Dodaj do ulubionych

Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'ego

07.12.08, 14:38
Efekt awanturniczej polityki Tuska i wałęsizmu.

Pan Prezydent jak zwykle wiedział co robi.

Naprawdę mnie ciekawi, krytyka Chin to zasługa czy klęska naszego tzw,
"umiłowania wolności"?
Obserwuj wątek
    • komitet.oglupiania.robotnikow Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 14:43
      Niestrudzenie i przez niezbędną liczbę lat, sugestia działa na
      opinię publiczną i kształtuje ją tak, by pragnęła ona reform, od
      których umierają narody.
      Rataj.... 1993 r.
    • pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 14:44
      Moglbys wytlumaczyc mi relacje Tusk-Sarko-Chiny.
      • a.adas Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 14:51
        Chyba czas zacząć pisać obszerniej. Znowu. A mi się już nie chce, bo w
        internecie rządzą krótkie pyskówki i fundamentalne przekonania. I dlatego
        zazdroszczę kilku nickom, którym się jeszcze chce. Obecnie najbardziej chyba
        Wilkowi Podhalańskiemu.

Otóż wczoraj pojawiło się kilka newsów, o tym że w odpowiedzi na wizytę
        Dalajlamy w Polsce, spotkanie z Sarkozy'm etcetera, Chiny wydały kilka pomruków.
        A ja się zastanawiam, ile godzin minie jak zacznę czytać, że Polska nie powinna
        sobie psuć stosunków z Chinami w imię idei. Bo gospodarka straci, bo Chiny
        trzymają Ruskich za... cokolwiek, a zresztą to nowa potęga i basta.

I pisać tak będą wyborcy PiS, betonowi antykomuniści. Dlaczego? By wyjaśnić brak
        Lecha Kaczyńskiego na uroczystościach? Częściowo. ALe najbardziej by dokopać
        Wałęsie i Tuskowi.
        • xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:13
          A czy to stwierdzenie i bedzie prawdziwe? Polska nie jest mocarstwem
          wobec tego dodatkwo w sytuacji kryzysu nie powinnismy doprowadzac do
          sytuacji kiedy mozna narazic sie panstwu które jakby nie patrzec
          mocarstwem jednak jest. Zwłaszcza z tego powidu iż prezydent Francji
          nie pomyslał o skutakch sej deyzji a nasz Bolek to po prostu Bolek i
          tyle. A oberwie (chocby odłamkiem) Polska. Jak się zaprasza gosc na
          swa imrezke to tak trzeba dobierac ich skład by sie nikomu nie
          narazic a juz napewno nie narazac swej ojczyzny na nawet drobne
          konsekwencje takiej czy innej sytuacji.
          • a.adas Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:14
            Jedno pytanie: w sprawie Gruzji masz takie samo zdanie?
            • xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:33
              Nie Sprawa wolnej Gruzji to sprawa taka sama jak sprawa wolnej
              Polski. Tu trzeba zawsze i wszedzie popierac tych co sa przeciwko
              Rosji. Tu w interesie Polski lezy nie dopuszczenie do wygranej Rosji
              w konflikcje Rosja Gruzja. Bo wygrana Rosji to jej umocnienie.
              I Pan Prezydent doskonale to rozumie, dlatego jego wyjazd na tereny
              pod okupacja Rosji miał zadatki bohaterstwa bo jechał tam gdziekule
              niko latają ale udał sie tam by by swiatkiem matactw Rosji aby
              udowodnic iż Rosjanie kłamia i oszukuja spolecznosc miedzynarodową.
              Natomiast Z Chinami Polske łaczą dobre interesy i dla smiesznych
              idei nie nalezy ich niszczyc. Zwłszcza z tak błachego i nie
              istotnego powodu jak n-ta rocznica omyłkowego przyznania nagrody
              nobla Bolkowi.
              • a.adas [...] 07.12.08, 15:40
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:52
                > Tu trzeba zawsze i wszedzie popierac tych co sa przeciwko
                > Rosji

Czy to prezydent kryje sie za nikiem xkx2? Nie myslalem, ze poza nim
                jeszcze ktos potrafi w ten sposob bredzic.
                • xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 16:07
                  Chyba nie wontpisz iż w Polsce ostało się jeszcze parę osób co nie
                  utraciły jeszcze instynktu samozachowawczego. Ja jestem jednym z
                  nich. Dlatego jestem przeciwko UE, jestem przeciwko demokracji
                  parlamentarnej w Polsce bo ona się tu nie sprawdza i popieram zawsze
                  i wszdzie PiS - bo to jedyna partia konserwatyno - narodowa co ma
                  szanse uratowac Polskę.
                  • pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 16:10
                    xkx2 napisał:

>

Jestes przeciwko sobie. :((
                    Ze takich jeszcze Ziemia nosi? :((
                    • xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 19:48
                      Obawiam się że to nie ja a ty się mylisz. Każda osoba logicznie
                      myslaca winna rozumiec iż jedynie prawdziwie wolna Polska moze się
                      rozwiajac a prawdziwie wolna Polske gwarantuja jedynie partie
                      narodowe. Z koleji charmonijny rozwój wymaga porzadku a porzadek
                      gwarantuje slina władza a silna władza to władza autorytarna a
                      państwo autorytarne to państwo policyjne wobec tego Polska jedynie
                      jako państwo narodowe autorytarne i policyjne moze sie charmonijnie
                      i dobrze rozwijac. To chyba jasne oczywiste i proste.
                      • pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 19:50
                        > państwo autorytarne to państwo policyjne wobec tego Polska jedynie
                        > jako państwo narodowe autorytarne i policyjne moze sie
                        charmonijnie
                        > i dobrze rozwijac. To chyba jasne oczywiste i proste.

Przeciez to juz bylo. Powtorke z "rozrywki" chcesz zrobic? :((
                        • xkx2 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 22:28
                          Owszem i by się sprawdziło gdyby nie koniecznośc utrzymywanai
                          wielkiego brata z za Buga. Ale i tak w latach 70 - tych Polska była
                          w czołówce światowej jesli chodzi o rozwój przemysłu. W tej chwili
                          tez by było lepiej gdyby nie koniecznośc dostosowywana sie do
                          zalecen UE i wysysanie przez UE polskiej gospodarki.
                          • pies_na_czarnych Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 22:41
                            > W tej chwili
                            > tez by było lepiej gdyby nie koniecznośc dostosowywana sie do
                            > zalecen UE i wysysanie przez UE polskiej gospodarki.

No patrz w jakiej ja nieswiadomosci zylem. Ja caly czas myslalem, ze
                            to Watykan wysysa polska gospodarke. :(
    • x2468 Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 15:03
      Logicznym nastepstwem tej awanturniczej polityki bedzie zaproszenie przez
      Komitet Centralny Komunistycznej Parti Chin,"Wschodzacego Slonca Mongoli" wraz z
      bratem i kapelanem Rydzykiem.
    • frank_drebin Juz sie nie boj Sarkozy zaraz poleci calowac w 07.12.08, 15:05
      tylek jakiegos chinskego genseka i bedzie cacy ;)
      a.adas napisał:

> Efekt awanturniczej polityki Tuska i wałęsizmu.
      >
      > Pan Prezydent jak zwykle wiedział co robi.
      >
      > Naprawdę mnie ciekawi, krytyka Chin to zasługa czy klęska naszego tzw,
      > "umiłowania wolności"?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Juz sie nie boj Sarkozy zaraz poleci calowac 07.12.08, 19:50
        Ależ to przenikliwe co napisałeś. Godne kataryny albo camille pisarro.
        • pies_na_czarnych Re: Juz sie nie boj Sarkozy zaraz poleci calowac 07.12.08, 19:51
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Ależ to przenikliwe co napisałeś. Godne kataryny albo camille
          pisarro.

:))
        • frank_drebin Wezmie przyklad z Dowalda ;) 07.12.08, 20:20
          wyborcza.pl/1,76842,5847680,Tusk_w_Chinach_o_atomie__a_nie_o_prawach_czlowieka.html
          Ktory "odwaznie" na olimpiade nie pojechal ;)
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Ależ to przenikliwe co napisałeś. Godne kataryny albo camille pisarro.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Wezmie przyklad z Dowalda ;) 08.12.08, 08:17
            A nie będzie walczył z kałachem w ręku jak JKM?
      • x2468 Re: Juz sie nie boj Sarkozy zaraz poleci calowac 07.12.08, 23:24
        frank_drebin napisał:

> tylek jakiegos chinskego genseka i bedzie cacy ;)
        > a.adas napisał:
        >
        > > Efekt awanturniczej polityki Tuska i wałęsizmu.
        > >
        > > Pan Prezydent jak zwykle wiedział co robi.
        > >
        > > Naprawdę mnie ciekawi, krytyka Chin to zasługa czy klęska naszego tzw,
        > > "umiłowania wolności"?
        >
        >
        Bedzie musial ustawic sie w kolejce za wodzusiem,ktory KC KPCh nie zdenerwowal.
    • zelazny.karzel.wasyl Puste Gesty. Kto więcej na tym straci? 07.12.08, 16:49
      Francja na bojkocie francuskich towarów w Chinach czy Chiny na
      bojkocie wystarczy niektórych towarów we Francji?
      Wystarczy spojrzeć na bilans wymiany handlowej i stwierdzić, ze
      Chiny mają nadwyzkę z Francją i to dużą.
      Chinczycy sobie pogadają, postraszą, nacjonalistów podpuszczą
      i...grzecznie wrócą do handlu jak dawniej.
      A Wy się przejmujecie losem "biednej Francji". :-)
    • zoil44elwer Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 19:55
      No to Tuzek znod sie między młotem a kowadłem.Musi wybierać między
      ChRLD(niedawno tam był i chwalił więc musiałby odszczekać))a Sarkozym bo ten mu
      może nie popuścić CO2.
      • karbat Re: Komunistyczne Chiny obraziły się na Sarkozy'e 07.12.08, 22:42

e ,tam kaczus zwany prezydentem ,by nie popuscil na miejscu
        Sarkozego .
        Pogrozilby Chinczykom powaznymi konsekwencjami , embargo , bojkot ,
        zbudowalby przeciw nim kolicje , moze wojne wywolal .
    • sobierobie [...] 07.12.08, 23:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka