklił. Ja sobie to tak tłumaczę, że on
        chciał po prostu przytoczyć to, co Jakubowskiej powiedział - że wtedy jej
        oświadczył, że wierzy w jakiś zbieg okoliczności (co zresztą już wtedy, mam
        nadzieję, nie było szczere). Mam nadzieję, że jemu właśnie o to chodziło.
      • Gość: hydy Re: Michnik to jednak straszny frajer IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 11:34

> Słyszeliście przed chwilą to o Jakubowskiej i matactwach przy ustawie?
        >
        > "Czy to tylko nieszczęśliwy zbieg okoliczności - w co głęboko wierzę"
        >
        > Nie mam już nadziei, zero, null, ręce mi opadły. Dzisiaj Michnik publicznie
        > oświadcza, że głęboko wierzy, że to wszystko to nieszczęśliwy zbieg
        > okoliczności a Jakubowska w nim niechcący to ja już na nic nie liczę.
        Michnik
        > to niereformowalny frajer. Albo nic nie rozumie, albo nie chce zrozumieć,
        albo
        > mu wygodnie udawać. Wyłączam radio.

nie bądź taka sceptyczna, jeszcze z pewnością wiele się wydarzy...
        • Gość: Piotr_M Re: Michnik to jednak straszny frajer IP: *.stacje.agora.pl 24.10.03, 11:56
          Jak tak sobie czytam Wasze komentarze, to mam przemozna ochote wlaczyc
          telewizor i zobaczyc to na wlasne oczy. Dlaczego?
          Dlatego, ze w srode rowniez czytalem opinie o przesluchaniu Michnika i mi wlosy
          na glowie stawaly ze zgrozy. Wydawalo sie, ze to koniec Michnika. A potem
          zobaczylem to w telewizorze i przekonalem sie, jak wielka jest sila
          interpretacji faktow. Wedle komentarzy w srode Michnik sie skompromitowal, a
          wedlug tego, co zoabaczylem i uslyszalem - wrecz przeciwnie.
          Nie chce tutaj z zalozenia odmawiac Wam racji, ale czynie zastrzezenie, bo
          wydaje mi sie, ze przynajmniej czescia Waszych komentarzy rzadzi jakis dziwny,
          samonapedzajacy sie mechanizm.
          • pierre_doua normalka 24.10.03, 12:03
            Wszak to normalka, kazdy widzi to na swoj sposob.
            Ja nie widze, bo jestem poza krajem, dlatego ciekaw jestem waszych komentarzy
            na zywo.
            Dopiero jutro bede mogl na spokojnie przeczytac stenogram (scenogram?).
            Michnik ze stenogramow mi nie zaimponowal.
            Natomiast zaczynam zmieniac zdanie na temat Ziobry, ktorego wczesniej nie
            znosilem.
            Rokita jak Rokita.
            Piszcie, cholera, piszcie.
            • basia.basia Re: normalka 24.10.03, 12:09
              Nałęcz zaczął badać zupełnie nowy wątek.
              Opierając się na stenogramie rozmowy Rywina z Michnikiem
              pyta czy Michnik wie coś na temat ewentualnego, wcześniejszego
              złożenia podobnej propozycji Solorzowi. W stenogramie jest coś
              takiego, że Michnik pytał Rywnia dlaczego jak chce mieć Polsat
              nie poszedł z tym do Solorza. Rywin na to odpowiedział, że Solorz
              jest gangster i sam odwoził gtw od tego pomysłu - czyli taki mieli.
              Powiedział też, że o tym jaki jest Solorz mogą Michnikowi powiedzieć
              Wanda i Niemczycki.
              Nałęcz docika czy się michnik zainteresował tym i czy wypytywał
              tę parę.
              • Gość: ppp999 Brak chęcie rozmawiania o Kwaśniewskim w IP: 195.94.201.* 24.10.03, 12:17
                szczególny sposób poddaje w wątpliwość wiarygodności zeznać Michnika. Nie
                rozumiem tego i odbiera mi to cheć zaufania temu człowiekowi. Szkoda Adamie,
                też i dla mnie byłeś kiedyś autorytetem. Coż ....
                Czemy Pan kryje tego bardzo przeciętnego, marnego i nieduczonego małego
                człowieczka, jakich, chyba jest prezydent?
                • pralinka.pralinka Re: Brak chęcie rozmawiania o Kwaśniewskim w 24.10.03, 12:24
                  Gość portalu: ppp999 napisał(a):

> szczególny sposób poddaje w wątpliwość wiarygodności zeznać Michnika. Nie
                  > rozumiem tego i odbiera mi to cheć zaufania temu człowiekowi. Szkoda Adamie,
                  > też i dla mnie byłeś kiedyś autorytetem. Coż ....
                  > Czemy Pan kryje tego bardzo przeciętnego, marnego i nieduczonego małego
                  > człowieczka, jakich, chyba jest prezydent?

Ale zauważ jak naród kocha prezydenta. Właśnie wzrosły mu notowania. Pewnie dlatego, że kraj w ruinie a on milczy, czyli nikomu się nie naraża. Prezydent nawet już nie musi tak bardzo dbać o opaleniznę i figurę, bo przecież następnej kadencji nie będzie.
                  • lupus.lupus Re: Brak chęcie rozmawiania o Kwaśniewskim w 24.10.03, 12:43
                    To nie dziwi. Michnik ma wobec Kwaśniewskiego szczególne plany.Miał już w 1989
                    roku. Kwaśniewski po upływie swojej kadencji ma stać się w zamyśle Wielkiego
                    Redaktora przywódcą nowego ugrupowania laickiej lewicy. Spełni się w ten sposób
                    wielki sen Adama Michnika. Sojusz liberałow z SLD, gwardii p.o. Prezydenta i
                    Unii Wolności.
                    Dziwi jednak fanatyczna obrona premiera. Miller symbolizuje postkomunistyczny
                    beton, który w nowym ugrupowaniu będzie pełnił rolę wyłącznie balastu.
                    • Gość: ppp999 Re: Brak chęcie rozmawiania o Kwaśniewskim w IP: 195.94.201.* 24.10.03, 12:48
                      No tak. Ale jak to się ma do "nam nie jest wszystko jedno". Swoją drogą, nieco
                      niefortunny slogan, jak się patrzy na znajomności Adama.
                  • Gość: ppp999 Re: Brak chęcie rozmawiania o Kwaśniewskim w IP: 195.94.201.* 24.10.03, 12:45
                    Taak. W sobotę w TVP3 bedzie wywiad z prezydentem, który będzie prowadził ...
                    Mieczysław F. Rakowski. ZAPRASZAM!!!
            • Gość: Zjawa Re: Kataryna wylacza radio IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 12:10
              Nie wierze, ze aktywna Kataryna nie slucha Komisji. Dlaczego nie
              odpowiesz swoim komentarzem na moje spostrzezenia?
          • Gość: zolza2 Re: Michnik to jednak straszny frajer IP: *.dziennikarstwo.uni.wroc.pl 25.10.03, 13:53
            Wiecie, to jeszcze zalezy CZYJA interpretację faktów oglądacie w telewizji.
            Radzę porównać Wiadomości i Fakty.
    • Gość: Czytelnik Precz z komisją!!! IP: 209.234.157.* 24.10.03, 12:10
      Może jestem dziwny, ale naprawdę nie jestem tak zainteresowany
      machlojkami Rywina, Michnika, Rapaczyńskiej, Jakubowskiej,
      Millera i innych, żeby codziennie słuchać o tym w każdych
      wiadomościach i jeszcze oglądać ośmiogodzinne relacje na żywo w
      jednym z czterech programów publicznej TV. Tam według zapowiedzi
      miał być całkiem normalny program! Jeszcze trochę, a przestanę
      płacić abonament TV. Po prostu druga strona nie wywiązuje się ze
      swoich zobowiązań, zastępując program relacją uzyskiwaną za
      darmo (a właściwie za pieniądze podatników, bo tak uczestnicy
      tej szopki są opłacani). I jeszcze raz: od sądzenia i wydawania
      wyroków są sądy, a nie domorośli amatorzy-posłowie.
      • pralinka.pralinka Re: Precz z komisją!!! 24.10.03, 12:19
        Gość portalu: Czytelnik napisał(a):

> Może jestem dziwny, ale naprawdę nie jestem tak zainteresowany
        > machlojkami Rywina, Michnika, Rapaczyńskiej, Jakubowskiej,
        > Millera i innych, żeby codziennie słuchać o tym w każdych
        > wiadomościach i jeszcze oglądać ośmiogodzinne relacje na żywo w
        > jednym z czterech programów publicznej TV. Tam według zapowiedzi
        > miał być całkiem normalny program! Jeszcze trochę, a przestanę
        > płacić abonament TV. Po prostu druga strona nie wywiązuje się ze
        > swoich zobowiązań, zastępując program relacją uzyskiwaną za
        > darmo (a właściwie za pieniądze podatników, bo tak uczestnicy
        > tej szopki są opłacani). I jeszcze raz: od sądzenia i wydawania
        > wyroków są sądy, a nie domorośli amatorzy-posłowie.

Oczywiście jesteś dziwny. Chyba że ktoś zmusza Cię do oglądania relacji z posiedzeń komisji. Jeśli nie - to wyłącz tv lub przełącz na inny kanał - to dość prosta operacja.
        • Gość: hydy Re: Precz z komisją!!! IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 12:35
          pralinka.pralinka napisała:
          Oczywiście jesteś dziwny. Chyba że ktoś zmusza Cię do oglądania relacji z posie
          > dzeń komisji. Jeśli nie - to wyłącz tv lub przełącz na inny kanał - to dość
          pro
          > sta operacja.

dodam tylko, że nie mniej prosta niz zmiana strony www.
      • Gość: kielbasa wyborcza Re: Precz z komisją!!! IP: 138.227.189.* 24.10.03, 13:21
        Jasne, a taki linki do prania (pralinki) i inni maja troche zielono w glowach,
        a moze pusto, Michnik ich spral do cna z tych biednych rozumkow.
        • Gość: hydy Re: Precz z komisją!!! IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 13:27
          o co ci chodzi?
      • Gość: Fakt [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.03, 12:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • basia.basia Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 12:13
      Szteliga zahaczył Michnika o list Rywina do Kwasniewskiego
      - kiedy się z nim zapytał. Michnik się zasłonił tajemnicą
      dziennikarską argumentując, że odpowiadając musiałby zdradzić
      tożsamość informatora.

Teraz Ziobro!
    • Gość: piter Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.net.pulawy.pl 24.10.03, 12:14
      Michnik mógłby zacząć chodzić do logopedy na jakies cwiczenia
      czy cos
      • Gość: es_ka Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.03, 12:32
        Emilia Platter - broni Westerplatte - czy coś się wykształconemu historykowi
        pomieszało ? ;) ( może epoki? )
      • Gość: chil[u]m Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 12:01

> Michnik mógłby zacząć chodzić do logopedy na jakies cwiczenia
        > czy cos

Ty powinienes,ale to biegiem udać się na kurs,który umożliwi Ci myślenie na
        poziomie jak widać na razie nieosiągalnym.

Polecam szkołę średnią np.

Stop War on Drugs
    • Gość: obserwator Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 12:29
      TO JEST PARANOJA.
      • basia.basia Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 12:35
        Ziobro docieka czy gdyby Miller nie zechciał potwierdzić
        sławnej konfrontacji to artykuł by się ukazał.

W lutym Michnik powiedział przed kś, że bez świadectwa
        Millera artykuł nie miałby sensu.

Teraz Michnik mówi, że to był skrót myślowy. Że artykuł
        i tak by się ukazał ale nie w takim kształcie.

To może znaczyć, że wybór terminu publikacji zależał od
        zgody Millera.
        • Gość: hydy Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 12:42
          basia.basia napisała:

> Ziobro docieka czy gdyby Miller nie zechciał potwierdzić
          > sławnej konfrontacji to artykuł by się ukazał.
          >
          > W lutym Michnik powiedział przed kś, że bez świadectwa
          > Millera artykuł nie miałby sensu.
          >
          > Teraz Michnik mówi, że to był skrót myślowy. Że artykuł
          > i tak by się ukazał ale nie w takim kształcie.
          >
          > To może znaczyć, że wybór terminu publikacji zależał od
          > zgody Millera.

basiu, czy nastepny w kolejności zadawania pytań jest Rokita (nie mam
          możliwości śledzenia przesłuchania)?
          napisz proszę, jeśli możesz.
          • basia.basia Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 12:48
            Najpierw Szteliga (ale krótko). Miała być jeszcze Anita
            ale chyba się wycofała. No i ROKITA!
            • Gość: hydy Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.kwbturow.com.pl 24.10.03, 12:52
              wielkie dzięki (jak wielu, pozostaje mi jedynie forum i - później - stenogram).
              Pozdrawiam.
              • lupus.lupus Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 12:57
                TV PULS po godz 22 retransmituje przesłuchanie. Problem w tym, że kończy się to
                nad ranem :( Ale i tak warto.
                Stenogram nie oddaje wszystkiego.Czasem więcej mówią emocje,wyraz twarzy.
            • pierre_doua dzieki basia.basia 24.10.03, 13:11
              dzieki za krotkie notki, prawie jakby sie tam bylo.

Ja bym wezwal przede wszystkim Rapaczynska. To ona wydaje sie miec najwiecej
              odpowiedzi na zadawane pytania.

Cherchez la femme.
    • Gość: AnNe Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.unicc.org 24.10.03, 12:42
      "Mogę zapewnić pana przewodniczącego, że gen. Jaruzelski nie ma
      nic wspólnego z aferą Rywina" - odparł śmiejąc się Michnik
      ------------------------
      To komisja ma ustalac, nie Michnik.
      • pralinka.pralinka Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 12:45
        Gość portalu: AnNe napisał(a):

> "Mogę zapewnić pana przewodniczącego, że gen. Jaruzelski nie ma
        > nic wspólnego z aferą Rywina" - odparł śmiejąc się Michnik
        > ------------------------
        > To komisja ma ustalac, nie Michnik.

Właśnie cały problem z tymi zapewnieniami Michnika. Na początku twierdził, że Jakubowska nie miała nic wspólnego - dziś już nie jest tego tak bardzo pewien. Byłoby znacznie lepiej gdyby Michnik porzucił swoje zapewnienia i powiedział wszystko, co w tej sprawie wie.
        • Gość: es_ka Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 12:52
          ....przepisy antykoncentracyjne godziły WYŁĄCZNIE w Agorę i stale pomijają że
          równie a nawet i bardziej, pozbawiały możliwości posiadania telewizji przez
          ZPR SA. Dziwne.
          • Gość: Ayran Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 12:55
            Właśnie że bez "lub czasopisma" nie godziły.

Ay.
            • Gość: es_ka Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 13:05
              na marginesie : - lub czasopism
              a nie ..........- lub czasopisma.
              ps.( ZPR SA ma nie tylko ogólnopolską - codzienną, ale także tygodniki,
              miesięczniki....)
              • Gość: Ayran Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 13:08
                Gość portalu: es_ka napisał(a):

> na marginesie : - lub czasopism
                > a nie ..........- lub czasopisma.
                > ps.( ZPR SA ma nie tylko ogólnopolską - codzienną, ale także tygodniki,
                > miesięczniki....)

zpr nie jest wydawcą ogólnopolskiej gazety codziennej w takim rozumieniu, jakie
                wynikało z treści projektu. Stąd usunięcie "lub czasopisma" albo też "lub
                czasopism" tworzyło zpr-owi teoretyczną możliwość zakupu telewizji.

Ay.
                • Gość: es_ka Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 13:26
                  a czym sie różni ( prócz klasy i poziomu ) wydawanie ogólnopolskiej GW
                  - od wydawania ogólnopolskiego Super Expres'u ?????
                  • Gość: Ayran Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 13:29

> a czym sie różni ( prócz klasy i poziomu ) wydawanie ogólnopolskiej GW
                    > - od wydawania ogólnopolskiego Super Expres'u ?????

Przede wszystkim tym, że zpr nie jest wydawcą Super Expressu a jedynie
                    właścicielem 50% udziałów w spółce będącej wydawcą SE.

Ay.
                    • Gość: es_ka Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 13:38
                      wprawdzie 49% - towym (? )właścicielem są Szwedzi - ale nie zmienia to faktu że
                      WYDAWCĄ są ZPR sa.
                      • Gość: Ayran Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 13:41
                        Wydawca: "Media Express" Spółka z o.o.,
                        ul. Jubilerska 10, 00-939 Warszawa

• Gość: es_ka Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.03, 13:58
                          znam adres " M Ex Sp. z o.o ".
                          Ska ta jest własnością ZPR SA w nie mniej niż 51%-tach.
                          • Gość: Ayran Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 14:02

> znam adres " M Ex Sp. z o.o ".
                            > Ska ta jest własnością ZPR SA w nie mniej niż 51%-tach.

Wedle mojej wiedzy jest 50:50, ale to jest mniej istotne. W projekcie ustawy
                            zakaz obejmował wydawcę, nie zaś współwłaściciela wydawcy (nawet
                            większościowego). Ale możesz się upierać.

Ay.
                            • Gość: es_ka Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 14:24
                              podsumuję tak : cwaniutkie te ZPR-y
                              • Gość: Ayran Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 14:28
                                Podobny patent jak brak konfliktu interesów Czarzastego w sytuacji trójkąta TVP-
                                Muza-Euromedia.

Ay.
                                • Gość: es_ka Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.03, 14:30
                                  dokładnie ! w samej rzeczy :))
                              • pierre_doua Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... 24.10.03, 14:32

> podsumuję tak : cwaniutkie te ZPR-y
                                Wybaczcie ignorancje rodaka z zagranicy. Co to jest - ZPR-y?
                                • Gość: es_ka Re: Dlaczego wszyscy twierdzą ,że....... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 15:31
                                  potentat na rynku mediów w Polsce. ( na razie bez telewizji<- checheche )
        • kataryna.kataryna Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 12:55
          pralinka.pralinka napisała:

> Gość portalu: AnNe napisał(a):
          >
          > > "Mogę zapewnić pana przewodniczącego, że gen. Jaruzelski nie ma
          > > nic wspólnego z aferą Rywina" - odparł śmiejąc się Michnik
          > > ------------------------
          > > To komisja ma ustalac, nie Michnik.
          >
          > Właśnie cały problem z tymi zapewnieniami Michnika. Na początku twierdził, że
          J
          > akubowska nie miała nic wspólnego - dziś już nie jest tego tak bardzo pewien.
          B
          > yłoby znacznie lepiej gdyby Michnik porzucił swoje zapewnienia i powiedział
          wsz
          > ystko, co w tej sprawie wie.

Właśnie, niech już przestanie się bawić w śledczego, prokuratora i obrońcę w
          jednej osobie i zacznie zachowywać się jak świadek, bo chociaż jako obrońca
          Millera radzi sobie całkiem nieźle, to wyjątkowo dupowaty z niego detektyw, co
          zresztą wychodzi na każdym kroku. Niech kurna mówi co wie a ocenę zostawi innym
          bo już się wystarczająco popisał naiwnością, która może sprawiać wrażenie złej
          woli i krętactwa. Michnik, nie utrudniaj tylko mów co wiesz!
          • Gość: kielbasa wyborcza Re: NARESZCIE!!! WLASCIWE WNIOSKI!!! IP: 138.227.189.* 24.10.03, 14:31
      • gini Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 24.10.03, 12:49
        Gość portalu: AnNe napisał(a):

> "Mogę zapewnić pana przewodniczącego, że gen. Jaruzelski nie ma
        > nic wspólnego z aferą Rywina" - odparł śmiejąc się Michnik
        > ------------------------
        > To komisja ma ustalac, nie Michnik.

Ta komisja ma cos ustalac?Przeciez oni molestuja pana Adasia tymi pytaniami.
        A jak jeszcze ustala cos co nie bedzie na reke Adasiowi?
        Po tej komisji mozna sie spodziewac wszystkiego.
      • Gość: Plasti Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.ny325.east.verizon.net 25.10.03, 17:20
        Michnik moze nie ma ustalac ale moze myslec.

Ja rowniez moge postawic wiele na to ze w sprawozdaniu komisji nie bedzie
        uznania winy generala Jaruzelskiego.

A Ty madralo? O ile wiecej postawisz na przeciwna teze? Bo ja nie rzucam slow
        na wiatr i jak odpowiesz to sie mozemy zawsze dogadac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka