jane_blond_007 23.09.03, 21:03 Witam:) To już zdaję się ten piątek? Może ktoś by podał trasę? Tak sobe pomyślałam że może byliby zainteresowani na forum, mimo że ja w sumie wycofałam się z udziału w tej imprezie i tylko wpadam się przywitać ;-D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: masa IP: *.astercity.net 24.09.03, 10:51 Jane, a czy moglbym poznac powody Twojego wycofania sie z MK. Czy ci sie idea nie podoba? Czy nie chcesz miec nic wspolnego z kilkuosobowa banda kreujaca niechlubny wizerunek rowerzysty? Czy obawiasz sie kontaktu z Policja? Czy masz gdzies poprawe bezpieczenstwa na ulicach? Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: masa 24.09.03, 18:03 Gość portalu: Robert napisał(a): > Jane, a czy moglbym poznac powody Twojego wycofania sie z MK. > Czy ci sie idea nie podoba? > Czy nie chcesz miec nic wspolnego z kilkuosobowa banda kreujaca niechlubny > wizerunek rowerzysty? > Czy obawiasz sie kontaktu z Policja? > Czy masz gdzies poprawe bezpieczenstwa na ulicach? Prawdopodobnie powód jest taki, że MK jest zalegalizowana i to już nie jest taki hardkor :> Tak bardziej serio. Ostatnia masa, na której byłem to ta gdzie próbowano wręczać jakąś petycję pod ratuszem. Nawet zdjęcia tam robiłem. Fajnie było. Zwłaszcza jak robiliśmy te kółka koło ratusza niewiedzieć po co. Chciałbym się tylko dowiedzieć czy MK coś daje? Czy coś uzyskaliśmy przez ten rok z kawałkiem od kiedy zacząłem się pojawiać? I proszę mnie źle nie zrozumieć. Ja nie mówię "Masa jest do dupy, trzeba inaczej się pokazać." Ale ostatnio stwierdzam, że my nie powinniśmy edukować tylko kierowców i władze ale... też i samych rowerzystów. A pozatym to do zobaczenia w piątek pod Zygmuntem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: masa IP: *.astercity.net 25.09.03, 09:13 > Prawdopodobnie powód jest taki, że MK jest zalegalizowana i to już nie jest > taki hardkor :> To jesli po to zjawiales sie na MASie to bylo totalne nieporozumienie. > Chciałbym się > tylko dowiedzieć czy MK coś daje? Czy coś uzyskaliśmy przez ten rok z > kawałkiem od kiedy zacząłem się pojawiać? Moim zdaniem tak. Zauwaz, ze to poniekad za sprawa masy sa rowerowe patrole Strazy Miejskiej. Zauwaz takze, ze juz nas nie paluja ZOMOwcy. Ponadto zauwaz, ze coraz wiecej ludzi zaczyna jezdzic na rowerach po miescie w dzien powszedni a nie tylko w weekendy. Tak, jest progres moze jeszcze zbyt maly ale jednak jest. > Ale ostatnio > stwierdzam, że my nie powinniśmy edukować tylko kierowców i władze ale... też > i samych rowerzystów. Tak, wiem i mysle, ze rowniez pod tym wzgledem MASA jest najlepszym miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: masa 25.09.03, 19:20 Gość portalu: Robert napisał(a): > > Prawdopodobnie powód jest taki, że MK jest zalegalizowana i to już nie jes > t > > taki hardkor :> > > To jesli po to zjawiales sie na MASie to bylo totalne nieporozumienie. Robercie za bardzo bierzesz wszystko dosłownie. Celowo umieściłem tam emotikona, żeby cel mojej wypowiedzi był potraktowany jako żart. Na MK pojawiam się bo jestem rowerzystą, jeżdzę na rowerze po Warszawie i poniekąd wierzę w ideę "rowerowej edukacji stolicy". > > > Chciałbym się > > tylko dowiedzieć czy MK coś daje? Czy coś uzyskaliśmy przez ten rok z > > kawałkiem od kiedy zacząłem się pojawiać? > > Moim zdaniem tak. Zauwaz, ze to poniekad za sprawa masy sa rowerowe patrole > Strazy Miejskiej. Zauwaz takze, ze juz nas nie paluja ZOMOwcy. Ponadto zauwaz, > ze coraz wiecej ludzi zaczyna jezdzic na rowerach po miescie w dzien powszedni > a nie tylko w weekendy. Tak, jest progres moze jeszcze zbyt maly ale jednak > jest. Nie pałują nas bo Masa jest uzgodniana. Ciekaw jestem co by było jak by na przykład jutro pojechać zupełnie na żywioł. Porobić po 10 kółek na rondach itepe. Aczkolwiek uważam, że legalizacja MK jest słuszna. Skoro nie dało się siłą można to zrobić godnością osobistą. Ta większa ilość ludzi na rowerach nie jest takim cudownym zjawiskiem. To broń obosieczna. Fajnie, że jest nas więcej ale niestety spada poziom "kultury" na drodze a co za tym idzie tak upragnionego przez Ciebie bezpieczeństwa. Co z tego, że będzie więcej rowerzystów, skoro większa ilość z nich jeździ tak, że pożal się panie Boże. Do pracy mam 5 km. Czasami jadę rowerem, czasami samochodem. Na rowerze już mi się nawet nie chce zwracać uwagi bo bym dostał nerwicy patrząc jak ludzie jeżdzą. Zero wyobraźni na drodze. Aż bym chciał, żeby powróciły czasy karty rowerowej. > Tak, wiem i mysle, ze rowniez pod tym wzgledem MASA jest najlepszym miejscem. Tak. Zauważyłem, że coraz więcej ludzi na masie potrafi przepuścić autobus czy pozostawić jeden pas wolny i powiedzieć coś elokwentniejszego niż efektowny wulgaryzm :-) Do zobaczenia jutro pod Zygmuntem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jane_blond_007 Re: masa 24.09.03, 19:17 -Jane, a czy moglbym poznac powody Twojego wycofania sie z MK. -Czy ci sie idea nie podoba? -Czy nie chcesz miec nic wspolnego z kilkuosobowa banda kreujaca niechlubny -wizerunek rowerzysty? -Czy obawiasz sie kontaktu z Policja? -Czy masz gdzies poprawe bezpieczenstwa na ulicach? Robercie, imho - fanatyzm i przegięcia są złe jakąkolwiek formę przybiorą. Niemniej i tak odpowiem na Twoje pytania - 1 - idea jest ok, ale jeszcze nie zauważyłam żeby cokolwiek owa przereklamowana moim skromnym zdaniem imopreza cokolwiek dała; 2 - owszem, nie chcę mieć nic wspólnego z bandą "rowerzystów" jadących na masę jedynie w celu zrobienia burdy; 3 - o jakim kontakcie mowa? Waleniu pałą, czy spisywaniu za niewiadomo co? Żaden mi nie odpowiada; 4 - niech o poprawę bezpieczeństwa na ulicach dba policja, a ja się tylko spytam, co z poprawą bezpieczeństwa na ścieżkach rowerowych? Nie dość, że nikt nie ma lampek, to jeszcze jeżdżą parami, a wczoraj jak wracałam o szarówce do domu, "rowerzysta" jadący na jednym kole z naprzeciwka o mało mi nie trafił korbą w twarz. Robercie - chamstwo i brak respektu dla drugiej osoby ostnieją zarówno u kierowców jak i rowerzystów, bo to wszystko są bądź co bądź - ludzie. A mnie tłum dodatkowo przeraża, bo kierowany tzw owczym pędem może stać się nie do opanowania. Tak więc życzę Ci powodzenia w walce z wiatrakami, którą ja też prawdopodobnie uskuteczniam dbając o sprawne lampki, trzymanie się prawej strony ścieżki i tym podobne "drobiazgi". No i, Robercie - już w drugim poście użyłeś słowa "gdzieś", co szczerze mówiąc nie jest zbyt grzeczne - może się uniosłeś po przeczytaniu moich wypowiedzi, które najwyraźniej są sprzeczne z Twoimi poglądami, niemniej nie jest to powód żeby - jak to dosadnie ujął DrZbuszu - mieć kogokolwiek "w d..pie". Niniejszym Pozdrawiam i pozostaję wierna moim straszliwym poglądom - zapewne antyspołecznym i w ogóle nie do przyjęcia. Jane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: masa IP: 217.153.16.* 25.09.03, 10:21 PAX bracia i siostry. Są naprawdę różne sposoby osiągnięcia celu, jedni uznają tylko rzucanie kamieniami i masowe spędy i manifestacje i w pewnym sensie mają racje, bo pokazują siłę i liczbę "problemu" a to jedyny sposób na trafienie do mediów i polityków, inni wolą pracę u podstaw i zaczynają od siebie, propagują jazdę z oświetleniem i w zgodzie z przepisami i zdrowym rozsądkiem. Jedno i drugie jest potrzebne i skuteczne i nie wyklucza się nawzajem a wręcz wspiera. Co mi tam nawet po 20 pasowych rowerostradach jeśli zajęte będą przez idiotów bez oświetlenia i kultury, toż to nic innego jak obecna "kultura jazdy ulicami Warszawy samochodem" Zastępować jeden debilizm drugim jest mi czymś obcym. Robercie bezpieczeństwo Twoich dzieci to nie budowa nowych ścieżek rowerowych, ( choć to napewno ją odrobinę poprawi), ale wychowanie ludzi w poczuciu szacunku do innych i jazda czy to rowerem czy samochodem czy też jakimkolwiek innym jeździłem zgodnie z przepisami i zdrowym rozsądkiem i w pełni wyposażonym i sprawnym sprzętem i o to trzeba walczyć - O edukacje i odpowiednie wychowanie pokolenia twoich i mojego dziecka, nasze starsze i młodsze pokolenie jest już tylko ewentualnie stracone, no chyba, że POLICJA weźmie się za swoje obowiązki i KAŻDEGO, KTO PRZEKRACZA PRZEPISY UKAŻE ZGODNIE Z KODEKSEM WTEDY MOŻE ZWYKŁY ZAMORDYZM I STRACH PRZED KARĄ SPOWODUJE, ŻE LUDZIE ZACZNĄ PRZESTREZGAĆ PRZEPISÓW, BO MYSLEĆ NAPEWNO SIĘ JUŻ NIE NAUCZĄ KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: masa IP: 217.153.16.* 25.09.03, 11:26 Cieszę się, tylko cholera jak i co zrobić by nasze dzieciaki były pozbawione wad swoich rodziców i dziadków, potrafiły szanować siebie i innych, nie tylko na drodze a i w życiu i kto ma ich tego nauczyć mnie może uda się to wpoić mojej córce tobie twoim dzieciom, ale czy debil jadący slalomem 120 km/h po ulicach Warszawy w samo południe jest w stanie nauczyć czegoś swoje???? i kto go zastąpi w wychowaniu jego dzieci?? Szkoła???? Środowisko???? Pozostaje znowu wymuszenie pewnych zachowań, czyli Przepisy i ich strażnicy, czyli POLICJA, ale oni mają to gdzieś i znowu jesteśmy w punkcie wyjścia. Pozostaje robić swoje i mieć nadzieje że takich ludzi zacznie przybywać KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertrobert1 Re: masa IP: *.astercity.net 25.09.03, 11:19 > 1 - idea jest ok, ale jeszcze nie zauważyłam żeby cokolwiek owa > przereklamowana moim skromnym zdaniem imopreza cokolwiek dała; Chyba jednak dała. Patrz moja odowedz zamieszczona wyzej. > 2 - owszem, nie chcę mieć nic wspólnego z bandą "rowerzystów" jadących na masę > jedynie w celu zrobienia burdy; Czy uwazasz, ze ja, i nie tylko ja, jadac z dzieckiem na MASE mamy na celu zrobienie burdy? Mylisz sie. Wiem, ze jest garstka osob, ktora tylko w tym celu przyjezdza na mase ale to wlasnie my jestesmy od tego aby ich karcic. Idea nie moze zostac zwyciezona przez chamstwo. > 3 - o jakim kontakcie mowa? Waleniu pałą, czy spisywaniu za niewiadomo co? > Żaden mi nie odpowiada; I mi tez nie odpowiada. Przedtstawione w/w dzialania sa wypaczeniami a wlasnie o wypaczeniach nalezy jak najglosniej mowic bo tylko wtedy mozna z nimi skutecznie walczyc. > 4 - niech o poprawę bezpieczeństwa na ulicach dba policja, a ja się tylko > spytam, co z poprawą bezpieczeństwa na ścieżkach rowerowych? Zarowno na ulicach jak i na sciezkach bezpieczenstwa powinna pilnowac Policja. Cichym obyciem, spokojna jazda po drogach dla rowerow oraz po lesie nie zwrucisz uwagi na problemy nurtujace kazdego warszawskiego rowerzysty. Ja staram sie jak tylko moge poprawic ten stan: - pisze na forum - pisze do medii - pisze na Policje - rozmawiam z ZDMem - rozmawiam z burmistrzem Dzielnicy - i na koncu daje sam pozytywny (mam nadzieje) przyklad. Czy moge zrobić coś wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: masa IP: *.astercity.net 25.09.03, 11:21 > No i, Robercie - już w drugim poście użyłeś słowa "gdzieś", co szczerze mówiąc > nie jest zbyt grzeczne - może się uniosłeś po przeczytaniu moich wypowiedzi, > które najwyraźniej są sprzeczne z Twoimi poglądami, niemniej nie jest to > powód żeby - jak to dosadnie ujął DrZbuszu - mieć kogokolwiek "w d..pie". Jane, użylem słowa "gdzieś" a nie wulgaryzmu wiec, prosze nie obrazaj się bo wulgaryzmów ode mnie nigdy nie usłyszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drZbuszu Re: masa IP: *.cors.gov.pl 26.09.03, 09:58 jane_blond_007 napisała: > Witam:) > To już zdaję się ten piątek? Może ktoś by podał trasę? link do forum masy krytycznej z trasą: www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13129&w=7721959&a=7721959&v=2&strona=0 pozdr dr gg 856270 Odpowiedz Link Zgłoś