Dodaj do ulubionych

Poduszka ortopedyczna

28.08.13, 11:56
Waham się nad zakupem poduszki z pamięcią dla siebie i żony. W internecie sporo sklepów oferuje takie poduszki, podobno najlepiej kupować w sklepach medycznych... jest kilka modeli, które mnie interesują takie jak ta droższe Valde, jak i te trochę tansze ARmedical... czy sądzicie, ze warto wydać pieniadze na taką poduszkę czy dać sobie spokoj?
Obserwuj wątek
    • nuova Re: Poduszka ortopedyczna 29.08.13, 11:59
      Kupiłam taką w medycznym kilka lat wstecz. Uważam to za mądry zakup. Jak na razie służy mi kilka lat i kręgosłup nie krzyczy, że boli.
      • gala1985 Re: Poduszka ortopedyczna 03.01.18, 13:30
        Według mnie nie warto wydawać aż tyle pieniędzy ja kupiłem poduszkę ortopedyczną firmy AR medical ortic.pl/pl/p/Poduszka-ortopedyczna-profilowana-Ergonomic-z-pamiecia-kszatlu/187 poduszka jest profilowana z wycięciem na bark jest naprawdę wygodna można na niej spać na plecach jak i na boku i w dodatku za rozsądne pieniądze
    • ksywa Re: Poduszka ortopedyczna 30.08.13, 14:04
      Dobrych kilka lat temu kupiłam - w sklepie ortopedycznym - tzw. poduszkę wodną. bardzo sobie chwalę, to była dobra decyzja, ze względu na pracę siedzącą przed komputerem meczyły mnie bóle karku, ramion i głowy. Ta poduszka dobrze odciąża te partie ciała. Poza tym lubię to uczucie lekkiego kołysania przed zasnięciemwink
    • roseanne Re: Poduszka ortopedyczna 30.08.13, 15:53
      moje dzieci - mlodzi dorosli, bardzo sobie chwala
      ja nie moglam sie przestawic na jej ksztalt

nie podam nazwy firmy, bo nie mieszkam w Pl i firmy inne
    • magdalena41715 Re: Poduszka ortopedyczna 15.11.13, 23:38
      Też miałam problem z wyborem takiej poduszki. w moim przypadku taka kupiona w Biedronce się nie sprawdziła (może sama moja świadomość skąd ona jest sprawiła, że nie odczułam, żadnych zdrowotnych korzyści xD) w każdym razie koleżanka poleciła mi tą (nie żebym robiła reklamę!) forum.gazeta.pl/forum/s,28680,146595822,146595822.html?rep=1&from=1 myślę, że nie jest droga, a jestem z niej bardzo zadowolona. nie odczuwam bólów karku, które mi nieustannie towarzyszyły przy wstawaniu, nie jest ani za twarda, ani za miękka także naprawdę jestem zadowolona wink
    • marcin10-1 Re: Poduszka ortopedyczna 18.06.14, 10:00
      polecam stronę www.relaxsansklep.pl - mają duży wybór poduszek ortopedycznych, bielizne modelującą
    • jacenty00 Re: Poduszka ortopedyczna 26.09.14, 14:56
      Ale potrzebna Wam jest taka poduszka? Macie jakieś problemy z kręgosłupem? Bo poduszka ortopedyczna, jak sama nazwa wskazuje służy osobom chorym... Więc do jej stosowania są pewne wskazania i jedne są na ból karku, a inne na ból krzyża.
      • ewaalmal Re: Poduszka ortopedyczna 23.03.18, 19:11
        Potrzebna to mało powiedziane. Ja odkąd ją kupiłam nie mogę się z nią rozstać a jej plusem jest fakt modyfikacji rozmiaru. Krzesła , fotele z których korzystam mają różne wgłębienie lędźwiowe więc w razie potrzeby ją zwiększam lub zmniejszam. Córce też kupiłam na fotel obrotowy by podczas nauki się nie garbiła. A zapomniała bym poduszka POLSKIEJ firmy PPHU INA Michał Marcinek.
        Można ją stosować profilaktycznie jak i wspierająco przy rehabilitacji np. metodą McKenzie lub inną.
        Ps. na wyjazdach też się sprawdza jako poduszka pod głowę, wolę w hotelach spać na swojej czystej smile
      • truskawa1989 Re: Poduszka ortopedyczna 17.04.20, 19:59
        Nie zgodzę się z Tobą. Owszem nazywa się ortopedyczna i owszem może pomóc osobom z różnymi schorzeniami, ale to nie znaczy że nie nadaje się dla zwykłych ludzi bez problemów... Od trzech lat się na poduszce ortopedycznej poprawiającej komfort snu. Mam akurat poduszkę marki qmed Comfort Gel. Poduszka bez żadnych profili za to z żelem chłodzącym - idealna dla mnie bo niestety poce się głową 🙁🙁 szczerze mówiąc odkąd na niej śpię po pierwsze wysypiam się , mniej poci mi się głową i co najważniejsze nie wstaje rano połamaną! Gorąco wszystkim polecam !
    • fabulous2 Re: Poduszka ortopedyczna 12.01.15, 09:00
      Ja od jakiegoś roku posiadam poduszkę z pianki z pamięcią i spisuje się rewelacyjnie. Fakt, na początku była niewygodna ale z czasem się przyzwyczaiłam i nie wyobrażam sobie spać już na innej. Do tego jest stosunkowo tania a jej jakość jest wysoka. Znajoma ma ją już 3 lata i z tego o mówiła, to cały czas jest dobrej jakości, więc się spisała. W sklepie ortopedycznym też można ją kupić, ale jest też sklep internetowy. W sklepie medycznym pomogli mi dobrać poduszkę dopasowaną do mnie, jeszcze się z czymś takim nie spotkałam, więc super. A poduszka jest firmy Dr Sapporo jak cośwink
      • santszajn Re: Poduszka ortopedyczna 27.02.15, 09:17
        Ja też sypiam na Dr Sapporo! Model Swing smile Do spania na boku i plecach. Polecam!
        • maniarek5 Re: Poduszka ortopedyczna 11.04.15, 11:38
          mi pomogła poduszka soft plus firmy sissel. Odpowiednie wyprofilowanie poskutkowało tym, że nie boli kark po nocy. Dodatkowo przestałem chrapać. polecam zdecydowanie, tym bardziej, że mimo ze sa droższe niż w ysku, ale mają 5 lat gwarancji. proszę sprawdzić na comfortpoint.pl comfortpoint.pl/141-poduszka-ortopedyczna aha,a dla tych, którzy uważają że są zbyt duzi na takie wynalazki to - ja mam 1,95 metry i 100 kg wagi smile
          • anka221980 Re: Poduszka ortopedyczna 01.06.16, 09:31
            Ja polecam również Polskiego producenta Valde. To nawet pierwszy polski producent w Polsce. Miałam wypadek poza tym jeżdżę konno i wciąż miałam problemy z plecami do tego zwichnięcie odcinka szyjnego. Zamawiałam przez internet ze sklepu śpij-zdrowo.pl tam posiadają tylko Valde. Bardzo mi pomogli doradzili obsługa na najwyższym poziomie. Zawsze będę polecać! Dla mnie polecili Vila B4 model Large i po prostu szok - idealnie! Mam ja już 4 lata i teraz chyba kupię u nich materac bo widziałam, że mają. A co ważne oni jako jedyni mają rekomendację od klinik specjalistycznych jestem pod wrażeniem! Zawsze i wszędzie będę polecać smile
    • kalina321 Re: Poduszka ortopedyczna 15.06.16, 09:13
      Na tej stronie są fajne poduszki. Myślę, że znajdziesz coś fajnego dla swojej żony: astore.pl/
      • sibeliuss Re: Poduszka ortopedyczna 15.06.16, 09:58
        kalina321 napisał(a):

> Na tej stronie są fajne poduszki. Myślę, że znajdziesz coś fajnego dla swojej żony: astore.pl/

Nie spamuj.
    • mysliciel662 Re: Poduszka ortopedyczna 22.07.16, 11:10
      Ja kupiłam sobie wygodną poduszkę w Jysku.
    • sibeliuss Re: Poduszka ortopedyczna 18.08.16, 09:45
      lucas333333 napisał:

> Jak szukasz naprawdę dobrej jakości poduszki ortopedycznej to sprawdź ofertę sk
      > lepu internetowego pod adresem sissel.com.pl. Ja tam nawet za konkurencyjną ce
      > nę kupiłem moją. Jest objęta pięcioletnią gwarancją i naprawdę sprawdza się. Ni
      > e czuję już tak silnego bólu w kręgosłupie szyjnym i wstaje wyspany.

Bredzisz.
    • alabbss73 Re: Poduszka ortopedyczna 21.11.17, 13:23
      dobra poduszka to podstawa smile ja sypiam na poduszce od polskiego producenta maja bardzo duży wybór i ceny są konkurencyjne - drsapporo
    • sambolejro Re: Poduszka ortopedyczna 14.12.17, 18:08
      Też muszę kupić taką poduszkę, zastanawiam się tylko gdzie.
    • sambolejro Re: Poduszka ortopedyczna 17.04.18, 13:56
      Poduszka z pamięcią?
      • pati67m Re: Poduszka ortopedyczna 18.05.18, 15:40
        ja mam taką poduchę do krzesła ( jak się pracuje czasem w domu, to się przydaje ) ale tez nie mam pojęcia o co chodzi tą pamięcią?
    • sambolejro Re: Poduszka ortopedyczna 19.08.18, 16:36
      Ja też muszę kupić taką poduszkę.
    • joanna_123 Re: Poduszka ortopedyczna 21.04.20, 09:06
      Ja dostałam w prezencie poduszkę marki Qmed premium pillow . Na początku nie byłam do niej przekonana ale teraz zabieram ją na wszystkie wyjazdy . Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka