portalegre 13.07.05, 16:53 Graliście? Bo ja tak... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
portalegre Re: Hacele 14.07.05, 09:34 to takie metalowe elementy od czegos tam (podkowy?), ktore byly wykorzystywane do gry zrecznosciowej - podrzucalo je na dloni, lapalo, itp. byly zasady gry i kolejne etapy gry nikt tego nie zna? nawet moja mama w to grala w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
green.sun Re: Hacele 14.07.05, 13:21 wydaje mi się, że to było coś jakby bardzo duże nakrętki na śruby??? jakoś tak mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
portalegre Re: Hacele 14.07.05, 16:01 green.sun napisała: > wydaje mi się, że to było coś jakby bardzo duże nakrętki na śruby??? > jakoś tak mi się kojarzy Tak, to bylo cos w tym stylu. Wygląda, że to jakaś gra regionalna, skoro mało kto ją zna. Odpowiedz Link Zgłoś
tus_cany Re: Hacele 15.07.05, 14:42 W Lublinie, gdzie sie wychowywałam, też się w to grało. I dziewczyny i chłopaki. Bardzo znane było )) Odpowiedz Link Zgłoś
green.sun Re: Hacele 16.07.05, 21:38 wtedy Międzyrzec Podlaski teraz to samo województwo Odpowiedz Link Zgłoś
ejk74 Re: Hacele 17.07.05, 15:30 ja też w to grałam, nieźle poobtłukiwane paznokcie sie miało, ciężkie pieroństwo było, aha znane też to było pod nazwą skoble Odpowiedz Link Zgłoś