gaz.gaz.gaz.na.ulicach 29.04.04, 01:20 Okrazam Siekierki z lewej i potem wzdluz Walu Zawadowskiego, na tylach Wilanowa. Albo mijam Siekierki z prawej i do Morysina:) Wiem, ze mozna do Puszczy K., ale sama sie boje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
capricornn Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) 29.04.04, 08:46 ...co magicznego jest w tych trasach? ja mam trasy ulubione po których mogę jeździć ciągle (miłe wspomnienia) - leśne dukty Lasu Wilanowskiego od Międzylesia do Aleksandrowa przez Zbójną Górę, po drodze liczne oczka wodne z pięknym jeziorkiem Torfy na czele - Międzylesie, Most Siekierkowski, Wał Zawadowski do Kępy Zawadowskiej - okolice rzeki Świder pozdrawiam i zapraszam na wycieczki rowerowe do Wawra capri Odpowiedz Link Zgłoś
eles Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) 29.04.04, 10:11 dodam trasy: Wał Miedzeszyński - brzeg Wisły - ujście Świdra Wał Zawadowski - Cieciszew (piękne jeziorko) - G. Kalwaria (Czersk) Wzdłuz Kanału Żerańskiego do Zegrza i okolic. Lewy brzeg Wisły - Kępa Potocka - Las Bielański - Młociny (spacerowa) i jeszcze... Jest w czym wybierać a długi weekend przed nami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) 29.04.04, 18:12 ostatnio praferuję wycieczki miejskie, na terenowe przyjdzie czas, jak wszystko porządnie obeschnie... można (ściezką rowerową) mostam siekierkowskim i cały czas prosto, aż do skrzyżowania z puławska, potem na cybernetyki i młynarską i żwirki - do lotniska, startujące olbrzymy, potem wirażowa w stronę cargo, tu zadki startujących i potem za cargo na pas podejścia i na światła ladowania, one przelatuja niemalże nad głowami, powrót muzycznymi uliczkami do płaskowickeim\j, przez ursynów sciezkami i z powrotem do mostu siekierkowskiego albo wzdłuż wisły stroną śródmiejską, aż na bielany, tam pętelka i do ulicy, co prowadzi na wólke weglową, potem brzegiem mie\asta dobemowa i dalej brzegiem miasta, aż do krakowskiej, powrót krakowską, koło makdonalda do lotniska, i dalej albo wirażowa, cargo i przez ursynów, albo jakoś inaczej, za kazdym razem wracam inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.w Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) 14.05.04, 11:21 Poradź, gdzie można przyjemnie pojeździć, ale na trekingowym (więc nie bardzo po piachu)? Mieszkam od niedawna w Wawrze blisko Traktu Lubelskiego i jeszcze bardzo mało znam okolicę. pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
plf boisz się do puszczy K.???? 29.04.04, 22:37 jestem na weekend w warszawie i szukam chętnych na wypad do Puszczy, zamieściłem posta w tej sprawie ze szczegółami, szukaj go przez autora; plf tutaj podanm tylko szczegóły: trasa 25 km, tempo średnie, start z roztoki w sobotę 1 maja, na razie jest nas trójka : moja żona i ja oraz jedna osoba chętna poznana dzięki forum, dołącz jak cię to interesuje to napisz na priva: plf@wp.pl to podeślę ci więcej szczegółów (wszystkie inne osoby które to czytają też są mile widziane - mam nadzieję że uda się zmontować jakąś grupę kilka słów o mnie: 35 lat, żonaty, dzieciaty, ambitny biker niedzielny, posiadach wheelera 4900 ZX na osprzecie deore pozdrawiam i czekam na kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
plf magiczne karpaty 29.04.04, 22:39 acha, zapomniałem dodać że trasa w puszczy będzie naprawdę super, może nie magiczna bo transcendencji pewnie nie będzie ale za to będzie wycieczka szczytem dość wysokiej jak na na mazowsze wydmy - dlatego właśnie to nazywa się rezerwat "Karpaty" a potem magiczne piwo pod magicznym sklepem GS pzdr. plf Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) 29.04.04, 23:39 1. Wzdłuż KanałuŻerańskiego do Nieporętu. 2. Przez Lasy Legionowskie i dalej po drodze konserwacyjnej Wodociągu Północnego do Wieliszewa. 3. Przez Lasy Legionowskie i Tarchomin do promu, promem do Łomianek i dalej wzdłuż Wisłostrady albo do Kampinosu, albo po wale przeciwpowodziowym (jesli wykoszony). 4. Hit sezonu. Wczesnym latem, gdy trawy wyrosną na metr wysoko, po wale przeciwpowodziowym od Tamy w Dębem do Nowego Dworu Mazowieckiego. Jedzie się w trawach sięgających kierownicy. Oczywiście trzeba wierzyć (lub wiedzieć), że ścieżka pod kołami jest i napweno się nie skończy bez zapowiedzi. Ale widoki jak w "Sonetach Krymsich" Mickiewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) 04.05.04, 16:19 chaladia napisał: > 1. Wzdłuż Kanału Żerańskiego do Nieporętu. Tak! Jechalam tamtedy kilka razy. Zgadzam sie - bajka. Niestety mam do tej bajki strasznie daleko, bo spod Wilanowa a motywowala mnie naonczas impreza w Nieporecie i powrot. Teraz nie mam motywacji :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) IP: *.direcpceu.com 07.05.04, 08:53 za hitem sezonu chaladii!!! to jest trasa! ja jeszcze zaproponuje trasy odchodzace w bok od walu - praktycznie do drogi wojewodzkiej 631 tam wszedzie mozna jezdzic i jest czym sie zachwycac... tylko uwazajcie na te kanaly!! ja juz kilka zaliczylem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) 07.05.04, 09:34 www.emka.vis.pl/ mysle ze kilka trras zaprezentowanych na tej stronie na razie tylko na mapie moze pretendowac do miana magicznych... co do dojazdu do Wieliszewa??mysle ze pewnie daloby sie spod DT Centrum dojechac do Zapory w Dębem autobusem Z-Bus mysle ze prywaciarz nie odmowi zabrania rowera...ta sama linia mozna dojechac do Zegrza. pozdrawiam Szpaku Odpowiedz Link Zgłoś
roweroraffi Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) 07.05.04, 15:46 chaladia napisał: > 3. Przez Lasy Legionowskie i Tarchomin do promu, promem do Łomianek i dalej > wzdłuż Wisłostrady albo do Kampinosu, albo po wale przeciwpowodziowym (jesli > wykoszony). Tu się zgadzam... trasa całkiem spoko...tylko trzeba uważać, bo prom nie zawsze pływa... zalezy od stanu wody i innych takich zwierzaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peak Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 30.04.04, 11:47 1. Moja to baardzo krótka kiedyś 3-4km obecnie 2-3(obecnie jeszcze krótsza - połowę tej trasy obecnie ogrodzono siatką - nowe osiedle domków - "sprywatyzowało" teren do przecięcia asfaltu)wzdłuż Rezerwatu Skarpy Oborskiej (od Konstancina na Pd.) Trasa typowo górska ze zjazdami i podjazdami na najsilniejszych przełożeniach. Piękna widokowo m. innymi jedyny na mazowszu "wodospad" jest to co prawda rura odwadniająca - kiedyś sad obecnie wyżej położone pole ale podmywane przez wodę korzenie drzew robią wrażenie - nie zawsze trasa jest całkowicie przejezdna - latem prawie niemożliwa (zarastające krzewy -wygląd trochę jak nieprzetarta dżungla ale główna przeszkoda to zwalone drzewa. 2. Park Morysin w Wilanowie - również latem zarasta 3. Mazowiecki Park Krajobrazowy (MPK)- szczególnie odcinek czerwonego szlaku od Anina przy "Relidze" do Starej Miłosny - topowa górska trasa -mało piachu. 3. MPK - przy Józefowie - wydmy - żółty szlak. 4. Świder - odcinek czerwony szlak między Kołbielą a szczególnie od Siwianki (stary młyn jaz na Świdrze) dalej od Woli Karczewskiej (nowy jaz)do Wólki Mlądzkiej trasa extremalna -dużo piachu - przejezdna częściowo tylko w kierunku który opisałem nie odwrotnie pośrodku stary młyn i hit most wiszący przejazd robi niezapomniane wrażenie -jak są dobre całe deski. Uwaga trasa bywa niszczona przez konie dla jeźdźców też ona jest niestety atrakcyjna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Morysin latem zarasta :) 04.05.04, 16:21 Pozdrawiam kolege z Czerniakowa. Przyjdz na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Fort Bema dawniej 30.04.04, 13:07 dla mnie kiedys magicznym miejscem rowerowym byl Fort Bema wraz z przyleglosciami - Laskiem na Kole, terenami Legii i zakladami lotniczymi. Przez pare lat dojezdzalem tamtedy prawie codziennie na uniwersytet i wcale a wcale teren mi sie nie nudzil. Niestety ostatnio zaczeli teren "cywilizowac" - wycieto wiekszosc drzew na terenie samego fortu, zdewastowano stary sad, slady po umocnieniach przecieto niby-sciezka z tandetnej kostki betonowej, a w lasku obok powstaja ze dwa osiedla mieszkaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 05.05.04, 10:27 Zanim obudzą się muszki i komary trasa po Kampinosie: wjazd przy okragłym barze na rogu ul.Wóycickiego i ul.Loteryjki. Prosto do Grobów ułanów Jazłowieckich, dalej żółtym szlakiem na Palmiry powrót czerwonym w Dziekanowie w prawo chyba zielonym i ladujemy ponownie przy kamieniu pamiatkowym jednego z pomysłodawców otoczenia Warszawy pasem lasów. Wyjazd przy barku gdzie polecam żurek z kiełbasą. Droga wiedzie groblami przez prześliczne bagna, trasa około 40km - 50km (po samej Puszczy) i sporo korzeni, pieńków, błota i wszystkiego co lubicie najbardziej:))) Pozdrawiam KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.05.04, 10:16 To masz na myśli?? Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: Wasze magiczne trasy rowerowe:) IP: *.cbgnet.pl 10.05.04, 23:57 Hm, widzę że wszyscy tu zachwycają się trasą nad Kanałkiem, a ja muszę przyznać, że boję się nią jeździć sama. Owszem - jest bardzo ładna, ale tam też nietrudno natknąć sie na ekshibicjonistów... Poza tym kiedys kiedyś zamordowano tam dziewczynkę nazywającą się dokładnie tak jak ja, no i może stąd też te moje lęki. Skoro jesteśmy przy okolicach Nieporętu to polecam ładnie ubitą drogę (przez las) z Nieporętu do Rembelszczyzny i dalej ulicą (ale niezbyt ruchliwą) obok Grabiny i na Choszczówkę. Druga trasa to trasa dookoła Zalewu Zegrzyńskiego (troche ponad 100 km); niestety w kilku miejscach trzeba pojechać dość ruchliwą szosą, ale generalnie da się omijać główne drogi. Polecam też okolice Arciechowa i rezerwat Czarna Struga gdzie nietrudno natknąć sie na dziki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youpi hau hau!! IP: *.dwi.uw.edu.pl / *.dwi.uw.edu.pl 12.05.04, 20:14 yoł stary a jak juz okrazasz te siekierki i loisz na poludnie to powiedz mi, czy przypadkiem nie spotkales kiedys sfory wyglodnialych kunli ktore z wielka checia by sobie ogryzly rowerzyste?? mialem tam w lutym przygode Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: hau hau!! 13.05.04, 00:15 ja tam tez jeżdżę, na południe od Siekierek, i psów NIGDY w stadzie nie spotkałam bo wiesz, one moze byly zimowo głodne ?... Odpowiedz Link Zgłoś
eles Re: Nie, nigdy nie spotkalam grupy pieskow _n/t 15.05.04, 20:14 potwierdzam, za to spotkałem na wale grupy koni (wałkoni?) i krów ;) Odpowiedz Link Zgłoś