a.adas 07.12.08, 14:38 Efekt awanturniczej polityki Tuska i wałęsizmu. Pan Prezydent jak zwykle wiedział co robi. Naprawdę mnie ciekawi, krytyka Chin to zasługa czy klęska naszego tzw, "umiłowania wolności"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komitet.oglupiania.robotnikow Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 14:43 Niestrudzenie i przez niezbędną liczbę lat, sugestia działa na opinię publiczną i kształtuje ją tak, by pragnęła ona reform, od których umierają narody. Rataj.... 1993 r. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 14:44 Moglbys wytlumaczyc mi relacje Tusk-Sarko-Chiny. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 14:51 Chyba czas zacząć pisać obszerniej. Znowu. A mi się już nie chce, bo w internecie rządzą krótkie pyskówki i fundamentalne przekonania. I dlatego zazdroszczę kilku nickom, którym się jeszcze chce. Obecnie najbardziej chyba Wilkowi Podhalańskiemu. Otóż wczoraj pojawiło się kilka newsów, o tym że w odpowiedzi na wizytę Dalajlamy w Polsce, spotkanie z Sarkozy'm etcetera, Chiny wydały kilka pomruków. A ja się zastanawiam, ile godzin minie jak zacznę czytać, że Polska nie powinna sobie psuć stosunków z Chinami w imię idei. Bo gospodarka straci, bo Chiny trzymają Ruskich za... cokolwiek, a zresztą to nowa potęga i basta. I pisać tak będą wyborcy PiS, betonowi antykomuniści. Dlaczego? By wyjaśnić brak Lecha Kaczyńskiego na uroczystościach? Częściowo. ALe najbardziej by dokopać Wałęsie i Tuskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:13 A czy to stwierdzenie i bedzie prawdziwe? Polska nie jest mocarstwem wobec tego dodatkwo w sytuacji kryzysu nie powinnismy doprowadzac do sytuacji kiedy mozna narazic sie panstwu które jakby nie patrzec mocarstwem jednak jest. Zwłaszcza z tego powidu iż prezydent Francji nie pomyslał o skutakch sej deyzji a nasz Bolek to po prostu Bolek i tyle. A oberwie (chocby odłamkiem) Polska. Jak się zaprasza gosc na swa imrezke to tak trzeba dobierac ich skład by sie nikomu nie narazic a juz napewno nie narazac swej ojczyzny na nawet drobne konsekwencje takiej czy innej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:14 Jedno pytanie: w sprawie Gruzji masz takie samo zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:33 Nie Sprawa wolnej Gruzji to sprawa taka sama jak sprawa wolnej Polski. Tu trzeba zawsze i wszedzie popierac tych co sa przeciwko Rosji. Tu w interesie Polski lezy nie dopuszczenie do wygranej Rosji w konflikcje Rosja Gruzja. Bo wygrana Rosji to jej umocnienie. I Pan Prezydent doskonale to rozumie, dlatego jego wyjazd na tereny pod okupacja Rosji miał zadatki bohaterstwa bo jechał tam gdziekule niko latają ale udał sie tam by by swiatkiem matactw Rosji aby udowodnic iż Rosjanie kłamia i oszukuja spolecznosc miedzynarodową. Natomiast Z Chinami Polske łaczą dobre interesy i dla smiesznych idei nie nalezy ich niszczyc. Zwłszcza z tak błachego i nie istotnego powodu jak n-ta rocznica omyłkowego przyznania nagrody nobla Bolkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas [...] 07.12.08, 15:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:52 > Tu trzeba zawsze i wszedzie popierac tych co sa przeciwko > Rosji Czy to prezydent kryje sie za nikiem xkx2? Nie myslalem, ze poza nim jeszcze ktos potrafi w ten sposob bredzic. Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 16:07 Chyba nie wontpisz iż w Polsce ostało się jeszcze parę osób co nie utraciły jeszcze instynktu samozachowawczego. Ja jestem jednym z nich. Dlatego jestem przeciwko UE, jestem przeciwko demokracji parlamentarnej w Polsce bo ona się tu nie sprawdza i popieram zawsze i wszdzie PiS - bo to jedyna partia konserwatyno - narodowa co ma szanse uratowac Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 16:10 xkx2 napisał: > Jestes przeciwko sobie. :(( Ze takich jeszcze Ziemia nosi? :(( Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 19:48 Obawiam się że to nie ja a ty się mylisz. Każda osoba logicznie myslaca winna rozumiec iż jedynie prawdziwie wolna Polska moze się rozwiajac a prawdziwie wolna Polske gwarantuja jedynie partie narodowe. Z koleji charmonijny rozwój wymaga porzadku a porzadek gwarantuje slina władza a silna władza to władza autorytarna a państwo autorytarne to państwo policyjne wobec tego Polska jedynie jako państwo narodowe autorytarne i policyjne moze sie charmonijnie i dobrze rozwijac. To chyba jasne oczywiste i proste. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 19:50 > państwo autorytarne to państwo policyjne wobec tego Polska jedynie > jako państwo narodowe autorytarne i policyjne moze sie charmonijnie > i dobrze rozwijac. To chyba jasne oczywiste i proste. Przeciez to juz bylo. Powtorke z "rozrywki" chcesz zrobic? :(( Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 22:28 Owszem i by się sprawdziło gdyby nie koniecznośc utrzymywanai wielkiego brata z za Buga. Ale i tak w latach 70 - tych Polska była w czołówce światowej jesli chodzi o rozwój przemysłu. W tej chwili tez by było lepiej gdyby nie koniecznośc dostosowywana sie do zalecen UE i wysysanie przez UE polskiej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 22:41 > W tej chwili > tez by było lepiej gdyby nie koniecznośc dostosowywana sie do > zalecen UE i wysysanie przez UE polskiej gospodarki. No patrz w jakiej ja nieswiadomosci zylem. Ja caly czas myslalem, ze to Watykan wysysa polska gospodarke. :( Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:03 Logicznym nastepstwem tej awanturniczej polityki bedzie zaproszenie przez Komitet Centralny Komunistycznej Parti Chin,"Wschodzacego Slonca Mongoli" wraz z bratem i kapelanem Rydzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Juz sie nie boj Sarkozy zaraz poleci calowac w 07.12.08, 15:05 tylek jakiegos chinskego genseka i bedzie cacy ;) a.adas napisał: > Efekt awanturniczej polityki Tuska i wałęsizmu. > > Pan Prezydent jak zwykle wiedział co robi. > > Naprawdę mnie ciekawi, krytyka Chin to zasługa czy klęska naszego tzw, > "umiłowania wolności"? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Juz sie nie boj Sarkozy zaraz poleci calowac 07.12.08, 19:50 Ależ to przenikliwe co napisałeś. Godne kataryny albo camille pisarro. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Juz sie nie boj Sarkozy zaraz poleci calowac 07.12.08, 19:51 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ależ to przenikliwe co napisałeś. Godne kataryny albo camille pisarro. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Wezmie przyklad z Dowalda ;) 07.12.08, 20:20 wyborcza.pl/1,76842,5847680,Tusk_w_Chinach_o_atomie__a_nie_o_prawach_czlowieka.html Ktory "odwaznie" na olimpiade nie pojechal ;) obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ależ to przenikliwe co napisałeś. Godne kataryny albo camille pisarro. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Wezmie przyklad z Dowalda ;) 08.12.08, 08:17 A nie będzie walczył z kałachem w ręku jak JKM? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Juz sie nie boj Sarkozy zaraz poleci calowac 07.12.08, 23:24 frank_drebin napisał: > tylek jakiegos chinskego genseka i bedzie cacy ;) > a.adas napisał: > > > Efekt awanturniczej polityki Tuska i wałęsizmu. > > > > Pan Prezydent jak zwykle wiedział co robi. > > > > Naprawdę mnie ciekawi, krytyka Chin to zasługa czy klęska naszego tzw, > > "umiłowania wolności"? > > Bedzie musial ustawic sie w kolejce za wodzusiem,ktory KC KPCh nie zdenerwowal. Odpowiedz Link Zgłoś
zelazny.karzel.wasyl Puste Gesty. Kto więcej na tym straci? 07.12.08, 16:49 Francja na bojkocie francuskich towarów w Chinach czy Chiny na bojkocie wystarczy niektórych towarów we Francji? Wystarczy spojrzeć na bilans wymiany handlowej i stwierdzić, ze Chiny mają nadwyzkę z Francją i to dużą. Chinczycy sobie pogadają, postraszą, nacjonalistów podpuszczą i...grzecznie wrócą do handlu jak dawniej. A Wy się przejmujecie losem "biednej Francji". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 19:55 No to Tuzek znod sie między młotem a kowadłem.Musi wybierać między ChRLD(niedawno tam był i chwalił więc musiałby odszczekać))a Sarkozym bo ten mu może nie popuścić CO2. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 22:42 e ,tam kaczus zwany prezydentem ,by nie popuscil na miejscu Sarkozego . Pogrozilby Chinczykom powaznymi konsekwencjami , embargo , bojkot , zbudowalby przeciw nim kolicje , moze wojne wywolal . Odpowiedz Link Zgłoś
sobierobie [...] 07.12.08, 23:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś