Dodaj do ulubionych

Szukam gazownika

26.04.06, 20:42
Poszukuję gazownika z Serocka lub okolic. Chodzi o wymianę dyszy z kuchenki
gazowej na butlę. Czy znajdzie się ktoś???
Obserwuj wątek
    • ro_bb Re: Szukam gazownika 26.04.06, 21:29
      Wymiana samej dyszy jest bardzo prosta, odkręca się jedną a wkręca drugą. Dysze
      swego czasu można było kupić w punkcie wymiany butli na przeciwko cmentarza.
      Nie wiem czy jeszcze jest ten punkt, bo dawno tam nie zaglądałem, ale ktoś z
      pracowników z pewnością by wymienił
      • ania_rudasek Re: Szukam gazownika 26.04.06, 21:37
        Dzięki za info.
        Ale poza wymiana dyszy, potrzebuje stempla na gwarancji... niestety takie sa
        teraz przepisy, musi to zrobić uprawniony gazownik. Ale może przejade sie do
        tego puntku, może ktoś tam mi podpowie. Nie bardzo usmiecha mi sie ciągnąć
        "fachowca" z Warszawy.
        • aganiok32 Re: Szukam gazownika 27.04.06, 10:04
          ja mam namiary na gazownika ale w domu, postaram się podesłać Ci przy
          najbliższej okazji
        • ro_bb Re: Szukam gazownika 27.04.06, 10:13
          Stempel jest potrzebny na potwierdzenie montażu przez uprawnioną osobę w celu
          zachowania gwarancji. Montaż obejmuje wykonanie wszystkich czynności w celu
          umożliwienia korzystania z kuchenki, w tym dopasowanie dysz. Późniejsze
          czyszczenie czy wymiana nie jest wpisywna, tym bardziej że niekiedy trzeba
          samemu odkręcić dyszę, żeby ją przeczyścić.
          Co do gwarancji to może się okazać że koszt uzyskania stempla może być
          niewspółmiernie duży do ewentualnych korzyści wynikających z gwarancji,
          szcególnie przy tych zwykłych kuchenkach, w których nie ma co się popsuć.
          • ania_rudasek Re: Szukam gazownika 28.04.06, 20:53
            Dziekuję bardzo za odzew. Załatwiłam gazownika z Gaz-Polu. Okazało ise, że pan
            pracuje w Serocku a jest z Warszawy, ma uprawnienia i wszytsko mi załatwił od ręki.

Dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka