dymka1 20.01.09, 22:55 Po tylu latach bólu i udręki w separacji?... nie da się rozdzielić bliźniąt syjamskich, ani skalpelem, ani propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kon.by.sie.usmial Re: To może w końcu powstanie PoPis? 20.01.09, 22:58 oj, to przyszłoby na lewicę głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: To może w końcu powstanie PoPis? 20.01.09, 22:59 > oj, to przyszłoby na lewicę głosować. Na sejmowego koalicjanta PiS? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: To może w końcu powstanie PoPis? 20.01.09, 23:07 nie wierzę by sie to stało, ale gdyby Tusk dał tyłka Kaczorowi, to już wolę owego sejmowego koalicjanta PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Przecież dał 20.01.09, 23:08 kon.by.sie.usrnial napisał: po wielokroć. Tańczy tak jak Prezes mu zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Przecież dał 20.01.09, 23:12 oj, można licytowac jak głęboko. Bo i Napieralski dał. Który więc głębiej?? Też po wielokroć. A jako że mi lewica średnio pasuje, głosuje na PO. Ale wizji popisu nie 'zniese'. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Bo oczywiście 20.01.09, 23:14 kon.by.sie.usrnial napisał: jak ktoś nie lubi Popisu to jest fanem Napieralskiego. Myślenie zero-jedynkowe. Gdzieś czytałam, że Napieralski chodzi na zajęcia karaoke- uczy się spiewać sokoły, żeby wypadać dobrze na konwencjach. Możesz puścić dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Bo oczywiście 20.01.09, 23:18 pani dymka, zero-jedynkowe myślenie to chyba ty prezentujesz. Ja tu piszę o realnym wyborze. Takim na dzień dzisiejszy. Bo jak nie pis, nie po i nie lewica, to co pozostaje. psl? upr? Inne trupy typu so i lpr? Nie, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Pamiętasz jak karmili 20.01.09, 23:00 kon.by.sie.usmial napisał: > oj, to przyszłoby na lewicę głosować. nas tą wizją? Jak nie przymierzając gęsie wątróbki obrokiem. Wszyscy zapominają o tym, że oni kiedyś naprawdę się kochali. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Pamiętasz jak karmili 20.01.09, 23:01 No ale to głównie Rokita i Gilowska. Było, minęło :) Na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 żarty sobie robisz ? 20.01.09, 23:04 elfhelm napisał: > No ale to głównie Rokita i Gilowska. > Było, minęło :) Na szczęście. Myślisz, że tu sami nieczytaci na tym forum? Kaczyński z Tuskiem się smerali po pleckach. Miej szacunek do ludzkiej pamięci i nie obrażaj ludzi myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Jasne, Popis to była koncepcja Kaczyńskich 20.01.09, 23:06 Tusk odcinał się od tego od samego początku. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Jasne, Popis to była koncepcja Kaczyńskich 20.01.09, 23:08 nie, piszę o moim ówczesnym postrzeganiu popisu. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 A jakie jest Twoj obecny stosunek do popisu 20.01.09, 23:10 tkon.by.sie.usrnial napisał: który stał się.. jakby to ująć...formalny, a nie teoretyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: A jakie jest Twoj obecny stosunek do popisu 20.01.09, 23:14 według mnie nie istnieje i nie zaistnieje, vide pomostówki. A jeżeli się mylę, odpłynę, choć niechętnie, do lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Zawsze możesz zostać bezpartyjną 20.01.09, 23:19 nie popieram. Zawsze trzeba wybierać, bo inaczej wybiorą za ciebie inni, taką Samoobronę na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Zawsze możesz zostać bezpartyjną 20.01.09, 23:29 no i dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 pchły na noc 20.01.09, 23:31 kon.by.sie.usrnial napisał: karaluchy do popis poduchy: -) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Jasne, Popis to była koncepcja Kaczyńskich 20.01.09, 23:09 Nie. Ale przecież na czele rządu miał stanąć premier z Krakowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 a stanął nauczyciel z Gorzowa 20.01.09, 23:12 elfhelm napisał: Nawet po tym fakcie koncepcja popisu nie umarła do końca. nadal trwały kuluarowe negocjacje. Naprawde nie widzisz, że od dzisiaj mamy odrodzony Popis? Chyba zwątpię w Twoją inteligencję. A Gilowska też nie umarła, zawsze można ją reaktywować jak przyjdzie taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: a stanął nauczyciel z Gorzowa 20.01.09, 23:18 > Naprawde nie widzisz, że od dzisiaj mamy odrodzony Popis? To bełkot. Ewentualnie słaba teza publicystyczna. Trąci mieszanką Dębskiego z Migalskim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: To może w końcu powstanie PoPis? 20.01.09, 23:26 Nie odgrzewaj starych kotletów, że PiS=PO, to już było dawno temu i...się zmyło. Bo PiS i PO nie mają ze sobą nic wspólnego. To dwie najbardziej się zwalczające partie, trzeba być ślepcem, być tego nie widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Re: To może w końcu powstanie PoPis? 20.01.09, 23:29 etta2 napisała: > Nie odgrzewaj starych kotletów, że PiS=PO, to już było dawno temu > i...się zmyło. Bo PiS i PO nie mają ze sobą nic wspólnego. To dwie > najbardziej się zwalczające partie, trzeba być ślepcem, być tego nie > widzieć. Az taka głupia nie jestem, żeby nie wiedzieć, że jak powstanie komisja będą skakać sobie do gardeł. Chodziło mi o koalicję mentalną. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Pani Olewnikowa z Drobina 20.01.09, 23:26 reaktywowała POPIS. Kto z nas mógł przypuszczać, ze taka moc drzemie w tej drobnej kobiecie? Moze to ona powinna zostać nowym ministrem sprawiedliwości? Panie Premierze, mam nadzieję, że wziął Pan pod uwagę tę kandydaturę. 10 punktów w sondażach zanim pan zdąży mrugnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: To może w końcu powstanie PoPis? 20.01.09, 23:39 Co najmniej połowa PO i połowa PiS, to "przebierające nogami" "sieroty po POPiS-ie" i nie zdziwi mnie wcale, kiedy taka propozycja padnie. A padnie, jak amen w pacierzu! To tylko kwestia czasu!!! Zobaczymy co wtedy powiedzą dzisiejsi "harcownicy" PO Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 I wtedy elfhelm 20.01.09, 23:45 będzie się musiał zaprzyjaźnić z kikoo, żeby tylko dokopać lewakom:-) Nie mogę się doczekać: -) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: I wtedy elfhelm 20.01.09, 23:48 dymka1 napisała: > będzie się musiał zaprzyjaźnić z kikoo, żeby tylko dokopać lewakom:-) > > > Nie mogę się doczekać: -) Ale nic nie przebije "przyjaźni" etty z normalsem! A z kim "zaprzyjaźni" się sil, wolę się nie domyślać! Odpowiedz Link Zgłoś