Gość: S. Flores IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 00:35 Oj trudno się słucha Lecha, ale jeszcze trudniej to czytać. ;-) Jednak mam do niego słabość... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pikey Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.148.popsite.net 29.11.03, 05:41 "Caly proletariat nie zarobil na tej rewolucji. Ale taki jest kapitalizm" he,he,he - szkoda, ze nie mowil w ten sposob w 1990. Wielu sie nabralo i teraz placza ze im ciezko. Ale oskarza ten rzad o demagogie i populizm he,he,he. Swoja droga, latwiej czytac sredniowieczne manuskrypty niz ta "Polszczyzne" naszego ojca opatrznosciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro-ro Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 29.11.03, 08:22 Udało mi się w miarę spokojnie przeczytać pierwszą część wywiadu, ale drugiej porcji bełkotu mój umysł nie jest w stanie strawić. Odpuszczam więc, dla zdrowia,drugą stronę rozmowy o wszystkim, czyli o niczym, a panu Wałęsie życzę dalszego miękkiego lądowania w kapciach (i w skarpetkach) i cyklu odczytów w USA. Już się nie dziwię, że po jego wykładach Amerykanie do cna zdurnieli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: 62.233.214.* 29.11.03, 08:42 Pogratulowac wytrwalosci!:) Moze jestem jeszcze zaspany, ale ten belkot jest nie do strawienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.W.Bełkoter Bełkot...bełkot...bełkot... IP: *.Red-81-37-107.pooles.rima-tde.net 29.11.03, 10:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekonana Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.lodz.mm.pl 29.11.03, 13:52 Jak mówi tak mówi, ale jestem przekonana, że Lech Wałęsa by nie pozwolił BANDZIE RZĄDZĄCYCH na takie kradzieże, pogoniłby te wściekłe wilki. Jako prezydent wiedziałby co się w kraju dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: 62.233.214.* 29.11.03, 14:01 ta... zwlaszcza nie palcenie podatkow jest tego dobitnym przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekonana Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.lodz.mm.pl 29.11.03, 14:16 Uważam, że jest uczciwy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Ptoblem Walesy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.11.03, 14:42 Problemem Lecha Walesy jest brak formalnego wyksztalcenia. On w gruncie rzeczy nie mysli glupio, odwrotnie - dostrzega i w jakis sposob probuje uporzadkowac kierunek, w jakim dazy ten nasz podzielony, skomplikowany swiat. Niektore rozwiazania, jakie proponuje to ciekawa, warta zastanowienie wizja. Problem w tym, ze jego jezyk, zasob slow, pojec itd jest zbyt ubogi, by potrafil wyrazic, nadazyc za tokiem myslenia. Stad wrazenie belkotu, o ktorym pisza niektorzy dyskutanci na tym forum. Innymi slowy brakuje mu tej polinteligenckiej oglady, poloru, jaka ma na przyklad Kwasniewski. Kwasniewski potrafi gladko i ladnie mowic i Polacy go kochaja, cieszy sie nieprawdopodobnie duza popularnoscia, ale tak w rzeczywistosci, gdybysmy przeanalizowali na chlodno co zrobil, czego dokonal, to okazaloby sie, ze wlasciwie to na przyklad w polityce zagranicznej (bo tu przeciez odnosi najwieksze sukcesy nasz obecny przezydent) to dokonczyl tylko to, co zaczal Walesa. Z drugiej strony drazni mnie u Lecha Walesy jego proznosc i pycha, to ciagle podkreslanie - JA juz to mowilem, JA mialem racje, nie posluchano MNIE. No, ale badzmy wielkoduszni - kto robiac taka kariere (w pelni zasluzona), chyba najbardziej niewiarygodna i blyskotliwa kariere w XX sieku - nie uwierzylby nagle w swoja wielkosc? A tak niezaleznie od wszystkiego - polityczny czas Walesy juz sie skonczyl. On to zreszta chyba rozumie, choc trudno mu sie z tym pogodzic, co tez jest po ludzku zrozumiale. Mysle, ze Polacy wytykajac na kazdym kroku Walesie jego wady, wysmiewajac sie ze sposobu wyslawiania wykazuja malodusznosc. W koncu jest to czlowiek, ktory na prawde zrobil dla Polski, dla nas wszystkich ogromnie duzo. W wielu momentach najnowszej historii podjal swietne, dalekowzroczne i odwazne decyzje wbrew doradcom, ktore odmienily oblicze Polski, Europy, świata. I warto o tym pamietac. Warto tez szydzac z Lecha Walesy pamietac o tym, ze w jakims tam stopniu wykazujemy brak szacunku dla samych siebie. Nie sa w stanie dostrzec tego cwiercinteligenci, ktorzy wprawdzie pokonczyli moze jakies studia, zdobyli ten tytul magistra albo jakis licencjat, albo nawet zrobili doktorat, ale w duszy, w sercu pozostaja chamami i prymitywami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: J zastanow sie co piszesz IP: *.proxy.aol.com 29.11.03, 15:24 Facet sam przyznal sie do wspolpracy z SB nie kryl sie z tym, otoczony byl agentami kim byl Wachowski - jego cien? Kariery szybkiej i blyskotliwej nie robil sam... nie czarujmy sie- za niego zrobiono, byl to mapet. SB z nim by sobie nie poradzilo i zona kwiaciarka ? co zroblili z ksiedzem Popieluszka z prawdziwa opozycja.Jak bali sie Jego slow??? Prawdziwa opozycja byla przesladowana lacznie z rodzinami, nie szczedzono dzieci, wyrzucano z pracy z kraju, mordowano -sprawcy do dzis nie wykryci... przyklady mozna mnozyc. W jego zyciorysie nie bylo takich przypadkow...On mial spokoj jako Bolek. Wiem, ze jest trudno wszystkim przyznac sie o porazki, ze zostalismy wszyscy oszukani i poza tym stracilismy "bohatera". Dla mnie jest to prostak, byl prostakiem i takim zostanie - trudno zrozumiec go bylo wczesniej i teraz. Walesa w Polsce jest wspominany tylko przez pijaczkow spod budki z piwem, belkot taki sam jak jego w tym wywiadzie. Jestem za a nawet i przeciwm - nadal w uzyciu. Odejdz w niebyt nie rob wstydu, jakby godnych ludzi nie bylo, by robic wywiady. Robia sobie szopke zeby mozna bylo sie posmiac od czasu do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: J zastanow sie co piszesz IP: *.proxy.aol.com 01.12.03, 02:22 Tak Twoja wypowiedz to strzal w 10-tke! Jak Lechu "Bolek" to ks. Heniek byl "Lolek". "Bolek" i "Lolek" w jednym referacie stali lecz "Bolek" na plocie a "Lolek" przy oltarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j 23 Re: Ptoblem Walesyi nie tylko... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 29.11.03, 18:23 problem z sobą masz koleś z pod znaku `j` - widać to po twoim wydalaniu bełkotu...może już nie prostackiego ale psudofilozofującego, Tym gorzej dla ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Czy Kasia K-Z nie ma z kim rozmawiać IP: 81.219.160.* 30.11.03, 02:55 Chyba Michnik jej kazał bo innego wytłumaczenia nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ptoblem Walesy 30.11.03, 09:44 Gość portalu: j napisał(a): > Problemem Lecha Walesy jest brak formalnego wyksztalcenia. On w > gruncie rzeczy nie mysli glupio, odwrotnie - dostrzega i w > jakis sposob probuje uporzadkowac kierunek, w jakim dazy ten > nasz podzielony, skomplikowany swiat. Niektore rozwiazania, > jakie proponuje to ciekawa, warta zastanowienie wizja. > Problem w tym, ze jego jezyk, zasob slow, pojec itd jest zbyt > ubogi, by potrafil wyrazic, nadazyc za tokiem myslenia. Stad > wrazenie belkotu, o ktorym pisza niektorzy dyskutanci na tym > forum. Innymi slowy brakuje mu tej polinteligenckiej oglady, > poloru, jaka ma na przyklad Kwasniewski. > Kwasniewski potrafi gladko i ladnie mowic i Polacy go kochaja, > cieszy sie nieprawdopodobnie duza popularnoscia, ale tak w > rzeczywistosci, gdybysmy przeanalizowali na chlodno co zrobil, > czego dokonal, to okazaloby sie, ze wlasciwie to na przyklad w > polityce zagranicznej (bo tu przeciez odnosi najwieksze sukcesy > nasz obecny przezydent) to dokonczyl tylko to, co zaczal Walesa. > Z drugiej strony drazni mnie u Lecha Walesy jego proznosc i > pycha, to ciagle podkreslanie - JA juz to mowilem, JA mialem > racje, nie posluchano MNIE. > No, ale badzmy wielkoduszni - kto robiac taka kariere (w pelni > zasluzona), chyba najbardziej niewiarygodna i blyskotliwa > kariere w XX sieku - nie uwierzylby nagle w swoja wielkosc? > A tak niezaleznie od wszystkiego - polityczny czas Walesy juz > sie skonczyl. On to zreszta chyba rozumie, choc trudno mu sie z > tym pogodzic, co tez jest po ludzku zrozumiale. > Mysle, ze Polacy wytykajac na kazdym kroku Walesie jego wady, > wysmiewajac sie ze sposobu wyslawiania wykazuja malodusznosc. > W koncu jest to czlowiek, ktory na prawde zrobil dla Polski, > dla nas wszystkich ogromnie duzo. W wielu momentach najnowszej > historii podjal swietne, dalekowzroczne i odwazne decyzje wbrew > doradcom, ktore odmienily oblicze Polski, Europy, świata. > I warto o tym pamietac. > Warto tez szydzac z Lecha Walesy pamietac o tym, ze w jakims > tam stopniu wykazujemy brak szacunku dla samych siebie. > Nie sa w stanie dostrzec tego cwiercinteligenci, ktorzy > wprawdzie pokonczyli moze jakies studia, zdobyli ten tytul > magistra albo jakis licencjat, albo nawet zrobili doktorat, ale > w duszy, w sercu pozostaja chamami i prymitywami. > Pozdrawiam Nareszcie jakaś sensowna wypowiedź. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Flores Re: Ptoblem Walesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 12:22 Gość portalu: j napisał(a): > Problemem Lecha Walesy jest brak formalnego wyksztalcenia. On w > gruncie rzeczy nie mysli glupio, odwrotnie - dostrzega i w > jakis sposob probuje uporzadkowac kierunek (...) Zgadzam się w stu procentach. Co niezmienia faktu, że słuchanie/czytanie Wałęsy wymaga wiele cierpliwości. Nie dziwie się więc, że ludziom nie zawsze starcza sił, żeby dotrzeć do sensu jego słów. Nie usprawiedliwiam natomiast braku szacunku dla Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Wałęsa to nasza duma! 30.11.03, 16:34 Gość portalu: j napisał(a): > Warto tez szydzac z Lecha Walesy pamietac o tym, ze w jakims > tam stopniu wykazujemy brak szacunku dla samych siebie. Masz rację we wszystkim co napisałeś. Mnie w postawie Polaków wobec Wałęsy najbardziej wkurza dwulicowość. Wtedy, kiedy skakał przez płot, porwał za sobą miliony, był nieustępliwy, odważny itd., kochaliśmy go. A jak został prezydentem to nagle się okazało, że to prostak, półanalfabeta, zarozumialec itp. Byli tacy co prześcigiwali się w wynajdywaniu w nim wszystkiego co najgorsze. Uważam taką postawę za świństwo podobnie jak to co zrobiło mu bliższe i dalsze otoczenie czyli "Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść". No to mamy teraz erzac zamiast prezydenta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Wałęsa to nasza duma! IP: *.lodz.supermedia.pl 01.12.03, 11:28 basia.basia napisała: > Gość portalu: j napisał(a): > > > Warto tez szydzac z Lecha Walesy pamietac o tym, ze w jakims > > tam stopniu wykazujemy brak szacunku dla samych siebie. > Widziałaś jak skakał????????? > Masz rację we wszystkim co napisałeś. > > Mnie w postawie Polaków wobec Wałęsy najbardziej wkurza dwulicowość. > Wtedy, kiedy skakał przez płot, porwał za sobą miliony, był nieustępliwy, > odważny itd., kochaliśmy go. A jak został prezydentem to nagle się okazało, > że to prostak, półanalfabeta, zarozumialec itp. Byli tacy co prześcigiwali > się w wynajdywaniu w nim wszystkiego co najgorsze. Uważam taką postawę > za świństwo podobnie jak to co zrobiło mu bliższe i dalsze otoczenie czyli > "Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść". > > No to mamy teraz erzac zamiast prezydenta. > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Podwiezli go motorowka, nie bylo skoku przez plot! IP: *.proxy.aol.com 02.12.03, 05:33 Odpowiedz Link Zgłoś
colas.breugnon problem nasz 01.12.03, 08:23 Szanowny J, Zgadzam się z większością tego, co napisałeś, a niektóre tezy chciałbym nawet wzmocnić. Wałęsa ma błyskotliwy i bardzo nieszablonowy umysł. Jest oczywiście jakimś zapamiętałym buractwem, że upiera się myśleć i mówić gwarą lumpenproletariacką, postrzegając to trochę jako polskość, swojskość i tożsamość swą. To głupie, ale cóż, nie chce się uczyć języka, to przecież nie musi. Chciałbym tylko podkreślić, że ta straszna gwara to jego znak firmowy, jak ta Matka Boska. Na pewno nie brakuje mu inteligencji do opanowania żadnego języka, polskiego rzacz jasna także. Z polityków, którzy nam się pokazali w ostatnich latach on tylko jeden miał zadatki na męża stanu i on jeden jest wielkiego formatu postacią historyczną, a jako człowiek o trudnym i poplątanym życiorysie, bez kindersztuby i wykształcenia - niestety nie zawsze elegancko dźwiga ten format. Inna sprawa, że nie miał szczęścia do współpracowników. Jeśli kiedyś powstanie film o "Solidarności", to zacznie się pewnie od aresztowania młodego, pyskatego i wąsatego robotnika, a skończy się owacją na stojąco w Kongresie USA - po jego słowach: "We, the Nation". To może być naprawdę piękny film. I będzie w nim tylko jedna pierwszoplanowa rola. To wina wszystkich naszych elit, że nie umiały w niego zainwestować, a nikogo więcej już nam długo do najwyższej ligi nie wpuszczą. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: problem nasz IP: *.gds.pl 02.12.03, 12:47 Przerażenie mnie ogarnia, gdy czytam takie wypowiedzi. Wałesa jest tylko figurantem, niczym i nikim innym. Jako symbol może istnieć, i tylko tak. Odpowiedz Link Zgłoś
colas.breugnon Oj, odezwała się Grupa Trzymająca Władzę! 02.12.03, 18:27 Serdecznie pozdrawiam Pana z GDS - Grupy Doradztwa Strategicznego - czołowej spółki lobbingowej Stowarzyszenia Ordynacka. Witamy Pana serdecznie. Oczywiście, jeśli Pan twierdzi, że Wałęsa jest figurantem, to nam maluczkim pozostaje tylko prosić, żebyście lepiej nim sterowali. Najuniżeńsze pokłony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Oj, odezwała się Grupa Trzymająca Władzę! IP: *.acn.pl 02.12.03, 18:45 Pomylił Pan adresy. Nie każdy musi kochać figuranta Wałęsę, jak i nie każdy z GDS pracuje dla SO. To jest własnie Pana problem, horyzonty tak wielkie jak u Wałęsy, tylko ogarnąć ich nijak nie można. A potem pretensje do wszystkich, że się jest nie rozumianym przez innych. I te recepty na wszystkich i wszystko. I te przepowiednie. Istna Kasandra. A może tak spoglądać bliżej, więcej można zobaczyć nie tylko swoją wątpliwą wielkość. Manipulować też trzeba umieć, niech się Pan w tym swoim ABW czy jak to się nazywa na kurs doszkalajacy zapisze. Odpowiedz Link Zgłoś
colas.breugnon Re: Oj, odezwała się Grupa Trzymająca Władzę! 03.12.03, 09:54 "To jest własnie Pana problem, horyzonty tak wielkie jak u Wałęsy, tylko ogarnąć ich nijak nie można. A potem pretensje do wszystkich, że się jest nie rozumianym przez innych. I te recepty na wszystkich i wszystko. I te przepowiednie. Istna Kasandra. A może tak spoglądać bliżej, więcej można zobaczyć nie tylko swoją wątpliwą wielkość." Dziękuję za wskazówki. Przemyślę to sobie. "Manipulować też trzeba umieć, niech się Pan w tym swoim ABW czy jak to się nazywa na kurs doszkalajacy zapisze." Tu bym jednak sugerował przemyślenie własnej postawy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Oj, odezwała się Grupa Trzymająca Władzę! IP: *.gds.pl 03.12.03, 13:19 > "Manipulować też trzeba umieć, niech się Pan w tym swoim ABW > czy jak to się nazywa na kurs doszkalajacy zapisze." > > Tu bym jednak sugerował przemyślenie własnej postawy. Nie muszę zastanawiać się nad tym, gdyż nie ja sugerowałem pierwszy manipulację. Ja wyraziłem swoje zdanie o osobie Pana Wałęsy (do którego mam prawo), i nic do tego nie ma GDS. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ptoblem Walesy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 17:56 Szanowny panie J. popieram. Chciałbym się odnieść jeszcze do fenomenu ze stosunkiem do Lecha Wałęsy w kraju i zagranicą . co sam doświadczyłem. Będąc w kraju gdzie większość sklepikarzy jest hindusami zostałem spytany skąd jestem. Odpowiedziałem Poland. Hindus zapytał – Holand ? A na to ja no Poland. Po chwili usłyszałem odpowiedz Lech Walesa. Wymienił to nazwisko w bardzo pozytywnym kontekście. Bo Lech Wałęsa jest wizytówką naszego kraju na świecie . A takich sytuacji było kilka i nie tylko z hindusami, ale też innymi egzotycznymi nacjami.A w kraju zwłaszcza w środowiskach wiejskich i biedoty miejskiej niedługo będzie się straszyć dzieci Lechem Wałęsą. Jest dosłownie opluwany ten wielki Polak. Ale już tacy jesteśmy zasłużyliśmy sobie na to, co mamy, o czym świadczy to forum. Większość opinii wygłaszają poloniści i eurydyści zwracając uwagę na język a nie na istotę sprawy. Naród wybrał prezydenta który ładnie mówi i ładnie się wyraża, a za kilka miesięcy naród wybierze znowu ładnie mówiącą prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Ptoblem Walesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 13:20 Dziekuje Ci J za wypowiedz. Juz mialem wrazenie, ze tu wypowiadaja sie sami idioci . Widac jaka inteligencja dysponuja nasi rodacy. Nie sa w stanie czytac ze zrozumieniem, nie mowiac juz o mysleniu. Przeczytalem cala wypowiedz Lecha i mimo, ze odczulem dyskomfort w braku jej uporzadkowania to sens odebralem. Potwierdza sie to co o Walesie zawsze sadzilem - ten czlowiek mimo braku oglady wyprzedza nasza epoke. Jest pewne, ze przez glupcow moze byc tylko opluwany. Glupiec zawsze reaguje w ten sposob jesli nie moze objac swoim rozumowaniem problemu. Jest to typowa reakcja prymitywnej osobowosci. Pozdrawiam wszystkich "myslicieli" z tego "Forum". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esko Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.wp.shawcable.net 30.11.03, 03:33 Zlitujcie sie nad nim, nie kompromitujcie go nie robcie z nim wywiadow na milosc boska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.hl-ts1.mweb.co.zw 30.11.03, 08:18 Brawo Lechu !! Polakow mozna latwo oglupic ! Polak to czlowiek medialny .On z zalozenia nie bedzie wdzieczny ! Wdziecznosc to twor cywilizacji !!!20% wyedukowanych Polakow nieda rady w glosowaniu 80% oszolomow!!!Jedynym wyjsciem to Edukacja mas i dyktatura pracy/ jak w niemczech/! Polityka rzadzi wszystkim rowniez praca, to duzy blad Solidarnosci ze ulegla cwanej propagandzie komuny/nie mieszac sie do polityki/.Solidarnosc winna zalozyc silna partie Polityczna i przepedzic komunistycznych cwaniaczkow !!Nie protestem a silna wladza mozna poprawic Polske.Nie dajmy sie oglupiac LECHU !lisiej propagandzie komuny !LECHU WROC POLSKA CIEBIE POTRZEBUJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIDIA Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.hl-ts1.mweb.co.zw 30.11.03, 08:51 Samo czytani obelg przeciw Walesie pokazuje jak prymitywny moze byc i jest tzw polaczek.Jak trudno nim rzadzic. Nie wazne ze przegonil komune ,ze wprowadzil demokracje, niewazne ze teraz kazdy moze poruszac sie gdzie dusza zapragnie, niewazne ze wprowadzil wolny rynek,wyrzucil rosjan z Polski, zlikwidowal duza czesc dlugu Polski i przede wszystkim przez swoja postawe Swiat zauwazyl ze sa rowniez uczciwi Polacy,a nie tylko zlodzieje samochodow i organizatorzy burdelii !!! Lechu !!!narod zasluzyl na to by komuchy daly im mocno w d... i dalej oglupialy ich ta perfidna propaganda stworzona dla glupoli i kretynow!!Swiat i madrzy Polacy sa z Toba Lechu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia 97% "polaczków" to głupcy, a tylko 3% to mądrzy... IP: 81.219.160.* 30.11.03, 13:06 ...wykształceni intelektualiści. Ha....ha.....ha ! Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Marysia od gąsek pasania 30.11.03, 13:39 Było/ S.Flores " Oj trudno się słucha Lecha, ale jeszcze trudniej to czytać " Nie dałem rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z USA LECH: 97% IP: *.ca.astound.net 01.12.03, 05:53 Naiwność jest głupotą, niezależnie jakie kryteria jej dogadzają, czy to elokwencja przedstawienia problemu, czy sprawność wypowiadania myśli, czy dobra prezentacja. To się uwidacznia aż w 80%-tach Polaków i osobie ich adoracji, która się nazywa się Kwaśniewski. W Bibli w NT jest taki fragment jak ludność żydowska jest zachwycona przemówieniem króla Heroda i krzyczy: Boży to głos a nie ludzki. Biblia dalej podaje, że w tym samym momencie anioł Boży go uśmiercił, bo nie oddał chwały Bogu. Wielu wybitnych ludzi było jąkałami, z trudem formułowali myśli zrozumiałe dla słuchających. Także podobne historie zdarzały się w Biblii, Mojżesz i apostoł Paweł, ich mowa była słaba jak komentowali ich świadkowie. Znakomita większość demagogów była płomienymi mówcami, dlatego że masy łatwo taką taktyką ogłupić. Masy są leniwe, lubią gładkość i schlebianie im. Kwas jest tego dobrym przykładem. Niemniej jest to człowiek bardzo płytki i głupi, a nawet bardzo prymitywny w swoim myśleniu, bez serca; najgorszy kandydat na prezydenta, pomijając polską naiwność. Zazwyczaj głupota chodzi z brakiem miłości... do Boga. Brakiem wiary. Jezus kiedyś tak się zwrócił do zdezorientowanych w wierze uczniów: O głupi i gnuśnego serca. Wałęsa, choć bez żadnego wykształcenia, i nawet drobny oszust bo był agentem PRLu o kryptonimie 'Bolek' pracujący dla frakcji żydowskiej i ich globalnych interesów (Michnik, Gieremek, Balcerowitz itd sprzedaż Polski) zamotany ponad swoje siły w te układy Solidarności sterowanej, ma trochę serca, choć bycie 'przywódcą' uderzyło mu nieco do głowy. Ja, Ja... Gość portalu: Marysia napisał(a): > ...wykształceni intelektualiści. Ha....ha.....ha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: 97% IP: *.sieci.netglob.com.pl 01.12.03, 15:19 polaczki to sa w USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Lidia, jak swietnie, ze ty "Bolka" rozumiesz IP: *.proxy.aol.com 30.11.03, 16:11 przetlumacz nam wszystkim co on to chcial powiedziec, bo nijak nie mozna tego pojac, ani MATKIE BOSKIE w klapie nie pomaga, jak on walczyl o TAKE POLSKIE NIE CHCEM A MUSZEM ci powiedziedziec ze nie daje rady. JESTEM ZA A NAWET I PRZECIW zebys na tu na rym forum wytlumaczyla. Lidia ratunku, zaciagnij sie jako jego przyboczny tlumacz, bo Wachowski agent jest juz chyba w stanie spoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Nawet żadnych tańców nie zaoferował IP: 195.205.230.* 30.11.03, 16:34 jak uczynił to nasz SLD-UPny magister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z USA LECH IP: *.ca.astound.net 01.12.03, 05:00 Niezależnie od wielu dobrych intencji, Lech Wałęsa to ukryty agent PRL o kryptonimie 'Bolek', którego w umiejętny sposób użyła frakcja żydowska(Michnik, Kuroń, Gieremek, Modzelewski, Mazowiecki..Kwach itd) do zrobienia aksamitnej rewolucji pod nazwą Solidarność w imię ich globalnych intersów. Modyfikacji zniewolenia i wyprzedania Polski niemal za bezcen. Bolek coś tam teraz bełkocze, myślał inaczej wyszło innaczej. To tak jest, jak się jest narzędziem świadomym i nieświadowmym powyższych łotrów, którzy regularnie już teraz odwiedzają Szwajcarię, ponieważ naiwny naród im zawierzył. Nieco więcej temu polskiemu narodowi by się przydało prawdziwej wiary w Boga, w Jezusa Chrystusa samego, bo gdy z Nim się chodzi to się nie błądzi. Aż 80% społeczeństwa jest zadowolona z pełnienia funkcji prezydenta przez takiego oszusta jak Kwas. Jeśli jest taka głęboka ciemność zaległa w tym społeczeństwie i wybiera się demokratycznie takich typów, na jakiej racji powstają takie pytania, dlaczego jest tak źle? Jeśli wspópracujesz i tolerujesz diabła, lub boisz się go, z pewnością bedziesz ofiarą jego oszustw. Jezus Chrystus 2000 lat temu ofiarował Ci swoje prowadzenie, jego moc, abyś nie był sierotą z wielką niewiadomą. On jest drogą wąską, ale jedyną, która nie prowadzi wcześniej czy później do zagłady, jak każda inna. Ale ty nawet wstydzisz się Go. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-kat-lik Re: LECH 02.12.03, 19:26 Daj spokój z tym Ch. To był -w przeciwieństwie do Mahometa- prorok_frajer, który nie umiał wykorzystać na Ziemi danej mu od Boga Jedynego olbrzymiej władzy i dlatego marnie skończył. Alternatywą dla Ch. nie musi być diabeł, jak piszesz, są inne religie, w usa chyba się z tym spotkałeś ? w Polsce z tym gorzej, ale to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-kat-lik Re: LECH + Ch. 02.12.03, 19:32 "Niezależnie od wielu dobrych intencji" jak piszesz - nie stawiałbym naszego pospolitego Dyndały na jednym poziomie dyskusji z prorokiem Ch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witt Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.hl-ts1.mweb.co.zw 01.12.03, 05:11 Lech Walesa to osoba ktorej w Polsce nie lubia poniewaz ich przerosla.Lech to wspanialy czlowiek,ktory rozumiany i popierany jest na Swiecie,gdzie popiera sie madrosc i logike.Polacy sa jeszcze za malo wyksztalceni i ograniczeni zyciem pod dyktatura sowiecka azeby zrozumiec wspaniala role Walesy.Unia tak wlasnie polaka widzi prymitywny,ograniczony,zazdrosny,nietolerancyjny i latwo manipulowany medialnie.Walesa na swiecie jest prawdziwym bohaterem poniewaz Swiat ceni prace i uczciwosc a polak ceni dobrze mowiacege nieroba i hochsztaplera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.nas34.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 02.12.03, 09:00 Buduje strasznie nieskładnie zdania. Ale nie o to tu chodzi. Nie mogę znieść na stanowisku prezydenta człowieka o kompletnie bezideowego, pragmatyka, czy jak tam się ich nazywa. Już przy samym słuchaniu życzeń świątecznych z ust Kwaśniewskiego wywołuje u mnie dziwne uczucia. To obca osoba. Co on robi w pałacu prezydenckim. Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Na marginesie na początku lat 90-tych Prezydent Wałęsa z Wachowskim planowali zakupić kilka pocisków nuklearnych od Ukrainy. Więc o brak wyobraźni ani o troskę o kraj nie można go nigdy posądzić. Roman Giertych pasowałby na to stanowisko w obecnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrikri Walnij się.. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 12:58 .. w swój głupi łeb. Dawno takich bzdur nie czytałem!!! Czy wszyscy Polacy w USA to takie przygłupy jak ty? Nie dziwią więc Polish Jokes. To o tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Lech Wa?e˛sa w rozmowie z Katarzyna˛ Kolenda˛ - IP: *.ny325.east.verizon.net 03.12.03, 07:31 Jaki jest cel TEGO wywiadu , czy calkowita kompromitacja - czy tez glupota , a moze jedno i drugie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi nerwa... Wałęsa to taki kaczan kukurydzy co miał mało ziarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 10:31 Po prostu z braku wiedzy się wyczerpał, co wyraźnie widać z jego wypowiedzi. Szkoda, że podzielił naród na wierzących i niewierzących i wyczyścił najpierw z nich Solidarność, po prostu robotnik. Robotnik co urósł i to go przerosło, popełnił błąd wynikający z wirusa komunistycznego, który w nim jest, nabrał klasowego rozumu i niszczył inteligencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjawa Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.szczecin.pl 03.12.03, 10:32 Lechu, przegrany jestes jak. Wskocz razem z Kwachem do jednego wora (podajac sobie nawzajem nogi) i spadnijcie z tamy we Wloclawku do Wisly. Ty sie niczym nie roznisz od Begerowej, Kwacha, Lesia Millera czy tez Blochowianki. Wasze glowne cele to trwac w klamstwie i ustawic sie w swoim zyciu na zawsze. Jak takis madry to bylo wykonac te cudne twoje plany gdy miales "Chwile dla Ciebie". Teraz juz wiecej nie madruj sie a jezeli chcesz jeszcze czegos dokonac to zabiesz sie za porzadki w swojej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.I.P. Zostawmy tego żałosnego truposza w spokoju !!!! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 03.12.03, 11:03 I zamknijmy ten wątek, wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
redek Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - 03.12.03, 11:17 "Cały proletariat nie za dużo zarobił na tej rewolucji. Ale taki jest kapitalizm"(L. Walesa) Barwo panie prezydencie. Szkoda, tylko, ze tej prawdy nie gadales przed 89tym. REDEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.atl.client2.attbi.com 04.12.03, 03:49 zgadzam sie z j ,to pseudo intelgenci nie moga przelknac walesy.to typowa polska bezinteresowna zawisc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalizm Re: Lech Wałęsa w rozmowie z Katarzyną Kolendą - IP: *.oc.oc.cox.net 04.12.03, 07:31 Zgadzam sie. przeczytaj: capitalism.org/ Odpowiedz Link Zgłoś