Dodaj do ulubionych

Wrzask i wściekłość

07.05.09, 15:09
wydymanych pisiorków zawsze wprawiały mnie w dobry humor. Tusk
załatwił ich znakomicie, aplauz będzie powszechny.

Dochodzi również zawód komuszków. Strasznie liczyli na punkty, jakie
zbiorą po kompromitacji dwóch Solidarności. Kiedy będą się walić po
łbach na Placu Trzech Krzyży.

Tym razem intuicja Tuska nie zawiodła. Chapeaux bas!
Obserwuj wątek
    • oszolom-pl Pięknie się słycha tego wycia. 07.05.09, 15:16
      Taaaaaka szansa na rozpierduchę przeszła koło nosa.
    • zoro_wieczorowo_poro Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 15:17
      Będziesz heniuś głośniej klaskał gdy zobaczysz że całe obchody odbędą się jednak
      w Gdańsku a porządku będą pilnować śniadkowe bojówki. Załatwił ich Tusk na cacy
    • socjalliberal Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 15:26
      No cóż, kaczyści wierzą, że Jarek przeskoczył przez płot, to i niech
      platformersi żyją sobie iluzją, że Donek podpisywał Postulaty
      Sierpniowe na Wawelu.
      • ayran Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 15:27
        socjalliberal napisał:

> No cóż, kaczyści wierzą, że Jarek przeskoczył przez płot, to i
        niech
        > platformersi żyją sobie iluzją, że Donek podpisywał Postulaty
        > Sierpniowe na Wawelu.

Jesteś pierwszym źródłem takiej informacji, a chyba nie zaliczasz
        się do platformersów?
        • socjalliberal Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 15:37
          Kaczyści też nigdy bezpośrednio nie rzekli, że Kaczor skakał przez
          płot. Dalej nie rozumiesz analogii?
          • ayran Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 15:51
            Chyba masz się za wysokiej klasy aforystę.
          • masuma A co to ma do rzeczy? O Wolne Wybory chodzi 07.05.09, 16:22
            a nie o rocznicę powstania Solidarności.
      • 1normalnyczlowiek A ty wierzysz,że Wałęsa przeskoczył??? :))) 07.05.09, 15:33
        socjalliberal napisał: No cóż, kaczyści wierzą, że Jarek przeskoczył przez płot
        • who.is.who Przeskoczyła Walentynowicz na Gwieździe, podsadzał 07.05.09, 15:53
          Wyszkowski ;-)
          • 1normalnyczlowiek Wiedziałem,że też nie wierzysz w ten"skokWałęsy":) 07.05.09, 18:39
            who.is.who napisał: Przeskoczyła Walentynowicz na Gwieździe, podsadzał
            Wyszkowski ;-)
    • kirk12 Co by nie powiedzieć 07.05.09, 15:29
      Tusk wydymał siebie, więc coś mu się jako premierowi udało.
    • zwykly322 Re: Wrzask i wściekłość - Twoja wściekłość? 07.05.09, 15:35
      Że Twój wrzask to widać, słychać i czuć.

haen1950 napisał:

> wydymanych pisiorków zawsze wprawiały mnie w dobry humor. Tusk
      > załatwił ich znakomicie, aplauz będzie powszechny.
      >
      > Dochodzi również zawód komuszków. Strasznie liczyli na punkty,
      jakie
      > zbiorą po kompromitacji dwóch Solidarności. Kiedy będą się walić
      po
      > łbach na Placu Trzech Krzyży.
      >
      > Tym razem intuicja Tuska nie zawiodła. Chapeaux bas!
    • barnacle.bill.the.sailor H(y)aenassWhole, ty to potrafisz w dobry humor 07.05.09, 15:42
      wprawić... ;))) Że na 4 czerwca Donek ucieknie przed "Solidarnością"
      z Gdańska do Krakowa (z Jaruzelskim i Kiszczakiem ?...) to
      najwybitniejsi satyrycy i kabareciarze by nie
      wymyślili !!! ;)))))))))
      • etta2 Re: H(y)aenassWhole, ty to potrafisz w dobry humo 07.05.09, 15:50
        Mylisz się, ta gromada nierobów związkowych biorących po kilka
        tysięcy miesięcznie
        za organizowanie burd ulicznych, to
        nie "Solidarność", a Tusk nie ucieka. Łączenie Tuska z Jaruzelskim i
        Kiszczakiem świadczy, że pleciesz bzdury świadomie, aby swoje
        komusze (pisie) ciągotki wybielić.
        • barnacle.bill.the.sailor O, i etnassWhole zawitała... ;))) 07.05.09, 15:57
          Masz rację - tych cholernych nierobów, warchołów i wichrzycieli
          Tusek z Kiszczakiem powinni potraktować jak w Radomiu i Ursusie
          w '76...
          • etta2 Re: O, i etnassWhole zawitała... ;))) 07.05.09, 16:08
            Kacze metody są mi obce. Wystarczy, że zostanie znowelizowana ustawa
            o związkach, przestaną być tak sowicie opłacane z budżetu, a zaczną
            być opłacane ze składek swoich członków. Że nie będzie możliwości
            rejestracji po 50 związków w jednym zakładzie pracy....Proste? Jak
            drut! A goowno na pancerniku, to zawsze tylko góowno i każdy o tym
            wie. Co ma wspólnego Kiszczak z Kiszczakiem? Chciałoby się powrotu
            do czasów Kiszczaka, prawda komuchu zasr.ny? Ale to se ne wrati.
            • barnacle.bill.the.sailor Wiem,że kacze metody są ci obce 07.05.09, 16:42
              (bo Kaczorom faszystowskie pomysły ograniczania swobód związkowych
              nigdy by do głowy nie przyszły), za to tusko-kiszczakowo-
              łukaszenkowe są ci jak najbardziej bliskie...

A na pytanie co ma wspólnego Kiszczak z Kiszczakiem odpowiedz sobie
              sama... ;)))))))))
              • barnacle.bill.the.sailor P.S. I nie wyzywaj mnie od komuchów, skoro to 07.05.09, 16:49
                tobie marzy się powrót do komuny, czyli zakaz zakładania 50
                związków zawodowych w zakładzie...
      • ayran Re: H(y)aenassWhole, ty to potrafisz w dobry humo 07.05.09, 15:54
        barnacle.bill.the.sailor napisał:

> wprawić... ;))) Że na 4 czerwca Donek ucieknie
        przed "Solidarnością"
        > z Gdańska do Krakowa (z Jaruzelskim i Kiszczakiem ?...) to
        > najwybitniejsi satyrycy i kabareciarze by nie
        > wymyślili !!! ;)))))))))

Najwyraźniej niniejszym wymyśliłeś - pewnie uważasz się za satyryka
        najwybitniejszego z wybitnych. Ty, Janek Pietrzak, a potem długo,
        długo nikt.
        • barnacle.bill.the.sailor To nie ja wymyśliłem tylko sam Donek cudotwórca... 07.05.09, 15:59
          No chyba, że to poseł Proteza mu zasugerował... ? ;)))
          • ayran Re: To nie ja wymyśliłem tylko sam Donek cudotwór 07.05.09, 18:11

> No chyba, że to poseł Proteza mu zasugerował... ? ;)))

No to rzuć coś na potwierdzenie tego Kiszczaka.
            • barnacle.bill.the.sailor Kupić ci lupę, żebyś zobaczył znak zapytania 07.05.09, 18:33
              (?) po Kisszczaku i Jaruzelskim ?...
              • ayran Re: Kupić ci lupę, żebyś zobaczył znak zapytania 07.05.09, 18:37

> (?) po Kisszczaku i Jaruzelskim ?...
                >

czyli tak sobie po prostacku insynuowałeś, ale żeby nie było się do czego
                przyczepić, wstawiłeś na końcu pytajnik?
                • masuma Podziwiam Twoją cierpliwość 07.05.09, 18:49
                  Siłaczu :-)
                • barnacle.bill.the.sailor Nie odróżniasz insynuacji od przypuszczenia ?... 07.05.09, 19:06
                  W takim razie musisz samnodzielnie uzupełnic luki w wykształceniu,
                  choć zdaję sobie sprawę, że wykształcenie wykształciucha jest
                  niezmiernie trudne i wymaga ciężkiej pracy...

A moje przypuszczenie wzięło się z powszechnie znanej roli obu panów
                  ex-towarzyszy jako architektów "okrągłego stołu" i uważam je za jak
                  najbardziej uzasadnione.
                  • ayran Re: Nie odróżniasz insynuacji od przypuszczenia ? 07.05.09, 20:28
                    ja rozumiem, że po puszczeniu takiego bąka niełatwo wyjść z twarzą. Wybrałeś
                    dość prymitywną metodę polegającą na personalnych zaczepkach - jakichś tam
                    sugestii luk w wykształceniu, słówek-kluczy jak "wykształciuch" itp. Ale nie
                    jestem zdziwiony, bo akurat po tobie nie oczekiwałem, że przyznasz się do
                    nadużycia i dalej nie oczekuję.
                    • barnacle.bill.the.sailor Byłby z ciebie niezły stalinowski prokurator... ;) 07.05.09, 20:56
                      Jednak nie mam zamiaru przyznawać się do czegoś, czego nie zrobiłem.
                      Oczywiście masz prawo trzymać się swej opinii wbrew oczywistym
                      faktom, a to tylko potwierdza moją o twojej niewumiejętności
                      rozróżnienia pomiędzy insynuacją a przypuszczeniem... O, a najlepszy
                      przykład insynuacji podajesz sam:

"Ale nie jestem zdziwiony, bo akurat po tobie nie oczekiwałem, że
                      przyznasz się do nadużycia"

Nieraz bowiem zdarzało mi sie na tym forum przyznawać rację moim
                      adwersarzom i nie traktuję tego jako ujmę na honorze...
                      • ayran Re: Byłby z ciebie niezły stalinowski prokurator. 07.05.09, 20:58

> Nieraz bowiem zdarzało mi sie na tym forum przyznawać rację moim
                        > adwersarzom i nie traktuję tego jako ujmę na honorze...

Jeśli "nieraz" ci się zdarzało, to "napewno" będziesz to umiał zilustrować
                        przykładem.
                        • barnacle.bill.the.sailor "Umię" ale nie chce mi się bo to dość nużące 07.05.09, 21:09
                          i czasochłonne zajęcie...

A tu dla szanownego wykształciucha mała lekcja ortografii:

"Najpierw o nieraz i nie raz. Według tego, co zawierają przepisy
                          ortograficzne, pisze się nieraz (łącznie) w
                          znaczeniu ‘często, wielokrotnie, niekiedy, czasem’ oraz nie raz w
                          logicznych w przeciwstawieniach, np. nie raz, ale dwa razy; nie raz
                          i nie dwa, ale wielokrotnie"
                          www.obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=117
                          • ayran Re: "Umię" ale nie chce mi się bo to dość nużące 07.05.09, 21:14

> znaczeniu ‘często, wielokrotnie, niekiedy, czasem’ oraz nie raz w
                            > logicznych w przeciwstawieniach, np. nie raz, ale dwa razy; nie raz
                            > i nie dwa, ale wielokrotnie"

Innymi słowy - wielokrotnie, często, a może raczej niekiedy lub czasem zdarzało
                            ci się przyznać do błędu i przeprosić, ale nie zniżysz się do podania przykładu.

Ja z kolei nie będę się zniżał do insynuacji osłabionych pytajnikiem, tylko po
                            prostu i jednoznacznie nazwę cię łgarzem.

• barnacle.bill.the.sailor Re: "Umię" ale nie chce mi się bo to dość nużące 07.05.09, 21:20
                              ayran napisał:

> Ja z kolei nie będę się zniżał do insynuacji osłabionych
                              pytajnikiem, tylko po
                              > prostu i jednoznacznie nazwę cię łgarzem.

Świetnie, tylko podpisz się swoim prawdziwym imieniem i
                              nazwiskiem oraz podaj swój prawdziwy adres, na który
                              otrzymasz pozew. I wtedy zobaczymy, czy dalej będziesz taki mocny w
                              gębie... ;-PPP
                              • ayran Re: "Umię" ale nie chce mi się bo to dość nużące 07.05.09, 21:22

> ayran napisał:
                                >
                                > > Ja z kolei nie będę się zniżał do insynuacji osłabionych
                                > pytajnikiem, tylko po
                                > > prostu i jednoznacznie nazwę cię łgarzem.
                                >
                                > Świetnie, tylko podpisz się swoim prawdziwym imieniem i
                                > nazwiskiem oraz podaj swój prawdziwy adres, na który
                                > otrzymasz pozew. I wtedy zobaczymy, czy dalej będziesz taki mocny w
                                > gębie... ;-PPP

Teraz to mnie naprawdę rozbawiłeś.

• barnacle.bill.the.sailor Wiedziałem, że stchórzysz... 07.05.09, 21:24

• ayran Re: Wiedziałem, że stchórzysz... 07.05.09, 21:30

Moje dane osobowe z łatwością uzyskasz u właściciela portalu. nie pamiętam, czy
                                    jest tam adres domowy, ale imię, nazwisko, służbowy adres mailowy (a więc
                                    miejsce pracy) z całą pewnością. chyba nie spodziewasz się, że podam te
                                    wszystkie dane w niniejszym wątku? A może na to liczyłeś?

• barnacle.bill.the.sailor OK, tylko powiadom właściciela portalu, że 07.05.09, 21:39
                                      wyrażasz zgodę na udostępnienie mi twoich danych osobowych (bo nie
                                      sądzę by tak chętnie to czynił "na życzenie")... Dodatkowa kasa (z
                                      zadośćuczynienia) przyda się, tym bardziej, że planuję na lato pewne
                                      inwestycje...

;-P
                                      • ayran Re: OK, tylko powiadom właściciela portalu, że 07.05.09, 21:44

> wyrażasz zgodę na udostępnienie mi twoich danych osobowych (bo nie
                                        > sądzę by tak chętnie to czynił "na życzenie")... Dodatkowa kasa (z
                                        > zadośćuczynienia) przyda się, tym bardziej, że planuję na lato pewne
                                        > inwestycje...

Zaraz to zrobię.
                                        Wyślę zgodę na przetwarzanie danych osobowych do moderatora forum
                                        wraz z informacją, że niejaki barnacle.bill.the.sailor potrzebuje moich danych
                                        do złożenia pozwu o naruszenie dóbr osobistych polegające na nazwaniu go łgarzem
                                        i insynuatorem. Żeby było się o co sądzić dodam jeszcze w tym miejscu szmaciarza.
                                        • barnacle.bill.the.sailor Dzięki, że się tak grzecznie podkładasz 07.05.09, 21:56
                                          (z tym "szmaciarzem")... :) Rozumiem, że na brak kasy nie
                                          narzekasz...

;-P
                                          • ayran napisz do moderatora ... 07.05.09, 22:13
                                            ... podobno zapisywałeś się później i nie podałeś wszystkich danych, stąd nie
                                            mogą przekazać ci moich.
                                            A ja bym to chciał jak najszybciej załatwić.
                                            • barnacle.bill.the.sailor Niwe bój żaby, napiszę... 07.05.09, 22:25
                                              A wszystkie moje niezbędne dane będziesz miał w pozwie...
                                              ;)
                                              • ayran Re: Niwe bój żaby, napiszę... 07.05.09, 22:28

> A wszystkie moje niezbędne dane będziesz miał w pozwie...
                                                > ;)

Czekam więc. Gdyby trzeba było coś dodać jako uzasadnienie do pozwu, to jeszcze
                                                przyjmij łajzę i szmondaka. Staram się wybierać takie najbardziej adekwatne a
                                                zarazem niewulgarne określenia.
                                                • spokojny.zenek miło patrzeć na bezsilną wściekłość barnacla :))) 07.05.09, 23:05
                                                  • barnacle.bill.the.sailor A gdzie ją widzisz ?... ;))))))))))))))))) 07.05.09, 23:08
                                                    Ja się świetnie bawię, a że kol. ajran z własnej i nieprzymuszonej
                                                    woli chce znacząco zasilic moje konto, to radość moja jest jeszcze
                                                    większa... ;)))
                                      • ayran poszło (n/t) 07.05.09, 21:53
    • who.is.who Beznadziejny pomysł Tuska&rządu&PO :-( 07.05.09, 15:55

• masuma A niech się nażrą gwiazdowicze, nie żałuj 07.05.09, 16:25
        Poza tym 4 czerwca, to data wolnych wyborów, a nie rocznica Solidarności
        • haen1950 Re: A niech się nażrą gwiazdowicze, nie żałuj 07.05.09, 21:11
          Ich tam niewielu będzie. Adamowicz zadba o oficjalne wystąpienia.
          Jeżeli Wałesa przyjmie zaproszenie to Kaczuś pewnie da w długą.

Będą koncerty, konferencje sław sprzed lat i wspominki.

A sprawy stoczni robią się jednym z głównych zwarć kampanii. Będzie
          okazja do podsumowania i komuchów, i Kaczorów. Bandy związkowe
          ciężko pracują na frekwencję - to klucz do wielkiej wygranej.
    • awuk Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 21:24
      A co będzie w poniedziałek ?

W poniedziałek - ogólnopolska blokada

Bogusław Ziętek zapowiedział na poniedziałek ogólnopolską akcję
      blokowania biur poselskich przedstawicieli wszystkich partii
      w Sejmie
      . Ma nadzieję, że wezmą w niej również udział ludzie,
      którzy nie są związani z Sierpniem 80. ...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6582827,Protest_Sierpnia__80__Zabili_deskami_biuro_Niesiolowskiego___.html
    • kirk12 etta napisała do barnacle.bill.the.sailor 07.05.09, 22:22
      Łączenie Tuska z Jaruzelskim i
      Kiszczakiem świadczy, że pleciesz bzdury świadomie...
      Podobnie jak ona uważam, że do tych dwóch generałów (co jakiś czas sprawdzam w
      Wikipedii, czy są już zdegradowani)tylko A.M. pasuje.
      Tusk to zupełnie inna liga.
    • ta Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 23:00
      Zadymiarze z Gdańska, zawłaszczyliście sztandary :(
      Stocznię sprywatyzował J. Kaczyński, wiecie, gdzie jest jego biuro poselskie?
    • sas125 Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 23:34
      sukces ?- ten unik tchorza pomysl na Krakow -rewelka - jeszcze lepiej rzeszow
      lub np. wronki =tam trzecie pokolenie esbeckie i klawiszy -spokoj kwiatki i
      transparenty jak w banku.
      be zGdanska czy Szczecina obchody rocznicy są bez tresci , mierne jak tusk
      • ta Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 23:45
        sas125
        4 czerwca, 20 lat temu głosowano i świętowano w całym kraju, dlaczego dzisiaj
        odmawiasz prawa do świętowania go w innym miejscu, niż Gdańsk?
        Gdańsk został wyróżniony i uhonorowany szczególnie, ale chce w tym czasie robić
        rozróby i zadymy, nie widzę zatem nic szczególnego w tym, by świętować w innym
        miejscu. W sierpniu mogą się tzw "związkowcy" naparzać w Gdańsku, w czerwcu
        niekoniecznie chcę , by i także MOJE święto mi w Gdańsku zepsuto...
    • etwas-geheimnis Re: Wrzask i wściekłość 07.05.09, 23:51
      Nieźle ich Tusk wkur....:-)Pluja i charczą jak zarzynane świnie:-)
      • sas12 Re: Wrzask i wściekłość 08.05.09, 00:54
        swinskie skojarzenia ma.. swinia
        jubileusz 20 lecia nalezy sie Gdanskowi bo tam zrodzila sie solidarnosc a nie w
        twoim pcimiu ... kumasz ta czy tamta ?
        tusk ty nedzny tchorzu ,unik robisz podworkowy, tak kazdy glupi potrafi,
        a i tak solidaruchy przyjada do gdanska
        • haen1950 Pisowskie Barany mają krótką pamięć 08.05.09, 05:56
          Czwarty czerwca ma niewiele wspólnego z Gdańskiem. To rocznica
          pierwszych wolnych wyborów, które odbyły się w całym kraju.

Centrum Wyborcze Solidarności urzędowało wtedy na pl. Konstytucji w
          Warszawie w kawiarni Niespodzianka.

Wszystkie pismaki napuszczają Tuska, bo wietrzą krew dla swojej
          pisaniny. Ale tym razem racja jest po jego stronie.
    • prawieemeryt Wrzask i wściekłość - zauważ jeszcze kto 08.05.09, 07:33
      dolewa oliwy do ognia? No właśnie! Tzw. dziennikarze, którzy zapadli
      na świńska chrypę. To oni pierwsi rzucili w premiera Tuska epitetem
      i wychrypieli „tchórz“. Długo się przymierzali ale w końcu rzucili.
      • haen1950 Re: Wrzask i wściekłość - zauważ jeszcze kto 08.05.09, 07:50
        Jedni chcą krwi i tematu do bełkotu, drudzy marzą o generalce z
        Kaczorami. Pisowscy usankcjonowania podziału na dwie Polski z
        należnymi im obrywami.

A to są przecież tylko zwyczajne wybory do PE. Na prawdziwe jeszcze
        musimy poczekać bo polska swołocz cieknie z każdym dniem. Dobra
        okazja minęła wczesną wiosną, tu rzeczywiście Tusk okazał się
        tchórzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka