Gość: mee... IP: *.proxy.aol.com 29.12.03, 00:45 ...tylko 300 osob dalo sie oszukac ...to sukces raczej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek OFE, naciągacze IP: *.eseenet.com 29.12.03, 00:48 "Na rynku OFE działa ok. 200 tys. akwizytorów, którzy mają odpowiednie licencje" Pieknie , to ile ludzi rzeczywiscie pracuje w Polsce na stanowiskach produkcyjnych . A dziura w budzecie coraz wieksza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: OFE, naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 09:08 Robotyzacja, automatyzacja, komputeryzacja procesow produkcyjnych i takie tam jeszce inne rzeczy. Niemal 60% pkb wytwarzane prze sektor trzeci.Spoleczenstwa poprzemyslowe.Coraz wiecej produktow przy zmienijszajcej sie liczbie zatrudnionych.Straszny bylby los naszej matki Ziemi i zamieszkujacych ja homo sapiens, gdyby nie wyraznie sie rysujaca perspektywa spadku liczby ludnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_akwizytor Re: OFE, naciągacze IP: *.iweb.pl 29.12.03, 09:53 bzdura, "licencja" wygasa w 2 lata od podpisania ostatniej umowy - moja np. wygasla 31 grudnia 2001, bo ostatnia osobe "zapisalem" do ofe 31 grudnia 1999. nikt mnie nie wyrzucal, ale moja "licencja" (nie pamietam juz, jak to sie naprawde nazywa) jest juz niewazna. ale fakt, ze widzialem przypadki przekupywania klientow, albo wlasnie straszenia upadloscia funduszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaa OFE, naciągacze IP: *.musicport.sopot.pl 29.12.03, 00:55 Pomijając wątek mało wyrafinowanego oszustwa tych 5-ciu agentów, przy okazji nasuwa się refleksja ile, za kilka/kilkanaście lat, faktycznie będzie można otrzymać należnej emerytury: osobiście mam przekonanie, że czeka nas wielka burza w tej branży, oby te - obecnie oszustwa - nie stały się prorocze. Niestety, nie tylko w PL, ale także we Fr. czy N. zbliża się czas próby funduszy emeryt. ilość osób na nie pracujących i płacących składki stale się zmniejsza, emerytów przybywa itd. ALe nie tylko w tym problem, to jak u nas tak i w innych krajach, jest to sprawa politycznej strategii gospodarczej, rządy lawirują unikając protestów i odsuwając "przemeblowanie" i reformy funduszów - w PL można stwierdzić , że mamy nawet lepszą modelowo sytuację, niestety to nie zmienia faktu, że przyjdzie czas ( aż strach pisać ! ), wcale nie odległy, kiedy zabraknie kasy na wypłaty emerytur. Kto może powinien za wszelką cenę już dziś, oprócz podstawowych em. zbierać i zabezpieczać się przed tą groźbą. Każda osoba pracująca w finansach wie o tym problemie - tu temat pojawia się przy okazji kryminałków.:( Pozdr . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: OFE, naciągacze IP: *.magma-net.pl 29.12.03, 08:25 Otoz to. Odnosze wrazenie ze stosunkowo niewiele osob w Polsce zdaje sobie z tego sprawe. Rowniez ja bylam do tej pory niezbyt dobrze zorientowana poniewaz ... uwazalam ze sprawa emerytury jest dla mnie na tyle odlegla ze nie musze sie tym zajmowac juz teraz. Nic bardziej blednego. Majac nieco ponad 40 lat mam jeszcze mozliwosc aby zabezpieczyc sie na przyszlosc. Jest zle ale oczywiscie kolejne rzady nie podkreslaja wagi problemu bo ... to niewygodny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re:Naciagaczem jest ZUS a nie OFE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 09:00 Odnosze wrazenie,ze sie koledze cos kompletnie pokrecilo.Oto przyklad: "...zbliża się czas próby funduszy emeryt. ilość osób na nie pracujących i płacących składki stale się zmniejsza, emerytów przybywa itd." O czym szanowny kolega pisze - o ZUS i ich odpowiednikach w innych krajach, czy o funduszach emerytalnych? Co maja OFE do zwiekszajacej sie liczby emerytow i zmniejszajacej sie liczby placacych podatki? To OFE wogole nie dotyczy. To problem tradycyjnych, panstwowych form ubezpieczeniowych ktorych dzialanie opiera sie na zasadzie solidaryzmu spolecznego. I to one, a nie OFE, beda mialy w przyszlosci problemy z przyczyn przez kolege wylozonych. Dlatego, jak najszybciej nalezy owe ZUS-owskie potworki zlikwidowac lub wprowadzic w dziedzinie ubezpieczen spolecznych (a takze zdrowotnych) silna konkurencje. Uchroni to nasze skladki wplacane do ZUS przed znikaniem w przepastnej dziurze budzetu panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Głównym problemem jest Kredyt Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 01:01 nie chcę wzbudzać paniki, ale od dawna słychać o krążącym widmie upadku tego banku. Zwalniani pracownicy, bardzo atrakcyjne warunki lokat - mądrej głowie dość dwie słowie, aby stamtąd spieprzać jak tylko szybko można, jeżeli jeszcze ktoś przechowuje tam kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hep Re: Głównym problemem jest Kredyt Bank IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.03, 11:00 To jest największy syf naszego kapitalizmu - czarny PR. Coś takiego powinno być karalne. Gardzę ludźmi którzy posługują się takimi metodami. To że bank zwalnia ludzi jest właśnie dowodem, że dzieje się dobrze. Atrakcyjne warunki lokat - no to chyba są żarty żeby robić z tego zarzut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dela Re: Głównym problemem jest Kredyt Bank IP: *.lech.kso.pl / 192.168.68.* 29.12.03, 11:18 No cóż. Problemy Kredyt Banku nie są nowością. A poza tym wystarczy przeczytać ich raporty roczne i kwartalne, aby zorientować się o co na prawdę chodzi. O gigantycznych stratach tego banku wiedzą przecież wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: Głównym problemem jest Kredyt Bank IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.12.03, 00:36 witaj Dela---Ty jesteś z "Lecha" P-no ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chujo Re: OFE, naciągacze IP: *.proxy.aol.com 29.12.03, 07:58 Pierdzące śledzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VaDeBo he he he IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 08:58 smiac mi sie chce - 300 osob - ten proceder trwa ladnych pare lat, ktos sie dopiero obudzil - celuje w tym ofe kredyt banku, dom, pbk-orzel(istnieje jeszcze?) itp. "liderzy". Smiech na sali - 300 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly podatnik 169 tys do sprawdzenia -> jak????????? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.12.03, 08:34 Ciekawe jak pan prezes chce sprawdzic 169 000 umów (bez załączników). Z czym je porównać? Ma jakieś wzory podpisów? Końcówkę Bazy PESEL? Wszystko jest przecież w papierowej wersji (nie sądzę by skanowali). A do tego ludzie się przemieszczają. Ilu z Was przeprowadziło się i poinformowalo o tym OFE? Ten koleś, ten prezes sie z choinki urwał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: OFE, naciągacze IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.6.* 29.12.03, 09:17 w 1999 r. takich oszustow, ktorzy poznajdowali klientow na grobach, w ksiazkach tel. etc. bylo tysiace, setki tysiecy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: OFE, naciągacze IP: router2:* 29.12.03, 09:46 Pieniądze, które się płaci za zmianę OFE o nie kara, tylko prowizja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: OFE, a ZUS, a 3 filar??? IP: 195.85.227.* 29.12.03, 10:19 Nie liczcie w każdym razie że jak odciągają wam z każdej pensji np. 75 złotych miesięcznie na OFE to że część emerytury wypłacana z pieniędzy OFE będzie duża. Jeżeli ktoś będzie oszczędzał przez 35 lat to do OFE odda 35latx12mcyx75zł czyli 31.500. Załóżmy że OFE zwiększą tą kwotę o inwestycje czyli np. o 250 % - będziemy mieć 78750 zł na koncie. Emerytura z części OFE będzie wydzielona gdzieś na 20 lat. Na rękę dostaniemy więc od OFE 78750zł : 20lat : 12 mcy = 328 złotych !!! Dodatkowo dostaniemy większą część z ZUS-u, ale ile to będzie tego nikt nie wie i nie będzie wiedział - to się zobaczy za 35 lat, na ile będzie stać budżet państwa. Obecnie na OFE idzie tylko ok. 7,3 % a na ZUS - wielokrotnie więcej. Każdy któremu zależy na wysokiej emeryturze powinien oszczędzać również sam np. w 3 filarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edd OFE, natychmiast zlikwidować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 10:31 podane przykłady są jeszcze jednym dowodem dla natychmiastowej likwidacji OFE. Staną się one niedługo największym przekrętem w 1000 letniej historii państwa polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ???????????????????????? IP: 195.85.227.* 29.12.03, 10:35 Czy Ty wiesz o czym piszesz ? Masz przynajmniej zagwarantowaną część emerytury której NIKT ci nie zabierze, która jest Twoja. Myślisz że jak się te pieniądze wrzuci do wspólnego koszyka (ZUS) i wyda teraz na obecne emerytury to będzie lepiej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość HUSZCZA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 12:09 A gdzie podziała się sprawa Huszczy !!! Wyborcza tuszuje niewygodne dla niej sprawy !!! Skandal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed ??????????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 13:36 życzę Ci zebyś otrzymywał dobrą emeryturę z OFE. Ale na wszelki wypadek dokonaj obliczeń przy założeniu, ze nie będzie takich bankructw jak np przykład ostatni w Itali i w Stanach. Wszystkiego najlepszego ja zostanę przy ZUS-ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Naciągacze IP: 157.25.139.* 29.12.03, 13:37 Gdzie człowiek spojrzy tam oszustwa białych kołnierzyków. Wiadomo, że akwizytorzy to najwięksi naciągacze zaraz po Kolesiach Partyjnych, Posłach i pozostałej elitarnej chołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: OFE, naciągacze IP: brama:* / 192.168.0.* 29.12.03, 14:47 Wszyscy akwizytorzy OFE to bandyci i oszuści. Przede wszystkim wpraszją się do Ciebie pod zupełnie innym pretekstem. Pani siędo mnie wprosiła, oświadczając, że sprawdzi moje wpływy do OFE z ZUSu. Gdy spyatłem gdzie jest haczyk, powiedziałą, że nigdzie. To pytam się, gdzie Pani interes? Ja jestem opłacana przez fundusze emerytalne. OK. Przyszła sprawdziła, napisała pisma do ZUS. Za mnie. Te pisma wzięła, z deklaracją, że je w moim imieniu złoży w ZUS. Potem zaczęła ściemniać, o funduszach, o zyskach, o tym który lepszy. Na koniec stwiedziłą, że tylko AIG, bo ten stał słabo, więc będzie zwyżkował. Ja jestem w CU. Więc pytam jaki będę miał z tego zysk. Zaczęliśmy od strat na przejściu, opłata za zmianę itd. Ale pytam jaka prowizja od składki. 10,5%. A ja mam w CU - 4%, więc tylko będę tracił. Pani na to, że nie, bo od 1 kwietnia wchodzi nowa ustawa - wszyscy będą brakli 7%! A ja na to pokaż Pani ustawę! Ona, że nie ma. To ja, że nie podpiszę. Bezczelna! Jeszcze mi przysłała link do tej ustawy. A tam stoi czarno na białym, że od 1 kwietnia prowizja zgodna ze statutem OFE lecz nie więcej niż 7% ! To jest ludzie chamstwo nad chastwami. NIe dość, że cię oszukująw kwestii intencji wizyty i używają podstępu, żeby doszło do rozmowy, to jeszcze cię oszukują w kwestiach finansowych. Powinno się zakazać wogóle wyjkonywania takiego zawodu, bo to zwykłe naciągactwo. OFE to nie giełda, gdzie można grać. Przenosiny można rzeczywiście robić wtedy, kiedy fundusz pada. A tak - niech spadają tzw. "doradcy emerytalni"! Jak Wam ktoś zaproponuję sprawdzenie wpływu składek, to na początek wyzwijcie go od naciągaczy, sk...w, bydlaków, pijawek itd. Potem walnijcie słuchawką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Dlaczego " pracowali do innego OFE" powinien być zakaz IP: *.gniezno.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 16:38 ...:przez co najmniej 5 lat sprzedaży(akwizycji) do innego funduszu - i jeszcze jedno :prowizje powinny być w kazdym OFE takie same np 150 PLN a nie w jednych 350 a w innych 100 pozdrawiam . A z całą pewnością nie byłoby oszustów aż tak wielu (:- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Dlaczego " pracowali do innego OFE" powinien IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.12.03, 00:33 jasne :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROWIZJE Re: Dlaczego " pracowali do innego OFE" powinien IP: *.tarchomin.waw.pl / *.tarchomin.pl 30.12.03, 16:24 niektore PTe placa nawet duzo wiecej niz podano poprzednio (350, 00PLN to pryszcz)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś