Dodaj do ulubionych

Chińskie sklepy.

18.10.11, 10:13
Kupujecie tam?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Chińskie sklepy. 18.10.11, 10:42
      Co masz na myśli?
      • gazeta_mi_placi Re: Chińskie sklepy. 18.10.11, 11:46
        Chińskie sklepy z chińskimi produktami, często nawet nazywają się "Chińskie centrum handlowe" itp.
        Dość popularne zwłaszcza w mniejszych miejscowościach.
        Można tam kupić zabawki, drobne rzeczy do kuchni, ciuchy, buty, koce.
        • sibeliuss Re: Chińskie sklepy. 18.10.11, 12:56
          Nie doradzę Ci co możesz tam kupić, bo omijam je szerokim łukiem. Kiedy się wybierasz i czy masz już jakis upatrzony?
          • gazeta_mi_placi Re: Chińskie sklepy. 19.10.11, 15:47
            Byłam dwa dni temu bo skończyły mi się skarpetki i majtki, a nieplanowanie przedłużyłam pobyt.
    • skiela1 Re: Chińskie sklepy. 18.10.11, 15:02
      Omijamy chinszczyzne.
      • gazeta_mi_placi Re: Chińskie sklepy. 19.10.11, 15:50
        A sprawdzasz metki od swoich firmowych ubrań? Żebyś się nie zdziwiła widząc "made in China" ....
        • maciejka_04 Re: Chińskie sklepy. 21.10.11, 18:56
          Made in china, made in china nie równe.
          Od kilku lat wspomniane wyżej majtki i skarpetki kupuję H&M, może nienajtańsze, ale jakościowo i używalnościowo nie mające sobie równych.
          Pewnie i tak robione są w Chinach, czy innej części Azji.
    • nuova Re: Chińskie sklepy. 18.10.11, 16:17
      gazeta_mi_placi napisała:

> Kupujecie tam?

Nie.
      Kiedyś poszłam tam poszukując butów, bo te same widziałam w RedPoint, a w chińskim były tańsze chyba o dychę, ale w chińskim śmierdziały niemiłosiernie gumą. W końcu nie kupiłam ani tam ani w chińskim.
      Ciuchy/bieliznę pościelową kupuję w sh, a pozostałe rzeczy na okazjach w Biedronie i w marketach, więc do chińskiego centrum handlowego (nota bene co za żałosna nazwa) nie chodzę.
    • asdaa Re: Chińskie sklepy. 18.10.11, 21:11
      a co tam kupować? samo barachło!
      • sibeliuss Re: Chińskie sklepy. 19.10.11, 07:55
        Odwiedzam za to ich sklepy spożywcze, jeśli się umie gotować to produkty są sporo tańsze niż w Kuchniach Świata.
        • maria10344 Re: Chińskie sklepy. 25.10.11, 23:29
          Nigdy nie odważyłabym się kupić ichniego żarcia.Po doniesieniach prasowych o środkach toksycznych w ich jedzeniu nawet do ręki nie biorę.
          Czasem kupuję "duperelki",a to klamerki do bielizny,a to piłki do zabawy na podwórku a to latarkę.Kupiłam jedną rzecz dla mnie funkcjonalną i nie do zdarcia.Długą łyżkę do butów,nie do złamania.
          Ostatnio nadziałam się na zabawkę kupioną z metką UK a na drugiej stronie niespodzianka,maluśkimi literkami - "chinolskie"
          • sibeliuss Re: Chińskie sklepy. 26.10.11, 12:44
            Ja kupuję ichnie warzywa, mrożonki etc. Pod pojęciem chińskie rozumiem kuchnię azjatycka, a nie rzeczy wyprodukowane w ChRL.
      • gazeta_mi_placi Re: Chińskie sklepy. 19.10.11, 15:49
        Skarpetki są ok. I pantofle też nie najgorsze.
    • jaszczur.ka_87 Re: Chińskie sklepy. 21.10.11, 10:45
      Tak, czaję się na fajną, ciepłą bluzę i sweterek, bo w porównaniu do oddalonej o 50m galerii jest tam o 30-40zł taniej a jakość ta sama.
    • beatazet Re: Chińskie sklepy. 22.10.11, 08:59
      Czasem oglądam. Hm...ciuchy - można coś wybrać. Zdaje się kupiłam jakieś bluzki, koszulki dla dzieci oraz spodnie dresowe. A ha i leginsy dla dzieci we wzorki. ( wszytko i tak na jeden sezon). Bluzki ciągle poplamione to i nie szkoda za tą cenę.
      Kupiłam też naklejki na ścianę ( takie wielkie) oraz jakieś drobne zabawki typu kolorowa sprężyna.
      Mają fajne kolorowe zestawy biurowe - spinacze oraz malutkie drewniane klamereczki
      ( takie jak czasem do wiązanek przypinają). Przydają się też jak ktoś robi jakieś ozdoby sam.
      Ostatnio znalazłam drewniane pojemniki różne do robienia decoupage.
      Masa badziewia to prawda. Ciuchy i zabawki bardzo różne.
      Na pewno można znaleźć coś fajnego dla siebie. Ale buty śmierdzące i nie kupiłabym.
      Ozdoby do włosów, klamerki do bielizny....
      Mnie tylko zastanawia, że te sklepy mają taką powierzchnię. W miejscowości około 50 tyś mieszkańców ....dwa obok siebie.

• komanchu Re: Chińskie sklepy. 28.10.11, 21:03
      Mama kiedyś kupiła kozaki. Podeszwa odlazła po drugim założeniu i ledwo doczłapała do domu z oderwaną big_grin
      Parasolkę kiedyś kupiłam - jednorazowego użytku. Lało jak z cebra i ledwo doczłapałam do domu big_grin
      Lakier do paznokci kiedyś kupiłam - i tym razem to był strzał w dziesiątkę. Subtelny bordowy kolor, fajny połysk i nawet trwały był.
      • nutilka Re: Chińskie sklepy. 28.10.11, 22:03
        a czy w Warszawie są też takie sklepy? poogladałabym ale nigdzie nie widziałam ani małych ani duzych sad
    • zawszexyz Re: Chińskie sklepy. 17.11.11, 14:31
      omijam szerokim lukiem, zwlaszcza po artykulach o szkodliwych substancjach w chinskich zabawkach i innych produktach, ale moja tesciowa kupuje tam np rajstopy i legginsy
      • nioma Re: Chińskie sklepy. 18.11.11, 15:40
        Maximus w Nadarzynie, niedaleko Warszawy.
        Hala C to hala chinska.
        Kupuje u nich: rekawiczki (moj syn regularnie gubi, u chinczykow sa po 5zł), szaliki, wełniane skarpetki dla dziadka, w lecie wachlarze itp.
        Bardzo miła obsługa.
        Zagladam do nich przy okazji innych zakupow.
    • lilyrush Re: Chińskie sklepy. 01.12.11, 11:56
      kupujecie bo spora ilość artykułów, zwłaszcza ciuchów "casual" to dokładnie te same rzeczy, które w popularnych sieciówkach kosztują 2 razy tyle. Któregoś dnia przyszłysmy z kolezanka do pracy w identycznym sweterku- ja za swój dałam 40 zl, ona 99.90. I to nie były podobne sweterki, to były te same sweterki i jak samo sie zachowywały po praniu itd bo o tym gadałyśmy
      Eleganckich kostiumów oczywiście tam nie kupuje....
      • edi-85 Re: Chińskie sklepy. 06.02.12, 23:16
        kupiłam jesienią śliczne botki za 49zł oraz torebkę w tej samej cenie. jedno i drugie używam na okrągło, buty - rewelacja (wszystkie koleżanki pytają gdzie kupiłam takie fajne buty) natomiast torebka katastrofa już do wymiany, chociaż bardzo wygodna była
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka